GOPRO HERO 6 - baterie FHD 60 / 30 FPS ; GPS - vyp - alternativy?

18 nepřečtených
  • Kaire

    Ahoj,

    Uvažuji o pořízení kamery Gopro hero 6. Chci se zeptat na vaše zkušenosti. Konkrétně mě zajímá výdrž baterie. V každé recenzi píšou cca o jedné hodině, nikterak to nerozepisují, neuvádí v jakém módu apod. Na supportu Gopro je tabulka dle rozlišení a FPS, chybí ale zda-li je vypnutá GPS. Zajímám se ale víc o osobní zkušenosti.

    - Výdrž ve FHD při 60 FPS, vypnutá GPS, zaplá EIS (nevím jestli EIS ovlivňuje výdrž)

    - Výdrž ve FHD při 30 FPS, vypnutá GPS, zaplá EIS (nevím jestli EIS ovlivňuje výdrž)

    - Jak je na tom co se fotek týče oproti konkurenci?

    Tahle výdrž mě zajímá kvůli dovolané kdy půjdem několika denní trek a i když nebudu pořizovat celodenní záznamy tak bych nerad kvůli několika záznamům který určitě 2–3h hodiny dají + focení tahal bůh ví kolik baterií nebo powerbanku. Představa je, že si pořídím jednu dodatečnou baterku.

    Kameru hodlám používat i na aktivity kde se mi bude hodit kvalitní stabilizace a vodě odolnost, konkrétně zimní sporty.

    Můžete mi doporučit případně jiné alternativy? Vím o Yi 4k+ která je na tom s baterkou asi lépe. Nevím ale co její stabilizace a nutnost používat pouzdro.

    0 0
    • Eoweihar  

      Mám zkušenost s jinou kamerou, ale na něco ti odpovím. Elektronická stabilizace obrazu určitě bude mít vliv na výdrž baterie. Dále taky hodně dělá venkovní teplota. Při těch zimních sportech když je venku pod bodem mrazu, tak baterie tak dlouho nevydrží. Jinak nevím jestli to Yi je na tom s výdrží líp, ale pouzdro musejí mít snad všechny kamery kromě těch posledních GoPro. I ta moje jí má a zase takový problém v tom nevidím.

      0 0
      • Kaire  

        Díky za reakci,

        Ano s rozdílem teplot mi to je jasné, je to jako každá jiná baterka. na zimní sporty je pro mě hlavní kritérium dobrá stabilizace, co jsem viděl a četl u GoPro 6 tak nemá obdoby bez použití stabilizátoru.

        Ty pouzdra mě odrazují kvůli zhoršené kvalitě zvuku a hlavně nemožnosti nastavovat či přepínat režimy a když už to jde tak nějakou omezenou formou pomocí jednoho tlačítka. Viděl jsem také že se zamlžují při záběrech pod vodou nebo při prudké změně teplot.

        Třeba jsem proti těm pouzdrům nějak zaujatý, nevím. :)

        0 0
        • Openmisak  

          Naposledy jsem na Smrku tak poškrábal kryt kamery jak jsem ho pořád čistil od bahna, že jsem byl celkem rád, že si můžu za 2 kila objednat novej a nemusim to řešit. Nemám zkušenost s odolností GoPro6 skla bez krytu, ale čekl bych, že to asi nepřežije všechno :(

          0 0
          • Kaire  

            To mě popravdě vůbec nenapadlo, Hned mám trochu jiný názor na ty kryty. Vlastně jsem žil naivně v představě že jde sklo vyměnit samo osobě, což na samotné kameře nejde. Díky!

            0 0
            • wladeq  

              Mám sice H5, ale je to vpodstatě to samé…Ten kryt čočky se dá vyměnit, u nás stojí 6 kil, kopie z číny asi 50. Zadní display se neoplatí měnit, ale i na ten existuje origo kryt (prostě ty zadní dvířka toho housingu mají sklo), neovlivní zvuk. Výdrž na baterku je na 1080p60 +/- tu hodinu, čím víc toho vypneš, tím dýl to vydrží, ale jsou to řek bych minuty. Řeším to tak, že mám 2 baterky, a ta druhá se proste nabíjí (s kvalitním zdrojem, co je schopen tomu dodat ty max ampéry se nabije dřív, než vybiju tu v kameře), takže je můžu v podstatě do nekonečna točit. Sice to nemám moc odzkoušené, ale řek bych, že teplota s tou baterkou udělá dost divy, protože je oproti třeba baterce v mobilu třetinová. Tož tak ;)

              0 0
        • capo  

          Proč by v pouzdru nešly nastavovat či přepínat režimy? A navíc to často jde i dálkovým ovládáním, které mají lepší modely v ceně…

          0 0
        • Eoweihar  

          To s tím poškrábáním je pravda. Je lepší koupit nové pouzdro než novou čočku o kamery. Jinak k tomu mlžení. Prodávají se takové polštářky, které vtahují vlhkost. S těma by se to mlžit nemělo, ale nemám osobní zkušenost.

          0 0
          • wladeq  

            Kupuje se kryt čočky, samotnou čočku jen tak nekoupíš. V čem že je teda lepší koupit celé pouzdro než jenom čočku? To by mě teda fakt zajímalo. Mimochodem i na h6 existuje pouzdro (viz. Supersuit)

            0 0
            • Eoweihar  

              Tak v pouzdře máš celkově větší ochranu. Už jenom kvůli tomu, že je chráněný i displej.

              0 0
              • wladeq  

                To mas, ale ne kazdy ji chce obetovat za cenu zmrseneho zvuku ;)

                0 0
                • Eoweihar  

                  Samozřejmě, proto jde o to co chceš natáčet. Třeba na lyžích zase tak moc podstatný zvuk nebude.

                  0 0
    • JFtryall  

      Ja mam 5 Black a pocital bych spis s 50 minutama cca. Mam druhou baterku a kapesni powerbanky, ktere to nabijou rychle a jeste se da nabit garmin nebo dalsi drobnosti. Pouzivam tu nabijecku od GoPro, co ma misto na dve baterie. Teplota ma hodne velky vliv. Optimalne to maka az tak od 10 stupnu.

      0 0
      • jindrich  

        Potřebuji radu. Jak nastavit formát 16:9 pro fotky? Nějak se nemůžu v nastavení dohledat. Dík za ochotu.

        0 0
        • Eoweihar  

          Pokud myslíš u GoPro 5, tak to netuším. Já to mám normálně v nastavení. Ty bysto tam měl taky mít.

          0 0
    • capo  

      Sháním Gopro Hero 6 s náhradní baterkou k zapůjčení v termínu 15.-25.6. Nemáte někdo z majitelů zájem si přivydělat?

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce