GIANT ANTHEM X 29er vs. SC Tallboy

32 nepřečtených
  • nabrak

    Vybírám mezi těmito test. koly:

    1)„GIANT“ http://www.cykloworld.eu/…test-centrum

    2)„Santa“ http://www.sportfulcentrum.cz/…ich-kol-2011

    Ročně ujedu tak 3–5tis.km/ upřednostním pohodlí (problémy zad)/

    5–8 maratonů za rok bez závodních ambicí/ silový jezdec/41 let 185cm-90kg.

    Srdce tíhne k SC, ale ten je o 20 výše (potřebuji si to asi odůvodnit :-)

    Moc děkuji za Vaše zkušenosti a názory.Jinak 29 nebrat už jsem četl :-)

    Anketa: Jaké vybrat

    5x
    12%
    36x
    88%
    0 0
    • vojtechposmourny  

      Pokud těch 20 navíc zvládneš, udělej si radost. Dle mého je daleko hezčí. Navíc je to prostě Santa Cruz…

      0 0
    • Bafoon  

      běž za srdíčkem :-) ono to ve výsledku vyjde levněji. Taky jsem chtěl šetřit a pak stejně vždycky přeprodal a koupil to srdcovější :-) Ten Tallboy je proti anthemu sympatičtější, jestli těch 20K můžeš… Kdyby se zadařilo tak se dělá i hliníková verze ale za 80K mi tahle testovačka (pokud je ok) přijde hooodně sympatická.

      0 0
      • nabrak  

        Tak vidím, že se to vyvíjí jednoznačně.Kom­ponenty asi řešit nemám.20 navíc zvládnu, kolo měním po cca 8 letech.Kolo si vždy nechávám než pode mnou nepojde :-) (tak jako rám Kellysu).

        Budu si muset udělat výlet do Berouna a vyzkoušet.Chtěl bych trochu vzpřímenější posed, chrtidla už mám dost.

        Bohužel, praktických zkušenosti s Tallboyem moc lidí nemá (ve fóru jsem našel pouze jednu).

        0 0
        • Bafoon  

          ono za 80K s tou výbavou na karbon rámu je to poměrně ehm levné, zvlášť jestli tam je plná záruka jakože u testovaček bývá :)

          Jestli máš dost chrcení tak co třeba Niner RIP? :) posunout to víc do trailbiku

          Na Tallboye jsem četl v podstatě chválu, mezi chrtíma xc fulama který jsem měl při výběru v merku Epic,Jet,Tallboy vedl sice karbon epic ale pak ty dva hodnotili hodně vysoko. Všechno načtené ze zahraničních zdrojů s pomocí google překladače

          0 0
          • nabrak  

            Chválu jsem taky četl, Tallboy vyhrál hodnocení nejlepších kol na trhu v USA, ale není nad osobní zkušenost.RIPem už bych se dostal někam jinam – závodní ambice nejsou, ale z naší hospodský party nechci dojet poslední- to bych s nima nevydržel :-).

            0 0
            • Bafoon  

              není to o tolik pomalejší o kolik víc je s tím srandy – mi utkvělo, mi někdo takhle rozsek jet/rip :-) s dobrýma kolama/pláštěma to nebude tak marný, ale ten karbon tallboy tohle všechno shazuje cenovkou :-)

              0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0
    • Dan.45  

      ten santa je nádhernej, navíc karbec x hlína, jak říkají ostatní pokuď tě těch 20k netráí tak bycj měl jasno ;)

      0 0
    • gallardo  

      urcite SC, kousek sem na nem jel a pocitove raketa neskutecna. Jestli si ho jeste nevidel, tak hned jak ho uvidis, domu bez nej neodejdes ;-) fakt nazivo je to pecka…

      0 0
    • jeffino  

      Tallboy bombozní, ale testovačka skoro za 80k:-/.

      Navíc ty záplety co tam jsou mi nic neříkají, možná jsou dobrý, spíš to budou nějaký light ráfky, nevím co jezdíš, ale s 90kg to chce trošku držáky, třeba tady někdo k tomu něco napíše, protože moje zkušenost jedné sezony na 29er je že kola jsou absolutní základ.

      0 0
    • lenochod  

      Písni mi na mejla ibredok@gmail.com, mohu Ti za jistit zapůjčení SC a to v M či L. Popř Blura LT v M nebo XL – není to sice 29" ale POHODLÍ ano.

      0 0
    • KRAJIC  

      To jsou palby! Pokud bych já sypal takovou vatu tak určitě do Santa Cruze už jen z té snobárny – jak se ty kola vůči sobě projevují nevím, ale dyzajn Tallboye ten gianťácký posírá s hodně velkým rozdílem. Subjektivně samo.

      0 0
    • tb  

      tady není o čem rozmýšlet!! jezdil jsem na spoustě různých kol (i na tom Tallboyovi), ale to co zažiješ, když osedláš SC, je prostě neuvěřitelnej pocit. VPP funguje na 110%, dokonalá geometrie, zpracování a samo, že i celkovej výraz kola je daleko před gaintem… sám to brzy poznáš… :)

      0 0
    • fousek  

      Jezdil jsem Anthem X, Blur XC a Tallboye. Bohuzel Anthema 29" jsem nejezdil, ale v porovnani Anthem X vs Blur XC bude podobnej jako Anthem 29" vs. Tallboy. U giantu je pro bez diskuzi cena a funkcni system a rekl bych ze prubeh zadni stavby je linearnejsi.

      Pro Santu je system kterej funguje jeste lip nez u Gianta, hlavne v rychlejch pasazich zadni stavba pobira lip nerovnosti (ale pokud se nekdo na SCcku nesveze tak rekne ze Giant funguje perfektne) pak tuhost zadni stavby do krutu maj SCcka lepsi a karbonovy podstatne. A Tallboy se da postavit stejne tezkej jako normalni Anthem X, takze do 11kg. Dal ma Santa podstatne lip udelany cepy (krome lozisek vsechno titan, vcetne sroubu na uchyceni tlumice), ktery pokud majitel neproplachuje kolo wapkou tak si troufam tvrdit ze jsou temer nesmrtelny.

      Co se tyce jizdniho projevu tak mi Tallboy prijde jako neskutecna raketa, ktera je dostatecne pohodlna (jsou i pohodnejsi kola, ale nejsem si jistej jestli mezi 29") v provnani s Anhemem jsou na tom tak nejak nastejno, s tim ze ve vetsich rychlostech je na tom Tallboy lip. Obratnost mu neschazi, ale v tezkych technickych pasazich samozrejme na 26" nema. Podle me idealni stroj na maratony a rychly presuny krajinou a v pripade asfaltoveho presunu neni problem zahakovat silnicku.

      Pro Gianta bych se rozhodl pokud bych nemel penez nazbyt, to kolo svou sluzbu splni velmi dobre, akorat se obavam ze jich bude zachvilku vsude plno.

      Pro SC hovori vse ostatni.

      0 0
      • nabrak  

        Moc děkuju za vyčerpávající reakci.Teď se balím a jedu na námluvy…(do Berouna).

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Správně.

          0 0
        • JIRA  

          …a jak to dopadlo? Bude svatba? :)

          Hlasování bylo, jak se dívám, docela jednoznačné.

          0 0
          • nabrak  

            Hlasování jednoznačné-tolik fandů od Giantu jsem nečekal :-)

            Po včerejším výletě a asi 40min testu v okolí Berouna je ruka v rukávě a Santa v garáži.Navíc po testu se ze Santy stala bahenní koule a potom co jsem ho vracel na prodejnu byl i prostor k jednání o ceně (Dan to očividně mýt nechtěl:-) a já se mu ani nedivím).Tímto bych chtěl poděkovat Danovi Horákovi za super řístup i Vám všem, kteří jste se snažili být nápomocní.Doufám, že své volby časem nebudu litovat.

            0 0
    • Team6  

      Zdravím, zkusim to fouknout sem. Aktuálně je na cestě rám Tallboy 2017. Doposud jsem jezdil HT se 100mm vpředu. Bude to tedy social santa kdy přeházím věci z HT. Jak moc se projeví na geometrii když nechám vidli na 100mm a nebudu jit přestavovat na 120mm. Jezdím převážně XC/maraton (více maraton). Tallboy má hlavový úhel 68st a sedlové trubky 73st (s 120mm vidlicí). Vidle bude RS SID 100, resp. s možností přehodit na 120mm. Výsledkem by měl být spíše chrtí full.

      Díky za rady

      0 0
      • Team6  

        up

        0 0
        • nomecz  

          Unel se ti posune o stupen vic do strmna a klesne ti o neco stred

          0 0
          • Team6  

            Uhel je mi jasny. Stred jsem nedomyslel, ale rovnez logicke. Jde mi o to jaky vliv bude mit zmena uhlu na jizdni vlastnosti. Pripadne zda bude ten 100mm predek radne sekundovat 110mm zadku. Nejlepsi vyzkouset, ale nechce se mi 2 rozhazovat vidli abych vyndal a nandal spacer. Jestli nekdo tallboye se 100 vpredu nejezdi…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.