Giant 09 Trance x3 - zkušenosti?

59 nepřečtených
  • RadimMatera

    Ahoj! Zjišťuji, že je třeba obnovit kolařský park, a tak pokukuji po něčem pořádném.

    Po delším rozmýšlení a pročítání všeho možného na netu jsem došel k závěru, že Giant 09 Trance x3 bude to pravé cenou i užitím. Většinou kolo popisují v superlativech, což mi v současné fázi výběru moc nepomáhá.  Zajímaly by mě především zkušenosti z dlouhodobého užívání, u 08 prý byly např. nějaké problémy s vůlí čepu na horní straně tlumiče.

    Případně zda víte, kde sehnat kolo co nejlevněji (mám slíbenou nejnižší cenu), já našel za necelých 38k (http://www.cykloworld.eu/…-trance-x-3/).

    A samozřejmě, máte-li tip na alternativní kolo, budu vděčný.

    Dík, Radim.

    0 0
    • tassajara  

      tiez som o nom uvazoval, ale trochu ma odradza hmotnost, pretoze vyssi typ X2 by mal mat bez pedalov 12.8 kg… ale zalezi co chces jazdit.

      0 0
    • padlos  

      By me celkem zajimalo, jestli tam to kolo za tyhle penize sezenes.

      0 0
    • kopečák1  

      taky po něm pokujuju. ta cena je libová. Jediný co mě odrazuje je ten design, to se fakt uplně nepovedlo… ale barva nejezdí… to je fakt.  za tyhle prachy bych neváhal…

       
      0 0
      • RadimMatera  

        Barva je mi celkem ukradená, stejně po chvíli jízdy bude kolo často od bláta a to až do večera. :o)

        0 0
    • padlos  

      Jinak jsem mel loni Trance X1 a byl jsem spokojenej, najel jsem na nem asi 4tis a krome retezu jsem nic nemenil. Ale pak jsem zatouzil po necem trosku rychlejsim tak mam letos Anthem X.

      0 0
    •  

      mám loňskou X1 a jsem max. spokojenej, žádnou vůli v čepu jsem nezaznamenal a mý kámoši co jich několik desítek prodali taky žádnej problém na servisu s čepama neměli.

      0 0
    • prtavec  

      mam kolo postavene na lonskem ramu Trance X. S Ramem zadny problem. Co se vule v hornim cepu tlumice tyce, tak celou sezonu s tim nebyl problem. V zime sel tlumic dolu a na servis. Po znovunandani se horni cep neustale povoloval. Prvni pokus zalepeni pomoci lock-lite nezabral. Druhy, kdy jsem to nechal v klidu den/dva tak uz zabral a od te doby s tim problem neni.

      Jedine, kdy jsem si na ram trochu zanadaval byl moment, kdy jsem pridelaval adapter ISCG na pridelani voditka a kladky (vozim vepredu jeden tac a padal retez), Proste se to tam poradne neveslo a bez zasahu pilnikem do adapteru to tam proste dat neslo.

      Puvodne jsem ram vozil s RS Recon na 130mm, od noveho roku jsem vidli vymenil za Fox Talas 140–120–100… Vidli vozim stridave mezi 140 a 120mm, na lehci teren a sviznejsi presun se pro ram vic hodi tech 120…

      Ze zacatku jsem vozil normalni razeni (sram x.9), ale 2× v relativne kratke dobe jsem urval prehazku. Do dnesniho dne jsem nepochopil proc. Vzdy to bylo v momente, kdy byl zarazen stred/stred a bylo velke bahno. Nevim, zda to davat za vinu ramu nebo ne, kazdopadne na predchozim ramu se mi to nestalo. Zde je u zadniho kola takove jakby Y, o ktere se ve vysledku velke bahno zachyti a pada primo za presmykac a nasledne se chyta na retez. Ted vozim vzadu rohloff, takze vepredu uz se bordel nema za co chytit a problem s obalenym retezem uz nenastal…

      Jinak mi ten ram sedi. Ma dost vyrazny sloping i v me velikosti (XL), takze konecne nemam z kola omlacena kolena. Posed je vzprimenejsi, ma dost dlouhou hlavovou trubku (myslim ze 190mm), ikdyz vozim na nem i hodne kratkej predstavec (65mm). Zkousel jsem i delsi (100mm), ale to mi proste nesedelo. Nevyhodou te lomene horni trubky je mensi tuhost predniho trojuhelniku. Sedlova trubka dokaze pekne pruzit sama o sobe, coz nekomu muze vadit.

      0 0
      • RadimMatera  

        Diky.

        0 0
      •  

        jj představec jsem taky měnil, maj je tam od výroby nějaký delší až se mi to na tom kole nelíbí, dal jsem 90mm a hned to bylo lepší

        0 0
      • tassajara  

        pls kolko si vysoky? Rad by som mal predstavu, pre aku postavu je asi vhodne to XL.

        A co znamena posledna veta Sedlova trubka dokaze pekne pruzit sama o sobe?

        dik.

        0 0
        • prtavec  

          merim cca 196cm. Vetsi ram uz ani nedelaj, ale ani bych ho nechtel. Prechazel jsem z htcka od meridy, kde jsem mel 130mm predstavec. Ram mel byt delsi asi o 3cm, ale pocitove mi prijde rozhodne delsi nez ty 3cm.

          co se tyce toho pruzeni, vsiml jsem si toho na prelomu zimy/jara, kdy jsem vozil zadni blatnik. Ten jsem chytal na sedlovou trubku, ne na sedlovku. Pri slapani bylo videt, ze se pohybuje do stran. Zkusil jsem pak vzit za sedlo kdyz kolo bylo nezatizene. Sedlo melo predozadni pohyb tak 2–3cm. Neco z toho bylo urcite sedlovkou, neco ale primo v sedlove trubce. Ale neni to nic, co bych nejak vnimal. Je to asi stejne jako ze Joplin R ma stranovou vuli na sedle, tu taky necitim…

          0 0
          • tassajara  

            Dik za objasnenie. Mam 187 cm a som trochu na pochybach c by mne bolo L alebo XL… asi bez skusobnej jazdy sa to nevyriesi :o) Este raz dik.

            0 0
            • prtavec  

              Kdyz jsem ram koupil, byla na nem nalepka pro koho se jaka velikost hodi. Myslim ze XLko bylo az od cca 192cm, takze bych asi doporucil Lko.

              Co se tyce testu, ja se pro kolo rozhodl po testu na velikosi M, vetsi tenkrat proste nemeli :)

              0 0
              • tassajara  

                Dik, to si mi pomohol! Vazne vdaka.

                Nech ti to jazdi ;)

                0 0
              • Palo TT  

                Aku ma realne to XLko dlzku sedlovej trubky (vzdialenost os stredoveho zlozenia – koniec sedlovej trubky) ? Lebo pri XL rame Giant uvadza pre rozne regiony roznu velkost sedlovej trubky -  21" (cca. 53cm) vs. 22" (cca. 56cm)

                0 0
            • TPK  

              Ahoj, asi ti teď zamotám hlavu, ale mám taky 187cm a rám jsem si vybral XL a jsem spokojený :)

               
              0 0
              • Palo TT  

                Pls. odmeraj dlzku sedlovej trubky.

                0 0
              • tassajara  

                Dik – prave naopak, stale som mal dojem ze podla udaja o efektivnej dlzke hornej ramovej trubke by mi XL mohlo sediet lepsie. Ak mozes, prosim zmeraj tu sedlovej trubky, a tiez hornu ramovu trubku – vdaka :o)

                A aky dlhy tam mas predstavec?

                0 0
    • BB  

      Vlastní zkušenost nemám, pouze jak jsem koupil, tak prodávám. V předposledním čísle Mountain Bike Action byl rozstřel 4 kol, z nichž jedno byl Trance, druhý Spešl stumpjumper FSR, tředí Haro Sonix a čtvrtý si nepamatuji a Trance X s přehledem zvítězil.

      0 0
    • Jakubek  

      Ja mam trance X3 2008, uz jsem tu o tom nekde psal… Nejspis jsem to byl ja, kdo psal o te vuli v cepu. zatim jsem vymenil retez a pomalu odchazi stred. ale to uz je holt klikama, ja tam mam FSA… tohle vypada celkove trochu lip osazene, lepsi tlumic, mozna i vidle (do tech tolik nevidim) a co se barev tyce, tak mi se libi :-)  videl jsem ho na sport lifu a ten modry elox vubec spatny neni… jeste mi nesedlo sedlo (nechcete nekdou koupit??), to devo je docela tvrde, ale to uz si musi vyzkouset kazdy sam. Rozhodne to kolo doporucuju.

      a jeste co se toho cepu tyce. problem byl v tom, ze byl od vyroby malo dotazeny. chtelo ho to pravdu dorvat, jinak vymackal vlozky. ale po vymene a poradnem dotazeni to drzi do ted a pohoda…

      0 0
      • RadimMatera  

        Skvělé, to jsem rád, že to není vada typu. Díky.

        BTW: Nějak mi přišlo vhodnější založit nové téma, než obnovovat staré. ;o)

        0 0
      •  

        sedlo mi taky nesedlo, dal jsem mu půl roku a pak jsem ho vyměnil za WTB Lazer V Team a sedím si jak v pohodlným křesílku, po náročný dlouhý vyjížce mě bolí všechno jinýho než zadek

        0 0
        • RadimMatera  

          Sedlo je mi zatím jediný známý nedostatek tohoto kola. Díky za tip.

          0 0
          •  

            jo ještě jsem hned dal pryč ty kendy, moc to na nich nejelo, pláště na můj vkus příliš balónovitý,vysokej vzorek, sice držely jak přibitý ale při asfaltovejch přesunech se vzorek jakoby žvejkal,  dal jsem Schwalbe Smart Sam 2,25 Snake Skin, Alpecross

            0 0
            • RadimMatera  

              Taky užitečné vědět. Neboť často jezdím asfaltové přejezdy.

              0 0
            • Jakubek  

              tak plaste sem nechal, ten asfalt docela vynechavam, jsem snima spokojeny. A sedlo mi nedavno prislo a taky Laser V :)

              0 0
    • capo  

      Přidám svou zkušenost k čepu horního uložení tlumiče. Kolo jsem kupoval asi před měsícem lehce jeté od zdejšího člena, model 08. Při přebrání všechno v pořádku, bez vůli, dotažení jsem nekontroloval. Teď o víkendu jsem po asi 4 kolech na 24hod ve Vestci zjistil hroznou vůli, ten šroub/čep byl úplně volný, málem jsem ho vyklepal. Jen jsem ho dotáhl, vůle zmizela, a závod dojel bez problému.

      Určitě ho stojí za to kontrolovat, zda se nepovolil…

      0 0
      • RadimMatera  

        Dík, pokud jej vezmu, vím na co dávat pozor. ;o)

        0 0
      • kloubik  

        Ahoj, jsem rád že slouží bez problémů a doufám, že spokojenost..... Možná jak píše prtavec o něco výš, jak se jednou ten čep povolil (když jsem dával tlumič na přestavění), tak už pak tolik nedrží. Já ho nechtěl dorvávat úplně na tvrdo, dotahoval jsem to podle citu, nechtěl jsem to přehánět, možná by bylo dobrý ho něčím zakápnout… A stejně tak spodní nebo ho aspoň zkontrolovat.

        0 0
        •  

          mi to nedalo a šel jsem s imbusem řekontrolovat jak moc to drží/mám utáhlý. Výsledek – bez sebemenší vůle a je to od výroby ***** pořádně utažený

          0 0
        • Jakubek  

          Tam jde o to, aby ten sroub stlacil ty vlozky i stou cernou houpackou k sobe a otaceni se delo mezi vlozkama a okem tlumice, ne mezi sroubem a vlozkama. pak se vybouchaji a cele to muze jit do kdytek. Takze dotahovat dotahovat dotahovat… Mozna tam nedavaji zadne lepidlo proto, abys videl ze se to fakt uvolnilo aje to treba dorvat…

          0 0
    • RadimMatera  

      Už se to tady řešilo několikrát, přesto by mě zajímala doporučená velikost kola. Jsem vysoký cca 177 cm, výška v rozkroku cca 82 cm, čili někde mi doporučují M (18") jinde L (20"), jistě si je vyzkouším, ale přesto by mě zajímal váš názor a nejlépe zkušenosti mi výškou podobných na tomto rámu. Změřil jsem se dle těchto stránek – http://www.competitivecyclist.com, s podrobnými parametry uvedenými zde. Dík.

      0 0
      •  

        mám 174 cm a mám M. Byl jsem na tom nějak nataženej a po nandání 9cm představce a jeho otočnení –6 stupnů je vše jak má být. U tebe bych se přikláněl k M a nechat tam původní představec (myslí si, že tam je 11 cm +/- 6 stupňů), příp. ho otočit a mělo by Ti so sedět

        0 0
        • RadimMatera  

          Diky, take uvazuji spis nad M. Presto vitam kazdou zkusenost a doporuceni.

          0 0
        • okot  

          čau,mám S-ko a nemůžu sehnat přední blatník,který by tam bez problémů vlezl. Nemáš nějaký tip?

          0 0
    • RadimMatera  

      Tak, vazeni! Poridil jsem si pred par dny toho trandaka a musim rict, ze spica. Velikost M, Lko mi prislo dost vysoke a ten rozdil v delce velky nebyl. Pedaly klasicke 520 a botky od Speslu. Mam za sebou prvni pady v naslapech a stejne tak nejakych 40 km odpoledni vyjizdky za keskami a jizdu v lehcim terenu. Prdel proti Devu sice nejakych 5 km stavkovala, ale pak se sedlo zdalo idealni a tvrde mi neprislo. Mozna pujdou pryc plaste za nejake pohodovejsi na beznejsi vyjizdky, pac maji celkem velky odpor, ale v bahne a v piskovne byly zase k nezaplaceni, uvidime.

      Diky za vsechny rady.

      0 0
      • tassajara  

        Tak nech to jazdi a pady len take chaplinovske! :o)

        0 0
        • RadimMatera  

          Dik. ;o) Zatim s rozsekanym loktem, ale uz si davam pozor.

          0 0
          • tassajara  

            Nahodou na lakte pozor. V okoli jeden clovek po pade na mtb ma s tym take neskutocne patalie… trvale nasledky, obmedzena pohyblivost. Ani full neni vsemocny, fyzika stale plati, a kedze odpruzenie dovoli vyssiu rychlost, nasledky pripadneho padu su horsie. Fakt radsej opatrnejsie.

            0 0
            • RadimMatera  

              Jj, to je jasne, ale ja se vybulil jen proto, ze jsem zapomnel vycvaknout jednu nohu. Prvni naslapy jsou prvni naslapy. Chce to cvik. ;o)

              0 0
    • ronyst  

      Ahoj, na tomhle kole mám najeto asi 700km převážně v Jizerkách (lesy, bláto, šutry) a zatím maximální spokojenost a žádný problém (mám 90kg). Kolo je stabilní a perfektně ovladatelné, zadní stavba pocitově výborná. Jediný, co mě někdy rozčiluje, jsou sintrovaný destičky, který občas vydávaj při brždění různý pazvuky. Jde to ale lehce odstrant vyčištěním kotoučů. Taky jsem jsem hned vyměnil sedlo za fizika. Měřím 182 a mám M. Cena v Cykloworldu 37999 platí a mají ho tam(9.7. v Li­berci). Celopéro je celopéro. Běž do něj a nebudeš litovat.

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.