• BB

    Dlouho jsem řešil přípravu tras pro garmina. Kvůli tomu jsem stále držel notebook, kde jsem na přípravu tras používal Mapsource a mapu Topo Czech 2012. Tady na bike foru jsem našel zmínku o navigaci Lucus pro Android. Tak jsem to zprubnul a jsem docela nadšenej. Příprava stopy je rychlejší, protože mapa se automaticky posunuje při klikání stopy. Je možno použít Shocart, Smartmaps on line, ale úplně nejlepší je MTB Europe OSM Regional, kterou je možno stáhnout zdarma jako off line mapu. Jediný problém je přesun stopy do Garminu. Když připojím Montanu k tableru Sony, tak ten odmítne namontovat USB mass device kvůli odběru energije. Takže musím použít Dropbox, kam uložím stopu z tabletu, natáhnu ji do telefonu Samsung, který bez problému namontuje Garmin jako usb device. Nenapadá někoho jak zlomit tablet Sony Experia Z aby namontovol Garmin jako mass davice ? Jinak super, konečně končím s PC, které už stejně sloužilo jako doplněk k navigaci.

    0 0
    • borda  

      Netusim jak dalece je to realny, ale vzhledem k tomu, ze sony i garmin maji obecne sirokou podporu ant+ a ze prestenhle protokol jdou prenaset data, minimalne bych to zkusil prubnout timhle smerem.

      0 0
    • Hrabex1  

      nejlepsi podklady pro locus jsou podle me mapy Zabaged.

      Bohuzel jsou jen ceske.

      Poradis, kde sezenu MTB Europe OSM Regional pro locus?

      0 0
      • BB  

        já je vidím v on line mapách v sekci OSM – regional, MTB Europe. Když dáš vlastnosti mapy, tak je tam volba Stáhnoyt.

        0 0
    • nalim63  

      Tak jsem si zkusil stáhnout tu MTB Europe OSM Regional do tabletu s androidem a píše mi to ,,nelze otevřít" neví někdo co to potřebuje za program na otevření?

      0 0
      • BB  

        Já to stahuji pomocí Lucus → Mapy → OSM-regional → MTB Europe. Ve vlastnostech dám Stáhnout. Mám verzi Lucus Pro. Nevím zda stahuje Lucus Free.

        0 0
      • borda  

        Potrebuje to samozrejme locus ;-)

        Jinymi slovy, otevri si tu mapu primo z locusu.

        0 0
    • M@C  

      Ta Xperie nejspis neutahne napajeni navigace pres USB. Muzes zkusit koupit USB rozdvojku a druhou vetev zapojit do USB nabijecky…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.