• ememem1

    uz tu ma snad kazdy garmin device vlastny thread ale o svetlach (UT800 alebo HL500) som nenasiel nic. kedze som nedavno dostal do daru UT800 tak sem dam svoju skusenost po par jazdach.

    na nete je plno review, asi skoda to opakovat takze v strucnosti:

    (+)

    • svetlo je kompaktne, integrovane a ma velmi dobry kuzel. (maximalny jas je asi o nieco mensi v porovnani zo solarstrom ale celkovo je to prave vzhladom na ten kuzel porovnatelne a asi aj lepsie pricom farba garminu je vyrazne teplejsia)

    (+/-)

    • vydrz priemerna ale zodpoveda velkosti, z mraze ide oproti papierom dole snad az o 50% (otazka je ovsem, ci je to pravda kedze to cele riadi nie moc spolahlivy garmin software)
    • automaticky adaptivny mod ma svoje caro ale aj muchy (obcas sa prepina dost podivne, nie vzdy uplne najvhodnejsie nicmenej sa to vzdy da zapnut do manualneho modu)
    • baterka je integrovana co je vyhoda (kompaktnost) ale tym padom sa neda vymenit za jazdy. objednat ako nova sa udajne da, cenu neviem ale po dotaze na zastupenie mi bolo poza bucky povedane, ze na aliexpresse sa to da zohant za par supov.
    • ma to 3 svietiace a 2 blikacie mody, kludne by stacil jeden blikaci a 2 svietiace kedze ten najnizsi mi neni moc jasne k comu ma byt dobry.

    (-)

    • cena: katastrofalna, bol to darcek inak by som si to asi nekupil.
    • ovladanie a software – bohuzial dalsi typicky garminacky poloprodukt, staci si pozriet „ut800 software update“ pripadne ine customer reviews a pod. clovek ma co robit aby to pri pokuse updatnut firmware nevyhodil z okna.

    celkovo by so povedal, ze keby to stalo cca stovku tak ok, za aktualnu cenu okolo 160E je to hodne na zvazenie.

    0 0
    • jecnak  

      Jako s radarem. Za aktuální cenu o tom neuvazuju. Zvlast kdyz bych musel resit jeste uchyceni na riditka na dalsich dvou kolech. Kazdopadne dik za zhodnoceni.

      0 0
    •  

      čína za pár stováků udělá stejnou službu

      0 0
      • jIrI___  

        Číňani už mají nějaké adaptivní světlo na kolo? :O Kdyžtak prosím nahoď odkaz, nedávno jsem na ali hledal nějaké novinky mezi cyklosvítilnami a našel jsem tam v podstatě stejné věci jako před 2–3 lety (Solarstorm X2 apod.).

        0 0
        • novas752  

          A co chtít víc…

          0 0
          • jIrI___  

            Třeba vyšší výkon, vyšší výdrž aku, kompaktnější rozměry, lepší barvu světla a především lepší rozložení světelného kuželu. A určitě by se našla spousta dalších věcí :). Ostatně stačí se podívat na ty svítilny od Garminu, tam jde pokrok vidět poměrně výrazně.

            0 0
            • novas752  

              Výkon naprosto dostatečný i na rychlé offroad sjezdy, výdrž na max 7h, na min přes 24h, kužel ok, barva taky. Navíc nemusim updatovat firmware!

              0 0
              • jIrI___  

                Pokud ti připadá u Solarstormu kužel OK, pak jsi šťastný člověk :)

                0 0
                • jecnak  

                  +1

                  A ani vykon mi teda na sjezdy nepripada dostatecny. S X5 uz je to mnohem lepsi.

                  0 0
                  • novas752  

                    Ja mluvim o X6, ta ma i lepsi kuzel svetla. Nerikam ze je idealni, mohl by byt sirsi ale aspon je rovnomerne osviceny bez vyrazneho prepalu uprostred.

                    0 0
                    • nzg  

                      A neni spis podstatne, co je v tom za optiku a typ LED? A hlavne puvod toho Solarstormu..

                      0 0
                      • novas752  

                        Puvod who cares, stejně je všechno čína. Sviti. Samozrejme ze ledky a optika jsou to nejdulezitejsi. Ss ma oboji dobry.

                        0 0
                        • Vilém  

                          Vyborny:) Srovnavas to s cim? Proste to funguje, to je vse, ze by to bylo nejak dobry, tak to si nemyslim.

                          0 0
                    • jecnak  

                      Ja taky. Spletl jsem si modely. X-5 je hodne slaba. X-6 uz sviti dobre – original s kvalitnima led. Kuzel ovsem na silnici blby.

                      0 0
    • BB  

      Taky jsem do toho šel, spíše se zvědavosti. Souhlas s tvým hodnocením. Vyhovuje mi při dojíždění do práce, že na mě přestali řvát kolegové cyklisti a běžci, abych neoslňoval. Takže ten kužel světla je nejen dobře udělán pro majitele, ale i pro protijedoucí. Tohle je velké plus. Dále velikost a váha. Světlo je malé a lehké a proto se hodí na to, mít ho hozené v baťohu napořád, pro stýčka příhodu. Občas se i v létě protáhne hospoda. Zpočátku mě fascinovaly automatické funkce, kdy se světlo přizpůsobuje rychlosti a okolnímu světlu, ale nakonec jsem tuhle největší výhodu přestal používat. Není nad to si kliknout na dobře udělaný ovládací knoflík. Takže když to shrnu, tak pro mě zatím nejlepší světlo na dojíždění do práce. Cena je skousnutelná pro ty, kteří využijí adaptivní mod ve spojení se zařízeními Garmin Edge. Pro ostatní je to zbytečný luxus.

      0 0
      • jonti  

        To by ti nejspis ale stacilo neco jako Gaciron V9D, ktery ma taky dobry kuzel a je za 1900 Kc dost levnejsi.

        0 0
        • BB  

          Jo díky možná jo, možná ne. Třeba až udělají novou verzi fw, tak mě to začne bavit provozovat s automatikou. Někdy stačí jedna nová funkce a ta rozhodne. Mě třeba dnes vadí, že za plného světla automatika bliká. Pokud by světlo úplně vypnuli, tak to hned začnu vozit a ta V9D by byly vyhozené peníze.

          0 0
          • ememem1  

            to je taka zvlastna feature ktora neni jak je pre garmin typicke nikde zdokumentovana. tiez som si ten flash mode vsimol ked islo oproti auto tak volak blbo, cize rychlo a moc blizko k stredu cesty. najprv som sa potesil a neskor zamyslel, ze na zaklade coho by to malo takto fungovat. volako som na nic neprisiel. lebo vzdy ked ide auto oproti to nerobi, ale obcas to robi ked sa odrazi svetlo od dopravnej znacky. ani jedno ani druhe neni pravidlo,je tam snad dake cidlo…neviem. toto je presne to co ma na tom serie, nezdokumentovane features fungujuce nejako, bohvie ako a preco.

            a na dalsi sw update sa tesim, dufam ze na rozdiel od toho posledneho 2.4 pojde nainstalovat, vydat hotfix co ma riesit problem akurat ten patch jaksi nejde spustit dokaze asi len garmin.

            0 0
      • ememem1  

        obavam sa trocha, ze k tomuto zaveru dojdem aj ja. nicmenej pokial adaptivny mod nepouzivas, su to ozaj vyhodene peniaze, integrovane svetlo s gopro uchytom je na alibabe za 25–30usd.

        btw tych adaptivnych modov je tam viac,ja som zatial skusal len full auto a jak pisem, je fajn, ale ne dokonaly(vid aj vyssie)

        0 0
        • BB  

          já bych potřeboval nějaký jasný popis těch adaptivních modů. V tom widgetu se to nastavuje třikrát a nemám přehled, co znamená co. V manuálu ke světlu je to úplně blbě a u Edge ten widget popsaný není snad vůbec.

          0 0
    • MaPa  

      Dá se ovládat pomocí Remote Control?

      0 0
      • BB  

        dá se ovládat pomocí remote control, ale to vlastní čidlo ovládání je jiné, než remote control na ovládání Edge.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.