• doubeq

    Zdar futonysti, po proležení druhé pěnovky bych rád zkusil futon na základě zdejších diskusí v jiných tématech.

    Odkud futon máte? Jak dlouho a co údržba?

    Moje proporce (cca 100kg) jsou rozhodně na tvrdý futon. Někde nabízejí i s kokosovou deskou, je tam k něčemu nebo je to marketing?

    Mě zaujaly obchody nejfuton.cz a futoncentre.cz.

    0 0
    • Espen  

      Tak sem se musel podívat, co to vůbec ten muflon je :-D.

      0 0
    • ms82  

      Mam z nejfuton uz dva. Prvni asi tri roky (len, konske zine, vlna), druhou nove (kokos a len). O matrace se prilis nestaram. Prvni sem tam otocim, ale nevyvesuji ji kazde rano, na to nemam cas. S kokosovou to ani nejde. Mam neco pres 60 kg, prvni se tvarovala podle me (vypada jako prolezena, ale neni to totez, spi se na ni paradne), druha se zatim nijak nedeformovala. S kokosem je znatelne tvrdsi. Na prodejne to ovsem nepoznas, pri spani rozdil poznat je. Mam je s tim textilnim obalem, ktery se da vyprat. Pokud Te jeste neco zajima, ptej se.

      0 0
      • doubeq  

        A co v létě? Při čtení popisu jejich vlastností jsem pochopil, že by na futonu nemělo být takové vedro, jako na matraci…

        0 0
        • ms82  

          To neposoudim. Matraci delsi dobu nemam a byt v prizemi je studeny i v lete. Spis vetsi rozdil udelaji prikryvky.

          0 0
        • Cen da H  

          mně fakt přijde chladnější než matrace, ale nevím jestli to není subjektivní neboť v letní sezoně spím pod jinou slabší dekou nebo tím že ty latexové matrace tak nedýchají

          0 0
    • černápole  

      Mám šet let bavlnu kokos z futon centre, pamatuju si jak týpek od nich lamentoval, že futony od můjfuton jsou vyrobený v polsku, že nemají zvládnutou technologi, že futon nemá co sllehávat..

      Výroba v čr u futoncentre mi přijde jako velké plus

      0 0
    • tromboonen  

      Hele vadily mi měkké matrace, jako student a mladej jsem měl několik futonů, čím tvrdší, tím lepší, ale ono to není tak super co do tvaru, vlastností matrace, velikosti postele atd. jako do nějakýho malýho krcálku OK, ale: dražší na míru a na váhu dělaný matrace (nebo i sériovky, ale taky dražší), myslím nad 10k Kč, spíš 15k jestli pamatuju, možná víc, to je něco jinýho, svlíkací obal, dá se to vyprat, postel k tomu udělaná spíš větší, než menší… futon je někde ve skladišti, už nezájem, místa dost a ty dobrý matrace jsou fakt dobrý, klidně jedna pro chlapa kolem 90 kil, jedna pro ženskou co má 50–60 kilo… 1,5 šířka, dvě vedle sebe, ty už máme cca 15 let, tak dlouho mě ani žádnej futon nebavil.

      0 0
    • Cavendish  

      Můro pelešivá :)

      0 0
      • doubeq  

        Můra s brzo bolavejma zádama :-D

        0 0
        • vanderpoel  

          ty bolavy zada prorokujes cavendishovi, nebo s nima laborujes sam? protoze (nejen) na zada se mi skvele osvedcilo tatami. v jp na tom spim, kde muzu, a dam si na to max takovou jen spis symbolickou podusku, casto na tom spim rovnou jen na prosteradle. kdybych nebyl lina lemra a nebylo mi lito penez, ktere radsi utratim za jine nesmysly, tak bych to uz davno mel i doma.

          0 0
          • doubeq  

            Sobě, zatim dobrý jde, ovšem dlouho to nevydrží…

            A s tatami by asi žena nesouhlasila, byl by v posteli shod :-D

            0 0
    • doubeq  

      Ještě nějaké postřehy?

      0 0
      • Bruca  

        Já mám ten nejtvrdší z futoncentre už ± 5 let a zatím úplná spokojenost. Prolezeny není ani s mými 115 kg. Otacim ho teď už tak jednou za měsíc.

        Futony se teď řešily v topicu o matracich z jysku, koukni i tam

        0 0
        • doubeq  

          Koukal jsem, zakládal jsem, ale už tam bylo moc balastu ;-)

          0 0
      • Cen da H  

        taktéž mám futon z futoncentre v Dejvicích, bavlna-vlna-kokos, středně tvrdý – klidně bych snesl tvrdší ale, máme velký dvojitý na manželské posteli takže kvůli manželce středně tvrdý

        máme ho cca 5 let, otáčíme 4× do roka, svlíkací prací obal, žádné problémy

        já jsem spokojen 100%, z měkkých matrací a pružných roštů mne bolí záda, vždycky když jsem služebně v hotelu tak ty 2 noci cítím ještě týden.

        Ale nemusí to vyhovovat každému, určitě by Ti měli aspoň na chvíli dovolit si na to lehnout, minimálně pro ten pocit že to jakoby moc neuhne. Ale spí se mi na tom fakt dobře, nikde netlačí fakt se trošku vytvaruje podle těla.

        0 0
    • Pista.Wassermann  

      Ahoj, taky máme futon, český, nevím, jestli to o těch polských futonech je pravda, ale po špatných zkušenostech s matracemi jsme to nechtěli riskovat. Máme jeden velký futon pro oba, jeden z nejdvrdsich s kokosem. Spí se na tom trochu jinak, budeš si chvíli zvykat. Nám to trvalo tak týden, ale už bychom nechtěli jinak. Každá matrace, když spím někde jinde, mi teď přijde meka.

      0 0
      • doubeq  

        V tom případě asi beru nejtvrdší, jelikož zvyklý z matrace co mám, než změkla, jsem stejný pocit.

        0 0
        • onuce  

          A co ten pouze bavlněný, je dost tvrdý? Děkuji.

          0 0
          • doubeq  

            To by mě taky zajímalo, navazuješ na špatnou větev, děkuji :-)

            0 0
    • onuce  

      Také jsem každý pěnový molitan hned proležel, navíc je měkký i ten nejtvrdší. Pokoušel jsem uspět s futony, ale nikde k osahání. Navíc váha a cena… Ale přišel spásný nápad, totiž obyčejná pojená pěna. Naprosto luxusní poležení, konečně ta správná tuhost.

      Dávám tedy pro inspiraci coby „ghetto futon“. Neměnil bych.

      1 0
      • doubleingram  

        Co je pojená pěna? Odkaz pls dík

        0 0
      • MoonKa  

        Ahoj Onuce. Chcela by som sa ťa opýtať, ako sa ti spí na tejto pene dlhodobo? Nie je to až moc tvrdé? Ja mám aktuálne matrace dormeo, ale po 5r už povoľuje tvar a robí sa mi preležanina a zvažujem použiť tvoje riešenie ;) Moja predstava by bola položiť túto penu na tie pôvodne dormeo matrace. Dík za info.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.