Full GT Force nebo GT Marathon - prosim o poznatky

24 nepřečtených
  • Dzany

    Mate nekdo zkusenosti s temito ramy? POtrebuji postrehy. Uvazuji vazne o koupi bud Force nebo Marathon. Vic se priklanim k Force.

    0 0
    • Treeper  

      Force tady ma jen par lidi, jinak to kolo vypada velice pekne, ale jsou u neho problemy s cepy tak samo jako u Marathonu projdi si historii dost toho je napsano "tady ":/forum/razeni-u-gt-sanction-30-a-u-gt-force-30-packy-ci-gripy/1003410/f­orum.html#unre­ad1

      0 0
      • Dzany  

        Nevim, jaky ram zvolit. Myslel jsem si, ze ten Marathon bude dostacujici, ale zacinam zjistovat, ze si hodne libuji ve sjezdech. Tak premyslim o tom Force.

        0 0
        • marapara  

          Pokud si čímdál víc libuješ ve sjezdech, tak bych řekl, že kdybys koupil Maratona, tak je otázka času, kdy se budeš dívat po stroji s vyšším zdvihem.

          0 0
      • webbot  

        To: ale jsou u neho problemy s cepy tak samo jako u Marathonu

        KECY, KECY, KECY  – uz jsem to tu nekolikrat psal – problemy s cepy zadne nejsou – hledej v historii fora

        0 0
        • webbot  

          Cepy – Hledej v tomto vlaknu

          http://www.bike-forum.cz/…2/forum.html

          prispevek ze dne webbot (29.01.2009 16:42:28)

          PS: ber Force

           
          0 0
          • fousek  

            uplna blbost to neni, to ze ty nejezdis v bordelu nic neznamena, na ostatnich fullech co mam a mel, jsem cepy jeste nerozebiral.

            Jediny co je u novejch GT snazsi je zpetna montaz, jinak zatesneni je porad stejny, takze stejne nachylny.

            0 0
            • webbot  

              Ja ze nejezdim v bordelu – jeste chvilku a sejdu do sklepa vyfotit kolo obalene bahnem – to co jsem fotil na prvni vyjizdce je proti tomu slabota – http://picasaweb.google.com/mizoun/GTForce?…

              0 0
              • fousek  

                No to klidne sejdi, ale vzhledem k tomu ze i-drive mam asi o kapku dyl nez ty, tak se da predpokladat ze mam i vetsi zkusenosti s udrzbou, tohle bahno co mas vyfoceny se do cepu nedostane, dostane se tam spis pisek a takova ta ridka srajda co se vytvori pri desti.

                Nema cenu se hadat o tom kdo ma vic zasvineny kolo (stejne bych to vyhral:-), fakt je ten ze cepy na GT potrebuji vic udrzby nez cepy na ostatnich kolech, jsou to vlastne 2 hlavove cartridge, akorat nejsou ve hlave ale u stredu, kde lita si nejvic bordelu a navic nejsou zakryty jedinou prachovkou

                0 0
    • marapara  

      Nevím, jaký máš styl ježdění, ale já 2 roky zpět také vybíral a nakonec jsem vzal I-Drive 5. To je v podstatě kompromis mezi Forcem a Maratonem, i když spíš se blíží asi Force. Idrive 5 má zdvih 130 mm vzadu. Někdy, když jedu bych snesl i vyšší zdvih, ale častěji si říkám, že 100 mm vzadu by mi stačilo :). Pocitově má ten I-Drive 5 větší zdvihovou kapacitu. Nedávno jsem měl možnost jej srovnávat s kolegovým Stumpjumperem, který má 120 mm vzadu a řekl bych, že I-Drive 5 má pocitově proti němu tak 150 mm.  I když Stump chodí fakt dobře.

      Kdybych teďkom kupoval fulla, asi bych šel do Force, odlehčil jej a dal nějaké jezdivější pláště, třeba Schwalbe Smart Samy. V této kombinaci je to stroj, který se dokáže poprat velmi solidně s nástrahami terénu a dá se na něm jezdit celý den v pohodě. Hlavně má povedenou geometrii, dle mého soudu.

      0 0
      • fousek  

        No ono to bude asi tim ze 07 by mela mit 140mm zdvihu. 06 ma tech 130mm.

        0 0
        • marapara  

          Ne, 07 má 130 mm zdvihu, stejně jako 06, ne?

          0 0
          • fousek  

            hadat se s tebou nebudu, protoze se mi nepodarilo objektivne zjistit jestli to tam je (nepresnost mereni), ale treba v tyhle recenzi pisou „it’s interesting to note that the “5” in i-Drive 5 is a bit of a misnomer, as the bike’s rear-wheel travel is closer to 5.5 inches“ 

            a i kdyz byl aktualni tak na ofiko GT strankach byl uvadenej zdvih 5,5"

            0 0
            • marapara  

              Tak to jsem fakt celou dobu žil v domění, že má 130 mm zdvihu. Aspoň na starých stránkách www.bikecentrum.cz to tak uváděli.

              0 0
              • fousek  

                jo vetsina ceskejch e-shopu to mela blbe, otazka je, jestli to fakt tech 140 chodi.

                Ja zas ziju v domneni ze to ma tech 140:-)

                0 0
    • kesu  

      force

      0 0
    • Dzany  

      Jeste by me zajimalo, kterej ten ram je nejlepsi. Jak to maji cislovany. Jestli ta 1.0 je nejvysse nebo naopak a jake jsou tam zdvihy. Ptam se, protoze se me tento ram libi a nevim, jak vysoke zdvihy ma.

      0 0
      • Kubas.1  

        1.0 je nejlepší, 3.0 nejhorší – ostatně to se dá vyvodit aji z ceny,ne? :-)

        0 0
      • Tecumseh  

        Rám je rovnaký,iná je len výbava,samozrejme ak nerátame carbonový…

        0 0
    • Petrando  

      Mam Marathon 1.0 rocnik 2008 a jsem maximalne spokojeny. Dal jsem tam jen nove rafky (crosstraily + hutchinsony) a pohodka. Je pravda, ze sjezdy moc nedelam, bo se bojim :-)

      0 0
    • Dzany  

      Myslite si, ze na cross country a trosku lehci all mountain styl mi bude stacit ram GT Marathon 2.0? 

      0 0
      • fousek  

        Pokud se na zavodech neumistujes v prvni 50 tak bych bejt tebou vzal Force, kdyby se ti zdalo moc tak ti ho vymenim za i-drive 5:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.