Full carbon zapletena silnicni kola - zkusenosti

8 nepřečtených
  • jecnak

    Chtel bych poprosit o nejake blizsi info a zkusenosti k full carbon kolum – tedy naby, draty a rafek z karbonu. Jedna se mi o Lightweighty Standard III, Corima Vinium MCC+, Reynolds RZR, Mavic Cosmic Ultimate a pripadne dalsi. Zajimaly by me hlavne brzdne vlastnosti, pohodli – prenos vibraci, tuhost do zaberu. Ostatni informace jako aerodynamika a tuhost do boku jsou celkem dohledatelne. Diky za rozumnou diskusi a zkusenosti z provozu.

    Anketa: Jaka kola se vam nejvice libi?

    0x
    0%
    0 0
    • MI.KU  

      Zajdi na cyklodiskuzi dost lidi to tam jezdí – svátečně. Na najizdeni km mají jiná kola.

      Dle recenzi brzdí Mavic asi nejlíp z karbonů.

      Ale mě zas reknes ze když sem je nejezdil ať o tom nemluvím ;)

      0 0
    • treatt  

      Zkušenostma nepřispěju, bohužel :) Tak můžu jen, co jsem četl ve francouzském L´Acheteur cycliste, projde jim tam rukama hodně top materiálu.. Lajty klasika top, navíc snad žádný kola nepřidávají tolik bodů za look jakémukoli kolu.. Corimy, co mají vepředu nově ploché dráty, jsou prý fantastická kola, dostatečně tuhá, ale přitom superpohodlná (redaktor, který hodně solidně závodí, je má jako soukromá every day kola a mluví o nich jen v superlativech). Mně se osobně hrozně líbí, ale je to subjektivnější, už to není takový univerzál, který se hodí na cokoli, jako LW. A zajímají Tě galdové verze? To nemáš uvedené..

      0 0
      • jecnak  

        Vse jen galdove. S trochu nizsim pohodlim u celokarbonu pocitam – je to proste vlastnost. To o Corimach me dost prekvapuje, cetl jsem nejake testy a podle nich moc pohodlne nejsou – naopak. Tuhosti jsou ale na spicce jeste daleko pred LW. Premyslim pomalu co misto Cosmicu a celkem pozitivni zkusenosti s galuskama me privedli prave k celokarbonum. Prece jen si rikam, ze bych si mohl koupit neco lepsiho nez jsem uz mel a na material nejsem az takovy ras, takze pocitam, ze by mi mohli chvili vydrzet a pak uz asi budou stejne vsude vsechno na kotoucich.

        0 0
        • treatt  

          Chvilku mi trvalo, než jsem to našel, ale dohledal jsem test karbonových kol, kde byly právě Corimy MCC S+.. tak dávám překlad:

          Náš názor

          Richard: Naprosto výjimečná kola! Tato kola už pro mě byla mezi nejlepšími třemi na trhu v roce 2014, společně s LW Meilenstein Obermayer a Campa Bora Ultra. S novým způsobem zapletení, které je nyní radiální, navíc paprsky už nejsou kónické, ale konečně zploštělé, se Corimě podařilo vytvořit kola, která jsou ještě lepší, než model 2014! Na předku ztratily chlup ze své tuhosti, ale v tomto ohledu měly velkou rezervu. Výsledek je takový, že S+ doslova letí při jakémkoli tempu a navíc přináší trochu pružné odezvy a živosti, která jediná malinko chyběla předcházející verzi. Pokud v roce 2015 existují dokonalá kola, jsou to tato. Ale mají svou cenu.. ovšem vyrobeno ve Francii

          Alex: Prostě nejlepší. Nová verze s radiálními, plochými paprsky vepředu je další pokrok oproti předchozím! Tvrdost těchto kol je minulostí, zploštění paprsků přináší tu přesnou dávku živosti, kterou potřebovala. Navíc se tím mimochodem vylepšila aerodynamika. Vždy je to otázka osobních preferencí, ale pro mě to jsou aktuálně nejlepší kola na světě!

          Pak je ještě v jiném čísle zmiňovali při testu kola, na kterém byly, kde hodnotili pozitivně i stránku pohodlí, to už ale nevím, kde skončilo. Na straně druhé, to je vždycky subjektivní hodnocení a předpokládám, že to berou v rámci dané kategorie, takže létající kobereček to asi úplně nebude :) Taky určitě hraje roli, že mají nálepku Fabriqué en France, to ve Fr časáku nutně přihodí bodík do plusu ;)

          0 0
    • Martin  

      vozím LW Standard, Ventoux a Corimu Winium +MCC

      na Cosmikách jsem se projel, s Reynoldsem jsem neměl tu čest

      za to co jsem vyzkoušel nebo jezdím hlasuju rozhodně pro LW, do hor a na rozflákané české silnice spíš Ventoux, nepatrně odpruží všechny ty díry a do hor je lehčí a snáž akceleruje

      Corima mě dost zklamala, dcera nedávno rozflákala na předním kole 4 dráty a žabožroutům je jakýkoli prozákaznický přístup naprosto ukradený, centrovat se to musí ve speciální formě, kterou co já vím nikdo jinej nemá, ale jejich odpověď na dotaz zda to opraví, že servis zaplatím mi po týdnu napsali, že bohužel

      o dost jiný přístup než Němci v Carbonsportu, ti opraví nebo nabídnou nový kus s vyraznou slevou

      žabožrouty doporučuju nebrat

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.