Full 29" zdvih 110 -120mm do 60000 kč

19 nepřečtených
  • Luk029

    Ahoj chtěl bych poradit s výběrem nového kola. Mám zacíleno na 29" full se zdvihy mezi 110 až 120mm v cenové relaci do 60000 kč. měřím 197 cm tak bych preferoval velikost rámu 21.5" až 22".

    Díky moc za vaše postřehy.

    0 0
    • Danikklotz  

      a co jezdíš? maratony nebo se vozíš na pohodu?

      Měl jsem možnost testovat Giant Anthem 29", RB IQ 29, Santu Tallboye (cenově mimo) a TREK Rumblefish.

      A pokud bych se rozhodoval pro pohodový full, tak rozhodně toho TREKA. MOžná ten Anthem bude trošku živější, tam jsem neměl příme srovnání.

      Absolutně meě nadchnul Santa, ale cenově je mimo. Dost lidí si chváli Spešly – ale to jsem nejezdil.

      RB jelo celkem slušně, ale s osazenými tlumiči (Epicon, X-fusion) to nebylo moc plynulé…Možná s Foxama to bude lepší. Má taky pro mě trošku specifickou geo…

      Vyzkoušet, vyzkoušet,… :)

      0 0
    • Seky  

      Mám podobný zkušenosti jako Danikklotz a za mě prostě ten Santa je absolutně best, ale cenově se to pod 100 moc stlačit nedá. Co se týče mojí volby tak v úterý mi dorazil Rumblefish na prodejnu, ještě to skládaj, takže asi v pondělí si pro to půjdu. Ale upozorňuju, že je to kolo fakt na pohodu, se závodníma ambicema bych opravdu neuvažoval. Závod se na tom přetrpět dá, ale vzhledem k váze, v 17,5" to má nezkutečných 14,2kg s pedálama (Shimano 520). Taky je pravda, že tu váhu dělaj hlavně kola, jen přezutím na Schwalbe NN+RaR SS s mlíkem je dole 3/4 kila. A samotný záplety mají přes 2,1 kila tam se dá taky pohodlně ušetřit dalších 0,5–0,6 kila. A co se týče ceny tak vzhledem k tomu, že Bretton vyprodává skadový zásoby tak se dá jít hodně dolu. Minulej víkend jsem toho Rumlefishe vytlačil na Kleť, no cesta nahoru hrůza, ale to bylo taky daný tím terénem (místy trial a místy takový bláto, že jsem litoval, že nemám místo SPD holinky). Ale ta cesta dolu to bylo fakt něco. 8 kilometrů čistýho slezdu a 600 vejškovejch metrů dolu, prostě paráda, bohužel asi tak v půlce jsem utavil ty Avidy.

      0 0
      • Luk029  

        ten santa vypada opravdu dobre ale 100 klacku na kolo fakt nemam. :-))

        U toho RB se s vahou dostanu tak nekde kolem 13kg coz by mi i stacilo. Budu si ho muset jet testnou.

        0 0
        • Seky  

          To si testni. Já chtěl RB taky a po testu jsem se rozhodnul, že fakt ne. Tak nějak nechápu jak ho můžou ve velu v porovnání s ostatníma kolama tak vychvalovat, mě zkrátka nesedlo a to vůbec. Co se týče toho Rumblefishe tak počítám, že výměnou zapletenejch kol a plášťů se dostanu pod 13kg i když asi jen tak o pár gramů :-)

          0 0
          • Danikklotz  

            jojo, tm si nechal vzmenit oboji, jak pises…je to o necem jinem, ale velmi pekne svezenei…do budoucna muj favorit…krome santy :)

            0 0
        • Rudyshy  

          kolega (takove 2metrova zver 100kg) nedavno bral ram rb iq29 a nechal si doskladat komplet v xt, talas 120 ..presne si kola ani tlmic nepamatam.. nicmene vyslo ho to na 60. byhoda prenho bolo ze vsetky kola co vyskusal mu boli male a tot bral myslis ze v 22"..takze s rb je hodne spokojny.

          PS: chcel som si ho odsksuat a aby som nanho vyliezol musel som vyskocit na skrinku a pak na bike.. inak som nebol schopny :D

          0 0
    • michal1968  

      superfly al 100 pro..zdvih 110…nemůžu si vynachválit..ve zminovaném testu ve velu,taktéž pochválen…v 21 váha 12,6kg…

      0 0
      • Mirman  

        souhlas Superfly 100 …

        Přesedlal jsem z pevného Supa29 a je to nebe a dudy:)

        0 0
    • John Tequila Lemon  

      Superfly 100 AL. Má to sice zdvih jen 100/110 (predek/zadek), coz me staci, ale ty chces asi vic. Podle me dost povedeny kolo. Neni to tedy zadnej XC zabijak jako olympijsky stroj Jardy ;-), ale ty se asi do Ria nechystas, ne? Minimalne si to vyzkousej, v prodejnach Treku by to melo jit zaridit, nebo napis mejl na Bretton.

      0 0
    • Yago2  

      Tip na zlevněné treky http://www.bikeplac.cz/…ol-2012.html. Já sháním kolo v podstatě ve stejné specifikaci jako ty, ale s o něco menší cenou. Zatím u mě vede RB, protože mají výš střed, protože uvažuju o delších klikách, což bys při své výšce mohl uvažovat taky. A za příplatek 4–5tis. Kč by mi udělali geo na míru (mám 2O3cm). Možná by bylo dobré přijet na Bike Brno a něco otestovat nebo se zůčastnit na jaře Testfestu.

      0 0
    • sumac  

      salsa horsethief sa vpohode vojde do tej ceny..

      pripadne by som pozrel aj na titus rockstar alebo anglicky whyte

      0 0
    • Milvus888  

      RB určo ne , praskají a je to pouze jednočep.. spíš špešla :) (camber,stumpjum­per fsr)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.