• friblos

    Omlouvám se že zakládám nové vlákno, ale všechno jsem si tady přečetl a furt neznám odpověď.

    Vyplatí se připlatit si za RC2 nebo stačí R? Zatím ani nevím jestli vzduch nebo pružinu.Ježděna bude v týdnu AM a o víkendu bike park. Díky

    Anketa: jakou vidlici zvolit?

    5x
    71%
    1x
    14%
    0x
    0%
    1x
    14%
    0 0
    • hanz  

      rozhodně pružinu a jestli to chceš jezdit na obojí tak by byla lepší RC2 ale není to podmínka.

      0 0
    • goofy  

      Tohle by me taky celkem zajimalo, jak velky je rozdil v citlivosti mezi Van a Float… Vana jsem je, a byla to paradicka. Nebo treba Float je moc progresivni u konce? Nad tim porad dumam..

      A osobne bych sel do RC2 verze, ale pokud se ti nechce ladit, tak R

      0 0
    • Tidli  

      ak som dobre cital tak R verzie nemaju high speed rebound… takze podla mna RC2 bude lepsia volba.. aj co sa tyka tuningu. a tiez by som volil vzduchovu verziu, je lahsia a predsa len je moznost vidlicu nafukat tvrdsie alebo maksie podla toho, kam sa prave vyberies.

      0 0
    • gazman  

      Float mám na kole i s RC2,ale bral bych Van R,čím jednodušší střeva tím méně potenciálních poruch.Float jezdím 3 roky a pruboval jsem i Van,mají to na kolech kámoši stejně dlouho a dokonce jeden i na stejném kole,je to jiné kafe.Float moc progresivní možná už od poloviny zdvihu.RC2 nevyužívám,asi se mi s tím nechce furt laborovat.Je to nešikovně vespod vidlice a velkým kolečkem otočíš v prstech jen těžko,takže na to musiš vzít jakousi tyčku,nebo inbus,je to opruz.Ani jsem nezaznamenal nějaké výryzné změny v chování vidle,něco tam je ale nic zásadního.

      0 0
      • hanz  

        to že velkým kolečkem otočíš jen zapomocí nějakýho udělátka je něco špatně, všechny rc2 patrony co mi prošli rukama šli točit normal prstama(a že jich bylo dost). To že nepozoruješ změny nevím proč, ale mam zato že je to daný tou vzduchovou patronou, sama o sobě mení dost vlastnosti vlivem teploty a třeba talas 36tka je v mrazu přetlumená už jen díky odporum v talas komoře. Na vanu nebo 40tce jsou komprese cítit dost.

        Další věc proč možná nepozoruješ zmněny je dané tím že první RC2 patrony měli docela malej rozsah štelování, novější modely měli mnohem větší rozdíl mezi krajníma hodnotama.

        0 0
        • gazman  

          Je to možné ta vidle je asi 06 možná starší.Kolečko jsem mazal naposledy na jaře když jsem měnil olej v patroně a stejně to chodí na hovno.Prstama to otočím,ale dost to bolí:-)

          0 0
          • friblos  

            když máte RC2 tak to do parku ladíte jinak nebo jezdíte všude na stejné nastavení? jinak vede VAN. Ještě se bojím když mám na zadku vzduch tak jak to půjde do hromady-nic jiného tam nedám.

            Další otázka- nevíte zda se dají do tlumičů ROCK SHOX použít jiné spacery než origo.Nebo jestli mi můžete změřit průmer oka tlumiče.Mám doma všechny možný jenom ne Rock Shox:-(

            0 0
            • pitos  

              Sice netuším jak je na tom tvoje zadní stavba a tlumič ale osobně nevidím v kombinaci pružina/vzduch problém.Také teď přecházím na pružinovou vidlici ale tlumák nechávám vzduchový protože bych si u mého biku pružinou zase tak moc nepomohl,zadní stavbu s dhx vzduchem mám hodně citlivou a celkově s chodem problém nemám.

              0 0
              • friblos  

                no já tam hlavně nedám nic co má expanzku- v rb to zase jednou pěkně posr…Tekže padá pružina.Teď to vypadá na ROCK SHOX MONARCH high volume. Nejezdíte někdo vzduchový tlumič Marzocchi- hlavně jak je na tom s poruchovostí?

                0 0
                • pitos  

                  Zrovna kamarád jednoho nového RS Monarch prodává.

                  0 0
                • Radek Broz  

                  Vyfotil jsem ti to s metrem u toho, ale nějak mi to nešlo poslat z mobilu a pak jsem na to zapomněl;) V RB nic neposrali – tlumiče, co nabízej, se tam krásně vejdou… A mě do Lka vleze i ten DHX Air 07;)

                  0 0
                  • friblos  

                    jenže ty máš EN a to má úpravu, AM nemá nic tak právě nevím jestli bych tam to DHX 07 narval-míry se mi ještě hoděj. 09 tam nedám ani náhodou tak proč dělaj rám v dnešní době na jeden tlumič-prostě to posrali:-(

                    0 0
                    • friblos  

                      to Pitos- já musím mít 190 rozteč max. 200mm- zkoušeli jste někdo zda se dá 200 sešroubovat na 190mm?

                      0 0
                      • kali222  

                        ty se hlavne dopracujes(mozna uz tak na tom jsi,ale ne asi optimalne pro svoje jezdeni) k vice kolum. vsechno co je kompromis je porad jen kompromis, netvrdim, ze to nejde,…to je muj skormnej nazor.

                        kdyz se na pruzinovym tlumici doporucuje stahnout pruzinu max o 5 otacek, tak tech 10mm…, mrazek nekomu tady skracoval pistnici-tak to by byla moznost. nebo nejaky starsi model pruzinaku bez expanzni nadobky sehnat nejde?

                        0 0
                        • friblos  

                          nový už je všechno s exp. jeětě čekám na to nové RB co bude na Sport Lifu, ale docela se toho bojím:-) má to jít ve stopách IQ tak uvidíme

                          0 0
                          • tomfree  

                            Tuším,že RB v Brně vůbec nebude,ale jistě to nevím.

                            0 0
                          • mr.antik  

                            Pružiňák bez expanzky dělá Manitou nebo X-Fusion (tam ale asi ne 200/50), taky jsem na to „náhodou“ koukal :-))

                            0 0
                            • friblos  

                              Manitou jsem už vozil a x-fusion nechci:-( Rb tam fakt nebude?

                              0 0
                              • mr.antik  

                                no já zrovna sháním nějakej bez pružiňák bez expanzky na odskoušení… A do toho zrovna RP23 z Chainu za dechberoucí cenu…

                                0 0
                    • Radek Broz  

                      Do AM to nenarveš ani náhodou, to ti můžu říct rovnou. Expanzka při stlační tlumiče hodně těsně zajede do tý „vydlabaný kostky“;) na svislý trubce zadní stavby (nad přesmykačem) – to je na AM mnohem menší.

                      0 0
                    • Radek Broz  

                      Foceno iPhonem, takže sorry za nekvalitu;)

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.