Fox 32 SC Float Performance (100mm) kompletně nelockuje

12 nepřečtených
  • JanJirek

Ahoj pořídil jsem z Rabe kolo, kde je vidlice Fox 32 SC Float Performance (100mm). Vidlici mám nafoukanou na moji váhu, ale remote lock/unlock nedělá žádný rozdíl, je to malinko tužší, když je to zavřený, ale nelockne se úplně. Obecně oukám na vysoké tlaky, protože jezdím mírný terén a mám rád tužší vidlici. Je to nějaká nová funknionalita, že vidlice dnes nelockujou úplně? Na youtube jsem našel tutorialy, kde je potřeba povolit šroubek na vidlici a dotáhnout drát, je tam asi malá tenze. Dotaz zní, zdali nění nějaký jednodušší způsob jak to přiškrtit. Dík.

https://www.rabe-bike.de/…n-white-2025

0 0
    • kubad  

ne to s tím lánkem je nejjednodušší, a pokud nepomůže je vidlice na reklamaci, můžeš to zkusit otočit rukou a držet jestli to víc zamkne

0 0
    • enjoy  

Řeknu ti k tomu jenom jedno(protože mám SC34), že tenhle lockout vymyslel blbec:-D.

Doladit to jde, ale musíš být hodně trpělivý a poměrně precizní.

Časem to budeš řešit zas. A tak pořád dokola:-D

1 0
      • Slavik  

Mám taky SC34 a nemám problém. Ložisko pod lockoutem se musí občas promazat (přeplnit vazelínou), hodně tam zatéká…

0 0
        • enjoy  

Hele mě se třeba až tak úplně nedaří naladit napětí lanka tak, aby mi kroužek nedrhnul(tuším o aretační inbusek – nemám to teď před očima) a tím nešla blbě zamykací páčka.

Jako nějak to jde, ale chce to dost práce.

Taky se mi hodně povoluje horní šroubek. Počítám, že jednoho dne to zapomenu zase dotáhnout a celé se to rozletí a už to nenajdu:-)))

0 0
    • Vilém  

Neda mi to nezeptat se, proc si teda kupujes takoveto kolo? Nechces si na to teda dat pevnou vidli? Tipuju i vysoke tlaky v pneu, coz?

2 0
    • Ondrejst  

Môže byť problém na dotiahnutí lanka, zavzdušnená patrona, málo oleja v patrone, prepustilo tesnenie.

Asi na začiatok, skúsiť bez ovládača či zamyká. Ak nie, tak doplniť olej v patrone a ak sa problém zopakuje, pretesniť patronu.

Ale na doplnenie oleja už potrebuješ pár vecí.

0 0
    • tonik666  

Nechci tě úplně podceňovat, ale nejvhodnější by bylo, kdyby ti to jak vidlice zamyká / jestli je správně nahuštěná a jestli máš správné tlaky v pneu ukázal někdo v odborném servisu. Lock nemusí úplně lockovat a rozdíl mezi otevřenou a uzavřenou vidlicí by měl být hodně znatelný

0 0
    • JanJirek  

Díky všem za reakce, řešení bylo velmi jednoduché. Stačilo toto vyšroubovat a já děkuji za tento vynález. Nicméně už jsem pomalu nadoraz a zbývají mi tady asi 2 otočení. Čili mě to zkrácení asi nemine, protože ta vůle na tom lanku tam je. Nicméně, teď je vidlice jak beton.

Díky.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.