• mum-on-bike

    Milé děti, protože nám teď Fotohra trochu odpočívá, máme v ní hezky uklizeno a bodově zrevidováno (díky Pavlíku a Jiříku) a vylezlo nám ze skříně pár kostlivčích pařátků, využívám svého předsednického práva a zakládám nové vlákno s číslem XVII a s ním předkládám návrh na pár úprav pravidel Fotohry:

    • zkrácení lhůt na odlov tématu ze 14 dnů pro lovce a dalších 14 dnů pro zadavatele na 10 dnů pro lovce plus následně 4 dny pro zadavatele s tím, že mohou plnit i lovci
    • za splnění tématu zadavatelem je mu i nadále přidělen bod, nově za nesplnění zadavatelem v jeho čtyřdenní lhůtě mu bude bod odebrán
    • v případě, že téma zůstane nesplněno lovci i zadavatelem, nové téma zadá předešlý zadavatel, v případě jeho nedostupnosti předseda
    • pokusit se o splnění tématu improvizací se považuje za povolené, pokud zadavatel výslovně hned při zadání tématu neuvede, že je improvizace zakázána. Stále přitom platí, že (ne)splnění tématu je na rozhodnutí zadavatele.

    Anketku pojmeme tentokrát jako virtuální volební škatuli s tím, že diskuse může dále pokračovat. Na hlasování si dáme týden, pak uděláme nějaký společný závěr, ok?

    (Mno, snad jsem nic nezapomněla nebo nezašmodrchala, tahle role Angely Merkelové mi tedy vůbec nesedí :-)))

    Aktuálně je lovena Koubova TATRA 603 (podle stávajících pravidel), tož hurá na to! :-)

    PRAVIDLA

    SEZNAM TÉMAT

    Anketa: Doplnění pravidel Fotohry:

    14x
    67%
    0 0
    • Smazaný účet  

      Dobrá práce mamko.

      A ještě bych přidal apel na uvážlivost při zadávání témat. Při poměřování pindíků je totiž mamka ve značné nevýhodě. :-DDD

      0 0
    • Paulo de one  

      Pokud máme nové vlákno už teď, co potom dostaneme k Vánocům?

      Proti úpravě pravidel nic nemám, teda až na to odebírání bodů – to už by nám neseděly počty vůbec… leda, že by se nikým nesplněné téma úplně vyškrtlo a do seznamu nezapisovalo?

      1 0
      • mum-on-bike  

        Návrh odebrat bod je pokus o omezení blokačních témat. Sice si nevzpomínám, že bych tu zažila nesplnění záseku zadavatelem (takže vlastně trochu bezzubé opatření), ale přece jen už je to určitý tlak na zadavatele, aby volil něco splnitelného, co případně zvládne během čtyř dnů. Ani to samozřejmě není záruka splnitelnosti pro ostatní, ale direktivněji bych to určitě řešit nechtěla. Jsme přece všici na jedné lodi, no né? :-)

        Odebrání bodu by bylo výslovně zmíněno u nově zadaného tématu. Nevím, možná že se pak zkomplikují „výcucy“, to by věděl asi Jiřík. Já stále žiji v dřevních dobách tužky a papíru ;-))

        Nezapsané nesplněné téma by teoreticky mohlo být v tom případě zadáno znovu. To chceme?

        0 0
        • Kouba_2005  

          Nesplnění tématu zadavatelem – to si moc neumím představit. Aspoň za mne tedy – dávám to, co jsem někde po cestě viděl a předpokládám, že to není jediná na světě u nás :-)

          0 0
    • Kocour Mikeš  

      Já za sebe jestli můžu, tak vznáším námitku, proti té lidové tvořivosti, myslím si, že to je forma „podvodu“. Odebírání bodů asi není to nejlepší řešení.

      1 0
      • Smazaný účet  

        S lidovou tvořivostí to máš těžko. Pepovy půllitry samy o sobě jsou lidovou tvořivostí a přímo vybízejí ke stejnému řešení. A je to hra a měla by mít aspoň nějaký minimální spád.

        Zase souhlas, že třeba noty a cyklo značka na druhé straně značky byly trochu unáhlené.

        Nicméně je to vždy na zadavateli.

        0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Oldo například třeba OTUŽILEC – když vyfotíš rodinného příslušníka je to improvizace ( za mě v pořádku ) ,ale když budeš fotit sousedku s vyprávěním , že to je do FH stejně můžeš dostat do ......

        0 0
        • Kocour Mikeš  

          Pepo, nic v pohodě, jen jsem napsal svůj názor, za mě by měly být témata volena a tak, aby se NENACHÁZELA na soukromých pozemcích, nebo prostorách zadavatele, kam je vjezd/vstup veřejnosti zakázán a aby nezahrnovaly civilní osoby (Mikuláš, čert, anděl, vodník, maskot atd. být může). Co se týká „otužilce“ tak to je dno z témat, které by měl zadavatel splnit sám, třeba někde v rybníku, kde je ta šance (při dnešním trendu) celkem velká. Nemělo by se jednat o rodinné příslušníky, i když pak už by ty pravidla, byly tak svazující, že by se spíš jednalo o buzeraci. Vždy je to na čestnosti jedince, jestli chce hrát dle pravidel, nebo jen urvat, co jde.

          0 0
          • mum-on-bike  

            Tohle je právě to dvojí pojetí fh. „Morální čistota“ versus snaha, aby to šlapalo. Je třeba jít cestou kompromisu.

            Osobně nenacházím lepší řešení, než nechat schválení jednoznačně na zadavateli, konec, tečka. S tím, že každý jsme založením jiní, benevolentnější, přísnější atd. Těsnání do škatulek to tu zabije

            Jinak myslím, že o bodové skóre tu až tak nejde ;-)

            0 0
            • Kocour Mikeš  

              Ano, kompromis je důležitý ve všech ohledech života FH nevyjímaje. Jen jde o to, co tady bylo už zmíněno a to, aby témata byly stanovování s přihlédnutím na roční období, takže je třeba blbost hledat typicky zimní témata v létě a opačně.

              Přesně jak píšeš a věř mi mamko, že já jsem ten poslední, co by do toho mohl a chtěl kecat. Koukám sem, monitoruju a snažím zapojit se do hry, o body mi ale nejde. I když by asi bylo zajímavé, přidělovat hodnosti a to nejen na základě získaných bodů (jen takový nápad). Mohl by to být námět pro BF jako takové.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Lidovou tvořivost může zadavatel zakázat. Některá témata přímo tvoření vyžadují. Třeba fakt nevím, kde bych hledal hrábě na fotbalové brance. To je podobný jako nefotit doma – když někdo dá předmět, který se vyskytuje doma, to mám kvůli tomu objíždět sousedy, nebo s ním mám odjet půl kilometru od domu? Holt to chce přemýšlet při zadání.

        0 0
    • kofejn  

      Chtěl jsem vznést námitky, aby na lov byly pořád dva víkendy, ale jestli budeme moct lovit se zadavatelem, je to OK. Na mě je to tu i tak pěkně rychlý :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak jasně, proč by lovci měli být trestání nečinností za cizí téma. Tohle od počátku nemělo logiku.

        0 0
        • plevka  

          Kali, nechápu, že tak pořád tlačíte na to, aby bylo téma splnitelné rychle a rychle se valilo další, vždyť je to přece hra, jak píšeš a součástí hry může být třeba i týdenní pátrání po daném objektu, nebo se pletu?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Je splnitelné tak rychle, jak se to podaří komu ulovit. To se nedá nikdy odhadnout.

            Ale nepochopím třeba e-gravel v zimě. Proč? I v létě by byl kumšt ho ulovit.

            0 0
            • plevka  

              Všiml sis, že jej Pepa ulovil během jednoho dne? :D

              Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby, to znáš? :)

              Jinak v mých tématech bohužel nehledej logiku, e-gravel bylo jediné téma, které jsem měl nachystané, jindy zase improvizuji dle toho, co vidím po cestě..v pravidlech prostě není nastaveno žádné omezení při zadávání témat a proto se někdy podivuji, že zde haníte některá témata..

              0 0
              • Smazaný účet  

                Na takové diskuze jsou právě ideální srazy. Tohle vypisování moc nevyřeší. Zkus si najít čas. A neboj se, mamka je milá, přívětivá a vtipná. :-)))

                0 0
                • Smazaný účet  

                  A ještě k tomu srazu.

                  Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby, to znáš? :)

                  0 0
                  • plevka  

                    Jde o to, že NEchci :)

                    Navíc se bojím, že bys byl na mě agresivní za ta témata :D

                    0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Musíš zapojit Jiříka :-)))

        0 0
        • kofejn  

          On by jezdil pořád, ale zatím nemá na kolo pořádné oblečení. Ale slíbil jsem mu, že mezi svátky pojedeme do lesa a budeme jako prase.

          0 0
    • Pecer  

      Rád tohle forum sleduji, ale poslední dobou je to spíš debatní forum a hra se v tom ztrácí. Škoda. Ani to vedlejší kecací forum tomu nepomohlo.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Témata, a zvláště lehká, ubývají. A když ještě někdo co nejvíce ztíží možnosti splnění, tak potom je výsledek takový jaký je. Hra se ztrácí.

        Zase na druhou stranu, od prvního splněného tématu spěje hra k samovolnému zániku.

        0 0
      • mum-on-bike  

        Není nic jednoduššího, než se zapojit ;-) Ve hře je Tatra 603, hoď ji sem a všichni velmi rádi pofrčíme dál :-) Jak píše kali, v dobách Západů slunce a Křížků u cesty to logicky mělo větší drajv. Na druhou stranu si myslím, že tvrdit, že hra stagnuje, když za nás tak usilovně kopou Pepa a Pavlík, je vůči nim nevděčné

        0 0
        • Pecer  

          Asi jsme se nepochopili. Jen jsem chtěl poukázat na to, že se udělalo vedlejší kecací forum a nevyužívá se. To nemá nic společného s obtížnostmi nových úkolů a o stagnaci se taky nedá mluvit. A věř mi, že není nic těžšího, než se zapojit :D Někdy se nestačím divit rychlosti a vynalézavosti hrá­čů.

          0 0
          • mum-on-bike  

            Jasný, vše v dobrém :-)

            Jo, občas se tu kecá dost, obzvlášť když to moc neodsejpá. Pár dnů je tu ticho a pak se holt stavidla prolomí :-D Zas je to aspoň známka toho, že to tu neumřelo

            0 0
    • plevka  

      ELEKTRO FAT BIKE

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nemáš už tam volnou vstupenku?

        0 0
        • plevka  

          Minule za penízky, dnes zdarma..:)

          0 0
          • plevka  

            ale musel jsem si vyžádat povolení přímo od paní ředitelky :)

            0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Hézkýýýýý

        Včera jsem byl na horách a jenom 7 skialpáků :-)

        0 0
      • mum-on-bike  

        A ty bláho!! Ty jsou :-)

        0 0
      • Kouba_2005  

        Nádhera!!! Díky.

        A co mají někteří pořád keců, že nejde tohle a nejde támhleto, co? :-)

        0 0
      • Kocour Mikeš  

        Výborně 8-)

        0 0
      • plevka  

        Drobný tip..ambasadoři RM jezdí tato kola..a ještě doplním, uznám i tzv. plusková kola 27,5"+ a 29"+..prostě ať má řádně baňochy pláště :)

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Může být ?

          2 0
          • plevka  

            Beru Pepi, Ty se mi snad zdáš :) super :)

            0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Dnes v práci jsem našel E – Tlusťocha v Peci pod Sněžkou . Jsem moc rád , že tam zítra nemusím :-)

              0 0
          • mum-on-bike  

            Pepo, jsi všech borců král! Kdes to vyhastrošil?

            0 0
    • gollum  

      Já jsem proti zkracování doby na ulovení tématu, pokud bych měl zadávat jen témata, která jsem schopen splnit během 4 dnů za každé situace, tak bych zadával jen témata z města…

      Radši bych zavedl pravidlo něco ve stylu, že v zimním období může zadavatel zadávat jen taková témata u kterých ví, kde je splnit aspoň na dvou různých místech…

      Celkem dost toho nachodím/naběhám pešky (asi mám větší kilometráž naběhanou než naježděnou na kole) nejčastěji někde dál od místa, kde bydlím, při tom se dívám po tématech co bych mohl zadat. Nedokážu si moc představit, že bych tam mohl v termínu 4 dnů zajet na kole…

      ps. jestli přistoupíte na zkrácení času na ulovení tématu, tak to vezmu jako výzvu a začnu vymýšlet taková témata u kterých bude dost velká pravděpodobnost, že je ulovím sám v těch 4 dnech… :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        však to je smysl… já si taky hlídám v seznamu témat zda jsou stále splnitelná a pokud si nejsem jistej (třeba že jsem tam 14 dnů nejel) tak je nedávám. blbý bude když ty 4 dny vyjdou na pracovní týden v zimě, ale to je holt trest za vymýšlení kravin. :-D

        0 0
      • gollum  
        • asi bych povolil, aby mohli lovit i ostatní v době, kdy loví zadavatel.
        • v případě vlastní tvořivost bych spíše zavedl, aby bylo napsáno u tématu, že je v daném případě povolená, nerad bych psal u každé DZ, TZ nebo prostě jiné značky nebo cedule pokaždé, že je vlastní tvořivost zakázaná
        • nebo zavést, že zadavatel může do zadání napsat, že vlastní tvořivost je dovolená pokud nebude do týdne splněno…
        0 0
        • mum-on-bike  

          K tomu dovětku „tvořivost zakázána“: nejspíš bude fér, když se vyhoví většině. Podle ankety to zatím vypadá, že to nikomu nevadí. Témata míváme stejně připravena v zásobě a do FH je kopírujeme, není tedy problém mít je připravena už s dovětkem (ostatně tvé dovětky k zadání jsou co do délky bezkonkurenční, to tě neobtěžuje?) (ostatně gró tvých témat improvizaci vylučuje: prominentní vrchol, nejvýš položená obec v okrese apod.)

          0 0
      • mum-on-bike  

        Ano, ty 4 dny může být problém v pracovním týdnu. Řešení by bylo prodloužit to na 6 dnů, tam už bude alespoň jeden víkendový den.

        K těm tématům ze dvou míst: neznamenalo by to větší omezení výběru témat než ta dosažitelnost ve čtyřech dnech? Kromě toho, že by nakonec ještě někdo mohl začít vyžadovat důkazové fotky..

        A k tomu ps. : tam bys neměl problém v termínu 4 dnů pro ně zajet?.. Doufala jsem, že naschvály tu řešit nebudeme. Ani tím smajlíkem na konci to moc nevylepšíš :-)

        0 0
    • plevka  

      Ech, uklikl jsem se, mám být ve škatulce Nechat vše při starém ;)

      0 0
      • mum-on-bike  

        Ok plevki, vedu v patrnosti :-)

        0 0
        • plevka  

          Děkuji maminko, ikdyž to asi nic nezmění :D

          0 0
          • mum-on-bike  

            Víš plevki, já jsem z toho tady docela nešťastná, navíc že to ještě tak spadlo mně na hrb.. Hrozně nerada bych byla jedním z hřebíků do fotoherní rakvičky :-(( Koukala jsem na prastará vlákna fh, tyjo, ono už to běží pět let, taková dumka na mě padla, to bude asi těma Vánocema, himlhergot :-D Já fakt doufám a věřím, že ještě pojedeme nějaký ten čásek v harmonii a legraci, to bylo nakonec to, co mě k fh tak přitáhlo, draplo a furt nechce pustit :-))

            A pro všechny prosím: až vás budu s*át zase s nějakou svou improvizací, simvás, klidně mi to neuznejte!! Já se fakt nebudu zlobit, jsem holt taková koza, no :-DDD

            0 0
            • Pecer  

              Jako pozorovatel můžu zkusit nabídnout pohled zvenčí :D Myslím, že to moc řešíte. Název vlákna je FOTOHRA, tak hrajte a bavte se hrou. Pravidla máte dobrá, nekomplikujte je. Já to vidím tak: Zadavatel zadá splnitelný úkol a je na něm, zda uzná splnění.

              Jen bych chtěl dodat, že díky fotohře si fotím kolo u kdejaké chujo.inky, ale zatím mi nic nevyšlo :D

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                Tak to jsme dva, mám taky připraveno několik libůstek, které bych dal do oběhu ;)

                0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Přesně jak píše Pecer . Je to HRA a to mě na tom baví . Kolikrát vyjedu , i když jsem to neměl v plánu . Nebo jedu klidně i daleko pokud je zaseknuto . A opravdu by to měla být hlavně HRA a SRANDA . Kolikrát se tady řeší hovadiny a pokud jsem v tom zapojen jako lovec nebo zadavatel (schvalovatel ) , tak jsem zralej na pauzičku :-))))

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                Máš recht Pepo, nejlepší bude, když to bude dál schvalovat zadavatel, bude jen na něm, jestli to uzná, nebo ne ;)

                0 0
            • plevka  

              Maminko, já to nemyslel tak, že mě to štve, jen jsem konstatoval, že ikdyž hlasuji pro stávající pravidla, nejspíš vyhrají pravidla nová, která budu samozřejmě respektovat ;)

              0 0
    • SloM  

      Jako bývalý účastník se taky vyjadřujím :)

      Můj názor je, že by pravidla měly zůstat co možná nejjednodušší. Plus respektovat jakási nepsaná pravidla (např., že při splnění tématu rovnou napsat téma další atd ). 14 dní bych klidně zachoval. To, že se 14 dní hledá přece ničemu nevadí (konec konců se to skoro nestává)

      Ale co mi osobně se celkem dost nelíbí je ta improvizace. Přijde mi to, že tím se úplně vytrácí původní smysl. Jak se kdysi hledalo, jezdilo, uvažovalo kde atd. Kdežto teď je první myšlenka, jak to občůrat. Stačí vzpomenout na snad jednu z prvních improvizací a to myslím byla ovce (místo živé byl polštář – nebo tak něco :D ). A už tehdy byl obecný názor, že toto neee…

      Přeci je to vždy kolo a nějaký objekt, ktery se dá někde najít. Není to úkol, jak něco vyrobit :-/

      Tak to jen názor prakticky bývalého lovce. Jaksi už moc nestíhám kolo a když jo, tak s vámi, borci, to je nemožné něco ulovit :D

      4 0
      • mum-on-bike  

        Díky za názor :-)

        U té improvizace je to vždy na zadavateli, jestli uzná nebo ne. Mně osobně to vadit nebude, pokud budu odmítnuta (jen prosím citlivě, děti, představte si že jako odmítáte dámu :-DDD), stejně se většinou snažím vás hlavně pobavit :-)

        0 0
      • plevka  

        Souhlasím s Tebou, ač jsem již několikrát také improvizoval, hryzalo mě pak svědomí i přes okamžitou zpověď, naposledy se značkou na značce, takže slibuji, že se za sebe již vzdávám plnění témat svépomocí, ikdyž třeba téma ve stylu otužilec zase vyloženě vybízelo vlézt do té řeky, takováto bych s dovolením svépomocí plnil, ale již nic nevyrábím atd.;)

        0 0
        • gollum  

          Taky souhlasím, ale asi u některých témat budu přímo v zadání psát, že vlastní improvizace dovolena např. téma Otužilec ve vodě, tam mi vlastní improvizací vůbec nevadila :-),

          případně jak Mamka objížděla okolí řek a hledala, kde ještě mají laminátové kanoe, aby se na ni projela a při tom se nechala vyfotit, to mi taky nevadilo… :) (sice v tomto případě jsem měl v plánu, aby jste vyfotili nějaké náhodné lidi, ale vzhledem k tomu kolik to mamce dalo práce…, pokud by Mamka měla kánoi na zahradě a jen ji dala na vodu, tak bych asi protestoval…)

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A PRDEJNA NEBO SERVIS HUSQVARNA

      0 0
    • gollum  

      Dalsi tema:

      KOLO A TZ PO OBVODU (KOLEM DOKOLA) CELEHO KMENE STROMU

      Musim vazne psat, ze nechci, aby mamka (a pripadne kdokoli jine) si vzal stetec a barvy a sel ji namalovat?

      2 0
      • gollum  

        Takhle to vypadá ve dne, nechtělo opírat kolo přímo o výlohu a svítit dovnitř, předpokládám, že v takovém případě, bych tam měl policejní asistenci ještě před tím, než bych dopsal zadání dalšího tématu… :-)

        0 0
      • Kouba_2005  

        Tak koukám, že jsem vstal o hodinu dřív zbytečně :-)

        0 0
        • mum-on-bike  

          Mně bylo už večer jasné, že to do sedmi ráno nevydrží :-)

          0 0
          • gollum  

            To mi bylo taky jasné… :-)

            0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Dobrá rychlost – máš bod :-)

        0 0
    • mum-on-bike  

      ROZCESTNÍK S KULATOU PLECHOVOU STŘÍŠKOU

      Rychlovka na páteční podvečer ;-)

      Důkazovou fotku, že jsem netvořila přikládám, nelepí to ;-D

      0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Protože jsi to natřela cestou do práce a večer už to je suché:-)))

        0 0
        • mum-on-bike  

          Pepo, kuš! Víš přece, jak tu mám pošramocenou reputaci :-D

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A VULGARISMUS

      0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Napis bez úprav kdekoli

        0 0
        • mum-on-bike  

          Super Pepo :-)

          Ta druhá fotka! :-DDD

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Myslím, že teď po volbách to nebude problém. My tady máme všude krásně vyzdobeného Andreje:-)

            0 0
      • gollum  

        Tak jsem to nestihnul, dalo mi celkem praci najit v Praze rozcestnik, ktery neni na sloupu lampy nebo na strome…

        0 0
        • Zvanty  

          To rozlišení fotky mi něco připomíná ;)

          0 0
          • gollum  

            Fotak je hodne mizerny, mobil se ke mne dostal před nekolika roky za dost nizkou cenu (ted je asi 6 roku start) funguje mu gps, data a je vodotesny, tak ho mám na pouzivani pri behani a na kole, když ho rozmlatim, tak me to moc mrzet nebude. Na normalni použití mám něco jineho…

            0 0
        • Pepa Hrabačov  

          U nás zase dřevěné stříšky. Takže do Martinic:-)

          0 0
    • gollum  

      Dalsi tema

      KOLO A ROZCESTNIK NA PAHYLU STROMU (urizly strom…)

      0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Super máš bod

        0 0
      • gollum  

        Nějaké příklady rozcestníků z mého okolí:

        případně torzo nějakého stromu, třeba pozůstatky stromu zasaženého bleskem…

        Jo ještě dodám pro ty co si už připravují motorovku, že nechci vlastní tvorbu… :)

        0 0
        • Kocour Mikeš  

          Mimo hru, mohlo by být třeba něco takového?

          0 1
          • gollum  

            Sice by se mi líbil nějaký fotogeničtější pahýl, ale zadání to splňuje + podobá se to příkladům co jsem dal, takže bych to uznal.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Když si tak pěkně čistíme fotohru, využiju téhle fotky (nic proti Oldo, platí to obecně).

            1. Zrušil bych dotazy typu „Pane Lorenc“ s použitím fotek z Panoramy nebo i vlastních starších.
            2. V případě, že hráč uloví téma, ale nepřidá nové, může být předběhnut jiným hráčem, který nové téma zadá. (Jestli bude uznáno nebo ne, záleží na zadavateli). Tady bych i prosil hráče, kteří budou u daného tématu aktivní (zadavatel nebo lovec), aby častěji kontrolovali stránky fotohry a co nejrychleji reagovali (v rámci možností samozřejmě).
            3. Zrušil bych rezervační tečku. To není kontrolovatelné, takže jenom prosba.
            3 0
            • Kocour Mikeš  

              Kali, jo je mi to jasný, jen jsem chtěl vnést do toho šedo-šedého hnusu, vnést trochu toho sluníčka ;)

              0 0
              • Pepa Hrabačov  

                Už jsi na cestě ty sluníčko:-)))

                0 0
                • Kocour Mikeš  

                  Pepo, vím asi o třech místech v okolí kolem 10km, kde tyhle pahýly jsou, ale jak tě znám, tak než se obleču a vyjedu, máš uloveno, takže nevím, jestli mám vůbec vyjíždět.

                  0 0
            • mum-on-bike  

              Jasný kali, tohle už tu taky párkrát proběhlo. A myslím si, že v podobném smyslu jsou i myšlena Pravidla, bod č. 2:

              „ten, kdo byl první určuje další bod, který rovnou napíše velkým písmem k fotce“

              Jen to není úplně šťastně formulováno, opravila bych to s vaším dovolením takto:

              „další bod (téma) určuje ten, kdo jako první vloží nový bod (téma) spolu s fotkou předešlého bodu se svým kolem“

              „Pan Lorenc“ ať tu klidně cinká flaškama, směroplatnosti postrádaje ;-)) Nakonec, autor pana lorence se akorát vystavuje riziku, že to nějaký konkurent na fotce pozná a předběhne ho (máme tu i potencionální lovce, číhající zatím ve stínu ;-))

              S plněním bez editace (tečky) taky souhlasím. Btw, než jsem včera protlačila fotky a nové téma do vlákna, měla jsem asi dvakrát chuť rozšlapat mobil a do mtbiker poslat třaskavý vánoční balíček :-DDD (vtip, pane admine! :-DDD)

              0 0
      • Kocour Mikeš  

        KOLO A BETLÉM Z AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY

        3 0
        • Kocour Mikeš  

          Nebo snad tento?

          0 0
        • mum-on-bike  

          A tvl… Kali, klid! :-DDD

          0 0
          • kotew CZE JIHLAVA  

            Takovej dotaz mamko, k těm pravidlům. Já si vždy myslel, že čas na lovení, pro lovce, je 14 dní a když nidko neuloví do 14 dnů, tak 15 den dodá fotku zadavatel a zadá nový téma. Nebo jsem roky žil v nedomění a omylu? :-D

            0 0
            • mum-on-bike  

              No, fakt to tak (zatím) je. 14 + 14. Nový návrh je 14, z toho poslední 4 dny i se zadavatelem. Gollum rozumně upozornil na možnost, že v zadavatelově čtyřech dnech nemusí být víkend, tak jsem navrhla 16, posledních 6 dnů se zapojuje i zadavatel.

              Hoďte sem pls lajk, jestli souhlas. Díky :-)

              5 0
          • Smazaný účet  

            Abych teda dostál pověsti rejpala, tak upozorním na jednu drobnost.

            Olda zadal betlém na zastávce, tj. místu, kde stojí autobus a nastupují lidé. Jako vzor ale dal nějakou boudu, která zastávkou byla a už není. Skutečná zastávka je vedle.

            Takže kdybych příběh neznal a kolem toho místa projížděl, tak ho minu, protože na zastávce betlém není.

            Aspoň tak si to pamatuju. Teď už je to zmazané. Prosím nemazat, patří to ke hře.

            :-DDD

            0 0
            • Kocour Mikeš  

              TVL Kali, na tebe si musím dát bacha ;D, seš neskutečně hbitej a vnímavej jedinec, ve své podstatě máš pravdu, ale ta zastávka a její označení tam pořád stojí, takže je to zastávka, kde autobus nestaví, řečeno diplomaticky.

              0 0
              • gollum  

                Já tam viděl tu ceduli zastávky přeškrtnutou tzn. zrušenou. Zastávka, kde autobus nestaví by to byla pokud by ta značka nebyla škrnutá… (Buď to škrtnutí je oficiální a platné, nebo je to nepovolené pozměňování dopravní značky.)

                ps. hlásím se taky mezi rejpaly… :-)

                0 0
                • Kocour Mikeš  

                  Gollume, ty se hlásíš mezi rejpaly, já zase mezi za pochodu, učící se amatéry 8) i když člověk musí při volbě témat víc přemýšlet. No ale když dojedeš vyfluslej k cíli, narychlo provádíš kontrolu, jestli tě někdo už nepředběhl, tak se v tu chvíli nedokrvuje mozek, tak asi proto. K tomu stávkující server BF, kdy nejdou nahrávat komentáře a fotky, nebo to trvá pekelně dlouho, to vše v tom hraje roli, alespoň u mě. Příště už to bude snad bez chyb ;)

                  0 0
            • Smazaný účet  

              smazané tvl

              0 0
            • mum-on-bike  

              Já to klidně zase rozbalím, ale pak tu zas hýkáte, že se v tom neorientujete.. Kdybych to nesmázla, bůhví kam se to tu dneska doštrachalo :-DDD

              0 0
              • kotew CZE JIHLAVA  

                Na pohodku, ale od Novýhu roku, míň kecat a víc lovit :-D Samo v novým vlákně :-)

                1 0
                • mum-on-bike  

                  V jakým novým vlákně?! Nový vlákno nedostanete, dokud tu nebude sto úspěšných odlovů! :-D

                  Btw, všichni se těšíme, že od Novýho roku zanecháš blbostí a budeš nám tu všem pěkně prohánět perka ;-))

                  0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Paráda Oldo, kdo hledá ten najde :-) GJ.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kotwíku, pls, najdeš ten betlém? :-D

            0 0
          • Kocour Mikeš  

            Kotwíku, když se to objevilo, jako úkol, věděl jsem úplně přesně kam mám jet. Už jsem z toho tak zblblej, že si všímám různých podivností, hraničících až s absurditami, že mám založenou složku na serveru, kam tyhle ptákoviny nahrávám ;)

            0 0
            • Kouba_2005  

              Tak to jsi dobrej. Já jezdím, čumím po ptákovinách a říkám si „tohle je dobrý, tohle by bylo super téma“ … a s odstupem času, kdy se čistě náhodou podaří něco ulovit, tak mám vymetýno :-D

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                Koubíku, ale abych to uvedl na pravou míru, těmto absurditám, jsem se začal věnovat letos na podzim, s mým prvním úlovkem do FH, dřív bych o to, ani okem nezavadil. Teď, protože už nenaháním čísla, tak se tomu můžu trochu víc věnovat. Nicméně, jsem línej se narychlo obléct a vyrazit, jako třeba Pepa, ten snad v těch cyklohadrech i spí ;) Já na to prostě potřebuju mít čas, takže než se převleču a uvařím čaj, tak to nestihnu dřív, než za 20 minut a to je čas, který bývá často rozhodující. Proto lovím, jen témata, o kterých dopředu vím, kde jsou, neboť jsem je již zachytil, pokud bych měl pochyby, tak ani nejedu.

                0 0
                • Pepa Hrabačov  

                  Oldo pro E tlusťocha jsem jel v kraťsech přímo z gauče a dnes v montérkách.

                  0 0
                  • Kocour Mikeš  

                    Pepo, tak ty jedeš na morál, navíc seš zkušenostmi otřískanej a horami ošlehanej borec, zatím co já jen neobroušený diamant, jak mě matka představená nazvala ;-))) Já jedu proto, že jet chci, ale potřebuju mít vše, co k jízdě potřebuju, mám citlivou zadnici, takže na kole jen a pouze v cyklo kalhotách a tretrách, dres bych oželel.

                    0 0
              • Pepa Hrabačov  

                Proto si to fotím a doma přesunu do složky FH

                0 0
                • Smazaný účet  

                  A témata si píšu do poznámek. Potom jenom ctrl+C ctrl+V a je to.

                  0 0
                  • Pepa Hrabačov  

                    To musím vylepšit:-)

                    0 0
                  • Kocour Mikeš  

                    Kali, když už jsme v tom rýpání, ty s sebou vozíš laptop, nebo PC, já teda na telefonu, tyhle klávesy na zkratky nemám ;(

                    0 0
                    • gollum  

                      laptop nebo pc není potřeba, stačí si sebou vzít jen klávesnici… :)

                      0 0
        • plevka  

          to furt hledáme ten betlém v zastávce? :D zde by se vybízelo splnění DIY, ale trvalo by to vyřezat všechny figurky :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            My ho nehledáme, my čekáme až propustí kotwíka a ten uloví vzor (už zase). :-)))

            0 0
            • Kocour Mikeš  

              Kali, asi to tak dopadne, ale vymazal jsem to místo ze Stravy, takže to tentokrát, nebude tak snadné, učím se celkem rychle 8)

              0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              Já myslím, že to někdo dá, času je dost, teda pokuď platí 14+14 :-DDD

              0 0
          • Smazaný účet  

            tak zadavatel to nezakázal… a kartoňáci by složitý nebyli.

            0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Pár betlémů jsem dnes potkal, ale u nás je nedávají do zastávek : -(

            0 0
            • Kocour Mikeš  

              Tak to jsem fakt nečekal, že to bude takový oříšek, nechci hru zdržovat, tohle fakt nebyl záměr, ale jen myšlenka, jak může zastávka posloužit i jinak, než jako čekárna.

              1 0
              • kotew CZE JIHLAVA  

                Mě by zajímalo co na to autobusák :-D Už vidím jak otevírá dveře a po chvilce zvolá, tak už si ku*rva nastupte, Já na Vás nemám celej den :-DDDDD

                0 0
                • Smazaný účet  

                  A co lidi? Venku slota, Ježíšek v teple a Lojza ********, bo musí do roboty a ještě na něho prší. ;-)))

                  0 0
                  • kotew CZE JIHLAVA  

                    jj :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      „Paní, no Vy s tím malým děckem, tak už si proboha nastupte!“

                      0 0
                      • Kouba_2005  

                        S tím kočárkem dozadu!

                        0 0
                        • Kocour Mikeš  

                          Povedené fórky, hodné Silvestra. Pokud je tam i osel, tak by věta od autobusáku, mohla znít: „nastupce si pane poslanče“ ;D

                          0 0
    • kofejn  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 1
    • Pepa Hrabačov  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 1
    • mum-on-bike  

      Týden na hlasování utekl, podle anketky nahoře je 13 pro, 5 proti a 2 s připomínkami. To vychází na schválení nových pravidel, především tedy zkrácení celkového času na lov. Antiimprovizační paragraf tam dávat nebudu, hlavní pachatelé improvizací složili slib čistoty a především, schválení je vždy na zadavateli (kocourova připomínka). Návrh na prodloužení času ze 14 na 16 dnů kvůli víkendovému dni jste podpořili jen čtyřmi hlasy, takže neprošel (gollumova připomínka). Dále ještě upravím v pravidlech formulaci požadavku na zadání nového tématu hned ke splnění loveného (kaliho připomínka)

      Takže pokračujeme v betlémově-zastávkové štrapáci, nová pravidla začnou platit od následujícího tématu.

      4 1
    • mum-on-bike  

      Není tu bouda :-/

      Ale betlém je to krásnej!

      1 0
      • Kocour Mikeš  

        Mamko hezký, moc hezký, zastávka tam je. Není to sice přesně ono, ale já bych to bral ;) Je to asi nejblíž tomu, co hledáte ;)

        0 0
        • mum-on-bike  

          Díky, ale neodpovídá to zadání, Oldo. Betlém Z autobusové zastávky, ne NA zastávce ;-)

          2 0
          • Smazaný účet  

            Začíná to být drsné tady. :-DDD

            0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              Mamka má strach z tunelu :-DDD

              0 0
              • Pepa Hrabačov  

                Tak doufám, že víš kam v sobotu pojedeš:-)))

                0 0
                • kotew CZE JIHLAVA  

                  Snad to najdu, ale fakt nevím kde to je :-D A hlavně aby to Oldo neuklidii, učí se rychle mládežník :-)

                  0 0
                  • Kocour Mikeš  

                    No udělal jsem maximum proto, abych místo utajil, vymazal jsem ho i ze Stravy, protože kadiboudy jsem podcenil, ale že to bude taková pakárna, to jsem opravdu nevěděl.

                    0 0
                    • goofy  

                      Pohoda… Nestresuj se. Nemusí se lovit 10 témat každý den. ;-) Tohle hledání má taky něco do sebe. :-)

                      4 0
                      • kotew CZE JIHLAVA  

                        Přesně:-)

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Hlavně když se sleduje on-line z tepla obývacího pokoje, že? :-DDD

                        0 0
                        • Pepa Hrabačov  

                          Jo jo dnes jsem si pořádně vytopil:-)

                          0 0
                        • Kocour Mikeš  

                          No neřekl bych, že zrovna online, ale sleduju to, stresovat se teda nebudu, když říkáte, ale příště budu volit uvážlivěji. Jo ode dneška až do nevidím, bez kola. Povinné vánoční návštěvy u příbuzných ;( se z toho po..ru ;( to je snad ještě horší, než Vánoce samotné…

                          0 0
                          • Kouba_2005  

                            Ať tě provází síla, Oldo. To letos se sejdou všichni u nás, tak nevím, co je lepší varianta :-)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              A co to takhle zrušit kluci a udělat po svojem. Je to náročné, ale stojí to za to.

                              Každý štěstí svého strůjcem jest.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Jako se rozvést? :-O

                                0 0
                              • Kouba_2005  

                                Na Vánoce by nikdo neměl být sám a zas takovej voser to není. Z návštěvy můžeš odejít, ale příbuzný nemůžeš vyhodit, no :-D

                                0 0
                        • goofy  

                          Tak odlovených témat mám minimum, ale tady se vůbec nedá soutěžit… :-D

                          Lehké témata už ani nelovím, protože než vylezu na kolo, tak je splněno 5 témat… :-D Takže zbývají naděje u těch těžších, ale to je buď strašný oříšek, nebo totálně mimo můj zájem vyjížděk, a tak je to spíš o náhodě. A teda často nechápu zdejší lovce, jak jsou schopni tak často kontrovat bike-forum, protože když sednu na kolo, tak se nejednou stane, že po hodince a půl jízdy jsou tři odlovené změny… :-) Na kole házím mobil s vypnutým vyzváněním daleko od sebe, a to abych ho kontroloval co 10 minut…

                          0 0
                  • Smazaný účet  

                    Já bych začal objížděním zastávek. ;-)

                    1 0
                  • Jardo  

                    Kotwíku trocha jsem se snažil vypátrat a snad by něco mohlo být tady: https://mapy.cz/s/kudehahenu

                    Na mne je to ze ZR daleko a abych tam autem vezl kolo, to bych se propadl hanbou :)

                    Viz: https://www.jihlavske-listy.cz/…betlemy.html?…

                    1 0
                    • kotew CZE JIHLAVA  

                      Díky Jardo, tam bych nejel no :-D GJ a uvidíme jak bude zítra :-D

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Hezky.

                        Na fatbiku jedna radost.

                        Přinesl Ježíšek?

                        0 0
                        • kotew CZE JIHLAVA  

                          Nakonec jsem uvážil, že letos by to nemělo ani cenu a asi bych ho už nesehnal, teda novýho.

                          Jinak reálně to vidím v květnu, ale už se těším jako malej Jarda :-)

                          Každopádně s Ježichem spokojenost a to veliká ;-)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Spešl Ježíšek, jak se tak dívám.

                            1 0
                            • kotew CZE JIHLAVA  

                              Jinej už k nám ani nechodí :-)

                              0 0
                            • Kocour Mikeš  

                              Spešl Ježíšek pro spešl borce ;) Taky jsem dostal vola čo ke kolu ;)

                              1 0
                              • kotew CZE JIHLAVA  

                                Hezký, podle počtu řetězů to můžem s FH asi zabalit.

                                0 0
                                • Kocour Mikeš  

                                  Neboj Kotwíku, konkrétně ty, nemusíš mít strach ;) řetězů je na cca 5.000 km, takže nic velkého ;D

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Plus stávající řetěz, plus nové kolo. Já to vidím na 100km nastoupaných. Věřím ti!

                                    0 0
                                    • Kocour Mikeš  

                                      Kali, děkuji ti za důvěru ve mě vloženou ;) stávající řetěz dá ještě cca 600 km a pohodlně tak zahájím sezónu 2022 právě na něm ;D

                                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Už tam budeš?

                        1 0
                        • kotew CZE JIHLAVA  

                          PomaALU SE ROZKOUKÁVÁM, ještě se protáhnout a vyjedu do těch srač*ek :-DDD Ach jo :-)

                          0 0
                          • Kocour Mikeš  

                            Kotwíku, já ti věřím. FH je i o sebeobětování, tak šup šup, obléct a hurá ven!

                            0 0
              • mum-on-bike  

                :-D

                0 0
          • Kocour Mikeš  

            Ok. mamko, kdybych tušil, že to tady takhle zabrzdím, tak jsem to sem ani nedával ;(

            0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              Oldo v pohodě, jak se říka, na Nový rok, po celý rok :-DDDD

              0 0
              • Jardo  

                Kdy se sklízí betlémy :)?

                0 0
                • kotew CZE JIHLAVA  

                  :-DDD

                  0 0
                • Kocour Mikeš  

                  Já to kdyžtak domluvím, ať to tam ještě chvíli nechají, ale obecně si myslím, že do Hromnic, ale fakt nevím, možná se pletu ;(

                  0 0
            • mum-on-bike  

              Portugalci říkají No preso! ;-)))

              1 0
              • Kocour Mikeš  

                Přeju všem, krásné Vánoce, hlavně klid a pohodu :)

                2 0
    • mum-on-bike  

      Krásné Vánoce, kamarádi. Ať se tu ještě dlouho setkáváme a společně bavíme. Už teď se těším, až se v příštím roce uvidíme na srazu naživo :-)

      4 0
      • Pepa Hrabačov  

        Děkujeme maminko.

        0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Tobě ty Mamko a Všem hráčům FH. Přeji pěkné a klidné svátky a nějakej ten bodík k tomu :-)

        0 0
      • Kocour Mikeš  

        Děkuji ti matko představená, budu doufat, že se potkáme někdy, někde naživo ;)

        0 0
      • kofejn  

        Netradiční selfíčko :).

        Díky a přeju všechno dobré fotohráčům. A i já dostal cyklodárek: lepení, až zase cvaknu duši.

        0 0
      • plevka  

        Tož krásné svátky milí spoluhráči :)

        1 0
        • mum-on-bike  

          Zkapalněný vánoční stromeček :-)

          0 0
          • plevka  

            Nejsi tak daleko od pravdy, maminko :D

            0 0
      • Paulo de one  

        Fotohra dnes „běží“ 2000 dní!

        Opožděně přeji všem klidné svátky vánoční a v novém roce hodně zdraví, štěstí a chuť do dalšího lovení :)

        2 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A VODOVODNÍ HYDRANT KTERÝ JE HODNĚ ZAPUŠTĚNÝ DO ZEMĚ ( výška hydrantu cca po košík na kole na bidon)

      3 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A VENKOVNÍ KLUZIŠTĚ

      0 0
    • gollum  

      KOLO A MALÁ KNIHOBUDKA

      Chci samostane stojici knihobudku velikosti cca. vetsi mikrovlne trouby, schranky na posilaní dopisu… Nechci nějakou policku v nějake boude /stavbe…

      0 0
    • plevka  

      VÁNOČNÍ SVĚTLA V OKNĚ VE TVARU STROMU..

      1 0
      • plevka  

        Detail a vzor.. tedy naopak ;)

        1 0
    • Pepa Hrabačov  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Paulo de one  

      A počítá se, pokud jsem na místo kolo dovedl (cca. 700 m)? Blbě se to fotí :(

      2 DZ ZADNÍMI STRANAMI K SOBĚ (VE STEJNÉ VÝŠCE) NA JEDNOM SLOUPKU

      • mimo informativních směrových značek (IS)
      • ne vlastní tvorba
      2 0
      • plevka  

        Tak jsem si to představoval, Paulíku ;)

        0 0
      • gollum  

        Jen teď procházím témata a vypadá to, že zadáváš znova… (a můj příspěvek se může smazat)

        820. DVĚ DOPRAVNÍ ZNAČKY NA JEDNÉ TYČI NAVZÁJEM OTOČENÉ O 180°

        0 0
        • mum-on-bike  

          Ano, opravdu už to tu bylo, díky gollume!

          Pavlíku, prosím nové téma

          A jste pilní, to je fofr tady :-))

          0 0
        • jaja01  

          Pavlík přidal detail „ve stejné výšce“, to nestačí?

          0 0
          • gollum  

            Já chápu dvě DZ navzájem otočené o 180 stupňů, jako že jsou ve stejné výšce, že jejich vzájemná poloha je jen že jsou vůči sobě otočené o 180 stupňů, kdyby to bylo v různých výškách, tak by tam byl kromě „otočení“ ještě „posun“…

            0 0
          • mum-on-bike  

            Splnění tématu 820 vypadá úplně stejně, dokonce taky DZ Stezka pro cyklisty

            0 0
            • gollum  

              A taky jsem to plnil já :-) , jen jsem si nedokázal vzpomenout na přesný název tématu, tak jsem si hledání nechal až se vrátím, měl jsem to kousek…

              (+ fotka splnění tématu 1169. by to lehce taky splnila, ale tam bylo zadání jiné…)

              0 0
              • Paulo de one  

                Tak to se omlouvám, především Tobě gollume.

                0 0
                • gollum  

                  V pohodě nic moc se nestalo, měl jsem to kousek… Věděl jsem že něco takového jsem už lovil, ale nedařilo se mi to hned objevit, tak jsem radši pro to zajel (do 10minut jsem byl zpátky i s focením a oblékáním), nové téma jsem zadával až doma. A až potom jsem hledal jak hodně se lišilo původní téma… (bohužel se nelišilo vůbec…)

                  Já jsem měl při zadávání tématu jednou větší chybu, měl jsem tam překlep, proto se mi nepodařilo dané téma najít v seznamu splněných a následně se stihly splnit asi 4 témata, než si toho někdo všiml…

                  0 0
    • gollum  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      1 0
    • Paulo de one  

      KOLO A REKLAMNÍ POUTAČ NA STŘEŠE AUTA

      • uchycený napevno…
      0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A PRODEJNA NEBO SERVIS ŠICÍ STROJE

      2 0
    • Paulo de one  

      KOLO A VÍCEBAREVNÁ DZ NAMALOVANÁ NA SILNICI/CESTĚ

      • prosím, v rámci bezpečnosti
      • ne vlastní tvorba
      2 0
      • Pepa Hrabačov  

        To je fofr. Tak to mám asi uznáno:-)))

        0 0
        • Paulo de one  

          Asi 15 vteřin jsem váhal (není to zcela na střeše), ale je konec roku a šicí stroje tak blízko :)

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Trochu jsem byl v obavách – při tvé přísnosti :-)))

            0 0
            • Paulo de one  

              Ale, no tak, kdy jsem naposledy něco neuznal? Přiznávám ale, že tady to byla trochu moje vypočítavost, jinak bych váhal víc… ;)

              0 0
      • mum-on-bike  

        Hoši, kde máte led, sníh a zmrazky?!

        0 0
    • gollum  

      KOLO A GUERILLA KNITTING / KNIT GRAFFITI / PARTIZÁNSKÉ PLETENÍ

      Stromům, zabradlím, lavičkám, lampám, … je zima… :-)

      1 1
      • gollum  

        případně je to známo ještě pod názvem YARN BOMBING

        0 0
      • plevka  

        Včera jsem byl prověřit park, kde byly opletené stromy, avšak v současné době je opletení fuč..:(

        0 0
      • gollum  

        Ne že mě v tom necháte, ke stromům na fotce to mám 50km…

        0 0
        • Kouba_2005  

          Tak tohle vidím prvně. Člověk se furt učí, díky :-)

          1 0
        • Pepa Hrabačov  

          Také jsem v okolí nikdy neviděl. Takže já jo .

          0 0
        • mum-on-bike  

          Ještě budeš škemrat, abysme zaimprovizovali :-D (né, fťip, ani nemám jehlice na pletení.. ;-))

          2 0
          • Smazaný účet  

            my máme někde pletací stroj po babičce… ale dokážu si představit lepší zábavu ;-)

            2 0
        • Smazaný účet  

          Tak děláš všechno, aby sis na ty vidle naběhl. Tak se pak nediv, že ti to umožníme. :-DDD

          Jinak, slyšel jsem o tom poprvé, takže asi taky nic.

          2 0
        • gollum  

          Začínám uvažovat, že se radši taky začnu ptát a zjišťovat, kde by se to dalo najít, abych měl v záloze více míst…

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Nebo už začni plést:-)))

            2 0
            • gollum  

              Pletací stroj mám na chatě, naposledy jsem si s ním hrál jako dítě…

              0 0
      • mum-on-bike  

        Já jsem tohle viděla ve Volyni, na bráně do nemocnice. Ale už je to dost dávno a nevím, jestli to tam ještě je.. Jardóóó! :-))

        0 0
        • Jardo  

          Jardo je na Vysočině, nikdy to neviděl a přesouvá se do města, kde by chtěl žít každý (ČB – bez kola). Ještě je ve hře samotvorba :)

          0 0
          • mum-on-bike  

            Samotvorba je zde nyní tabu, fůjhnůj a ostuda ;-) Já myslela, jestli bys nedokázal zaktivizovat svou informační síť, jak je to v té Volyni.. :-)

            1 0
            • Jardo  

              Z informační sítě jsem se dozvěděl tady tu zajímavost https://www.dobryden.cz/…cni-obchvat/

              80 pletaček upletlo kilometry dlouhou šálu. To by mne zajímalo, kde je ta šála :) Bylo to tady v okolí Žďáru n.S.

              0 0
      • Kocour Mikeš  

        Dobrá podivnost, ani se nebudu pokoušet, nevím kde ;(

        1 0
        • mum-on-bike  

          Taky to nevzdávám. Mateřské školky, domovy důchodců, ddm, zahrádky v koloniích se sádrovými prťajzliky.. Akorát mám teď omezený akční rádius

          0 0
      • hubert.d  

        U nás máme akorát oblečené andělíčky na mříži katedrály sv. Bartoloměje. Místní znají jako „u osahaného“ (andělíčka).

        2 0
        • Smazaný účet  

          Však to je ono, ne?

          1 0
        • mum-on-bike  

          Ježiš, ty jsou k sežrání! Který je ten „šťastný“ osahaný? Když jsem jako malá holčička někdy šla s maminkou po náměstí, vždycky jsme si ho šly chvilku podržet :-) Nevím, jak hodně to utnul covid.. Třeba vedle něj teď visí dezinfekce? :-)))

          0 0
        • gollum  

          Tohle je to co hledám…

          Opletený strom byl jen jako příklad o kterém vím, kde se nachází, ale tyhle opletení andělíčci taky splňují zadání…

          dej si případně do vyhledávače výrazy co jsem uvedl v zadání a vypadne toho podstatně více…

          0 0
        • gollum  

          Jen se obávám, že andělíčci už oblečení nejsou, jejich výzdoba se průběžně mění…

          Co se dívám na fotky tak jedna z posledních, kde něco mají je, že jeden má pletenou roušku… (tzn. taky to spadá pod splnění tohoto tématu…)

          Tato je stará 5 roků…

          0 0
          • hubert.d  

            Bývají oblečení každou zimu. Namontuju blatníky na Ronina, je tu hrozný „hegeš“, dotáhnu kónus na zadním kole, zjistil jsem vůli a vyrazím. Uvidíme jak jsou na tom letos, zda oblečení, či nazí. ;o)

            2 0
          • hubert.d  

            Tak bohužel, všichni byli nazí. Ani ta pletená rouška nebyla. Omlouvám se všem. Projel jsem i Křižíkovy, Šafaříkovy, Kopeckého a Smetanovy sady, kde prý občas někdo obleče sochy a nikde nic.

            Ale aspoň mě to vytáhlo na kolo spojenou s následnou bahenní lázní. :o)

            A bonus pro mamku: svítící a vyleštěný osahaný. ;o)

            3 0
            • Smazaný účet  

              Škoda, ale snaha byla.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Bůh tě (i tak) miluje!

              0 0
              • mum-on-bike  

                A já taky!!! :-D

                Kromě bahna ještě jeden bonus: ta první fotka je moc povedená!

                0 0
              • hubert.d  

                Aleši, já jsem určen pro druhou stranu, tam je ( doufám) alespoň teplo. A taky hampejs. :oD

                0 0
            • hubert.d  

              A taky je potřeba odměna za pokoření lenivosti….

              1 0
      • Tencovozikmin  

        Jo tak tohohle toho bylo u nás tak dva roky zpátky plné město,asi nějaká akce.

        0 0
    • Jardo  

      PŘEJEZDNÍK (SE SVĚTELNOU SIGNALIZACÍ A SVÍTÍCÍ)

      4 0
      • Jardo  

        Pokud možno fotit že silnice. Neběhejte mi po kolejích.

        0 0
      • Kocour Mikeš  

        Jé, tohle mám v seznamu témat, jen mi nesvítí ty světla ;(

        0 0
        • Jardo  

          Světlo svítí jenom jedno – bílý. Pozor, tehdy je přejezd ve výstraze a blíží se vlak.

          0 0
          • Kocour Mikeš  

            Počkej, počkej svítí, nebo bliká? Samostatně svítící světla, jsem ještě neviděl, teda pokud se v tom někdo nevrtá ;)

            0 0
            • Jardo  

              Nastuduj si rozdíl mezi přejezdníkem a výstražníkem (někdy mu familiérně říkáme výstrašník, aby lidi strašil – ale ten nechci).

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                Jj, mrknu, co že to vlastně je ;)

                Edit: tak už jsem si to zjistil, tohle jsem ještě neviděl ;(

                0 0
      • Jardo  

        Jinak to tvořila skupina „úlet ovčí babičky“:

        https://www.facebook.com/…44429930208/

        Jsem v Praze na pár hodin, tak jsem se na tu marnost tady ve vlákně nemohl už dívat :)

        3 0
      • gollum  

        Taky jsem to na FB našel a měl jsem v plánu se tam jít podívat, jestli to tam ještě je… :)

        Pak jsem uvažoval, že bych se podíval do Stromovky nebo případně do jiných parků, jestli tam by se něco neobjevilo…

        0 0
        • gollum  

          případně na plotě školky na Vyšehradě by to mohla být taky celkem jistota…

          0 0
      • hubert.d  

        Jsi borec!

        0 0
    • Smazaný účet  

      PLOCHODRÁŽNÍ STADION

      4 0
    • hubert.d  

      KOLO A ŠROUBOVITĚ PRASKLÝ STROM. Prasklina výrazná, žádná mikro!

      2 0
      • hubert.d  

        .

        0 0
        • plevka  

          Ej, taky vozím v zimě tyto botky :)

          0 0
        • mum-on-bike  

          Teda, že se dá ždímat strom.. Zaujímavé!

          0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Téma pro naši lesní ženu. Dám kávičku a půjdu vyvětrat cukroví.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Ty jedeš! Naspeedovanej cukrovím? :-D

        0 0
        • mum-on-bike  

          Hubert oblatníkoval, čímž oficiálně zahájil zimní cyklistickou sezónu ;-)

          0 0
          • hubert.d  

            Jo jo, oblatníkoval, ono to teď v těch sra..ách nejde. Bych měl bláto až za ušima. :o)

            0 0
        • hubert.d  

          Cukroví naštěstí dochází. Letos je nějak těžší mu odolat. :o)

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Včera jsem si ho už zakázal. 93 kg už je moc :-)

            0 0
            • mum-on-bike  

              93kg cukroví nezvládnu ani já, Pepi! :-D

              0 0
            • Kocour Mikeš  

              Pepo, vítej v mém světě, tohle je u mě normální váha ;( při 171 cm

              0 0
          • mum-on-bike  

            A taky je celkově těžší! Sním jeden rohlíček a půl kila je nahoře! :-D

            0 0
    • Pepa Hrabačov  

      Pokud ano tak

      KOLO A ZÁMEK

      0 0
      • hubert.d  

        Pepo prasklé jsou, ale chybí mi tam ta „šroubovitost“. Alespoň ji tam nevidím, no…

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Všude mají lesáci uklizeno. Tohle byla taková zoufalost cestou domů.

          0 0
          • Kouba_2005  

            Jo, takovej narušenej kmen na veřejnosti asi nemůže být, to leda u někoho na zahradě. I kdyby to mělo byť jen jeden život zachránit, tak je třeba všechno nebezpečný pokácet.

            0 0
            • hubert.d  

              Koubo, strom, který jsem dával za vzor, jsem potkal na špacíru pod Vlčí horou. Byl na okraji obce, podél veřejné cesty mezi zahradami a polem. ;o)

              0 0
              • Kouba_2005  

                Mě trochu zmátl ten plot a to dřevo vedle, že je to u někoho na zahradě.

                0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Jednu zahojenou šroubovici jsem potkal:-)

          0 0
          • hubert.d  

            Pepo, tenhle Ti uznávám, prasklý je a hezky. A i když se pokusil o zhojení, odpovídá mému zadání. Dobrá práce!

            0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Děkuji. Dnes led , sníh a nakonec pěknej deštík. Takže z bodiku mám radost:-)

              0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A ZÁMEK

      0 0
      • Kouba_2005  

        Jako třeba visací (Visací) nebo stavba?

        0 0
    • Paulo de one  

      Nebude to jako s ledňáčkem?

      Pokud ano, tak

      KOLO A VINOHRAD

      0 0
      • plevka  

        Paulíku, tos uzmul z vrat šapitó? :)

        0 0
      • hubert.d  

        Ajtakrajta. …….

        0 0
        • hubert.d  

          A to je na sedle i ten visací. :oD

          0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Huberte prosím to kolo celé

          0 0
          • hubert.d  

            No to bych se po..... Fotky mam dvě, ale v podstatě stejné, páč by jinak nebyl vidět i ten zámek visací. Dnes už nejedu, dnes už to stačilo. :o) Aspoň teď nelilo jako při dopolední jízdě.

            0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Neberu chci opravdový ZÁMEK

        0 0
      • Pepa Hrabačov  

        visací zámek už byl , proto jsem zadal pouze ZÁMEK

        0 0
    • Paulo de one  

      Nevadí, už jsem byl na cestě k opravdovému.

      KOLO A VINOHRAD

      0 0
      • hubert.d  

        Paulo, vinohrad už byl. Téma č. 249.

        0 0
        • Paulo de one  

          Počkám na Pepu – 19:54 jsem přidal příspěvek a 19:55 Pepa uznal Tvé původně neuznané…

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Pavliku je to prekérka . Hubert nezadal nové téma s fotkou . Než stihnul zadat , jsi splnil a zadal nové téma , což je asi správný postup . Proto asi musím uznat tvůj zámek . Pokud vinohrad už byl , tak prosím zadej jiné téma . Pokud jsem rozhodl špatně tak se omlouvám .

            1 0
            • hubert.d  

              Souhlas. Přesně tak je to správně, přátelé. :o)

              0 0
            • Paulo de one  

              To je ta pravá zábava :) Díky.

              Teoreticky, pokud někdo zadá již jednou zadané téma (jako já teď), tak je to to samé, jako by nic nezadal, a může ho někdo ještě předběhnout, ne? Asi by to byl dostatečný trest za nedbalost při zadávání.

              1 0
              • mum-on-bike  

                Pravidla toto nepraví. A nová už po mně prosím nechtějte! :-))) A potom: „trest“, „nedbalost“… však nejsme u soudu ;-))

                To spíš jestli jsi dal tygra zase pod zámek?! :-D

                0 0
    • Paulo de one  

      KOLO A FITNESS NEBO POSILOVNA

      0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A MUZEUM

      0 0
    • Paulo de one  

      KOLO A DŘEVĚNÉ ZÁSNĚŽKY (SNĚHOLAMY)

      0 0
      • hubert.d  

        Máš na mysli sněhové zábrany u silnic, nebo sněholamy střešní?

        0 0
        • Paulo de one  

          Zásněžka je protisněhový plot/zábrana u cest :)

          0 0
    • Smazaný účet  

      „BEZBARVÁ“ TURISTICKÁ SMĚROVKA.

      Vzorovou fotku jsem vymazal.

      Byl to směrovník, který nebyl na turistické trase a proto neměl žádnou barvu.

      0 0
    • kofejn  

      Jako pretrena hnědou na stromě?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nee. Takový směrník, ale modrá tam není.

        0 0
      • gollum  

        obvykle na té šipce bývá jeden celkem blízký cíl, třeba nádraží 100m…

        0 0
      • gollum  

        tady třeba příklad:

        (těch barev před názvy si nevšímej, jsou součástí „názvů“)

        0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A PTAČÍ KRMITKO

      1 0
      • Smazaný účet  

        Ještě bude veselo. :-)

        Co ty všechno nestihneš.

        0 0
      • Pecer  

        Kolo a tlačítkový telefon

        0 0
        • mum-on-bike  

          To teda bylo o chlup, škoda ;-) A asi tam i rozpoznávám to krmítko.. Nebo je to míchačka? :-D

          Každopádně doufám, že se brzy připojíš a nahradíš svým přístrojem Zvantyho kalkulačku ;-))

          0 1
          • gollum  

            Karkulačku mám v záloze já… :-)

            0 0
        • Paulo de one  

          Ber to pozitivně – odbyl sis to při prvním pokusu a příště už u toho bude bod :)

          0 0
          • Pecer  

            Moc dlouho jsem přemýšlel nad zadáním nového tématu :D Měl jsem jedno přichystané, ale když jsem viděl, jak to tu o silvestra frčí, tak jsem to chtěl také rychle posunout :D A neposunul :D

            0 0
    • Paulo de one  

      KOLO A DZ ZÁKAZ VJEZDU VOZIDEL TĚŽŠÍCH X tun S DODATKOVOU TABULKOU, KDE HMOTNOST JEDNOHO VOZIDLA SE ROVNÁ HMOTNOSTI UVEDENÉ NA ZÁKLADNÍ ZNAČCE

      0 0
      • Smazaný účet  

        Marně čekám, kdy už to kotwík uloví. :-)))

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Jo jo letos nám toho moc nenechá:-)

          0 0
          • Kocour Mikeš  

            Když Vám dvěma toho Kotwík, moc nenechá, tak na mě zbyde jen to pozorování a náhoda ;)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tebe, Oldo, upřímně lituji. Budeš mít hodně těžký rok.

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                Kali neboj se, já se z toho nezhroutím ;) , bude to hodně těžký, ale budu to dělat, jako dosud, budu si vybírat jen témata, o kterých bezpečně vím, kde jsou ;l

                0 0
    • plevka  

      LOGO ČI ZNAK AUTOMOBILKY TATRA JINDE NEŽ NA VOZIDLE

      1 0
      • Kocour Mikeš  

        Může být?

        0 0
      • Kocour Mikeš  

        KOLO A BETLÉM V OKNĚ NÍZKO NAD CHODNÍKEM MAX 100 CM (SKLEPNÍ OKNO)

        0 0
      • Kocour Mikeš  

        KOLO A BETLÉM V OKNĚ NÍZKO NAD CHODNÍKEM MAX 100 CM (SKLEPNÍ OKNO) !! NECHCI IMPROVIZACI!!

        1 0
        • plevka  

          Parádní Oldo, příště se neptej a val to rovnou ;)

          PS: teď budeš muset po celý rok lovit ;) :)

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Tak to si dnes beru volno a budu jenom moc lovit:-)

            0 0
          • Kocour Mikeš  

            Děkuju chlapci, mám z toho radost a vůbec jsem to neměl v plánu, ale když jsem viděl úkol a cestou k cíli, jsem nepotkal Kotwíka, tak jsem věděl úplně přesně, kam mám jet ;) Jinak jsem rád, že se mi povedlo zahájit sezónu bodem do FH, i když za cenu ne zrovna moc hezký stopy v mapě.

            0 0
            • Paulo de one  

              Super začátek, Oldo. Reakci dávej na zakládajícího, ať se to mamce lépe eviduje (i ostatním).

              Prozatím au revoir, přátelé.

              2 0
              • mum-on-bike  

                Přeji příjemnou hibernaci, Pavlíku :-) Tygra jsi zamknul?

                1 0
                • Paulo de one  

                  Díky. Zamkl, ale na jaře ho, doufám, ještě párkrát vypustím :)

                  0 0
              • plevka  

                To Ti tak žerem :D do týdne jsi tu :D

                0 0
              • Kocour Mikeš  

                Paulíku, je hezký a milý začít sezónu takhle. Dobře snad příště, teda pokud budu mít ještě šanci, včera to bylo s vypětím všech sil ;D

                0 0
        • mum-on-bike  

          Pěkně si tu hrajete, chlapci. Děláte mamince (co je opět v práci) radost! :-)

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      Kotwiku vstávat a odlovit Jihlavský betlém prosím :-)))

      0 0
      • Kocour Mikeš  

        Tomu se říká vhozená rukavice Pepo, je to něco podobného, jako Kotwíkovo obratiště techniky, či co to tenkrát bylo ;)

        0 0
      • Smazaný účet  

        V zájmu urychlení fotohry bych navrhoval, poté co Olda něco uloví, automaticky přiznat bod i kotwíkovi. A zároveň může zadat nové téma. :-D

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Bude stačit , když Olda zadá něco celorepublikového . Třeba dvoupatrové krmítko :-)))

          0 0
          • Kocour Mikeš  

            Kluci vy filištýni ;) popsal jsem to nahoře, prakticky nevyjíždím z okresu a když už, tak obvykle ne, za účelem focení. Není třeba přiznávat bod automaticky, nezhroutím se z toho, ale už těch absurdit tady bylo tolik, že jsem naznal, že tohle by mohlo být vzhledem k roční době jednoduché, pokusím se tedy příště, vybrat něco „celorepublikového“ třeba jako obří dárek v Ostravě, nebo prodejnu řeznických potřeb… ;D

            0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Oldo třeba teď poslední témata: krmítko, zámek, muzeum , posilovna , tur. značka bez barvy , barevná značka na silnici, kluziště, hydrant. Je spousta věcí co ještě nebylo a jsou všude :-)

              0 0
              • Kocour Mikeš  

                To je sice možné Pepo, ale až budu mít akční rádius, co třeba ty, tak můžu dávat i ty jednodušší cíle. Mým cílem není hru zdržovat, ale dát šanci i těm méně akčnějším, nebo příležitostným lovcům, mezi které se počítám i já.

                0 0
                • Pepa Hrabačov  

                  Oldo dnešní procházka po Benecku. Pokud splňuje odpo. zajedu ne kole pokud mě Kotwik nepřeběhne:-)))

                  0 0
                  • kotew CZE JIHLAVA  

                    Dneska má kotwík volno :-)

                    2 0
                  • Jardo  

                    Já našel jenom tohle, ale je to moc vysoko :)

                    0 0
                    • Kocour Mikeš  

                      Pepo, Jardo, poprosil bych dle vzoru, ne za oknem ale v OKNĚ takže zatím ne ;(

                      0 0
                      • Pepa Hrabačov  

                        Prosím o vysvětlení rozdílu za oknem a v okně?

                        0 0
                        • Kocour Mikeš  

                          Pepo, za oknem jako na vnitřním parapetu, já mám na mysli, aby byl vestavěn v ostění výklenku okna, okno bez parapetů a dělení příčkami, prostě klasické sklepní okno domu, stáří odhadem 70+ let na skládání uhlí. Na tomhle místě ho vídávám tak minimálně 5 let a mají ho tam pravidelně ;)

                          0 0
                          • Pepa Hrabačov  

                            Tak to už chápu . Pokud tam je 5 let pravidelně , tak to je jiná . A vlastně se mi na kolo ani nechce .

                            1 0
                          • Smazaný účet  

                            No tvl, kotwíku help, please.

                            1 0
                            • mum-on-bike  

                              Kali, kotwíka nehoň, musí si dát taky pauzu ;-)

                              Je to krásné téma, chlapci. Vidím spoustu ozdobených sklepních okének, je jen otázkou hledání najít v něm i betlémek :-)

                              1 0
                              • kofejn  

                                Jestli se nepletu, na hledání máme čas do „Tří králů“, kdy se betlémy uklízí. A to je už ve čtvrtek.

                                Dneska projel cca čtyřicet km lesem do Čestína a žádnej betlém jsem nepotkal. Ale mám dvě témata do FH, až se mi zase zadaří :)

                                0 0
                                • Jardo  

                                  Nestraš, máme 14 dnů, pak po 15.1. teprve začne Olda shánět betlémek :) Snad mu tam do té doby vydrží…

                                  0 0
                                  • Kocour Mikeš  

                                    TVL kluci nestrašte mě, já měl za to, že se betlémy sklízí až na Hromnice tj. v únoru ;(

                                    0 1
                                    • kofejn  

                                      Necháme se překvapit :).

                                      EDIT: teď jsem koukal na wiki, a tam se píše o Hromnicích. Takže se omlouvám za to strašení.

                                      2 0
                                  • kofejn  

                                    To není strašení, betlém na náměstí o víkendu už asi mít nebudem. Betlémovské téma je dobré na advent, pak už je to risk.

                                    0 0
                                    • Kocour Mikeš  

                                      A co potom? Bude se kontumovat, nebo zadávat téma shůry? Já měl opravdu za to, že se to uklízí až v únoru, jako v kostelech…

                                      0 0
                                      • Pepa Hrabačov  

                                        Přečti si pravidla. Je to tam popsané. Ale neboj Kotwik odloví.

                                        0 0
                                        • Kocour Mikeš  

                                          No pravidla jsem samozřejmě četl, po 14-ti dnech, musím ulovit sám ;) , ale pokud by ho uklidili, tak bych musel improvizovat a to jsem výslovně zakázal… co včíl? Pokud teda nezasáhne vyšší moc (Kotwík) …

                                          0 0
                                          • Pepa Hrabačov  

                                            zkrácení lhůt na odlov tématu ze 14 dnů pro lovce a dalších 14 dnů pro zadavatele na 10 dnů pro lovce plus následně 4 dny pro zadavatele s tím, že mohou plnit i lovci

                                            za splnění tématu zadavatelem je mu i nadále přidělen bod, nově za nesplnění zadavatelem v jeho čtyřdenní lhůtě mu bude bod odebrán

                                            v případě, že téma zůstane nesplněno lovci i zadavatelem, nové téma zadá předešlý zadavatel, v případě jeho nedostupnosti předseda

                                            pokusit se o splnění tématu improvizací se považuje za povolené, pokud zadavatel výslovně hned při zadání tématu neuvede, že je improvizace zakázána. Stále přitom platí, že (ne)splnění tématu je na rozhodnutí zadavatele.

                                            1 0
                                            • mum-on-bike  

                                              Jenom upřesním: ta improvizace není ošetřena. Pokud si ji zadavatel nepřeje, může to napsat do zadání. Nicméně pokud to tam nenapíše, stále ji může při schvalování odmítnout. Prostě zadavatel je pán svého tématu. Lovci to mohou zkusit, ale s rizikem neschválení.. Mno, snad je to trochu srozumitelné ;-)

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Pokud si to nepřeje, tak by to MĚL napsat do zadání, jinak zas chytne pěkný shitstorm, když to pak neuzná. ;-)

                                                0 0
                                          • gollum  

                                            Ještě by jsi se tam mohl zastavit a domluvit se s nima, jestli by ho neuklidili později, tohle bych za improvizaci nepovažoval…

                                            (ale pokud by ho už uklidili a kvůli tobě ho znovu postavili, tak to by bylo už dost na hraně…)

                                            0 0
                                            • Kocour Mikeš  

                                              Nemám z toho strach, pokud i tady budou platit zažité postupy, tak by se mělo uklízet až na Hromnice, tj. až v únoru, takže času dost ;)

                                              2 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA Z BÍLÝCH CIHEL (čekárna)

      6 0
      • Kocour Mikeš  

        Kotwíku díky! Seš skutečnej hráč a ani bolest zad tě nezastaví, takže díky, díky, díky! ;D

        0 0
      • Jardo  

        GJ, krásně nasvíceno… a díky :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Jupí! Doufám že sis kvůli tomu nezničil záda!

        0 0
      • mum-on-bike  

        Ó zachránče náš! Odpíchnuto, tak kdo bude první u zastávky? :-D (Pepa, to je jasný ;-)))

        Ale je to pěkná vitrínka!

        0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Díky Vám všem, záda celkem ráno dobrý, v práci jsem to rozběhal :-)

        No a aby to tu viselo, to bych Vám neudělal, to fakt ne, Kali jistě hodně trpěl, tak jsem jel odlovit.

        Každopádně velký dík patří Jardovi, tím mu tedy děkuji za spolupráci :-)

        Jinak doufám, že zastávka nebude problém, je to jedno z lehčích témat co mám na seznamu, myslím, že se dá i dohledat a jet na jisto. Tak lovu a hraní zdar DĚCKA :-)

        Odměnu si vyberu v podobě, aspoň dvouch hrnků ze spolku a žufánek gůláše navíc, ten mě taky potěší :-DDD

        3 0
      • kofejn  

        Díky, díky.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Že by další jihlavský chyták? :-)))

        0 0
    • plevka  

      ZÁKLADNÍ TZ NA BETONOVÉ SKRUŽI

      3 0
    • mum-on-bike  

      DŘEVĚNÁ VĚŽ NA SUŠENÍ HASIČSKÝCH HADIC

      1 0
      • plevka  

        Krása maminko ;)

        0 0
      • Smazaný účet  

        to se ti povedlo, ani nevypadá jako nová! :-D

        hasičské zbrojnice v okrese mám skouklé kvůli cvičišti, u nás se asi hadice nesuší…

        0 0
        • mum-on-bike  

          Barva mi přimrzala ke štětci, tak proto ta patina ;-D

          Né, samozřejmě je pravá, chodím okolo ní často ;-)

          Ještě vzor té věže..

          0 0
        • kofejn  

          U nás se suší na kovové konstrukci.

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A DŘEVĚNÁ GARÁŽ

      5 0
    • mum-on-bike  

      CEDULE S POETICKÝM NÁZVEM ULICE.

      Vzor:

      Edit: a něco fakt hezkého prosím :-)

      1 0
    • plevka  

      Pokud ano tak TZ NA SLOUPU OZNAČUJÍCÍM TRIANGULAČNÍ BOD..PS.. nikde tu není cedule ulice ve přímo..

      0 0
    • plevka  

      Kdyby předchozí bylo slabší, tak kdo jiný než František Horečka?

      TZ NA SLOUPU OZNAČUJÍCÍM TRIANGULAČNÍ BOD

      0 0
      • mum-on-bike  

        Mno, synku.. U Nového světa mi zní nějako marxisticky. A co je poetického na horečce, to taky nevím :-D Nic lepšího tam nemáte? Květiny, broučky, luka a háje? ;-)

        Edit: tož jestli sem do rána do devíti nepřistane něco romantičtějšího, tak ti ten Nový svět uznám, no ;-)

        0 0
        • plevka  

          Tož byl to literát..

          0 0
          • plevka  

            František

            0 0
            • mum-on-bike  

              Našla jsem si ho ve wiki. Vypadal trochu jako Hitler :-D Né, určitě to byl velký duch, tenhle František. Ale wiki praví, že vlastivědný pracovník, historik, spisovatel, příležitostný malíř. Jak mnoho byl poetou těžko (mně) posoudit, bo jsem neměla tu čest. On třeba S. King je taky spisovatel a poetik to zrovna není :-D

              0 0
              • plevka  

                Chápu :D Ještě je tu báseň, kde Horečky figurují…

                Básník Josef Kalus, napsal: „Horečky kopečky, přírody vzácný skvost, lidem všem vydaný na milost, nemilost, kdo zlý jsi nechoď sem, dobří však vejděte, chraňte je, šetřte je, milujte, pěstěte.“

                1 0
              • plevka  

                Maminko drahá, se vší úctou jsem si dovolil tu Wikipedii přelouskat a pokud jsou verše poetické tak František regulérně veršoval..viz. foto přiložené :)

                0 0
                • mum-on-bike  

                  Máš pravdu, synku, byl i básníkem. Budiž ti tedy přáno, máš uznáno dvakrát ;-))) Ale přeci jen, moje představa byla trochu jiná…

                  Chtěla bych ulicí tou jít,

                  mít vítr ve vlasech a snít,

                  zamířit z města tam ven,

                  jít a najít svůj sen..

                  Ztracenou v lukách pak vím

                  studánku svoji zřím.

                  Chápeš synku? ;-)

                  2 0
                  • plevka  

                    Chápu mami, jenže to je právě na FH kouzelné, že nikdo neví, jak to ten druhý myslí, já to pochopil tak, že název bude mít cokoliv společného s poezií:)

                    0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Škoda, že jsem v práci. Jilemnická Zvědavá ulička by možná měla úspěch.

          0 0
    • plevka  

      Franta Há

      ten pravil vždycky

      Já su ogar poetický :)

      0 0
    • plevka  

      A jak tedy Závodí Tvému oku lahodí?

      TZ NA SLOUPU OZNAČUJÍCÍM TRIANGULAČNÍ BOD

      2 0
      • mum-on-bike  

        Závodí je dobré..

        Tam za vodou v rákosí

        je ukrytý prám..

        UZNÁNO

        a už mazej domů, než se nastydneš! :-D

        1 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Opravdu sloup? Těch moc po republice není ne?

        0 0
        • plevka  

          Mám na mysli SLOUPEK.. prostě TRUBKA V ZEMI A NA NÍ ČERVENOBÍLÉ PRUHY A CEDULE TRIANGULAČNÍ BOD A TZ..

          Omlouvám se..zmrzlé prsty..překlep..a pak už jsem jen kopíroval název tématu.. snad víte, co tím myslím..:)

          1 0
          • Pepa Hrabačov  

            Tak jsem na to koukal . U nás v okolí na žulovém podkladě . Na sloupku pouze zhušťovací . Takže borci držím vám palce .

            0 0
    • Smazaný účet  

      ?

      CEDULE S NÁZVEM OBCE OBSAHUJÍCÍ 5 SOUHLÁSEK ZA SEBOU V JEDNOM SLOVĚ

      4 0
    • Pecer  

      Jedna i u Milevska.

      0 0
      • Pecer  

        Blbě zařazeno a nejde mi to editovat :(

        0 0
    • mum-on-bike  

      Pepo, já tě zachráním ;-)

      DZ NEBEZPEČNÉ KLESÁNÍ/STOUPÁNÍ S LICHÝM POČTEM PROCENT

      3 0
      • Pepa Hrabačov  

        Děkuji

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ááá, šumavská bludička v akci… :-D Čekal jsem nějaký jazykokam, ale ani nebylo třeba. Vysmrkala ses jim tam aspoň?

        0 0
        • mum-on-bike  

          Vysmrkala, odchrchlala a chtěla jsem se i vyčůrat, ale v té kose jsem to radši dovezla domů ;-) Ale bylo krásně :-)

          2 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Ježiš, tu tady mám asi 8 km a vůbec mě nenapadla :-) GJ Mamko.

        0 0
      • gollum  

        Škoda, že tuhle ceduli mám trochu dál, ta by si vyfocení zasloužila… :-)

        0 0
      • Jardo  

        To jsem myslel, že je pro vás z podhorských oblasti malina :) Marně jsem se snažil v Praze takovou značku najít.

        0 0
        • Smazaný účet  

          U nás je většina stoupání bez značky a těch pár, co ji má, je značená obligátně 12%…

          0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Jardo tady dají 12 % a potom jedeš 15 a více ( třeba Hačák ) . Dopiji kávu a jedu , i když je venku fijalovej hnus .

          0 0
        • mum-on-bike  

          Vidíš, já tu mám v pohodlném dosahu tři, 15, 17 a 27% :-)

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A DREZINA

      2 0
      • mum-on-bike  

        Paráda, díky :-)

        Jardo, už jedeš? ;-))

        0 0
        • Jardo  

          Bohužel 4 kola s motorem a služební cesta :) Když potkám drezínu, dám vám tip :).

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Když jsi ráno napsal hned jsem věděl , že jsi natěšen na lov a proto železničářské téma . Tak alespoň mají šanci ostatní :-)

            0 0
            • gollum  

              Já jsem mimo provoz už 3 týdny a odhaduji to ještě tak na dva… :-(

              Možná bych vylezl pokud by to bylo nějaké téma, které bych měl před domem…

              0 0
          • Smazaný účet  

            Já vídám drezínu v Libčevsi, ale jen tak se tam nedostanu. :-(

            0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Opravdu se mi moc nechtělo :-)) , ale pro bod i z gauče slezu :-)))

          0 0
      • gollum  

        Jako bych nic nenapsal, špatně jsem si přečetl zadání…

        0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A DŘEVĚNÉ VRATA KTERÉ JSOU ZDOBENY UMĚLECKOU RYTINOU OD TRUHLÁŘE

      4 0
    • Pepa Hrabačov  

      Pokud ano

      KOLO A MARKÝZA (STAČÍ STOČENÁ)

      0 0
      • mum-on-bike  

        Jsou to vrata?

        A kde je barák, Pepi? ;-))

        0 0
      • plevka  

        Dle mého názoru se jedná o dveře a ne o vrata :)

        1 0
        • kofejn  

          Když tam není barák, tak to jsou vrata.

          0 0
          • hubert.d  

            Já vidím, čistě technicky, staré dvoukřídlé dveře, použité venku v plotu. :o)

            0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Pepo promiň, ale tohle je hodně slabý a mimo :-D, jak by řekl Plevki, dejme tedy šanci ostatním :-)

        HLEDEJTE DÁL!

        0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A MARKÝZA (STAČÍ STOČENÁ)

      0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Za neodbytnost teda uznáno :-), rytiny tam moc teda není, krom vršku, ale ta není součástí vrat.

        UZNÁNO.

        0 0
    • mum-on-bike  

      Ještě že tu máme ty jetnamce :-)

      SKLUZAVKA ZAPUŠTĚNÁ VE SVAHU

      2 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A PAINTBALL ( POUTAČ , NÁZEV NA BUDOVĚ NEBO HŘIŠTĚ)

      0 0
      • mum-on-bike  

        Tyjo Pepi, chtěla jsem skluzavku v terénu, bez podstavce.

        NEUZNÁNO, sorry

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Já myslel , že musí být část zapuštěná v terénu :-) Tak to zajedu do Jilemnice .

          0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Tohle?

          1 0
          • Kouba_2005  

            Pepo, tohle ti přijde zapuštěný do svahu dle vzoru? :-) Možná to není vidět z tohohle pohledu, nevím …

            0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              Tak ta mamky taky není úplně zapuštěná, možná měla zadat téma ve svahu a byl klid :-)

              0 0
          • mum-on-bike  

            Zupa, Pepi. Máš bod :-)

            Omlouvám se za pozdní zkouknutí. Rodinné nákupy :-[

            0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Děkuji . Jel jsem kolem už před polednem , ale hledal jsem něco co bude alespoň trochu pod terénem .

              0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A PAINTBALL ( POUTAČ , NÁZEV NA BUDOVĚ NEBO HŘIŠTĚ)

      1 0
    • Kouba_2005  

      KOLO A SEX SHOP (či jinak nazvaný obchod s tímto sortimentem)

      2 0
    • Pathoz  

      SKLENÍK ZE STARÝCH OKEN

      2 0
      • plevka  

        Nakoupils nějaké doplňky na kolo? :)

        0 0
        • Pathoz  

          Kombinézu do deště. Ta barva se mi moc nelíbila, ale prodavačka říkala, že na kole v tom budu nepřehlédnutelný.

          2 0
    • mum-on-bike  

      ? Jsou tam pantíky..

      VENKOVNÍ ZASTŘEŠENÝ KOTEC PRO PSA, KOMPLET Z KOVU, ŽÁDNÉ DŘEVO

      2 0
      • Pathoz  

        Jo, to vypadá jako recyklovaná okna. Beru. :-)

        0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Jako i železná podlaha?

        0 0
        • mum-on-bike  

          Ne, jen stěny a střecha. Bouda může být také dřevěná. Pes taky :-)

          0 0
          • Pathoz  

            Fíka uznáš?

            1 0
            • mum-on-bike  

              To je jenom Fíkova boudička. Není tam ten výběh.. pro Fíka nejspíš tovární dvůr :-))

              0 0
    • plevka  

      ZÁKLADNÍ TZ A SMĚROVÁ TZ SHODNÉ BARVY NA JEDNOM KMENI STROMU

      0 0
      • mum-on-bike  

        To je přesně ončo ;-)

        0 0
        • plevka  

          Děkuji Ti, mamčo, přijel jsem o 30minut pozdě do práce a dalších 30minut umýval z bot psí hovna, ale stálo to za ten bodík :D

          0 0
          • mum-on-bike  

            Bodík zhojí všechna příkoří ;-) Navíc se jistě i odměníš, dle jedné z tvých anketek ;-)

            1 0
            • plevka  

              Odměnuji se preventivně každý den :D

              0 0
      • plevka  

        Ještě vzor, prosím bez improvizace ;)

        0 0
    • Kouba_2005  

      KOLO A OBEC, DO KTERÉ/ZE KTERÉ VEDE JEN JEDINÁ SILNICE (pripojit prosim screen z mapy/navigace)

      3 0
      • Zvanty  

        Silnici, která je široká 3m a je na ní zákaz vjezdu motorových vozidel ( slouží jen lesákům) bereš taky jako silnici?

        0 0
        • Kouba_2005  

          Musi to byt silnice, po ktery se da do obce legalne dostat, aby se tam lidi, co tam bydli, dostali. Dekuji za pochopeni :-)

          0 0
          • Jardo  

            improvizace je zakázaná :D ?

            0 0
            • Kouba_2005  

              Jako ze zabarikadujes ostatni prijezdovy komunikace? :-) Jasny, smele do toho. Mapa ti to ale zrejme nepodpori :-)

              0 0
          • Zvanty  

            Tak to mám Karlov pod Pradědem a Novou Pláň. Odpoledne zajedu.

            0 0
        • mum-on-bike  

          Bydlíš na Klondiku? :-D

          0 0
          • Zvanty  

            Ne, jen že z Karlova do Nové Vsi vede dál jel lesácká cesta, v zimě běžecká stopa. Tak jsem se chtěl ujistit, že ji nebude brát jako další silnici. :) Pak mě napadla Nová Pláň a z ní vede jen polňačka.

            0 0
      • plevka  

        Rychlost radost :) a odměníš se tím zeleným, cos dával v anketě kdysi? :D

        0 0
        • Kouba_2005  

          Ty brdo, tos me dostal, ted vubec nevim co to bylo :-D Aktualne mam zasoby jen Plzne, peprmintky a marihujány :-)

          0 0
          • plevka  

            Však mám na mysli tu marhuliánu :D

            0 0
            • Kouba_2005  

              Shodou okolností tu mám vyžádanou pozornost od kamaráda, co byla určena na Silvestra. Nakonec z konzumace sešlo z obav pokaženého večera, jelikož návštěva je touto kratochvílí doposud nepolíbená. Už jen rozbalení dárku a přečtení příbalové informace ale přineslo kýžený efekt i bez spotřeby :-) Fakt si s tím vyhrál :-D Aby to nevypadalo, že jsem nějaká fetka – naposledny „požil“ tak před 14 lety a kérku taky nemám :-)

              0 0
              • plevka  

                Sranda, pěkně si s tím vyhrál :D jinak já uznávám bylinnou medicínu nade všechny medicíny světa a navíc mám kérku…no a momentálně jezdím fatbike, tož to asi budu ten feťák, že? :)

                0 0
                • Kouba_2005  

                  Podle měřítek Jiriho___ rozhodně :-D

                  Žena má nějaký CBD nebo jaký kapky na spaní, konopnou mastí se mastím občas i já, pak tu máme kopřivovou mast, třesalkový kapky .. takže já proti konopí a jiné zeleni nic nemám :-)

                  0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A HAKI LEŠENÍ ( STÁČÍ JEDNA KOSTKA)

      0 0
      • Kouba_2005  

        Sorry Pepo, ale myšleno tak, že tam ta cesta končí, t.j. jediná zpět, jediná tam. Tady vidím silnici ze dvou směrů, i když je to stejný číslo. Měl jsem dát vzor hned, to mi ale na telefonu moc nejde. Třeba tady Heřmanov.

        NEUZNÁNO, další prosím.

        0 0
      • Zvanty  

        Hajdaláku, já tušil, že to nestihnu.

        0 0
    • Zvanty  

      KOLO A KOSTELNÍ VĚŽ BEZ ZVONICE

      0 0
      • Kouba_2005  

        ???

        Stejný jak Pepa. Ta cesta pokračuje dál, z Nový Pláně můžeš jet tam nebo tam. To přeci není tak těžký, máte vzor :-) Tady třeba Horní Rozmyšl.

        0 0
        • Zvanty  

          Dědina začíná až za křižovatkou. Původně pokračovala ta silní e dál, ale je teď pod vodou.

          Edit. Dítě tvé Heřmanice je akorát delší příjezdová silnice

          0 0
        • plevka  

          Dej si šluka z té magické cigimorky a hned to uznáš všem :D :D

          0 0
          • Zvanty  

            Tak ze zadání vyznělo, že když vjedu do obce, tak jsem na slepé silnici, což splňuji, ne? Před slepou silnicí je vždy průběžná od někama někam.

            0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              Já už našel, jestli vydrží ráno vyrážím, tahle témata mě baví, pěkný víkendový : D

              0 0
            • Kouba_2005  

              Moje chyba, měl jsem to popsat lépe. Příště, pokud nějaké bude, si dám snad pozor. Zlatý turistický značky :-D

              0 0
              • Zvanty  

                Kdybys napsal, že cedule má být po min. 200 m od průběžné silnice, jel bych do Karlova p P.

                0 0
          • Kouba_2005  

            Tolikrát za den jsem snad v mapě nehledal, asi je čas na malýho a velkýho :-D

            0 0
    • Smazaný účet  

      To už by se ti mohlo zalíbit.

      FÓLIE JAKO OCHRANA FASÁDY PŘED ZIMNÍM POSYPEM.

      1 0
      • Zvanty  

        Nechci rýpat, ale tam dojedeš taky ze dvou směrů:)))

        0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Mám to kousek, ale nevím jestli to bude uznáno a navíc dnes už mám odježďíno.

        0 0
      • Kouba_2005  

        Zalíbené se mi zalíbilo, takhle to mělo vypadat. Ta fólie, to je teda něco, co chce na baráku každej :-)

        Sorry Zvanty, ale ty máš prostě dědinu na průběžný silnici. Nehněvej se prosím :-)

        0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Kdyť se tam dá přijet v obouch směrech.

          Sorry Kali ;-)

          0 0
          • Kouba_2005  

            no jo, ty brďo :-) Ta cesta k mlýnu vůbec nevypadala jako asfaltka. V jiný mapě už jo.

            0 0
      • Kouba_2005  

        Na námitku kotwíka přehodnoceno, NEUZNÁNO, špatně jsem koukal.

        Takže zpátky na značky. Sorry za zmatky. A už sem nedávejte žádný průběžný silnice, ať furt nemusím čumět do mapy :-)

        2 0
    • Pecer  

      Kolo a cedule obce, města se 3 háčky v názvu

      3 0
      • Kouba_2005  

        Super, máš bod! Díky za vysvobození :-) Jen příště prosím název nového úkolu všechno velkýma. Díkes.

        0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        A já se tak těšil do Knížat :-)

        0 0
        • Pecer  

          Tak můžeš zajet kousek na jih a máš bod :D

          0 0
      • Pathoz  

        Může být víceslovní, třeba Kunčičky u Bašky nebo jen jednoslovní?

        0 0
    • mum-on-bike  

      Vítám nového hráče :-))) A děkuji, krásná nahrávka ;-)

      TZ NA ČERVENÉM PATNÍKU

      2 0
      • Pecer  

        Nz, čekal jsem Štěkeň :D

        Dneska se mi bude s vědomím prvního bodíku krásně usínat

        0 0
        • mum-on-bike  

          Už máš svojí kolonku v Seznamu ;-) Přemýšlela jsem, jakou ti přidělit ikonku.. vzpomněla jsem si na tvou monster-louži v reportu, tak tam máš něco, co by se případně mohlo hodit ;-)) Při té příležitosti obdržel Zvanty také novou ikonku, myslím, že kalkulačka si to zaslouží :-))

          0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Paráda Mamko, jsem zvědavej na nový téma, kdo a kdy a kde ;-)

        0 0
      • plevka  

        Maminko, jaký patník máš na mysli, prosím? Ten plastový u cesty nebo nějaký hraniční?

        0 0
    • mum-on-bike  

      Plevki, já tu mám plastový. Ale bude-li hraniční červený, nemám nic proti.

      0 0
      • Kouba_2005  

        Našel jsem zatím jeden plastovej a na něm prd. Hraniční počmárat turistickou značkou by možná mohlo být klasifikováno i jako vandalismus :-)

        0 0
        • mum-on-bike  

          Ano, prosím vás hoši, na kamenné patníky ze seznamu památek UNESCO nic nemalujte! ;-)

          0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Já dneska cca 40, pak už jsem je ani nepočítal :-) Na trase turistů jich bylo dost.

          Zlatej Kárlštejn, ten vím aspoň kde hledat :-)

          0 0
      • mum-on-bike  

        Ještě upřesním: CELÝ červený, páč jsem teď koukla na obrázky.. Ten bílý s červenou čepičkou neberu :-)

        0 0
        • Zvanty  

          Červený patník označuje sjezd na polní cestu(účelovou), modrý patník most(vodu), jen pro upřesnění, kde je hledat.

          0 0
          • mum-on-bike  

            Přesně tak. Myslím, že s panoramou dohledatelné ;-) Prostě tam, kde jde turistická trasa po polňačce, ústí spolu na silnici a je to někde v poli, kde nejsou stromy, na které by se ta TZ dala dát.. Snad to nebude zásek, to bych nerada :-/

            0 0
            • Smazaný účet  

              dyžtak sloupek stojí asi 400 co jsem koukal…

              0 0
            • Kouba_2005  

              Já našel sloupek u vjezdu do nějaký firmy, ale viděl jsem je určitě už i někde jinde a co si tak vybavuju, tak byly vždycky na obou stranách tý komunikace. Tady ten, co jsem našel, tam byl jen jeden, zvláštní :-) Panorámu tu máme z roku 2016 :-D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já včera našel další pár, tak už vím o dvou v okrese… ale zcela mimo turistické trasy.

                0 0
                • mum-on-bike  

                  U nás jsou fakt skoro všude. Tedy poměrně nově, to je pravda..

                  0 0
                  • Pepa Hrabačov  

                    U nás jich je také dost , ale jak píšeš jsou nové a ještě na nich není tur. značka :-))

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Já jsem si nedávno všiml, že u nájezdu na dálnici jsou ty značky křižovatky s cancourem jen na jedné straně. Bylo mi divné, že bych si jich dřív nevšiml, a pak jsem zjistil, že ta jedna strana je prostě přelepená… tak asi tak k nám chodí novinky v dopravním značení. ;-)

                    0 0
                  • mum-on-bike  

                    Chlapci, slibuji, že pokud se hery nepochlapí, zítra k večeru dojedu pro ten patník.. Je mi líto, že jsem to tu takhle utnula. Mea culpa, vymyslím něco extra na sraz jako omluvu.. (plevki, dorazíš? ;-))

                    0 0
                    • Kouba_2005  

                      A je vlastní tvorba tedy povolena nebo nikolivěk? :-)

                      0 0
                      • mum-on-bike  

                        S vlastní tvorbou je to tak, že záleží na zadavateli, on je pánem života a smrti svého tématu ;-) Může klidně neuznat s tím, že se to neslučuje s jeho představou splnění. Pravidla samovýrobu neošetřují, protože všichni recidivisté se zavázali řeholním slibem čistoty. A protože sliby se mají plnit jenom o Vánocích, tak víš co… :-D

                        Né, víš co… nač to komplikovat. Myslím, že je rozumné nechat fotohru žít a dýchat, jak už tady zmínilo víc lidí. Však těch pravidel a zákonů je všude kolem nás mraky i tak.. V historii FH už bylo dost témat, která samovýrobu přímo předpokládala, např. č. 70 Oblíbené místo + pivo. A tu hranici, kde je případná samovýroba košer a kde už ne, je prostě nemožné nějak jednotně stanovit. Ok? :-))

                        1 0
                        • Kouba_2005  

                          A přitom stačilo napsat ano/ne :-)

                          1 0
                          • mum-on-bike  

                            Jako bys mě neznal ;-)))

                            0 0
                            • Kouba_2005  

                              Za to může ten chybějící chromozom Y. Snažíte se to dohnat komplikováním všeho :-)

                              0 0
                              • mum-on-bike  

                                Za to může ta jedna nožička našeho X, která vám chybí, že nás nechápete ;-))

                                0 0
                                • Kouba_2005  

                                  My ale svoje X máme a k tomu to Y, takže víme v podstatě všechno :-D

                                  0 0
                                  • mum-on-bike  

                                    Kubí, tady jsi coby mechanik na tenkém ledě ;-) My holky máme XX. A co vznikne, když tomu jednomu X sebereš jednu nožičku? Chlap! Jsem to nechtěla řikat tak nahlas, ale jste vlastně nepovedený ženský :-DDD

                                    1 0
                                    • plevka  

                                      hlavně mi neberte mou nožičku :D

                                      0 0
                                    • Kouba_2005  

                                      Takze mate vlastne o kolecko, vlastne o carku, vic :-) S tim se tak nejak pocita, vyjimkou jsou snad jen „holky“ z Thajska, ty maji asi XXY :-)

                                      0 0
                          • Smazaný účet  

                            By měla jít do politiky, co? Nebo aspoň psát projevy! :-D

                            0 0
                    • Smazaný účet  

                      asi to nebyly plevkiho blikance ale předsednické blikance. :-D

                      1 0
    • mum-on-bike  

      Už to vypadalo bledě, chlapci.. Tam, kde stával patník, je nyní zplundrováno od lesáků, navezeny kusy asfaltu a připraveno na skládku dřeva. Ale nakonec jsem ho našla, opuštěného za svodidly. Nebýt toho betonu na něm, tak jsem ho vzala s sebou domů :-)

      Takže další a snad lepší téma je

      EDUKAČNÍ DŘEVĚNÉ OTÁČECÍ TABULKY OBRÁZEK – NÁPIS, UMÍSTĚNÉ VENKU

      3 0
    • Smazaný účet  

      ZABAHNĚNÉ KOLO VE VANĚ NEBO SPRŠE POD TEKOUCÍ VODOU

      Vlastní tvorba možná. :-)

      0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A ZÁSOBNÍK REFLEXNICH ODRAZEK

      0 0
      • Smazaný účet  

        pěkné, měl by sis pořídit větší sprcháč, ať se tam vejde. :-D

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          To je pro návštěvy v prac. koupelně . V patře je větší i vana :-)))

          0 0
      • Kocour Mikeš  

        Ty vole Pepo, já tohle udělat doma, tak by mě ženská ubezdušila ;( naštěstí je paneláková koupelna tak malá, že se tam to kolo, ani nevejde ;D

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Oldo ta moje se to nedozví :-)

          0 0
          • Kocour Mikeš  

            Pepo, a co když se podívá na BF?

            0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Oldo dozvěděla . Včera na rod. oslavě měl synovec veliký zájem o témata FH . Pro mě bylo nejednoduší půjčit mu mobil a ať si v tématech listuje . Po chvíli se ozvalo HELE STREJDOVO KOLO VE SPRŠE . Samozřejmě všichni kromě mojí manželky chtěli fotku vidět . Manželka jenom řekla . To je normální , kolikrát sedíme v obýváku a Pepa se zvedne a povídá – jedu lovit :-)))

            1 0
      • Tomik_S  

        Takhle ho taky občas čváchnu,ale sundávám přední kolo,samozřejmě když drahá polovička není doma :-D

        0 0
    • Smazaný účet  

      KAMÍNKOVNÍK

      1 0
      • Pepa Hrabačov  

        TVL u nás jsou pod sněhem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          a co to vlastně je?

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Tohle ,ale kouká jenom vršek:-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              jsem myslel ten kamínkovník… to je asi zas něco s malováním kamenů… to se u nás v chko nesmí

              0 0
              • Pepa Hrabačov  

                No to je ten co o něj mám opřené kolo . To malování je pod sněhem:-)))

                0 0
        • mum-on-bike  

          Takovou kazetu chci! :-))

          0 0
        • mum-on-bike  

          A tohle teda není ono? Co jsem si našla, tak je to větší malovaný kámen, okolo kterého se pokládají ty putovní..

          0 0
          • mum-on-bike  

            Haló kali? Můžeš prosím definovat?

            Teda né že bych tu v okolí o něčem alespoň vzdáleně podobném věděla..

            0 0
            • Smazaný účet  

              Já myslel, že to je jasné. Prostě místo, kde se kamínky ukládají a vybírají. Nemusí to nutně být takový velký šutr.

              Z toho Pepova není moc vidět, kdyby to nějak přiblížil, okomentoval, …

              https://www.google.cz/search?…

              0 0
              • Pepa Hrabačov  

                Doma jsem na to koukal. Takové místa tady taky nemám v evidenci. Pouze velké nepřenesné kamínky (kameny)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Plevki má dvě celkem na dostřel. Ostatní nevím, ale věřím, že pilně hledají. ;-)

                  0 0
                  • Zvanty  

                    U nás jsou volně položené na význačných místech max. na lavičkách. Vždycky vemu a přemístím.

                    0 0
              • mum-on-bike  

                Díky kali. Takže místo zvýšeného výskytu, ok? Já včera potmě projížděla Areál lesních her, kde je dle fb častý výskyt puťáků, dělala gacironem lesní zvěři binec v biorytmech a málem se přerazila na jedné vypečené kořenovce, ale samá voda, móóře vody… :-)

                0 0
      • hubert.d  

        KOLO A TURISTICKÁ ZNAČKA NA ENERGETICKÉM ZAŘÍZENÍ ( trafostanice, rozváděč a pod.). Ne sloup vedení!

        3 0
        • mum-on-bike  

          Super, huberte! Tichá voda body bere ;-)))

          Co záda?

          0 0
          • hubert.d  

            Děkuji mamko. Záda stojí za prd. Čtrnáct dnů v podstatě jen leží a chodím na špacíry. Dnes jsem to zkusil, tak doufám, že mě to příliš nevytrestá.......

            0 0
        • Smazaný účet  

          Paráda.

          Počkej, není to stará fotka? Kde je sníh? :-)))

          0 0
          • hubert.d  

            Kali, tady o sníh nezavadíš a když se náhodou cosi „sype“ z oblohy, tak se to na zemi (až na pár výjimek) neudrží. :o)

            0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Bereš i cykloturistickou?

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A HAKI LEŠENÍ ( STÁČÍ JEDNA KOSTKA

      1 0
      • hubert.d  

        Hezky Pepo! Takhle je to lepší. :o)

        0 0
      • HKou  

        Na Nouzove bydlela tchyne, do Jilemnice jsme jezdili docela casto :)

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Docela pěkné místo . Jsem zvědav , kdy vyrostou domy na louce mezi Nouzovem a nemocnicí . Nad školkou k nemocnici už se staví :-(

          0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Jestli máte doma tak si klidně cvičně postavte :-)))

        0 0
    • Smazaný účet  

      Je to nějaká odrůda?

      MINIMÁLNĚ 2 KONCOVÉ ZNAČKY TURISTICKÉHO ZNAČENÍ.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak teď.

      MINIMÁLNĚ 2 KONCOVÉ ZNAČKY TURISTICKÉHO ZNAČENÍ.

      0 0
    • hubert.d  

      KOLO A LETECKÝ PAMÁTNÍK, JEHOŽ SOUČASTÍ JE LETADLO, ČI JEHO ČÁST

      0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA NA KTERÉ JE ZNAK OBCE

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jedná rychlovka.

      MODRÁ TZ NA OKAPOVÉM SVODU

      0 0
    • Pepa Hrabačov  

      Tři na jedné fotce :-)

      KOLO A MODRÁ PLASTOVÁ PALETA

      1 0
      • mum-on-bike  

        Tady to zase jede.. Krásně krásně! :-)))

        0 0
      • Smazaný účet  

        Řekl bych, že Pepa slaví stovku. Gratulace.

        A máš povinnou účast na srazu. :-)))

        1 0
        • mum-on-bike  

          Pepa je prostě fenomén :-) Dnes večer doplním

          0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Kamile díky. No jó moc nás v zimě nehraje. Na sraz se už moc těším a v práci mám nahlášeno volno.

          1 0
        • mum-on-bike  

          Je to tak!! Pepo, gratulace! Jsi Skokan FH :-))

          2 0
          • Pepa Hrabačov  

            Děkuji

            0 0
          • Pathoz  

            Gratulace

            0 0
          • Smazaný účet  

            Jů, bude dort? Pepo jsi borec!

            0 0
          • JzB  

            Přidávám se ke gratulantům :)

            Všichni kdo jste v zimě odlovili máte můj velký obdiv. Já si užívám zimní kolo spánek :)

            P. S. Předběhnu Kalimera, ano i já mám bod, ale těch 200m bych do vyjížďky nezahrnul :)

            0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Všem moc děkuji. Včera cestou pro bodík jsem potkal modré palety , ale dnes cestou z práce jsem si říkal, že na mnoha místech budou brzo pod sněhem. Tak snad jich budete mít stejnou hromádku co nějaký sníh neschová .

              0 0
          • hubert.d  

            Taktéž gratuluji a přeji mnoho dalších set s potěchou a ve zdraví. :o)

            0 0
          • plevka  

            Blahopřeji Ti, Pepi, zajisté to bude nejrychleji získaná stovečka v historii FH ;)

            0 0
      • Kocour Mikeš  

        Pepo, chtěl bych ti dodatečně pogratulovat, je to těžko představitelné číslo, pro nás lovce amatéry, múžu-li se vůbec za lovce pokládat, takže bravo a šup do další stovky vše nej.

        0 0
    • plevka  

      Pokud Pepi uzná blankytnou modř, tak

      PIVOTÉKA (prodejna)

      0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Beru máš bod. A všem děkuji. Dnes na cestách autem. A dáreček ke 100 je už v kufru:-))

        0 0
        • dan001  

          Gravel? Taky gratuluji ;-)

          0 0
        • plevka  

          Děkuji Pepi.. cestou z práce jsem se infiltroval do firmy Brose za závorou tam na mě paleta čekala…fakt haluz.. nyní odměna v mém milovaném pivovaru :)

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A DVĚ TURISTICKÉ ZNAČKY NA OKAPOVÉM SVODU ( libovolné barvy)

      0 1
      • Smazaný účet  

        Co to vidí oko mé. Pepa a berany? No to bude jízda!

        Tak a teď ještě tlusťocha aje to komplet. :-)))

        1 0
      • Kocour Mikeš  

        Taky na gravela čekám, jsem z toho jako na trní, jestli si zvyknu znovu po více než čtvrtstoletí na jiný posez, jinou geometrii, ale hlavně řazení, to bude oříšek.

        0 0
      • plevka  

        Pepi, promiň, ale chci, ať je tam nápis pivotéka .. takže neuznáno..

        0 0
      • hubert.d  

        Pěkné nové koleso! To je „čerstvoň“ vytažený po cestě domů z kufru, viď, když ještě nemá pedály. :o)

        0 0
      • mum-on-bike  

        Prý že „přemýšlí o gravelu“… už si ho veze!! :-DDD

        Z Pepy teď bude trhač! Hezký :-))

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          To není gravl .Je to cyklokroska. Kratší a prý ovladatelnější:-) Byla to hrozně rychlá náhoda. Musel jsem rychle do Prahy – stála tam fronta zájemců:-)

          0 0
          • plevka  

            Samozřejmě blahopřeji k nové lásce a ještě za nějakou tu špekatou se také přimlouvám :)

            0 0
      • Kouba_2005  

        A rozumím tomu tedy dobře tak, že ses regulérně pokusil získat bod, že jsi tam autem dovezl kolo a s ním úkol vyfotil?

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Jel jsem kolem z Prahy a na tomhle do sněhu ne :-)

          0 0
          • Kouba_2005  

            Takže jo nebo ne? :-)

            0 0
            • Pepa Hrabačov  

              A to se nesmí?

              0 1
              • Kouba_2005  

                Ty se dej na politiku :-D Neumíš odpovědět nebo co? Je to jednoduchá otázka a ještě jednodušší odpověď ano/ne.

                Na pravidla tu máme experta, já to přesně nestudoval. Už z podstaty vlastní hry mi ale přijde vození kola autem někam jako výsměch ostatním hráčům a zrovna ty to myslím nemáš zapotřebí. Nebo je pro tebe každej bod tak smrtelně důležitej? Pak člověka může i napadnout kolik vlastně z té oslavované stovky bodů bylo splněno s kolem v autě :-)

                0 0
                • Pepa Hrabačov  

                  Přesně jeden – skialpinistka. Ale to jsem psal jak v reportu z vyjížďky , tak i u splnění. Autem do Strážného a potom na kole.https://www­.bike-forum.cz/foto/de­tail/66862-krkonose

                  0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Prostě jsem se chtěl pochlubit novým kolem :-)

          0 0
          • Kouba_2005  

            Gratuji k novému stroji teda, Jen to obutí by to chtělo trošku hrubší :-)

            0 0
      • kofejn  

        Kumburský Újezd? No a jsem zvědavej, jak tě tohle kolo bude bavit. Nějak mi k tvému naturelu nepasuje :)

        0 0
    • plevka  

      Toto je podniková prodejna, chci vyloženě pivotéku,kde mají mnoho druhů piv ..

      0 0
    • Kouba_2005  

      KOLO A PRÁZDNÁ KONSTRUKCE NA BILLBOARD

      1 0
      • plevka  

        Super Koubíku, pokoupils piviska? ;)

        0 0
        • Kouba_2005  

          Tato značka mému jazyku nelahodí, takže nenakoupil. Ale mají to tam hezký, to jo.

          0 0
          • plevka  

            a jaké máš rád tedy? :)

            0 0
            • Kouba_2005  

              Za barákem máme Krušnohor a to se dá, třeba 11 je výborná. Nemám rád ale ty jejich pokusy typu dýňový speciál a podobně. Tahle 13 je taky pěknej blivajs :-D

              0 0
              • plevka  

                Jé Krušnohor jsem již koštoval, tak si říkám, zda jsme se už o něm tady nebavili, že bydlíš blízko? Jinak já mám nejradši spodně kvašené ležáky, ty různé Ale atd. jen výjimečně..:)

                0 0
                • Kouba_2005  

                  Jo jo, už jsme to probírali :-) Jestli chceš poslat, tak není problém, stačí si vybrat z nabídky :-) Určitě to mají promyšlený a mají na to odbyt, ale připadá mi, že tyhle malý pivovary typu Krušnohor, Rudohor, Zajíc, Permon a mnoho dalších místních furt chrlí mraky speciálů a samý Ale. Přitom dobrý normální pivo abys pohledal. Asi to tak má být, ale nic pro mne :-)

                  0 0
                  • plevka  

                    Děkuji Ti, máme zde pivotéku a myslím., že tam je i Krušnohor ;)

                    0 0
      • Smazaný účet  

        Jak to děláte, že nikde nemáte sníh?

        0 0
        • Kouba_2005  

          My sníh máme :-) Pivovarníci jsou skoro o 300m n.m. níž a je tam o 3 stupně tepleji.

          1 0
      • hubert.d  

        Vůbec jsem nepochopil, že chceš čistý, nepolepený billboard. Pochopil jsem prázdnou konstrukci jako rám na sloupkách, bez té vnitřní plohy pro polep reklamy.

        3 0
        • Kouba_2005  

          Prostě tu věc, na kterou se umisťuje billboard, ale bez toho billboardu. I jen rám na sloupkách bych bral. Mně to nepřijde složitý :-)

          0 0
          • hubert.d  

            No právě, že to tak jednoduchý není a svojí odpovědí jsi potvrdil mou úvahu. :o)

            Prostě tu věc, na kterou se umisťuje billboard, ale bez toho billboardu. Billboard je v doslovném překladu plakátovací deska/tabule. A Ty jsi chtěl prázdnou konstrukci na tu desku. Ale to je jedno, v poho.;o)

            0 0
            • Kouba_2005  

              Tak já mám za billboard tu nalepenou věc, tedy ten velikej plakát :-) To, co dal Pepa, podle mě zadání splňuje, úplně na tom vidím tu velkou reklamu na skiareál.

              0 0
        • Jardo  

          Taky jsem si to představoval jinak, víc jako hubert.

          2 0
          • Kouba_2005  

            Hledejte značky na okapu, chlapci :-) Možná námět na doplnění do pravidel, aby byl u zadání uveden i vzor, to by mohlo bejt průchodný.

            0 0
            • mum-on-bike  

              Pravidla jsou dobrá tak, jak jsou. Jsi majitel tématu a rozhodnutí je na tobě.. A my ostatní si prostě frfňáme, no :-))

              2 0
          • plevka  

            i já si představoval pouze okénko :D

            2 0
            • Pepa Hrabačov  

              Já také. Proto jsem nezadal nové téma bez dotazu ( pokud ano)

              0 0
        • Smazaný účet  

          Já jsem předpokládal obě varianty a raději se neptal, protože můj bývalý šéf říkal, že kdo se moc ptá, ten se moc dozví.

          1 0
        • Smazaný účet  

          Tak já to zas pochopil jako kouba, prázdnou plochu pro big plakát.

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      Pokud ano

      KOLO A DVĚ TURISTICKÉ ZNAČKY NA OKAPOVÉM SVODU ( libovolné barvy)

      0 0
      • Kouba_2005  

        Na nástěnku je to velký, takže to na billboard asi bude :-) Dobrá práce.

        S těma TZ jste už nějaký úchylný :-)

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Děkuji. Za mě lepší jezdit po tur. značkách než honit bilbord u hlavní silnice:-)

          1 0
    • mum-on-bike  

      TIBETSKÉ MODLITEBNÍ VLAJKY POVĚŠENÉ VENKU

      Vzor:

      0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Super máš bod:-)

        0 0
        • mum-on-bike  

          :-)

          Jinak vlaječky mohou být i trojúhelníkové

          0 0
          • Kouba_2005  

            To mají v autobazarech, ne? :-)

            0 0
          • plevka  

            Jel jsem na jistotu a ti šulinci vyměnili budhistické za vlajky států…

            0 0
            • mum-on-bike  

              Popravdě, nějak jsem tipovala, že ty to dáš ;-))

              0 0
              • plevka  

                Popravdě, mám jednu vlajku i doma, ale něco jsem slíbil :D

                2 0
      • Jardo  

        Téma pro Huberta

        0 0
        • Smazaný účet  

          Taky mě hned napadl Hubert, ale už nevím proč. ;-)

          0 0
          • hubert.d  

            Jak jako… Napadl. Já jsem beránek, nikomu jsem nic neprovedl… :oD

            0 0
      • Jardo  

        Stačily by? Jsou nějak vybledlé, jsou tam dlouho. Fotka nic moc, už je šero.

        0 0
        • mum-on-bike  

          Beru ;-) Hoď téma!

          0 0
          • hubert.d  

            Super! Buddhistická stúpa v Těnovicích má vlaječky sundané. O ničem jiném jsem nevěděl. :o)

            0 0
    • Jardo  

      AUTODOMÍCHÁVAČ, KTERÝ MÁ NA DOMÍCHÁVACÍ ČÁSTI ASPOŇ 3 BARVY.

      Takové to auto co vozí beton, snad je to jasné.

      0 0
    • hubert.d  

      KOLO A SOUSOŠÍ TŘECH SOCH NA JEDNOM PODSTAVCI (trvale umístěné venku)

      0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A KERAMICKÁ CEDULKA VARUJÍCÍ PŘED PSEM (KOČKOU)

      0 0
      • hubert.d  

        Hezky Pepo! Máš bodík. :o)

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Děkuji. Jsem rád, že jsi se připojil mezi zimní lovce.

          0 0
          • hubert.d  

            Snažím se jezdit pořád, ale v zimě se mi prohlubují potíže se zády. Rád bych jezdil víc, jako dřív. Ale dnes mi to chutnalo, právě jsem se vrátil z druhého výjezdu, keramickou cedulku jsem ale nepotkal. Teď opíjím záda..... :oD

            0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      Čauky mňauky, tak když to tady stojí, tak

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A DŮM KTERÝ MÁ HRANATÉ STŘEŠNÍ ŽLABY

      2 0
    • Jardo  

      MIMOÚROVŇOVÉ KŘÍŽENÍ VEDENÍ VYSOKÉHO NABO VELMI VYSOKÉHO NAPĚTÍ.

      2 0
    • mum-on-bike  

      Už stíhám trochu světla odpoledne, juch! :-))

      A opět TZ :-)

      TZ NA PODKLADU STEJNÉ BARVY, JAKOU MÁ TZ (např. zelená TZ na zeleném sloupku)

      1 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A SKŘÍŇ S PB LAHVEMA

      0 0
      • mum-on-bike  

        Za bod ;-)

        Tak co berany, Pepi?

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Dnes jsem přezouval . Proti bajku trochu zmatky , ale s Kaliho radou už to umím . (odnesla to jedna duše ) Tento bod je prví 800 m vyjížďka , ale bude to dobrý :-))) Pocitově to jede slušně :-)))

          1 0
      • gollum  

        To co chceš splněju to co je v tématu:

        542. VÝDEJNA PROPAN BUTANU – venkovní drátěná skříň,

        nebo si představuješ vnitřní plechovou skříň?

        Případně mám mám vyfotit svojí skříň jak to před ní zrovna vypadá? :-) (odpoledne jsem zrovna dělal inventuru množství PB co mám doma, ještě jsem to neuklidil – o víkendu se to asi všechno použije)…

        0 0
        • Jardo  

          Jdeš ohřívat čaj na pražskou stovku :)?

          Asi by to chtělo nové téma, anebo si k těm lahvím postav ještě kolo a třeba to Pepa uzná…

          0 0
          • gollum  

            Já čaj ohřívat nebudu (já ho budu doufám pít), na Pražskou stovku to připravené je, ještě jim k tomu přidám dva 6kw vařiče.

            Uvažoval jsem, že bych dojel k drátěné skříni s PB láhvemi u nejbližšího prodeje PB, ale je to moc podobné tématu 542…

            a problém s tím co mám doma je, že mám jen jednu láhev a v zadání je množné číslo… :-)

            2 0
    • Pepa Hrabačov  

      Omlouvám se. Nové téma je

      KOLO A TURISTICKÁ ZNAČKA NA PLECHOVÉ BUDOVĚ ( GARÁŽ , KŮLNA)

      0 0
    • mum-on-bike  

      Pokud Pepi uznáš plechovou autobusovou zastávku, pak

      SOLITÉRNÍ NEOPRACOVANÝ OZDOBNÝ KÁMEN V PARKU APOD. (NE NA ZAHRADĚ) VYŠŠÍ NEŽ KOLO

      2 0
      • mum-on-bike  

        No, teď z domova, z tepla z gauče.. Já bych si to neuznala, budova to tedy není. Já měla za to, že tam je BOUDA a když už jsem se k tomu doštrachala, v té kose a větru, tak jsem to sem vrzla :-)

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Měl jsem představu cokoli plechového. Takže jsem spokojený.

          0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Určitě. Dobrá práce. Máš bod.

        0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Jsem rád, že na západě ještě nedošla :-DDD barva, GJ Mamko :-) Super úlovek, paráda.

        0 0
        • mum-on-bike  

          Žádné barvy a štětce, totok je echt!

          Radši hledej šutr, kotwík ;-))

          0 0
          • kotew CZE JIHLAVA  

            Je mi to jasný :-) O kamenu přemýšlím co to jde, někde jsem ho i viděl, ale ne si teď vzpomenout, to se zase nevyspím :-)

            0 0
            • Kocour Mikeš  

              Kotwíku, máš na mysli tenhle?

              0 0
              • kotew CZE JIHLAVA  

                To není on Oldo ;-) bylo to mimo okres:)

                0 0
                • Kocour Mikeš  

                  Aha, tak nic, ale tenhle by taky splňoval zadání ;)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Hoši, kámen už je fuč, hledáte +. ;-)))

                    A vy to máte naservírované na zlatém podnose. Nemyslím tím, že jsem si až pozdě všiml jména toho hostince. :-(

                    Máte to mnohem blíže.

                    0 0
                    • Kocour Mikeš  

                      Kali, to že je kámen pryč, jsem věděl, už když jsem odjížděl, byla to jen reakce na Kotwíka … a k těm cyklotrasám, to bude oříšek, sice vím o několika místech, kde se cyklotrasy sbíhají v jednu, ale tou, co jsem jel já, má tabulku každá zvlášť, takže nic, například v Dobroníně …

                      0 0
                      • mum-on-bike  

                        Oldo:

                        Süssův hostinec

                        Veselská 3/1, Žďár nad Sázavou 1, Česko

                        https://mapy.cz/s/mubecomoza

                        Tak do gatí a do večera jsi zpátky ;-)

                        0 0
                        • Kocour Mikeš  

                          Mamko díky za povzbuzení a konkrétní místo, ale teď jsem se válel tři týdny doma, forma šla do háje, takže teď takováhle štreka nepřipadá v úvahu, byl jsem včera a stačilo mi to, a to bylo tak 60% požadovaného … Možná Kotwík, ale já ne.

                          0 0
    • Smazaný účet  

      CYKLOTRASY SPOJENÉ ZNAMÉNKEM +.

      0 0
      • mum-on-bike  

        Fajný balvan :-)

        0 0
        • kofejn  

          Chtěl jsem zajet pro šutr z téma 672, ale ulehčil si mi to :)

          0 0
          • mum-on-bike  

            Vidíš, a to jsem projížděla seznam témat, aby nebyl double… Menhir jsem nějak vyloučila už podle názvu.. Tak se omlouvám za špatné zadání. Asi necháme, když je splnění jiné, že..

            0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A OFICIÁLNÍ ZNAK ČESKÉHO ZAHRÁDKÁŘSKÉHO SVA­ZU

      Kali dík ;-)

      3 0
      • mum-on-bike  

        Kotwíku, já neumím otočit fotku!! Jedině co mě napadá, stáhnout si ji do pc, otočit a poslat ji do fh znovu.. Nejde s tím něco udělat, aby se ti to vkládalo správně? IT specialisté, poraďte pls!

        0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Příště budu fotit normálně na ležačku, fotil jsem na stojáka aby se vešlo i kolo ;-) Zapoměl jsem, že už nemám jabko, s androidem to nejde otáčet.

          0 0
          • Kouba_2005  

            Mne to jde s androidem otacet, nejde to snad jen u prispevku ve fotkach.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Mně taky, pokud neztratím signál… to je pak zákous a hovno. Teď naposledy se mi tam vložily dvě fotky a tu druhou mi nešlo smazat.

              0 0
            • Pepa Hrabačov  

              ve FH jde otáčet dobře a ve fotkách používám fintu , že klikneš na komentář fotky a potom musíš kliknout nad ikonu otáčení v prostoru fotky :-)

              0 0
              • Kouba_2005  

                To budu muset vyzkoušet. Mám ale tak zabržděnej telefon, že když mu po přepnutí na kameru, když chci přidat fotku, telefon otočím, tak neví co s tím a úplně rozhodí rozlišení displeje :-) Trvá mu pak třeba půl minuty, než se s tím srovná :-)

                0 0
                • kotew CZE JIHLAVA  

                  Server na to a ještě hledat hodného eskalátory .

                  edit: od dneška píšu v šifráf :-DDD

                  0 0
                  • mum-on-bike  

                    Server na to! :-DDD To budu používat, to se mi líbí!! :-D

                    Rozumíte někdo těm eskalátorům? Nechci obtěžovat přímo Mistra.. :-)))

                    0 0
                    • Kouba_2005  

                      Vůbec! Nezvěřejnil šifrovací klíč.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      smysl by dávalo „jeď hledat hodného psa“, ale enigma hadr teda

                      0 0
                  • kotew CZE JIHLAVA  

                    Slabá chvilka asi mobilu :-DDD to je jasaný :-)

                    Ser*te na to a jeďte hledat hodného pejska. Tak to mělo být :) A ta šifráf to je taky pecka :-D

                    0 0
                • Pepa Hrabačov  

                  Nenech se rozhodit , když se fotka nezačne otáčet hned po prvním kliknutí . Prostě ťukám prstem v místě dokud se nezačne otáčet .

                  0 0
      • Smazaný účet  

        Nemáš zač. To je za Brť. Teď jsme si kvit. :-)))

        1 0
    • Jardo  

      CEDULKA POZOR DOBRÝ PES

      může být i v jiných jazycích (polsky)

      1 0
      • Jardo  

        Vzor cca jak je na obrázku. Když jsem hledal keramické cedulky, viděl jsem asi 3. Jsem na kole, zadání je jednoznačné.

        0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        To byla rychlá akce, GJ Jardo.

        0 0
        • Jardo  

          Chystal jsem se na kolo, trefil jsi se mi do času odjezdu ;-)

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A KOHOUT (ŽIVÝ)

      0 0
      • Jardo  

        To kolo je moc hezký Pepo. Blatníky bych tam nemusel mít :)

        2 0
        • Pepa Hrabačov  

          Jsou sundávací:-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Jestli Jardo potřebuješ další kolo, tak stačí říct, my to manželce vysvětlíme… :-D

          2 0
          • Jardo  

            Manželka je v pohodě. Děti nemají pochopení. Ta mladší by chtěla z mé bytové kolárny svůj pokojíček :)

            Víc kol bych neujezdil.

            0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Tak kup na vrakáči dodávku a v ní parkuj kola před domem :-)

              0 0
              • mum-on-bike  

                Kup na vrakáči dodávku a udělej v ní holce pokojíček :-D

                2 0
                • hubert.d  

                  Ali, ty seš teda drsoňka… :oDDD

                  0 0
                  • mum-on-bike  

                    To jsou jenom drsný řeči, huberte ;-) Jsem měkkýš

                    0 0
      • mum-on-bike  

        Scottík zapomenut…

        ;-)

        0 0
    • plevka  

      COKOLI PŘIKRYTO PLACHTOU A ZATÍŽENO PALETOU

      2 0
    • Smazaný účet  

      IMITACE (ATRAPA) KANÓNU.

      3 0
      • Jardo  

        Kali jak moc velká atrapa to musí být. O jednom kanónu vím (viz foto), ale je to dost daleko a nerad bych tam jel zbytečně :) Taky nevím jestli je to nějaká atrapa, nebo se z toho někdy střílelo :)

        Nebo spíš čekáš trubku na vozíku a normální dělo nechceš? Ten Tvůj vzor je stálá expozice, nebo to je dílo náhody, když někdo převážel rouru na vozíku?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nechci opravdový kanón, opravdu atrapu.

          Je to stálá expozice u hospody. Víc prozradit nemůžu, bo Kotwík.

          Ještě jedna je dokonce v centru obce i s jejím znakem. Tady nemůžu použít ani fotku, bo Kotwík. :-)))

          A jeden tip přece jenom přidám.

          0 0
          • kotew CZE JIHLAVA  

            Mě to nevadí :-D

            0 0
          • goofy  

            Tohle přesně znám, ale mám to krapet z ruky :-))))

            0 0
          • JzB  

            Pokud není podmínkou kolový podvozek, tak bych měl hradební kanón.

            Fotka vím odkud je, ale není čas tam zajet :(

            0 0
            • kofejn  

              Já mám atrapu 1:8 jen na letadle. ale vlastně to je jen kulomet Lewis.

              0 0
      • plevka  

        Včera totok cestou z rachoty :)

        0 0
    • JzB  

      Pokud projde kanón bez koleček, tak téma by bylo

      KOLO A POKLOP NA HYDRANT

      0 0
      • Smazaný účet  

        Kolečka podmínkou nejsou, ale je to atrapa? Stačí mi tvoje slovo. :-)

        0 0
        • JzB  

          Určitě bych z toho nestřílel, ale atrapa to nebude.

          Neplatný úlovek, hledejte dál :)

          0 0
      • Pepa Hrabačov  

        :-)

        0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A PRŮCHOZÍ SPOJOVACÍ ULIČKA POUZE PRO PĚŠÍ MEZI DVĚMA ULICEMI (viz. vzor

      4 0
      • Smazaný účet  

        Ty se mi snad zdáš. :-))

        Hlavně dojeď v pořádku zpátky.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Teď mi došlo, že to je z Radostína. Jak jsi to objevil, protože do Krucemburku bys tudy nejel?

        0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Podle toho plotu :-) Jsem věděl, že jsem ho někde viděl :-) Prvně jsem pátral podle popísnýho čísla, ale já hledal 50 a ono je to 80 :-D Je to blbě vidět, tak jsem zadával 50 do map, co máš tak nějak v dojezdu a říkám si to není možný, vždy mi vyskočil jinej barák než je na fotce:-) Hlavně, že to klaplo.

          0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A BETONOVÝ PLOT

      0 1
    • Kocour Mikeš  

      KOLO A ZDĚNÝ KOMÍN ZASAHUJÍCÍ DO PROFILU SILNICE, OZNAČENÝ ZNAČKOU S PŘEDNOSTÍ PROTIJEDOUCÍCH VOZIDEL

      0 0
      • Jardo  

        Kotwiku prosím zajeď tam a zadej normální téma. Díky.

        https://mapy.cz/s/fahohetesa

        Značka o předností je evidentně nová. Pochybuji o výskytu této kompozice víckrát v republice.

        1 1
        • hubert.d  

          +1

          0 0
        • Kouba_2005  

          Takže bychom teď mohli rovnou s novým tématem dávat odkaz do mapy, kde jsme to našli, aby to tu svištělo? O to tu ale nejde, ne? Neunáhlil ses trošku?

          2 0
          • Jardo  

            Tvl., kdo mi sem hodí jiné místo splňující zadání, než je to z odkazu má u mne láhev kvalitního pití na srazu. Platí do srazu.

            0 0
            • Kouba_2005  

              Byly tu různý divnosti, naposledy třeba patník s TZ, ale že by někdo házel hned odkaz, kde to je, to ne. Dej šanci ostatním. Nevěřím, že je něco v republice jen v jednom exponátu, byť je to ptákovina největší.

              Hledejmež komín čouhající do silnice.

              0 0
              • Jardo  

                Se značkou!!!

                0 0
                • Kouba_2005  

                  Jo, se značkou. Komín bych měl, zděnej je taky, do silnice čumí taky, ale je v jednosměrce :-)

                  0 0
            • mum-on-bike  

              Tyjo, tak teď se strhne SuperLov! :-D

              0 0
          • plevka  

            Chlapci, za mne bych taky počkal s těma nápovědama, je to tu ale častý jev…

            1 0
        • Kocour Mikeš  

          Při vší úctě, se ostře vymezuju, proti vkládání odkazů do map, u čerstvě vložených témat. Kdyby to bylo druhý, nebo třetí den, tak klidně, ale tohle je prostě sviňárna.

          1 0
          • kotew CZE JIHLAVA  

            Děcka v klidu, vím kde to je i bez odkazu. Nemá se cenu tady dohadovat o prkotině.

            3 0
            • Jardo  

              Pro tebe je to prkotina, když už třetí Karlštejn máš pod nosem.

              0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Super Oldo máš bod .

        0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ  TÉMA JE: KOLO A UŘÍŽLÁ NEBO SUNDANÁ BOUDA Z AVIE (z auta)

      6 0
      • Jardo  

        Protestuji proti splnění tématu. V zadání je „ZDĚNÝ KOMÍN ZASAHUJÍCÍ DO PROFILU SILNICE, OZNAČENÝ ZNAČKOU S PŘEDNOSTÍ PROTIJEDOUCÍCH VOZIDEL“ to je značka P7. Na obrázku je značka P8 „PŘEDNOST PŘED PROTIJEDOUCÍMI VOZIDLY“

        Viz třeba tady paragraf 20 vyhýbání

        0 1
        • Kouba_2005  

          Jo, ted jsi ten tvuj odkaz na mapu jeste korunoval :-D Nastesti splneni tematu potvrzuje zadavatel :-)

          1 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Jardo, nech to ležet.

          1 0
          • Jardo  

            Ale jo, vidím ji tam na druhé straně, jenom jsem si chtěl rejpnout… Že to tak úplně nesedí se zadáním.

            0 1
      • Kocour Mikeš  

        Kotwíku, to je on ;) máš bod!

        0 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A VÍCEBAREVNÝ NÁPIS NA BUDOVĚ ( VÍCE NEŽ TŘI BARVY)

      4 0
    • dan001  

      KOLO A LESNICKÁ ŠKOLA

      4 0
      • Pepa Hrabačov  

        Super máš bod

        0 0
        • dan001  

          Díky Pepo!

          Kolik musím mít letos bodů abych mohl na sraz? :-)

          0 0
          • mum-on-bike  

            Žádné elitářství, sraz je pro všechny lovce! Pro držitele průkazek by se dalo říct, že povinný ;-)

            2 0
            • Pepa Hrabačov  

              Tak , tak. Jeden bod stačí. ( třeba pět let starý)

              0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              Takže Plevki už jí dostal doporučeně poštou doufám :-D

              0 0
              • mum-on-bike  

                Uděláme kurýrní službu, kotwíku. Já do Jihlavy a ty do Beskyd ;-))

                0 0
                • kotew CZE JIHLAVA  

                  Výborně ;-)

                  0 0
                • Kouba_2005  

                  Takže takhle tedy budete objíždět všechny lovce? :-)

                  0 0
                  • mum-on-bike  

                    Ježiš, před kotwíkem tohle neříkej. Víš, že se chytne každé blbiny ;-)))

                    0 0
                    • Kouba_2005  

                      No je to výzva a určitě ne mimo vaše schopnosti :-) Pepa na svém novém rychlém oři by obhospodařil sever vlasti a máte to. Já jen abych byl zrovna doma :-D

                      0 0
                      • Pepa Hrabačov  

                        O nikom ze severu nevím . A navíc můj názor je , že kdo se srazu zúčastnit chce , tak si čas udělá a přijede.

                        0 0
                        • Kouba_2005  

                          Já s tebou souhlasím, s myšlenkou rozvozu členských kartiček jsem nepřišel já :-) Věřím ale, že to byl vtip.

                          0 0
    • JzB  

      Další pokus :)

      Téma:

      KOLO A POKLOP NA HYDRANT

      Podobný vzoru :)

      5 0
      • dan001  

        Uznáno.

        0 0
      • mum-on-bike  

        Jiříku, ty už se probíráš ze zimních mrákot? :-)

        0 0
        • JzB  

          Pomalu se probírám ze zimní hibernace :) A můžete mi věřit, že nebýt FH, tak rozhodně na kolo ještě nelezu :)

          Pozdrav z Brna

          2 0
    • plevka  

      Další POKLOP S NÁPISEM VODOVOD

      1 0
    • Pepa Hrabačov  

      Pokud stačí a nemusím omýt nápis wapkou tak

      KOLO A GABION Z VÍCE DRUHŮ KAMENŮ (2 A VÍCE)

      2 0
      • Pepa Hrabačov  

        Čistil jsem to klackem a spíš to je horší než to bylo:-)

        0 0
      • Cen da H  

        hmmm, nemel jsem cekat na poledni pauzu…

        no nic, zas mne pustili do kanclu, tak zacnu zase pravidelne jezdit do prace, tak se snad neco ulovit naskytne

        2 0
      • plevka  

        super Pepík ;)

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Děkuji. Bojuji doma s rýmičkou, tak lovím jem kolem domu a připravuji kola na sezónu.

          0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A SLEČNA MÖBELIX ( ta černovláska z reklamy, živá nebo nalepená

      Kameny kamínky i barvy jiný, tak doufám, že ok.

      1 0
      • Pepa Hrabačov  

        Představoval jsem si to trochu lépe propracované , ale zadání to splňuje . Máš bod :-)

        0 0
      • Kocour Mikeš  

        Tohle tam původně mělo být ;D ten sloup už jsem ani lépe trefit nemohl :-))

        4 1
        • Pepa Hrabačov  

          No vidíš . Ono to půjde . Chvilku to trvá než se diamant vybrousí :-)

          1 0
          • Kocour Mikeš  

            Pepo děkuju a děkuju všem za shovívavost, opravdu to nebyl záměr. Teď jsem na to koukal a opravdu jsem ten sloup líp vyfotit nemohl, já to měl proti slunci a ta tabule se strašně leskla, takže jsem na displeji vlastně ani nic neviděl a fotil jsem to naslepo…

            1 1
    • kotew CZE JIHLAVA  

      Díky, vzpomněl jsi na ty vrata, co? ;-)

      1 0
    • Kocour Mikeš  

      KOLO A ZNAČKA ČERPACÍ STANICE (LPG, CNG, BENZIN, NAFTA) UMÍSTĚNÁ NA VÝLOŽNÍKU

      0 1
      • mum-on-bike  

        Oldo, já bych potřebovala fotku, kde bude kolo i slečna :-/ Tvl, to nešlo udělat krok stranou?!

        6 0
        • Kocour Mikeš  

          Mamko, já nevím, opřel jsem kolo o první značku, tak abych byl naproti, svítí slunko a fučí vítr, nějak jsem to nevychytal.

          Kotwíku díky ;)

          0 1
          • plevka  

            ještě bys mohl ty dvě fotky spojit dohromady :D

            0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Oldo , když tě nechali přefotit ten vozík na kruháči (už nevím kdo) tak mě to přišlo kruté, ale tohle by přefotit chtělo. Na fotce má být slečna a kolo. Slečnu opravdu nevidím :-(

            1 0
            • Kouba_2005  

              To jsem byl já a v tomto případě bych to udělal znovu. Je to přesně jak říkáš, slečna a kolo – a to tam není.

              1 0
              • plevka  

                Kdybych chtěl rýpat už fakt hodně, tak ani to kolo tam není celé :D Berte to prosím s nadsázkou :)

                1 0
          • mum-on-bike  

            Oldoslave, úkol je jasný. Navlíct zítra cyklogatě a přefotit, ok? ;-) Totok nemohu s čistým svědomím uložit do archívu na paměť budoucím generacím :-))

            0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Oldo, polepši se :-) UZNÁNO.

        0 0
      • plevka  

        Nechci rýpat, ale na fotce s kolem opravdu žádná slečna není :D

        3 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Možná to bude tím, že Olda má FH jako doplňkovou akci :-D

          0 0
          • Jardo  

            Nejenom Ostrava je kraj rázovitý :D

            0 0
        • Jardo  

          No já bych taky něco napsal, ale ono by to mohlo vypadat, že jsem si na Oldu zasednul :D Na druhé straně, abych jenom neprudil, nové téma se mi líbí :)

          0 0
      • Smazaný účet  

        Jako těžko věřit, žes to tak nevyfotil schválně… trefit to takhle přesně do zákrytu, to je kumšt… :-D

        Doufám, že ta cedule pumpy není přímo v Jihlavě, abyste si tady s kotwíkem neprohazovali lokální témata… ;-)

        0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          100% vím kde ta cedule je :-DDD

          edit: Jinak neboj Aldo, za chvílu budu už vytahovat těžší témata, dělá se pěkně :-)

          0 0
          • mum-on-bike  

            Tvl, Jihlava bude postrach tady… Jakože tovární komín na autobusové zastávce v Betlémě a tak? :-D

            0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              Ještě pár témat a vídím to na stěhování :-)

              0 0
              • mum-on-bike  

                Přemýšlel jsi třeba… o Šumavě? :-))

                0 0
                • kotew CZE JIHLAVA  

                  Tam by se mi líbilo moc, ale zase na druhou stranu tam jezdí prej nějaká bláznivá holka, jezdí na kole a v baťohu jí cinká ráčna a občas je za ní stopa zelené barvy :-DDD Past vedle pasti :-DDD

                  Jinak jsem včera rozmýšlel to trojmezí :-) Škoda, že se tam nemůže na kole až tam :-( Ale to se uvidí.

                  0 0
            • Kocour Mikeš  

              A teprve budete koukat, co mám ještě v rukávu ;D teda budu-li mít šanci…

              0 1
              • Jardo  

                Tak jestli je cílem všechny znechutit, zadávat témata, které se nachází jenom v Jihlavě a okolí v počtu jeden kus v republice, tak pokračuj dál. Zavedl bych pravidlo, že zadavatel musí splnit své téma na jiném místě, než je vzor. Aby bylo jisté, že dané téma lze splnit aspoň na dvou místech v republice/E­vropě/na světě.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  to si ovšem můžu škrtnout všechny témata v zásobě… a asi nejen já.

                  0 0
                • Pepa Hrabačov  

                  Pravidla už měnit nebudeme.

                  1 0
                • kotew CZE JIHLAVA  

                  Já bych to tak nehrotil Jardo, je mi jasný, že tě Olda trochu rozhodil (čti nasr*al) ;-), ale on to tak nemyslel a cit pro hru určitě uloví až po pár dalších tématech.

                  1 0
                  • Jardo  

                    Já jsem v pohodě. Jde mi jenom o to, že máme pravidlo Karlštejn. Ale některé témata s pomocí omezujících podmínek vedou na splnění na jediném místě. Třeba ten komín byl krásné téma. Ale v kombinaci s požadavkem na značku, to vypadá na jediný výskyt v republice. A věř tomu že jsem si dal dost práce projít databázi všech komínů, abych zjistil, že takový komín je problém najít, i když máš seznam všech komínů v republice.

                    0 0
                    • kotew CZE JIHLAVA  

                      Však jasný , je třeba mít cit pro hru, stačilo dát komín cca 5 metrů od silnice a byl klid :-)

                      2 0
                • mum-on-bike  

                  Musím tady podpořit Jardu.

                  Oldo, smyslem fotohry je jezdit a lovit. Není to přehlídka místních rarit, ok? Žádný špuntování, prosím. Občas se to samozřejmě povede každému, ale není to ani trochu žádoucí. Navíc tvoje špeky zvýhodňují kotwíka na úkor všech ostatních. Takže klídek a trošku té sebereflexe, pls :-)

                  2 0
                • Kocour Mikeš  

                  Tohle asi nemá cenu komentovat, co by to muselo být, aby si byl spokojenej?? Bílá čára na silnici, díra v zemi, nebo tak něco? Sorry, ale tyhle kecy mě fakt nezajímají, buď hledej, nebo buď ticho a nekomentuj to.

                  0 3
                  • Pathoz  

                    Au

                    0 0
                  • Jardo  

                    No jo, do Pávova to mám daleko. Tak si počkám na Kotwika a budu držet hubu. Kotwik těch 6km snad zvládne.

                    0 1
                    • Kocour Mikeš  

                      Si trochu protiřečíš, ne? Prvně si psal, že se ti téma líbí a teď zas, že budeš čekat na Kotwíka, vyber si, co vlastně chceš a až budeš mít jasno, tak dej vědět, ju?

                      0 3
                      • Jardo  

                        Našel jsem v dojezdové vzdálenosti jenom tohle a tomu ke splnění kus chybí. Jinak uchycení na sloupech, nebo samostatná značka.

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    Oldo, měl by ses trochu uklidnit a snažit se zamyslet co a proč ti tady pár lidí říká. Opravdu není smyslem hry dávat každé téma jako špek, který se dá chytit vlastně jenom jako vzor.

                    Používám jednoduchou pomůcku. Zadávám téma, u kterého vím minimálně o dvou výskytech na různých místech. To pro omezení zvláštností jednoho místa.

                    4 0
                    • hubert.d  

                      Inu, komu není rady, tomu není pomoci. :o)

                      Používám v podstatě stejnou pomůcku s tím, že druhý výskyt (pokud to není obecné téma typu poklop hydrantu) povětšinou přesahuje „můj“ region, cyklo akční rádius.

                      0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Na druhé straně toho komína je červená TZ :-))) KOLO A KOMÍN ZASAHUJÍCÍ DO SILNICE NA KTERÉM JE ČERVENÁ TZ A DOPRAVNÍ ZNAČKA PŘEDNOST PROTIJEDOUCÍCH VOZIDEL :-)))))))

              0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A ŠKODA FELICIA TRUMF (ať jsou vidět karty na kapotě)

      3 0
      • Kocour Mikeš  

        Super draku, máš bod. Ať ti to frčí ;)

        0 1
      • Jardo  

        To jim vítr s tím takhle otočil :), to je fakt vtipný… GJ

        0 0
      • Kouba_2005  

        Ne teda, ze bych o nejaky vedel, ale ty karty chces fakt na kapote?

        0 0
        • Jardo  

          Asi myslel na karoserii – aspoň podle fotek na internetu to vypadá, že to bývá v zadní části na C sloupku.

          0 0
          • Kouba_2005  

            Ja prave nasel jen tyhlety, tak mi to bylo divny :-)

            0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Jo, blbě jsem to napsal, ale viděl jsem i na kapotě s Jokerem :)

          0 0
    • plevka  

      Co je na tom pravdy, že Kocour Mikeš a Jardo mají na srazu společný pokoj? :) :)

      4 0
    • Pepa Hrabačov  

      KOLO A POKLOP S NÁPISEM VODOVOD A HYDRANT NA JEDNÉ FOTCE

      3 0
      • Kouba_2005  

        Tak to jsem myslel po prvotnim pruzkumu na netu, ze Felicia Trumf bude vetsi orisek. Parada Pepo!

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Děkuji. Včera negat. test , tak už můžu do města:-)))

          0 0
      • mum-on-bike  

        Fakt moc pěkná kroska :-)

        1 0
      • Pepa Hrabačov  

        Uznám i VODA

        0 0
      • hubert.d  

        Tos měl teda odvahu, opřít kolo o nablýskaného veterána. Argumentační kartičku měls? ;o)

        2 0
        • Pepa Hrabačov  

          Paní mi to dovolila . Vyprávěla mi jak ji má dlouho a jak je spokojená a hlavně , že ji má zachovalou . Samozřejmě jsem celou dobu chválil :-)

          0 0
        • mum-on-bike  

          Navíc z druhé strany operuje agilní důchodce s klackama! :-D

          Edit: teď jsem přečetla.. pani se zachovalou ;-))

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            To je majitelka . Původně se chtěla schovat , ale řekl jsem jí , že mě na fotce vadit nebude :-)))))

            0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Paráda Pepo, GJ.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Hmmm, tak si škrtám téma v seznamu… já už nemůžu lovit, protože mi došly témata!

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Také jsem měl takové období :-(

          0 0
        • mum-on-bike  

          Ty máš přece tolik možností!! KOLO A TŘI DĚTI PŘIVÁZANÉ ZA KOTNÍK KE STROMU atd. atd… :-)))

          0 0
    • Paulo de one  

      KOLO A TÉMA, KTERÉ TU JEŠTĚ NEBYLO

      Trochu neplánované zúčastnění se fotohry, tudíž se omlouvám za toto „žolíkové“ téma.

      2 0
      • Jardo  

        Chápu, že to myslíš dobře. Ale to téma se pak bude blbě dohledávat v seznamu splněných témat, aby se neopakovalo. Nechceš přeci jenom něco smysluplného zadat?

        0 0
        • Paulo de one  

          Souhlasím, ale ne, nechci zadat nic konkrétního. Buďte kreativní a vyfoťte něco, co je „extrakarlštej­novské“ a není šance, že by to někdy někdo zadal znovu ;)

          0 0
      • goofy  

        V klídku si to promysli, a hoď nějaké konkrétní téma. ;-)

        0 0
      • Pepa Hrabačov  

        Vítej po zimním spánku.

        0 0
    • Jardo  

      ZASTÁVKA SE SOLÁRNÍM PANELEM

      2 0
      • Kouba_2005  

        Klikujici autobus z olympiady?

        0 0
        • Jardo  

          Jop, předpokládám, že ještě nebyl. A zadat jsem se ho neodvážil :)

          0 0
      • Jardo  

        Tohle je vzor, beru jakoukoliv zastávku se solárním panelem.

        0 0
      • mum-on-bike  

        Je to tady, děti! Loví se téma číslo 1999. Kdo uloví zastávku, zadává jubilejní téma, tak si dejte záležet ;-))

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Já bych radši těch 2000 odlovil. Takže čekám:-)

          0 0
        • Pathoz  

          Jsem do pondělka pracovně mimo. Mohli bychom prosím téma 2000 začít lovit od pondělka, řekněme třeba od 4:00hod. Děkuji

          0 0
          • Pepa Hrabačov  

            Ještě není odlovena zastávka:-)

            0 0
            • Pathoz  

              Ja vím, ale to ji místní borci stihnou postavit, zkolaudovat a postavit v ní betlém ze součástek batmobilu.

              0 0
          • mum-on-bike  

            To by myslím nebylo špatné.. pokud bude do té doby ulovena zastávka. Správné dostihy ;-)

            Co vy na to, lovci?

            0 0
            • Pepa Hrabačov  

              Pokud zastávku postaví Nedobrošený diamant , tak je úplně jedno kdy Kotwikovi odstartuje lov tématu 2000 :-)))))

              2 1
              • goofy  

                Když mi řeknete, kde takovou zastávku v okolí Havířova najít, tak ji v neděli klidně odlovím, ať se můžete o tu dvoutisícovku porvát. :-D Ale zítra nelovím. Zítra ještě fošny. :-D

                1 0
                • Smazaný účet  

                  Buď to vypadá, že zastávka nikde není, nebo všichni chtějí nechat bílého Petra v rukou Jardovi. :-)))

                  Nemám problém s lovením, ale taky nemám zastávku. Stejně jako goofy.

                  0 0
                  • Kouba_2005  

                    U nás by to asi ukradli, taky o ničem nevím.

                    0 0
                  • gollum  

                    Zastávka by se nějaká nenašla, dokonce i solární panel, ale dohodli jsme se, že vlastní tvorbu omezíme… :-)

                    0 0
              • Jardo  

                Já bych se i zasmál, ale víte jak to je. Nechci po žních k Turkovi :)

                2 1
                • mum-on-bike  

                  :-DDD

                  Já k Turkovi klidně půjdu, ještě mě rád vrátí :-D

                  0 0
              • mum-on-bike  

                :-DDD

                0 0
    • VladaC  

      Už delší dobu mám v zásobě „nediskriminující“ téma, možná by se hodilo jako 2000. Mám nezaručený tip na zastávku, tak snad nepadne dřív, než se tam dostanu. (Většinou je vyřešeno dřív, než si zadání vůbec přečtu.)

      2 0
      • VladaC  

        Mam to, moment, v mobilu mi nejde pridat fotka.

        1 0
      • VladaC  

        Tak snad už…

        0 0
        • Kouba_2005  

          .

          0 0
        • Smazaný účet  

          Vítej v klubu. A jestli dobře počítám, tak téma číslo 2000 zadá 99. lovec.

          A měl bys ho zadat hned. Výjimku uděláme až u tématu 10000. :-)))

          0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Vítám nového hráče. Přeji spousta bodů.

          0 0
        • Jardo  

          Prosím přidat velkým písmem nové téma jako reakce na zakládající a tu fotku prosíme vkládat otočenou. Po přidání fotky jsou dole takové tlačítka pro otočení fotky.

          Kolo není celé, ale to novému lovci promineme. Jinak Tě také vítám.

          0 0
      • VladaC  

        Téma bych s dovolením vyhlásil až k večeru/večer.

        0 0
        • Kouba_2005  

          Dej si záležet :-)

          0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Jsou tu ještě nějaký pravidla ?

          0 0
          • VladaC  

            Jako ze to musim vyhlasit hned? Nebo v cem je problem? Sorry, jsem tu novej. Klidne to vyhlasim hned, ale byl tu pozadavek aby to platilo az od pondeli?

            0 0
            • kotew CZE JIHLAVA  

              Ne, klidně v pondělí od 15:00:23s, to už budu mít po práci.

              1 0
            • Smazaný účet  

              Měl bys dát téma hned se splněným úkolem. Jinak je v podstatě neplatné a kdokoliv tě může předběhnout.

              3 0
    • VladaC  

      OK, tedy. Téma bohužel musím změnit, jelikož by si žádalo přiohnutí pravidel, což mi jako nováčkovi a provinilci zjevně neprojde. Škoda, chtěl jsem 2000. téma udělat opravdu spešl.

      Téma je tedy:

      PĚŠÍ ROZCESTNÍK KČT, KTERÝ CHYBÍ V OPENSTREETMAP

      0 0
      • Kouba_2005  

        Nové téma jako reakce na zakládající příspěvek, to máš dobře, ale zas chybí fotka :-)

        https://foto-hra.webnode.cz/pravidla/

        bod získává ten, kdo jako první vloží fotku splněného tématu zároveň s dalším tématem, které napíše velkým písmem k fotce.

        0 0
    • VladaC  

      OK, tedy. Téma bohužel musím změnit, jelikož by si žádalo přiohnutí pravidel, což mi jako nováčkovi a provinilci zjevně neprojde. Škoda, chtěl jsem 2000. téma udělat opravdu spešl.

      Téma je tedy:

      PĚŠÍ ROZCESTNÍK KČT, KTERÝ CHYBÍ V OPENSTREETMAP

      Takhle už je to dobře? Na první fotce jsou dvě skoro celá kola, ale zase chybí půlka solárního panelu a kus předního kola :-/. Radši dám i fotku rozcestníku, jestli mi zase něco uniklo. Past vedle pasti.

      1 0
      • plevka  

        tož vítaj u nás ogárku ;)

        0 0
    • Pepa Hrabačov  

      Nevím tady co přesně hledat. Ale jediná KČT cedulka o které vim a která není v mapách je tahle. Pokud ano tak KOLO A ZELÁK JAKO DEKORACE NEBO REKLAMNÍ

      0 0
      • VladaC  

        No nad tímhle jsem v rozpacích. Nejde o to, jak to vypadá, ale rozcestník Jilemnice – náměstí už zmapovaný je. Jak je tohle daleko od toho moderního?

        Ale klidně to uznám, neuvedl jsem se ideálně a nechci nikoho naštvat.

        0 0
        • Pepa Hrabačov  

          Rozcestník na náměstí, který je v mapách vzdálenost je asi 20 m. Přes silnici.

          0 0
          • VladaC  

            No jestli je ta historická replika od něj dost daleko na to, aby šla zmapovat samostatně, tak to uznávám.

            0 0
      • VladaC  

        OK, tak berte téma rozcestník jako splněný (i s ohledem na reakci kerima níž).

        0 0
      • Kouba_2005  

        Pár vteřin jsem si říkal, co je zelák a jestli ti tam nechybí nějaký písmenko :-) Ani nevím, jak se tomu říká tady, budu se muset poptat domorodců. Jinak to je přesně téma, co poptává dole Kerim – lze potkat kdekoliv náhodně, takže super.

        0 0
      • Pathoz  

        Gratulace a za to dlohodobé nasazení si to zasloužíš. Nepočkals no co už. Jsem myslel že jsi charakter a ne jako já. :-))

        0 0
    • kerim  

      Jak to tak poslední dobou sleduju, začíná mi to tady připadat jak soutěž o extra vypečený téma, který se dá najít pouze pomocí strejdy Gugla a sezení u počítače . Kurwa, nešlo by to, vrátit se do doby nakouslého jablka, záchodové štětky a obyčejnejch věcí, který se dají najít na vyjížďce nazdařbůh ? Kde je ta dřívější pohoda? A fakt budeme řešit, jestli je na fotce celé kolo, nebo mu kousíček chybí???

      2 0
      • hubert.d  

        Kerime, máš pravdu. Naprosto s Tebou souhlasím. Raději sednu na kolo a vyrazím, než „hodinu“ googlit kam mám vyrazit a jestli je to v dosahu.

        1 0
      • plevka  

        Souhlasím. Jinak, pokud jsem někdy rýpal, že není na fotce celé kolo, tak pouze ve srandě :)

        No a záchodová štětka, za tu jsem dostal ještě větší bídu než za batmobil :)

        1 0
      • Smazaný účet  

        To zas vidíš moc černě. Víko hydrantu je složitý? Témata dochází, já se vždycky rozhlížím a vidím „to bylo, to taky…“. Pak nezbývá než kombinovat. A mě zas víc baví když něco sice je relativně dostupný, ale musím to hledat. Víko vodovodu a hydrantu mám před domem, to by se mi ani nechtělo lovit, to není zábava. Třeba jak bylo téma s kopcem, jehož jméno se vyskytuje víckrát… to když jsem zjistil, vyrazil jsem večer do tmy a do deště, a bylo to dobrý.

        0 0
        • kerim  

          Ale nee, to co píšeš je přeci v pohodě :-) Mě spíš přijde zbytečný ( a taky to teda nedělám), abych projížděl všechny možný fotomapy a hledal např. značku pumpy na výložníku :-) .Prostě jedu na kole a koukám okolo. Myslel jsem,že témata se dávají, aby se ulovila, ne, abych škodil..

          To jsem si jen tak povzdechl :-)))

          3 0
          • Smazaný účet  

            Nó, ono to sjíždění map je taky na houby… hledal jsem zastávku z bílých cihel, nenašel… a pak ji uviděl cestou z práce, 3× týdně kolem ní jedu. Mamčin červený patník… taky jsem projel půl kraje po mapě a pak je našel u silnice, kterou otevřeli snad loni, jenže já tamtudyma dlouho nejel a na mapě byla furt ve výstavbě… 10 km od baráku! Prostě hlavu mapa nenahradí.

            1 0
    • mum-on-bike  

      Týjo, tady se dějou věcíí!! Já měla servisní odpoledne s Holkou a pak dělala těsto na bábovku a tady zatím takové žně :-)

      Tak předně vítám nového hráče do party! Díky za perfektní splnění zastávky a za nové, toužebně očekávané téma. Hned ti jdu udělat chlívek v seznamu hráčů :-)

      Pepi, gratuluji k jubilejnímu bodu. Trochu mě tedy mrzí, že to nemohlo vydržet do toho pondělí, jak prosil Páťa, ale holt mus je mus :-) Nakonec je fakt, že ty jsi vlajková loď Fotohry, tak ti to náleží právem :-)

      A ještě kerimův povzdech.. ano, máš pravdu. Jak už psal kali, od zrodu Fotohry tato spěje k zákonitému konci, bohužel. Doba nakousnutých jablek je pryč, jednak už není moc kde brát a druhak je zde tlak na omezení improvizace. Nakouslá jabka a štětky na stromě jsou bez improvizace zřejmě ještě více blokační témata než výložníky. Mě zase právě trochu mrzí to bazírování na cti a pravidlech. Bylo kdysi téma Kolo a mé oblíbené místo – fotka kola v posteli. Byla to improvizace a byla to legrace. Kolo, pivo a kus nakouslé buchty. Kolo a nohy na stole + nápoj (zase pivo :-)) Byla to prostě hra a blbnutí, dnes jsme tak hyperkorektní a dbalí pravidel, až to není hezký.. Ale to je zase jen můj soukromý povzdech, takže to tak prosím berte :-) A taky je fakt, že pokud by se vrátila doba nakousnutých jablek, museli bychom počítat s tím, že se dostaneme k lovu jenom když bude zadávat Pepa :-)))

      Takže milá Fotohro, moji milí lovci, hodně šťastných úlovků, hodně zábavy a vzhůru do třetí tisícovky!!

      2 1
      • JzB  

        Dovolím si nesouhlasit :) Je téma a téma. Pokud je téma štětka na stromě, hrabě na bráně,..... tak to bez improvizace nejde. Na co se naráží a to včetně mě je to, že pokud téma existuje bez improvizace, tak se tak má i ulovit. Jinak na TZ nám bude stačit barva, na značky elektrikářská páska, na speciality Gola sada.......A přece o tom ta hra není. Kdyby za každý bod bylo 1000 USD, tak bych to ještě pochopil, ale je to jen zábava, která nás donutí vytáhnout ven kolo a rozhýbat tělo. A bod je takový bonus.

        Jen to jen můj názor a může se mnou kdokoliv nesouhlasit :)

        5 0
      • VladaC  

        Děkuju za přivítání, snad mi ten chlívek v seznamu nebudeš dělat zbytečně. Hru sleduju už delší dobu, ale v tomhle formátu se asi budu účastnit jen sporadicky, když se najde nějaké těžší, ale splnitelné téma. Ta lehčí jsem vzdal, prostě nejsem dost rychlej. Taky nejsem permanentně přilepenej k mobilu a ani být nechci.

        Jubilejní téma jsem původně chtěl zkusit zadat jiné a jinak, aby nešlo jen o bleskový start a mohlo se zúčastnit víc lidí. Ve zkratce – vyhrál by ten, kdo by ho v limitu splnil nejlíp. Ale z reakcí jsem usoudil, že by to sem nezapadlo. O nic nejde, jsem zvyklý nezapadat (-:

        0 0
        • Pathoz  

          Vítej. Na začátku jsem taky zmatkoval ale to si sedne. Je to fajn hra. A je to jenom hra.

          1 1
      • Pepa Hrabačov  

        Děkuji a neboj od března s příchodem zimních spáčů se stáhnu a spíše se budu věnovat klidným vyjížďkám bez zírání kolem sebe.

        0 0
        • Paulo de one  

          Aby tu někdo zbyl. Pročítám celé vlakno, abych byl od začátku roku v obraze a je mi z toho smutno… Má smysl se k lovení vůbec vracet?

          2 0
          • Tencovozikmin  

            Já už to vzdal dávno,nebaví mě něco záměrně hledat,jedu si svoje a když náhodou najdu tak stejně nezastavím,nechce se mi lovit mobil,pak fotit,odesílat,vy­myšlet další téma,které bylo nebylo,stejně už to je splněno tak proč si kazit vyjíždku dropčením.A pak ti blázni kteří jsou kvůli nějakému bodu schopni sledovat FH non stop,to už je mimo moje chápání. Takže valím si a se.u na focení.

            1 0
            • Pathoz  

              Přijedu domů, pročtu zprávy z Ukrajina a pak z FH a ten Tvůj příspěvek je jak rána pěstí. Nechuť, zoufalství, poraženectví. Tohle je jenom NEPOVINNÁ hra Ty šuline.

              0 2
      • Kouba_2005  

        Jak tomu bývá zvykem, tak si též dovolím z části nesouhlasit :-)

        Vypíchnul bych ta pravidla. Buď nějaká jsou a nebo nejsou. Pokud jsou, tak by se měla dodržovat a nenazývat bazírováním na cti a pravidlech. Není to dlouho, co se pravidla lehce upravovala, tak proč bychom nemohli fungovat podle nich? Pokud vím, tak se taky dohodlo, že pokd zadavatel povolí improvizaci či vlastní tvorbu, tak s tím nikdo problém nemá. Myslím, že to pořád může být hra a zábava, jaký si to uděláme, takový to máme. Někdo bohužel ale žije jen pro hru a je schopen pro ulovení bodu udělat téměř cokoliv, ale to si musí sám obhájit především ve své hlavě.

        btw. zůstává mi záhadou, proč tu několika lovcům leží v žaludku zmíněný výložník. Jarda to pochválil jako dobré téma. Objevily se tu dalo větší kktiny jako třeba betlém v okýnku na uhlí :-D

        Užívejme si, přátelé, na hádky máme příbuzný :-)

        4 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Tohle klidně podepíšu:-) Pravidla jsou jasně daný, jinak není třeba hysterčit a hned dělat ze všeho kovbojku.

          3 1
    • dan001  

      KOLO A PLECHOVKA OD ENERGY DRINKU V PŘÍKOPĚ.

      Vlastní tvorba ne, když ji i uklidíte palec hore.

      3 0
      • Pepa Hrabačov  

        Super máš bod . Koukám , že jednu plechovku vozíš v košíku :-)

        0 0
        • dan001  

          Čajíček Pepo, bez toho bych v zimě nevyjel

          Dík

          0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ  TÉMA JE: KOLO A KAPLIČKA U JEDNOHO STROMU, les za polem mi vadit nebude :-)

      3 0
      • Kouba_2005  

        Dneska je krásně a i ty škarpy máte uklizený. Odvezl jsi tu oslintanou plechovku, jo?

        Zrovna dneska jsme o tom s drahou mluvili cestou z nákupu, že někomu stojí za to, aby starou ledničku odvezl na půl cesty mezi vesnice a tam jí pohodil. To mi hlava fakt nebere.

        1 0
        • dan001  

          Moje řeč. :-(

          1 0
          • Jardo  

            No jo, cestou z práce …

            0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Tohle, bylo za Bukem, taká vesnička za Jindřichovým Hradcem. Dělal jsem čůrací pausu před vesnicí a tak jsem kouknul do telefonu a bylo nový téma, tak jsem začal koukat do škarp, hned po chvilce byla plechovka Kozla, říkám si to je pěšek asi o 15 m dále byla tahle :-)

          Upřímně, nechal jsem jí tam, kdybych to tam měl posbírat všechno, tak to bylo na tašku a na tohle nebyl čas dneska, tak jsem si říkal, Děti země, je to vaše :-) Kdyby to bylo někde u nás v kraji a jel bych něco krátkýho, tak jí odvezu, ale dnes nebyl čas.

          2 0
      • dan001  

        Uznáno ;-)

        1 0
    • Smazaný účet  

      „ŠESTIHRANNÝ“ KRYT INŽENÝRSKÝCH SÍTÍ.

      4 1
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A VENKOVNÍ HRANATÉ HODINY

      2 1
    • plevka  

      Další VENKOVNÍ NÁPIS PERSONÁLNÍ ÚSEK

      2 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Paráda, jinak jsem věděl jak udeří druhá, tak Plevki pude po hydrantu jak slepice po flusu :) Měl jsem to jen tak tak, co?

        Jinak GJ :-)

        0 1
        • plevka  

          Díky Kotvík, byla to spíše haluz, hydrant jsem neřešil, ale hodiny jsem věděl, že je mám blízko, tož jsem odskočil z rachoty, ale cestou jsem zjistil, že vlastně tyto z fotky mám mnohem blíž, tak to bylo o to jednodušší :D

          1 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Plevki, ÚSEK je povinnej nebo může být i personální oddělení?

        0 1
        • plevka  

          Oddělení =úsek, beru obé tedy :)

          0 0
    • dan001  

      Já bych to neměnil :-)

      KOLO A PEUGEOT 205

      4 0
      • plevka  

        Super Dane, měls dát echo, mohli jsme dát kafe nebo exkurzi u nás v továrně :)

        0 0
        • dan001  

          Dík. Původně jsem i chtěl, ale bylo málo času. Byl jsem tam vyloženě na otočku, necháme to na jindy ;-)

          1 0
      • Smazaný účet  

        To je dobře, že se to nemění, protože existuje pojem úsekové oddělení. :-)))

        0 0
        • plevka  

          pak také oddělený úsek, useknutý oddíl..

          0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        Skvělé Dane, GJ.

        0 0
      • mum-on-bike  

        Ty hodiny jsou tam asi na dvě věci.. :-D

        0 0
    • Smazaný účet  

      DZ NA SLOUPKU ZA PLOTEM NA SOUKROMÉM POZEMKU.

      2 0
    • Smazaný účet  

      Nové vlákno?

      0 0
    • mum-on-bike  

      KOLO A ZVÍŘECÍ STOPA NA ZEMI

      1 0
      • kofejn  

        Téma 228 :)

        0 0
        • mum-on-bike  

          Já už ani neumím zadat téma… A to jsem to projížděla, „stopa“, „otisk“, „šlápota“… no, evidentně blbě :-)

          0 0
    • mum-on-bike  

      Oprava:

      KOLO A STOPA ZVÍŘETE NEBO ČLOVĚKA V BETONU

      končetina, noha, ruka, beru i obličej :-))

      3 0
      • kofejn  

        Vím přesně, kde ta naše zvířátka zanechala otisky. Ale musel bych vzít krumpáč.

        0 0
        • mum-on-bike  

          Trochu jsem se lekla, že chceš dělat exhumaci ;-D

          0 0
        • Kouba_2005  

          Ale ty skrabance od nehtu jsi zacistil pekne!

          0 0
        • Paulo de one  

          Kdysi dávno jsme betonovali nájezd a okrajem se nám proběhl pes. Když pošel, obtisk jsme vyřezali a udělali mu z toho takovou náhrobní dlaždici…

          0 0
          • mum-on-bike  

            To je hezký.. Taky se musím někde projít v betonu :-)

            0 1
            • dan001  

              Chceš taky náhrobek? :-)

              0 1
              • mum-on-bike  

                No! Lepší než umrlé betonové holubičky, ne? :-)))

                0 1
    • Paulo de one  

      Pokud je vidět, pak

      KOLO A VOZIDLO AUTOŠKOLY

      2 1
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A CEDULELE S NÁZVEM ULICE, JEJÍŽ NÁZEV JE BARVA

      2 1
    • Paulo de one  

      VZROSTLÝ ROUBOVANÝ STROM V KMENI S VÝRAZNĚ UŽŠÍ PODNOŽÍ

      • strom průměru min. 30 cm, viz. podle vzoru
      3 1
    • Smazaný účet  

      CEDULE ZAKAZUJÍCÍ KOUŘENÍ, UMÍSTĚNÁ V LESE NEBO S NÁPISEM V LESE.

      Je to roub?

      2 1
      • Paulo de one  

        Chtěl jsem to sice v kmeni – toto vypadá na rouby do koruny, ale jinak asi OK. Může to taky být nějaká forma rakoviny, ale nejsem odborník. Budeme tedy dělat, že to roub určitě je ;)

        Uznáno.

        0 1
        • Smazaný účet  

          Dík. Ale jestli se ti něco nelíbí, tak to neuznej. Něco snesu. :-)

          0 0
    • mum-on-bike  

      KOLO A ORION

      1 0
    • Paulo de one  

      Mamka by to asi blíže specifikovala, kdyby chtěla pouze souhvězdí. Vlastní tvorbu taky nezakázala, tak se snad nikdo neurazí. Na nebi to je ;)

      KOLO A SPZ VOZIDLA, KDE JSOU VŠECHNA ČÍSLICE SUDÁ

      2 1
      • Jardo  

        :) To jsem zvědavý, jestli to mamka uzná…

        0 0
    • Smazaný účet  

      DŘEVĚNÁ RYBA, PARYBA. VELIKOST MIN. 0,5m.

      2 0
    • mum-on-bike  

      Pokud může být ryba s Jéňou.. (u Hospody u Jeni), pak

      KOLO A LAVIČKA POD BŘÍZOU

      2 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      DALŠÍ TÉMA JE: KOLO A ČERVENO BÍLÁ BRÁNA NA HÁZENOU NEBO MALOU KOPANNOU NA VENKOVNÍM HŘIŠTI

      Větve jsou nad lavičku, dík ;-)

      Pozdrav že Sumrakova:-)

      2 0
      • mum-on-bike  

        Lavička je perfekt :-)

        Sumrakov.. Pivničky! Znám :-))

        0 0
    • Jardo  

      BABYBOX

      2 0
      • Jardo  

        Objel jsem 10 hřišť, všude bílé branky.

        Beru nápis nebo samotný box.

        0 0
    • mum-on-bike  

      KŘÍŽ NA ŠPIČCE KOSTELNÍ VĚŽE

      2 0
    • Jardo  

      STROM ROSTOUCÍ V TĚSNÉ BLÍZKOSTI SKÁLY

      2 0
      • Jardo  

        Viz vzor. Aby obvod kmene stromu dosahoval aspoň obvod stehna průměrného cyklisty a mezi skálu a kmen stromu nešlo vrazit tretru.

        0 0
      • Jardo  

        A skála má parametry, že by s ní nehnul ani peloton TdF. Aspoň 1m vysoká. Aby někoho nenapadlo tahat skálu ke stromu :)

        0 0
        • mum-on-bike  

          :-D

          A to já bych zrovna tu přestěhovanou skálu ráda viděla ;-))

          1 1
          • Jardo  

            OK, tak stěhování je dovoleno. Ale aspoň 1m do výšky a musí to být buližník :)

            0 0
    • dan001  

      KOLO A PROSTOROVÉ ROZDĚLENÍ LESA NA PAHÝLU STROMU

      4 0
      • Jardo  

        GJ, hezká skála i strom. Téma si zatím neumím představit.

        Edit: už vím – vygooglil jsem. Neznal jsem terminus technicus.

        0 0
    • mum-on-bike  

      Přátelé, zamykám vlákno a zvu vás do nového :-)

      https://www.bike-forum.cz/…otohra-xviii

      0 1
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce