Formula R1, roztazeni pistku -> unik kapaliny

11 nepřečtených
  • iceek

    Kratky dotaz na majitele formula R1 (mozna i jinych hydralickych) brzd. Pri roztazeni pistku, napr. pri vymene desticek nebo promazavani pistku, dochazi k uniku dot-ky z brzdove paky. Unika to zespodu brzdove paky, v miste, kde paka sedi na riditkach. Neni to vyrazny unik, jen par kapek. Hlavne pokud mam brzdovou paku sundanou z riditek a otocenou vzhuru nohama. Pro jistotu, ted povoluji sroubek na expanzce, pokud hybu s pistkama. Pri vymene v terenu mi to ale prijde jako zbytecna prace navic.

    Mate nekdo podobne zkusenosti? Ma cenu to resit?

    0 0
    • Rychlej turista  

      Při výměně desek a roztahování pístů nic na páce nešroubuji a ni ji nesundávám. Možná to dělám špatně, ale aspoň mi nikde nic neteče :-)

      0 0
    • Vilém  

      Nebylo tam moc kapaliny?

      0 0
      • iceek  

        Nad tim jsem premyslel a je to mozne. Brzdu jsem odvzdusnoval na napul sjetych destickach, takze tam mohl byt brzdovky tolik, ze pistky nesly zatlacit uplne. To mi v dany okamzik bohuzel nedoslo, takze jsem pri snaze pistky zasunout mozna poskodil neco v tele paky.

        Pokud si dobre vzpominam na rozebranou brzdouvou paku R1-ky, tak je to uzavreny okruh. Tzn unik brzdovky na brzdove pace jinym mistem nez sroubkem pro odvzdusneni znamena neco poskozeneho v brzdove pace. Muze mi to nekdo potvrdit?

        0 0
    • Zlatka  

      Jj Formule to dělají a to nejenom na R1, ale i na starších K18-K24, zřejmě tam bylo moc kapaliny a tak si to našlu cestu ven, je tam z expanzní nádobky dírečka.. :)

      0 0
      • iceek  

        Pokud je tam direcka (myslim od vyrobce), tak by to byl ten lepsi pripad :-). Pokud jsem ji tam vyrobil tim, jak jsem neurvale zatlacoval pistky je to horsi :-)).

        0 0
        • Zlatka  

          Je tam od výrobce a je tak malinká, že přes ní projde kapalina opravdu jen pod tlakem, takže při zamačkávání pístků raději opatrně, mírným tlakem. Kapalina pak rozežere vše co jí přijde do cesty (hlavně lak..).

          0 0
          • iceek  

            Diky za informace. Rozezrani bezbarveho laku na karb. riditkach uz uspesne probehlo :-)).

            0 0
            • Zdyn  

              Doporučil bych vysroubovat kryci zatku v pace a zkontrolovat membranu,, jestli neni poškozena. Už jsem se s tim parkrat setkal. Kapalina pri roztahovaní pistku by unikat neměla. V případě přeplnění systému může dojít právě k poškození těsnění.

              0 0
          • claid  

            výjimečně souhlasím :-) přesně stejná zkušenost. Taky mi trošku kapaliny tou dírkou uteklo a rozleptalo barvu..tak na to bacha…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.