Five ten Freerider - zkušenosti

62 nepřečtených
  • F3RDH

    Potřeboval bych poradit ohledně bot Five Ten Freerider.

    Velikost – sedí vám stejná velikost bot Five Ten (konkrétně Freerider) jako je velikost vašich ostatních bot ?

    Piny – mám pedály HT a ty piny jsou strašně dlouhý, jde mi o to abych nedostavil po pár jízdách podrážku a boty nějakou dobu vydržely, takže jestli by nebylo dobrý vyměnit piny za kratší

    Kde koupit – nějaké shopy kde ty boty mají za dobrou cenu

    Veškeré tipy/rady/poznatky jsou vítány :)

    Anketa: Sedí vám stejná velikost bot Five Ten jako je velikost vašich ostatních bot ?

    20x
    91%
    0 0
      • otecius  

        Velikost – sedí, bota je spíš širší

        Piny – mám Spank Spike a boty za sezonu cca 2000 km AM skoro daly..

        Výdrž – používám je od minulého ledna jako daily boty a už během října v nich byla díra, že podrážkou zatíká

        Bral jsem v německu minulej rok kolem 2k a letos cca 1800

        0 0
        • F3RDH  

          Hezky shrnutá odpověď :)

          0 0
          • Carloss  

            Na FR/DH bych je rozhodně nebral, za mě jsou to nejhorší five.teny co jsem kdy měl. Jsou hrozně měkké- po chvíli ježdění bolí noha z pedálu a podrážka nic nevydrží. Na DH to chce něco s tvrdší podrážkou i špičkou. (Na podzim mi Karvery zachránily prsty na nohách, kdy mi přední kolo zvedlo fakt masivní šutr a já ho nohou nabral. V něčem měkčím by to byla konečná, takhle jen černej nehet.)

            0 0
            • F3RDH  

              Do teď jsem DH/FR jezdil v obyčejných Vans. Byly jen z teňoučké látky a tenká měkká podrážka, přes kterou jsem cítil úplně všechno, hlavně piny. Noha z nich sklouzávala, bolelo to v nich od kamenů a tak…, hned promokly…prostě úplně na prd, ale i tak jsem v nich dal celý den v bikeparku :D. Takže asi všechno lepší než tyhle Vans.

              0 0
              • Carloss  

                na ježdění dolekopcom za mě- impact high nebo staré Karvery, kvůli tvrdosti a ochraně kotníků. Ostatní jsou papuče na šmrdlání trailů.

                0 0
              • ra.ma1  

                kdyz mi promokly freeridery, tak ztezkly o dost vic nez vansy a susi hoooodne dlouho :( …pokud nemas takove ty elektricke bazmeky na vysouseni bot..jinak podrazka je lepidlo…uvital bych, kdyby byla tvrdsi

                0 0
    • vantom28  

      mám impakty a vzal bych o půl čísla větší. piny jsem o kousek obrousil.

      0 0
    • LucasCZE  

      Mam Five Ten Freerider Pro a sedi mi stejna velikost jako u ostatnich bot. Freerider budou urcite cislovane stejne jako Freerider Pro. Kupoval jsem na www.bike24.com v nejake sleve za 106 €, ted je tam sleva jeste vetsi a to i na ne Pro verzi. ;-)

      0 0
    • snílek  

      Velikost mám stejnou jako u normálních bot. Měl jsem dvoje, jedny vydržely tři měsíce bez děr v podrážce, druhý snad 4. Piny bych dal uplně co nejmenší, protože právě ty udělaly ty díry. Jsou fakt pekelně měkký a cokoliv trefíš nebo našlápneš bolí – zlomil jsem si v nich nějakou kost v chodidle když jsem vystoupil z kola do kamení a párkrát prsty.

      Momentálně mám už neuvěřitelný dva roky Giro Jacket. Vypadaj hodně podobně mínus všechny ty neduhy, ale hůř držej na pedálech. Je to o kompromisu, já šel cestou výdrže a bezpečnosti pro mé prstíky a jsem spokojen :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já mám Giro Riddance, přijde mi, že jsou ve špičce užší, asi to bude tou výztuhou, takže bych doporučil o číslo větší. Když je srovnám s botama, co nosím normálně, tak jsou stejně velké, ale toho místa je tam prostě míň. Jinak boty jsou velmi dobře vyztužené, podrážka je pevná a tuhá, trochu hůř drží na pedálech, zase na druhou stranu chodilo je jak v „tanku“. Po sezóně jsou na podrážce drobné dírky od pinů, ale nic hrozného. Celkově jsem s botkama spokojen.

        0 0
        • MirosPikos  

          Ty mám v hledáčku za dobrou cenu. Ale právě někdo upozorňoval, že jsou užší než třeba Bontrager Flatline. Ale ty stojí zase podstatné víc, což by mi až tak nevadilo. Ale nemohu je nikde vyzkoušet. Měli by i líp držet. Zpracováním vypadají obě líp jak 5.10.

          0 0
          • Smazaný účet  

            To je těžko radit, každý má jinou nohu. Čekal jsem, že časem povolí a roztáhnou se, ale jsou fakt pevné a není to úplně ono. Otázkou je, jestli budou větší boty patřičně širší.

            0 0
          • goofy  

            Poměrně široké jsou Shimana AM7. Nebo aspoň mi to tak připadá. :-)

            0 0
    • Lubka6  

      Freerider je v podstatě teniska s měkkou podrážkou. Freerider Pro už má alespoň nějakou ochranu prstů a tužší podrážku pod tou lepivou vrstvou

      0 0
      • MirosPikos  

        Jak jsou na tom Freerider EPS? Mám objednané dva kusy, protože nevím jak s velikostí. Ale nikdy jsem na diskuzi pinkbike.com nenašel, že by si někdo stěžoval na měkou/tenkou podrážku. Vzhledem k tomu, že mají být zateplené, bych si tedy myslel, že budou mít podrážku pevnější. Koneckonců dám vědět příští týden a rovnou nabídnu jeden pár k prodeji. Velikost 44 nebo 44.5 kdyby snad někdo potřeboval zimní flat obuv.

        0 0
        • Lubka6  

          Ty jsem nikdy nezkoušel

          0 0
        • Pain  

          Mam ty kotnikovy. Podrážka mi přijde tužší než u Freerideru. Jinak teda do nich dost tahne pres jazyk, proste je mi v nich zima. Takže celkem zklamani. Dneska v minus dva stupne už asi po 20 minutach a to jsem na nich mel navleky . Ale každej jsme jinak citlivej na zimu od nohou. Odspodu teplo vzadu taky teplo, akorát přes ten jazyk pakarna. Valíš z kopce a citiš jak tam fouká. Tak jsem koupil neprofuk ponožky od Gripgrab a s tema už se to dá. Dneska jsem zkusil zimni fusky od Craftu a navleky a hnus zima. Velikost mam stejnou jako u Freerideru a tam problem neni. Mista dost. Jinak jsou ty botky celkem tuhý. Špičky jsou vyztužený.

          0 0
          • MirosPikos  

            Přesně o tom jazyku psali v diskuzi na PB. Dříve to snad dělali líp, že tolik přes jazyk neprochladaly. Já jel dneska sněhem s Contactama a zima mi nebyla. A to jsem se brodil zavejema. Ale rychlost spíš podprumerna. Fusekle základ merino a pak nejaky lyžařský z Lidlu. To merino dělá hrozně moc. Ale jsem na zimu spíš odolnější. Každopádně díky za zkušenosti.

            0 0
            • Breakpain  

              Hech a to si pískám jak jsou FR teplý :D … přes zimu v tom operuju s letníma fuskama :-)

              0 0
              • Pain  

                Si divnej :-)) bych chcípl

                0 0
                • Breakpain  

                  Jsem zvyklej na klasický tretry … v těch je zima jako prase :-) a taky v tom nejezdím celý den ;-) … jdu si odjet trénink techniky nebo zaskákat a to je vždy max 3h ;-)…

                  Mno a co tak koukám na „kolegy“ co tam jsou, plno z nich vždy chvíli zevluje, takže zvládnou vychladnout – já prostě jezdím jak křeček v kleci a pak to hned zabalím, takže se zahřeju a nevychladnu.

                  0 0
            • Pain  

              Tak třeba budeš spokojenej což ti přeju, já pokud navliknu ty neprofuk fusky ok celkem, bez nich na pikaču :-) Dej pak vědět.

              0 0
            • Pain  

              Trochu to tu oživím ohledne zimních Fivetenu EPS. Koukam že teď maji nejakou novou verzi 2019.

              V popisu : Fully gusseted tongue: Prevention of water and mud intake.

              Znamená to snad, že už by mohl byt ten jazyk vyřešenej ?

              Fotky jsem nikde nenašel.

              Pokud nekdo vlastni tyto boty prosim o info. Díky.

              0 0
          • xtonda  

            Zaujaly mě ty návleky na boty, co za návleky se dá použít na platformách aby se hned o pedály nerozdrbaly?

            0 0
        • Derwen  

          Mám, jsem spokojen. Podrážka tužší než klasické Freeridery. Teplo také rozhodně větší než u klasických, ve kterých jsem odjezdil celou loňskou zimu, foukání přes jazyk jsem nezaznamenal, nepromokavost/ne­nasákavost je super. Že v nich bude hic jsem nečekal a taky není. Asi tak.

          0 0
          • Pain  

            To si stastnej majitel, me tam fučí pres jazyk hodne

            0 0
            • Derwen  

              Duufám, že přes něj nezačne fučet teď, když vím, že může :-DDD

              0 0
              • Pain  

                Já jsem taky necekal vedro :-)) Ale po recenzi co jsem četl a vubec popis tech bot jsem si říkal paráda. Jinak jsem taky spokojenej ale včera fakt po 20 minutach začla zima. Jediny kdy jsem byl spokojenej bylo asi plus tri stupne a ty neprofuk fusky jak jsem psal výš. Včera minus dva a mazec :-)) Ale tak hodku a pul jsem přežil. Každej jsme na tom jinak co se zimy týče. Ja jsem asi v řiti :-)))

                0 0
              • wilda81  

                :))

                0 0
    • F3RDH  

      Jsou tedy lepší Freerider Pro než Freerider ?

      0 0
      • Breakpain  

        Ano

        0 0
        • F3RDH  

          Co koukám, tak mají lepší ochranu, materiály…a pod podrážkou, která zůstala stejná, se přidala nějaká vrstva tlumící nárazy.

          0 0
    • Radus  

      Má je mladej na pinech již rok a bota drží ale je to spíš měķčí bota a ochranu od ní nečekej já mám Maltese a to je naprosto někde jinde ale jezdím nášlap

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Lubka6  

      Freerider Pro. Dnes 2 hodiny a zima mi nebyla

      0 0
    • scoty  

      Kdyby někdo chtěl, tak mám doma jedny skoro nejeté, Délka stélky 285. Cena dohodou, Jsou mi malé…

      0 0
    • Artra  

      Ahoj,

      chci si koupit boty five ten Freerider jak na kolo, tak hlavně i na normální chození a chci se zeptat zda je někdo používáte převážně na chůzi a jak v takovém případě vydrží podrážka?

      Děkuji za odpověď

      0 0
      • scoty  

        Podrážka vydrží, ale na chození je docela tvrdá…

        0 0
        • nksh  

          klasickej Freerider ma tvrdost podrazky na urovni backory pro duchodce :D

          Tvrdsi podrazku ma az Freerider Pro.

          Kazdopadne na vejlety se da dobre chodit s kterymkoliv z nich.

          0 0
        • Lubka6  

          Mám Freerider Pro a chodit víc jak pár km bych v tom nechtěl. Na chození mají model Access, kterej je pořád dobře použitelnej i na kolo

          0 0
          • nksh  

            pokud jsou uz trochu vyslaply, tak 10–15km neni zadny problem. Me se v nich chodi dobre.

            0 0
    • va-bo  

      Boty Freerider s podrážkou S1 používané od 08.2019, najeto cca 7.000 km, nastoupáno (naklesáno) cca 105 tis. metrů. Pedály HTI-ANS01, délka pinů 4 mm. Váha jezdce 65 kg bez výstroje.

      0 0
      • Breakpain  

        Asi jde i to, co na tom jezdíš …

        Moje mají tak 2tis km a podrážka je slušně potrhaná a jsou v ní vzduchové bubliny … enduro / sjezd, piny 8mm ⇒ výdrž tristní …

        Letos jsem se vybodl na 5:10, vzal Shimana – trochu mi vadí tvar, který sedí spíše užší delší noze (klasicky musím vzít 45ku, a skoro bych zvládl 44ky… ), ale ta podrážka drží vcelku obstojně, ale je vidět, že trvanlivost bude úplně jinde. Jako bonus kryt tkaniček – vypadá to pěkně hnusně, ale to čištění je pak radost …

        0 0
        • va-bo  

          Jezdím do kopce i z kopce, bikeparky ne, to mě nebaví. Letos mám zatím najeto 4800 km, nastoupáno cca 84 tis.m. Po asfaltu tak 30%, jen nezbytné přiblížení do lesa.

          0 0
        • va-bo  

          Nejsou 8 mm piny zbytečně moc? Pak to jasně likviduje podrážku. Možná bys moh zkusit nášlapy místo toho. Kupa DH střelců jezdí nášlapy.

          0 0
          • Breakpain  

            Boty na SPD mi nevydrží od 5.10 ani sezónu ;) … ty hoří snad ještě rychleji, než platformové varianty ;-) … je to šílenej papír a lepení je taky naprd.

            Jezdím to teda v jakýchkoliv podmínkách a boty dostávají zabrat, to se nepřu, ale už jsem měl jiné a vydržely aspoň 2× tolik.

            Zkušenosti 2× platformové a 3× SPD boty od 5.10 ;).

            Jediné, co se nemůžu popřít – ty boty jsou super tvarově, noha jde do nich jak do bačkory a jsou perfektně vystužené – pár pařezů jsem vzal a prsty jako nové, žádné zlomeniny… Boty jsou to pecka, ale bez sponzora už do nich nejdu :-(…

            0 0
    • jenda78  

      Zkusím oživit toto vlákno – skutečně vám poté, co Five ten vzali pod křídla Adidas sedí velikost? Mě podle v jejich tabulek vychází vel. 46 a 2/3. Normálně se pohybuju 44 – 44,5. Někdy max 45.

      0 0
      • skaj  

        Neumim posoudit stare velikosti, ale ted mam cerstve Freerider Pro a sedi jako stejne velky Adidas.

        0 0
        • nksh  

          Freerider Pro 2018 jsem měl ve vel 47 a když sem loni kupoval nový (již Adidas), musel jsem vzít vel 48.5 (noha mi nevyrostla :)

          0 0
          • skaj  

            No dobre, ale proc to pises me? Sorry, ale nepochopil jsem – blbe zarazeno?

            0 0
      • Breakpain  

        No, oni hlavně udělali někdy změnu velikosti ke všemu, nevím, jestli je to rok 2019 vs 2020, ale už jen při tomto přechodu je třeba vzít nejbližší větší velikost, aby to bylo jako v 2018. A i tak se zdají být trošku těsnější…

        Víc jsem to nezkoumal, nakonec jsem od koupi ustoupil, 5 párů bot a žádné nevydržely ani sezónu… bohužel bych potřeboval sponzora … Přešel jsem na Shimano, sedí trochu hůř (to nebudu lhát), ale pořád je to akceptovatelné – nicméně podrážka po půl sezóně vypadá stejně, jako 5.10 když absolvuji jednu jízdu na novém páru bot ;-).

        Kdybych závodil, tak si koupím jedny 5.10 a ty si budu šetřit – Hellcat PRO – lepší boty, co se komfortu týče (bačkůrky) a protekce (to má člověk pocit, že je jak v pancíři) neměl…

        A v podstatě obdobný pocit jsem měl i z platformových variant ;-).

        0 0
      • perceptio  

        Nedávno jsme je kupoval a fakt sedí. Vzal jsme velikost, jako mám ostatní boty a je to ok. I když těsnější než běžné boty jsou. Ale ne delkově.

        0 0
    • jenda78  

      A Adidas má to číslování trochu jinak, takže ty 46 a dvě třetiny by mohly sedět…díky

      0 0
    • hroudislav  

      Malé oživení vlákna, nezkoušel jste někdo ty EPS Midy přejet včelím voskem pro zvýšení vodoodpudivosti?

      P.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.