• pavelxy

    Ahoj, nevíte jestli jdou hodinky Garmin Fenix 3 spárovat se snímačem rychlosti TomTom? Díky.

    0 0
    • krabica  

      Jestli je Ant+, tak jo, jinak ne.

      0 0
    • atty  

      Jenže Fénix 5 právě uměj navíc k ANT+ i BT BLE snímače, Fénix 3 neumí (jen ANT+)

      0 0
    • pavelxy  

      Tak sem koupil 5S…

      0 0
      • atty  

        Tos to dobře rozlousk – ANT+ čidla kadence a rychlosti se daj koupit za cca 1500–1800 ("značkový – Garmin, Sigma, Polar, Echowell atd…), čínské za cca 30 dolarů a taky fungujou.

        Tys to vyřešil novějšíma hodinkama :)

        Nicméně F5/5S/5X jsou dobrá volba – on není problém softwarově zprovoznit jen firmwarem na to udělaným funkčnost BT BLE čidel i u F3 a i starších modelů, které BT BLE používají při spàrování s mobilem, ale tím by si Garmin s**l do vlastních řad, když funkcionalita s BLE čidly je u řady F5 propagována jako novinka a kdo by jim pak ty nové modely kupoval, když by to zprovoznili i na starších modelech… :)

        0 0
        • pavelxy  

          Právě že ten snímač už mám, proto mě to zajímalo. Díky

          0 0
    • atty  

      No já to právě myslel tak, že cena F3HR + dokoupení čidel na ANT+ bude asi furt ještě nižší, než cena nových F5. Nicméně F5 jsou výhodnější v tom, že na nich Garmin bude firmwarově „pracovat“ (jako na novém a vlajkovém modelu) a tím pádem do budoucna určitě větší příslib funkčních firmware a podpory dalších čidel a možností.

      0 0
      • pavelxy  

        O něco jo. F3 10000 a F5S 14000 ale na mou pidi ruku se mi zdály F3 moc velký nakonec.

        0 0
    • atty  

      Pokud máš malou ruku, pak je F5S asi dobrá volba, zase maj o něco málo menší baterku, než F3 nebo F5 – to zase záleží, zda to je reálný problém (já F3 nabíjím 1× za týden – mám cca 10h aktivity pod GPS se spárovanými čidly kadence, rychlosti a HR pás, puštěný celodenní monitoring HR optikou, kroky a všechny možná upozornění na e-maily, zprávy, whatsapp atd. a výdrž je pro mne tím pádem ideální).

      0 0
    • atty  

      To bezpochyb :)

      0 0
    • pavelxy  

      Tak sem si moc nepomohl, protože stejně se snímačem od TomTomu nechtějí fungovat.....:D

      0 0
    • atty  

      To je divný, nicméně už jsem si za ta léta zvykl, že ač BT má nějakou specifikaci a ANT+ taky, tak prostě tyhle věci někdy mezi značkami kompatibilní prostě nejsou (snímače ANT+ mi nenačetl a nespároval ANT+ tachometr, tepák Cycleops s BT LE a ANT+ se mi povedlo na BT LE rozchodit v telefonu snad zázrakem (BT LE je potřeba k aktualizaci firmware, přes ANT+ to nejde atp. )

      Ty Tomtomácký čidla jsou značený jako BT LE nebo jsou starší a „jen“ BT? V tom by taky teoreticky mohl být problém, protože Garmin uvádí v F5 podporu pro BT LE, z čehož může logicky vyplývat, že starší typy čidel na BT (které se musí klasicky párovat s přístrojem) vzít nemusí.

      Pokud Ti jde jen o čidlo rychlsoti za pár korun, tak objednej z Číny tu napodobeninu Garmin rychlostního/ka­denčního čidla – umí to BTLE, umí to ANT+ a ještě si to můžeš nastavit, zda to chceš jako rychlostní čidlo nebo kadenční čidlo (nebo objednat dva kusy a máš oboje).

      Po stránce kompatibility prý žádné problémy a spolehlivost nadprůměrná (na to, že to stojí asi 15 doláčů).

      http://www.gearbest.com/…_607364.html?…

      Edit, tak teď koukám, že dokonce v akci 10 doláčů – asi si udělám radost, protože moje předpotopní GSC10 už mám slepené izolačkou, už jsem na něm pájel kadenční senzor a obávám se, že už další sezónu prostě nevydrží.

      Nebo samozřejmě Garmin čidla, ale „střeva“ budou asi vcelku podobná, jako u téhle „číny“ s 1/5 cenou.

      Případně jakékoliv (i bazarové) ANT+ čidlo rychlosti – několik jsem jich vyzkoušel a pokud jsou ANT+, hodinky je najdou a pracují s nimi (Garmin, Echowel, Sigma vyzkoušeny a OK).

      0 0
      • pavelxy  

        Zatím to asi řešit nebudu, ale divný je, že hodinky se s tím snímačem spárují, po spuštění aktivity napíšou připojeno ale pořád jen blikají ikonky a data neposílají.

        0 0
    • atty  

      Aha, tak to se mi zatím nestalo – buď prostě čidlo našly a fungovalo to, nebo jsem nemohl čidlo najít/spárovat. Rovněž po připojení čidel před spuštěním aktivity ty čidla, co jsou spárována a nalezena mi přestanou blikat (mám tam HR, speed, Cadence, Power)

      0 0
    • Motyll  

      Využiju tohle vlákno.

      Přes GE jsem nastavil WiFi sítě. Můj předpoklad byl, že v nějakém časovém intervalu se hodinku mrknou, zda je WiFi dostupná a pokud ano, provedou synchronizaci. Což se neděje.

      V hodinkách: nastaveni/Wi-Fi/Aut nahrávání – zapnuto.

      Pokud dám v hodinkách připojit k Wi-Fi – přenos proběhne OK.

      Je potřeba ještě někde něco zapnout/nastavit?

      0 0
      • krabica  

        Přes WiFi se synchronizuje pouze po ukončení workoutu, pokud není k dispozici spojení přes BT. Toť má zkušenost.

        0 0
        • atty  

          Ano, takto to funguje, jak píše krabica, jen myslím, že pokud je zapnuta automatická synchronizace přes wifi, tak nejdřív hodinky čekují wifi, pokud je k dispozici, pustí to přes wifi, pokud není k dipozici, pokusí se přes Bluetooth). Vyvolat synchronizaci přes wifi je možná jen nuceně – zapnout v hodinkách ručně „připojit k wi-fi“

          0 0
    • atty  

      Ne, takhle to asi nefunguje (ikdyž jsem to detailně nezkoumal) – hodinky se připnou k wifi, pokud je v dosahu po ukončení aktivity (typicky dojezd/doběh třeba domu, do práce, do hotelu atd. Rovněž to myslím udělají, pokud dostanou pokyn (asi z z mobilního Connectu), že je možná aktualizace firmware. Jinak se dá udělat synchronizace přes wifi nuceně a pak to proběhne přes wifi. Pokud po ukončení aktivity nenajdou předem spárovanou wifi, čekují BT a spojení s Connectem a pošlou to případně tudy.

      Ta funkcionalita wifi je tam opravdu hodně omezená a sama se synchronizace přes wifi nedělá a chápu proč – při nějakém stálem připojení k wifi a třeba každohodinové synchronizaci by byla baterka za den na nule.

      0 0
    • dawe27  

      Zdravím, z Connectu jsem si smazal omylem aktivitu, neví někdo prosím jak ji znovu do connectu bez použití PC?

      0 0
    • Karlos14  

      Ahoj, měl bych dotaz. V hodinkách Fenix 3 mám vytvořené profily zvlášť pro silničku a zvlášť pro MTB. Bohužel se aktivita vždy vyexportuje do garmin connect jako ,,cyklistika,, a nerozlišuje typ aktivity. Musím to pak ručně předělávat. Neví někdo zda se to dá někde nastavit?

      0 0
      • pavelmisar  

        Noo nebylo by to špatné, ale vzhledem k tomu, že Strava to nerozlišuje, tak asi k ničemu :-)

        0 0
        • Karlos14  

          No právě používám hlavně Endomondo. Tam jsem byl zvyklý používat 2 i více profilů na kolo a pak jsem to měl ve statistikách hezky rozdělené. Čekal bych, že sporttester za ty prachy to bude umět. :) No nic nezbývá než to manuálně předělávat.

          0 0
          • MaPa  

            Nechci chytat za slovíčka, ale snad ani Garmin tomu neříká sporttester ale chytré hodniky s možností použití na sport… Slova jako sporttester se vyskytují u jiných řad (forerunner např.)…

            Řada fénix se také vydělila z turistických garminů, původní architektura tomu i napovídala. Až s posledními generacemi přejala některé sportovní funkce, ne?

            0 0
            • Karlos14  

              No pro mě je to spíš sporttester s funkcemi chytrých hodinek. Za ,,čistokrevné,, chytré hodinky považuji spíš hodinky typu Apple Watch, Galaxy watch atd. Každopádně hodinky za ty prachy by to mohli umět, ale co už…

              0 0
            • TeryPV  

              Fenix jsou sportovní hodinky, které dostaly s třetí řadou chytré funkce. Je to přesně obráceně, ale dobrý :)

              0 0
          • martasp  

            To neni prece vubec problem. Mam v hodinkach 2 profily: kolo a horske kolo. U kazdeho mam jinak nastavene zobrazovane udaje a po synchronizaci do connectu mam obe aktivity zvlast a automaticky se mi k nim prirazuji kola, tretry…

            0 0
            • Karlos14  

              A máš Fenix 3? Já teda mám v hodinkách pouze jeden profil pro kolo. Když vytvořím kopii a tu pojmenuju MTB i tak se to do connectu exportuje jako cyklistika. A v connectu si můžu k cyklistice přiřadit jen jedno kolo.

              0 0
      • krabica  

        Mám pocit, že cyklocomputery od Garimu to umí, ale Fenix bohužel ne.

        0 0
      • jaja01  

        Můžeš použít Any Activity, z té se to do Connectu rovnou pošle jako zvolená aktivita.

        0 0
        • krabica  

          Tohle třeba já používám na jiný sport, takže mi to chybí. Přitom je to jen jednoduchá SW záležitost, kterou Garmin neimplementuje do F3, aby donutil lidi kupovat novější verzi…

          0 0
      • TeryPV  

        Fenix 3 to ještě neumí, Fenix 5 již rozlišuje druhy cyklistiky

        0 0
    • krabica  

      Už jste někdo řešil výměnu baterie? Poslední dobou mi ubývá nějak rychle… Bez aktivity pouze s BT připojením na telefon tak týden.

      0 0
      • Karlos14  

        Zatím ne, ale co jsem koukal tak baterie se dá sehnat za pár stováků na aliexpress a na youtube jsou návody na výměnu. Nic těžkého.

        0 0
    • Karlos14  

      Nevi nekdo jak lze nastavit u Fenixu 3 kdyz mi nekdo vola aby hodinky celou dobu vibrovaly? Ted to mam tak, ze hodinky zavibruji jen jednou a kolikrat se mi stane ze ten prichozi hovor prehlednu. Zvlast na kole.

      0 0
    • tachmude  

      Garmin Fenix 3HR nevíte někdo o nějaké aplikaci, která by mě upozornila ( vibrace ) na blížící se zadaný bod.

      0 0
    • krabica  

      Asi měsíc zpátky se mi F3 začal rychle vybíjet, nevydrží ani 3 dny. Zkoušel jsem smazání všech aktivit, kompletní reset, výměnu baterky, ale nic zatím nepomohlo. Přitom kapacita baterky tam je, vydrží i delší aktivitu… Nenapadá vás něco?

      0 0
      • jaja01  

        Vzhledem k tomu, co všechno už jsi udělal, už zbývá jen přehrát fw přes Garmin Webupdater, to často pomůže od „divných“ problémů.

        0 0
      • Karlos14  

        podobný problém jsem měl s hodinkami Xiaomi Amazfit. Dostala se do nich voda a díky korozi docházelo někde ke zkratu a tím i rychlému vybíjení baterky. V aktivitě vydržely přitom pořád stejně dlouho. V reklamaci mi je vyměnili za nové.

        Těžko říct jestli je tohle stejný problém, ale když ti nepomohla ani výměna baterky tak je problém asi přímo v hodinkách

        0 0
    • žvejk  

      Zdravím, už se to zde i jinde párkrát řešilo, najednou se mi fenix3 začli rychle vybíjet, ze dne na den se podělali tak, že jde kapacita baterie cca z 90% na 0 % za 2 dny.. Už jsem to tu pročetl a zkusil vše. Restart, nové nastavení, přeinstalování v programu garmin webupdater. nic nepomohlo, jako už mají 6 let, ale vydrželi v poho týden bez měření nějaké aktivity… Névi někdo co s tím?, je normální a hodinky už jsou v háji?

      0 0
      • Gwaihir  

        Může být baterka v háji. V autě jsem měl baterku 7 let a z ničeho nic jsem nenastartoval. Podle mě ti úplně chcipla baterie. Čas pořídit sedmičky ;)

        0 0
      • virtualcop  

        Může být, že baterka slouží mnoho let a pak „chcípne“ vcelku najednou.

        Pokud si zkusil komplet reset, tak to je velký předpoklad.

        Nicméně – neinstaloval si nějakou IQ aplikaci, či neproběhl u ní (zrovna v té době, kdy ti jde baterka takhle rychle do háje) nějaký update? Už se mi stalo, že nějaký update IQ aplikace či ciferníku mi najednou začal vybíjet baterku mnohonásobně rychleji.

        Mám tedy F3HR a baterka mi bohudík drží těch 5–10 dní, podle množství aktivit (už je hodně znát vyšší spotřeba při zapnuté GPS).

        Ještě můžeš zkusit udělat úplný reset a neinstalovat žádnou IQ aplikaci a vydržet třeba 2,3 dny, zda je to opravdu baterkou, nebo nějakou „žravou“ aplikací, jediné, co nainstalovat z IQ App třeba Battery Gauge – ta může trošku napovědět, kolik a v jakém režimu hodinky spotřebovávají.

        0 0
        • žvejk  

          Dík, nic jsem neinstaloval. Ciferník mam standartní už dlouho a jen ten co byl už v hodinkách od novoty. Jen teda v té době byla myslim nějaká nová aktualizace firmwaru a taky jsem je teda zapomněl na nabíječce přes noc.

          0 0
          • virtualcop  

            Zapomenutí v nabíječce nevadí (tedy pokud je baterie trochu OK), nabíjení se ukončí korektně a dál neprobíhá. Pokud je baterka hodně „načatá“ a místo napětí stoupne více teplota, pak to může být důvod jejího ještě rychlejšího skonání. To je taky fakt.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.