Favorit + campa record -> SS nebo fixka

11 nepřečtených
  • eXcream

    Předělávám favorita co mám v profilu na singlespeed do města a rád bych z toho i vyzkoušel udělat fixku s co nejmenšími náklady. Mám s tím spojených pár tech. dotazů.

    Udrží rychloupínák zadní kolo v patkách (favorit je má více horizontální, než vertikální) při tomto použití?

    Musí se dát pozor na poměr velikosti pastorku a převodníku? Nebo můžu zvolit jakoukoliv kombinaci co mi vyhovuje?

    V současné chvíli je oddělané řazení, zkrácený řetěz, natažený právě díky tvaru patek a kliky se mi otáčí i když bike vedu. Čím to?

    Náboje jsou tam „campagnolo record“ r.1980, kazeta „Velo“, kliky campagnolo record. Jaké se vůbec používá nářadí na tyto části? Koupím ho někde? Má ho někdo plonkové? Rád bych si přestříkl rám a nevím jak to rezebrat. Evidentně potřebju něco na 13mm matku co je zapuštěna v klikách a pak asi nějaké „čínské hůlky“ na rozebrání středu (aspoň tak jsem to vysledoval v nějakých knihách)

    Jde z toho udělat nějak elegantně SS? Koukal jsem na netu, že ty kampa náboje nemají klasické tělo na pastorky, ale závit. Předpokládám tedy, že i volnoběžka bude v rámci kazety. Měl to někdo rozebrané? Dají se použít jen některé pastorky, nebo je to v celku? Dá se koupi nějaký samostatný pastorek / kit co to předělá?

    Taky jsem četl něco málo o fixkách a u tohoto typu náboje se nedoporučuje fixka pokud člověk brzdí klikama, protože se pastorek může odšroubovat. Jelikož to v plánu nemám, brzdy nechám, je nějaký jednoduchý, levný způsob jak to na fixku předělat? Chtěl bych to zkusit.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.