Evropsá pojišťovna - pojištění proti krádeži

18 nepřečtených
  • joannes.janek

    Zdravím, máte někdo prosím zkušenosti s Evropskou pojišťovnou ? Uvažuji o pojistce kola proti krádeži. Je to sice docela ranec peněz, ale nabízejí slušné služby. Otázka je, ale jak to vypadá pokavad příjde na plnění…Díky moc.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ja zkusenost nemam.

      0 0
    • Výběr z produktů

      Přejít do shopu (Kola)
    • Mylda  

      Já si kolo pojistil u Kooperativy v jejich produktu FIT, mám ho pojištěný proti krádeži, loupeži, vandalismu či přírodním živlům. Platí to i při jeho rozbití během nakládání nebo vykládání, při dopravní nehodě nebo při poškození výbavy během sportu (platí jen pro amatérské sportování). Pokud máš u Kooperativy jakoukoliv jinou smlouvu (např. povinný ručení), dostaneš slevu 50%.

      Odkaz zde: https://www.koop.cz/…i-vybavy-FIT

      0 0
      • joannes.janek  

        Ta kooperativa nevypadá zle. Dík

        0 0
        • Mylda  

          Ok, rádo se stalo. Jen ještě doplním pár věcí: pokud si budeš pojišťovat kolo v hodnotě nad 50.000 Kč (včetně), tak se musí přesně specifikovat v pojistné smlouvě, tj. značka, model. výrobní číslo, ideálně doklad o zakoupení a fotodokumentace. Kolo do 50.000 Kč nemusí být specifikováno, ale když je, je to ku prospěchu věci. Do 70% opotřebení kola se hradí v nové ceně (tj. finanční obnos, za který by sis totéž kolo zakoupil nové), nad 70% se hradí již časová cena (zohledňuje se amortizace, tj. opotřebení). Určitě si stáhni pojistné podmínky k produktu a nastuduj si je, není toho moc (dva listy, tzn. čtyři stránky textu).

          0 0
          • Tuplak  

            Taky jsem nad tou pojistkou uvažoval, ale nelíbilo se mi právě to ustanovení 70 % opotřebení kola. Nikde to není stanoveno, jak k tomu přijdou. Je to vlastně jen na libovůli pojisťovny/lik­vidátora. Když by mi kolo ukradli, jak mohou zjistit, v jakém stavu bylo tesně před tím, než ho ukradli?

            Ptal jsem se na to pojišťováka, aby mi to v pojišťovně zjistil a nebyli mi to schopni smysluplně vysvětlit.

            0 0
            • Mylda  

              Míru opotřebení kola stanovuje likvidátor a to na základě speciálních tabulek s koeficienty (stejně jako např. u ojetého vozidla). Těch 70% opotřebení se dle tabulek bere od pěti let stáří kola a výše, lze si tedy snadno dopočítat, o kolik si procentuálně každý rok „opotřebováváš“ svoje kolo (70% děleno pěti lety = cca 14% každý rok). Opravdu se nejedná o žádnou libovůli pojišťovny či likvidátora, takto to nefunguje (představ si tuto argumentaci pojišťovny před případným soudem) .

              Jinak stran krádeže kola jsem se ptal přesně na to samé co Ty a bylo mi sděleno, že důkazní břemeno je (zcela pochopitelně) na mě, tzn. prokážu-li pojišťovně, že kolo bylo před odcizením v lepším stavu, než je běžná míra opotřebení dle tabulek, likvidátor tuto skutečnost zohlední. A ptáš-li se, jakým způsobem to prokážu či doložím, tak jednoznačně fotografiemi (ideálně s datem a časem pořízení), popř. zprávou ze servisu, ale ty fotky jsou ideální. Čím více, tím lépe. Já si takto pro sichr fotím kolo co 4 měsíce, tj. 3× do roka. Vše výše uvedené jsem si vykomunikoval s právním oddělením pojišťovny a mám to od nich v e-mailu černé na bílém. Tož asi tak nějak.

              0 0
              • joannes.janek  

                Dobrý koment. Dostatek informací :-) Porovnání to s Evropskou a jejíma podmínkama. Ještě je rovněž dobré prostudovat i povinné zabezpečení prostor-např.sklepa. Každá pojišťovna to má jinak. Každopádně díkec

                0 0
              • myscho  

                A poistovna ma likvidatora, ktory vie podla fotiek určit opotrebenie? Alebo zajde do najblizsieho servisu a za kilo to vymami zo servisaka..? :D

                0 0
                • Mylda  

                  O žádném uplácení jsem nepsal…a ano, z kvalitních a detailních fotek lze určit míru opotřebení. Panují-li pochybnosti, můžeš se obrátit na znalce v oboru stran zhotovení posudku, cena bývá cca od 4.000 Kč výše. Ještě nějaký dotaz ?

                  0 0
                  • myscho  

                    Nepochopili sme sa. Pytam sa, či opotrebenie rozpozna likvidator, alebo za to radsej zaplati servisakovi.

                    0 0
      • capo  

        Jaká je cca výše pojistky (bez té slevy) a na kolik tam máš to kolo pojištěný? Když tak prosím SZ pokud nechceš sem…

        0 0
        • cosmo  

          aktualne resim s kooperativou pojisteni a nabidku FIT na kolo v hodnote mi po 50% sleve udelali 2700,– rocne, coz mi prislo na samotne kolo dost…proto mi ted navrhli variantu pojisteni domacnosti kde doslo k navyseni castky tak aby pokrylo v pripade kradeze ze sklepa castku 80tis. za kolo…a vychazi to vyhodneji…FIT je fajn, navic tam je odcizeni z auta (mimo dobu 22–06), pripadne odcizeni v kolarne na penzionu, pripadne poniceni kola behem sportovani (amatersky sport)…vyse zminene pripady pro me nejsou, jde mi hlavne o klidny spanek, kdyz je kolo ve sklepe…takze to mam v ramci poj.domacnosti, ktera vychazi tolik jako cele FIT dohromady…

          0 0
          • Mylda  

            Souhlas, jen doporučuji věnovat pozornost požadovanému stupni zabezpečení sklepa, který je detailně popsán v pojistných podmínkách. Je-li sklep zabezpečen požadovaným způsobem, vyplatí Ti v případě krádeže s překonáním překážky 20%, pokud nemá požadované zabezpečení, pak jen 5% z pojistné částky domácnosti. Toto je nejčastější důvod pro krácení pojistného plnění z titulu krádeže v nebytovém prostoru příslušejícím k bytu (v bytovém domě).

            0 0
            • cosmo  

              mam to celkove navysene tak aby 20% delalo neco vic nez je hodnota meho kola…zabezpeceni jsem dneska v tabulkach prostudoval, klasika – bezpecnostni kovani a bezpecnostni fabka, dlabany zamek kovove zarubne, celkove 2× pres hlavni vstup do sklepa a nasledne koji, samozrejmosti je mit zavrene okno, tedy nevetrat a okno mam platstove z druhe strany je mriz…

              0 0
    • milan.v  

      Dle info od prodejce, co jsem zjišťoval, tak ti plní ve formě poukazu na kolo v prodejně, kde si pojištění uzavřeš. To celkem může limitovat, pokud se za nějaký čas rozhodneš jinak…

      0 0
      • joannes.janek  

        Díky za info. Na tohle se schválně pozeptám. Co vím uzavírá se pojištění na prodejně a chtějí kolo vidět fyzicky což, ale chápu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.