• Olina

    Nevíte někdo, jestli někde v Brně prodávají batohy Evoc? Potřebovala bych vyzkoušet, tabulkove jsem na rozhraní S a M/L…

    0 0
    • Sistematicx  

      Neprodavaj. Asi nejvic batohu skaldem jsem videl v bike part v praze kosire. Tu v brne leda nekdo ochotnej.

      0 0
    • petaRides  

      Když to jinak nejde… napadá mě snad jen objednat obě velikosti. Horší vrátit.

      0 0
    • krabica  

      Kolik měříš?

      0 0
      • Olina  

        Mám 172cm, záda 44cm, tak nevím, jestli S bude moc malý a M/L zbytečně velký…

        0 0
    • smash_mouth  

      Ahoj nevite nahodou jak opravit hruďak na EVOCu? pri padu se mi vytrhl z te pojezdove kolejnice a nejde mi nacvaknout zpet. Plast je velmi tvrdy. Uplne se mi nechce rozesivat ten popruh. Diky za tipy

      0 0
    • MI.KU  

      Má někdo EVOC Explorer Pro 30l…?

      Objednal jsem, ale jsem nedočkavej, tak bych byl rád za postřehy.

      Měl jsem FR Lite Race 10 a Stage 12 a toto bude první velkej batoh od Evocu.

      0 0
    • MI.KU  

      Odpovím si sám, batoh už mám doma a musím říct, že je to ten nejpropracovanější kousek z nabídky snad s výjimkou Trail Buildera který je velmi specificky zaměřený.

      Líbí se mi i FR Blackline ale bohužel EVOC u této řady nejde na maximum možností takže zde chybí velké kapsy na bederáku (obsahuje jen jednu malou) a samotný prostor batohu není tak členěný jako u Exploreru Pro. Co je taky velký rozdíl je uchycení rameních popruhů kde Explorer disponuje samonastavitelným Brace linkem, který mám otestovaný už ze Stage.

      U Exploreru jsou taky velmi dobře odvětraná záda, opravdu velká boční síťovaná kapsa na láhev která je dobře rozvržená spolu s umístěním bočních kompresních popruhů, takže se láhev dá vhodně zajistit.

      Hlavní komora má možnost propojení do spodní komory přes rolovací systém což je výrazně lepší než klasické řešení různých zipových přepážek.

      Jsou vidět postupně vypiplané změny jako utahovani bederáku jednou rukou spolu s prsákem oproti starším batohům což hodnotím kladně. Bederák je na styl nejvyšších řad s páteřákem.

      Když jsem u páteřáku, batoh má v prostoru pro vak na vodu zip který po rozepnutí umožní přístup k plastové výstuži zad, která je jištěna ještě suchým zipem. Údajně se dá vyjmout a do tohoto prostoru se dá umístit i páteřák. To jsem nezkoušel – prostor na vyjmutí výstuhy je velmi malý a páteřák mi na XC/XM přijde zbytečný, navíc těžko říci nakolik by byl prospěšnější oproti výstuze a polstrování zad navíc ve spojení s vodním vakem a dalším obsahem batohu.

      Příjemný bonus je i taštička na hygienu.

      Jinak batoh má sice objem 30l nicméně po stažení je stejně velký jako 10l verze od Evocu – takže pokud nevadí vozit nějakou váhu navíc je to skvělý univerzál jak na krátké vyjížďky kde se pěkně zkompresuje aby obsah nelítal tak na dlouhé výlety nebo vícedenní akce kde poskytne dostatečný objem.

      Fajn je také 53cm délka zad takže batoh pěkně pokrývá většinu zad a není to takový ten krátký široký pytel.

      Pláštěnka pokrývá i boční kapsy, samozřejmně jde nasadit jen na hlavní komoru.

      Vak na vodu jsem samozřejmně pořídil v objemu 3l.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.