• Herri

    Bude mi fachat řazení, když mám páky Campa 10sp, přehazku Campa 10sp a 10ti kolečko Shimano?

    0 0
    • kubad  

      Jo ale blbe. Proc tam chces shimano kazetu? Dalsi otazka jaky mas orech na kolech kazety campa a shimano nejdou zamenit.

      0 0
    • alinceb  

      Někde (tady) sem četl, že bezproblémově kompatibilní je jen 8sp. Sám sem jezdil Campa EP1 8sp/šaltr Campa/kazeta SRAM a docela to chodilo. S 8sp kazetou Campa to ale samozřejmě chodí lépěji…:) Jediná nevýhoda Campy jsou dražší kazety. Každopádně pořád nechápu, proč nutně potřebuješ 10sp místo 9sp…:)

      U těch kazet SRAM je to možné, ale záleží na tvaru drážkování. Když sem skládál svoji kazetu z jedné silniční a jedné MTB, tak měla každá jiné drážkování (tam silniční je možná fakt pod obojí), ale to je spíš řešení, když chceš použít kola s Campou na Shimano řazení, jinak to bude průšvih.

      Pokud se nepletu, tak by se to mohlo dát řešit kazetou od Miche – ty mají myslím rozteče jako Campa, ale měly by se dělat v provedení na ořech Shimano i na Campu (nemám ověřené, je to doměnka)…

      0 0
    • Herri  

      teď jsem to byl přeměřit šuplérou: Kazeta SRAM 9s má celk. šířku 37,5mm a kazeta Veloce 9s má skoro 39mm. Pak je jasný proč se mi to nepodařilo nikdy dokonale seštelovat…Z toho plyne, že ořech Campa je delší než SH a jakákoliv kazeta urřená pro ořech SH nebude nikdy dobře fachat s řazením Campa. Pouhá výměna mezikroužků Campa za Sramy nelze nebo jejich výroba naráží na problém, že to bude moc široký na ořech SH a kocovej pastorek bude mimo drážky. Prostě jsem tenkrát dal na informaci ve Velu…uaaaa

      0 0
      • alinceb  

        Ve Velu nekecali – SRAM je kompatibilni s obojím, ale jen ořechem. Rozteče má jako Shimano…

        0 0
        • Herri  

          no jo, ale to je trochu rozdíl v použitelnosti…

          0 0
          • alinceb  

            Jak sem psal vyse – podle me to udelane tak, aby sla pouzit kola s Campa orechem se zbytkem Shimano sady. Chtelo by to promerit roztec pastorku na Campe (stred-stred) a pokud bude mensi nez roztec shimana, tak staci kazetu rozebrat, podlozky lehce obrousit smirglem a znova slozit. a pak by to melo chodit. Pokud by byly vetsi,tak asi cesta neni…jedine to „nejak“ postelovat…:)

            0 0
    • biker007  

      Letos sem zkousel pujcit pritulce moje kola (ksyrium sl prem.) s desitkovou kazetou dura 7900 (12–25). ona mela na kole centaur 10sp rezeni, saltr i kazetu 12–25 na ksyriich elite 2007. fungovalo to tak na 95% bez jakehokoliv serizovani saltru, dorazu, atd..jen asi mezi dvema pastorky pri razeni nahoru to chtelo neparne vic zabrat, jinak opacny smer a vsechny dalsi pastorky behaly na 100%. pocitam ze po jemnem doladeni by to behalo na 100pro vsude.

      0 0
      • Herri  

        Ok díky za informaci, každá zkušenost se hodí. Teď se budu snažit seštelovat 9ti kolo Sram s pákama a přehazkou Campa.

        0 0
      • nooski  

        Asi má každý jiné představy o 100% funkčnosti řazení. Zkousnout to mohlo, ale rozhodně to nebude ani zdaleka ideální. Taky jsem jezdíval s lidmi, co tvrdili, že to zkombinovat jde a že je to skoro ideální, ale realita byla vždycky mizerná.

        0 0
        • kubad  

          přesně tak, ono to nějak funguje, občas musíš dotáhnout občas neskočí, někomu to stačí, mě teda rozhodně ne :-)

          0 0
          • nooski  

            Táák! Jsem rád, že to někdo vidí stejně :-)

            0 0
            • Herri  

              se stim tady seru a 6 až 7 koleček z 9 fachá dobře. Ty dvě nejmenší se furt serou – uvidíme.

              0 0
    • Mikikuba  

      Ahoj,já na této kombinaci jela půlku RACE AROUND AUSTRIA.Pokud umíš dobře vyladit tak bez problémů chodí.

      0 0
      • Herri  

        Pokud jsme došli k závěru, že kazeta Campa je o cca 2mm širší než kazeta Shimano/Sram a tudíž pastorky těchto výrobců mají rozdílnou osovou vzdálenost, je teoreticky nemožné naladit řazení tak, aby bylo ok VE VŠECH polohách. A prakticky to taky nejde, seštelovaní je kompromisní-buďto mi to bude dobře fungovat na 7 koleček po sobě a pak se to rozhodí (nasčítají se rozdíly kroků), nebo naladím dobře střed a krajní polohy budou nečisté. Mluvím o případě, kdy jsou řadící páky a přehazka Campa a kazeta Shimano/Sram. Každý výrobce má prostě jiný index. U těch, kteří tvrdí že to vyladit jde, je otázka pojmu „fungující řazení“ a spokojenosti s daným stavem, které tu někdo výše nakousl.

        0 0
        • Mikikuba  

          každý kdo mne zná ti řekne že já jsem háklivá hodně:)tvrdím, že je to o mechanikovi:)ne­nutím tě ale aby sis dal na kolo.já mám také jinak komplet campu. jen říkám, že bez problémů chodí i když jsem také nevěřila…chodilo mi všech 10 pastorků bez závad

          0 0
          • Herri  

            jaký máš přesně páky, přehazku a kazetu ?

            0 0
            • Mikikuba  

              centaur 2007 cili je trochu jeté:) přehazka má najeto -+20tis páky nové 2010

              kazeta se vubec neměnila

              0 0
          • kubad  

            otázka je jestli mechanik který tomu očividně rozumí, nepoladil mezery na kazetě a tím problém v podstatě vyřešil, aniž bys o tom věděla.

            Takové řešení je tu popsané a funguje.

            0 0
            • jecnak  

              Byla to 105ka s napevno snytovanymi castmi na unasecich, takze nejspis ne.

              0 0
              • Herri  

                a tato kazeta si plně rozumí s indexem a přehazkou od Campy ??? revoluční objev – bariéra mezi dvěma primáty je zbořena

                0 0
              • kubad  

                tak tom je mě záhadou :-)těchle pokusů sem taky několik absolvoval.

                0 0
                • jecnak  

                  Ja to neserizoval, takze nevim, jen jsem dodal kazetu. Ale uz jsem to videl vickrat a pry bez problemu. Vlastni zkusenost nemam.

                  0 0
                • Singlespeed  

                  Čím je vyvaklanější horní kladka přehazovačky a vůbec, celá přehazovačka, tím je řazení méně citlivé na různé odchylky, takže sežere v pohodě různě široké kazety, dva milimetry sem-tam žádný problém.

                  0 0
                  • Herri  

                    já tam mam přehazku Veloce s orig. shitovejma kladkama v pouzdrech a přesto mi to neschroupne. Je pravda, že přehazka je sotva měsíc zajetá (1500km).

                    0 0
                • R-A-D-I-U-S  

                  ..existujou hacky jak to provést skrze nestandardní uchycení lanka na šaltru (změní se tím převodový poměr).

                  0 0
                  • Herri  

                    tak tenhle háček bych nutně potřeboval znát, sestavil jsem kolegovi z práce silničku (kazeta Sram 9, šatr a řazení campa) a nemůžu se za Boha prorvat s tim 2mm rozdílem Campa vs.Shimano. Pastorky jsou vypodložené na maximum co to jde (aby vůbec šla utáhnout matice), vyzkoušel jsem i užší (10s) řetěz a prostě ten rozdíl indexů těch dvou značek nenaladim. Už se s tim trápim tejden a začínám to vzdávat. Ať mi někdo zkusí ještě namluvit, že mu běhá bez problémů řazení campa na kazetě snimano. Je to lež, víc jak 7 poloh nejde naladit (pak už je nasčítaný rozdíl tak velký, že se poloha neudrží). uááááá to nasere, co teď s tim. Poslední co mě napadá je zkusit šaltr shimano, jestli nemá příznivější geometrii…

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.