• matys-ak

    Ahoj,

    jaký máte názor nebo zkušenosti ? Který z nich lepší ?

    0 0
    • Paja  

      Endomondo po me furt chtelo, aby se nekde registroval, taky jsem narozdil od Sports-trackeru nenasel, ze by umel treba graf vzdalenost/nadm. vyska (ne ze bych bez toho nemohl zit;) a celkove mi pripadal S-t takovej prehlednejsi, akorat je skoda, ze neumi spocitat celkovy prevyseni (nebo o tom nevim, ikdyz i to je mi v zasade jedno, mam tachec s vyskomerem) – na to to clovek musi treba pres gpx hodit na cykloserver.

      0 0
      • Honzanakole  

        Používám Sport tracker. Je to super akorát mi trochu chybí že zaznamenaná trasa nejde zvětšit na celou obrazovku. Dá se exportovat jako GPX třeba do Google Earth, ale je to myslím zbytečný úkon navíc. Jinak s tím druhým zkušenosti nemám.

        0 0
        • Paja  

          Mne zvetsit jde, pokud myslis mapu, na uvodni obrazovce zaznamu jsou udaje + mala mapa a pak je samotna mapa zvlast pres celej displej.

          0 0
          • Honzanakole  

            Tak to teda nevím jak to přesně myslíš. V menu MY WORKOUTS mám mapu projeté trasy a vpravo od ní údaje o rychlosti a nadmořské výšce (případně ještě tep, ale ten já neměřím).

            Rychlost a nadmořská výška jde zavřít a mapa se o trohu zvětší, ale nikdy ne na celou obrazovku. Aspoň mě ne.

            0 0
            • Buba_1  

              ja to mam tak ze kdyz otevres nejakej trenink a proklikas se parkrat dolu pres ty grafy tak tam je pak velka mapa kterou muzes paradne prohlizet

              0 0
            • Paja  

              Mozna zalezi na verzi, ja mam nejakou 4.16, kde kdyz si najedu na nejakej wokout je na zakladni obrazovce prehled – cas jizdy, delka, prum, max rychlost a pod tim mapka, kdyz se posunu na dalsi obrazovku, je tam mapa pres celej displej, na dalsi graf nadm.vyska/vzda­lenost, pak tepovy grafy, pokud by mel clovek polar, graf rychlost/cas a kola, pokud by je clovek zaznamenaval.

              0 0
              • Honzanakole  

                Aha já už asi vím proč si nerozumíme. Já jsem nenapsal že se bavím o zobrazení mapy v PC.

                0 0
    • kokos  

      Odpověď zní Sports-Tracker. Používám a jsem úplně spokojenej. Ale největší sílu ukážou zaznamenaná data stejně až v PC v SportTracku

      0 0
    • lukeenho  

      SportyPal a RunKeeper! :)

      0 0
    • M@C  

      Nekolik roku sports-tracker, letos Endomondo.

      U Endomonda se mi libi zobrazeni na Google maps skoro na cele obrazovce v PC, u sports-trackeru je ta mapa dost malicka.

      Endomondo si uploaduje zaznamy na web automaticky a nejspis i prubezne behem jizdy, to se mi taky libi.

      A dale se mi zda Endomondo jednodussi a vice user-friendly, a ukazuje celkove prevyseni :-)

      Jinak mnou vyuzivane fce mi prijdou podobne.

      0 0
      • Honzanakole  

        Kdybych uměl anglicky tak jim to tam o velikosti mapy v PC napíšu. Nemusel by to třeba být až zas takový problém to v nějaké aktualizaci doplnit.

        Jde o to jestli by se jim chtělo.

        0 0
    • Ruuzha  

      Endomondo používám hlavně na běh a vyhovoju mi to, přesně to co potřebuju.

      0 0
    • MirosPikos  

      Sports Tracker už je pro iPhone a chystá se verze pro Android. Řádově jsou to týdny do konečné verze. Pak už nebude fixován jen na Nokie, což třeba mě osobně zatím nevadí, ale můj příští mobil bude určitě Android.

      0 0
    • De.Fly  

      zkousel jste nekdo jestli funguje endomondo i offline (bez pripojeni k netu)? hledam neco do zahranici..

      0 0
      • losna  

        Funguje, trasu zaznamenává GPS. A záznamy uploaduješ až budeš mít připojení k netu. Mám to tak vyzkoušené.

        0 0
        • De.Fly  

          tak to je pak parada a endomondo nebudu menit za nic jinyho :-))

          0 0
        • Ma7ous  

          přesně tak zakážeš data, a pak někde na wifi- free to všechno samo naklopí na net, a registrace není potřeba stačí login an FB

          0 0
    • honzarb  

      Ozivim trochu tohle tema… chci se jen zeptat, jaky mate zkusenosti se presnosti zaznamu trasy prave pres Ednomondo? Posledne mi to vyhodilo dost nepresnou trasu po celou dobu aktivity, prijde mi, ze z GPS sbira data po strasne dlouhych intervalech, na Google Maps pak vyjde dost nepresne zakreslena trasa. Jak jste na tom vy s Endomondem v tomhle smeru? (pouzivam Desire Z)

      0 0
      • kamikaze  

        Já vozím endomondo jen na silnici a ještě nikdy nezabloudilo. To vypadá spíš na problémy s tím telefonem.

        0 0
      • mrozu  

        Občas se mi taky stane, že v určitým místě jsou ty intervaly strašně dlouhý, nejspíš je to nějakým výpadkem GPS signálu. Pokud se ti to děje po celý trase, kde vozíš telefon? Mně v boční kapse u volných kraťas taky ztrácel signál, ale teď ho vozím v camelu nebo kapse u dresu a už je to OK.

        0 0
      • M@C  

        Zkus sports-tracker. Pokud budou chyby v zaznamu taky = problem s telefonem/OS/GPS.

        Ja mel ted rok SE Vivaz a krom toho ze to byl hrozny smejd, tak mel i na hovno GPS. Pravidelne se mi ztracel signal a zaznam byl hrozne nepresny, napr. TU (poradne si to pribliz, hlavne v tech horach, kdyz jsem jel pomalu, je zaznam trasy cik-cak, na chuzi to bylo uplne nepouzitelne; i ta max. speed je vtipna). A co jsem se docetl na netu, byla to „vlastnost“ toho tel.

        Dnes s novym telefonem, chuze po sjezdovce nahoru a dolu TU uz neni cik-cak, max. speed ukazuje dobre, jen v jednu chvili se trosku vychylila, ale to je u tohohle tel. nastesti vyjimka.

        0 0
      • Norri  

        Ja Endomondo pouzivam a vic nez nepresnost a interval, kdy to obcas rizne nektere zatacky, me sere chaos, ktery to ulozi i kdyz stojim. Asi to bude telefonem, nebo nevim, ale behem stani to uklada pozice s velkym rozptylem a jako bych tam chaoticky pobihal. Ale aspon to zase nahradi ty nakatovane zatacky a vykonpenzuje to ujetou vzalenost :-) Horsi uz je to s nastoupanymi metry. Nekdy je to pekny ulet.

        0 0
        • M@C  

          Co mas za telefon? Zkousel jsi S-T?

          Podle me to bude chyba v telefonu.

          Jak rikam, na stare Nokii N82 naprosto presne, SE Vivaz totalni cik-cak trasy, ted zas nove LG s Androidem na 99% presne.

          0 0
        • honzarb  

          Tak to by mohla pomoci auto/pauza. Jakmile je rychlost rovna nule, neuklada zadny data (doufam…).

          0 0
          • camlost  

            a jak GPSka pozna, ze stojis, kdyz podle souradnic, ktere ziskava, litas z mista na misto jako blazen?

            0 0
            • M@C  

              Jj, na to auto-pauza bohuzel nepomuze, protoze GPS si mysli ze se hybes, a obcas i docela rychle :(

              0 0
            • honzarb  

              podle me si v tu chvili gpska muze myslet co chce, ale do zaznamu se to neuklada – ten je proste pauzly. mozna se mylim, ale jaky jiny vyznam by potom ta autopauza mela?

              0 0
            • honzarb  

              podle me si v tu chvili gpska muze myslet co chce, ale do zaznamu se to neuklada – ten je proste pauzly. mozna se mylim, ale jaky jiny vyznam by potom ta autopauza mela?

              0 0
              • Norri  

                ja na te Nokii zadnou autopauzu nemam. Ona vubec ta Symbianova verze je asi ukrutne orezana…

                0 0
              • M@C  

                Nee, bohuzel se mylis, mam to vyzkousene na nepresne GPS v SE Vivaz. I kdyz jsem mel autopause do 5km/h tak to blblo a pri stani GPS poskakovala…

                0 0
                • M@C  

                  TOTO je S-T s auto-pause, na tom uplne spodnim miste trasy na mape jsem stal na miste, melo to byt pauznute, ale GPS si myslela ze se hybu. Dobra je i ta rychlost v te chvili :-)

                  0 0
                  • honzarb  

                    BF

                    0 0
                  • honzarb  

                    sakra, jsem se uklikl driv… jsem chtel napsat, resp. poslat svoji trasu, kde jsem taky asi hodinu sedel na obede, Endomondo normalne pauzly a zaznam byl v pohode…

                    tady to je videt, u bodu cislo 17, u tech koupalist, u Novyho Mesta pod Smrkem. Neskakalo mi to tam jako tobe…

                    0 0
            • tomeee  

              Ono nejvíc záleží na samotný gpsce. Pokud má gpska zaplou statickou navigaci, tak pokud rychlost nepřekročí tušim 4km/h, tak gpska vůbec pohyb nezaznamenává. Pak i autopause funguje dobře. Ale na kolo nebo chození se statická navigace moc nehodí, je to určený spíš do aut. Pak záleží samozřejmě i na citlivosti tý gps.

              Já v ST mám autopause zaplý a většinou když stojim, tak mi to neměří. Je teda možný, že ST sám třeba rychlosti pod 1km/h nebere jako pohyb a pauzne se. Přesto když se třeba zastavim cestou na pivo, tak si to pauzuju sám. Problém je, že to pak většinou odpauzuju až doma. Pak to vypadá jako kdybych často v hospodě propil kolo :)

              0 0
      • zbyshek  

        Je to fakt telefonem. Ja jsem aktualizoval androida z 2.3.3 na 2.3.5 na svym Galaxy Ace a endo zacalo merit daleko presnejs. Urcite za to muze software dodavajici gps data do systemu. Endo je v podstate jenom sbira…

        0 0
    • Tinker  

      Začal jsem používat Endomondo a jsem z toho nadšenej. Používám to hlavně na běh, na kole max když si chci zmapovat nějakou trasu – na biku nepoužívám tachometry a podobný věcičky tak 5 let, zbytečně to rozptyluje od kontaktu s přírodou :D

      Na běhání ale super – používám to ve spojení Blackberry 9900 + BT pás Polar + BT sluchátka Jabra – říká mi to, kolik jsem uběhl, v jakým tempu, pracuje to přímo z playlisty v telefonu a v neposlední řadě mám konečně funkční tréninkovej deník :-)

      0 0
    • saddik  

      Mám obojí, ale vítězí Endomondo. U SportsTrackeru je webové rozhraní tak krásné, až je skoro nepoužitelné. Takhle pomalý web je opravdu za trest, nehodlám po kliknutí čekat i několik sekund, než se něco stane nebo se to třeba sekne. Prohlížečem, strojem, ani připojením to není, to jsou prostě komplet flashové stránky se spoustou 3,14čových efektů.

      Za to by někdo u S-T zasloužil nakopat. Kdyby udělali tomu webu alespoň nějakou odlehčenou (třeba plnohodnotnou mobilní) verzi nebo přidali možnost ty nesmyslné efekty vypnout..

      Věřím, že polovina lidí to ani nepocítí, pokud nejsou zvyklí hodně pracovat s počítačem. Čím má uživatel delší praxi s počítačem, tím je rychlejší a čekání na odezvu ho štve, zatímco pomalejší uživatel si prostě jen v klidu rozmyslí, na co bude chtít kliknout..

      U Endomodna mi ale trochu chybí integrace fotek a konfigurovatelná autopauza. Taky grafický styl není úplně podle mého vkusu, ale alespoň je to použitelné. Na druhou stranu má výhodu v podobě routes, ale chtělo by to více českých uživatelů.

      0 0
      • MirosPikos  

        Mě jede na webu Sports Trackeru všechno jako na drátkách. Pokud mám zkušenosti s pomalými reakcemi, bylo to v prohlížeči Opera. V Chrome nebo Firefox je to bez problémů.

        0 0
        • saddik  

          Právě Operu používám, nicméně testoval jsem to i v IE a Firefoxu a všude bída.. I když to třeba ze začátku šlape, tak v momentě, když se pokusím na něco kliknout, když ještě není plně načtena stávající stránka, tak následuje několikasekundový a místy i trvalý zásek. Například přepisovací textová pole mi při pokusu o vyplnění seknou prohlížeč skoro vždy. A fakt mám slušnou sestavu, neprohlížím to na kalkulačce.

          0 0
          • MirosPikos  

            Ale tak proč ne, přesvědčovat tu nikoho nebudu. Mě vyhovuje Sports Tracker a problémy s ním žádné nemám. Kdybych měl, pak by byl Endomondo asi alternativou.

            Má konfigurace Asus 3820TG, W7 64bit, Chrome 16 nebo Firefox 9, Flash i Java nejnovější. Možná bude problém v tom FLASHi.

            0 0
            • Smazaný účet  

              mi se sporttracker v opere neseka nai pri prohlizeni 1000Km zaznamu z vlaku , co mi blbne jsou vlakna na BF vetsi jak 400 postu…

              0 0
            • saddik  

              Tak já bych taky radši používal ST, ale pomalé to prostě mám :-( Flash a java taky samozřejmě aktuální. Opera i IE také aktuální. Na jiném počítači s IE a Firefoxem totéž. Ještě jsem zkusil ve flashi pro ST povolit neomezené lokální úložište a taky nic platný. Hardwarová akcelerace flashe povolena. Jinak mám desktopa na core i5, 4 GB RAM, integrovaná grafika na SandyBridge a W7 64bit.

              0 0
              • M@C  

                Pomalost webu S-T je taky jeden z duvodu, proc jsem presel na Endomondo.

                Donutili jste me ale ten web zkusit znovu, a bud ho nejak optimalizovali, a nebo pomohl novy SSD disk v notasu :-)

                Kazdopadne po otevreni 1000km zaznamu vyse v Opere skoci vyuziti pameti o 150MB nahoru, v IE to same. Jinak ten web jede uz docela pouzitelne, v Opere i v IE.

                Kdyz jsem to zkousel drive nekdy v lete, tak presne jak popisuje saddik vyse. A defaultne pouzivam take Operu.

                Jinak mam teda notas Dell, Core2Duo 2,4Ghz, 4GB RAM a SSD disk Intel nejaky Speed Daemon ci co :-)

                0 0
          • saddik  

            Tak drobná oprava, ze záhadných důvodů mi dnes v IE jede bez problémů, neprovedl jsem žádnou aktualizaci, jen jsem paradoxně vypnul HW akceleraci flashe. Když jsem ji opětovně zapnul, tak to pořád chodí, ale nejsem si jist, jestli se to neprojeví třeba po restartu, uvidím.

            0 0
    • DeeDee71  

      za mě endomondo

      http://www.endomondo.com/profile/2559262

      0 0
    • milmat  

      Já na kolo používám Sports Tracker a má to jeden hlavní důvod a to je import GPX přes web rozhraní. Takže na kole jedu se svým Holux FunTrek 130 a pak to vše dám na web. Jediné co mi v importu nefunguje je přenos HR, ale to mi nevadí.

      0 0
      • saddik  

        Import GPX umi i Endomondo, bezne to pouzivam, kdyz naviguju pomoci oruxmaps, tak pak tracklog importuju rucne, aby mi nebezely zbytecne dve aplikace.

        0 0
    • otilrak  

      Může mi prosím někdo napsat, který z těch dvou je přesnější v měření? Jestli endomondo nebo sports tracker?

      Také by mě zajímalo, který z nich má menší spotřebu baterie.

      Používal jsem Runkeeper, ale nelíbilo se mi u něj webové rozhraní, tak hledám náhradu.

      0 0
      • Johnnyxjr  

        U tady tech aplikaci hodne zalezi jak vykonej mas mobil u tech slabsich se to obcas sekne a aplikace dela neplechu nedelam reklamu iPhonu momentalne mam 4s iOs 5.0.1. pouzival jsem na 3 GS 1,5 roku Runkeeper a vsechno v pohode endomondo a runastik taky ted mam sports tracker u toho je super ze kdyz jsem v budove tak to zapnu hodim mobil do batohu a dela to pauzu samo jak prijedu do cile tak v klidu uklidim kolo a doma vyndam mobil a pak teprve ukoncim dle meho asi nejlepsi aplikace nema zatim moznost merit tepovku!! Bracha pouziva Htc wildfire a nekdy se mu to seka a pise blbosti pritom jezdime spolu tak asi tak.

        0 0
        • otilrak  

          Díky za odpověď. Nakonec používám Endomondo. Přijdou mi na něm nejlepší grafy a jejich webovky. Flash u Sports trackeru mě nezaujal a navíc jen souhrny bez grafů, a já mám grafy rád… :-)

          0 0
      • racetiger  

        zapnul jsem několikrát oba najednou a endo bylo vždy přesnější, s-t mi ukázal rychlejší časy ty jsem nějak neporovnávala, ale i větší vzdálenost, ta byla přesnější podle enda v porovnání s mapy.cz, google mapy a navigace ukázalo jediný s-p víc km.

        0 0
    • sucharz  

      Doporučuju vyzkoušet www.strava.com

      Nejvíce se mi libí možnost virtuálního soupeření s ostatními uživateli na společně projetých úsecích. Vyzkoušejte

      0 0
    • marco  

      Používám Sports tracker. Dobrý prográmek jen to občas ukazuje kraviny jako nadhodnocenou nadmořskou výšku a rychlost v grafu občas udělá výkyv. Jako info je to ovšem super vč. ukázání trasy.

      0 0
    • Petr.vizek17  

      Ahoj, Potřeboval bych poradit s Endomondem, když ho zapnu, normálně dám start, tak začně běžet čas, ale nezačnou se počítat kilometry. Tato chyba mi dělá i na Sports-trackru, takže chyba bude nejspíš někde jinde než v aplikaci. Nevíte co s tím ? Můj mobil je Samsung Galaxy s2. Díky za odpověď

      0 0
      • Johnnyxjr  

        Mrkni na nastavení autopauzy

        0 0
        • Petr.vizek17  

          Pořád nic :( teď jsem si všiml, že mi to tady píše „Probíhá lokalizování“ nebude to tím ?

          0 0
          • Smazaný účet  

            GPS potrebuje chvili aby se chytla…muze to byt „hned“ nebo i deset minut…kdyz zacnes stopovat zaznamenavat trasu predtim, tak na zacatku trasy bude „pavouk“.

            0 0
            • zbyshek  

              Ano, mel bys pockat, az to napise GPS OK (nebo podobnou vec v cestine)

              0 0
      • saddik  

        Jak říkají ostatní, rychlost, dráhu apod. může jakákoli aplikace měřit, až když se fixne GPS (lokalizuje s dostatečnou přesností Tvoji polohu). V androidu to odlišuje i ikona GPS ve stavové liště, když hledá, poblikává, když je fixlá, svítí. Vůbec nečekej, že se Ti GPS fixne v budově apod., maximálně u okna a bude to trvat dlouho. Chytne se až venku a chvilku to trvá. Pomůže mít zaplá mobilní data, stáhnou se data A-GPS a několik dní to následně bude urychlovat jakýkoli další fix.

        Pro podrobný přehled o funkci GPS v androidu doporučuju aplikaci GPS status (k mání zdarma na marketu).

        0 0
        • Petr.vizek17  

          Už to šlape jak má.. Děkuji za pomoc..

          0 0
          • Sapik  

            se Sport Tracker jsem našlapal loni 2500 km s Nokii 5800, nyní mám Samsung galaxy w a nevím jak nastavit, aby to po km jen píplo a né 15 sekund předčítalo anglicky data. Děkuji za pomoc

            0 0
            • Smazaný účet  

              A na co se to vlastně ptáš?:)

              0 0
              • Sapik  

                No na staré nokii to po 1 km píplo a v androidu to anglicky předčítá celý stav tachometru. Jen, jestli je nějaký fígl, jak to předělat na pípnutí. Dík

                0 0
    • Milan.11111  

      cus lidi

      otázka hlavně na ty co mají Endomondo teď je na marketu endomondo za necelých 10 kč myslí to měsíčně nebo jak nikde se o tom nemohu dočíst předem díkes za odpověď :)

      0 0
      • M@C  

        Ne, jednorazova platba. Na marketu neni nic za mesicni pausal ale vzdy naporad, maximalne u nejakych navigaci a spol. muze byt ze jsou updaty map na omezene dlouhou dobu…

        0 0
        • Milan.11111  

          diks taky jsem si řikal jen mi to přišlo strašně málo takže profi verze na pořad jo :) paráda

          0 0
          • M@C  

            Jj, ja ji mam uz z minule akce, nekolik mesicu, a je to naporad :-)

            0 0
      • sorak  

        co je to za akci? vidím na marketu 73 Kč

        zajímalo by mě to bo používám základní verzi a už jsem koumal nad upgradem.. :)

        0 0
        • M@C  

          Nejspis uz skoncila, uz tam nevidim ani ten reklamni banner. Take dalsi aplikace co byly v te akci uz stoji normalne. Tak pockej, urcite zas nekdy nejaka akce bude…

          0 0
          • cvtracktor  

            Jo smolík. Já jí měl kreknutou z applanet, ale za 10 Kč jsem si jí teda koupil :-). Zkus applanet

            0 0
    • cvtracktor  

      Vyzkoušel jsem nejdřív Sports Tracker. Vyhovoval mi. Potřebuju při svých jízdách i fotit a Sports Tracker dokonce umísťuje fotky na správné místo na trase :-). Jenže to je kámen úrazu – 2× mi při focení zkolaboval a trasa byla nenávratně v čudu. Přešel jsem na Endomondo. Pracuje na pozadí, tedy je plně multitaskingový. Fotit můžu svými aplikacemi (Fotoaparát, 3D Fotoaparát) a nic nekolabuje. Nemám zapnuté automatické nahravání trasy na server, nahrávám na konci ručně. Jenže třeba o víkendech je server přetížený a nahrát na něj jde dost pracně. Sdílení na facebook se taky děje nějak podivně, sdílím trasu raději až z PC. (SE Xperia Arc S)

      0 0
      • Norri  

        Ten telefon jsem včera pořídil ženě :-) Jsem zvědavý, na srovnání přesnosti uložené trasy v porovnání s mou Nokií E66. Jinak já taky ukládám záznam na server až po dojezdu. Předtím jsem jezdil online, ale moc to žralo baterku. Jinak výhoda je, že když je přetížený server, jak píšeš, tak to pošleš někdy jindy. Dá se to uploadnout dodatečně.

        0 0
      • mrozu  

        Měl jsem úplně stejný problém se sports-trackerem a foťákem, takže jsem se vrátil zpět ke starému dobrému Endomondu, i to má sice svoje mouchy, ale přesto je nejlepší a hlavně spolehlivý.

        0 0
      • Pebe  

        Nokia E52, při puštěném SportTrackeru zmáčknu tlačítko fotoaparátu, vyfotím, ukončím aplikaci fotoaparátu a SportTracker běží dál i s ikonkou foťáku na mapě, bez problému…

        0 0
        • jIrI___  

          U mě taky tak (Xperia Ray). SportTracker běží na pozadí, spustím foťák, vyfotím, vypnu foťák a ikonka i fotka jsou tam, kde mají být.

          0 0
    • vasek80  

      Loni jsem používal endomodo a letos jsem si nainstaloval sports-tracker. Osobně se mi více zamlouvá ST.

      Zajímala by mne ale placená verze Endomoda, v čem je lepší a klik stojí na symbian v OVIstore jsem ji nenašel. Telefon mám N8.

      0 0
    • bleach  

      sport tracker mi na vyjizdce ukazoval prevyseni kolem 2000 metru. kdyz to naklikam do cykloservru, tak tam to ukazuje kolem 900. cemu mam verit? :)

      0 0
    • cvtracktor  

      A co AllSportGPS?

      0 0
    • borda  

      Ja tedy zkousel ST, Endomondo, GPS ST, RunGPS. Nejsympatictejsi je mi asi sportstracker, ale udivuje me, ze nikdo nenarazite na zakladni problem tohoto reseni – vydrz baterky mobilu. Na beh je to OK, ale na kolo? Vzdyt se to vybije… Celodeni vyjizdku to nema sanci dat…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jedna se spise o vizualizaci ziskanych dat. Vydrz mobilu je pak kus od kusu. Ja pouzivam garmina 705 a tak nemam s celodenim zaznamem zadny problem. pak to jebnu na net a mam solidni pehled. V pocitaci mam „denik“ pomoci SportTracks.

        0 0
        • borda  

          vizualizaci dat zvlada garmin, polar, suunto, sigma… to je o necem jinem. vydrz neni kus od kusu. celodeni vyjizdku proste nevydrzi zadnej mobil na jednu baterku. TOP v tomhle ohledu budou asi Nokie s mensimi, nedotykovymi displeji (E71, E72,E52,E75), ale i ty mi vydrzely vyset na GPS tak max 5 hodin a to uz mozna i trosku prehanim. Takze jedine vozit vic baterek, coz je znacnej opruz. Podle me je to pouzitelny na beh a kratky vyjizdky. Pokud mas WM, android zarizeni s velkym dotykovym displejem, tak na hodne kratky vyjizdky

          0 0
          • Kurt  

            Jaky vliv ma velikost displeje na vydrz, je-li displej vypnuty? ;)

            0 0
            • borda  

              viz. moje poznamka nize. ale proste vim, ze mi i nokia E72, coz je pomerne spicka ve vydrzi baterky, nedala celodeni vyjizdku. O WM telefonech typu zminovany samsung omnia vubec nemluvim

              0 0
          • Smazaný účet  

            Zadnej? Skutecne?:)

            Zalezi co od te aplikace chces..jestli potrebujes svitit displeyem porad na plny kule, tak to mobil asi vycucne…ale jinak bych byl s tema radikalnima nazorama trochu opatrnej:)

            0 0
            • borda  

              ano, zadnej. e72 v batohu max 5 hod. a ta vydrzi opravdu hodne.

              navic, pokud hodlas pouzivat telefon i jako telefon, ne jen jako gps logger, tak jeste mene. spousta lidi potrebuje byt na mailu, obcas jim i behem vyjizdky prijde delsi, nutny telefonat. za me je to proste nepouzitelne a to jsem se s tim neco nalaboroval.

              pouziti typu offline rezim zminovany vyse – mozna, ale to pak opravdu je gps logger a ne telefon. jedine pouzivat proste jeden telefon jenom na tohle. offline, bez sim. to by mozna smysl melo…

              0 0
              • kOmE  

                Ja mam Samsung Note a za 7 hodin zaznamu mi to vycuclo 30%, pred tim jsem mel Dell Streak a tam to bylo dost podobne, zkousel jsem i HTC HD7 a tam my to sezralo 30% za jednu hodinu. Ale mam to v batohu se vypnutym displejem

                0 0
                • Norri  

                  To vozis na kole Samsung Note? Nebylo by lepsi neco mensiho?

                  0 0
                  • kOmE  

                    Mam to v batohu ,takze s tim problem nemam a na silnicce to davam do male brasnicky ,taky se tam vejde.

                    0 0
            • borda  

              ano, externi BT modul je reseni, ale o tom tu nebyla rec. navic napriklad u WM ti totalne rozhodi integrovanou gps, takze kdyz chces pouzivat tu, tak se v tom musis porad hrabat. proto jsem od tohohle reseni upustil

              0 0
      • Kurt  

        Z my baterky si vycucne cca 12% za hodinu, cili pokud nabiju a nejedu na dele, nez 8 hodin, vydrzi.

        0 0
        • borda  

          no tak to ti vydrzi hodne dlouho. taky zalezi, jak ten program mas nastavenej (na ritkach s trvale rozsvicenym displejem – v batohu se zhaslym). Predpokladam, ze mas jak uvadim vyse nedotykac, s mensim displejem. moje omnia je v pytli tak za dve hodiny :-)

          0 0
          • Kurt  

            ZTE Blade, v kapse s vypnutym displejem, nejde mi o navigaci (proc taky, nejedu zavod), jen o logovani trasy a prenos udaju do PC – zrejme bude taky zalezet na vyhledu na oblohu a co ja vim, cem dalsim, nicmene te vydrze jsem se taky bal a pro moje ucely to v pohode funguje a jeste zbyva dost baterky na pripadny nouzovy telefonat.

            0 0
      • Norri  

        Endomondo jsem zacal na Nokii E66 pouzivat v offline rezimu a vydrzi to dramaticky vic. Navic vozim druhou baterku pro pripad a jsem v pohode :-)

        0 0
      • jIrI___  

        To s tou výdrží se mi nezdá. Schválně jsem se na to dneska zaměřil a během 3 h trackování mi to cuclo 20% baterky. Měl jsem k tomu spuštěný Locus, na který jsem se párkrát mrknul a jinak byl telefon v kapse dresu, displej samozřejmě vypnutý. Na plnohodnotné navigování (přístroj na řidítkách a pořád zapnutý displej) by to samozřejmě nešlo, ale na to trackování trasy naprosto v pohodě.

        0 0
        • Kurt  

          Prakticky to znamena, ze ti to zere polovinu toho, co mne :(

          Co ze to mas za tel.?

          0 0
          • jIrI___  

            SE Xperia Ray.

            0 0
          • M@C  

            Zere ti to fakt nejak podezrele hodne.

            Nevim to uplne presne, ale pri posledni 2hod vyjizdce mi Endomondo cuclo tak 10–15% baterky, a to mam zapnuto online nahravani a nezapnuty low-power mode, kdybych to mel opacne tak tipuju ze to vydrzi fakt krute dlouho :-)

            Mam vyzkouseno, ze celodenni trackovani neni problem. Mam LG Optimus.

            Zkus prehrani FW/Androidu do puvodniho nastaveni a znovunahrani aplikaci, mozna tam mas neco co ti dela neplechu.

            0 0
            • Kurt  

              Az me bude zrat, kolik to zere, tak si v tom Blade uklidim. ;)

              0 0
      • ceo  

        S tímto tvrzením si dovolím silně nesouhlasit. E52 vydrží v offline režimu (aplikace, ne telefon) 10hod. výlety zcela bez potíží včetně pár sms i hovorů- a baterka se neblíží ani půlce. IMO 16–18hod. zvládne určitě

        0 0
      • ZuzicK  

        Zalezi jestli jedes online/offline. A pak taky interval zamereni. U neplacenych verzi Endomonda a ST je to tusim 10 s a neda se to menit, u placenych to muze byt mene a pak to i zasadne vice zere.

        0 0
    • blisterexist  

      měl jsem sport tracker, ale pak jsem ho odinstaloval, a nainstalovat mi už nejde, píše to, že to nejde instalovat na sd kartu nebo do úložistě usb, co s tím?

      0 0
      • mrozu  

        Stejnej problém jsem měl včera, nějaká chyba karty, odpoj ji, vyndej, a znovu vlož, mně to pomohlo.

        0 0
        • blisterexist  

          pořád nic

          0 0
          • mrozu  

            Zkoušels restart? Jde na kartu zapisovat a číst třeba přes USB? Dělá to jenom ST nebo všechny aplikace? Nemáš málo místa ve vnitřní paměti?

            0 0
            • blisterexist  

              restart jsem taky zkoušel, třeba u aktualicí to píše to samé, podle mě to musí být někde v nastavení, místa je dost

              0 0
              • kOmE  

                Pokud mas origo rom ,tak by tohle delat nemelo. Pokud mas nahranou nejakou ukuchtenou ,muze tam byt spatne pripojena sd karta.

                0 0
                • blisterexist  

                  rom? snad nemám v mobilu cikány, co to je?

                  0 0
                  • kOmE  

                    Pokud nevis co je rom ,pak mas zrejme tovarni ,pokud jsi telefon kupoval z obchodu a ne z druhe ruky

                    0 0
                    • blisterexist  

                      jj z obchodu

                      0 0
                      • kOmE  

                        Zkousel jsi i jinou kartu? Napada me jen ,ze po ST neco zustalo a nejde to prepsat. Co mas za telefon?

                        0 0
                        • blisterexist  

                          LG optimus one, teď jsem zkusil telefon vrátit do původního nastavení(tj odinstalovaly se všechny aplikace) a teď už tam nejde stáhnout vůbec nic! asi reklamačka co?

                          0 0
              • mrozu  

                V nastavení asi ne, to bude HW chyba, otestuj zápis na tu kartu ;)

                0 0
    • brantec  

      Každý program má svoje..jako aplikace v telefonu (E52 Symbian) se mi víc zamlouvá Sports Tracker, je tam víc údajů+mapa, webový rozhraní mi přijde lepší u Endomondo, takový přehlednější, lepší mapa. ST mi víc baští baterku, což by ani tak nevadilo, ale co je nejdůležitější, tak proměřuje! Běžel jsem teď stejnou trasu a Endomondo ukázalo 7,54 km a ST 8,28 km. Když jsem si to naklikal na Seznamu, tak to dalo 7,57 km:) Nemáte někdo podobnou zkušenost? Ještě je zkusím mít spuštěný současně a uvidím, k jakým číslům se dostanu. Dá se u Symbian verze Endomonda nastavit automatická pauza při poklesu rychlosti pod definovanou hodnotu? Tohle se mi tam chybí..

      0 0
      • blisterexist  

        Dá se u Symbian verze Endomonda nastavit automatická pauza při poklesu rychlosti pod definovanou hodnotu? Tohle se mi tam chybí..

        přesně takový mám taky problém, a ještě, že čas běží i když není fixlá gps, tedy to kazí pak průměr

        0 0
        • brantec  

          jednak se kazí průměr:-) a sem tam když to zapomenu pauznout a někde se zastavím na delší dobu, tak je to úplně v háji:-(

          0 0
      • kOmE  

        Ja mel s ST na E66 problem ze GPS mela velke odchylky ,jednou to skocilo vpravo a jedno vleod od smeru trasy a tim tam vznikaly velky nepresnosti ,pouzival jsem to jen na behani. Na Androidech s Endomondem mi trasy vychazeji dost presne.

        0 0
        • Kurt  

          Filtry GPS se daji snad u obou aplikaci nastavit v menu. Vzhledem k tomu, ze obe aplikace pouzivaji stejne zarizeni (to jest GPS cip v mobilu) jinak ta odchylka vzniknout nemuze.

          0 0
          • kOmE  

            No v dobe kdy jsem mel E66 to myslim jeste neslo.

            0 0
          • brantec  

            Tak tohle nastavení jsem ve ST verze 4.22(0) (S60 3.2) nenašel. Můžeš mi poradit?

            Jak jsem psal výše, tak včera jsem měl puštěný obě aplikace současně a Endomondo naměřilo 10,18 km, ST 10,94 km. Záznam trasy ze ST je jako bych měl 15 piv a šněroval chodník:) To je pak ten km navíc:-(

            0 0
            • Josef Šimon  

              Řěším s kolegou stejný problém, máme to zkontrolováno na Garminu a na nějakých 28km má ST o 1km víc a hlavně tam je brutální výškový rozdíl. Z čeho se ta výška bere? Z map nebo nějak podle gps. Je možnost nějaké kalibrace?

              0 0
              • MaPa  

                Výška se bere z principu GPS. Tudíž obsahuje značnou nepřesnost při surovém posčítání kladných nebo záporných přírůstků výšky. Lepší softy zavádějí filtraci, kdy se snaží oscilaci GPS kolem správné výšky odstranit aniž by příliš upravily skutečný profil. Proto ty rozdíly.

                0 0
                • Josef Šimon  

                  A co se týká té nepřesnoti trasy, že to je, jak když je člověk nalitej? To je taky těma filtrama?

                  0 0
                  • MaPa  

                    Doporučuju si přečíst něco o principu GPS.

                    Jinak když dáš vedle sebe třeba Oruxmaps a Garminí přístroj (uvádím tohle protože to sám znám a vím co to dělá, ale ono to bude podobné pro většinu softů) a vjedeš s oběma do tunelu, pak nejlíp uvidíš jak se přístup programátorů k vyhodnocování „nepříliš přesných“ dat z GPS liší. V podstatě žádný soft pak nikde nespecifikuje jak se k datům chová, maximálně si můžeš regulovat ty „filtry“. Prvním „filtrem“ je i četnost záznamů popř. jejich „průměrování“ se sousedními body, to bude zřejmě případ rozdílu mezi ST a Endomondem (dohad!).

                    Filtrů" a jejich principů může být moře, od ignorování různých bodů (daných např. počítáním s chybovostí signálu ať již celého nebo jen z konkrétních družic a odfiltrování výpočtu souřadnic z daného kanálu družice), do „průměrování“ což je samo o sobě spousta matematiky, používání „predikce“ vzhledem k typu aktivity, kontrola přes výškový model Země, používání barometrického výškoměru, …je toho mraky.

                    Pro uvedený konkrétní příklad: Oruxmaps na začátku tunelu záznam trasy ukončí a čeká na první „kvalitní=máš dokonce šanci si určit jak kvalitní“ souřadnice a až odtud dál pokračuje, mezilehlý úsek samo doplní úsečkou. Garmin vesele loguje dál v plus mínus stejném kurzu a stejnou rychlostí, až když je mu to podezřelé že desítky (!) sekund nepřijímá dá najevo uživateli že to s tím záznamem „nebude tak ideální“ = hodí hlášku „Weak signal“ a začne čekat na další souřadnice. Nevadí mu u nich ale větší chyba, takže pak na konci tunelu vyhodí pěkné „čmáranice“.

                    0 0
                    • Josef Šimon  

                      Díky za postřehy, tohle zní celkem dost logicky. Jen ještě jedna otázka, pominu to, že jezdím po silnici +/- 5m, o to by ani tak nešlo, ale co se týče té výšky, tak průběh výšky trasy je tak nějak stejný, ale u ST je všude o cca 50m.n.m výš, jinak jak píšu, průběh by celkem byl totožný. To je docela škoda.

                      0 0
                      • MaPa  

                        V dnešní době už je to spíš zvláštní. Některé softy ale dovolují „upravit základní nulu“ – ke zjištěné výšce přičíst nebo odečíst určitou konstantu. Tím si to jde případně sladit.

                        0 0
                    • saddik  

                      Přesně tak. Dá se to shrnout asi tak, že na stejném přístroji mají všechny aplikace k dispozici stejná surová data, ale rozdíly jsou v jejich zpracování, takže konečné výsledky se mohou lišit.

                      0 0
    • dua  

      Vyzkoušel jsem Endomondo Pro, Run Keeper a nakonec Sports tracker, který pracuje nejlépe.

      0 0
    • skricx  

      Takže první porovnání mezi mobilními programy Endomondo, Sports Tracker a RunKeeper s daty z přistroje Garmin: https://sites.google.com/…s-gps-garmin

      0 0
    • tomsi  

      Mám tu pro všechny kdo váhají tak jako váhal já jasnou recenzi.

      Dnes jsem nainstaloval sports tracker a endomodo sport tracker. V telefonu LG Optimus 2× před domem zapnul oba programy najednou a vyrazil na kole na cca 45km dlouhý výlet(silnice i nezpevněné cesty, pole, louky, lesy) Po návratu jsem důkladně na netu prozkoumal info, občas sledoval i cestou co se děje.

      Nastavení: endomodo mám poslední pro verzi, automatické pauzy zapnuty, úspora baterie vypnuta(defaultní).

      Sports tracker také poslední verze, automatická pauza nastavena pod 5km/h.

      POZNATKY:

      Zaznamenávání trasy: zásadní rozdíl je, že sports tracker zaznamenává o dost podrobněji trasu, prostě častěji sází body. Někdy je to dobře, někdy je to špatně. Zkrátka když se podívám na čáru z endomoda, má mnohem méně zlomů než sports tracker. Ve výsledku to však na km vychází stejně. Oba mají zřejmé slušné filtrování špatných záznamů, protože čára je plynulá, rovná, zatáčky také plynulé, nic se neklikatí a to i u sports trackeru navzdory častějšímu bodování trasy.

      Kapitola sama o sobě je měření nadmořské výšky. Profilový graf vypadá u obou stejně, velice přesně, avšak POZOR.

      Celkový součet nastoupaných a zklesaných metrů je u endomoda zřejmě velice věrný, narozdíl od sports trackeru. Sports tracker mi napsal údaj 1673/1794 metrů, zatímco endomodo 720/889m. Ano, ve velehorách jsem skutečně nejezdil. Teď vysvětlení, to je podle mě velice snadné, v souvislosti s častějším zaznamenáváním údajů sports trackeru se častěji zaznamenává výška, její neustálé malé haprování o pár metrů, okem na grafu skoro neviditelné neustále načítá spousty metrů. Endomodo zřejmě tyto maličké odchylky inteligentně průměruje a vyrovnává, Takže co se týče nadmořské výšky, pro koho je důležité skoumat celkové zdolané metry po trasách, rozhodně doporučuji endomodo, kdo se chce jen mrknout na graf, jsou na tom oba programy stejně. Na závěr ještě, oba měřily výšku velice věrohodně, akorát je celou cestu posunutá o 50m nahoru, což není problém.

      Autostopy, když mám na sports trackeru 5km/h limit, fungují oba velice dobře.

      Ještě k přesnosti. Když jsem si sedl s mobilem na lavičku těsně u zdi domu, obstál dle mého lépe endomodo, opět v souvislosti s méně častým zaznamenáváním dat mi neklidně lítal trochu méně než sports tracker.

      A trocha dat:

      Srovnání s dobře nastaveným tachometrem na kole

      Tachometr vzdálenost 44.9km, čas jízdy 2h20min průměr 19.52, max speed 55.3

      sports tracker: 45.3km, čas 2:25, průměr 18.7, max 55.2

      endomondo: 44.6km, čas 2:26:38, průměr 18.2, max 54.6

      dále mi sports tracker řekl že jsem spálil 1501kcal a endomondo 2174kcal

      Další stránkou věci je, že design stránky sports trackeru mám radši.

      Co se týče baterie: Za celkové 3 hodiny a asi 20 minut co to běželo a snímalo, mi to sežralo cca 40% baterie, ovšem pozor, oba programy běžely naráz tudíž větší spotřeba, dále jsem častěji koukal co to dělá, než kdybych to měl celou dobu jen v batohu. A android mi píše u obou stejnou spotřebu. Tohle je hodně o telefonu. Já mám na svém root a alternativní kernel, jelikož má dvoujádrový procesor, měl jsem jedno jádro na tvrdo vypnuté a sníženou frekvenci druhého na max 400 MHz

      Shrnutí: Kromě úletu s celkovým stoupáním, klesáním jsou na tom oba programy stejně. Je to prostě o tom jak dobrou GPS má váš mobil. Takže výběr bude asi o tom komu které webové rozhraní více vyhovuje.

      0 0
      • skricx  

        Celkem máš pravdu, ale zkus si udělat takových testů více, jednou ta nadmořská výška je podobná, někdy se hodně liší. Ono povídání ohledně nadmořské výšky by zabralo hodně času

        0 0
        • tomsi  

          Určitě ho víckrát vyzkouším ;)

          Další věc kterou jsem nezhodnotil, protože jsem s tím neměl osobní zkušenost je, jak to funguje na chození, běhání a jiné sporty. Otázka je jak funguje v těhle případech to auto pauzování. Sports tracker tam má ty 2 nebo 5km/h, na kole jsem samozřejmě dal 5. U toho endomonda je mi to záhadou a zajímalo by mi podle jakých pravidel to zastavuje, jelikož to fungovalo velice dobře. U sports trackeru to vídím tak, že ty 2km/h jsou na chození a 5 na ostatní rychlejší sporty.

          0 0
    • Chiron  

      Teď sem zkoušel sports tracker, ale nějak mi není jasné, jak z něho dostanu záznam v gpx. Přímo v aplikaci sem nikde tuhle možnost zaboha nemohl najít. Druhá věc co se mi moc nezdála byl ten web. Sice sem se ještě ani nezaregistroval, ale při běžném prozkoumání webu mě zarazilo, že nahrané trasy sou veřejně přístupné. To se mi třeba vůbec nelíbí, už jen proto, že gps pouštím hned u domu a nepotřebuju, aby se kdokoliv mohl podívat kde bydlím. Dá se tohle sdílení omezit jen na přátele nebo mít nějaký soukromý „deník“?

      0 0
      • tomsi  
        1. GPX si exportujete v prohlížeči po nahrání trasy
        2. Trasy jsou veřejné tehdy, když je zvolíte aby byly veřejné, po dojetí

        trasy se trasa nahrává na váš účet na internetu a je privátní, na mapce vůbec není zobrazená. V případě zájmu jí můžete nasdílet přátelům, veřejně, na facebook, nebo twiter. Kdykoliv můžete toto rozhodnutí změnit a zase ji dát jen privátní, takže bez obav.

        1. doporučuji, je to skvělý progam
        0 0
        • Chiron  

          Díky za odpověď. Tak nakonec to asi u mě vyhrál sports tracker. Mimo to, sem zkoušel i endomondo, spíš kvůli tomu, že se mi jeho web zdál trochu přívětivější a hezčí, ale ST má zas určité výhody a řekl bych lepší app. Teda až na to, že občas odezva té app je otřesná a mapu nahrává taky nějak dlouho. A nemyslím si, že to bude slabým HW, i když nemám zrovna nejnovější čtyřjádro.

          0 0
    • Mikebike1  

      Já bych ještě přidal dotaz, zda SportsTracker, Eldomondo nebo nějaky jiný prográmek pro Android umí hlasově navigovat po uložené dříve projeté trase.

      Díky

      0 0
      • mrozu  

        Jj, určitě to umí Endomondo PRO, ale nevím, jestli je to i v neplacené ver­zi.

        0 0
        • Mikebike1  

          Já nikde tu informaci o hlasové navigaci nenašel. Nepleteš se? Díky

          0 0
          • mrozu  

            Jo tys myslel navigaci jako v autě, že ti to řekne kam máš jet? :) To je prakticky nereálný, to bys tam musel mít nějaký mapy a jezdit jenom po cestách, který by to umělo odnavigovat. Všechny tyhle Endomonda a podobný SW pracujou bez map, je to jenom záznam GPS souřadnic.

            Já to pochopil tak, že chceš hlasovou informaci, jestli jsi oproti předchozímu tréninku na stejný trase rychlejší nebo pomalejší, to je tak maximum, co z toho lze dostat ;)

            0 0
    • Kubiczech  

      Dotaz ke Sportstrackeru – vážně mám peška a celá trasa je v háji v případě, že se mi půl kiláku od domova vybil telefon? Nebo jsem jen slepý?

      0 0
    • Mikebike1  

      Dotaz: Během vyjížďky jsem udělal fotku, ale bohužel po automatickém uploadu na web Sports-tracker.com, je tam vzhůru nohama. Web umožňuje fotku jen smazat, nijak editovat. Pokud na web přidám další fotku (např. tuto správně otočenou), není umístěna do trasy. Napadá vás jak to vyřešit?

      0 0
      • cvtracktor  

        nepoužívat

        0 0
      • Smazaný účet  

        napadlo mne akorat nekam do fotky pridat (v nejakem editoru metadat) GPS souradnice rucne (podle mapy)..jinak neni moznost…taky mi to ukazuje, ze fotky mam z ameriky:D

        0 0
        • saddik  

          Mně to teda i fotku s GPS v metadatech umístí do Finska. A nefotil jsem ji ve Finsku, ale tady.

          0 0
          • MaPa  

            fotky taky tak a navíc mi to nechce vzít HR data – import do PC aplikace z několika gpx vyexportovaných z různých programů

            0 0
            • saddik  

              Tak to jsem nezkoušel, HR jenom ručně přepisuju avg. a max. z tepáku. Ohledně toho importu fotek bych to reportoval jako bug nebo námět na vylepšení. Až se vzpamatujou z toho výpadku serverů, mohli by to pořešit.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Asi jsme se nepochopili. Psal jsem o rucnim vpisovani GPS dat do metadat fotky (jeste jsme to nezkousel).

            GPX vygeneruju ve z garminovskeho souboru pomoci SportTracks a pri importu do sporttrackeru tam zadne data o srdecnim tepu nejsou…

            0 0
            • saddik  

              Pochopili, potom níže reaguju na MaPa, který vnesl import gpx s obsaženou HR jako nové téma (GPX umožňuje obsáhnout i data o průběhu HR, ale není to podmínkou).

              Ohledně těch fotek s GPS souřadnicemi, což jsem psal na Tebe, jsem to myslel tak, že ani GPS souřadnice v metadatech Ti nepomůžou, protože při ručním importu fotek je to stejně ignoruje, nebo špatně interpretuje (alespoň u mě).

              0 0
            • MaPa  

              SporTracs je jeden z programů který při exportu HR data nepřenáší obecně!

              0 0
    • gargamel  

      Chci se zeptat, jestli webové stránky sporttrackeru, lze použít jako deník, který by sčítal např. celkové, měsíční údaje, nebo celkové dělené na silnici a mtb, atd?

      Nevíta, zda tyto funkce umí např. garminconnect?

      0 0
      • skricx  

        Ve SportsTracker si můžeš zvolit jestli chceš ukázat údaje z MTB, Silničního kola nebo od obou kol.

        To umí i Garmin Connect, tam máš na výběr i z více aktivit

        0 0
        • gargamel  

          Ok, díky. Mimochodem, na tvých stránkách jsem našel spoustu zajímavých ínfo k tématu :)

          0 0
    • pepan_kladno  

      Ahoj,

      Zvyknul jsem si pouzivat endomondo, jen se mi obcas stane ze mi endomondo spadne. Ale pouzivam to hlavne kvul istatistice, vzdycky si pak dopisu vzdalenost, cas, tep a tak.

      Ale protoze me zajima i nadmorska vyska, tak si vetsinou naklikam trasu na bikemapu. A kdyz uz ji mam, tak me stvalo ze kdyz ji exportnu, tak to nejde do endomondo jednoduse, upravit. Tak jsem si udelal program, ktery predela gpx exportovany z bikemapu na verzi importovatelnou do endomonda. Uz to chodi, jen to ted chci jeste dodelat trochu userfriendly, kdyby nekdo mel stejny problem, rad se podelim.

      Pep

      0 0
    • cecilconrad  

      Ja pouzivam http://ridewithgps.com/

      0 0
      • skricx  

        Já taky, je to super program, akorát si musíš vytvářet segmenty ručně (např. ve Strava se vytvářejí i automaticky segmenty vrchařských prémií).

        Nabízí hodně statistických informací a to i za jen určený úsek. Co mám rád nejvíce je to porovnání segmentů. Na vytvořeném úseku (segmentu) mohu zkontrolovat moje časy za tento úsek s mými staršími nebo s jinými cyklisty. Podívám se na jakém úseku jsem ztratil/získal nejvíce a můžu i si pustit vizualizaci na mapě. Více na videu: http://youtu.be/nS72Xizd5xs

        0 0
    • jIrI___  

      Potřeboval bych poradit s jednou věcí na Sports Tracker. Ujel jsem trasu, ukončil záznam a protože jsem neměl přístup k internetu, nesynchronizovalo se mi to s webem. Je nějaká možnost, jak to synchronizovat později? Marně v menu něco takového hledám :/

      0 0
      • shark.jd  

        Diary – tlačítko pro nabídku – Synchronize.

        0 0
        • jIrI___  

          Díky! A rychle si to někam poznačit, protože do příště to zase zapomenu :D

          0 0
    • RUSH  

      Sports Tracker je velmi dobrý. Bohužel u iPhonu zatím nelze využít záznam tepů. Pokud vím, tak zatím žádný hrudní pás s iPhonem nekomunikuje.

      0 0
    • Jones  

      Mel jsem problem se SportsTrackerem (proto jsem ho prestal pouzivat) a to ten, ze mi aplikace po nekolika hodinach proste umrela. Zamrzla a report error. Byl jsem nucen zacit pouzivat my tracks od googlu. Ten kdyz obcas spadne, tak po restartu navaze na trasu a nic se nedeje. Pada nekomu taky posledni verze sportstrackeru? Neni nejaka predchozi verze stabilnejsi? Na Symbianu mi to neumrelo ani jednou…

      0 0
      • shark.jd  

        Já zkoušel ST na dost telefonech (testuju je a ST používám na test GPS v recenzích) a problém nikdy nebyl. Když říkáš, že ti padá i My tracks, asi to nebude tak úplně STčkem. :X

        0 0
        • Jones  

          Jeste si rikam, zda to nemuze byt externi BT GPSkou, kterou pouzivam kvuli uspore baterky.

          0 0
      • mrozu  

        Právě že předchozí verze ST mi padaly často, při použití foťáku prakticky pokaždé, proto jsem používal endomondo, teď mi ale zas došla trpělivost s endomondem, které uploaduje jenom část trasy a reupload není možný, takže jsem stáhnul poslední verzi ST a jsem spokojen. Problém bude spíše v HW, ta externí GPS může mít vliv, zkus to bez ní.

        0 0
      • Chiron  

        Mě ST občas spadne, ale jen když s ním něco dělám. Pokud ho nechám jen trackovat, tak může běžet jak dlouho chce a je v pohodě. Spíš padá, při nějakém otvírání starších tras atp. Ale je fakt, že mě to docela štve a na aplikaci raději při trackování vůbec nešahám z obavy že by spadla a max dám pauzu, když někde sedím, protože to nastavení autopause je tam docela naprd…

        0 0
        • saddik  

          Mám to stejně, taky mi na Androidu ST občas spadne, dvakrát už jsem takhle přišel o trasu. Většinou stačilo jen telefon vytáhnout z kapsy, odemknout a šup, byl dead, ani nezobrazil stránku workoutu, kde jsem ho před tím zamknul…

          HW to nebude, žádná jiné GPS aplikace mi nikdy nespadla, beru to jako dost blbou daň za to, jak hezký a oranžový to je. Nároky ST jsou na můj starší telefon prostě dost vysoký :(

          0 0
        • jIrI___  

          Co se ti nezdá na autopause? Mně funguje bez problémů. Ale je fakt, že jsem se na to nikdy moc nezaměřoval, jen ze začátku mrknul, jestli se při zastavení spustí pauza :)

          0 0
          • Chiron  

            Ona funguje v podstatě tak jak má. Jen mi trochu vadí ty pevně nastavené hodnoty 2 a 5km/h. Při nastavení na 2, sem si všimnul, že když stojím, tak se občas vypíná, což je dáno slabším čipem v mobilu. A 5 je zas na bike je moc. Ideálně kdyby šlo nastavit tak 3–3,5, tak by to bylo imho tak akorát.

            0 0
            • jIrI___  

              Já mám nastavené 2 km/h a neřeším :). V podstatě i kdyby tam ta pauze nebyla, tak mi to nevadí, protože po trackování se pak jen dívám kudyma jsem jel.

              0 0
    • rock  

      Hlas pro Sports-tracker. Ani jedno není na mé Deffy+ nijak zázračně přesný, ale ST se alespoň pokusí vykreslit plynulou křivku a většinou se víceméně trefí (občas taky ne, ale to už je osud, daný kvalitou GPS v mobilu). Endomondo mi poskytne křivku složenou z nepoužitelně dlouhých segmentů, z nichž se projetá trasa moc nedá odvodit.

      Nastoupaný metry jsou poněkud ulítlý, ale vem je čert, ty mi měří kompl.

      0 0
      • stratom  

        Nemá někdo zkušenosti s hrudním pásek u sports trackeru? Koupili jsme si tepáky s kámošem, všchno maká dobře až do doby kdy chceme vyjet spolu. Problem je se spárováním. Jeden se připojí v poho, druhý hruďák už se nenajde. Poradí někdo co s tím?

        0 0
        • saddik  

          Zkuste se od sebe vzdálit, spárovat si každý svůj tepák a pak až pak jet spolu.

          0 0
    • Kurt  

      Jen pro info – kdo by chtel plnou verzi Endomondo Sports Tracker PRO, je tento vikend na Google Play v akci a prijde na celych 26,15kc. ;)

      https://play.google.com/…apps/details?…

      0 0
    • nobody  

      musím u Sport trackeru mít tu jejich aplikaci na mobilu nebo stačí, když si trasu loguji externí GPS-kou a potom to stáhnu do PC a ST?

      0 0
      • Chiron  

        Zkoušel sem trasu logovat Locusem, následně vyexportovat do GPX a nahrát na stránky ST a funguje to perfektně, akorát v popisu trasy to vyhodilo spoustu nepotřebných dat, ale to jde změnit. Je tam na to přímo tlačítko Enter/Import new workout. Soubor asi musí být ve formátu gpx.

        0 0
    • RUSH  

      Mám v iPhonu oba a zkouším. hlavně na kole. Protože nemám na cyklo počítači (Polar) převýšení, používám je hlavně na to. Sports Tracker příšerně kecá, nastoupané metry strašlivě nadhodnocuje. Endomondo mi přijde v tomto směru lepší výrazně lepší, řekl bych že to i odpovídá realitě.

      0 0
      • saddik  

        Nevím, jestli je možné zkušenosti z jednoho telefonu zobecňovat pro jiné stroje a dokonce i operační systémy. Podle čeho usuzuješ, jestli jeden přidává, nebo druhý ukazuje míň? Mně se totiž zatím nepodařilo (ne že bych nějak extra hledal) najít spolehlivou referenci k nastoupaným metrům, abych byl schopen to ověřit.

        Řídím se zatím tím, jaký je rozdíl mezi sklesanými a nastoupanými metry, když objedu okruh a měla by to tedy být teoreticky nula. U ST je rozdíl zpravidla okolo procenta až dvou, což mi přijde celkem v pohodě. Pokud se samozřejmě někde hodně motám, vracím apod., tak se chyba zvětšuje.

        Nevím, jak je to v aplikaci pro iPhone, ale v androidu je v ST možnost zapnout či vypnout filtrování GPS dat, takže to by bylo také třeba zohlednit. Ale účinnost filtrace bude vždycky záviset na charakteru dat, který bude lišit typ od typu.

        0 0
      • Adin  

        Mám stejnou zkušenost, sports-tracker naměří víc jak dvojnásobné převýšení. Endomondo je o mnoho blíž realitě, ale stejně pořád trošku přidává. Nejlíp co jsem zkoušel měřil převýšení runtatstic mountainbike.

        0 0
      • mrozu  

        Převýšení u Endomonda neodpovídá ani zdaleka, zdá se mi, že to hází náhodná čísla, jednou mi to naměří méně, než barometrický výškoměr ve VDO, někdy naopak 2× tolik. I aktuální nadmořské výšky jsou úplně mimo (snad by pomohlo nějak nastavit offset).

        Poměrně přesné je online počítání výšek u Locusu, tam mi to souhlasilo zatím nejvíc.

        0 0
        • saddik  

          Ještě jednou se ptám. Oproti čemu určujete, jestli je převýšení (nastoupané metry) správné?

          Jinak barometrické výškoměry jsou řekl bych ještě výrazně méně spolehlivé než GPS kvůli změnám počasí a tím i tlaku. Aktuální nadmořskou výšku mi telefon určí ± 5 m od údajů na mapě (to je na rozdíl od nastoupaných metrů jasná reference), zatímco sousedovi lítá výškoměr na tachometru ± 300 m.

          Konstantní offset se dá nastavit u mapových aplikací (používám to v Oruxu), ale ten zas nevadí pro nastoupané metry, kde se odečte.

          0 0
          • mrozu  

            Barometrický výškoměr považuji z vlastní zkušenosti za nejpřesnější, změny počasí během jedné vyjížďky nemá smysl řešit. Pokud nějaká změna vůbec nastane, tak pro výškoměr je to většinou pár desítek metrů. ±300 metrů bych chtěl fakt vidět, to jste asi chytli tornádo a nebo ten výškoměr stojí za prd.

            GPS je naopak velmi nepřesná, přesnost ±5 metrů je v ideálních podmínkách v otevřené krajině, když zajedu do lesa, klesne přesnost o desítky metrů a je obrovský rozdíl, pokud jedu úzkou lesní pěšinou po vrstevnici a GPS skáče 50 metrů kolem cesty a počítá převýšení z každého příkopu a skály.

            Aktuální hodnota výšky na displeji je pro výpočet převýšení k ničemu, nejdůležitější je počítání rozdílů, v tom je právě nejpřesnější barometrický výškoměr, ani není potřeba jej kalibrovat.

            0 0
            • saddik  

              ± 300 metrů je spíš chyba vyplývající ze špatné opakované kalibrace a rozdílů mezi jednotlivými dny, kdy se atm. tlak může měnit hodně (myslím tím aktuální výšku, na kterou se mě občas ptá, aby si to srovnal proti mé GPS).

              Každopádně když vezmem, že během jedné vyjížďky by se změnil tlak o 10 hPa, což podle současného grafu dejme tomu může nastat ( http://portal.chmi.cz/…L3CHEB01.gif ), tak to představuje chybu okolo 80 m, což už mi přijde dost podstatné.

              Že Tvoje GPS (hrubá data) skáče při horším signálu je věcí kvality přijímače, nikoli technologie jako takové. Další věcí je pak to, co každá aplikace s hrubými daty dělá, což nevíme, a hlavně u aplikací vyvíjených pro více OS nemůžeme říct, jestli je to na všech OS stejné. Když mluvíš o příkopu a skále, myslíš jako, že když jedeš po srázu a ukáže Ti to 50 m vedle cesty vlevo, že Ti to započte výšku pod srázem, a když 50 m vpravo, že to započte výšku nad srázem? Tak to nefunguje. A pokud myslíš příkopy, které projedeš, a skály, které vyjedeš, tak ty se započítat mají, protože to sklesané a nastoupané metry jsou.

              Netvrdím, který princip nebo aplikace je přesnější, protože to nevím, chci jen říct, že si myslím, že to nejspíš neví ani ti, co říkají že jedna nebo druhá aplikace to měří blbě.

              Dokážu si představit test, že bych našel dlouhý kopec, který je monotónní, tedy jen výjezd, začal bych u nějakého geodetického bodu (nebo jak se ty pomalovaný patníky jmenujou) s danou výškou, vyjel na kopec k druhému bodu s kótovanou výškou, otočil se a zase to sjel. Tohle bych udělal třeba třikrát a pak vyhodnotil výsledky z různých přístrojů a aplikací, co bych měl s sebou. Hlavní by bylo, že bych věděl, kolik jsem nastoupal doopravdy (tedy měl bych údaje měřené nějakými profi zařízeními a autoritami) a neporovnával mezi sebou jen různá orientační měřidla určená amatérům a široké veřejnosti, u kterých není důvod jednomu věřit více než jinému.

              0 0
              • mrozu  

                Porovnávám obyčejný barometrický výškoměr v tachometru za cca 2000 a GPS v mobilu za cca 4000, takže obojí typická elektronika pro masy. V tomhle případě bude určitě lepší ten barometr. GPS už z principu nikdy nebude v terénu přesná, sebelepší zařízení bude mít nějakou odchylku (i těch 5 metrů udělá dost) a všechno pak závisí na softwaru, který zaznamenané body zkoriguje podle nějakého algoritmu a vyplivne více či méně použitelnou hodnotu, pořád je to ale výpočet, ne reálná data.

                Ideální řešení je kombinace obou technologií, což už je taky docela bežné.

                0 0
                • saddik  

                  „…GPS už z principu nikdy nebude v terénu přesná…“ s tím nemůžu takhle obecně souhlasit. Odchylku má každé měřidlo.

                  A to že se data nějak filtrují a zpracovávají neznamená, že výsledek není „reálný“. U řady měření je procesing hrubých dat nutný a nikoho by nenapadlo kvůli tomu taková měření zpochybňovat (od měření el. odporu až po magnetickou rezonanci).

                  0 0
          • RUSH  

            Testoval jsem to na mých domácích okruzích, které znám od kámoše, který má na compu nastoupané metry.

            Sports Tracker ukazoval i dvojnásobek, Endomondo se více méně trefilo.

            0 0
            • saddik  

              Jak přesně myslíš na compu – myslíš na cyklocomputeru s barometrem? Jak si můžeš být jistý, co kecá víc?

              0 0
              • RUSH  

                Mě stačí přesnost na stovky metrů. Např. – buď je na 50 km převýšení 800 nebo 1 200 nebo 2 000 m. Na kdoví jakou přesnost si nehraju.

                0 0
          • MaPa  

            Stačí si dát tu práci a pro jednu konkrétní trasu, pokud možno nějakou asfaltovou kde nehrozí příliš mnoho „houpání se“ si reálné převýšení spočítat z vrstevnic na mapě ne?

            0 0
        • xcbike  

          jak funguje ten offset???

          0 0
          • MaPa  

            všechny hodnoty zaznamenávané výšky se ti o hodnotu x posunou nahoru nebo dolů

            0 0
          • saddik  

            Konstantní hodnota, kterou aplikace přičte nebo odečte od údaje nadmořské výšky poskytnuté GPS. Model zeměkoule používaný pro stanovení nadm. výšky přes GPS neodpovídá tomu geografickému (na různých místech s různým rozdílem) a tak některé aplikace (zpravidla mapové) umožňují to kompenzovat.

            Na nastoupané metry to vliv logicky nemá, pouze na aktuální nadm. výšku, kterou to ukazuje.

            0 0
            • xcbike  

              já jenom,že mi to vždycky ukazuje o něco vyšší nadmořskou výšku,třeba na Klínovci mi to ukázalo myslím 1285m.n.m. takže to znamená,že mi to ukazuje všude vyšší nadmořskou výšku,protože se mi zdá že ano a vždycky to je kolem 40–50 metrů plus…než je třeba na rozcestí s označením…takže když tam dám ten offset –45 metrů,mělo by mi to pak ukazovat poměrně přesnější nadmořskou výšku?

              0 0
              • MaPa  

                ano, přesně kvůli tomu se to používá

                0 0
              • mrozu  

                Používáš Sports Tracker, že? Tam těch cca 50 metrů navíc odpovídá. Nastav offset a mělo by to bejt OK.

                0 0
                • xcbike  

                  jj,sports-tracker.už jsem to nastavil,zítra to půjdu projet a uvidím…

                  0 0
              • saddik  

                Odhadls to dost přesně, měřil jsem to na několika místech a vyšlo mi –44 m, což je hodnota, kterou používám.

                0 0
                • xcbike  

                  Tak dneska jsem to projel s tím offsetem nastaveným na –41 a super,byl jsem u tří rozcestí s výškou a u prvního to sedělo na metr přesně,u druhého to přidalo 4 metry a u třetího to přidalo 10 metrů,takže to ještě snížím asi taky na těch –44 a bude to v cajku…

                  0 0
    • lataldan  

      A co Runkeeper?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hodím to sem. Jakou vzdálenost a čas mezi zaznamenáním dvou bodů nastavujete? Jde mi o nastavení v programu My Car Tracks. Zatím jsem nastavil Min time between points na High accuracy (adaptive) a Min distance between points na 5m. Jak byste nastavili vy?

      0 0
    • L-u-k-a-s5  

      Ahoj,

      nechci zbytečně plnit spešl vláknem, tak to hodím sem.

      Kdo by chtěl, tak na Endomondo.com je soutěž o nějakou cyklo výživu od Sponseru. Čím tam bude víc lidí, tím bude pak výhra vyšší. Stačí jen najet co nejvíce km za dané období. Startuje to zítra :)

      http://www.endomondo.com/…/jsQpaY5bpT0

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kdo uhádne co jsem dělal, dostane Zlaťáka :-D

      0 0
    • Chiron  

      Tak dneska se projevil zas další neduh ST. Při záznamu trasy sem se zastavil v zahrádce, ve ST sem dal ručně pauzu, mobil schoval a když sem pak chtěl dát pokračování, tak ST se otevřel na takovou tu homepage, v notifikační liště pořád psal že je v pauze, ale ať sem děla co sem dělal, tak sem se k probíhajícímu logu nedostal. Nakonec nezbylo nic jiného, než ho natvrdo sestřelit. Samozřejmě celá trasa v pytli. Asi to začnu logovat třeba Locusem, když si ten ST dělá co chce :(

      0 0
      • jIrI___  

        Máš to nějaké rozbité :). Já ST používám sice jen nějakého půl roku, ale žádné takové problémy nebo pády jsem ještě neměl.

        0 0
    • Chiron  

      Funguje vám web sports trackeru? Už pár dní mám problém, stránka se buď vůbec nenačte a nebo vyhodí Error #2048 a nepřihlásí se. Dneska se to na pár minut načetlo, s bídou to načetlo jednu trasu a pak zas nic. Fakt začínám pomalu litovat, že sem si nevybral nějakou jinou aplikaci…

      0 0
    • xcbike  

      Trošku mimo,ale používáte,nebo zkoušel jste někdo stravu? A jaký máte s tímto programem zkušenosti.Díky

      http://www.strava.com/

      0 0
      • sezam  

        pouzivam, velmi dobra aplikacia, hlavne porovnavanie v segmentoch, to nema nikto

        jedina nevyhoda – nema autopause

        0 0
    • Oakey  

      Dneska je PRO verze za 5Kč!link..

      Google Play slaví jubilejní počet stažení a snižuje ceny u nej aplikací :)

      0 0
    • pernaaa  

      Čau, nevíte pls někdo jestli a pokud ano, tak kde nastavím v endomondo nastoupané metry, nebo třeba avg rychlost? Nikde jsem to nenašel. V aktuální obrazovce si můžu nastavit jen 5 hodnot (tep, akt. rychlost, čas, vzdálenost a kalorie). V historii je pro změnu jen mapa a časy za km. Nemám třeba nějakou omezenou verzi? Mobil mám nokia E52 a stáhl jsem to z nokia OVI shopu.

      V tomhle je teda ST mnohem lepší. Dělá grafy rychlost vs čas, nadm. v. vs čas, průměrná i max rychlost a nevím co ještě. Uživatelsky mi to taky připadne lepší. Endomondo je ale rychlejší s načtením akt. polohy a můžu ho hned zapnout. U ST to chvíli trvá než aktuální polohu načte.

      0 0
    • zbyshek  

      Tak posledni dobou se to Endo fakt neda pouzivat. Sice perfektne zlepsili aplikaci, ale zpoplatnili aspon 90% funkci na webu.

      Mate nekdo nejakou nahradu, ze ktere je clovek schopnej dostat nejaky data, aniz by musel utracet mesicni poplatky?

      Kvuli hodinkam pouzivam TrainingPeaks, ale ty jsou na tom uplne stejne jako endo. Zas endo mi sedelo v tom, ze se dalo pouzivat na trackovani i nesportovnich aktivit, coz si myslim, ze spotstracker neumi (nebo alespon neumel, kdyz jsem ho zkousel asi pred rokem)

      0 0
      • jIrI___  

        Pod tím trackováním nesportovních aktivit si představuješ například co?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Cestu do kramu pro pecivo?

          0 0
        • zbyshek  

          Jezdim i nesportovne. Takze aby tam nebyla moznost jenom BIKE a nazdar. Rad to delim na silnici, horsky a transport na skladacce. Tak trochu mi to umoznuje mapovat kolik jsem na kterym kole ujel a pocitat s pripadnyma opravama/vymenama.

          Jeste potrebuju aby to umelo bud pwx nebo tcx. Kdyz to konvertuju do gpx, tak mi to nevezme HR.

          0 0
          • jIrI___  

            Co vím, tak rozdělení na MTB a silnici je u Sports Trackeru v základu a můžeš si tam i navolit jakoukoliv další aktivitu a pojmenovat si ji podle sebe.

            0 0
          • Radek Broz  

            Endomondo má na výběr i cycling – transport.

            0 0
      • blisterexist  

        jaké funkce zpoplatnili? nevšiml jsem si( používám PRO)

        0 0
      • Ossis  

        Taky mě s tím naštvali… Až budu mít chvilku, tak si postupně stáhnu všechna data a přejdu jinam.

        0 0
    • jIrI___  

      Mám jeden problém u Sports Trackeru. Trackoval jsem do telefonu jeden výlet a následně ho chtěl synchronizovat s webem až doma (nemám až datové připojení). Všechno v pohodě až na to, že na web ten výlet prostě nemůžu dostat ať synchronizuju jak chci. Zkoušel jsem si i nastavit, ať mi to odešle odkaz i na FB, tam ho to odešle, ale po kliknutí na něj mi to ukáže, že záznam neexistuje. Nevíte někdo jak to vyřešit?

      0 0
      • black.horse  

        Netrefil jsi jen nefunční období? Na podzim jsem ST začal používat pro logování běžeckého tréninku a všiml jsem si, že cca 1× za měsíc jim nefunguje upload na web, obvykle to tak během 24–42hod opraví a data zpětně doplní. Nevím jistě, zda je problém v uploadu a nebo jen zobrazení nových dat, ale každopádně po opravě tam data jsou, takže spíše jde o interpretaci nových dat.

        0 0
      • xcbike  

        Hey dear Trackers, we are transferring data to the new backend system during the next couple of days, so the service will have some hiccups, sorry for that. You can still track your workouts normally, but syncing might be delayed.

        opsáno z jejich fb stránky,bylo to tam vloženo v pátek…přelož si to :)

        0 0
    • racetiger  

      endomondo mi přijde přesnější. Sports-tracker udával vyšší vzdálenosti. Na 10 km klidně o 2 km víc.

      0 0
      • Ron_Burgundy  

        Můj tip je, že nepřesnosti jsou způsobené spíš GPS signálem – tedy přístrojem.

        Jezdím trasy kolem 100km. Cca půl roku s Endomondem, cca rok se sports-trackerem. (pro představu necelých 200 tras) Rozdíl od tachometru nebyl nikdy větší než 0,5km.

        Používám obyčejný telefon Huawei 845 (prodávaný jako vodafone)

        0 0
        • black.horse  

          taky mi přijde, že rozdíl bývá v aktuální dostupnosti signálu, pokud signál je, tak ST šlape stejně dobře a srovnatelně jako Endomondo, testoval jsem oba naráz.

          0 0
        • racetiger  

          tak u méhp HTC pustím oba najednou a při běhu na 8–10 km udělá 1–2 km navíc a vyšší rychlost ST.

          0 0
        • camlost  

          taky jsem si vždycky myslel (a nejspíš jsem to psal i někam na BF), že nepřesnost těchto SW je dána (ne)kvalitou signálu.

          jenže teď jsem absolvoval pár procházek s dětmi a jen tak ze zvědavosti (kolik prckové zvládnou) jsem zapnul nově pořízený Holux M-1200E spolu s Endomondo Pro.

          podle Endomondo jsem lezl někde po stráních, prodíral jsem se trním, atd., zatímco podle gps loggeru jsem šel krásně po silnici a polní cestě (dokonce na správné straně, tj. jako ve skutečnosti).

          čili chyba bude jinde.

          btw. ten Holux je v porovnání s předchozími mobily úžasně přesný, a to i pod stromy (na nichž teď, pravda, není listí; uvidíme na jaře).

          0 0
          • saddik  

            Nic jako slabý signál objektivně v podstatě neexistuje, vždy jde o součin síly signálu a citlivosti přijímače. To, že bude přijímač v mobilu horší než u specializovaného GPS zařízení, se dalo očekávat. U telefonních aplikací vznikají rozdíly v tom, jak nepříliš kvalitní hrubá GPS data filtrují – čím horší signál, tím budou větší rozdíly mezi aplikacemi.

            0 0
            • camlost  

              jj, psal jsem to jen proto, že ten rozdíl je opravdu velký.

              0 0
          • racetiger  

            já jsem podle Enda šel občas po jiné straně ulice a říznul jinak zatáčky, ale současně puštění Sports – T kličkoval jak zajíc. Podle S-P jsem byl zlitý a co 5–10m jsem přecházel ulici. Nachodil jsem víc a i rychlejším tempem. Tedy kdo chce vyšší výkony doporučuji S-T ten naměří o 2 km víc a ještě v kratším čase.

            0 0
            • black.horse  

              Co to meleš? Doplň ještě jakej máš mobil? Tohle je dost zavádějící, protože na SGSIII mám GPS záznam ze SportsTrackeru přesnější jak z Garminovskýho tacháče…

              0 0
    • Lister  

      Potřeboval bych poradit.

      Taky bych chtěl začít zaznamenávat, ale hlavně bych chtěl mít o svých jízdách přehled. Moje představa je taková, že bych na veškeré měření používal telefon, který by po ukončení záznamy někam zálohoval a dalo by se k nim přistupovat z PC i s telefonu a aby výstupem byla tato data: záznam trasy vizualizovatelný v mapě a někdy v budoucnu použitelný pro navigaci. Graf vzdálenost/délky trasy, nastoupené metry, ujetá vzdálenost, celkový čas – to asi nebude problém. Ale taky bych potřeboval rozlišit MTB a silniční kolo a mělo by to umět souhrny aktivit jak pro MTB a silnici zvlášť, tak pro všechny aktivity dohromady.

      Předpokládám, že export trasy a její zobrazení třeba na mapy.cz nebo jiných mapových serverech by neměl být problém?

      Poddotaz k té chybně měřené nadmořské výšce – moje představa byla, že se nadmořská výška dopočítává z mapových podkladů až poté, co to někam uploadujete nebo že se aspoň pomocí té mapy doladí – ale takto to podle všeho asi nefunguje a nadmořská výška se vypočítává ze signálu GPS – ta první možnost tedy není?

      0 0
      • MaPa  

        Než tím začneš utrácet čas, napíšu ti svůj vývoj jako někoho koho to baví a kdo tím dost času utopil:

        Záznam sám o sobě je to nejmenší. Nasnímat a vyexportovat do gpx umí skoro všechno a záleží jen na tobě co za program/přístroj ti vyhovuje nejvíc. Osobně jsem od Foretrexe přes Forerunner, Trekbuddy, GPS přívěšek došel až ke kombinaci oruxmaps/BT přívěšek a telefon na řidítkách, ale každý má jiný preference a jinak „navigaci“ používá a je tu na to tisíc vláken na který si snad i vem dovolenou.

        Protože jezdíme občas ve skupině, mám za korektní svůj záznam poskytnout v nějaké čitelné formě ostatním. Dřív jsem to dělal prostě projetím gpxka nějakým postprocesorem typu GPSvisuliser nebo U-track a file popř. obrázky poslal mailem. Následně jsem začal gpx-ko ukládat na Connect nebo SportTracs. Nicméně nikdy mi nevonělo, že ta data mám u někoho v éteru a když se na serveru něco (graficky, funkčně, mapově) změní, dá to hodně práce si to stáhnout k sobě a dát jinam. Proto to teď dávám na tyhle portály jen u těch pár vyjížděk kdy to sdílím (a vím že spousta lidí nemá čas si z mailu stáhnout gpx a pak to v něčem studovat, chce jen link). Nevýhodou je právě mapový podklad nad kterým jsou trasy na těchto serverech viditelné, tedy spíš jejich nepestrost.

        Původně mi zálohu pro garmina dělal jejich GTC, stačilo připojit přístoj a aktivity se automaticky stáhly. To je ideální, nicméně soft jako takový je tragický, takže jsem rychle přešel na SportTracks, nejdřím dvojku a pak jsem si i koupil trojku a pár pluginů. Import je v mém případě potřeba jednou za čas udělat připojením telefonu ke kompu, zatříděním aktivit do správných „kategorií“ a následně smazat z SD karty telefonu, nicméně je to blbuvzdorný, databázi mám stále u sebe a statistik mraky. Obrázky grafů jsou příjemný, a po chvíli se jde prokousat i tím nejdůležitějším, totiž zobrazení nad konkrétními mapami (české turistické mapy totiž skoro žádný portál neumí a přitom je to pro spoustu lidí jediné vodítko jak si projetou trasu zopakovat i bez vlastní gps).

        Ačkoli telefon používám na spoustu funkcí, rychle jsem si rozmyslel to co požaduješ, protože to s sebou přináší několik nevýhod, jako vlastní mapové podklady (v zahraničí neocenitelné), délku záznamu (výdrž baterie), ve své podstatě zbytečnost požadavků (málokdy potřebuješ mít trasu s sebou k dispozici jen na telefonu, většinou mi stačí si napsat upomínku a pak to jít hledat na velký komp kde je to díky velkému monitoru rychlejší a kde existuje rychlejší vyhledávání) apod., nehledě na to že k rozumnému vyhledání konkrétní trasy potřebuješ sadu filtrů abys jí rozumně rychle našel což mobilní aplikace nemají.

        A navíc je tu ještě jeden faktor: jakákoli mobilní aplikace se dnes strašně rychle vyvíjí a může sklouznout někam kde jí nechci mít nebo mi přestane vyhovovat – pak budu dost na holičkách a budu mít spoustu utopenýho času a dat (export jde vždycky ale nikdy včetně otagovaných záležitostí – ------ kategorie, místa ježdění apod. a přidaných hodnot typu nájezdu komponentů apod.) v něčem co nepokračuje…

        Ne, drtivá většina GPS čipů ukládá k tracku i nadmořskou výšku. Softy do kterých následně track načítáš umí s výškou z gpx dodatečně pracovat (vyhlazovat) nebo výšky nahradit infem o profilu země (výšková data nasa v určitém rastru).

        0 0
        • Lister  

          Díky moc za vyčerpávající příspěvek.

          Nenapsal jsme ty požadavky úplně šťastně, protože k těm datům bych nechtěl primárně přistupovat z telefonu, ale právě z PC- Hledám vlastně nějaký slušný systém, jak jednoduše zachytit trasu, tuto nějakým, pokud možno co nejjednodušším způsobem zazálohovat a pak tyto záznamy prohlížet a spravovat přes PC – ať už cestou online stránek nebo separátní aplikací. V podstatě mi ani tak moc nejde primárně o ten mapový záznam trasy, ale abych měl přehled o sportovních aktivitách- tedy kdy jsme jezdil, kolik času jsem strávil, najeté km, nastoupané metry, jestli se třeba na určité trase zlepšuju atd.

          Samotný záznam trasy beru jako bonus navíc, abych si třeba ty zajímavé mohl archivovat a někdy se k nim mohl vrátit – ani v tomto případě se nechci nechat nijak navigovat v reálném čase, spíše to mít jako zálohu abych moc nebloudil.

          A proč telefon – protože ho mám a tyto možnosti nabízí, aktuálně se mi nechce kupovat další zařízení. O výdrž se nebojím, jezdím v naprosté většině případu trasy do 3–4hodin, celodenní výlety jsou naprostou výjimkou (1–2× za rok).

          0 0
          • MaPa  

            jak jsem psal, skončil jsem u kombinace oruxmapx (telefon) a sportracks (PC). V telefonu můžeš mít cokoli ti bude vyhovovat a bude vytvářet gpx-ka. O sporttracksu je tu napsáno mnoho, naposled ve vláknu o garminu 500. v ST mi nelépe vyhovuje komplexnost do které nebylo tak těžké proniknout a především poloautomatický import, kdy zvolíš skupinu gpxek, a každé z nich roztřídíš do kategorie (mtb, mtb s vozíkem, silnička, běžky-bruslení, běžky-klasika, atd…) a připíšeš i lokaci popř. poznámku. ST pak umí v databázi hledat, což je speciálně pro lokace k nezaplacení včetně časového filtru. Navíc pokud si do Vybavení naťukáš kolo a jeho komponenty a natřídíš si které komponenty se používají u které kategorie, při importu se ti automaticky km a hodiny přičítají k těm komponentům takže hned vidíš kolik má co najeto. Pomocí plug-inu Equipement se navíc dají nastavit servisní intervaly (např. výměna řetězu po 500km pokud točíš dva apod.). Doporučuju zkusit, a doporučuju zkusit nejprve dvojku s plug-inem českých map. Pokud ti bude stačit zůstal bych být tebou u ní. Trojka sice přináší vylepšení a nezastavený vývoj, nicméně dostat do ní české mapy jde jen nepříjemnou obezličkou.

            Existuje samozřejmě řada dalších řešení která mohou vyhovovat někomu dalšímu.

            0 0
            • newbie  

              po půl roce to zkusím… :-) pls, jak jdou dostat české mapy (cykloatlas) do ST3?

              0 0
              • MaPa  

                přes plug-in ozi explorer maps. nechodí pak jako netové mapy, ale objevují se ti jako podkladové listy. samozřejmě to znamená si ty listy nejprve vytvořit (třeba v mobacu).

                0 0
                • newbie  

                  aaaha. tak dík. :-) doufal jsem, že odpověď nebude obsahovat slova mobac nebo ozi explorer, ale marně… nj, tak jdu studovat

                  0 0
          • nobody  

            já si takhle vedu tréninkový deník, GPS-kou (telefonem a Locusem Pro) nahraju trasu (tachometr nepoužívám) a potom si přepisuju do excelu jen základní informace (km, čas,…) a na GPSies.com si trasy nahrávám, přiřadím k nim různé tagy. V trasách jde dobře vyhledávat, jdou sdílet a různě prohlížet, kde jsem byl/jel.

            0 0
      • MF  

        Používam Endomondo. V ostatnom čase vychytali celkom už aj web. Ešte by to chcelo zapracovať na štatistikách. No a teraz dôvody prečo ho používam.

        1. V pohode beží na skoro všetkom (iOS, Android, NOKIA …) – pre mňa

        dôležité, lebo jazdíme v školskom tíme a tam si evidujem kto kolko najazdil a takto má skoro každý možnosť zapojiť sa.

        1. Dajú sa vytvárať skupiny. To bola pre mňa dôležitá vec.

        Nemám problémy ani so stabilitou aplikácie a ani s webom. Trasy pozerám priamo na PC, nikam nič neexportujem. V poslednej verzii webu sa automaticky zaznamenáva aj počasie. Môžem si robiť aj vlastné poznámky k jazde. Čo by bolo fajn, keby to vedelo ešte začleniť fotky k trasám, keby to vedelo robiť tímový Leaderboard aj za iné obdobie ako 7 dní. Je to ale vec drobných úprav. Endomondo sledujem asi 4 roky a prešlo to veľkými zmenami a vývojom. Najskôr som ho nemal moc v obľube, ale vypracovali sa. Teším sa na nové verzie najmä webu.

        0 0
    • cvtracktor  

      Tak už jsem zkusil všechno – Sports Tracker, Endomondo Pro i MyTracks (Moje trasy) a občas mi spadlo všechno. Dneska mi trklo, že za to možná může Task Killer a že asi půjde nastavit, aby tyhle aplikace nezabíjel. Tak vidíme, co ukážou další testy.

      0 0
      • Radek Broz  

        Předpokládám, že na nějakym Androidu;)

        0 0
      • mr.antik  

        žádnej pád jsem nikdy nezaznamenal (Android), jen mi jednou se mi jednou vypnulo lokalizování když jsem nechal puštěný data a kvůli roumingu se vypnuly. Jinak data vypínám, kvůli baterce. No a taky pád telefonu, kvůli přetaktování :-)

        0 0
    • Aaron  

      Ahoj.

      Užívám Sports Tracker s připojeným BT Polarem iWL. Během treningu se mi stává, že v grafech tepové frekvence jsou peaky (špice) do maximální tepovky (cca 240) a do nulové tepovky. Pravděpodobně výpadky spojení s Polarem.

      Baterka v Polaru je nová.

      Stává se Vám to také?

      A tak jsem si řekl, že zkusím Endomondo, jestli vykazuje stejný problém. Koupil jsem si Endomondo PRO pro Android.

      Ale nemůžu najít nikde grafy tepové frekvence.

      Nevíte, kde to najdu? Resp. jak se ke grafům dostanu?

      Dík.

      0 0
      • Aaron  

        No, grafy jsem už v Endomondu našel, ale jsou malé a špatně čitelné. Současně si, podle mě, nemůžete prohléhnout vývoj TF během treningu. Pak jsem nenašel, že by ukládal maximální TF. Je to tak?

        V tomhle se mi zdá Sports Tracker lepší.

        Ale stále mi občas vypadává BT Polaru.

        0 0
    • mrozu  

      Dneska jsem s potěšením zjistil, že pokud se během trackování vybije mobil, tak si Endomondo pamatuje dosud zaznamenanou trasu, což ještě nedávno neumělo, takže dávám velkej lajk :)

      0 0
      • Aaron  

        Zdravím. Jen otázka, vypadává Vám taky komunikace s Polarem?

        0 0
        • mrozu  

          Já teda Polar ani jiný hrudní pás nepoužívám, ale co jsem četl, tak aby BT přenos dobře fungoval, musí na sebe telefon a vysílač cca vidět, takže telefon dát někam na řídítka nebo do náprsní kapsy. Skrz tělo do zadní kapsy nebo batohu už to bylo naprd, tak jestli to není i tvůj případ.

          0 0
        • black.horse  

          Kombinace Polar pás na BT + SGSIII + SportsTracker. Pás na hrudníku, mobil v zadní kapse cyklistické bundy a ani zaváhání:-)

          0 0
      • mr.antik  

        to už se mi taky stalo a považoval jsem to teda celkem logický :-)

        0 0
        • Aaron  

          Klasicky to je tak, že cca prvních 30 minut bez výpadku a pak začne vynechávat. Buď jde do max 245 nebo do 0. Pak je celá statistika na prd. Přijdete o max tepovku a je zkreslený průměr. Jediný, kdy to nemělo výpadky je, když jsem měl telefon v hrudní kapse na bundě při běhání. Tak nevím…

          0 0
    • MirosPikos  

      Možná by to mohlo někoho zajímat… Runtastic Mountain Bike

      http://www.runtastic.com/…mountainbike

      0 0
    • huld4  

      na iOS je endomondo free a endomondo PRO…PRO verze by mela prinest snizeni spotreby baterie…je tomu tak? Je to vubec znat? Mate stim nekdo zkusenosti?

      Diky.

      0 0
      • TheJD  

        To snizeni spotreby baterie v te pro verzi tkvi v tom, ze ta aplikace bude aktualizovat polohu pomoci gps mene casto. Takze jde o to, ze to muze znamenat mene presne mereni. Jinak zkusenost s tim nemam. Pouzivam neplacenou verzi.

        0 0
        • huld4  

          jj to sem si myslel, ze to bude omezeni vyheldavani GPS…asi to chce mit telefon co nejmin zahrrabanej nekde at to ten signal hleda co nejmin…

          0 0
          • KubaBajk  

            Nevíte, jak se ze SportTrackeru odstraňují „přátelé“?

            Mám tam sice jen tři lidi, ale jeden sdílí každou kravinu, snad i cesty do práce, nechci pořád odklikávat maily a v aplikaci upozornění. Jak na to?

            0 0
            • Miches  

              Odebrání přátel jsem nezkoumal, ale jde tam nastavit, ať se neposílají emaily.

              0 0
            • Miches  

              Tak už vím. Jednoduše. Záložka přátelé a vpravo dole je seznam přátel a je tam tlačítko „Remove“.

              0 0
              • KubaBajk  

                Jo, díky. Já se babral v mobilu, na compu jsem se to ani neobtěžoval zkusit.

                0 0
        • mrozu  

          To není pravda, rozdíl je pouze v méně častém nahrávání na server pomocí datového připojení, takže pokud člověk nepoužívá data, je spotřeba stejná. Přesnost GPS je stejná vždy.

          0 0
          • huld4  

            Stahl sem ten RPO tak ho zkusim a pak dam vedet, ale neocekavam nejaky rapidni zlepseni..spis ocekavam, ze to ani nepocitim:)

            0 0
    • blatofilka  

      Ahoj. Používám delší dobu Sports Tracker – velká spokojenost. Nyní jsem přešla z telefonu Samsung Galaxy Ace, kde nebyl problém na Huawei Y300 a nepodařilo se mi ukončit dva záznamy za sebou – při obou pokusech telefon nějakou hoďku dvě měřil a pak program spadnul bez uložení trasy. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Dík.

      0 0
      • Chiron  

        Loni jsem se ST měl stejný problém, sice na Xperii Neo. Ale taky, každá třetí delší trasa, tak aplikace spadla jakmile jsem s ní začal něco dělat. Kvůli tomu, jsem ho přestal ke konci roku používat. Pak jsem aktualizoval android z 2.3.4 na 4.0.4 a letos ho zkouším znova a zatím nespadl. Každopádně to padání je docela častý jev, stačí si přečíst recenze na google play. Každopádně co vím, tak vývojáři tu aplikaci předělávají od základů a teď by mělo probíhat beta testování. Každopádně na tom pracují už snad rok a člověk na to čeká jak na smilování. Nevím, jestli jen chtějí odradit víc lidí nebo proč si s tím trošku nepohnou.

        0 0
        • MirosPikos  

          Tak snad tu novou verzi udělají alespoň tak dobrou, jaká byla na Symbianu. 100% spolehlivost + možnost offline map by mi bohatě stačila.

          Chci aplikaci s kterou budu moc být offline s mapami. Proto doposud používám na logování Locus, abych to měl hezky všechno v jednom.

          0 0
    • danis7  

      poslední dobou, co víkend to se nejde na ST přihlásit.

      0 0
      • KubaBajk  

        Nemám s tím problém.

        0 0
      • Adin  

        Taky pozoruji že dostupnost se zhoršuje, zrovna dnes skoro celý den výpadek. Na fóru píšou server provider is having issues.

        0 0
    • danis7  

      Dá se v Endomondo nastavit jiná výchozí sportovní aktivita než běh? Když vložím nový trénink a naimportuji GPX (nahrávám Locusem), tak se trénink uloží jako „running“. Potom musím trénink editovat a nastavit „cycling“.

      0 0
      • rdx  

        na webu v profilu si muzes zvolit vychozi aktivitu (mam pro ucet)

        0 0
        • MirosPikos  

          V normálním to nemůžu nikde najít, kdyžtak popiš přesně postup, kde to najdem (pro jistotu). Jestli je rozdíl mezi Basic a Pro prostředím. Pravda, že je to docela otravný, editovat každý importovaný workout.

          0 0
          • rdx  

            viz sipky

            0 0
            • MirosPikos  

              Díky, tohle jsem nastavil, ale stejně mi to imporovaný workout nahraje jako běh. Si to chce chvíli čas, aby si to sedlo :)

              0 0
              • rdx  

                zvlastni, ja nahravam primo z garminu (New workout > Import from garmin) a to funguje spravne

                0 0
                • mrozu  

                  Zřejmě Garmin zapisuje typ aktivity přímo do toho souboru a Endomondo to pak rozpozná. Pokud tam nic není, tak Endomondo nastaví jako default vždy běh.

                  0 0
                  • rdx  

                    to urcite ne, v Garminu nic takoveho nastavit nejde. To bude spis problem nekde u toho importu.

                    0 0
                    • mrozu  

                      Takže je to zřejmě tím, že si Endomondo při importu z Garminu a TCX souborů pamatuje předchozí aktivitu.

                      0 0
    • Hynas  

      Lidi,

      tak který je teda lepší? Potřebuju jednoznačnou odpověď…

      :o)

      0 0
      • Smazaný účet  

        se sipkovou!

        0 0
      • jIrI___  

        Sports Tracker je přehlednější a líbivější, ale poslední dobou jim nějak často nefunguje web. Však vyzkoušej obojí a rozhodni se podle sebe :)

        0 0
      • MirosPikos  

        Kdybych se měl rozhodovat mezi Sports Trackerem a Endomondem, pak beru asi Runtastic Mountain Bike Pro :-)))

        Z jediného důvodu – možnost vytvořit si offline mapu. Ale doufám, že je to jen otázka času, kdy půjdou do Sports Trackeru nahnat mapy z MOBACu jako tomu bylo dřív u Symbianové verze. Pak bych volil jednoznačně Sports Tracker, který je opravdu FREE a nijak tě nelimituje ani na webovým rozhraní.

        0 0
      • Radek Broz  

        Endomondo.

        0 0
      • Chiron  

        Pokud člověku nevadí deset dalších zbytečných registrací, tak bych si ty aplikace vyzkoušel. Nechal trasu zaznamenávat všemi app a pak porovnal.

        Já mám ST, ze začátku spokojenost, pak se začala projevovat nestabilita aplikace, po aktualizaci androidu zatím klid. Takže je to asi závislé od telefonu a verze. Občas nefungující web. Ale oboje se prý řeší, nová app by měla být brzo a web snad nepojede do budoucna na flashi co jsem někde četl.

        Endomondo má některé lepší vychytávky, které by se mi líbily. Ale nelíbí se mi jejich politika. Udělají free a pro verzi a pak najednou, když mají dostatek „závisláků“, tak bác, lidem s Pro verzí seberou některé funkce a dají je do premium účtu. A co jsem viděl srovnání, tak záznam trasy je oproti ST trochu nepřesnější, ale to už bylo taky dávno, možná to už trochu upravili.

        Teď jsem spíš zvědavý na ten Runtastic, ale nějak se mi nechce ho zkoušet, asi už jsem stará konzerva :D

        0 0
        • xcbike  

          souhlas,odzkoušel jsem S-T,Endo,Strava,Run­tastic.Nejpřes­nější strava a to celkem jednoznačně.Docela u mě rozhoduje i autopauza a to má pouze S-T a Endo,takže jsem u S-T :)

          0 0
        • Ossis  

          S tím mě endomondo taky naštvalo.

          0 0
      • Hynas  

        Přátelé, ještě takový dotaz…jaký samostatný hrudní pás komunikuje přes blutut do S-T?

        Víte? Bo můj od sigmy je sice nalezen, ale zpracovat to neumí.

        0 0
    • khue  

      Co je tedy presnejsi na vyskove metry? na stejnou trasu (48km) mi endomondo ukazalo 1238m nastoupano, kdezto sportstracker ukazuje 1657.

      Cemu mam vic verit?:)

      0 0
      • jIrI___  

        Sports Trackeru se v tomhle ohledu věřit nedá, děsně to nadceňuje.

        0 0
        • khue  

          a je to endomondo aspon cca presne? :D

          0 0
          • mrozu  

            Mně Endo ukazuje většinou tak o 10 – 20 % míň. Nejpřesněji se mi zatím jeví Strava.

            0 0
            • khue  

              ok vyzkousim,diky

              0 0
              • Carlyle  

                Me Endomondo na Blackberry měřilo skoro na metry přesně. Na jiném starším Blackberry kolegovi dvounásobně nadhonocuje stejnou trasu, na novém Huawei si taky tím nejsem úplně jistý, ale zatím málo měření. Evidentně hodně záleží na hardwaru.

                0 0
      • MirosPikos  

        Já věřím tomu, co mi ukáže nejmíň :) Ačkoliv jistě to někdo bude hodnotit zcela opačně…

        0 0
    • SCOTTer  

      Všechny co používají Endomondo bych rád pozval na tento challenge: http://www.endomondo.com/…ges/10928176

      0 0
    • MilanekB  

      Ahoj, zatim jsem vyzkousel pouze S-T a na OS Symbianu jsem byl velice spokojem, lehká manipulace, prehlednost, žádný problém s ovládání.

      Nyní jsem přešel na android a nastali mi problémy s přidáváním fotek do trasy. Vyfotím fotografii, dám uložit a nic se nestane. Fotky v telefonu sice jsou, ale v trase nikoli ani následně na webu nikoli. Nevíte někdo čím to je?

      Děkuji za rady.

      0 0
    • spartann  

      až do včerejška mi fungovala aplikace Endomondo bez problému, z ničeho nic mi přestalo fungovat sdílení na Facebook, taky s tím máte někdo problém?

      Existuje i jiná možnost, jak sdílet trasu z mobilu na webovy stranky Endomondo? nikde to v aplikaci nemůžu najít

      díky

      0 0
      • Carlyle  

        Kámošovi to taky nedávno zlobilo. Aktuální verze to pořešila.

        0 0
    • MirosPikos  

      Jsem především zvědavej, co pro nás chystají u Sports Tracker. Rozběhla se nějaká uzavřená beta testovačka, bohužel se mi nepodařilo se zapojit. Takže jen tiše doufám, že pořešili Offline mapy. Pokud ne, tak je to pro mě zbytečná a nepoužitelná aplikace a budu dál logovat v Locusu.

      0 0
    • Renso  

      Zdravím, chcel by som sa vás spýtať taku vec : prihlásil som sa na endomondo nie cez svoj fb ale omylom cez sestrin, isiel som na biku celkom zaujimavu trasu ktoru by som chcel mat zaznamenanu vo svojich statistikach a vo svojom profile (teraz tu trasu ma ona vo svojom profile ). Otazka preto znie : daju sa nejakym sposobom spojit dva ucty? alebo da sa trasa od priatela presunut aj na moj profil ze som ju absolvoval napr. s nim ?

      0 0
      • mrozu  

        Ať tu trasu ségra exportuje a ty si ji importuj, jak prosté.

        0 0
    • Kubiczech  

      Dotaz všem, co používají Stravu: Jak pojmenuji segment? Respektive jak pojmenovat mnou vytvořené, to je mi celkem jasné. Jak mám ale pojmenovat ty, co si Strava vycucá z prstu? Jednou se mi to povedlo, ale už nevím jak. (: Díky.

      Každopádně jejich web je nejhorší z trojice Stracker, Endo, Strava…

      0 0
      • xcbike  

        nejhorší web má endomondo..mají to hrozně nepřehledné díky reklam…

        0 0
      • mrozu  

        Pokud se jmenuje „not yet named“, tak přejmenovat nejde, je to bug. Já to řeším tak, že ho smažu a vytvořím podobný znova se svým jménem, stejně většinou ten původní začíná nebo končí úplně debilně. Celej web je dost mizérie, snad na tom zamakaj.

        0 0
        • Kubiczech  

          Pořádný bug. Já doteď upravoval ty původní a snažil se přijít na to, jak je přejmenovat. Tvůj způsob je lepší, díky za něj. (:

          0 0
    • lapa  

      pouzivam sports tracker na symbiane,som maximalne spokojny teraz som ho naistaloval priatelke na Android ale mapa je prazdna, ukazuje to len prejdenu trasu ale chybaju ulice,mesta… proste vsetko

      ma tam len mriezku

      vie niekto prosim poradit?

      Dik

      0 0
      • jIrI___  

        Má priatelka datový tarif?

        0 0
        • lapa  

          nie, nema datovy tarif

          na net sa pripaja len cez wifi

          0 0
          • M@C  

            Tak at se na tu mapu diva kdyz je pripojena pres WIFI, pak se ji stahne a uvidi ji, ale nevim jestli ji tam zustane nacachovana ikdyz se odpoji a zapne ST treba za par dni bez dat. pripojeni.

            0 0
    • Máca  

      Strava

      0 0
      • jIrI___  

        Tyhle výkřiky do prázdna bez jakéhokoliv odůvodnění jsou vždycky nejzábavnější.

        0 0
    • vili  

      Může mi někdo poradit jak dostanu ze sport-trackeru GPS záznam ujeté trasy? Musím se registrovat na jejich stránkách nebo to lze i jinak? Díky za pomoc.

      0 0
      • Gabbo  

        Jestli jsem dobre pochopil, jde ti o zaznam trasy nekoho jineho. V tom pripade ti bude muset ten uzivatel tento zaznam exportovat.

        Ostatni uzivatele nemohou exportovat cizi trasy.

        0 0
      • Amoondre  

        A pokud nahodou myslis svuj, tak jedine se registrovat a stahout si to pres web. ST uklada data v telefonu do „kodovaneho“ DAT souboru, cili jinak to nejde

        0 0
        • vili  

          Přesně to myslím. Ok zřejmě mně nic jiného nezbude než se registrovat. Díky za radu

          0 0
      • bruco  

        Ked pozeras Workout summary, vyberies Export a mozes si vybrat aky format chces.

        0 0
        • vili  

          nic takového tam nevidím (jestli myslíš v mobilu a ne v programu)

          0 0
          • bruco  

            Takto.

            0 0
            • vili  

              mám zřejmě jinou verzi, protože to vypadá jinak a opravud tam toto menu nemám. Verze je 1.8.14

              0 0
              • bruco  

                Tak to ano. Moja verzia je v4.22 (symbian3) z 22/09/2011.

                0 0
    • xcbike  

      Používáte někdo tyto aplikace na windowsphone?Jak jsou na tom?

      0 0
      • Gronholm  

        Runstatic, Endomondo, Sports Tracker atd. Všechny fungují stejně jako na ostatních platformách.

        Pokud ti jde čistě o záznam trasy, tak je výborný GPX Viewer. Skvěle má nakročeno i maaloo Outdoor.

        0 0
      • grnal  

        Řešili jste někdo kompletní export ST a následný import do Endomonda? Jde to řešit nějak hromadně? Případně umí endomondo uložit záznam, když telefon (WP8) umře na baterku?

        0 0
    • blisterexist  

      jak v endomondu zapnout ať se mi ukazuje převýšení? dří to tam bylo ale teď už to neukazuje, mám PRO

      0 0
    • Lister  

      Taky vám Endomondo tak moc „vyhlazuje“ trasu?

      Mám tím na mysli to, že pokud rychle měním směr nebo jde po sobě hodně prudkých zatáček, tak se mi pak v záznamu místo těch zatáček ukáže rovná čára, která tak nějak jde někde mezi těmi body, kde jsem se ve skutečnosti pohyboval. A teď nemyslím kličkování na silnici, ale třeba i zatáčky s poloměrem několik desítek metrů.

      Obviňoval jsme nepřesnou GPS ve starém mobilu, ale v novém, kde je GPS jinak mnohem přesnější, to dělá taky.

      Dá se s tím něco dělat, je to opravdu charakteristika toho programu, nebo prostě GPS v mobilech není tak přesné, aby to dokázalo zaznamenat?

      0 0
      • jIrI___  

        U Sports Trackeru s tímhle nemám problém, takže bych to spíš tipoval na nějakou závadu/špatné nastavení v Endomondu.

        0 0
        • Lister  

          Budu muset prohledat internetové stránky, jestli tam nějaké takové nastavení je, protože nastavení v aplikaci je mizerné – tohle mi na té aplikaci dost vadí, protože proti internetovým stránkám je docela ošizená – třeba když nazačátku nastavím blbě aktivitu, tak se pak po ukončení nedá změnit, to jde jen přes net – nebo jsme na to možná jen nepřišel.

          Zkusím dva trackery zároveň a uvidím jestli se to bude lišit – nazačátku jsme testoval oba a vybral Endomondo, protože mi více sedělo uživatelsky. Záznamy jsme ale nikdy neporovnával.

          0 0
          • Yann  

            Tak jsem zkusil porovnat zaznam z Garmin Edge 500 nahrany do Endomondo (obr.1) a pak vyexportovany (obr.2). U me to vypada to spise obracene – v Endomondu to vice sleduje cestu.

            Pro jistotu jsem jeste zkonvertoval FIT do GPX a ten vypada uplne stejne jako ten export z Endomonda (obr.3).

            0 0
          • Macik  

            S tím vyhlazováním trasy v Endomondu je to zajímavé. Když jsem si trasu prohlížel v aplikaci v telefonu, tak mi to přišlo, že je to nakreslené jen tak od oka – jen velmi přibližně. Nicméně v prohlížeči v pc je ta trasa zobrazená dobře. Takže pro mé účely je to OK. Já to používám jen jako cyklocomputer a zobrazení trasy v mobilu v podstatě nepotřebuju. Pokud bych chtěl trasu někdy zopakovat, tak mám možnost si ji stáhnout z webu a spustit v Locusu Pro, který také často používám.

            0 0
      • MlokCZ  

        To bude opravdu nejspíš Enodomondem.

        Když jsem ho chvíli zkoušel, tak jsem měl podobné problémy i když jsem se ani nedostal k analyzování tracklogu:

        • zkracoval mi záznam tras: srovnával jsem známé změřené úseky pomocíjak tacháče na kole, tak Garminu a současně jsem několikrát mělpuštěný i Locus
        • obnovoval data (průměrná rychlost, uražená vzdálenost) na displeji pohrozně dlouhých intervalech, myslím, že 10s: už jsem nezkoumal jestlii tak málo často ukládá body do tracklogu nebo to jen tak blbě obnovuje.Pokud by to bylo i interval ukládání bodů, tak to je už naprostok ničemu.

        A protože jsem nenašel žádná nastavení, kde bych si to změnil, jen výber aktivity (a tu jsem zkoušel změnit i na typ s rychlejším pohybem a nijak znatelně to nepomohlo), tak jsem to s Endomondo rovnou vzdal. Stejně oproti Locusu nic neumí, takže jsem rovnou zůstal jen u Locusu.

        Oproti tomu u Locusu je velmi podrobné nastavení jak bude zaznamenávat tracklog. Jde tam kombinovat více pravidel dohromady závislých na rychlosti i času. Takže lze nakonfigurovat opravdu hodně precizně dle provozované aktivity.

        A jak už jsem reagoval jinde na přesnost S2, tak já v Locusu nemám žádné takové problémy. Občas je na tom mírně hůře než Garmin, ale nic hrozného to není. Garmin 60CSx co používám má ale jednak externí anténu a pak ho ještě vozím na řídítkách, takže má lepší podmínky (S2 mám vždy v kapse v batohu).

        0 0
        • Ossis  

          Docela by mě zajímalo, jestli už mají současné smartphony vyšší frekvenci obnovy polohy než 1Hz.

          0 0
    • ondrassh  

      Zkušenosti s Endomondo na Windows phone, vždy mě okrade o nějaký km např u 50km mám na Endomondu ztrátu cca 2km s porovnáním cyklopočítače.

      0 0
      • ondrassh  

        Taktéž mám stejný problém..

        0 0
        • Orfi  

          A ja myslel ze to děla jenom mě.

          0 0
          • ondrassh  

            na WP nevyřešitelný problem, měřeno na androidu stejna trasa a vždy sedělo.

            0 0
            • ¨MZ  

              Mě to měří na kole naprosto přesně, třeba včera rozdíl na 80km nějakých 200m, což může být klidně chyba nastavení tachometru. Mám ještě staré WP 7.8 na Lumii 800. Jenom na běhání po lese to není nic moc, ještě když je zataženo, tak trasa na mapě není úplně přesná, třeba sestra ma nějaký BB a ten je na stejné trase mnohem přesnější. Ale délku trasy nám to hodilo ± 50m stejně.

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Taky se mi zdá, že Blackberry má tu GPS vymakanější. Mám srovnání s Garminem 500 a nejenom, že Garmin měl trasu nepřesnější, tak i méně naměřil. Což bych zrovna u tohohle přístroje očekával opak.

                0 0
    • grand2  

      Ahoj, před pár dny jsem nainstaloval Endomondo, ale baterie v mobilu (Samsung Galaxy Ace) mi vydrží asi 40 minut. Nemáte s tím někdo zkušenost? Je zapnuté pouze Endomondo a gps modul, internet i displej jsou vypnuty. Při normálním pooužívání vydrží telefon 1–2 dny. Díky

      0 0
      • Concorde  

        To je hodně zvláštní. Já mám endomondo na Lumii 610, která mi běžně vydrží taky 1–2 dny. Nicméně i po 6 hodinovém logování mám ještě tak 30–40% baterky.

        0 0
        • grand2  

          Dnes jsem vyzkoušel sports tracker a výdrž taky kolem 30 minut :(

          0 0
          • Miches  

            Nemáš už baterii po smrti? Mě vydržela stará při leteckým režimu logovat max. 3 hodiny, 2–3 dny lehkého používání. Po výměně mi po několika hodinách logování ještě zbývá dost.

            0 0
          • jIrI___  

            To je divné. U mě si SpotrsTracker na Xperii Ray vezme při 3 h trackování (vypnutý displej i data) nějakých 20% baterie.

            0 0
      • M@C  

        To neni normalni, mi vydrzi Endomondo logovat i cely den nez baterka chcipne.

        A kdyz to dela i Sports tracker, tak bude chyba v necem jinem nez aplikaci – baterka, GPS?

        0 0
    • Mig_all  

      oživím téma, umí endomondo krokoměr?

      0 0
    • Chiron  

      Dneska sem si všimnul, že vyšla nová verze sports trackeru a má v sobě nějaké prémiové funkce. Už to někdo zkoušel, stojí to vůbec za to? Bohužel to není jednorázové zaplacení aplikace, ale na měsíc nebo rok a že by to bylo z nejlevnějších, se taky říct nedá. Na druhou stranu těch pár stovek za rok není taková hrůza a co jsem viděl, všechny staré funkce jsou stále bezplatné. Takže pořád solidní základ.

      0 0
    • Krys  

      Doteraz som používal Endomondo. V poslednej dobe dosť behám a tie záznamy trás nie sú vždy presné. Skúšal som editovať .gpx súbor ale to obvykle zmrší časy.

      Včera som teda nainštaloval Sports-tracker. Celé to majú krásne urobené, aplikáciu pre Android aj webovú stránku. Tá je ale bohužiaľ vo flashi. Na noťasi s Linuxom a Chromium prehliadačom proste niektoré veci nefungujú. Napríklad mi nejde rolovať stránka s kolieskom na myši.

      Záznam trasy nebol o nič presnejší ako s Endomondo a zatiaľ som našiel len jednu vec, ktorú má Sports-tracker navyše: tlačítko Lap, ktorým sa dajú zaznamenávať medzičasy kôl. Je to síce fajn vychytávka, ale ak pôjdem behať na dráhu, tak tam aj tak nebudem zaznamenávať tréning cez GPS, ale na medzičasy použijem normálne stopky v mobile.

      Takže zrejme ostanem pri Endomondo. V podstate mi stačí, že mám jednotlivé behy zaznamenané a nejaké tie nepresnosti ma nezabijú.

      Rozmýšľal som, či by tú presnosť predsalen nevylepšil externý GPS modul. Mám totiž CAT B15 a ten má nejaký ten hliník na sebe, čo asi kvalite signálu neprospieva.

      0 0
      • danis7  

        vyzkoušel Locus (jestli teby máš Android). Já nahrávám trasy právě locusem a potom exportuji na Endomondo. Web Endomonda je takový přehlednější a hlavně se na něj dostanu i z telefonu/ta­bletu, narozdíl od ST.

        0 0
        • sharkeeCZ  

          ST má hlavně totálně špatně převýšení a to i o stovky %

          tam kde je reálně převýšení třeba 500 metrů, ukáže klidně ST 2.500 metrů

          0 0
        • Krys  

          Locus som chvíľu skúšal. Znelo to dobre, že jednou aplikáciou aj záznam aktivít, aj geocaching a všetko okolo máp.

          Napriek tomu, že je to prepracovaný vynikajúci soft, som ho nakoniec odinštaloval. Nedokázal som úplne ovplyvniť, kam bude ukladať mapy. Za plnohodnotný geocaching si treba priplatiť a aj tak by sa to nevyrovnalo aplikácii Neongeo, ktorú teraz používam. A vôbec mi to pripadalo už moc komplikované.

          Teraz, keď som sa poobzeral po iných športových systémoch, tak zisťujem, prečo je Endomondo nakoniec vlastne výborné. :)

          0 0
      • sharkeeCZ  

        přesnější mi přijde RUNTASTIC, takže vyzkoušej ještě ten

        má možnosti editace tras, zázanmu apod podobně jako Endomondo. Má něco navíc a něco tam chybí vs Endo

        0 0
        • Krys  

          Tak vyzerá to super, ale mám také podozrenie, že keď mi vyprší 14 dňový gold trial, tak to nebude až také úžasné :)

          Páči sa mi, že okrem google maps, vie zobraziť aj OSM a OCM so všetkými tými lesnými chodníčkami. Avšak pri vytváraní trasy je, pochopiteľne, zas len google.

          Nejak som nenašiel, že by sa trasa tréningu dala editovať. To som zatiaľ našiel iba v runkeeper-i a aj tam sa to musí opatrne.

          Ešte vyskúšam android aplikáciu a uvidím. Tá OCM mapa priamo v aplikácii, by bol celkom bonus.

          0 0
      • Loner  

        nevíte někdo, jak z historie v Endomondu vydolovat pohodlnějš než očima např. nejkratší čas na konkrétné jedné trase, kterou jsem projel n krát – záznamů je za roky víc stránek? – prostě seřafit data, ale on to neumí, a taky se mi z něj nepodařilo žádnou tabulku exportovat třeba do Excelu.

        0 0
        • black.horse  

          definuješ si trasu jako Route a pak jednotlivé průjezdy k ní přiřadíš (musí být +/- nějaké procento stejný log) a pak si v historii můžeš vyfiltrovat aktivity dle Route. To jen pro případ že by to někoho po roce ještě trápilo:-)

          0 0
    • Tehu  

      pouzivam jiz nejaky ten patek sportstracker a zajima me jak je to vlastne s datama??? Rikal jsem si ze bych to mohl pouzit i jako orientacne zaznam o deni trase v zahranici ale tam samozrejme data nemam. Nebo spise mam radsi vyple abych se pak nedivi… Tak jsem to zkousel i doma DATA a WIFI OFF a ejhle… vali to a ukazuje mi totiz zaznam na te mape v telefonu i kdyz nemam pusteny ani data ani wifi… To jsou ty mapy tam offline? Abych se pak nerozplakal nad vyuctovanim ze si mi to nekde za zadama spustilo aniz bych o tom vedel.

      Mate nekdo zkusenosti ?

      0 0
      • blept  

        To je zvlastni. U Endomonda se to snad jen zaznamenava gpskou, ke ktere nejsou potreba data, ale snad je to pak nepresny vic a az kdz je clovek on, nebo kdyz to nahraje, tak se tam dohodi ta mapa, alespon tak si to pamatuju, je uz to dele. Ted uz data nevypinam…

        0 0
      • M@C  

        Tak jasne ze to funguje i bez dat. Zrovna vcera jsem mel na biku sebou 2 telefony (Nokie s WP), jeden novy se SIM kartou a daty a druhy „stary“ bez SIM karty, tudiz bez jakehokoliv pripojeni, jen GPS. Rozdil v 4 hodinovem 40+km zaznamu jizdy po horach byl jen par set metru. Pouzivam Endomondo.

        V zahranici bez dat mi taky funguje normalne a presne.

        Nevim jak to ma treba Android, u WP pouziva Endo systemove mapy, takze HERE, ktere se daji stahnout offline, takze kdyz jsem ted zapnul Rezim letadlo a najel na mapu v Endu, tak CR/PL/SK vidim normalne az do nejvetsiho priblizeni (mam je stazene) a treba Madarsko (nemam stazene) vidim jen nejake hlavni cesty a spol., co se nacachovalo driv…

        0 0
    • mart910  

      Jde v Endomondu nastavit/pripadne startovni pozice zazanamu? Abych kdyz zverejnim zaznam trasy nemel zlodej lehhou praci :D

      0 0
    • Kafař  

      Ahoj,

      nemá někdo tip na appku, která by uměla překonvertovat .gpx záznam z TomToma na záznam, ve kterém budou odmazány zastávky? Když gpx naimportuju do Stravy, tak ta si se zastávkama poradí a napíše mi, 1h15min trvání a 1h aktivita, jenže když to přetáhnu (z TomToma i Stravy) do Endomonda (používám i na jiné sporty), tak to si s tim neporadí a ukazuje špatnou průměrnou rychlost (doba jízdy 1h15min). Napadlo mě na to napsat nějaký makro/script, ale předpokládám, že to by to nějakej web měl umět překonvertovat. Poradíte?

      0 0
      • Pablo  

        Záleží co leze z toho TomToma. Koukni na GPX a jestli má v <trk> (trasa) jen jeden <trkseg> (segment trasy) tak tu trasu budeš muset rozdělit na několik <trkseg>, které budou obsahovat jen jízdu a ty záznamy „stání“ mezi tím vymazat. Otázka je, jak to stání budeš detekovat, jestli TT zaznamenává kontinuálně. To by musel být nějaký algoritmus typu "když jsem se za čas X nepohnul o víc jak Y metrů, ber to jako pauzu, příslušné záznamy vymaž a na jejich místo hoď </trkseg><trkseg>. To už by pak nebyla ale obyčejná konverze z formátu do formátu. O takovém konvertoru nevím.

        0 0
        • Kafař  

          Díky. Právě, že TomTom zaznamenává stále bez zastávky, mohl bych ho pauzovat ručně, ale pak ho zapomenu zas spustit. Napsal jsem do Endomonda, jestli s tim budou něco dělat, že si s tim Strava poradí a za pár dní uvidim. Script, kterej by to gpx předělal bych asi v php napsat zvládnul, jen se bojim, že mě to časem přestane bavit konvertovat a ručně uploadovat…

          0 0
    • goofy  

      Zkusím to přidat tady… Existuje nějaká aplikace pro ten úžasný android podobná, jako bylo Run The Map pro WP?

      Ideálně: žádné nové účty!, vykreslování hned do mapy a práce s offline mapami, minimální spotřeba baterky, relativně věrné vykreslování trasy, nějaké průměry rychlostí, výškové metry a tak by se taky hodily, jo a žádné nové účty!…

      Po různých dotazech kolegů jsem si teď nainstaloval Sport tracker a hned první, co to po mě chtělo, byla nová registrace. Tak to ať jdou do ******. To raději nebudu mít nic.

      0 0
      • MaPa  

        Oruxmaps? Akorátže kvůli (ne)platební politice byli vyhozeni z GooglePlay a je potřeba si je najít na webu…

        0 0
      • psedma  

        co nejvíc funkcí, zadarmo, bez registrace a ideálně ještě bez reklam, ne? :-D

        doporučuji LocusMap, statistiky sice jen základní, ale myslím plně postačující… hlavně možnost stažení map mtbmap.cz

        0 0
        • goofy  

          Co je na tom tak divného? Windows Phone mi to nabídnout schopen byl. Všichni se dušovali, jak že je ten Android super a jak že má super aplikace a kolik jich není… A upřímně, zatím je to spíš na prd. Aplikaci tuna, ale najít mezi nimi funkční, je detektivní práce hodná rady Vacátka, všude nasráno reklamami, a nakonec to všechno stejně co chvíli spadne… Jo s androidem jsem si fakt pomohl. :-)))

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.