• ripal

    MAte nekdo nejake zkusenosti z jezdenim na kole po Elbe.Co videt kam zajed.Kde kempovat?

    0 0
    • Daník  

      Je to nahoru dolů, většinou asfaltky, ale dá se najít i prašná cesta a šotolina (např. kolem Capoliveri aj.) .Ostrov je malý, není problém ho značnou část objet i za jeden den. Spali jsme v hotelu s ck u Lacony, byl tam i autokemp. Trasy sy stáhni z webu od nějaké CK.

      0 0
      • cobra  

        Uz nekolik let se tam jezdim potapet a posledni dobou s sebou beru i bike. Zalezi na tom co chces jezdit, po celym ostrove vedou celkem slusny asfaltky, vsude serpentyny, kopce. Na nekterejch je trochu vetsi provoz, ale diky tem zatackam auta nejezdej rychle a celkove ohleduplne, takze je to v pohode. Pokud chces teren, tak je tam moznosti taky celkem dost, ale priprav se na to, ze budes dost bloudit a taky nosit kolo, protoze nektery useky pro MTB na XC kole proste sjizdny nejsou (aspon pro me). Doporucuju mapu Isola d´Elba od Kompassu, tam jsou vyznaceny trasy pro bike. Jinak doporucuju vyjezd na Monte Perone. Da se tam jet po asfaltu od Marciany Mariny pres Poggio a pak uz terenem pokracovat dal smerem k Monte Maolo (paradni singl), zaver bohuzel nejetelnej, ale je to jenom par minut neseni kola, vyjede se do 750 m n. m. a pak mistama trochu ostrejsim ale skvelym sjezdem do San Piera. Vyjezd na Monte Perone se da absolvovat i terenem (vetsinou piscita cesta) primo z Marina di Campo. Pobliz Capoliveri je taky mnozstvi sotolinovejch cest na Monte Calamita, kde je taky pekny pojezdeni. Pokud mas zajem o detailnejsi informace, tak napis na maila.

        0 0
    • jIrI___  

      Máte někdo zkušenosti, jak je to s možností přespání v autě v přístavu v Piombinu? Vím, že v třeba v Livornu to není problém, v autě spala větší polovina parkoviště. Ale co jsem se díval na Piombino, tak tam jsou snad všechna parkoviště v přístavu placená (hlídaná) a netuším, jestli by s tím spaním v autě nebyl problém…

      0 0
    • magion  

      Oživim po po letech…znate na Elbe nejakou podobnou trasu aspon 15–20km

      ..ve stylu šotoliny nebo opuštěné asfaltky co je kolem cípu ostrova u Capolivery? viz. mapa pro ty co tam uz byli. Ježdění po hlavni trase v tom provozu nic moc..a nezpevněné cesty kolem Lacony se mi zdaji nesjidne. Děkuju za případny tip.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.