Effetto Mariposa Espresso/SlimeTubeSealant - zkušenosti?

2 nepřečtené
  • Gordon Freeman

    Dobrý den vespolek, protože jsem poslední dobou měl smůlu na defekty (jen na tom blbým trekovým kole s 28" šlupkama) a neuznávám výměnu duše v terénu, tak přišel čas na radikální řešení. Zjistil jsem, že krom kvalitních plášťů/duší/ces­t/očí mám na výběr z uvedených dvou možností.

    Ten zelenej sliz (slime) jsem už koupil a čekám až píchnu abych opravdu zjistil jestli funguje. Pro nechápající – dá se to použít i jako prevence. I tak by mě zajímaly zkušenosti zdejších slime sprejerů, protože z youtube a english fór jsem pochytil rozporuplné informace. Např. propagandistické video zabodávající klasické asi stovky hřebíky do pláště a vše je OK a pak zkušenost jednoho maníka co napsal, že když je díra větší (asi než ty 3mm co garantují), tak v případě propíchnutí vzniká efektní podívaná v podobě zeleného rotujícího vodotrysku. Mám i duši s fibroseal tmelem, ale tu jsem zatím nepoužil. I o ní se můžete rozepsat.

    Hlavně mě zajímají zkušenosti s tím espressem. Kolik km jde na takové duši pak ujet? Jak rychlá je ta oprava? Předpokládám, že duše je pak kaput, tudíž je to one-way radikální řešení, když Vás opravdu tlačí čas nebo počasí a kašlete na tu stovku za novou duši. Naplní to 26"2,0 i bez dofukování pumpičkou? Píšou, že se do dá použít i na větší balóny 26*2,5, jenže pak dodávaji něco o případném dofukování pumpičkou, což je rozhodně alibistické, když je hlavní výhodou možnost nafouknutí jen skrze sprej. Jo, jsem fanatik do nevožení zbytečných kravin jako je pumpička při každé trošku delší vyjížďce. Ona i 2km nedobrovolná procházka je dost nepříjemná, když prší jak v deštném pralese.

    Doufám, že nebudu první člověk co zde napíše svoji zkušenost se slime, protože jestli nebude fungovat, tak z toho trekovýho kola budou lítat jiskry jak z brzdící lokomotivy. Snad se časem dočkám něčeho 26" co nepůjde píchnout – u aut už byly prototypy dávno a pořád nic:(.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Sliz používám havně jako prevenci do plášťovek Tufo na silničce, nad 7 bar pobere spolehlivě díry tak do 2 mm, jen nesmí být v bočnici (je to dáno i konstrukcí plášťovky). Na trekovém kole je celkem dobrou prevencí proti píchnutí od trnu a bere všechna podobná malá poškození.

      Při větším poškození opravdu nastává efekt rotujícího zeleného spreje, naštěstí se dobře umývá i pere. Pro hraje u mne dostupnost a cena.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.