• bezdratova.sprcha

    Je tu někdo, kdo má zkušenosti s Carbogrip od Effeto Mariposa? Dělám něco špatně, nebo je na prd?

    Hodnotit mohu jen vlastní zkušenost, ale bohužel, přípravek mi nefungoval jak výrobce popisuje. Před každým nanesením jsem sedlovku i sedlovou trubku řádně očistil.

    Faktorem zde může být, že můj rám má mírný rozchod tolerance a při použití klasické montážní pasty s hrubými částicemi dochází k vrzání sedlovky, což byl taky důvod, proč jsem se o produkt zajímal. Pokud se někdo s tímto problémem setkal a má tip na alternativu která tento problém nemá, budu rád za reference. Mě zatím jako nejvhodnější přišel Loctite 243, jen je docela drahý pro tento účel a hůř se čistí.

    První pokus: Nanesl jsem střídmé množství na místo kde sedlová trubka sevře sedlovou tyč. Počkal jsem pět minut a hned mi bylo jasné, že je něco špatně. Sedlovka šla protočit rukou, což normálně nešlo ani bez pasty.

    Druhý pokus: Nanesl jsem trochu větší množství a nechal zasychat dvě hodiny. Se sedlovkou nešlo pohnout rukou, ale po pár kilometrech začala zajíždět, načež ji opět šlo otočit rukou.

    Třetí pokus: Nanesl jsem nesmyslné množství Carbogripu po celé sedlové tyči a nastříkal jsem i něco do sedlové trubky. Nechal jsem působit celou noc. Sedlovka sice držela, ale po úpravě výšky sedla (kterou jsem netrefil přesně protože přes lesklý produkt nešlo dobře vidět risku) už Carbogrip nedržel, sedlovku šlo opět protáčet rukou a nepomohlo ani 40 minut ponechání v klidu.

    Sečteno podrženo, drží špatně, dokud se nedostaví účinek tak funguje jako lubrikant, účinek se nedostaví po výrobcem udávaných pěti minutách a po prvním pohnutí ztratí účinek a je potřeba znovu nanášet.

    Abych jenom nenadával, produkt lze velmi snadno umýt celou řadou čističů, včetně čističe brzd, odlakovače nehtů a čistého acetonu.

    0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Mimochodem kdyby měl někdo zájem o vyzkoušení, za cenu poštovného pošlu.

      0 0
    • atty  

      Máš asi blbou toleranci sedlová trubka/sedlovka (taky jsem kdysi řešil). Zkoušel jsem všechny možné pasty, od zubní, po originál ty červené s granulemi od FSA a dalších značek (Effeto tedy ne, protože v té době mylsím ani neexistovala) – všechno na houby – sedlovka stále cestovala dolu. Pak jsem si někde vygooglil rozpustit kalafunu v lihu, potřít tím sedlovku v celé délce, co je v rámu a od té doby pohoda – udělá to takovej lepivej povrch, sedlovka se dá v pohodě vyndat (nepřilepí se to) a při tom to bezvadně drží (100× lépe než s těma pastama na karbon).

      A když to chceš umít, stačí líh a zase to jde dobře dolů.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Díky za tip. Používal jsem Fibergrip od Finish Line a s tím se zajížděním problém nebyl a nemám problém ani s tím lepidlem závitů. Ale jak jsem psal, granule se chovaly stejně jako když se do sedlové trubky dostane špinavá voda – cvakalo to.

        Kalafunu vyzkouším. Klasickou na pájení, nebo nějakou tu v drcenou? Můžu jen přehledově dotázku na množství které se použije? Stačí pro vícenásobné použití 50g?

        0 0
        • atty  

          Já koupil v hudebních nástrojích kalafunu na smyčce :), ale úplně stejně bude fungovat i ta na pájení. Roztok jsem dělal opravdu od oka, dělal jsem ho cca. 10ml (lihu) a do toho tak odhadem množství kávové lžičky, té nadrcené, aby se to rychleji a lépe rozpouštělo. Pokud se tam něco nechce už moc rozpustit, je to nasycené dost a stačí to prolejt sítkem. A pak natřít normálně štětcem jak barvou, nebo jsem to dělal i ubrouskem namočeným v tom roztoku (který mi pak zavřený v lahvičce vydržel klidně rok, protože občas jsem myl kolo komplet i s vytažením a očistou sedlovky).

          Samozřejmě pokud máš karbon sedlovku nějak nabarvenou, tak to prvně vyzkoušej na kousku, aby Ti třeba neslezla barva (takže na vlastní nebezpečí, aby si mne pak něchtěl lynčovat, že sis zničil sedlovku :) )

          Nicméně já takhle „ošetřoval“ FSA K-Force Light v Team Issue rámu SUPa (takže oboje docela hodnotné součástky :)) a žádnej problém.

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Díky za info, vyzkouším :)

            0 0
            • Kouba_2005  

              Normálně se to prodává jako lak na plošné spoje, všude, kde prodávají elektrosoučástky, to budou mít.

              0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Tak jsem zkousel a vypada, ze funguje perfektne. Zatim jsem jel jen kratkou trasu do prace, ale sedlovka nezajizdi a pritom jde povolit a posunovat. Samozrejme nic nevrze.

            Jen jsem koupil celou kalafunu a tu pak nadrtil na hrube kousky, ktere se dlouho a spatne rozpostely. Takze koupim vetsi baleni uz te drcene pro pristi pouziti. Diky za tip.

            Jinak z Effetomi psali, ze se s problemy zatim nesetkali a ze se mi jeste ozvou.

            0 0
            • milan.v  

              Komunikace s nimi bude ztráta času…

              0 0
              • bezdratova.sprcha  

                Jen jsem jim dal vedet, ze mi nefungovala. Jestli je to bude nebo nebude zajimat je uz jejich vec.

                0 0
                • milan.v  

                  Jak vidíš, nezajímá…

                  0 0
                  • bezdratova.sprcha  

                    No já vidím spíš že zajímá, jinak by neodepisovali.

                    0 0
                    • adam320  

                      No tak ze Ti odepsali vesmes neco ve stylu „hahaha fakt diky za info“ este neznamena ze se zajimaji, uvidis az se „jeste ozvou“ jak jsi avizoval o par radku vyse:))) kazdopadne dej vedet, jsem zvedavej(bez ironie), abych se drzel tematu dodam jen ze osobne jsem dal dve sezony zpatky Loctite(nic jinyho by mne ani nenapadlo) a do deska pres blato i wapku netreba nic menit nebo obnovovat, coz je krom zvuku praskani jediny co se zmnenilo od predchozi zkusenosti s produktem od firmy NIC(jsem nikdy nepouzival)

                      0 0
                      • atty  

                        Tak je jasný, že leckomu s menší vůlí trubka/sedlovka mohou tyhle pasty s granulemi nebo tahle lepivá emulze pomoc (většina výrobců uvádí zvýšení adheze až o 30℅, což může v dost případech pomoc).

                        Loctite to zalepit zvládne asi také, problém je v nutnosti ho obnovit vcelku pokaždé, když se sedlovkou zahýbáš (tak si to ptefstavuju, protože vytváříš defacto pevný spoj). Ta kalafuna funguje hodně dlouho, i když se sedlovkou manipuluješ. A když to jednou za kvartál vytáhneš, pořádně očistíš, tak následné nanesení je otázka 2 minut.

                        Pokud nepomůže ani kalafuna, zbývají už jen čistě mechanická řešení, zdvojená sedlová objímka, vycpání plechem atd. Jenže to zase pak stěžuje manipulaci (třeba při častém převážení v autě nebo na autě, kdy se obvykle sedlovka stahuje do rámu).

                        0 0
            • bezdratova.sprcha  

              Tak definitivně potvrzuji, že to funguje na 100%. Sedlovka neujíždí a jde nastavovat.

              0 0
    • Hrabex1  

      mam a pouzivam. krome toho sedlovku v miste upnuti zdrsnim jemnym smirglem.

      0 0
    • Kubiczech  

      Mám v podstatě stejné zkušenosti. Taky mi to fungovalo spíš jako lubrikant. Vyřešila to objímka se dvěma šrouby.

      0 0
    • bagr84  

      Mně funguje bez problémů, asi smůla na kus.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.