• Sipal

    Zdravím, nějak jsem zjistill že nemám rozumné hadry do teplot kolem deseti stupňů a než v krámu, kde mi natlačí co zrovna potřebujou prodat, se radši zeptám tady. Oblečení myšleno to na bajka, ne na silnici, takže spíš nižší rychlosti a střídání kopců a sjezdů, určitě ne jízda v konstantním tem­pu.

    Mám radši teplo, na nohy mám zimní Kalas Ambition, ty jsou pro mě v pohodě až do teplot, kdy beru kraťasy. Nahoru funkční Moiru jako první vrstvu, s ní problém nemám, ale nevím co na ni.

    Gore bunda moc nevětrá, takže se zapařím a jakmile někde vystydnu, už to pořádně nezahřeju. Dres mám s profuk rukávy, jiný jsem nebyl schopen sehnat, takže je mi zima na ruce, a tím končím. Takže zatím to vypadá, že bych potřeboval něco prodyšného, ale větruodolného zepředu, co ale zároveň bude i trochu hřát. 3 vrstvy už jsou moc, hledám jednu vrstvu, kterou můžu dát na tu Moiru. Jestli bundu nebo dres je mi jedno, i když bunda je asi univerzálnější. Cena moc nerozhoduje, radši dám víc za kvalitní materiály. Díky za tipy.

    0 0
    • RomanH  

      Na spodni triko dres s dlouhym rukavem a nej bud vestu s neprofukem, nebo pertexku.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Každý se potí jinak, vyvíjí jiné množství tepla a subjektivně vnímá chlad. Určitě je lepší mít víc vrstev, kvůli zachování izolační vrstvy vzduchu a střídání intenzit. Není asi valný rozdíl mezi MTB a silnicí, záleží víc, jak moc si dáváš a jak dlouho.

      Před chvílí jsem se vrátil, dneska jsem zvolil na silnici do větru (a bylo právě kolem 10°) kombinaci Sweep kraťasy se šlemi + střední návleky na kolena Force zateplené + kompresní podkolenky (tato kombinace mi přijde pohodlnější a lepší než dlouhé kalhoty, výborně mi sedí). Kolena v teple a zbytek chráněn před zimou a větrem.

      Nahoru síťovaný nátělník + dres + dlouhé návleky na ruce + tenká větrovka (na výjezdy stačilo porozepnout zip na větrovce). Zrovna tenhle konkrétní dres i kraťasy jsou z celkem hustého materiálu, takže ve větru neprofouknou a není mi v nich zima. Kombinace nátělník + lehce zateplené husté návleky řeší promrzání rukou.

      Na poflakování se na biku bych asi volil nějaké triko s dlouhým + dres s dlouhým + neprofuk vestu, nohy bych řešil úplně stejně.

      0 0
      • nomecz  

        No podle me mezi mtb a silnici rozdil je, nejvic vzdycky promrznu pri dlouhem sjezdu po silnici, do lesa se oblekam min

        Jinak v tomto pocasi davam capaky, kratke merino triko a na to bundu od kalase a pod helmu satek

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Ze sjezdů nepromrzám, žádné dlouhé, ze kterých by se nedalo šlapat, v okolí nemám, zkouším držet tepy i cestou dolů, odpočinu si cestou nahoru. Nad čepičkou pod přilbu jsem chvíli váhal, ale protože nepoprchalo, zůstala doma.

          0 0
        • TeryPV  

          Skoro jako bych to psal já :) kolem 10 stupňů, záleží na pocitovce a větru, beru vždy jako spodní merino a nahoru tenkou větrovku od kalaše. Ono celkově na Merino já nedám dopustit, co jsme jednou zkusil, už mi do baráku syntetika nesmí. Merino je o moc levelů výše.

          0 0
          • blaf  

            A co takhle kvalitní syntetika?

            0 0
            • scota  

              merino hřeje a nesmrdí, takže do zimy je asi lepší. Do vedra bych bral siťovanou syntetiku např Kalas.

              0 0
              • nomecz  

                do vedra nepotřebuješ termotriko na zahřátí :-) ale jinak souhlas merino hřeje a nesmrdí.

                prvni vrstva

                http://www.kupkolo.cz/…erna_z90887/

                druha

                http://www.kalas.cz/…n-x4-cervena?…

                (před vanocema se dala koupit za 50% ceny přímo na jejich strankach)

                Dostal sem teď na vánoce nějakou umělotinu od senzoru (celkem teplej „rolák“) a je hrůza jak to zasmrádne byl sem minulej tyden 2× na chvilku behat a bral to jako prvni vrstvu pod vestu a smrdělo to jak měsíc staré ponožky. Kdyby to nebyl dárek od ženy tak to vyhodím …

                je to tohle

                http://www.kupkolo.cz/…2015_z97319/

                přitom už mám jeden starší rolák a ten je celkem v pohodě na to že je to umělotina

                0 0
                • wego1991  

                  To krátké merino od Sensoru vypadá dobře. Zítra sem měl v plánu jít pro tílko nebo triko s krátkým do Moiry, ale tento tip mi nasadil brouka do hlavy :) Důležitá informace nekouše byť jen málo?

                  0 0
                  • nomecz  

                    Hele nekouse je to naopak hrozne prijemne , ale ja nevim jak moc sem berna mince :) neholim si nohy, nepiju sifon a cervenou repu taky moc nemusim …

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Kouše podstatně víc než třeba Devold.

                    0 0
                  • TeryPV  

                    každý to má jinak jak píšu níže, mě to třeba nepřijde, spíš je to příjemné, ale jak pise jiri, někomu to může vadit, chce to vyzkoušet. Ale šel bych do devoldu, sice dražší, ale opravdu kvalita a nekouše nijak extra.

                    0 0
                    • nomecz  

                      jj Devolt je trosku někde jinde, ale taky si připlatíš

                      0 0
              • blaf  

                mozna pro lidi co se malo poti, potim se dost i v zime, potrebuju pot odvest pryc, na to je lepsi syntetika, mokra vlna (me) studi

                0 0
                • TeryPV  

                  Merino vlna nestudí i když je durch, to je ten důvod proč ji vozím, hřeje i když je spocená. Syntetika sice pod odvede ale přece jen vlhká zůstane a studí, merino nikoli. Také jsem nevěřil a říkal jsem že za to ty peníze nedám, dal jsem a syntetiku už nikdy. A nejsem to jen já, hodně lidí kolem mě to tak má. Ale každému vyhovuje něco jiného :)

                  0 0
                  • blaf  

                    mam nekolikero ponozek, jak merino, tak obyc vlna, a mokre proste studi, nohy se mi moc nepoti, takze je to v pohode, na telo jako prvni vrstvu urcite ne

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Mám to úplně stejně. Ponožky jsou jediné, co z Merina můžu i na intenzivní sporty, jak se mi nohy potí málo. A do zimy na kolo ponožky z Merina občas nosím.

                      U nohou řeším opačný problém, tedy aby mi nemrzly.

                      Třeba Spešly Defrostery vozím klidně i ještě při 10st. (v rámci zimních treter patří tedy k málo teplým, ale i tak) a vydržím v nich nevařit se až cca do 15st.

                      A specialitou (opravdu extrém) jsou u mě ruce. Už jsem to tu asi kdysi někde psal. Squash/badmin­ton/soft tenis – jakmile není opravdu teplo na tělocvičnu, tak mi levá ruka mrzne. Tělo extrémně propocené (nosím vždy několik bavlněných triček, v syntetice hrát nemůžu, protože neudrží tolik vody a kape ze mě pak na kurtu), pravá ruka lehce teplá (aspoň jsem nikdy nemusel řešit prokluzující rukojeť rakety, protože dlaň spocenou nemívám) a levá (kterou nedržím raketu) úplně ledová. Nosil jsem i trika s jedním dlouhým rukávem (tedy pravý ustřižený) nebo i cyklo návlek na levou ruku.

                      0 0
                      • Breakpain  

                        V čem je problém, že poteče pot na kurt? Uklízečka to pak setře ;)

                        Kape ze mě taky jak z prasete, ale neřeším to … holt je tam pak malý rybníček :)

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Já si ale nechci rozbít držku (a že se mi už uklouznout podařilo na mokrém kurtu od potu, držku jsem si ještě nerozbil, ale na přehodnocení co nosit na sebe mi to stačilo a rychlý návrat k bavlně).

                          0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak to se potíš na těle asi málo.

                    Já se potím na těle opravdu extrémně hodně ve srovnání s ostatními (ale zase ruce a nohy se mi nepotí téměř vůbec a hlava pomarně málo), takže dost často kusy oblečení na tělo, které někomu fungují slušně, tak mně hůře nebo i vůbec.

                    Z Merina mám doma 10+ různých kousků, tedy vyzkoušené opravdu důkladně.

                    A závěr pro mě zcela jednoduchý. Merino na sport je pro mě nepoužitelné. Tak jsem ho začal nosit jen mimo sport a teď postupně přestávám i mimo sport.

                    Merino odvádí pot o hodně hůře než dobrá syntetika. I u syntetiky jsou obrovské rozdíly. Z toho co mám doma a že toho je opravdu hodně, tak i ty nejhorší kousky ohledně odvodu potu jsou o třídu lepší než Merino.

                    Z toho co mám, tak nejhůře odvádí pot Progress micro light (i když to není tak špatné, na trhu je spousta horších materiálů), ale zase je pro mojí kůži hrozně příjemný. Takže mám z micro light toho hodně a nosím i v civilu. Na kole micro light používám jen když je teplo (22st+) triko s krátkým, tam nevadí trošku horší odvod potu, to se stejně hrozně rychle pak usychá a ve sjezdech ani když jsem mokrý, tak není zima.

                    Ono ale záleží hrozně moc i na druhé vrstvě (samozřejmě i na dalších, i slušná neprofuk poslední vrstva to celé může nakonec zabít). Horší druhá vrstva u mě zabije i sebelepší první, když nestíhá přebírat pot.

                    Hlavní problém Merina je ale ještě jiný a to nasákavost. Dokáže nasát o mnoho víc vody než slušná syntetika, takže pak to u Merina končí tím, že je nacucané. Skoro mi to připomíná hodně let zpátky a ježdění v bavlně (kdy jsem tenkrát vozil na delší trasy i třeba 3 suchá trika na převlečení sebou). Samozřejmě to je lepší než bavlna a to srovnání je trochu nadsázka, ale pořád to je jen někde mezi bavlnou a syntetikou.

                    A to, že Merino nestudí i když je durch, tak s tím nesouhlasím vůbec. Trochu to možná platí když není žádné profukování, tedy např. u chůze. Ale ani tam to není žádný zázrak.

                    Na kole ale vždy minimálně ve sjezdech fouká a pak v Merinu mrznu. Samozřejmě dle teplotvy vozím vestičku/neprofuk celý předek/neprofuk i záda, ale to není všespásné řešení, protože to zase zhoršuje odvod potu.

                    U slušné syntetiky i když se spotím hodně (při větší intenzitě se spotím v čemkoliv, tam to nepořeší na těle u mě žádný materiál), tak zase brzo uschnu a to většinou zcela. Jen pod batohem to bývá horší, ale tam to zase ani ve sjezdech neprofukuje, takže tam mi zima není.

                    Merino mi usychá hrozně dlouho a pak jsem v podstatě permanentně mokrý a mrznu.

                    I u syntetiky často vozím suchou první vrstvu navíc (nic nezabere a je lehoučká), zvlášť v horách. Po dlouhém výjezdu, kdy jsem hodně propocený se tak někdy převleču rovnou do suchého. V syntetice bych sice ve sjezdu uschnul rychle, ale proč nezačít sjezd rovnou suchý… (nebo někdy je třeba po výjezdu zastávka na občerstvení a proč sedět zbytečně v mokrém, když při sezení bych i o něco déle usychal než při sjezdu).

                    Výhodu Merina, že méně smrdím neocením vůbec, protože stejně minimálně první vrstvu peru vždy po každé vyjížďce.

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Tak to máme naprosto opačné zkušenosti. Ano pravdu máš v tom, že merino je nasákavé, ale že by schnulo znatelně déle než syntetika, to jsem nepozoroval. Taky se nepotím bůhví jak málo, i když oproti Tobě se zase potím více na hlavě. Jinak u mě se právě osvědčilo merino v tom, že hřeje i vlhké. Používám jej na kolo a fotbal. Na fotbale to třeba citelně poznám, jsem golman, takže když jsou úseky, kdy nejsem v zátěží tak i když jsem zpocený a triko mokré, tak mi není zima. Citelné to je i na běžkách. Když se stavíme na oběd, já sedím jen v triku a ostatní musí v mikinách protože jim je zima. Nerozporuji Tvoji zkušenost, ale já ji mám jinou. Otestoval jsem, zvážil pro a proti a Merino mi vychází pro moje potřeby a sport jako nejlepší volba.

                      Jinak třeba zrovna včera jsem jel asi 7 km do krpálu, na sobě merino krátké a větrovku, nahoru jsem přijel zpocený jako prasátko. Zapnul jsem bundu a frčel cca 6km dolů lesem proti větru a zima mi nebyla i když triko bylo durch. Takže tk.

                      0 0
                    • danis7  

                      S jakou první vrstvou máš nejlepší zkušenosti? Já postupně během let přešel z Klimatexu, přes Progres na Moira Ultralight a s tím jsem zatím nejvíc spokojený.

                      Různým testováním na sobě jsem zjistil, že první vrstva, která relativně nestudí a nejlíp schne, je polypropylen. Třeba cokoliv z polyesteru studí, pokud to propotím.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Na trhu toho je spousta, co jsem nevyzkoušel, takže mohou být lepší materiály. Z toho co mám mi dobře funguje moira ultralight, tu vozím pod 20st. nejvíce. (v létě když je teplo, tak ultralight zbytečně moc hřeje a funguje mi lépe ten zmíněný Progress ultralight i přes o něco horší odvot potu).

                        Ale nestačí mi samotná Moira ultralight, hodně to ovlivní ještě druhá vrstva. Hodně teď používám Moiru Thermon jako druhou vrstvu (pokud tedy není už tepleji a nemám na sobě už jen první funkční vrstvu + dres) i když je určená pro první vrstvu. Pak to funguje s Moirou ultralight výborně.

                        A pod neprofuk vrstvu (ať už vestičku, bundy jen s předním dílem s neprofukem nebo už celé/skoro celé neprofuky) vždy mít dvě vrstvy.

                        Před lety jsem ještě vozil někdy i kombinaci jedna funkční vrstva + rovnou bunda, ale to funguje hůře. Tenkrát mi to nepřišlo lepší s druhou funkční vrstvou proto, že jsem si nenašel ještě tu pro mě výborně fungující druhou funkční vrstvu a ta mi to kazila. Kdysi jsem vozil druhou vrstvu Moiru duo a ta mi nefungovala moc dobře (a dnes už duo na sport nenosím vůbec, jen někdy mimo sport).

                        Z progressu tu zmiňoval v historii něco McBlacky, co funguje výborně. Bylo to něco z řady, co doma nemám, takže sám vyzkoušeno nemám a teď si nevybavuju, co to bylo za řadu.

                        U mě jestli mokrá vrstva studí nebo ne nejvíce záleží na stavu organismu. Tedy když třeba trošku vychladnu (třeba se někde zastaví), tak mi studí mokrého cokoliv ať je to jakýkoliv materiál a jde jen o to, co dřív uschne.

                        0 0
                        • danis7  

                          Někde jsem od tebe četl, že v létě, když je horko, vozíš jen Moiru, bez dresu. To jezdíš jen v kraťasech s laclem a pod laclem Moiru? Já zatím jezdil vždy jezdil kraťasy bez laclu (s laclem jen dlouhé čapáky) a teď si chci koupit kraťasy s laclem, tak se ptám.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Ano, ve vedrech (většinou tak od hranice 26–27st.) vozím jen funkční vrstvu (do veder konkrétně Progress micro light, který je tenoučký), tedy nevozím dres.

                            A kraťasy vozím pouze s laclem a tedy vždy vozím funkční vrstvu pod laclem. To je právě další důvod, proč nevozím samotný dres, tedy abych neměl lacl jako první vrstvu pod dresem. To nemám rád i když mám na všech kraťasech šle ze síťoviny.

                            Jediná nevýhoda jsou chybějící kapsy, což mi ale moc nevadí, protože stejně jezdím v podstatě vždy s malým batohem.

                            Samotný dres už nevozím vůbec (vždy jen s funčkní vrstvou pod ním).

                            0 0
            • TeryPV  

              až narazím na kvalitní, nebudu se ji bránit :) Resp takovou která bude lepší než Merino. I když mám od klimatexu triko s dlouhým rukávem, myslím že Drago, a to je uvnitř merino a zvenku syntetika a to funguje taky výborně. Kombinace toho, že to hřeje a odvádí pot je super. V zimě používám jako druhou vrstvu a paráda. do té 0 mám jen devold krátké, klimatex dlouhé a letní kalas vetrovku a úplně v pohodě :)

              0 0
          • jIrI___  

            Já bohužel ještě nenarazil na merino, které by mě nekousalo. A to jsem už vyzkoušel X výrobků ze všech cenových kategorií :(

            0 0
            • TeryPV  

              mě třeba od devoldu moc nekousalo, nebo spíš tak první měsíc, pak už dobrý. Pak mám jedno triko od icebraker a to kousalo déle, teď už nic. Ale také znám lidi, kteří mají citlivější pokožku a prostě je to kouše, bohužel :(

              0 0
            • MlokCZ  

              Mám taky citlivější kůže. A Merino prostě kouše. Jediné Merino, kde to tolik nevnímám, že kouše je tohle

              http://www.moira.cz/…rukavem.html

              To je ale pouze proto, že to není čisté Merino, ale má tenoučkou vrstvu syntetiky na spodní straně. A to ještě menší kousavost platí pouze pro jednobarevné kousky (tedy bez vzorku). Varianty se vzorem už koušou dost.

              Čisté Merino mě pak kouše vždy a to jsem dlouhodobě používal jen jako druhou vrstvu (krátkodobě na kole zkoušel i jako první).

              A jak jsem psal výše, tak už Merino moc nepoužívám ani mimo sport, kde jsem ho používal hodně. Postupně stejně žmolkovatí (dle konkrétní kusu a výrobce něco pomaleji a něco rychleji, ale nakonec všechno) a ti při praní jen 30st. (na to se ale zase moc nevypere, takže něco jsem pak pral i na 40st.).

              A to v civilu nosím v podstatě výhradně funkční oblečení (bavlnu už jen vyjímečně v létě triko s krátkým) a tam raději nosím příjemnější materiály. Do civilu mám i více civilněji vypadajících kouskůch z funkčních materiálu.

              Proto jsem před více lety začal s Merinem v civilu, když se u toho dalo nakoupit více civilněji vypadajících kousků.

              Teď už je v syntetice dobrý výběr (už daleko lepší než v Merinu) pro civilněji vypadající kousky (i kousky s límečkem, apod.).

              0 0
              • jIrI___  

                Měl bys nějaký tip na civilně vypadající funkční polotriko nebo košili s krátkým rukávem? Marně nějaký takový kus oblečení hledám. Když už na něco narazím, tak to vypadá jako by člověk měl razit někam do hor a ne do města mezi lidi :))

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já s límečkem nosit nemusím, takže nosím bez límečku. Jen jsem už toho viděl více i s límečkem (vždy když jsem sháněl něco jiného), ale jak to nekupuju, tak z hlavy netuším.

                  Bez límečku nosím např. tohle, je tam výběr více vzorů

                  http://www.moira.cz/…rukavem.html

                  0 0
    • Petr L2  

      Já celou zimu oblékal Sensor double face jako první vrstvu, na ní dres s dlouhým rukávem a navrch Sensor Storm.

      0 0
    • petr99  

      Dnes jsem zrovna byl (6–7 stup.), dole teplejší elasťáky a navrh kraťasy. Nahoře moira z dlouhym rukávem, tenká mikina a šusťákovku. Bylo to napohodu, jen v delšim výjezdu mi bylo trohu teplo, řešitelný porozepnutim bundy, nebo volit jinou prostřední vrstvu. Jezdim v lese.

      Ale nwm, jestli ti tady někdo poradí, chce to vyzkoušet sám na sobě, každej to má jinak, každej jezdí trochu jinde atd. Tohle je jen na tobě, tady můžeš získat jen opravdu hrubou inspiraci.

      0 0
    • Sipal  

      Tak já to asi blbě napsal, jasně že každý to má nastavené jinak, chtěl jsem spíš konkrétní modely pro inspiraci. V historii jsou odkazy co už dávno neplatí.

      0 0
      • marek_K2  

        Tak ja som teraz zhanal nieco v rovnakom zadani tak okolo 10stupnov ±5, nevyzadoval som absoutne vodeodolnost , podmienka bola vetruodolnost. Po konzultaciach som tu vodeodolnost nevyzadoval lebo kazda taka budna ma mebranu a aj priedusnost 20000 je dost brzda pri odvode potu a clovek sa v tom poti strasne. Nakoniec som sa dostal k windstopperu od Gore a volil som nesoftshell verziu, volaju to active shell a je to tato budna

        http://www.goreapparel.com/…/JELECO.html?… tenka lahucka(280g) total neprefukava, neskutocne dycha. Pod to som zobral termo natelnik http://www.goreapparel.com/…/UTSMEN.html?… , tato kombinacia je parada, mal som na tom natelniku este kratky letny dres a pohoda aj v 7–8 stupnoch.Povedal by som ze skom skor trochu zimomravejsi a s kratkym letnym dresom som v pohode zvladol tu bundu okolo 15–18 stupnov, pri vyslape som rozopol aby trochu vetralo a uz na traily som zvladol kludne zapnutu. Ono samozrejme zalezi strasne ci fuka alebo nie, to zraza teplotu na pocit vyrazne dole, hlavne ak nemas kvalitny naprefuk.

        0 0
    • Namtos  

      No na Moiru by jsi právě měl mít izolační vrstvu, která tě udrží v teple a pak až bundu s neprofuk nebo membránou to asi záleží jak je komu zima.

      Jinak mě se od 8–15°C osvedčila bunda na běžky Nordblanc Cosmos (pod termotriko a buď dres s krátkým nebo dlouhým rukávem). Bunda má zateplený prošitý předek a prodyšná záda, ale ta by u tebe neřešila problém s rukami , protože i rukávy jsou prodyšnější.

      0 0
    • Kire  

      Podívej se třeba na bundy od Craftu, co mají membránu na předním díle a rukávech bundy. Sám jednu takovou mám a spokojenost.

      0 0
      • Sipal  

        Jo, koukal jsem na Craft Storm , teoreticky vypadá rozumně. Co máš za model ty?

        0 0
        • Kire  

          Koncem roku 2014 jsem koupil Craft PB Storm, ta už ale není v nabídce. V zimě pod ní mám dvě vrstvy, používám ji do tak 7 – 8 stupňů s jednou vrstvou, pak už mi stačí lehce zateplené čapáky a dres.

          0 0
    • ladiki  

      Osvědčilo se mi to takto:

      1.vrsta-termotriko lidl dlouhý rukáv

      2. tenký nezateplený dres Pells dlouhý rukáv

      3. vesta ultralight-síťovaná záda. Pokud nesvítí slunko ultralight větrovku KTM

      4. nohy

      http://kalas.cz/…n-x6-cervene?…

      0 0
    • Mikikuba  

      Ahoj, trošku jsem si pohrála s alchymií obleče v tomhle článku:

      http://www.hankaebertova.cz/index.php?…

      Sice už to nějakej pátek je ale třeba se něco najdeš:)

      0 0
    • ronin  

      U mě to vyřešila bunda od Endura FS260 Pro Jetstream a stala se nejpoužívanějším kusem hadru na jeře a na podzim. Neprofuk (zatřený teflon) na hrudi a na přední části rukávů, vzádu pěkně prodyšný Roubaix.

      http://www.dajsport.cz/…lack-e3068bk

      0 0
      • krabica  

        Mám podobnou bundu od Maloji, pod ní dávám dlouhé termotriko Craft ActiveExtreme a jsem v teple.

        0 0
    • scota  

      Viděl bych to na prádlo Devold sport s dlouhým rukávem, dres dlouhým rukávem a větrovku Kalas Ambition X3 ;-)

      0 0
    • jIrI___  

      Triko s dlouhým rukávem Sensor Doubleface, zateplený dres z aliexpressu a nahoru buďto neprofuk vestu nebo větrovku z Tchiba (neprofuk předek, prodyšná záda).

      0 0
    • Derwen  

      Já mám na tyto teploty + případný vítr: funkční triko s dlouhým, fleecovou vestu z Decthlonu za 200,– a tenoučkou „bundu“ Alpine Pro , která má ze předu na těle a rukávech neprofuk a vzadu je prodyšná…

      0 0
    • lazza  

      V deseti stupních mám jen triko Craft active a lehoučkou microfleecku od Northfinderu. A zpotím se i v tom, takže občas nahradím jen vestou od Craftu.

      V minusových teplotách přes to vozím ještě Marmot – extra pružná softshellka bez membrány, takže slušně kryje vítr při sjezdu a současně luftuje.

      0 0
      •  

        Obsah tohoto příspěvku je blokován.

        0 0
    • Cryzyy  

      proč jenom 2 vrstvy ? při těchto, nebo na bike i v nižších teplotách vezmu klidně 3 dlouhá trika (Craft, Moira, Moira), dlouhej dres a vestu, ty tři trika už jen tak neprofouknou a přitom to pořád dýchá

      0 0
    • Lada,s  

      teplejší triko dlouhý rukáv + zateplený dres + vesta

      0 0
    • zdenal8  

      Jako spodní vrstvu triko Karrimor s dlouhym rukávem (někdy Moira, záleží co je zrovna ve skříni na vrchu) a přes to krátký dres. Když by foukalo, tak do kapsy neprofuk vestu. Ale tak jak čtu další příspěvky, je to docela individuální. Někdo má 10°C jako že je ještě docela chladno a bere dlouhý zateplený kalhoty a jinej už jenom krátký a návleky na kolena.

      Ale kdo jezdí skoro každý den i v zimě, má pak asi termostat nastavený trochu jinak.

      Jediný co ti můžu doporučit, musíš si sám vyzkoušet, co ti bude vyhovovat. Dobrý je, aby ti ze začátku bylo trošku chladněji. Pak se postupně zahřeješ. Pokud budeš teple oblečen hned ze začátku, zbytečně se akorát zpotíš a pak ve sjezdu prochladneš.

      0 0
      • lazza  

        Přesně jak říkáš: je to silně individuální. Ze mě leje i v minusovýcj teplotách a to mám tři tenoučký, fuknkční a vzdušný vrstvy. Tenkou a skoro průsvitnou merino čepici mám pokaždý ke ždímání – vůbec to nestíhá odvádět. A to nijak neženu.

        0 0
    • jaanve  

      Zdar,

      Jezdím enduro termotilko s Dlouhým rukávem, na to triko sintetika a na to endura fs260. To FS 260 si nemůžu vynachvalit, fakt povedeny kousek.

      0 0
      • Petr L2  

        Zdar, nějak si nedovedu představit tílko s dlouhým rukávem, to je asi to samé jako slipy s dlouhou nohavicí :-)

        0 0
    • okam_z_brna  

      Dnes 11°C a jel jsem dlouhé návleky na nohy a letní kraťase a na tělo jsem měl tenké funkční triko s dlouhým rukávem Klimatex, Dres s dlouhým rukávem a v kapse schovanou vestu. Tu jsem použil po zastávce na kafe.

      0 0
      • Breakpain  

        Zateplené navlek na nohy, kraťasy. Termo triko dl. rukáv, pod to tílko, neprofuk lehká bunda. Dle potřeby noviny na trup … ;)

        0 0
        • jIrI___  

          A to jsem si myslel, že tenhle novinový styl cyklistických průkopníků už v dnešní době plné moderních funkčních materiálů už nikdo nepraktikuje :))

          0 0
          • Breakpain  

            Tak ty noviny nacucaj vodu trochu a pak je vyhodím a netáhnu se s nima. Klasika – ráno je chladněji na vestu, ale dopoledne už bych ji sundal … tam mi noviny vyhovují ;) …

            A pokud je echt zima, košilka na papíry místo novin. Funguje to dokonale a že bych neměl peníze na hadry, to se říct nedá…

            0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Takhle přesně jsem jel dnes ráno v cca 8°C, ale chtělo to ještě návleky přes tretry, vzal jsem jen krátké přes špičky a nestačily.

          0 0
          • TeryPV  

            Dnes ráno 10st Krátké návleky na kolena, letní šortky, středně tlusté ponožky, celoroční tretry, merino triko s dlouhým rukávem a letní větrovka. Do práce jsem přijel pěkně spocený. Mít tři vrstvy a návleky na tretry asi bych se uvařil :D

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Tak v 5:45 ukazoval doma na dvoře teploměr něco kolem 8°C, takže v údolíčkách a v lese, kde se držel náznak mlžného oparu, bylo klidně o 3–4°C méně. I mi chvílemi bylo na stehna příjemně chladno, do kopečka jsem si jen porozepnul bundu, že bych se vařil, to určitě ne, za tu 1:10 hod se to snad ani nedá stihnout, navíc tempo ráno (ostatně ani nikdy jindy) nehrotím, je potřeba být v zaměstnání použitelný. Je fakt, že na poslední stoupání jsem si mohl sundat bundu, kdybych nebyl líný zastavovat.

              0 0
    • snas89  

      Jen menší tip:

      osvědčilo se mi, že 100% přírodní materiály neodvádí tak dobře vlhkost jako uměliny

      (stačí jen pár přimáchaných procent).

      Já sám jsem při téhle teplotě dost citlivý na to, jestli hodně fouká, nebo ne. Řeším případně vestou.

      Tzn: pod kšandy merino tílko, nebo triko s douhým rukávem + větrovku nebo dlouhý dres a vestu.

      0 0
    • RUSH  

      Teď v sobotu jsem v teplotách okolo 10 st. jezdil. Oblečené jsem měl jako první vrstvu Moira Ultralight krátký rukáv, prostřední vrstvu Senzor Double Face dlouhý rukáv (chlupem ven) a lehkou bundu Kalas . Na nohy čapáky Kalaš s chlupem Roubaix.

      Ta lehká bunda Kalaš je určitě dobrá, ale tvrdit, že se v ní nikdy nezapaříš, to bych si asi nedovolil. Obecně takovou bundu neznám. Možná by mohla být dobrá tato z Kupkola ale osobní zkušenost s ní nemám.

      Tenké větrovky Kalaš, Sportful Hot Pack atd. pro tyto teploty nedoporučuji, člověk je pak sice v teple, ale ve vlhku (pot se nestačí odpařit). Pokud pak jedu delší sjezd po silnici, nebo začne víc foukat, začne být zima. Je třeba také myslet na to, že vlhké termoprádlo izoluje méně než suché.

      Dobrá varianta je dres s chlupem a klasická vesta se síťovanými zády. To se vozí asi nejvíc, ale to od jaké teploty, je velmi individuální.

      0 0
      • nomecz  

        no podle mě u těch 10 stupňů mi připadá mít 2× termo trošku moc, to je jasné že se potíš. Skus dát pod tu kalas větrovku jenom jednu vrstvu a uvidíš.

        0 0
        • RUSH  

          A jakou konkrétně?

          0 0
          • nomecz  

            no záleží jak moc seš zimomřivej, já dnes ráno do práce jel v krátkým merino triku a Kalas vetrovce (viz moje příspěvky navrchu + capaky a pohoda tak akorat, gatě bych snesl i 3/4 . Takže skus třeba jenom ten double face a pak uvidíš no

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.