• Džey Ár

    Hoj, mám dotaz co si myslíte o použití DC na AM kole se zdvihem 150 mm. Nezajímá mě názor co si myslíte o DC jako takovém, o tom mám názor vlastní. Zajímá mně jestli to někdo používáte, nebo jestli o někom takovém víte a jaký styl dotyčný jezdí. Je mi také jasné že budete většinou tvrdit že na takové kolo patří pevná páka, souhlasím. Ale já po dlóóuhých letech chrtění prodal XC a teď skládám AM kolo, ovšem hodlám na něm spíše jezdit to co dřív na 100mm fulu akorát prostě na pohodu a bez stresu, jen takové courání po hřebenech. Kolo postavím s posezem nižším a sedlovka zůstane pevná, dokonce i RÚ na ní nebude :-)! Dík za odpovědi!

    0 0
    • goofy  

      kdyz ti sedi, tak neni problem a dej si je tam. Vzdyt je to ciste o tvych preferencich a pocitech ;-)

      0 0
    • TJK  

      Alinceb má 150/140 AM .. vozi Dualy.. nestezuje si… nevim ja na to zvylej nejsem… nemuzu soudit

      0 0
      • alinceb  

        Jen opravím – mám 140/152,4 :), a jinak jo, poprvé jezdím na kole dualy (XTR960), protože tam byly namontované, když sem ho koupil. Výkon XTR mi vyhovuje a po výměně inverzního šaltru za normální (nechápu, kdo takovou kokotinu jako inverz vymyslel) je to úplně v pohodě.

        Dokonce maj pro mě dualy jednu výhodu – na pravém palci mám páčku teleskopu a s trochou cviku se zároveň řadit a přitom ovládat teleskop…:)

        0 0
        • TJK  

          Kdyz mas na pravy ruce packu razeni 1×10 a na levy teleskop tak to de taky delat oboji a jeste muzes brzdit obema rukama najednou :-DD

          0 0
        • JSt  

          cos tam mel za saltr a cos s nim provedl? ten perverzni, myslim. ;-)

          0 0
          • alinceb  

            XTR960, samozřejmě…:) A mám ho pořád doma, dokonce 2…:)

            0 0
    • romachain  

      Vozil jsem DC bez problémů na AM použítí (např. jsem s tím projel všechny traily v Davosu). Nikdy mi to nijak nepřekáželo, teď už je nemám a jezdí mi to furt stejně :-)

      0 0
    • kubad  

      když ti vyhovují tvoje volba, ale že se to už pěkných pár let nedělá taky o něčem svědčí, prostě to lidi nechytlo,

      na chrtím kole sem to měl, v pohodě, ale už by ch to znovu nechtěl

      0 0
    • konarider1  

      Dualy sem vozil, ale měl sem strašnej problém s tím, že když sem si v nějaké technické sekci chtěl přibrzdit, tak sem někdy i nechtěně přeřadil. Od té doby vozím raději klasiku.

      0 0
    • mr.antik  

      tak jestli je máš, tak to zkus. Já taková obrovské páky nemůžu ani vidět, natož abych si je dal a kolo. V ternu mám rád pevnou páku.

      0 0
    • borda  

      Rekl bych, ze dost zalezi, jaky dualy mas. Jestli jeste puvodni verzi, vychazejici z XTR 2003 (966), tak ty bych nebral, pac si myslim, ze na takovyhle kolo uz celkem blbe brzdej. Samozrejme pomuze velkej kotouc, kterej tam stejne budes mit, ale stejne.

      Pokud novejsi, vychzejici z XTR 2007 (97×) tak pohoda.

      0 0
      • Džey Ár  

        Plánuji poslední verzi XT co se dělaly. Jsou na krámech o s třmenama a kotouči za cca 6 tis.

        0 0
        • borda  

          Tak ty brzdej jak hovado :-). Na jednom kole mam 966 XTR a na druhym tyhle XT a to se vubec neda srovnavat. Je tam opravdu markantni rozdil. Taky jsou na riditkaxh vyrazne kompaktnejsi, diky jinemu reseni expanzni nadobky.

          Podle myho ty starsi zase lip radej (je tam o hodne vyraznejsi cvaknuti), ale to muze byt tim, ze ty starsi mam prece jen XTR a taky, co jsem videl na netu, tak vetsina lidi si ten lehounkej chod novych dualu chvalila.

          Takze, jako brzdy jsou vyborny. Co se tyka razeni, to musis vedet sam, jestli ti to vyhovuje. Preradit na nich jde velmi snadno.

          0 0
    • Džey Ár  

      Sákryš vy jste rychlí :-), to jsem nečekal!

      Dík za příspěvky, zvláště Alinceb mně potěšil. Jen doplním, že jsem už vystřídal opravdu všechna řazení na trhu. DC mi sedly a jak se říká na každou p…l sedí jiný kakáč. A tak když si teď můžu vybrat, tak bych rád do nich šel. A vzhledem k určení těch 150 mm vím že asi i zabrousím do věcí trochu více z kopce a s trochou nároku na techniku, tak bych nerad aby mně to nějak omezovalo. Při normálním ježdění po hřebeni v Beskydech vím že problém nebude.

      0 0
      • mr.antik  

        Na AM kole, pokud chceš jezdit na pohodu, tak bych se na nějaký vyhovující/ne­vyhovující styl řazení vykašlal, to neni XC kde řadíš každých 5 vteřin, zvykneš si na vše, resp. je to poslední co bych řešil. Prioritní je funkce té brzdy, tvar a chod páčky. A v tom je prostě aktuální Shimano špičkový.

        Občas na tu páčku tlačim v terénu nebo ve vzduchu dost velkou silou i třeba shora (asi trošku zlozvyk), to si u dualu nedovedu představit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.