• witcherrr

    Čaute,

    Mám takový dotaz, asi by jste mi nedoporučili držák na mobil Nokia Lumia 800 v přijatelné ceně cca 200–300, 500 apod nechcu do toho dávat.

    nejlíp v Havířově, aby nebylo poštovné :)

    Díky

    0 0
    • plastic boy  

      http://www.dx.com/…black-175949#…

      Nedavno sem objednal toto, tak sem zvedav.

      0 0
    • SharkPool2  

      Jestli chceš, aby to nějak vypadalo, tak kup Quad Lock Universal bike kit držák. Pravda, stoji sice kolem 900,– ale je to pevný, lehký jak pírko a skvěle vypadá. Mám ho na SGS2 a neměnil bych. Pošta je do 5$. Http://www.gu­adlockcase.com

      0 0
      • DaW_e1  

        Tak tohle vypadá hodně dobře jen to je asi na pár vybraných typů telefonů nebo se pletu?

        0 0
        • SharkPool2  

          Proto jsem psal „universal“ bike kit mount. Mrkni na to. Je u nich na webu taky. Jedná se o držák na řidítka (možno i představec) a plastový čtvereček (drží telefon v držáku), který přilepíš ze spod na kryt telefonu. Já používám gumový kryt na telefon a na něj jsem toto nalepil. Zprvu jsem měl obavy, ale fakt nejsou na místě. Všechno drží, je to malý, lehký jak prase a skvěle to vypadá. Dokonce ani ten gumový obal s tím úchytem nevypadá zle. Navíc je to levnější než ofígo koplet kryt na výše uvedené founy.

          Tudíž závěr, pokud na svůj foun používáš podobný z masově prodávaných obalů/krytů, nemůžeš být nespokojen. :-)

          0 0
          • tpm_slee  

            tak tak..jedině Quad lock univerzál – viz http://bikemobil.blog.mobilmania.cz/

            0 0
            • SharkPool2  

              JJ, to je ono. Nicméně jedna zásadní technická při řešení zda mobil jako GPS na kolo, je kapacita baterky a mobilních dat. Baterka mi vydrží sotva 2 hodiny. A jak jsem zjistil, náročnost dat (alespoň v mém případě je hodně extrémní). Při delších jízdách je to na prd a vyplatí se zainvestovat na specializované techniky. S aplikací Runtastic používám max. 4× měsíčně na cca 1–2h jízdy…, když přihodím měsíční běžnou spotřebu dat tak jsem na hranici 2GB.

              0 0
              • tpm_slee  

                já na kole vypínám jak mobilní data(i synchro­nizaci). Aktuálně na S4mini plnou navigací s aplikací smartmaps a s automatickým podsvícením displeje – 6 hodin bez problému.

                0 0
                • SharkPool2  

                  No jo, ale když vypnu data, tak se mi nenahrává mapový podklad. Tudíž vidím jen šipku GPSky na mapě, která tam není. :-( Na smartmaps kouknu.

                  0 0
            • Sipal  

              Jak se ten quad lock chová v terénu? Zvládne i drsnější zacházení (ne třeba přímo crash, ale větší otřesy, sjezd, …)? Viděl jsem promo video na YT ale jak je to v praxi a po delším používání?

              0 0
              • SharkPool2  

                Hele mám ho na na svém MTB už přes rok. Občas to přehodím na silničku. S gumičkami drží naprosto parádně. Mobil v něm taktéž no problém. Rozdhodně bych neměnil, za ty prachy to stálo. Downhill nejezdím :-), ale jinak se v terénu fakt není čeho bát. Používám na na SGS2, který mám v gumovém obalu…papírem zakryju vstupy do founu (kvůli prachu) a jedu :-)

                0 0
                • Sipal  

                  OK, díky, tak já ho zkusím. Kdyžtak to mám na koho hodit :-)

                  0 0
                • PavelBlecha  

                  tak zrovna na S2 je nejlepší biologic.

                  0 0
                • DaW_e1  

                  Mám dotaz na dlouhodobé majitele držáku quad lock. Potřebuji pracovat i na kole, takže za vyjíždku musím vyřídit třeba 15telefonátů. Jde mi o to, jestli se ten upínací systém nějak časem nevychodí, když tam budu telefon co chvíli dávat a zase vytahovat.

                  0 0
                  • tpm_slee  

                    Mám Quad lock cca 2 roky, už jsme i měnil telefony a přelepoval univerzální kit, nic se neochodilo a všechno chodí jako nové..čest australanům za dobře odvedenou práci..

                    0 0
                    • Manzak  

                      Tak nejak, mam teda jen rok, ale pouzivam vsude, auto, moto i kolo. A nejen ze se neochodil ten jistici mechanismus, ale i ten nalepovaci kit na zada mobilu drzi jak bejk. Ze zacatku trochu obavy jestli se nebude odlepovat, ale ani naznak neceho takovyho tam neni.

                      0 0
                  • SharkPool2  

                    Tak na 15 telefonátů už bych snad vozil v uchu handsfree. :D To budeš stát častěji než pojedeš. Ale jinak ho mám asi rok a půl (nevím přesně) a vše drží jak má. Vychozený jsem tak maximálně já. :D

                    0 0
          • kralovek  

            ten mam taky. Je sice drahej jako prase ale je to asi to nejpraktictejsi co existuje.

            Akorat jsem si na nej udelat takovou podlozku, ktera mi umizni lip ten telefon sundat. To snimani jde jinak dost blbe, hlavne v rukavicich.

            S timhle uplne v pohode.

            (vyrobeno z tacu od mcdonalda)

            0 0
      • Lenka.05  

        Zjistila jsem (bohuzel az po objednani ze zahranici), ze maji pobocku i v CR, kdyby nekdo potreboval

        Ja objednala tenhle predsazeny drzak plus protikus, protoze mam kratky predstavec a ten druhy drzak by se mi tam nevesel, tohle vypada jako dobre reseni. Tesim se, az to otestuju.

        Jo mam dotaz – mate nekdo zkusenost, jak ten drzacek drzi prilepeny na takovem tom ochrannem silikonovem pouzdre na mobil? Nechce se mi to lepit hned na tvrdo na ten zadni kryt, ten silikon by byla dobra ochrana pro telefon, kdyby prece jen doslo k padu.

        Jinak – porad jsem resila navigaci se sporttesterem. Nakonec jsem to vyresila nakupem Garmin Fenix 3 s cidly rychlosti a kadence a na riditka levny mobil s offline mapami, ktery bude slouzit jen k orientaci v mapach, takze vydrz v klidu. Hodinky jsou pro mne univerzalnejsi – behani plus kolo. Nehlede na to, ze bud se da za nekolik dolaru prikoupit z Alli baterka do mobilu nebo dat v hospode pri obede na nabijecku ci powerbanku. Pro mne lepsi reseni, jak mit k Fenixovi jeste nejakou dalsi drahou navigaci.

        Presnost GPS levneho mobilu neni ve srovnani treba s tim Garminem nic extra, ale na orientaci v terenu uplne v pohode.

        0 0
        • jirkous3  

          Já si myslím, že s tou přesností levných mobilů to nemusí být tak zlé. Na Xperii M používám Locus nejen k navigaci na kole, ale i při nordic walkingu, a i v lese mi připadá přesnost naprosto v pohodě. Na kole jsme podle Locusu letos najeli skoro 1000 km do Polska po vedlejších cestách a nebyl jediný problém s přesností GPS.

          0 0
          • Lenka.05  

            No ted jsem zkousela vyprodejove Lenovo 2010 a pohoda, jelo to na Locus se zaznamem trasy, mela jsem ho v kapse bez podsviceni displeje, za 2hodinky to sezralo v tomhle rezimu 3% baterky, jeste jsem teda behem vyletu udelala par fotek (fotacek ma ten mobil naprosto tragicky…ale jako fakt tragicky! :) a asi 3× jsem se divala na mapu a kontrolovala zaznam trasy. V lese v takove uvozove ceste je videt, ze to proti ceste na mape ulitlo kousek, ale taky je otazka, jak moc dobre je tam ta cesta zakreslena.

            0 0
            • pepek  

              Lepší než do kapsy je dobrý to strčit nahoru do batohu (pokud nepotřebuješ navádět).

              Ten držák z odkazu nemůže přežít (včetne telefonu) první polet přes řidítka, lepší je ta turistická kabelka, která je schovaná za představcem.

              0 0
            • jirkous3  

              Co umí specializované navigace lépe je výškový profil. Levné mobily totiž nemají barometr a měření podle GPS bývá dost nepřesné. Osobně je mi to docela jedno, ale někomu to může vadit.

              0 0
              • Lenka.05  

                Jojo, to ano. Proto mam toho Garmina, ten barometr ma. Mobil je urcen hlavne pro mapove podklady. Ten zaznam trasy je jen bonus.

                0 0
    • tm  

      doporučuji tento

      0 0
      • Teofilix  

        souhlasím IBERA IB-PB9 je nejlepší nebo je pak super ještě Ibera Mini Panniers IB-TB7obojí mám a mohu jen doporučit.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ta přední strana se dá oddělat?

          0 0
          • Teofilix  

            Jak to přesně myslíš? Úplně nechápu jak to myslíš, ale tady máš víc fotek toho produktu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No ten drážák co postovat dole má tu přední folii na sucháč takže se mobil nemusí vyndavat je se oddělá ta přední folie.

              0 0
    • Japhy  

      Když jsem po poslední hozené držce kontroloval GPS, mobil v cumelbagu, kolo a loket (v tomhle pořadí :-) ), nemohl jsem si nevšimnout rány, kterou Garmin Oregon dostal do gumového rantlu. Tipuju že mít na rodlech igelitový futrálek na smartphona, hledám dneska na Ebay náhradní LCD a sklíčko.

      Doporučil bych něco se zvýšeným rantlem kolem displeje, třeba tohle, samozřejmě se poohlédnout v zemi původu a ne v Tchibu za pětikilo. Podle mě je lepší dát pár stovek do držáku (i když by měl posloužit jako deformační zóna) než pár tisícovek do opravy mobilu.

      http://www.tchibo.cz/…0048883.html

      0 0
      • tpm_slee  

        tendle typ čínských držáků je přesně šílenej, je jasný, že se z toho plastu něco ulomí a půjde to k zemi..a ke všemu to na kole vypadá přímo příšerně..

        0 0
        • Japhy  

          Jestli je to fakt z ABS, tenhle plast toho vydrží hodně. Nepsal jsem že přesně tenhle, jen bych vybíral něco vzhledově podobnýho. Furt lepší vozit něco hnusnýho na rodlech než kupovat novej dotykáč. Kdo nepadá, jezdí pod svý možnosti. A jdu si zobnout další brufen :-)

          0 0
          • SharkPool2  

            Osobně si myslím, že když hodím někde na silnici držku, tak už je fakt jedno jestli mám na řidítkách takovýhle monster držák nebo něco elegantnějšího. Čím je vyšší, tím víc překáží. A navíc, už z principu nepojedu na krev. ;-)

            0 0
    • wanderer  

      Teď jsem sháněl držák na mobil a koupil jsem tento

      http://www.aliexpress.com/…8994565.html

      Co si o tom myslíte? Trochu se mi nelíbí ty „uší“ ;) – aby se dalo dostat k displeji.

      0 0
      • pepek  

        to snad nevydrží ani uvážlivou jízdu důchodkyně na trekingu

        0 0
      • Mysee  

        S tím bych se asi bál jezdit i po cyklostezce. Hrozně moc robustný a bude se to klepat. Já vozím toto a maximální spokojenost.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Škoda že jen do 4 palců, Z10 má 4,2.

          0 0
          • Esi  

            Já koupil nějakej v lidlu asi za 2 kila, najezdil jsem s tím letos cca 600km silnice a lehký teren a všechno v pohodě, je to i deštiodolné, ale je to hrozná plachta podle mě tak na 6" já mám telefon 5" a vejde se tam s velkou rezervou a pod nej v klidu ještě placatá baterka Colorovo 2500mAh se kterou telefon vydrží v klidu navigovat 10 hodin pokud na začátku má telefon i přídavná baterka nabité na 100%

            0 0
          • Mysee  

            Je verze i do 5 palců nebo iPhony, za stejný prachy.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Tak tady ho maj o hodně levnější http://www.sunnysoft.cz/…-5-bila.html. Doufám že tam je montáž i na představec.

          0 0
          • Mysee  

            Však jasné, tam si měl jen komplet přehled. Já ho taky kupoval něco kolem 400 (to byl ještě jako novinka). Sunnysoft je za mě ok.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jj, ten bílej by měl bejt v pohodě Iphone je pouze o pár mm menší, takže bych ho tam nasoukat měl.

              0 0
      • easton  

        Nabízím vlastní řešení:

        Držák BarFly pro Garmin + plastový zadní kryt na konkrétní typ telefonu (výrobce Jekod nebo Krusell) přilepený k BarFly + pojištěný malinkým vrutem + po dlouhém výběru jsem koupil Sony Xperia Tipo (velkej 4" telefon už nechávám doma), která má díky nižšímu rozlišení displeje skvělou výdrž. Se zapnutým displejem a navigací klidně i 6–7 hodin. Při občasném vypínání displeje bez problémů výdrží celý den zaznamenávat trasu.

        Na silničnku (Runtastic, Strava, Locus, popř. i Sygic) pro mě ideální řešení.

        Na MTB jsem to vyřešil podobně, ale s upevněním na představec pomocí držáku ze starého computeru a přilepení jeho části opět ke stejnému plastovému krytu.

        Lepší fotku momentálně nemám.

        0 0
        • Johnnyxjr  

          Hodně velká paráda.

          0 0
        • MaPa  

          Ano, tenhle princip je to nejlepší.

          Nebo je možnost koupit rovnou pasivní Brodit držák dle konkrétního typu telefonu a přidělat ho na řidítka (ať už originál příslušenstvím, nebo jinak)

          0 0
    • Starostasky  

      Já koupil tento:

      http://www.pepebike.cz/…h-820-s.html

      Vyzkoušeno v terénu a drží jako přibitý + je nepromokavý, maximální spokojenost.

      0 0
    • dusakarel  

      http://www.sunnysoft.cz/…-5-bila.html

      Tenhle zvládnul dlouhé Sudety bez jediného problému, takže určitě doporučuju, dobrý poměr cena/výkon

      0 0
    • kaktusjack  

      Zdravím, nemáte někdo osobní zkušenost s držákem Ibera oproti Quad Lock?

      Quad lock se mi zajišťěním zamlouvá víc, ale nevím jestli se mi vejde na krátký představec. Nemůžete někdo změřit jak dlouhá je ta jeho základna? Potřeboval bych k němu i nějaký vodotěsný obal za rozumnou cenu na 5'' mobil, nemáte tip?

      Ibera je levnější, jednodušší řešení, ale nejsem si jistý jestli dostatečně pevné i do terénu.

      0 0
      • tachmude  

        Mám iberu a v pohdě i v terénu.Jen je problém s proximi senzorem.Jakmile chci volat nebo přijmout hovor tak senzor automaticky zhasne displej.Kdyby šel senzor na mobilu deaktivovat bylo by po problému.

        0 0
        • kaktusjack  

          Tak asi vezmu ten, ty problemy s proximity senzorem snad pujdou nejak vyresit. Kvuli volani to nemam. Diky

          0 0
          • zdenek  

            To jsem zvědavý jak.

            Na kole vozím mobil v kapse v igelitovém sáčku na zip a taky mi v něm proximity senzor vypíná displej hned, jak zvednu hovor.

            0 0
            • kaktusjack  

              To ja taky :D asi tak, ze kdyz nebude fungovat zadna appka a nepujde to jednoduse obejit tak to nebudu resit. Jak jsem psal, tak nechci to na riditkach kvuli volani, ale kvuli mape. Navic lepsi ekonomicka alternativa neni, kupovat slusny vodotesny mobil je moc drahy :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.