• mcking

    Ahoj všichni, Chtěl bych se Vás na něco zeptat. Mám malý byt a moje kolo Canonndale Habit 3 2017 jaksi zabírá dost místa v chodbě bytu(nikam jinam ho dát nemůžu) a tak jsem se díval na možnost koupit nějaký držák na kola na strop. Zaujal mě tento Floaterhoist BA1, ale bohužel jsem zjistil, že momentálně je nedostupný a nikdo neví, kdy bude opět dostupný. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s takovým typem držáku, případně neznáte nějakého výrobce, který podobný typ vyrábí??? Díky moc za odpověď.

    0 0
    • plzakj  

      https://www.rosebikes.de/…fter-2669056 Vypadaj, ze maj.

      0 0
      • mcking  

        haaaa díky kupuju

        0 0
        • zdenek  

          Nesplnila by totéž nějaká sada háků z místního železářství nebo v akci v Lidlu? Pokud na to kolo dosáhneš ze země a obejdeš se tedy bez kladky…

          0 0
          • mcking  

            no… asi by splnila…

            0 0
            • MavasH  

              Já mám kolo umístěný pod stropem, ale je k tomu potřeba ještě jedna stěna (tzn. kolo nemůže být „uprostřed“ místnosti, ale to by asi stejně chtěl málokdo). Na stěně jsou háky, kam se položí kola a ze stropu visí špagát, na který zavěsím představec. Původně jsem myslel, že zavěšená bude horní rámová trubka, ale když jsem nainstaloval háky na kola, dal tam bicykl a hledal ideální místo na zavěšení, zkusil jsem prst „zapíchnout“ do představce a kolo drželo. Takže nakonec odpadly i problémy se stáčejícím se předním kolem. Část špagátu mám omotanou vázacím drátem, aby se nekroutil, když kolo zavěšuji. Měřím 186cm a kolo takhle v pohodě zavěsím ze země (přes sezónu jsem kolo sundával/nandával denně). Háky jsou udělaný „na míru“, ale určitě by šlo zaimprovizovat něčím, co je běžně k dostání.

              0 0
              • Smazaný účet  

                nerozcentrovávají se takhle kola?

                0 0
                • MavasH  

                  Přední je po sezóně jak pravítko, zadní trochu háže, ale to přisuzuji spíš našim kvalitním silnicím. Kolo má necelých 8kg a nikdo se za to nevěší. Někdy manželka za zadní stavbu/kolo pověsí ramínko s vypraným oblečením, ale i tak si myslím, že ta síla je zanedbatelná oproti silám působících při jízdě do prudkého kopce :)

                  0 0
              • zdenek  

                Já to mám podobným způsobem, ale bez nutnosti té stěny. Háky pro ráfky taky visí ze stropu. Třetí je na rámovou trubku. Háky jsou naohýbané z plechu. Podobně jak to máš ty. Takže kontakt s ráfky a trubkou je na větší ploše a jsou vypodložené měkkým materiálem, což máš podle fotek asi taky.

                Přední kolo je samozřejmě nutné fixovat k dolní rámové trubce (řemínkem od klipsen).

                0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Jsem to mival taky tak podobne, docela to fungovalo. Dva haky na stene a hak na horni ramovou pres malou kladku.

                0 0
              • Kouba_2005  

                Tak jsem to měl podobně, ale abych nemusel nijak fixovat přední kolo, tak jsem měl na zdi místo háků plechy ohnuté do „U“, kam se kola zasunula. Třetí držák dlouhej plochej hák ze stropu za horní rámovku.

                0 0
                • zdenek  

                  Takže kola byla zasunutá jako v kolejnicích? To je dobrý nápad, kdybych někdy dělal upgrade. :-)

                  0 0
    • Alojs01  

      Nekdo tu daval obrazky, ja vesi kolo ke stropu na plocho. To mi prislo hodne zajimave a prakticke.

      0 0
    • Smazaný účet  

      možná by to šlo takhle…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.