• jack

    Zdar máte někdo zkušenost s těmito dráty – docela by mně zajímala váha a tuhost výpletu – jsou fakt za dobré peníze,ale na jejich stránkách mi ta váha připadá nějaká vysoká.Uvažuji o kolech z Bikeartu a oni je používají – díky za odpovědi.

    0 0
    • Radovan84  

      Mám od Radka záplety.Ráfky FRM-Tune-ploché dráty CN + vyztužení karbonem.Naprostá spokojenost.Cca se motám okolo 73kg.Vzadu RU a vpředu 15mm osa.

      0 0
    • jonti  

      Mel jsem je a zkusenosti dobre.

      0 0
    • Esi  

      No mě tyhle dráty docela praskají, jsem z toho otrávený bez jakéhokoliv důvodu většinou na rovině na asfaltu nebo šotolině, vždy to uletí u ráfku, teď jako zlatej hrřeb to prasklo v nipli je v tom lomu vidět jak niple tak drát tak že ne není to blbě zapleténé ani to není přetažené. Nevím jestli jsem měl smůli a trefil zrovna vadnou serii, za 8 000km na XC kole 4 drát. vždy praskne jiný než ten na ozici kde jsem ho měnil. mám 90kg. Jaké jsou zkušenosti s DT SWISS AERO COMP BLACK 2MM nebo SAPIM CX RAY nebudou třeba pevnější ? zatím teda nejsem otrávený tolik že bych to vystříhal a zapletl znova, teda nechal zaplést, jeden drát si vyměním, ale zaplést celé kolo do toho se mi pouštět nechce.

      0 0
      • krabica  

        Mám dlouho CX Ray na gravelu i enduru a nepraskl mi ani jeden, když jsem vrazil nohu do předního zápletu, tak se roztrhly mosazné niple. :-) Továrně zapleté DT Competition Race taky drží na enduru bez připomínek a teď zkouším na XC zápletech DT Aerolite, ale zatím je moc brzy.

        0 0
        • Esi  

          díky, zkusím CX Ray. Trochu mě to štve, vyměnit ten drát je samozřejmě práce tak maximálně na hodinu, spíš že s sebou vozím na víkend i náhradní dráty, tenzometr pásku do ráfku a podobně :-(. kdyby to alespoň praskalo když někde zprasím nějaký sjezd nebo tak něco ale dneska to uletělo na šotolinové cestě na rovině. Už minule když jsem měnil tak jsem celý výplet kontroloval tenzometrem a přetažené to taky není.

          Kolik vážíš ?žena snad nejsi tak se můžu zeptat :-) přece jen já mám 90 kg mám na tom kole 30mm ráfky a 32 drátů tak že určitě nic poddimenzovaného.

          0 0
          • krabica  

            Teď 90, ale loni třeba 105. :-) Ještě záleží na ráfcích, jestli jsou OK… Mám všude karbonové a ty jsou pevné sami o sobě.

            0 0
            • Esi  

              mám 30mm pancho status, nakoplé nikde nejsou, měla by to být kola na Enduro / AM pro 120kg jezdce, vždycky mě naštve že to rupne někde na rovině, jako na silnici při brždění před křižovatkou dneska na úplné rovině na šotolině, za celou dobu co to mám jsem snad ani netrefil klacek do výpletu, jsou to 2 dráty za sezonu, prostě nechápu, ten výplet se jinak ani nehne, rozcentruje se to až když rupne drát a pokaždé je to v úplně iné části výpletu. Na starých kolech které jsem věčně centroval mi snad nerupnul ani drát a to tam byly 19mm ráfky od RB a kulaté 2,mm dráty a vážil jsem tak 110 kg teď mám 90kg.

              0 0
      • roupik  

        Cx Ray mám na silnici a při mým metráku a jízdě občas i po staveništi apod. za cca 10tis. km drží všechny

        0 0
        • Esi  

          super díky, vezmu CX Ray a snad postupem času nevyměním všechny :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.