• Dave.6

    Zdravim, Bydlim v Pardubicich, kousek od kuneticke hory. Kamos me vzal na kunku s kolem (jezdim tam casto ale jen na vyhlidku a pak dolu po asfaltu dolu i kdyz se tam nesmi :) ) no ale kamos na to ze dolu to vemem zadem… tak jo rikal jsem si proc ne :) No nevim jestli to tam nekdo zna ale je to o hubu :) Poprve jsem to vic sesel nez sjel a podruhe se rozsekal a uz jsem na to kaslal :) ale porad me to hloda ze on to sjede v poho a ja ne…

    Cim to je? Ramem? (mam 21") Mou vyskou (196cm) Asi bych hlavne rekl stracehm.. Fakt se bojim ze bych si neco udelal a tak se hodne krotim…

    Dole jsme chvilku sedeli a koukali na ostatni jak tam jezdej (docela dost lidi tamtudy jezdi) prijeli nejaci typci s celoperama a jasne ze v pohode to sjeli ale nejvic nas (a me) dostal typek s holcinou, oba stary favority a sup a byli dole… No kdyztak sem hodim fotky jak to tam vypada ale na ziletku je to fakt o hubu.. To uz hranici ze silenstvim :)

    Tak co zna to tam nekdo? Jezdite to?

    Anketa: Bojite se drsnejsich sjezdu?

    0 0
    • Raydowe  

      no ked je to zjazdne aj na favorite tak to ramom asi nebude, ale skor technikou.

      vela usekov pri DH je nezjazdnych pokial to clovek kroti. Tym nechem povedat ze by si to mal pustat, ale niekedy je najvacsia chyba ist v nespravnu chybu na brzdy. presunes tak vahu niekde inde, pri brzdeni sa velmi zle pracuje s taziskom. popripade staci aj nieco maleho na drahe ( a ze pri DH tam je toho dost) a pokial si brudko na brzdach tak to vacsinou konci poletom cez riddy. Cize brzdit jo, ale vediet kdy ist na brzdy, a kedy skor to prejst technicky.

      Ja nie som ziadny DH maniak, mame tu ale zjazdovku tiez s jednym takym usekom. Je to esicko v strmom klesani. Tak v strmom ze clovek tam nabera rychlost 30–40km na tak sialenom malom usekou, ze ist tam na brzdy znamena odkotulat sa medzi stromy. ja to este nedal, a neviem ci to vobec dam, ale maniaci tade jazdia tak, ze do toho este slapu, proste sialenci. clovek si sice vravi, ze to treba len prekonat strach, ale ked je tam hore a diva sa dolu, tak ho vsetky tieto kecy prejdu.:)

      0 0
    • chupas  

      ktery zadem myslis? je tam toho vic

      1. z vyhlidky smer schody
      2. z vyhlidky u schodu rovne a doleva-dolu
      3. pri vyjezdu ke kasne, jeste pred „padacim mostem“ prudce doleva-zkopce, mizi to v krovi, pravotociva
      4. pri vyjezdu nahoru, za pstrosama doleva, sadem ci co.
      0 0
    • Crempa  

      Kunka zadem je myslim v pohode, takovy lehce prirodnejsi schody s tim ze na konci musis jit za sedlo bo je to mirne strmejsi (par vyssich schodu) PS: kdyz to vezmes napravo tak o tech schodech skoro ani nevis ;-)

      0 0
    • dieegoo  

      Možná myslíš tu trasu, kudy sem se drápal pěšky nahoru. Když přijedeš kolem jízdárny po písčítý cestě, zahneš doleva na asfaltku a hned do prava, tak je takový prudký kousek lesem a za ním několik ještě prudších, které sem měl vůbec problém vyšlapat pěšky, jak mi podjížděly nohy v tretrách. Pak je kraťoučký úsek po takovým singlu, po obou stranách „propast“ a vylezeš skoro uplně nahoře, vyšlápneš asi 3 schody a seš u vyhlídky. No měl bych strach :)

      0 0
      • chupas  

        drapat se tamtudy nahoru, bych taky mel strach. predevsim ze me nekdo sunda pri sjezdu dolu :)

        0 0
        • dieegoo  

          To sem si taky říkal, protože nevěřím, že by někdo zastavil při takovým sklonu a ani nevěřim, že bych se dokázal uhnout. A jet to dolů po zadku se mi fakt nechtělo :)

          0 0
    • Dave.6  

      Je on to i nekdo zna jo? mazec :)

      No myslim to z te vyhlidky po tech par schodech a pak rovne za to zabradli a doleva dolu.. je tam singlik a na konci je takova brutal strz a ted kdyz je tam listi tak je to jak v tunelu…

      nevim jestli jsem fakt takova lemra ze to nesjedu ale fakt se bojim… :)

      0 0
      • dieegoo  

        Jo, tak to myslíš tu samou trasu co já :) taky bych se bál a ne málo, ten sklon je podle mě takový, že bys nebyl schopnej zastavit v připadě potřeby. Brzdy by to asi zvládly, ale o pláštích dost pochybuju. Každopádně v takovým sklonu seskočit z kola by minimálně značně bolelo…

        0 0
        • Dave.6  

          to jo no na zastaveni to tam fakt neni… to fakt jak pise podemnou chupas jen pustit a nic neresit :)

          Nevim cim to je ale ja se o sebe bojima strach me v tomhle nekdy hodne kroti..

          jel jsem takhle taky sjezdik a jak jsem se bal ze se to hodne rozjizdi tak jsem ve strachu zahmatnul brzdy a uz jsem letel pres riditka… Pak byl respekt jeste vetsi :)

          Je to hodne i o podvedomi…ale je asi jasny ze jak to sjedes jednou tak pak uz by to asi nemel byt takovej problem…

          0 0
      • chupas  

        no tak doleva u zabradli to opravdu nic neni. sjedes jednou, sjedes pokazdy. zacatek je potreba pekne pomalu povodit si kolo. pak prijde leva zatacka, tak to muzes pustit, nejlepsi stopa zleva. prijde louka, kde se spojuje trasa 3). tam doprava dolu. volim levou stopu. to koryto nemusim. pomalejc, dole je pisek a kdyz neni mokro dost mi to tam tancuje. konci to sjezdem, prudce a rychle dolu. nic neresit. proste za sedlo. lechtat predni a skorosmyk zadni. zastavit to tam fakt nejde. mozna tak naky 2,5" gumy.

        ja to taky nejezdil, ale kdyz jsem se vratil z Beskyd, tak to byla takova usmevava „cesta“. neco jinyho je to, pekne na podzim, kdyz je listi na zemi a mokro. to je pak korejtko pekne rychly.

        0 0
      • chupas  

        se tam urcite nekdy musime potkavat. ja tam jezdim velmi pravidelne.

        0 0
        • dieegoo  

          To já taky, naposled jsem tam byl včera..

          0 0
        • Dave.6  

          Je tak to diky za navod :) Nekdy az seberu odvahu tak zkusim :) ty jo ale stejne me to zatim prijde o hubu :)

          Jinak neni to treba i kolem :) ja mam EPICONA a gumy smart sam to nejsou zrovna zadne DH gumy :)

          Jezdis tam casto jo? no je pravda ze tam potkavama hodne lidi i na GT a Canyonu ale tezko rict.. kazdeho zdravim ale vetsinou dupu do kopce nebo jedu z kopce tak moc casu na zastaveni neni… :)

          A koukam ze jezdis i do zeleznych hor :) Ty jo muzem se nekdy sejit a pokecat :)

          0 0
          • chupas  

            v tydnu prumerne tak 3×. vzdy navecir. od 18–20. o vikendu jen nekdy. letos uz 40× a stale vice :) Do zelez jezdim, to je pravda, takove ty celodennaky. jedine kopce v okoli. je tam hezky a vzdy neco noveho.

            na 99% to neni kolem ani gumama ani pocasim ani cimkoliv ostatnim. trenink, technika, a odvaha. nic vic to neni.

            urcite se muzem srazit. vezmu jeste kamose a projedem si kunku krizem krazem, pokecame. nevim jestli to zitra vyjde. ma chcat a v utery taky. to ja teda za deste nejezdim. ale kdyz bude hezky, tak v kolik?

            0 0
      • Smazaný účet  

        Zrovna včera jsme tu trasu jeli a bylo to v pohodě :-) Je fakt,že seskočit z biku tam nelze :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Sjeli jsme si to ,co tu popisujete. Je tam ještě někde nějaká cesta. Vím,že jsme to jednou jeli podél vody až do Pce,ale už si to nepamatuju. Vím jen,že se vyjíždělo někde u Cihelny :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.