dovolena v okolí Bonenského jezera

9 nepřečtených
  • orca

    Přátelé máli někdo nejaké zkušenosti + tipy ze zmíněné oblasti přivítam info . Tuhle oblast jsem vybral neboť plán je jak blízké kopce pro mne tak jezero + rovina pro rodinku a v neposlední řadě blízkost Legolandu. Cokoliv uvítám , osobní zkušenost vítaná , cena co nejlepší , komfort nevyžaduji .

    0 0
    • vlkouš  

      smim se zeptat, kde to jezero je? v.

      0 0
      • madcat  

        nemyslel on Bodensee?

        0 0
        • orca  

          ano drobet jsem název počeštil :-(

          0 0
          • vlkouš  

            Počeštil, ale trochu špatně. Česky je to Bodamské jezero. Oblast je to ideální. J a JZ břehy sousedí s předhůřím Alp, zbytek s pahorkatinou se spoustou lesů, vinic, romantických evsniček a osad. Všude je na co koukat. Asi „NEJ“ je ostrov Mainau „tropický ostrov“ (vlastně obrovská botanická zahrada s vyžitím pro děcka), dostupný lodí z Kostnice nebo Meersburgu či pěšky po umělém náspu. Historická města jsou Kostnice (konzilový dům, chrám, rýnský most), Meersburg (vinice), Lindau (zajímavý přístav, historické domy)a střed Brenenzu. V Bregenzu je pěkná letní scéna (klasická opera, rokové koncerty, divadlo) přímo na jezeře. Z Bregenzu se dá vyjet lanovkou nebo vyšlapat na horu Pfander přímo nad jezerem a městem, kde je malá ZOO. Jinak celé jezero se dá prohlédnout z paluby parníku. Jsou to několikpatrové šífy konfortně vybavené a brázdící celé jezero přesně podle jízdního řádu. My jsme jeli z Kostnice přes Mainau, Meersburg, Friedrichshaven, Lindau až do Bregenzu. Ale tahle plavba trvala asi 4 hodiny čistého času s 2 hodinouvou prohlídkou ostrova. V okolí je zajímavy ostrov Reichenau na Dolním jezeře (Untersee) a dostupné jsou i Rýnské vodopády. Jeslti Ti to nestačí, tak jsem na mejlu nebo ICQ. V.

            0 0
            • vlkouš  

              A ještě k ceně. Sami spořiví Němci a Švýcaři raději jezdí na dovču do Itálie nebo Španělska. Služby v okolí Bodamského jezera jsou sice perfektní, ale jedny z nejdražších v Německu-Švýcarsku-Rakousku. A ještě jeden tip na výlet – dojet na kole, vlakem nebo autem proti toku Rýna do FL, tedy Lichtnštejnska. Je to raritka pidistáteček a stojí za to. I když myslím že služby jsou tam uplně nejdražší. V.

              0 0
            • orca  

              a co ubytování ? měli jste to přes cestovku a nebo již z domova přes net objednané a nebo až na místě ? V jakých cenách se to tam pohybuje ..

              0 0
              • vlkouš  

                Aha, ty zkušenosti mám jak z týdenního podytu tak z jednotlivých cest „kolem“. Takže Ti ceny neporadím, měli jsme přes známé Rakušáky týden ubytování za hubičku ve Feldkirchu asi 30 km na J. Cena byla směšná. Mylsím že jsem platili snad jen ten lázeňský poplatek. Obecně se v CH dá počítat s cenou za osobu od 10,– CHF ve stanu a od 25,– CHF za penzion. K tomu ale ještě příplatky. D a A jsou obecně o něco málo levnější. Ale Boodensee stojí za to!!! Zkus nějaké webové stránky. V.

                0 0
                • vlkouš  

                  Možná bych zkusil i ubytování kousek od jezera. To pobřeží je přímo „luxusní“ službami i cenami. V.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.