Dopřáli ste tenhle víkend sobě i biku bahenní lázně?

55 nepřečtených
  • Oakey

    Tak mě po dnešní a páteční projížďce, kdy sem před barákem čtvrt hodiny čistil to největší bahno z kola založit tenhle thread(nebo, jak se tomu nově tady říká vlákno:))

    Rozhodl sem se, že už se na to, až bude hezky a relativně vyblajznu a začnu jezdit i v tomhle, jinak bych si vůbec nezajezdil…

    A co vy bikeři a bajkerky, jezdíte taky v bahně, nebo čekáte až to trochu oschne. A jak řešíte, pokud jezdíte čištění a skladování zasviněnejch strojů? (já musim do panelákovýho bytu hodně čistit, páč kdyby ne, tak mě zbytek rodiny přerazí, že jim tam dělám svinstvo).

    0 0
    • Smazaný účet  

      To u nás v Krásně se dá jezdit jenom po silnici :0( vjedeš do lesa a je tam sněhová břečka kterou se nedá jet ani dolů, ani nahoru, málem sem sebou švihnul i při tlačení. Takže jsem to navztekaně otočil a tlačil domů :0( chjo :'0(

      0 0
    • raceman  

      jezdim po silnici a na silničce ;-)

      0 0
    • Radek Broz  

      Asi takhle – na kopci, kde bych normálně jezdil, jsem dneska byl fotit skicross.

      0 0
      • Pebe  

        a od středy má zase připadnout ;-)

        0 0
      • marekmaue  

        tak to unás, unás v Maštlích jsem dneska potkal 2. freerairdy, nádherně jsem si zabikoval, občas nějaká ta skočka, prostě supr, bahno bylo jen mezi potůčkama…

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Jen mezi potůčkama? Včera jsem projela 2*8 brodů na jedný cestě (aneb osm brodů oběma směry) a jedno z mála víceméně suchých míst na širokých lesňačkách Maštalí byla právě tahle „brodivka“. Pár širokých lesňaček bylo opravdu suchých, ale většina byla bahnivá. Tradičně tragická byla modrá cyklistická z Vranice do Boru. Naprosto zničená, propadající se cesta, jedna hluboká rýha, teď navíc plná bahna, až se nahoru nedalo celou cestu jet. Singlíky byly v pohodě.

          0 0
    • Lister  

      jaký bahno…sníh tam je !! :-)

      silnice to jistí.....

      0 0
      • MlokCZ  

        Koukám, že je lepší bydlet kde bydlim a do hor jezdit jen na bikové dovolené přes léto.

        V Plzni už nebylo až tak moc bahna ani včera, dneska už pohoda. Samozřejmě místy občas nějaké bahno bylo, ale jen trochu.

        Minulou neděli byly bahenní lázně i tady, ale teď už pohodička.

        A k tomu dnes 15–17st. a sluníčko, takže i po cestě pohodové posezení na zahrádce, no co si víc přát.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo to se tak někdo má :0( a to stačí bydlet kus od Plzně v 700 metrech a už není ani krásně sucho ani 17 stupňů. Doufám že už se nebude zase ochlazovat a padat sníh jinak to bez kola už nepřežiju. Už mam tý zimy plný zuby

          0 0
        • Radek Broz  

          No… lepší to zase neni, přestože na sníh nadávám, tak bych neměnil.

          0 0
          • MlokCZ  

            Pro tebe to lepší nebude, to chápu, také jezdíš trošku něco jiného. Já si ale v mojem okolí zajezdím super a pro muj styl ježdění je to tu dobrý. Kopce i když tu nejsou žádné vysoké, tak jsou tu přesto slušné a běžně dávám na vyjížďkách kolem 2% (poměr nastoupaných metrů k ujeté vzdálenosti), dnes třeba 1,7%. V horách to samozřejmě bývá i výrazně více.

            Do hor jezdím hrozně rád přes léto, ale teď i kdyby tam bylo sucho, tak bych se ze začátku sezony v těch kopcích hodně trápil.

            0 0
      • Lister  

        tak včera jsem zkusil i terén – sice občas sníh ještě byl, bahna taky dost, ale šlo to, jednou jsem si i zabrodil až po náboje – no moc se jim to nelíbilo :-), ale můj oblíbení sjezdík úplně suchý – musím říct že po zimě to byla naprostá euforie :-)

        0 0
    • Páník  

      U nas jsou kopce suchy, takze sobotni lehky FR jsem prezil jen s par cakancema

      0 0
    • misak.kadlec  

      mrkni do threadu singl v českém ráji tam je zdokumentováno jak jsme si pěkně zabahnili.

      0 0
    • Splinter  

      No krom dalšího, bych dal hlavně tlačítka Zpět na obsah a Refresh stejně jako je odpovědět…

      0 0
    • hribik A1  

      skoro celu zimu som jazdil po cestach, dovcera naposledy som bol v lese na novy rok, ked este mrzlo, pretoze bahnu sa vyhybam, nemam ho v laske. vcera som sa donho tak trochu nedobrovolne dostal pri prieskume lokalnych ciest na morave, takze ked som sa nechcel vracat a daleko obchadzat a narazil na bahno, musel som cezen prejst. to boli vselijake druzstevne cesty, ze asfaltka, a zrazu nic, bahno, kaluze, sutre, piesok a o kus dalej zase asfaltka. dneska to uz v lesoch vyzeralo lepsie, vecer na havrane som si uz aj par kilometrov zajazdil v lese, aj ked doobeda som isiel s tym ze cez bahno dneska nejdem, v tom case na tom nizkom kopci uz nebolo. ale ked je v lesoch bahno, jazdim po ceste

      0 0
    • dannii  

      …musím říct, že to byl po dlouhé době opět super výjezd na kolečku :), včera byl trochu studenější vzduch a tak i oblečení bylo více, ale dnes pohodička a snad jsem se i nakonec smířila s posunem času… Jen se teď peru s tím, že zítra má být taky krásně a Já budu celý den zavřená v práci :(..a co se týče očisty kola po příjezdu domů…mám problém se donutit po příjezdu dát sprchu a všechno poklidit…co první většinou vždy potřebuji, je najíst se :)

      0 0
    • t29  

      Po měsíc starých zkušenostech s hledáním zkratek, kdy jsem kolo po půl kilometru už nemohl ani tlačit (a to se mi mezi silniční pláště a rám vejde bahna hodně), se nezpevněným cestám vyhýbám jak čert kříži. Takže dneska jenom 90 km asfaltu různé kvality.

      0 0
      • dannii  

        …nevím proč, ale nějak se snažím silnicím vyhíbat…samozřejmě mě neminou, jelikož jsem z města a cesta z města je poněkud náročná…ale jakmile jsem venku (pryč z města), snažím se asfaltu co nejvíce vyhnout…ale každý máme nějakou zálibu, chci tím říct, že při víkendové vyjíždce jsem si uvědomila, jak hodně lidí dokáže opustit uzavřené prostory a jít se vyžít ven…a je jedno na čem, či jak.

        0 0
    • chupas  

      vetsinu casu se bahnu vyhejbam, protoze nechci porad cistit hadry. kolo necistim celorocne, to neresim a hlavne co jsem v baraku tak si blato taham az do pokoje a je to luxusni, kdyz mi muze blato kapat na podlahu.

      ale nekdy mi rupne v kouli a udelam celodenni vylet v totalnich srackach. projizdim kazdy blato. ale to me to musi hodne chytnout.

      0 0
    • xentar  

      přátelé, já byhc jezdil i bahnem, kdybych mohl. Místo toho krásné slunečné počasí, celkem přijatelný povrch, který jsem ale sledoval jen z vlaku cestou do práce a zpět…

      0 0
      • Smazaný účet  

        a proč nejezdíš do práce na kole? :0P

        0 0
        • dannii  

          …Já osobně bych na kole vyrazit nemohla..a hlavně bych ho tam nemohla někde nechat…o to více si pak vážím volna a super pocitu z vyjíždky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            To já bych taky do školy nejezdil kvůli tomu že bych ho nechtěl nechat před školou jen tak. Ale cenný věci si můžeme dát do trezoru :0) by se asi divila kdybych tam přitáhl kolo :8D

            0 0
            • dannii  

              ..u mě také, jelikož pracuji, kde pracuji :)…myslím, že by ale v trezoru moje kolečko nemělo ( pro ostatní) žádnou hodnotu, jelikož jsou tam o hodně větší sumičky peněz..

              0 0
        • xentar  

          Ne, že byhc o tom nepřemejšlel, zvlášť, když sem si v sobotu vyzvedl novej dres na poště… Bohužel sem chcípák a kdybych si dneska yvrazil, na 99% bych to odskákal, holt sem v rekonvalescenci :( Ale pravidelné ježdění do práce kralupy-letná mám v plánu, co v plánu, těším se na to jak malej

          0 0
    • Lukecz  

      Včera na Luhačovicku docela blátivo,ale žádná hrůza. Kdežto dneska bylo na Zlínsku nádherně a poměrně sucho

      0 0
    • Lenka.05  

      Dolní Posázaví – sobota vcelku ušla, nějaké bahno bylo, ale dalo se přežít. V neděli o moc lepší – jednak sluníčko, teplo a taky bahna rapidně ubylo. Kéž by to chtělo vydržet. Bohužel rosničkáři vyhrožují opět zimou, deštěm…

      Jo a to nahrávání fotek je tu na pytel.

      0 0
      • Lenka.05  

        Tak snad teď. Uf. Nové BF opět potvrzuje, že každá změna je jen k horšímu.

        0 0
    • kolda  

      ne. v sobotu jsem si dopral jarni lyzovani a dnes supr svih na silnici. na snih jsem se dival zespodu:)

      na bajka sednu az za 3 tydny.

      0 0
    • Karkulka  

      jelikož jsem v posledních týdnech přijížděla domů denně jako prase, každodenní pucování kola před barákem se smetáčkem a kýblem plus praní dresů v ruce mě samosebou začalo děsně unavovat…takže jsem přehodnotila veškeré možnosti následovně: kolo prdnu s všemi mně známými riziky na vapku
      jen tak zdálky ošplíchat, doma pak ve vaně provedu s cyklostarem finální leštičku:), no a dresy šoupnu do pračky na rychloprográmek-bez aviváže samo:) a když nezbydou chechtáčky na vapku, tak řeka to jistí, neb včerejší Beskydy nám poskytly bahenní lázně až nad hlavu:)))

      motto: raději 500 metrů ve sra…ch než 1500 metrů po cestě :)

      0 0
      • Hell_A  

        joooooooojooo, to je výhoda bydlení bez rodičů.. když jsem bydlela sama, sundala jsem kola a rám jsem šoupla do sprcháče, teď je však všemu konec a opět mi za zády stojí máma, kterou by bohužel ranilo, kdyby viděla, jak si pucuju kolo ve vaně:-D .. A přitom to vypadná, jako by ta vana k tomu byla přímo stvořená:-D.. Asi mámu začnu posílat na nákupy, hehe.. zvláště po projížďkách:-)

        0 0
    • vlkouš  

      Užil, ale solnou lázeň. Po 110 km v neděli po silnicích kolem Sázavy v docela slušným protivětru jsem dovezl silničku domů pěkně bílou. Solný povlak byl krásně vidět. Silničáři v zimě solí nešetřili. Bika mám bohužel nepojízdnýho. V.

      0 0
    • minikin  

      Jasne ze ano. A tam kde blato nebolo, stacilo zajst na severne odvratene svahy… napr. Polska strana pohranicia. (31.3.2008)

      0 0
    • Bafoon  

      bahnem jo docela rád ale opruz to čistit, naštěstí to nechávám venku :-) jen ostříknu převody ať to není tak hnusný oschnout namazat a druhý den repete

      ovšem některé bláto fakt překvapí . . .

      0 0
    • Martin  

      bahno? pokud ho není moc, tak jo. asi ještě pozůstatek z dětství, kdy mi rodiče za zabahněnost pokaždé vynadali :-)

      0 0
    • mastihuba  

      u nás se práší :)

      0 0
    • Horyna  

      Bahno mi zas tak nevadí. Nevyhledávám ho ale nezaleknu se když na něj narazím. Horší je že mi lesníci totálně likvidujou další a další trasy tou jejich těžbou v takhle promáchaným terénu. Chápu že po těch orkánech leží v lesích spousta dřeva ale v několika případech se jednalo o klasickou těžbu. Půlmetrový koryta a na tom ještě vetve. Děs

      0 0
    • pavlix  

      Jelikoz parkuju bika v loznici, tak musim pred navratem domu ucinit jeste zajizdku k benzince, kde provedu odbahneni.

      0 0
    • Hell_A  

      No já nevím no, ale u nás už je v lese relativně sucho, takže s ježděním nemám problém.. A když je velký bahno, tak jezdím po asfaltu, ale je fakt, že občas to nejde jinak než přes les a to pak vytáznu zasviněný kolo na půdu a tam odpočíná.. Já ho každej den jak magor neumívám, bych se mohla, když ho stejně další den zase zaseru:-D.. Jinak beru kartáč, kýbl s vodou a kartáček:-D Toť vše, nehrotím to jako můj kemoš, kterej kartáčem drhne i pláště:-D.. Magůůůr:-P

      0 0
    • pitos  

      kdybychse měl vyhýbat blátu tak nejezdím skoro vůbec, silnicím a cestám se vyhýbám co to jen jde a kdybych měl jet jen po nich tak raději nevyjedu vůbec.

      a bike mam špinavý celoročně,nějaká častější mytí neřeším,případně oklepnu to největší bahno ale když cestuji někde dále ,jedu na dovolenou, tak se přemůžu a vždy to lehce umeju.ale stejně ,pokud tedy není velké sucho, tak to je za pár km jak před umytím.

      a abych nezapomněl,vždy to opláchnu i před nějakou tou údržbou.

      0 0
    • rock  

      O jakým bahně mluvíš ? Ať jsem tento víkend jel, kam jsem chtěl, všude se od kol spíš prášilo, než že by to pod nimi čvachtalo. Dokonce jsem po víkendu sundal (poprvé po zimě) blatníky, na co v suchu …

      0 0
    • Manas  

      O vikendu se spis prasilo :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.