• smarda84

    Zdravím,prosím o doporučení na zadní výplet 26" pro hobby jezdce vážícího 100kg a jezdícího i v lesním terénu(Hostýnské vrchy).Sem tam se účastním i 50km závodů s časem 3–4 hod.To abyste měli představu jaký jsem „drtič“.

    To co mám teď je všechno „no name“ a začíná to asi již odcházet(různé zvuky i když jsem to rozebral a promazal)najeto 2100km.Zatím chci řešit jen ten zadek.

    Mělo by to být na 9 kazetu,disk 6 šroubů,rychlou­pínák 5mm,o ceně mám představu tak do 3 tis.pokud je to reálné.Nebráním se ani nějakému bazarovému kousku nebo sestavení,pokud se někdo tady tím zabývá.

    Dík za vaši pomoc.

    0 0
    • Patar  

      V Holešově máš vynikající bratry na výplety kol . Jsou to Aleš a Pavel Daďovi. Dotazovat se zde není nejlepším řešením.

      0 0
    • tonik666  

      obyč náboj (novatec, XT jestli nevadí konusy), ráfek WTB Frequency I19 plus nějaké středně silné dráty (aka sapim race) a mosazné niple.

      0 0
      • smarda84  

        No a co říkáte na kola na ráfcích Remerx FastDisc,náboj Al Remerx Disc,špice 2 mm.Máte někdo s těmato kolama nějaké zkušenosti?

        Hlavně co je to vůbec za náboje?

        0 0
        • alinceb  

          Jestli ti můžu poradit, tak si nech něco uplést z běžně dostupných dílů – tedy hlavně na standardním náboji. Klidně můžeš použít ráfek od Remerxu (Hurry, Disc Pro a nebo FastDisc) + nerezové dráty, ale náboj bych vzal nějaký, na který jsou dostupné díly. Náboj bych vzal třeba Novatec , Shimano XT nebo SRAM X9

          0 0
          • smarda84  

            Jasně že můžeš radit,proto se tu dotazuji,protože v cyklokomponentech jsem začátečník a teprve se s touto problematikou seznamuji.

            Ještě se dovolím zeptat na náboje Force Basic Disc,údajně je výrobce Novatec,jen se to prodává pod Force.Jsou zkušenosti, ať kladné či záporné s těmato?

            0 0
            • Neunzikger  

              Pod zadkem metrákovýho chlapa doporučuji preferovat odolnost před gramařením – tedy Disc Pro neé. I vnitřní šířku ráfku radši více. Tzn. od Remerxu aspoň Hurry. U zadního kola větší profit přináší, když jede rovně, něž když se kroutí kvůli pár deka dole.

              0 0
            • skvedo  

              Jestli si dobře pamatuju z katalogu, tak od Novatecu jsou jenom Force Team.

              0 0
        • pee.tr  

          Remerx náboje nebrat. Dávají do toho ty nejlevnější slovinský ložiska v cenách okolo 30Kč za kus. Na vyhození po 400km. Remerx Sting.

          0 0
    • smarda84  

      Mám dvě nabídky,kterou by jste doporučili.

      1. Náboj Force Basic,ráfek DT Swiss M 480 disc,

      nebo

      2.Náboj Novatec, ráfek Remerx FastDisc,

      u obou jsou nerez špice a v nábojích dvě prům.ložiska

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.