• Fede

    Ahoj, asi je tu těchto dotazů mnoho, ale zeptám se přímo: Mohl by mi někdo dát typ na nejlepší MTB 29" v poměru cena/výkon do 15 000 Kč?

    Mám 178cm, 77 kg, 2 000 km ročně, cyklostezky/terén = 70/30.

    Díky

    0 0
    • BikeříkCZ  

      Stavitel…

      0 0
    • roman 3D  

      17" by ti mohla být a ještě burizona ušetříš https://www.mall.cz/…let-flash-29?…

      0 0
      • nitraq  

        17" u Amuletu na 178 cm? Tím bych si nebyl tak jistý, pokud nezačali dělat delší kola. Přítelkyně měla před pár lety taky amuleťáckou 17" a na cca 168 cm to bylo krátký.

        0 0
    • Juraj BERDYCH  

      15 000 Kč na celý kolo?

      0 0
    • hovanec  

      Chybí tu komentář „29 NEBRAT!“ Ale to je otázka času, kdo to sem dá.

      Teď k tématu. 29er za 15 000,– Kč bude ohromné těžítko. Bude to chtít vybrat pořádný rám s dobrou geo a lehké záplety. Do toho bych investoval nejvíce peněz.

      0 0
      • Fede  

        Jsem rekreační jezdec, takže úplně nevím, co je nejdůležitější…ale předpokládám, že stavitelé dbají na ty nejdůležitější komponenty kola

        0 0
        • Jakobo  

          Kdyz jsi rekreacni jezdec tak si kup 26". K tvoji vysce to bude proporcialne idealni a ve vyprodeji koupis 26" daleko lip osazenou nez nejakou 29. Navic bude i lehci.

          0 0
          • Erknold  

            ale i tu použitelnou 26 se vzduchovou vidlí, co jsem včera okukoval v Budějckém Decathlonu měli za 16800. Do 15000 jsem zatím vzduchovou vidli moc nenašel ani na 26 (krom toho amuletu z mallu). Jen mě až překvapilo, jak jsou ty brzdy Avid DB1 gumové na páčce. Ale to tak nějak odpovídá té ceně, kde by jinak byly nějaké shimano 355.

            No a k servisu ve Strakonicích, co jsem slyšel od lidí co znám ze Strakonic, tak Langi z bikefactory u Prioru nemá problém servisovat cokoli.

            A ke stavitelům, ti co tu jsou již dlouhou dobu na BF a mají nějakou svou pověst, si netroufnou někoho odrbat a riskovat, že přijdou o pověst a tím i živobytí, když je to živí na plný úvazek. A ti co tu jsou krátce, složí 50 kol ročně, tak si to můžou troufnout. Ale třeba Scalára máš 60 km od Strakonic v Lipí u Budějc. To není zas tak daleko, že by sis mohl kolo i osobně vyzvednout. Pak je připravený jak z kameňáku rovnou jet.

            0 0
            • Jakobo  

              No nedavno jsem sel kolem mistniho kamenaku v Otrokovicich a celkem jsem cumel. Prodaval tam nejakou 26" za 20000, cely pohon XT, vidle bud Reba nebo nejaky Recon, uz nevim. Takze to jde i v tech kamenacich a ne ze ne. A zrovna v tomto me to prekvapilo. Da se neco najit, chce to jen trochu hledat. Za 15 urcite koupi neco se vzduchem a levnyma hydrama, hitparada to nebude, hmotnost bude nad 13 kilo, ale u 29 by to bylo jeste horsi. Zkusit mrknout na vyprodeje, nejaky Polygon, Nemcik apod. Jen pocitat s tim, ze az se doprodaji stare zasoby tak ceny vyleti nahoru. Zatim tomu vse nasvedcuje.

              0 0
            • Fede  

              60 km od strakonic by byla pohoda…díky za tip

              0 0
              • Smazaný účet  

                Bejt tebou podívám se do Budějc nebo Plzně není to tak daleko a daleko větší výběr než u Řediny, Bečváře nebo ve Sportisimu.

                0 0
                • Erknold  

                  blbý je, že i v těch budějcích zjistí, že za 15k to bude vždy na pružině. Úspěch bude, když XCR. Strakonice mají super trasy mimo cesty, tam když bude mít dobré kolo, stejně skončí :)

                  Já prostě co chodím po Budějcích, tak jsem zatím nikde neviděl třeba Raidona na 29 za 15k.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    No já bych právě řekl že ty Strakonice jsou cenově výše než Budějce. Větší konkurence většinou znamená menší ceny.

                    0 0
            • scalar  

              Co se týká těch gumových DB1, tak to je spíš problém špatné předprodejní přípravy kola (nejsou dobře odvzdušněné) než vlatnost brzd. Když se odvzdušní profi sadou, tak chodí pěkně.

              0 0
        • dalimil  

          měřím 176cm, mám 29´ , rám 17, postaveno místním stavitelem v ceně o něco vyšší než uvádíš. Zpátky na 26 už bych nikdy nešel, tohle pocitově mnohem svižnější a pohodlnější. Se stavitelem maximální spokojenost.

          Má to pouze limit v krátkých točených pasážích, musíš s tím předem počítat. Jinak pro mě je to velký posun, jsem moc spokojený…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.