Doporučení kola - horské, dámské

26 nepřečtených
  • Sierral

    Dobrý den,

    byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil jaké kolo si koupit. Vždy jsem jen nějaké dědila, ale poslední dobou v rámci geocachingu pořádáme od jara do podzimu výlety a mé současné kolo nestačí. V současných nabídkách se vůbec nevyznám. Má někdo nějakou dobrou zkušenost s výběrem kola pro partnerku apod.?

    Parametry: může být provedení dámské i pánské, nejlépe horské (lesní složitější terén je úplně běžný), jezdíme cca 70km na výlet 3× do měsíce. Ráda bych investovala kolem 25.000 Kč. Ráda poslechnu i při ev. dodatečném výběru sedačky (jsem štíhlá, na zadku kde nic, tu nic; takže i s cyklokalhotami nic moc).

    Kolo bych si i ráda otestovala naživo, či-li děkuji i za návrh nějakých prodejen, kde Vám opravdu poradí a to nejlépe v rámci Prahy, Pardubic či ČB.

    0 0
    • scota  

      http://www.rb-bike.cz/…/78/crr-base#…

      sedlo dle osobních preferencí třeba z nabídky WTB test najdeš tamtéž

      0 0
      • Sierral  

        To vypadá moc dobře! Moc díky, určitě na to kouknu podrobněji.

        BTW jsou schopni mi poradit s velikostí rámu? Nerada bych šla do kola naslepo. Načetla jsem si o poměru těla hodně, ale ma mých 167cm mám zas delší nohy než je očividně běžné…

        0 0
      • Neunzikger  

        Dle mých zkušeností je HT od RB kostitřas s nezaznamenatelným tlumením nerovností, neboť to je „Klasická trubková konstrukce bez profilací“. Pro metrákovou figuru asi dobrý, ale pro nějakých 60 kg to nedoporučuji.

        0 0
        • Sierral  

          A máš nějaký jiný návrh (dobrou zkušenost) pro těch 60kg? Co ten navrhovaný Cube LTD?

          0 0
          • Neunzikger  

            Už je nějaký rok zpět, kdy jsem porovnal několik rámů s přestrojením komponent. Byly to konkrétní modely konkrétních značek – a usuzovat z toho na vlastnosti některého současného modelu by byla věštba, to RB je „Klasická…“ – tak tam to asi jde. Rád bych pomohl, ale ani zkušenost šedesátikilového cyklisty už u sebe neočekávám. Snad se Ti ozvou další.

            0 0
          • alinceb  

            Na profilaci trubek vůbec nekoukej. Jsou to tak jemné odchylky, že jako začátečnice to fakt nepoznáš. Pro tebe je důležitější dámská (kratší) geometrie a tu u RB nenajdeš.

            Pohodlí mnohem víc prospěje volba vhodné vidlice, dobrého sedla (třeba s titanovými ližinami) a nebo carbonová sedlovka, která pruží. V neposlední řadě má vliv správné vyladění posedu a volba plášťů a jejich nafoukání (širší pláště jsou v terénu pohodlnější, ale také pomalejší).

            Někteří lidé si montují třeba odpružené sedlovky, ale s tím nemám zkušenost.

            Pak by byla ještě cesta nákupem celoodpruženého kola, ale to už by při tvém rozpočtu nebylo nic moc.

            0 0
    • Kolbaba71  

      V Radotíně budou mít začátkem června testovací víkend. http://tinyurl.com/88hm56k Tento víkend se kolo půjčují jen proti občance či podobnému dokladu. Dá se i kdykoliv jindy, ale musí se složit tučná kauce. Pokud se rozhodneš pro testovací víkend, doporučuju se tam podívat předem a vybrat si kolo, co si pak zablokovat, aby se na tebe určitě dostalo. Není problém tam přijet na kole – schovají to ho.

      0 0
    • Azmir  

      V Hudy sportu v paze půjčují myslím specialized a scott, otázka jestli se od nich dá v téhle ceně něco dobrého koupit.

      0 0
    • siafu  

      třeba Cube LTD Pro – u Cube by se možná dala domluvit nějaká sleva z MOC, ale záleží na prodejci

      sedlo je individuální, mně víc vyhovuje s dírou

      0 0
    • alinceb  

      Klasická otázka si žádá klasickou odpověď → nechat postavit. 25tis. je už celkem solidní budget na stavbu kola. Jelikož si uvedla PCE i CB, tak je jedno koho si vybereš – doporučím uživatele maajkee (který je z HK)nebo scalar (ten je z CB). Já nechával nedávno stavět kolo pro kamarádku – oba dva mi dali nabídku a pak jsem domluvil s maajkeem na stavbě. Budget na kolo byl asi 17tis. Troufám si říct, že lepší poměr cena/výkon budeš těžko shánět i ve výprodeji, natož před sezonou. Navíc bude kolo postavené přesně pro tebe, na rozdíl od seriovek, kde si prodejci často nechají různé úpravy doplatit.

      Při tvém budgetu bych to viděl na rám MRX Lady (jako na kole z odkazu) + vidlici Suntour Epicon Tuning-Test (pohodlnější než seriová produkce) + kola Mavic Crossride + komponenty Shimano Deore/SLX. Tenhle setup by se měl pohybovat v relaci kolem 22tis. a budeš mít rezervu na cyklodres popř. tretry.

      Se sedlem to je docela alchymie, protože každý má jiný zadek. Poměrně široký výběr pro holky má Specialized a i za přijatelné ceny nebo třeba WTB. Dražší variantou pak může být třeba Selle Italia nebo Fizik. Já pro svou přítelkyni nedávno koupil Fizik Vitesse HP a čekám, jestli se s ním její zadeček skamarádí nebo ne…:)

      0 0
      • Sierral  

        Díky, to mě nenapadlo!

        0 0
        • alinceb  

          U sériových kol je ten problém, že bývají často dost nevyvážená. Míchají se různé kvalitativní řady komponentů, montují špatné vidlice atp. – a to hlavně u kol nižší cenové hladiny tj. do 20 tis. Kč. Kola většinou lákají barvičkama a designem, ale osazení pokulhává. Třeba kolo osadí sadou Shimano Alivio (druhá nejnižší) a přehazovačku dají Shimano XT (druhá nejvyšší) a tím to kolo „navoní“. Neznalý zákazník vidí XT a kupuje…:) Uvedení stavitelé scalar a maajkee tu mají už hodně spokojených zákazníků. Kola staví vyvážená, funkční a na míru. Prostě ideál…;)

          0 0
          • Azmir  

            To je mi novinka že alivio je druhá nejnižší O:-)

            0 0
            • Alibaba  

              To máš jedno – rámcově má alinceb pravdu, není třeba šťourat.

              0 0
              • Azmir  

                Byl jsem nakažen zdejším forem a nedá se to zastavit bohužel ;-)

                0 0
            • alinceb  

              Je druhá nejnižší ze sad, které fungují. Napodobeniny řazení totální lowend typu SIS (a jiné plastové bazmeky) nepočítám mezi komponenty, ale do zvláštní kategorie tzv. „kurvítek“…:D

              První trošku funkční sada je pro mě Acera a za ní je pak Alivio…;)

              0 0
              • Azmir  

                No já mám na strém kola altus a na ještě starším SIS a že by to nefungovalo se teda říct rozhodně nedá :))) jedno z mála co jsem snad nejel je akorát shimano Tourney

                0 0
                • alinceb  

                  Je pravda, ze na svem prvnim MTB sem mel tenkrat hodne solidni sadu Altus A20 3×7 (dvoupacka pod brzdou) a sestra mela Altus C10 3×6 (jednopacka pod brzdou). Oboje v dobe, kdy vsichni gangsteri ze sidliste meli SIS 3×6 s poplastovanyma klikama a „gumovyma“ packama nad gripama (rok asi 96)… Tenkrat to byla hodne solidni sada…:)

                  0 0
                  • Azmir  

                    Taky mám nějaký altus 3*7 s těma dvoupáčkama, nahoře ukazatel řazení, co vypadá jak létající talíř a je šedé, akorát objímka taková zelená do černa :)

                    0 0
      • meluzin  

        ahoj,koukala jsem ted na to sestaveny kolo a super,hlavne teda moc tomu az nerozumim,i kdyz od vcera,co tu hltam diskuzi na foru vic:))ale z meho pohledu krasny hlavne designove..a cena 16 tisic ,ty jo,klidne to samy bych brala…jen se zeptam,nepoznam to,ma vzduchovou vidlici?

        0 0
        • Azmir  

          ano má

          0 0
          • meluzin  

            skvely..kolik si bere za sestaveni a jak dlouho to tak trva? uprimne zacinam o tom dost uvazovat.

            0 0
            • Azmir  

              Na takové otázky bys těm sestavitelům měla psát spíše do mailu ;-ú jinak sestavení máš v ceně (taky z toho musí mít nějaký zisk) a doba než to sestaví se bude asi odvjíet podle toho jak mají čas, jak jsou dostupné díly a jak budou specifické požadavky ;-)

              0 0
        • alinceb  

          Cenu počítej spíš trošku víc (nějaké díly jsem doplňoval já z vlastních zásob), ale měla by ses vejít do 18k s přehledem. Navíc na některých dílech by se dalo třeba ještě pošetřit… Stavba trvá od potvrzení sestavy/ceny a složení zálohy tak 14 dní. Kontakt na stavitele – ale vypadá to, že je teď celkem vytížený.

          EDIT: Ještě dodám, že při výběru dílů jsem si celkem dost vymýšlel a dlouho jsme to ladili a některé komponenty, které na kole jsou, už se teď nedají sehnat a nebo za jiné (ne tak příznivé) ceny…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.