Doplnění sacharidů po tréninku

196 nepřečtených
  • Macho

    Ahoj, je možné doplnit cca 30–50g sacharidů po tréninku rozmíchaným hroznovým cukrem a nebo jsem právě vymyslel kardinální blbost? :D Předem díky!

    0 0
    • Mikikuba  

      Spíš je to blbost:)

      0 0
    • Yura  

      Proc blbost no proste nahrnes do tela rychle cukry. Dost se ti zvedne inzulin, coz je dobry vyuzit a poslat tam s tim cukrem i nejake aminokyseliny pro svaly. Idealne v podobe hydro nebo aspoň klasického izolatu 80%tniho..

      0 0
      • Mikikuba  

        tak samotny jednoduchy cukry spatny

        0 0
        • Yura  

          A kdy jindy podle tebe je idealni jist jednoduche cukry když ne po treningu??? Glukoza a aminokyseliny jsou po treningu jasna volba, jestli dotycnej potřebuje co nejrychleji dostat do tela ziviny. Tzn. když ma někdo třeba 2 treningy denne apod. Ale jinak je to zbytecne a spis bych si dal po treningu cukry v podobe ovoce..

          0 0
          • Mikikuba  

            říkám že samotný jednoduchý sacharidy špatný! čti:)jinak jím po tréninku kombinaci sacharidů nejen jednoduché + BCAA + antioxidanty. teda zjednodušeně řečeno přesný složení je moje věc:)

            0 0
            • Yura  

              Ja davam protein a nejakzch 15 minut na to ovocnej salat. Kiwi,pomeranc,ja­blko,casto i cervena repa. Plno vitaminu, mineralu, cukru a hlavne ovoce telo odkyseluje.. :)Taky telu doda enzymy.

              0 0
    • scalar  

      To doma nemáš nic k jídlu? :-)

      0 0
    • Macho  

      Děkuji všem za cenné rady. Jestli jsem to tedy od Vás přebral správně měl bych ihned po tréninku sníst např. banán + jablko a cca hodinu po něm jídlo bohaté na sacharidy rýži, brambory, těstoviny atd. ?

      0 0
      • Chlebovnik  

        Všechno špatně. Po příjezdu třeba kolu a rozmixovaný ovesný vločky s vodou, kukuřičný lupínky se sójovým/rýžovým mlékem nebo nějakej sandwich. A za nějakých ~40 minut, až trochu se dáš trochu do kupy, pak normální jídlo s větším podílem bílkovin.

        0 0
        • Yura  

          Ono je dneska aprila?

          0 0
        • cespa  

          40 minut po dojeti bych kolikrat nezvladl,treba po dnesnim 175km svihu a jelikoz nechci,aby si telo bralo ze svalu,tak jsem se najedl hned…

          0 0
          • Chlebovnik  

            Tak než se člověk protáhne, namasíruje, poprvý nají, osprchuje, hodí švih na STRAVU, podívá se kolik ukořistil KOMů, připraví si to druhý jídlo. To všechno nějakou dobu trvá, víme? A nechápu proč bys to nezvládl. Od toho je tam přece to sacharidama nabušený první jídlo po příjezdu.

            0 0
            • Yura  

              Jj ty ovesne vločky, které se budou vstřebávat ještě další 3 hodiny. Opravdu idealni „rychle“ cukry. To sojove „mleko“ to je uz uplnej nou koment. Heh hlavne toho blazna neposlouchejte. :))

              0 0
              • Chlebovnik  

                S tebou už se nebavím. Neumíš pořádně argumentovat natož relevantními zdroji podložit svoje názory. Neumíš číst v kontextu a z komentářů na které reaguješ si vybíráš pouze to, co se ti zrovna hodí do krámu.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Ale v tomhle případě má úplnou pravdu. Napsal jsi opravdu totální kravinu.

                  0 0
                  • Chlebovnik  

                    Od rychlého doplnění cukrů je tam ta kola (Jura si může klidně vymačkat čerstvou ovocnou šťávičku). Ovesný vločky zase nemaj tak nízkej GI, jak se tady všichni patrně domníváte. Navíc je v nich i decentní podíl bílkovin, tekže nastartujou regeneraci. V rozmixovaném stavu (tekutina) se také samozřejmě tráví rychleji, než když si dáš kaši.

                    Taky předpokládám, že rozumnej člověk na švihu průběžně jí (aspoň jednu jednotku jídla za hodinu – tyčinku, banán, pár datlí, gel apod.) a tudíž nepřjíždí domů s hlaďákem. Nebo že bych v tomto ohledu BF opět přecenil? No nedivil bych se.

                    0 0
                    • Yura  

                      Jiste ze jsou vločky lepsi nez nic, ale opravdu si myslis, ze je to IDEALNI volba PO treningu? Proc teda vzivote neuvidíš profika po etape zvejkat rozmixovane vločky??? Uvidis u nej v první rade ziviny v tekute podobe, které se okamzite vstrebavaji. Jinak to ze mají ovesne vločky nejake bilkoviny je pekne, ale to spektrum esenciálních aminokyselin, které jsou zasadni pro regeneraci tam jaksi nejsou co.. Proto taky neuvidíš profika jist vločky na snidani samotne, ale vždycky k tomu pridaji nejake plnohodnotne bilkoviny v podobe vajec, jogurtu, sunky atd… Takze to co tady pises je sice pekne a je to i pravda, ale je to idealni? Budes trénovat zavodaka, kterej chce ten idealni a nejefektivnejsi protokol a ty mu budes opravdu doporučovat kolu, rozmixovane ovesne vločky, sendvič, sojove mleko atd.. když tu mame dnes opravdu kvalitni doplňky, které funguji?

                      0 0
                    • lazza  

                      Nejvhodnější POtréninkový nápoj je vždy složen z rychlých cukrů – tj. těch s velmi vysokým glykemickým indexem. Patří sem především hroznový cukr, maltodextrin ad. Naproti tomu cukr obsažený ve vločkách, lupínkách (smažených!) a jiném se pohybuje ve středních hodnotách GI. A Tebou doporučené mléko (v jakékoliv kombinaci, nejedná-li se o kefíry, acidofilní mléka apod.) se tráví extrémně pomalu! Kromě toho mléko obsahující vysoký podíl tuků zpomaluje trávení i těch rychlých cukrů, které obsahuje. Už vůbec nemluvím o zbytkové laktóze, kterou většina dospělých lidí neumí trávit a po mléku se posere.

                      Samostatná kapitola je ovoce: GI ovoce je spíše nižší, tudíž nevhodná. Navíc vysoký podíl vlákniny trávení taktéž zpomaluje. Kaše a tekutá strava sice trávení urychlují, ale to zejména proto, že se prodávají předtrávené – obohacené o trávicí enzymy.

                      Podtrženo sečteno: pokud do sebe po tréninku nasypeš/naliješ Tebou doporučený šejk, nijak svému vyčerpanému organismu nepomůžeš.

                      0 0
                      • Yura  

                        Souhlasim, jde videt ze vis co rikas a jak jsem taky psal, zavodak do sebe prvne kopne třeba 1L tekutin, kde ma cukry, aminokyseliny, vitaminy, proste vse pro regeneraci, rehydrataci atd.. Az pak si pripadne kousne ten melou, hrozno apod.. Ti to neresi, ti proste dostanou to nejlepší, nejoptimalnejsi a je to, ale u normálního člověka, kterej do sebe nepotrebuje dostat 5000kcal denne je dle mého proste zbytecne a prijde mi to jako uplna skoda do sebe hrnout prazdne kalorie v podobe glukozy, když si muzu dat ovoce, které ma mnohem vic benefitu nez jen ciste dodani energie.. Jinak ze ma ovoce vlákninu a tim i nižší GI je sice pravda, ale ty rychle cukry proste obsahuje a telu je doda a nezlob se jestli to do svalu pritece za 2 minuty nebo za 15 minut nehraje zadnou roli. Teda jestli zrovna nejedes TdF. :)

                        0 0
                        • Yura  

                          Taky jak uz jsem psal ovoce obsahuje enzymy, které nastartuji traveni a mnohem lepe pak cloveku jede nasledujici jidlo. Jako bonus všechny ty mikronutrienty pro regeneraci dost zasadni, tim proste glukoza nedisponuje.. :)

                          0 0
                          • blept  

                            Enzymy z ovoce a jídla celkově se precenuji. V podstatě všechny zničí žaludeční stavy. Lidské tělo si samo děla vlastní trávicí enzymy a ty cizi to buď zničí úplně už v žaludku, kde je hlavní pepsin, ne enzymy z potravy. Do střev se z ni potom dostává naprosto zanedbatelné množství enzymu.

                            0 0
                            • Yura  

                              No když uz nic, tak aspoň ty enzymy pomůžou s travenim te potraviny v tomhle pripade ovoce. Kdezto u masa je to naopak, tam se musí telo poradne snazit, aby si s tou flakotou poradilo. Me to s ovocem teda funguje slusne. Proc si myslis, ze davaji japonci před sushi nakrajene ovoce, krasne nastartuje traveni…

                              0 0
                              • blept  

                                O tom žádná, samozřejmě se ovoce tráví mnohem lip, než maso. Jist ovoce je určitě nejlepší volba. Ale dopad enzymu na trávení je minimální. Pepsin sám je tak silny, ze ho ani žaludek nemůže vyrábět přímo, strávil by sam sebe. Aktivuje se až přímo uvnitř žaludku. Proti tomu je cokoliv z ovoce jako stádo ovecek :-) ale jinak ovoce vsema deseti. Osobně k tomu přihazuju třeba trochu kešu.

                                0 0
                        • lazza  

                          Je přirozený, že normální člověk se stravuje „normálně“ a nebude řešit nutriční hodnoty, skladbu aminokyselin ad. Sám nejsem propagátorem ničeho výše psaného: cpu se při jízdě na kole zmrzlinou, sušenkama, jabka rvu rovnou ze stromu, kradu jahody, prolévám se pivem i kofolou a je to supr – neměnil bych s žádným vrchařem :-)

                          Ale ke snůšce nesmyslů od chlebovníka jsem něco napsat musel, protože uvádí tazatele vlákna v naprostý omyl.

                          0 0
                          • Yura  

                            No pocky ja to resim a sakra hodne, proto prave jim to zdrave ovoce. :))

                            0 0
                            • lazza  

                              Samotný hroznový cukr a podobný je jistě hloupost, s tím souhlas. Samotné ovoce obsahuje enzymy, obsahuje vlákninu, obsahuje vitamíny, obsahuje vodu – což jsou samo o sobě výborné složky – ale samostatně bez rychlých cukrů, mezi něž se fruktóza neřadí, nefungují. Ideální je najít kombinaci rychlých cukrů (maltodextrin má vysoký GI, ale zhruba poloviční sladivost než běžný cukr) a rychle se trávicích/před­trávených bílkovin (zabrání osmotickému tlaku, využijí se jako první „nášup“ bílkovin).

                              Takže pokud to opravdu řešíš: nejdříve bych se prolil gainerem a tak po půl hodině se docpal ovocem. Ale já zůstanu u svý zmrzliny :-)

                              0 0
                      • Chlebovnik  

                        A Tebou doporučené mléko (v jakékoliv kombinaci, nejedná-li se o kefíry, acidofilní mléka apod.) se tráví extrémně pomalu! Kromě toho mléko obsahující vysoký podíl tuků zpomaluje trávení i těch rychlých cukrů, které obsahuje. Už vůbec nemluvím o zbytkové laktóze, kterou většina dospělých lidí neumí trávit a po mléku se posere.

                        Tak mi schválně ukaž, kde jsem doporučoval mléko. To jsem vážně zvědavý. =D

                        0 0
                        • lazza  

                          Odvádíš pozornost od podstaty svého příspěvku, kterou jsem napadl jako zcela mylnou. Ale ke Tvému dotazu: o pár odpovědí výše mimo jiné doporučuješ SOJOVÉ MLÉKO, jehož glykemický je kolem 30, tj. velmi nízko.

                          0 0
                          • Chlebovnik  

                            Doporučuju kukuřičné lupínky se sójovým nebo rýžovým mlékem. Nebo ty bys je radši jedl na sucho? No comment, fakt.

                            0 0
                            • lazza  

                              Ptal ses, kde doporučuješ mléko. Ocitoval jsem Ti proto Tvou pasáž s mlékem.

                              Čím si je budeš zalévat, není důležité: z principu doporučuješ hlouposti, popíráš Tebou napsané, oháníš se trollováním.

                              0 0
                              • Chlebovnik  

                                Tímto s tebou končím. O mléku (kravském) jsem neřekl ani slovo a ty se tady proti mě oháníš laktózou. =D Jsi vážně komik.

                                0 0
                                • lazza  

                                  Chytáš se detailů. Laktóza nebyla předmětem kritiky Tvýho příspěvku, jen doplněním informace.

                                  0 0
                      • Chlebovnik  

                        Naproti tomu cukr obsažený ve vločkách, lupínkách (smažených!) a jiném se pohybuje ve středních hodnotách GI.

                        Mluvil jsem o KUKUŘIČNÝCH LUPÍNKÁCH!

                        Aha, počkej, ty jsi troll, viď? Promiň, mně to nějak nedošlo. =D

                        0 0
                        • lazza  

                          Mluvím samozřejmě také o kukuřičných lupíncích. A také mluvím o tom, jak jsou nasáklé od výrobce přesmaženým olejem, tj. tukem zpomalujícím jejich strávení.

                          0 0
                          • Chlebovnik  

                            Kukuřičné lupínky se nesmaží, ale pečou. To jen pro doplnění tvých znalostí. Ale zajisté máš pravdu, že jsou nasáklé přesmaženým olejem, vždyť ve 100g lupínků je celý JEDEN gram tuku! =D

                            0 0
                • biker jura  

                  když píšeš nesmysly, tak argumentovat ani nemusí… :D

                  0 0
            • cespa  

              Koukam,ze kazdy ma jinej pristup k veci. Pred dojetim domu dotacim nohy,necham padnout tepovku a slejzam z kola. Pak jen z sebe shodit propocene hadry a presunout se do kuchyne. Tam ohrivam obed, cucam lzicku s medem a zasedam k ohratemu jidlu. KOMy fakt nehraju, respektive na ne nejezdim, pocitac zapinam po vysprchovani. Proc se mucit hladem,poslouchej telo,to je to nejlepsi co muzes udelat. Pokut chces hubnout,tak tech 40minut cekej.

              0 0
          • File12  

            Při 175km švihu si tělo ze svalů veme tak jako tak. to bys musel každou hodinu jíst aspon 50g sachrů a aminokyseliny potažmo bílkoviny.

            Osobně jsem spokojenej s sypkými bcaa.

            0 0
        • Vendys76  

          Po příjezdu z tréninku PIVO!!!

          0 0
              • Yura  

                Pivo samo o sobe je v pohode(obzvlast pro sportovce po zatezi) když se to s nim neprehani a nenavysuje to dotyčnému kaloricky prijem tak, ze by zacal tloustnout. Problém většinou spis je co lidi jedi k tomu pivu.. :))

                0 0
                • black.horse  

                  No a co ten alkohol? Celkem brzdí regeneraci, tělo jej začne odbourávat a přeruší regenerační proces.

                  0 0
                  • Yura  

                    Jasny ze nealko je lepsi. Podivej se ja nepiju vůbec a zastance chlastu fakt nejsem, ale jak rikam sem tam pivo, sem tam 2dcl vina pripadne stamprle slivovice je ok. :))

                    0 0
              • lazza  

                Odkaz je reakcí na doporučení piva jako prvního regenerační nápoje těsně po tréninku; v tomto směru článek vyvrací mýtus o jeho vhodnosti. V ostatních případech, kdy se pivo užívá jako zdroj vitamínu ad., vůbec nepopírám jeho význam.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Článek je o tom že pivo není stejné jako iontový nápoj. V mém článku je to zase napsáno tak že pivo lze považovat za iontový nápoj.

                  0 0
                  • lazza  

                    Jedinou zmínkou o blahodárném vlivu piva na sportovní výkon jsem našel zde:„NEALKOholické pivo mohou pít i sportovci.“ Zmínka o tom, že ho lze považovat za iontový nápoj je blábol: přítomnost alkoholu brání rehydrataci, která je jednou z priorit užívání energetických nápojů.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Existují nealkoholická piva.

                      0 0
                      • lazza  

                        Od počátku byla řeč o pivu a tenhle pojem v našich zeměpisných šířkách obvykle značí alkoholický nápoj. I Tvůj post odkazuje na článek především o alkoholickém pivu – viz „odborné odstavce“ o spotřebě jeho pití v ČR, odbourávání alkoholu, vlivu na těhotenství atd.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          O pivu se debatuje pořád, v našich končinách existuje spoustu druhů piv. A kdo nemůže alkoholickou variantu, dá si nealko. To že je pivo špatnou variantou pro doplnění energie může nebo nemusí být pravda.

                          0 0
                      • Vendys76  

                        Jezdím pro radost. Když přijedu z vyjížďky a přibrzdím v hospodě před barákem, tak si dám rád jedno ALKOHOLICKÝ. Tělo vyplavuje endorfiny, dodáš tomu pivo a cítíš se báječně :o)

                        Ale nic proti, pokud někomu dělá radost míchat různé huhukoktejly a se stopkama v ruce si je aplikovat na vteřinu přesně… – záleží na vkusu.

                        0 0
                • bradek  

                  Kardiochirurg profesor Jan Pirk: pivo si dám po vydatném tréninku, protože je to nejlepší iontový nápoj.

                  Celý článek:

                  http://www.novinky.cz/…a-pirka.html

                  :)

                  0 0
            • bradek  

              Zajímavý, mimochodem, nemáte tedy někdo tip na kvalitní ionťák, dávám Nutrend Unisport, ale nevím, jestli to je to pravé, jsou tam nějaká éčka apod. Ještě mám nakoupený Penco MD, ale zatím jsem ho nevyzkoušel.

              0 0
              • Mikikuba  

                Cytomax number 1.

                0 0
                • bradek  

                  Díky, objednal jsem a běda ti, jak mi to nepojede. :)

                  0 0
                  • Mikikuba  

                    Nebudeš zklamanej nic lepšího neexistuje. Já mám rekord 14 litrů/24h bez jakýchkoli problémů a o složení také není pochyb. Aby nedošlo k nějakejm dohadům bylo to v poušti, kde přes den bylo 40 –44 a v noci mezi 25–30°C. K tomu abys vyhrával pak stačí bratru nějakejch 800h tréninku/ rok možná víc. Dělám si srandu nevím co jezdíš:)

                    0 0
      • Yura  

        A co od toho cekas? Regeneraci? K te sou potřeba taky aminokyseliny ne jen cukry. Neboj se, ze by ti po bílkovinách vyrostly svaly které nechces, to se ti opravdu nestane. Jinak jestli netrénuješ xkrát denne nebo něco podobného, tak resis zbytecnosti. Jestli si das ovoce, tak si ho dej, po treningu je na nej idealni doba. Jestli so ho nedas nic se nestane. Normalne staci, když se proste najis. Jak pises dostatek sacharidu v podobe ryze, brambor apod. ale nezapomen k tomu nejake bilkoviny a to nejlepe maso nebo vajíčka..

        0 0
    • bradek  

      Dávám Penco After Activity, proč vymýšlet už vymyšlené. :)

      0 0
    • black.horse  

      V rámci regenerace po tréninku doplnit cukry je naprosto OK. Viz komentáře nademnou. Já jsem si oblíbil místo všech gainerů, sachariďáků a cukrů atd čerstvé ovocné smoothie s vodou. Celkově jsem zvednul postupně množství ovoce a hlavně zeleniny ve stravě a cítím se o dost lépe, lépe se mi to tráví a jsem méně náchylný na „rýmičky“.

      0 0
      • Smazaný účet  

        smoothie dělam taky ale s mlíkem, zasytí to a není to těžké.

        0 0
        • black.horse  

          Trošku není univerzální nápad to mlíko, hodně lídí jej špatně a zbytečně dlouho tráví…

          0 0
          • Yura  

            No to mas tak, když ti tam nechaji laktózu, ale znici enzymy, které pomahaji tu laktózu travit. Pak tomu kazdej říká, jak nemůže laktózu. Pritom cerstve mleko nijak neupravovane je uplne jiné story, ale kolik lidi ho ochutnalo. Znaji jen tu bilou vodu z obchodu… :)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Když se přejím piju na to mlíku a dost mi to zklidní žaludek.

            0 0
    • elkar  

      Takze sacharidy maji prednost pred bilkovinama nebo to muze clovek sezrat najednou?

      0 0
      • Yura  

        Jde o to jake bilkoviny a sacharidy. Jestli mas bilkoviny v doplňkách, třeba proteinak, muzes je tam poslat hned a když mas i ty sacharidy v podobe třeba toho hroznového cukru, muzes to tam poslat dohromady. Ale jestli mas třeba protein a ovoce je lepsi dat protein a nejakych 10 minut na to ovoce. Zase naopak jestli nemas proteinak, ale normalni jidlo(maso, vajíčka, ryby atd..) ale mas tekute cukry, tak tam posles cukry a az potom bilkoviny. Proste vždycky po treningu jist napred tu rychlou, lehce stravitelnou formu potravy. Rozhodne si nechces dat hovezi steak, když mas po ruce proteinak, to je proste blbost.. :) Das si proteinak, nejake lehce a rychle vstrebatelne cukry idealne(nejzdra­vejsi forma) ovoce a pak si muzes třeba pul-hodinuna to dat ten steak a nejake komplexni sacharidy(brambory, ryze, pohanka atd..

        0 0
        • elkar  

          Protein mam takze..

          prijedu, hodim do sebe protein pak zakousnu jedno dve jabka a za pul hodiny az si urobim veceri tak se normalne najim. Souhlas?

          0 0
          • Yura  

            Jo a idealne třeba pomeranc a jablko. Abys tam mel vyssi davku Ccka. :)

            0 0
          • Chlebovnik  

            Pomeranč a jablko = samá voda a málo cukrů (v poměru k hmotnosti). Já mám radši banán, datle, rozinky apod.

            0 0
            • Yura  

              No to je prave taky jeden z duvodu proc se to ovoce ji ze(hydratace). Jinak si to snad kazdej doladi podle sebe. Ja si delam ovocnej salat a tech 30/40g cukru tam mam urcite.. V lete je super volba meloun, hrozny, ananas atd..

              0 0
              • elkar  

                Mě jde o to že to musí bejt něco co sežeru fakt rychle. Když v létě přijedu domů tak do 15 minut chci bejt ve spršea meztitím bych si dal jen něco takovýho rychlýho bez přípravy.

                0 0
                • Yura  

                  No tak pak si dej ten protein a k tomu pridej hroznovej cukr 30–40g a ovoce si dej jindy. To je nejrychlejsi a nejjednodussi.. :)

                  0 0
                  • elkar  

                    OK, dik. Zkusim to nejdriv s ovocem jak to bude vypadat pri tom najezdu co planuju.

                    0 0
                    • Yura  

                      Me nikdy glukoza nedělala dobře, protože mi vystrelil inzulin a pak mi klesla hladina cukru tak, ze se mi kolikrat zamotala hlava a malem jsem sebou sekl. V tomhle mi prisel trochu lepsi maltodextrin

                      http://www.4fitness.cz/…-6649-p-110/

                      Pripadne mix maltodextrinu s glukozy v pomeru 2:1.

                      0 0
                      • elkar  

                        Já mám zbytek gaineru a teď jsem kupoval 90% protein, takže jsem myslel že bych ještě ten gainer dojel.

                        0 0
                        • Yura  

                          Jasny dojed gainer a pak si kup v samosce ten hroznovej cukr k tomu proteinu, mas uplne to same.. Pak muzu doporucit ten shop 4fitness, beru od nich ten 80%tni proteinak, za hodne slusny prachy. Hydrolyzat nebo ta 90%tka se vstrebava rychleji, ale taky je cena jednou takova. Me nevadi, ze ten protein cejtim o 10 min dele nez ty drazsi.. :)

                          0 0
                          • elkar  

                            od 4 fitnessu mam oboji protein i gainer vcetne chutovejch tablet.

                            0 0
                            • Yura  

                              A jak dlouho po vypiti cejtis tu 90tku protein v zaludku? Me u te 80tky trva asi 20 minut nez mam pocit uplne prázdného zaludku. Topka je ten hydrolyzat, ale ta horka chut je fakt nic moc. To klasickej protein mi nevadi, ani ty tablety nepouzivam, vzdyt to stejne vždycky exnu za 5 sekund. To není jak když jsem si kupoval ty ruzne cokoladove plne sladidel, plnidel atd.. Ty jsem si fakt vychutnaval s ledovou tristi nebo jsem s nema poleval palačinky. :))

                              0 0
                              • elkar  

                                Já měl od nich právě taky jen 80ku. Ještě když jsem chodil do posilovny a tak. 90ku jsem nezkoušel mám ji teď koupenou na sezonu.

                                Jinak já nikdy z těhlech přípravků žádnej špatnej nebo dobrej pocit neměl. prostě to vypiju a dál o tom nevím.

                                Ten protein by mě na kolo ani nenpadnula le z jiný diskuze co jsem tady vedl jsem se dověděl, že to je dobrý na ošetření svalů po zátěži. Já to vždy měl fixovaný z posilovny že to je na objem.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Heh esencialni aminokzseliny jsou pro regeneraci svalu zaklad a je jedno jestli jsi kulturista, hokejista, cyklista nebo ping pongar. :) Ty bilkoviny muzes bez problemu telu dodavat v podobe normálního jidla(mas0, vejce, ryby, mleko atd..) ale ten protein se prave hodi v době po treningu, kdy se rychle dostane do krve a taky se hodi, když zrovna clovek nemá po ruce na jidlo zadne to maso nebo jiné kvalitni bilkoviny. Tak si clovek da koktejl a je to.. Ber to tak, ze sacharidy/cukry jsou palivo a bilkoviny jsou jako olej a servis bez kterého ti ten motor moc dlouho nevydrzi, pojede hur a hur az jednoho dne nepojede vůbec. :)) Denne bys mel mit aspoň 1g bilkovin na 1kg vahy(tech plnohodnotných s zivocisnych zdroju) třeba vejce ma cca 7g bilkovin, 100g kuřecích prsou cca 24g.. Clovek když si to pak spocita co za ten den sni, tak zjisti jak ji malo bilkovin. Pak nemůže ocekavat, ze jeho telo bude dobře slapat. Natoz u sportovce… :)

                                  0 0
                                  • Zdeno Micio  

                                    Hmm, to platilo zhruba tak před 25 lety s těmi plnohodnotnými živočišnými zdroji, kdy byla problematika výživy v plenkách. Mám neodbytný pocit, že své výživové znalosti čerpáš ze starších vydání časopisu Muscle a fitness. Dnes už to naštěstí neplatí a spousta lidí si uvědomuje, že potřebné bílkoviny a další látky lze doplnit plnohodnotně i z jiných zdrojů, než se cpát masem, vejci, tvarohem, jogurty či jinými pochutinami:) Mimojiné spousta profi cyklistů, ale i běžců-vytrvalců, dává přednost vegetariánské či veganské stravě (napadá mě třeba D. zabriskie a jeho účast na Tour de France či Sean Yates, který vítězil v etapách Tour či Vuelty). Prostě živočišné zdroje již nejsou dogma a čím dál víc sportovců, kteří se věnuji vytrvalostní zátěži, se těmto živinám vyhýbá. A ta tvá megagramáž bílkovin je další výživový předsudek… to je příznivé leda pro svaly nezdravého kulturisty, ale ne pro cyklistu vytrvalce.

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Aha promin, to jsem si nevsiml, ze se za posledních 25 let něco vyrazne zmenilo, takze uz neplati, ze nejkoncentrovanejsi a nejkvalitnejsi zdroje esenciálních aminkyselin jsou zivocisne zdroje? A ja cetl v zena pro život ze je stále stare dobře vajiclo nebo stare dobře hovezi ten nejlepší zdroj bilkovin. Ze jsou tu nejake hrachove, ryzove a podobne proteiny jsem zaslechl, ale asi se to zatím nedostalo k vetsine sportovcu, protože bez debat nejuzivanejsi celosvetove jsou stále stare dobře syrovatkove proteinove koncentráty s plnym spektrem aminokyselin narozdil od ryzoveho, hrachového apod. proteinu. Krome tehle koncentrovanych zivocisnych zdroju bilkovin jsem si taky nevsiml, ze by nejak ve velkem zacali sportovci pojídat hromady lustenin apod. stále zustavaji u toho cpani se masem, vajickama a jogurtama na snidanu apod. hm zajimave. Jinak tebe jako priklad napada ucast jednoho člověka na Tour de France? To ma byt nejaky argument, meritko? Mam se smat?

                                      0 0
                                      • Svart  

                                        Tak existuje quinoa, což je obilnina s plným aminospektrem, třeba žere jen tu. No a jinak mě teda rozesmál taky :).

                                        Je pravda že existujou lidi co se dokážou dostat na vrchol při podobně alternativním stravování, ale otázka zní, kde by ti lidi mohli být, kdyby se stravovali jako ostatní špička 9která je značně širší0. Ale zase je fakt, že 50kg vytrvalec má jinou potřebu než 100kg silovej sportovec.

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          „Ale zase je fakt, že 50kg vytrvalec má jinou potřebu než 100kg silovej sportovec.“

                                          Jj a proto se uvadi gramy bilkovin NA KG VAHY. Ja jsem uvedl jako minimum pro sportovce 1g na 1kg vahy. Coz je pro 60kg vrchare dejme tomu 60g bilkovin. Takovou porci do sebe dostane v podobe 3 vajíček na snidani, nejake te tyčinky během jizdy, naslednym koktejlem a nejakym 150/200g kusem masa. To mi jako zadny extrem teda neprijde, nehlede k tomu, ze zavodaci davaji v mnohem vetsim davky, hlavne BCAA. Bez dostatku esencialnich aminokyselin neuregenerujes vůbec nic natoz takove silenosti, které podstupuji borci v profi pelotonu..

                                          0 0
                                          • lazza  

                                            Je to přesně tak. Běžná populace se s alespoň nějakým vztahem k pohybu a sportu má doporučeno něco 0,7–1g bílkovin/kg. A to je opravdu nic.

                                            Skutečná megagramáž začíná až na nějakých 3 a více gramech/kg, kterou se ládují jen profi-kulturisti a zadělávají si tak na rakovinu trávicího traktu.

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              „zadělávají si tak na rakovinu trávicího traktu.“

                                              Ale jdi ty prosimte. Zbytecne ti to leda zatizi ledviny, když to budes prehanet s bilkovinama, ale nemá to nic spolecneho s rakovinou traviciho traktu. Ladovat do sebe 3kg masa denne je zbytecna zatez na organismus, proto většina minimalne polku denního prijmu prijima v podobe doplnku. Takovej hydrolyzat je tak nastepena a natravena bílkovina, ze téměř ihned vstrebava, o nejakem traveni skoro nemůže byt ani rec. Taky si uvedom, ze když někdo na sobe nese třeba 30kg nadváhu ve svalech, tak telo ty bilkoviny bez problemu pojme. Něco jiného by bylo, kdybys takhle ladoval bilkovinama hubeného nebo naopak bachratého a neosvaleneho člověka… To vůbec nepisu o zvysene vyuzitelnosti bilkovin při uzivani anabolik…

                                              0 0
                                              • lazza  

                                                Existuje dost článků zabývajících se toxicitou bílkovin a jejich dopadech při nadměrném užívání. Argumentovat jídelníčkem profi-kulturisty není na místě: jde – vzhledem ke způsobu stravování – o jeden z nejvíce nezdravých sportů vůbec .

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Existuje spousta článků o tom že v Area 51 přistáli ufoni.

                                                  0 0
                                                • Yura  

                                                  „vzhledem ke způsobu stravování – o jeden z nejvíce nezdravých sportů vůbec “

                                                  Myslis ty klasicka jidla jako libove maso, ryze a zelenina? Opravdu vylozene jídelníček po kterem do mesice umres.. Nechces se podivat spis na beznou stravu lidi co nehledi na toco ji? Sama nekvalitni potravina bez zivin. Pak všude kolem sebe vidíš postavy ala tenoucke rucicky, nozicky rosolovitého typu bez naznaku svalu a na pupicku krasnej tukovej prstenec. V prukaze nesmí chybet vysokej tlak, cholesterol, cukr a to vse prosim bez silene devastujici kulturisticke diety LOL

                                                  0 0
                                                  • lazza  

                                                    Nemáš ponětí, čím se stravují profi-kulturisti. Rozhodně skladba jejich jídelníčku nestojí na libovým mase, rýži a zelenině. To je letitý předsudek všech začínajících cvičenců, kteří věří mýtu, jak se objem buduje kuřecím, tvarohem a dalšími překonanými alternativami.

                                                    Stejně se to má i s tzv. „neplnohodnotnými“ bílkovinami, o kterých tu kážeš. Zapamatuj si už pro jednou: neplnohodnotné bílkoviny neexistují. Existuje jen nedokonalý aminogram, který se vyvažuje právě rozmanitými zdroji bílkovin, tudíž i těch rostlinných.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Libove maso, zelenina a ryze. Takhle vypada v 90%tech jidlo v diete. Jiste ze v objemu si daji co jim chutna, ale ja zapomel ze nemam poneti. Tady je to vlastne samej kulturista, vedec a odbornik. Ještě ze uz jsem vyrostl z toho abych se tu prel o necem s lidma k jejímz nazorum nemam zadnnou uctu..

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Kromě Tebe se tu za kulturistu ani vědce nikdo nepovažuje. Šíříš tu svou pravdu jak Slovo boží, neschopnej přijmout cokoliv, co neznáš, nevíš, neumíš.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ty delas to samé. Viz. Článek o pivu.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ty delas to samé. Viz. Článek o pivu.

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Čekal sem, že dáš o sobě vědět :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ok v pohodě,v tom případě beru zpět. Jinak ono správná strava je docela magie, za začátku člověk může dat na doporučení ale pořád si to musi uzpůsobit pro sebe. Já jídlo moc neřeším akorát jsem začal zohlednovat pestrost stravy a kvalitu.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    „Rozhodně skladba jejich jídelníčku nestojí na libovým mase, rýži a zelenině. To je letitý předsudek všech začínajících cvičenců, kteří věří mýtu, jak se objem buduje kuřecím, tvarohem a dalšími překonanými alternativami“

                                                    Tak mi teda napis jaky jídelníček mají ti kulturisti ty chytrolinku nas. Ukaz nam ty alternativy ty mudrlante a pak nam ukaz jak tyhle svoje moudra o rostlinne alternative dokazes prenest do praxe nejlepe fotkou, po jejimz zhlednuti nam spadne brada a budeme mlcet. Do te doby stahni zadek a dobře si cti co pisi lidi, kteří nejaky ten patek mají odcviceny a nejaky ten patek tuhle problematiku sleduji.. :))

                                                    0 0
                                                  • danis7  

                                                    To tvé opakování s „ukaž nám fotku“ je dost ujeté. Nebo si myslíš, že výborní trenéři (hokej, atletika, fotbal,…) byli vždy nejlepší ve svém sportu během aktivní kariéry? A naopak, z tvého soudku, každý namakaný kulturista = výborný trenér a specialista na výživu? To asi ne.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    1…2..3..4.. Klid jirko klid, zhluboka dýchej, klid.. :))

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Dobrý výživový specialista aplikuje své rady na sebe.

                                                    0 0
                                                  • danis7  

                                                    ne každý specialista na výživu má genetiku, aby stál na Mr. Olympia

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    To po něm ale nikdo nechce, akorát by to mělo být někde vidět.

                                                    0 0
                                                  • danis7  

                                                    .

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nemusí ale měl by to někdy hrát závodně, což splňuje většina trenérů.

                                                    0 0
                                                  • danis7  

                                                    To přirovnání s fotkou postavy je totální nesmysl. Když budeš cvičit/dřít v posilovně a neřešit nějak moc stravu, tak stejně budeš vypadat dobře a neříká to vůbec nic o tom, jestli jsi nebo nejsi specialista na výživu. Znám dost lidí, kteří jí knedlíky, výpečky a stačí jim jen se projít kolem činky a vypadají dobře. Takže když tady hodí svoji fotku = je to odborník na stravu?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    A kdo to nechape, tak at jde do ****** joo? :)))

                                                    http://www.youtube.com/watch…

                                                    0 0
                                                  • blaf  

                                                    mel by sis najit zenskou…

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    .

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Nebereš Grznára jako svůj vzor, že ne? :-)

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Jinak doporučuju tenhle rozhovor s Tvým oblíbeným profi-kulturistou, který Ti, vzteklý Juro, vysvětlí, jak žere jen kuřecí s rýží, a proto je tak zdravý a v kulturistice tolik úspěšný.

                                                    http://plzen.cz/…nicit-22886/

                                                    0 0
                                                  • Madtomas  

                                                    Ja furt cekam kdo sem napise co ti kultici teda zerou

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Co by zrali. Kuřecí, hovězí, rýži a doplňky. A když prasej tak žerou veschno.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tady mas top profika, za co by utratil 100 babek.

                                                    http://www.youtube.com/watch…

                                                    Tady mas dalšího

                                                    http://www.youtube.com/watch…

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Hele, a co kdybys sem konečně nahodil tu svou avízovanou fotku a zavřel mi tak hubu? :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Grznar je samozrejme z velke casti recese, ale podstatu ti tam snad řekl. Zase neslovíčkař. Slovo kureci používáš jen ty. Kulturisti at uz za dob Arnolda nebo ted v roce 2015 stále berou většinu bilkovin z masa, vajec, syrovátkového proteinu. Zadny jiny zazracny zdroj bilkovin, kvalitnejsi a koncentrovanejsi nez jsem uvedl z Marsu nespadl. Nikdo z top zavodniku do sebe nesere luštěniny nebo jiné nesmysly, tak me prosim neobtezujjen se tu ztrapnujes.

                                                    0 0
                                                  • Concorde  

                                                    Ja mam dojem, ze zrovna Rich Froning ma jidelnicek bohaty na lusteniny. Ale je fakt, ze kulturista to neni, on ty svaly pouziva :))

                                                    0 0
                                                  • Madtomas  

                                                    Vetsina kultiku do sebe pere krome ryze jeste kotel testovin. V posledni dobe jsou hodne oblibeny sladky brambory

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Jo sladky brambory jsou oblibene v poslední době u nas, protože dřív tady nebyly. :)) V USA je zrali uz indiani to není nic nového. Ryze a kureci prsa jsou nejčastěji zminovana, protože jsou proste nejlevnejsi a taky protože jsou to dobře stravitelne potraviny. Napr. ne každému dela dobře hovezi a nebo i ty sladke brambory. Dam si batat a su nafouklej jak michelinak. :D

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    .

                                                    0 0
                                                  • prochm  

                                                    Nezlob se lazzo ale píšeš tu vážně hrozné hovadiny. Yura má pravdu ať se ti to líbí nebo ne. A divím se mu, že tu vůbec s tebou tráví čas, protože je to házení hrachu na stěnu pořád dokola. Opravdu o tom nic nevíš. Připadáš mi jako vrabec co chce učit orla létat.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Je to prdel se dohadovat na bike foru o kulturistice he­he.

                                                    0 0
                                                  • prochm  

                                                    Přesně tak:) Ale aspoň je sranda.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Jen člověka zarazi ta nulova sebereflexe nekterych tady. Třeba ja tu kecam jen do stravy, protože verim, ze za ty roky co se tomu věnuju do toho aspoň trochu vidim. Ale pripadal bych si trapne kecat třeba do treningu nekomu, kdo jezdi na kole xx let s najezdem třeba 30t rocne jak ma trénovat apod.. Kdezto tady ti clovek co vzivote ani nebyl v posilovne bude tvrdit, jakej jsem naivni zacatecnik co nezna nove alternativni postupy v oblasti stravovani kulturistu. :D Uz vidim toho člověka jak jde ve fitku k nekomu kdo ma ruku jak on pas a zacne mu tam vykladat, jak cvici uplne blbe. :))

                                                    0 0
                                                  • blaf  

                                                    Jen člověka zarazi ta nulova sebereflexe nekterych tady.

                                                    tak tohle me fakt rozesmalo :D palec nahoru

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Špatně vloženo

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    2YuraOlomouc:

                                                    Tak orlíku, napíšu to ještě jednou: hoď sem fotku svojí ruky, co má obvod jak já pas, a já sklapnu :-).

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Myslel jsem to obrazne.. A fotka tu v nejakem vlakne je, tak si ju najdi.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ale ze ses to ty. :D Není to aktualni, je to ještě z doby, kdy jsem jezdil na kole jen do fitka. :))

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Tady seš nateklej, ale předpokládám, žes to na kole vysekal :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Kostky na brise sou, zas tak hrozny to není nekecej. ^^

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Mimochodem: kolik měříš?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Na te fotce to bylo asi 113kg/176cm

                                                    0 0
                                                  • lazza  

                                                    Já nabral za rok asi 15kilo, ale jak sem sed na kolo a začal pravidelně jezdit, za dva měsíce jsem měl polovinu dole. Fungovalo to u Tebe stejně?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ja nemusim ani jezdit na kole. Stacilo když jsem snizil bilkoviny z cca 250g na pulku a spadl jsem neskutecnen a hmote.. Pridej k tomu aerobni sporty a ses za par mesicu tretinovej, to je normalni..

                                                    0 0
                                                  • File12  

                                                    Sranda to je. Jenže půlka lidí ač má fyzičku a bikerskou postavu, o stravování neví moc. A prostě když sem tady byl osočenej že v dietě mám 2g bílkovin na kilo mi řiká jak odsíram játra a střeva. Není to pravda.

                                                    Nemá smysl se o tom dál bavit.

                                                    0 0
                                                  • Breakpain  

                                                    To by mě ale zajímalo, odkud to máš (prostě se ptám na zdroj .. hádat se nechci). Doktor měl jiný názor, když jsem nadhazoval, že bych zvýšil poměr g/kg, že jsem dutohlav a odbouchnu si nadměrnou zátěží ledviny (horší glomerulární filtrace pokud si to ještě pamatuju) – štěstí jsem nepokoušel a prděl nato …

                                                    Nebavím se o tom, zda to funguje/nefunguje na růst svalů ;) – mluvím jen o tom, zda to člověku ubližuje/neubli­žuje.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Zdravému cloveku co sportuje a ty bilkoviny vyuzije 2g na kg vahy nemůžou nic udelat. Ptat se na takove zalezitosti doktora? Predpokladam ze to ani nebyl sportovni doktor? Tihle lidi jsou ti poslední s kteryma bych diskutoval o strave si delas srandu ne.. To spis prezirani se sacharidama a cukrama obecne ti zaruci všechno od cukrovky po kardiovaskularni choroby. 2g bilkovin na kilo vahy je pro sportovce absolutne normalni davka. Jestli se nepohybujes mezi sportovcema a resis všechno s obvodnima doktorama, tak se nedivim, ze ses s toho tak vyjukanej..

                                                    0 0
                                                  • Breakpain  

                                                    Samozřejmě přednost má lékář – diabetolog, sporotvní může přijít na řadu až potom. Takže pokud sportovní řekne OK a diabetolog NE … přes to nejde vlak, s tímhle není radno si zahrávat a nehodlám dělat v tomhle pokusného králíka, kdo měl nakonec pravdu ;).

                                                    Ale tak zajímá mě to a ptám se, když už to tu řešíte.

                                                    0 0
                                                  • File12  

                                                    To píše každej druhej tak se na zdroj nebudu pídit. ale obecně někomu nevadí i víc. Známej co dělá naturální kulturistiku dává až 3,5g na kilo a podle testů mu to neškodí. Jde taky o to kolik toho sníš najednou a v jakym množství. Taky jestli dáš třeba nárazovou dávku 40–50g. Pokud k tomu dáš cukry a tuk tak je jasný že to pro tělo neni dobrý. Sežrat půlkilovej stejk taky ne. To pak ta bílkovina hnije ve střevech.Ale pokud to rozdělíš do celýho dne, dáš mín sacharidů a správný tuky, naopak to tělo využije. Až ne, věř mi že nestrávenou bílkovinu ucejtíš až budeš na záchodě. Samozřejmě pomáhá taky vláknina, která čistí střeva nebo trávicí enzimy

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Presne tak. Je KUREVSKEJ rozdil jestli jis ty bilkoviny v podobe dobře stravitelného zdroje jako jsou ryby, kureci, kruti maso, vejce, proteinak apod. a k tomu mas zeleninu, coz je dulezite dle mého ke kazde porci masa pridat zeleninu. A když takhle jis, k tomu pripadne kvalitni zdroje sacharidu ryze, brambory apod. nejaky olivovy olej, ořechy.. Do toho cvicis, telo si to krasne bere. Něco uplne jiného je, když mas nadbytek bilkovin v podobe vepro knedlo zelo, uzeniny, do toho tuna tuku, nedej boze sladkosti apod. Tohle normalni doktor proste nebere vůbec v potaz. Protože se s takovejma lidma, kteří se takhle stravuji proste nestretava. Zna jen ten prumer, kterej je na tom ze stravou obecne hrozne spatne. Btw to ze to je diabetolog ještě tolik neznamena. Zase zalezi na tom jestli to je clovek, kterej se tomu venuje s nadsenim a neustale se vzdelava a nebo jestli to je nejakej starej dedek, kterej si za komancu udelal skolu a od te doby si neprecetl nic nového. Tihle jsou bych řekl dokonce nebezpecni..

                                                    0 0
                                                  • Breakpain  

                                                    S tím souhlasím …

                                                    0 0
                                      • Zdeno Micio  

                                        Zrovna si teď dávám po tréninku výborný gulášek :)

                                        Souhlasím částečně pouze s tím masem, ale chápu i tvé rozpaky… Někteří profíci se bez masa snadno obejdou (pokud pominu občas nějakou rybu), a pokud by kvůli tomu neměli výkonnost, tak by je jistě nikdo nezaměstnal. Důvod, proč je těchto sportovců stále menšina, je jasný, ale není to měřítko – většina lidí totiž chápe maso a živočišné produkty jako ustálený návykový program, že to bez toho nejde, že se bude hubnout, snižovat hladinu hemoglobinu a bůhví co ještě… k tomu lze říct, že bez masa, a nejen bez něj, to opravdu prokazatelně jde…

                                        Lze vyjmenovat celý seznam špičkových sportovců, kteří se podobným věcem vyhýbají (dokonce i boxerů, jejichž zátěž je silová) a je jich čím dál víc. Třeba na běžeckých půlmaratonech či maratonech už maso téměř nikdo nejí – mám na mysli lidi, co to provozují na docela vysoké úrovni, kteří to se sportem myslí vážně. Na cykl. závodech naštěstí takoví lidé také přibývají, i mezi eliťáky. Prostě to je fakt.

                                        Tvé názory jsou vcelku rozumné, i když pouze vyčtené – jde vidět, že se o to zajímáš, ale chtě nechtě bys měl i přiznat, že se dá plnohodnotně stravovat i jinými způsoby, než dle dávno překonaných a konzervativních přístupů dosud platných snad jen v kulturistice, což ale neberu jako sport. Stejně jako jde dopředu technika, jde dopředu i výživa sportovců či běžných lidí, kterým záleží na svém zdraví, výkonnosti a psychické pohodě.

                                        Steaku zdar :)

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Sorry, ale cist to nehodlam, vůbec me to nezajima heh.

                                          0 0
    • ememem1  

      ja myslim ze tento thread ma potencial byt minimalne tak dobry jak ten o cervenej repe.

      0 0
      • Yura  

        Co se me tyce, tak ja uz jsem poucen dostatecne hehe.

        0 0
    • marco  

      Proč si prostě nedáš po treninku Gainer je tam všechno i ty aminokyseliny. No hroznovým cukrem nic nepokazíš. Po hodince klidně šoupnout nějaký protein nápoj.

      0 0
      • Yura  

        Proc az po hodince protein? To me opravdu zajima s jakou odpovedi prijdes. :)

        0 0
        • Breakpain  

          Většina výživových poradců Ti poví, že tělo po tréninku chce cukry, dáš -li mu hned protein, bude štěpit bílkoviny na cukry.

          • zbytečná zátěž pro tělo
          • zbytečně drahý „cukr“

          a ten čas … asi jim to vyplivlo z tabulek, že je to pro tělo ideální …

          0 0
          • black.horse  

            tak proto choděj chlapy do posilky s několika shakery a stopkami, jde jim o timing :-D

            0 0
            • Breakpain  

              Obecne mi tohle tvrdil kazdy, kdo trosku sestavoval jidelnicek a mel jsem moznost se s nim pobavit. (vstazeno na posilovani, ne cyklistiku.)

              Druha vec je, ze vidim trenery pit proteiny, ale nevidel jsem je to pit ani behem, ani tesne po. Nepocitam lidi, co jdou cvicit – ty neberu jako smeroplatny vzorek, kdyz ani necvici spravne a Ti to piji dost casto jako stavu, co jsem si vsiml … chutove to neni spatne :) …

              0 0
              • black.horse  

                Tak pro zjednodušení se tvrdí podobné věci. Uvedu Ti jako příklad můj rozhovor se ženou když jsem se pokoušel „vařit“:

                Kolik tam mám dát soli?

                Tak akorát, spíš míň…

                To je kolik gramů?

                No asi špetku, to poznáš.

                Jaký objem nebo kolik gramů má přesně ta špetka?

                Chjo, tak tam dej 2,6g soli a zamíchej to 4otáčkami po směru hodinových ručiček, spokojenej?

                Jo… dík, konečně nějaká konkrétní odpověď.

                A přesně proto stojej v šatně ve fitku chlapy s shakerama, dávají 2,6min po příchodu do šatny sérii gainer a 60min potom protein:-D

                0 0
        • marco  

          No nebudu nic lovit z hlavy a zapojím kombinaci internetu a vlastních zkušeností. Po zátěží tělo žádá doplnění vyčerpaných zásob glykogenů tedy sacharidů a při užití proteinu ihned po zátěži(nezaměňovat si 20% protein spolu s gainerem to je po zátěží OK) dohází k štěpení proteinu na sacharidy pro doplnění energetických zásob což tělo zbytečně zatěžuje a úžitek proteinů pro regeneraci svalů a pozdější případnou výstavbu jde do pozadí(no z jednoho proteinového nápoje a nevyvážené stravy na proteiny stejně nic nevyroste).

          A proč hodina nebo měl jsem uvést spíš 30–60 minut po treninku. Nějak je to na každém návodu na krabici drobnými písmenky jako doporučená doba konzumace a i já to mám osvědčené dojet domů dát si okamžitě gainer a po hodině proteinový nápoj potom opět něco s lehce stravitelnou bílkovinou.

          0 0
          • marco  

            Tak to dopadá když rozepíšu odpověď jdu poklidit rodinu do postele následně odešlu a už odpověď proč až po hodině visí na netu aspoň jsem se s Breakpainem sho­dl.

            0 0
          • Yura  

            A jeje to je zase seslost teoretiku LOL. Premena proteinu na sacharidy tzn. proces zvany gluconeogenesis je pro telo opravdu slozita a neekonomicka operace a dojde k ni pouze v pripade, ze telo nemá k dispozici absolutne zadne zasoby glykogenu. Takze mate pravdu jen v pripade, ze dotycnej bude met opravdu totalne vycerpane zasoby glykogenu to zaprvé a zadruhé když s tim proteinem vypijes i glukozu, tak telo není tak debilni jak ty si myslis, aby stepilo slozite proteiny na energii, když ma k dispozici glokozu kterou si vypil spolu s tim proteinem. Teorie pekna chlapci, ctu to dost často, ale praxe je trosku jinde.

            0 0
            • Breakpain  

              Hadat se nehodlam a prit take ne.

              Tak mi jen povez, jake mas vysledky s Tvym modelem?

              S mixem nizkeho proteinu+sacharidu to tu uz psal kolega, takze to nebudu prepisovat.

              Ja jsem docela nevhodny vzorek, na tohle porovnani, protoze mam cukrovku a nikdy jsem nemohl dodrzovat idealni jidelnicek, snazil jsem se ctit zasadu do hodiny po cviceni protein a sacharidy byly nekdy pred,v prubehu ci po cviceni, anebo vubec. Ale to je proste dane tim, ze jim dle toho, jak musim vzhledem k cukrovce …

              Timto stylem jsem se posunul z musi vahy na +20kg za dva roky s tim, ze vetsinovy podil snad byly svaly. Podporeno samozrejme treninkem 4× tydne po vetsinu casu. Aktualne co necvicim vaha stejna a pomer svalu vs tuky se samozrejme zmenil k horsimu.

              0 0
              • Yura  

                Podivej se nechcu te urazit, ale o strave nevis vůbec nic. Tim spis meto zarazi ze mas cukrovku a sportuješ. U takového člověka bych ocekaval opravdu ostre znalosti co se tyce takového zakladu o kterem tu žvatlame obzvlast. Vysvetlim ti to znovu a po lopate ne jak si to myslim, ale jak to funguje ok? Priprav se, jedem.. Proteiny zacne telo premenovat na sacharidy jen v pripade opravdu velke nouze, kdy ma telo absolutne vycerpane zasoby glykogenu a to zase jen v pripade, ze tam posles jen a pouze ty bilkoviny a zadne cukry. Jakmile tam ale posles cukry a bilkoviny dohromady, tak uz jsem tady psal, ze telo není blbe a vyuzije cukry které ma k dispozici. Co se tyce toho tvého posilovani, tak kdo je citlivej na cukry nebo shazuje nebo si drzi vahu, samotny proteinak je bezna praxe. Kdo nabaluje hmotu horko tezko nebo je v objemu da si gainer nebo protein s cukrama. Zadnej kulturista neceka s proteinakem hodinu jak vy tady popisujete. Sleduju 10 let celosvetouvou scenu, trendy v uzivani doplnku a takovhou hovadinu jsem vzivote neslysel od kompetentních lidi, ale jen od teoretiku kteří ani neznaji absolutni zaklady proc se berou rychle cukry spolu s aminokyselinama. No proc asi, při konzumaci rychlého cukry se zvedne inzulin, který slouží jako perfektni transport všech dostupnych zivin primo na místo urcini. Proto se kulturisti v tomhle okne vyhybaji hlavne tuku. Chcou dostat do systemu co nejrychleji aminokyseliny a glukozu, ale rozhodne ne tuky. Co se tyce vysledku fotku tu nekde mam tak pohledej.

                0 0
                • Breakpain  

                  V poradku – s tou cukrovkou bych byl opatrny, to je zcela neco jineho.

                  Patrim mezi male procento, ktere to ma zmaknute na vybornou … cukrovku. Cukrovka a jidlo je zcela jina liga, nez sport a jidlo. Nikdy jsem sportovni vyzivu extra neresil (ale ani jsem se nato nevybodnul), protoze v kombinaci s cukrovkou to proste vzdy pokulhava.

                  Takze co se tyce sportovni vyzivy – neoslnim, ale v pripade me nemoci to mam zmaknute na jednicku … nebudeme si delat iluze o tom, jak bychom dopadli, kdybychom se porovnavali. Stejne jako Ti neberu Tvoje nazory a pouze se snazim dobrat jadra pudla, abych byl chytrejsi.

                  0 0
                  • Yura  

                    Ach jo jake moje názory? To není jakoze dle mého nazoru by mela vyhrat miss támhleta brunetka. Jasne jsem ti to 2× popsal proc to co pises je nesmysl a jak to funguje, muzes se zeptat co ti na tom nesedi není problém..

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Prijde mi, ze nato koukas, jako bych Ti napadal to co, pises. Ja to jen porovnavam s tim, co jdem se dozvedel od vyzivovych poradcu … nic vic, vic hlav, vic rozumu …

                      Druha kapitola a tam se me to dotklo … to priznam, diabetes.

                      Ja resim jidlo a sport tak, abych mel idealni kompenazci u cukrovky (a to se mi dari). Vy resite jidlo a sport pro idealni vykon atd. Tady neni zadny rozpor ;-) … Jen si troufam tvrdit, ze tohle mam zmaknute (vstazeno k diabetu), to ze neplati co jsi psal jsem tim vubec nemyslel ;).

                      0 0
                      • Yura  

                        Ok to beru. Ja ale nepisu nic o strave pro cukrovkare a nejakej vyzivovej poradce, kterej se stal odborníkem na stravu za mesic a stejne dlouho i cvici me opravdu nezajima. Bez se zeptat nejakeho kulturisty co nejak vypada a co se v tom pohybuje 20 let jestli si mas dat proteinak hodinu po cviceni. Pak prid a napis nam co ti řekl..

                        0 0
                        • prochm  

                          Naprosto souhlasím se vším, co tu napsal Yura.

                          0 0
                        • Breakpain  

                          Pak jsem nabyl špatného dojmu a oba jsme se zřejmě částečně mystifikovali ;), np ;)

                          0 0
    • Madtomas  

      Cukry po treninku ano, idealne v tekute podobe v kombinaci s rychlym a lehce stravitelnym zdrojem bilkovin. Konkretne bych dal maltodextrin + hydro, v pripade ze se citis uz hodne slabej a doplnovals malo pri treninku samotnym tak pridat jeste trochu fruktozy. Celkovy mnozstvi a pomer jednotlivejch surovin uz si musis vyzkoumat podle sebe.

      0 0
    • hovanec  

      To je zas debata o nesmrtelnosti chrousta…

      0 0
    • Peslezedirou  

      Zeptám se, jaký gainer vydíte jako idelání po tréninku? Potřebuji nějaký, po cyklo, případně po posilovně (posilovnu mám jen jako doplněk). Spíš mám problém nabrat, takže si po celý rok držím stabilní váhu. Popravdě se v tom nepohybuju, tak nevím jaký zvolit, jde mi hlavně o poměr sacharidů, versus bílkoviny atd. abych zbyteně nestřílel do vzduchu :-)

      0 0
      • Yura  

        Urcite mas takz problém do sebe dostat dostatek bilkovin. Tim ze zvednes jen prijem sacharidu a naberes, leda tak naberes sadlo a ty chces nabrat aktivni hmotu ne? Takze si kup protein a do nej si muzes pridavat hroznového cukru kolik chces…

        0 0
        • Peslezedirou  

          Takže ne gainer, ale spíš nějaký proteinový nápoj…gainer by šel spíše do tuků?…

          0 0
          • Yura  

            Gainer je z velke casti glukoza, maltodextrin atd. proste cukr. Proc platit tolik penez za cukr? V konecnym dusledku je uplne jedno jestli snis sáček piskotu nebo vypijes gainer. Ale protein oproti gaineru se vyplati, protože když ten protein pomeris s masem apod., tak vyjde cenove lepe. Proto je lepsi doplnit cukry normalni stravou, která je většinou levna a naopak bilkoviny doplnit proteinem, protože ne kazdej ma na to nebo chce do sebe prat x kart denne maso, vejce apod..

            0 0
      • File12  

        Gainer jsou drahý cukry. Na to kašli. Máš na výběr bud dát jen protein. nebo třeba banán a protein.

        pokud máš po celý den dostatečnej příjem sacharidů, tak i vločky rozmixovaný na prach s proteinem. Popř. kup maltodextrin a dej do proteinu

        0 0
        • Yura  

          Co ja bych za to dal, ze bych nemohl pribrat. Uz mam v hlave seznam všech tech dobrot, který bych bagravol, ale gainer mezi nema urcite není. :))

          0 0
          • File12  

            co jsem viděl tvojí fotku vejš, tak super. Taky jsem na tom tak že jak jdu nahoru s cukrem tak prasim. Do toho typ postavy kde mám tuk v břichu a bocích. Lejtka jak kuře.

            A co se týče nabírání. Pokud jen cvičím a žeru jak bych měl tak nahoru jdu. Ale pokud do toho člověk hodí jinej sport a aktivity, tak bych musel sežrat na svejch 192cm/95kg celou krávu a pytel rejže.

            0 0
    • Wojtkingson  

      Zdravím, měl bych menší dotaz ohledně glykogenu. Moje priorita se od cvičení posunula ke kolu. Znám nějakou teorii o tepových pásmech, co se pálí atd (nejde mi o pálení tuků, ale většinou o to, abych dobře zacházel s dostupnou energií). Jak je to obecně se svalovým glykogenem – dejme tomu jsem zregenerován, všechno naplněný glykogenem. Jedu na kole, nejvíc toho pálí nohy. Dostane se glykogen i z jiných partií např. do nohou? Nebo je víceméně určen pro spálení v těch specifických partiích, kde se nachází? Poslední dobou jsem ke kolu zařadil i cvičení a zdá se mi, že mi jde výkon nahoru, ale původně jsem myslel, že to bude kontraproduktivní, že svaly budou pálit víc energie a spíš to zhorší výkony na kole a jediný, co mě napadlo je, že se energie ukládá i v ostatních svalech a z nich se dá pak čerpat. Nikdy nebudu na kole jezdit závody atd, takže jde opravdu jen o amatérský dotaz.

      0 0
      • black.horse  

        Distribuce živin krevním oběhem po celém těle, proto neexistuje jiné lokální hubnutí než liposukce:-)

        0 0
        • black.horse  

          Jen to teda doplním, svalový glykogen je samozřejmě jako zdroj užitý lokálně, ale zároveň je krevním řečištěm daná oblast zásobována, protože glykogenu není ve svalu nekonečno, což u dlouhodobých a vytrvalostních aktivit hraje svoji roli. Takže obecně řečeno cyklista jedoucí v rozumném zátěžovém pásmu při dostatečné zásobě kyslíku vydrží celkem dlouho, tím, že se mu nastartuje tenhle energetický okruh. Proto taky se říká, že pálení tuku u aerobních aktivit začíná někdy 20–40min po startu aktivity a jen za rozumně nízkých intenzit. Stručně: krátké a intenzivní aktivity jsou energeticky kryté z nejrychlejší lokálních zdrojů, dlouhodobé a nízké intenzity komplexně.

          0 0
          • Wojtkingson  

            Díky za odpověď, vím že neexistuje lokální hubnutí. Když jsi teda psal: svalový glykogen je samozřejmě jako zdroj užitý lokálně. Tzn že mi je glykogen např. v zádovejch svalech na kole k ničemu? A není zde možnost, aby se tento glykogen dostal např. do nohou krevním oběhem?

            0 0
            • Rychlej turista  

              Bez glykogenu se nedá existovat, takže bych to viděl tak, že tělo si ho přesunuje podle potřeby tak, abys nezkolaboval. Pokud už neotočíš nohama, ale stále jsi při vědomí, znamená to, že tělo kašle na tvoje priority a zásobuje podle priorit svých, tedy mozek :-) Pokud ho chroustáš přednostně z nohou, tak si ho zřejmě časem začne přesunovat i odjinud, kde taková spotřeba není nebo kde jeho potřeba není až tak důležitá.

              0 0
            • black.horse  

              Hele, abych byl upřímnej, tak to nevím jistě, ale tipoval bych že nikoliv, že redistribuce již jednou ve svalech uloženého glykogenu by pro tělo byla energeticky nevýhodná, spíše začne štěpit tuky (pokud je dost času a kyslíku – nízká intenzita) a nebo bílkoviny (není čas a kyslík – vysoká intenzita), koukal jsem na wiki a tak nějak mi z toho vyplývá, že mám doufám pravdu. Krom toho, musíš tělo vnímat jako princip spojených nádob, není to digitální nástroj, kde se děje A nebo B, ale většina procesů se překrývá a běhá souběžně v určitém poměru. Takže na kole Ti taky nějak pracující zádové svaly, navíc čím jsou větší (narážím na Tvoje posilování), tím mají větší nativní spotřebu živin a kyslíku, tedy to co máš uložené tam, se tam také spotřebovává…

              0 0
              • Wojtkingson  

                Ptal jsem se i na jiným fóru a tam mi jeden chlapík napsal tohle:

                Svalový glykogen se štěpí jen pro potřeby daného svalu a vzniklá glukóza se do krve nedostává, ale je metabolizována jako zdroj energie pro svalovou práci.

                0 0
        • Delkim  

          Tvl s tímhle opatrně, víš kolik lidí ten Teleshopping živí? :))))

          0 0
      • bradek  

        Tady něco k dotazu:

        https://mtbs.cz/…nk-a-fitness#…

        0 0
        • Wojtkingson  

          Díky,

          Při poklesu hladiny glukózy v krvi má tělo v podstatě dvě možnosti; buď dostává dodávku z venčí (ve formě sacharidů v potravě), což není vždy možné nebo spustí štěpení záložního glykogenu v játrech a nepracujících svalech na volnou glukózu.

          Z tohohle zase chápu, že volná glukóza může putovat po těle jak chce. :D

          0 0
          • black.horse  

            Protože mtbs… to je jak Blesk nebo Hrom.

            Pozn.: nepracujících svalech? Máš skutečně pocit, že za jízdy nějaká výraznější svalová skupina nepracuje? O tom dost pochybuju.

            Ale teďka vážně, na EN wiki toho je naštěstí víc než na české – https://en.wikipedia.org/wiki/Glycogen

            Glykogen uložený ve svalech se štěpí na glukózu a je přímo daným svalem spotřebován a nejde vůbec do krevního řečiště. Naopak jaterní glykogen lze skrz krevní řečiště šířit dále. V EN wiki je i vysvětleno proč. U svalového glykogenu by tělo tak muselo řešit další transport glukózy skrz membrány zpět do řečiště a k tomu tam chybí nějaký enzym (https://en.wikipedia.org/…-phosphatase) a tady máš i něco k transportérům https://en.wikipedia.org/…_transporter Fakt se mi to za Tebe nechce po nocích studovat a googlit, ale pokud Tě to fakt zajímá, zkoušej serióznější zdroje než mtbs a bike-forum ;-) a pokud máš pocit, že z nabušených zad Ti pojedou nohy, tak to ani nestuduj, jezdi, usmívej se a neřeš to prosím :-)

            0 0
            • petr99  

              Sice jsem článek na mtbs nějak výrazněji nečetl, ale není to myšleno tak, že putuje z méně vytížených oblastí do více vytížených v případě, že tam už glykogen došel ? Protože zase je asi blbost, aby nohy byly vypumpovaný a vršek těla plnej a tělo přešlo na štěpení tuků a bilkovin, primárně asi využije všechnu možnou co nejsnadněji získatelnou energii.

              0 0
              • black.horse  

                Nečetl jsi článek a ani ty odkazy výše, které popisují, proč už se jednou do svalů uložený glykogen dále napřesouvá, ale využívá lokálně na štěpení do glukózy pro potřeby daného svalu:-)

                0 0
            • Wojtkingson  

              Pokud Tě to obtěžuje, můžeš to tu přestat sledovat :D Nemyslím si, že bych Tě nějak nutil něco hledat :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.