Dolomity Cortina provoz na silnicích

34 nepřečtených
  • szd

    Měl bych dotaz – v září plánujeme jezdit na silničních kolech v okolí Cortiny – máte někdo zkušenost, jak je to s hustotou silničního provozu v tomto období ?

    0 0
    • JanITCZ  

      Nejvesi provoz je na SS 51 Dobbiaco-Cortina-a dolu na Longarone,temhle usek bych vynechal.Jinak obecne se da rict SR(strade regionali) vetsi provoz jak na SP(strade provinciali),osobne (v regione Friuli – FVG) preferuji SP a strade comunali.Behem tydne obvykle spicky rano 6–8,potom obed 12–14,odpoledne 17–19.

      0 0
    • ememem1  

      strucne – velky. cesta toblach cortina je cista smrt,horsie jak jazdit po prahe a ani take akoze lokalne cesty nejsu nic moc. september hlavne prva polka je obdobie ked su este pootvarane vsetky horske chaty a polovina talianska a bavorsko maju este dovolenky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Největší italská dovolená je vždycky jen srpen ;-) Potom už je to jen paběrkování :-)

        0 0
        • BB  

          no nevim, na Garde me majitelka apartmentu tvrdila, ze nejvetsi zajem je v zari. Duvodem jsou pry ciste, nezamlzene vyhledy. Tak mozna zalezi na miste, ale urcite na Garde neni zari jen paberkovani. Mozna je to i tim, ze mluvis o italske dovolene, ale v Dolomitech jsou mraky nemcu, holandanu a cechu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Měl jsem na mysli italský dovolený. Srpen je zkrátka srpen. Ruší se zavírací dny, mění se jídelníčky atd., protože 90% návštěvnost je z IT. Září se vrátí zase do normálního provozu přibližně na úrověň června. Vrátí se němci a ostatní ;-) Změna z týdne na týden jako mávnutím kouzelnýho proutku :-D

            0 0
            • BB  

              jasně, pochopil jsem, taky musím říct, že provoz v Itálii mě vadí méně než u nás. Asi mají větší pochopení pro cyklisty.

              0 0
    • Zbyněk  

      Září je lepší, než srpen, ale s nějakým malým provozem moc nepočítej. Ta SS 51 bude asi nejhorší, z horských silnic je nejvytíženější Sella Ronda. Na tu jsem loni rezignoval a raději šel na pěší túru. Giau ve všední dny OK, o víkendu bych se mu ale vyhnul (oblíbený kopec motorkářů). Falzarego frekventovanější ačkoliv loni jsme měli v tomto ohledu celkem štěstí. Vcelku poklidná sedla jsou Forcella Cibiana nebo Passo Duran. Málo aut jezdí přes průsmyky Manghen nebo Erbe, ale ty máte už z ruky.

      0 0
      • brtníček  

        Už to není ta pohoda jak v 90. letech kdy motorek bylo trochu a aut tak akorát. Kveten mi prišel nejklidnejší, ale byl problém najit fungující hospodu, protože odpočívají mezi sezonama. V září přes vikend provoz vcelku velký přes týden to jde. Září už má tu nevýhodu, že je krátký den.

        0 0
        • Zbyněk  

          Dnes jsem se vrátil z francouzských Alp (Ecrins, Dévoluy, Barcelonnette…) a oproti Dolomitům oáza klidu. Třeba na Champs jsem zaznamenal asi 5 aut, na bočních silničkách kolem řeky Drac a v podhůří Ecrins úplně mrtvo. Okruh kolem Bonette pod sněhem, sedlo průjezdné. Na Cayolle jen zbytky sněhu.

          0 0
          • orm  

            Nemas nekde fotky jak to vypadalo se snehem na Bonette? Ja tam byl tri roky zpet v lete, tak bych si to rad porovnal :-).

            0 0
          • brtníček  

            To muselo byt hodne snehu v zime, když tak na jihu je ješte v tuto dobu sníh. Na Bonetu jasné, ale Cayolle docela čučím. Příjde mi, že Francie je celkove míň navštevovaná než dříve i pláže na Azurovém pobřeží koncem srpna byly poloprázdné a Verdon nebo Allos skoro nikdo. Budeš posílat zase fotky do emailu i tem co nebyli, ale máš je v seznamu? :-)

            0 0
            • Zbyněk  

              Na Cayolle jenom zbytky, Allos a Champs čisté. Když jsme ve stejném termínu přejížděli Cayollu v roce 2013, byl nahoře metr sněhu ve volném terénu (bariéry dva metry), z toho část napadla den předem (v Entrevaux v 550 m n.m. bylo přes den 8°C a pršelo). Champs byl tenkrát uzavřený. O dva dny později u Verdonu 30 ve stínu.

              Fotky časem pošlu, až se tím prokoušu, zatím pár z Bonette. Je to ze severní strany od Jausiers.

              0 0
    • theedge  

      Záleží taky kdy v září – první týden tam bude ještě husto na konci září už klid.

      Nevím jak to tam znáte – v okolí Cortiny tam moc žádné malé zapadlé silničky nejsou. Kolem jsou hory jako kráva a v těch málo místech kde šlo něco vůbec postavit jsou hlavní tahy. Jak už psali lidi přede mnou hlavní tah přes Cortinu od Toblachu dolů na jih je špatnej. Směrem na Misurinu toho zase moc není.

      Zajímavější je strana na západ -v Pocolu uhnout na passo Giau a vzít to přes Caprille pod Mrmoladu ( Lago di Fedaia ) a do Canazei. odtam okruhem třeba přes passo Gardena zpět. Musíte ale počítat s tím že v jednom okruhu se vám sejde několik přejezdů hodně vysokých sedel.

      Jezdí se tam známý závod Maratona dles Dolomites → https://www.maratona.it/en/

      Dobré pro inspiraci

      0 0
      • jiriga  

        jeste se pripadam, chystam se ted na Sella Rondu day v cervnu a druhy den bych rad z Canazei po SP641 , pres Rocco Pietore az na PAsso Laguzoi a zpatky. V zime jsem tam byl lyzovat , tak bych to rad omrkl i v lete. Da se ocekavat silny provoz v nedeli , navic to je tosku objizdka a alternativa k SR48. diky

        0 0
    • Martin  

      já nevím co tady furt řešíte, ty silnice zde v této oblasti jsou úplně v pohodě, v životě jsem tam neměl sebemenší konflikt s nějakým řidičem

      0 0
      • jiriga  

        zkratka, nejak to bude:-) ja tam byl v kvetnu pred dvema roky a ty motorky me teda dost vadily:-) nicmene opravuji Laguzoi na PAss Falzarego, na Laguzoi vede kabina a z ni paradni sjezdovka;-)

        0 0
        • Martin  

          buď v klidu, zrovna motorkáři jsou v průsmycích úplně v pohodě

          záleží samozřejmě hodně na tom jak a na co seš zvyklej, chápu že třeba někdo, kdo jezdí celý rok po lese mimo silniční provoz, že pak bude z provozu na silnicích trochu vystresovanej, ale fakt je to tam v pohodě

          0 0
          • Smazaný účet  

            „buď v klidu, zrovna motorkáři jsou v průsmycích úplně v pohodě“

            pro kolo možná ;-) pro auto nic moc :-)

            0 0
            • jiriga  

              me vadil ten hluk, to vzdycky nahodej za zatackou, aby clovek mel sluchatka:-)

              0 0
              • theedge  

                Taky je rozdil jestli tam clovek je v kvetnu nebo prazdninach. O prazdninach je tam blazinec vyrazne vetsi. V kvetnu tam je vetsi klid protoze zimni sezona uz neni a letni jeste nezacala.

                O prazdninach se tam v zatackach krokem lamou autobusy a obytnaky, predjizdi je motorkari a osobaky a taky treba sraz porsche clubu mnichov. A do toho cyklisti. Ano daji se tam najit klidnejsi casy jako brzo rano nebo vecer. Rozhodne bych se snazil vyhnout srpnu to je tam provoz velmi hustej.

                0 0
                • jiriga  

                  chystam se ted v cervnu , cca 21–23

                  0 0
                  • Martin  

                    Taliáni maj prátdniny až od půlky července

                    0 0
                    • jiriga  

                      ja vim spis az od zac srpna;-) ale ja jedu na Sellarondu day (22.6.) a jeste se chci par dni projet kolem. Tak to vypada, ze snad bude v pohode.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Jestli myslíš školní prázdniny, tak ty u nás začínají 17.6, ale může to být v každé provincii jinak ;-)

                      0 0
                      • Martin  

                        jak to??? já se tam každý rok setkávám s faktem, že mnohem lépe se shání ubytování do půlky července, hoteliéři mi shodně potvrzují, že teprve od půlky července mají děti v Itálii prázdniny

                        a třeba předloni v Sarentinu bylo krásně znát jak tam na koupaliště chodili místní haranti až odpoledne po škole (byl jsem tam první týden v červenci) dtto St. Martin v údolí Passiria

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Vždyť píšu, že to může mít každá provincie jinak, ostatně jako ve všem :-D U nás je to pořád stejný, aspoň posledních patnáct let, od půlky června do cca. půlky září. Každopádně takhle to má Grundschule a Mittelschule, jak to má zbytek, třeba Fachschule nevím, nijak to nesleduju, ale můžu se ti zeptat :-)

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Trepi, tak jsem ti to zjistil ;-) Je to tak, jak jsem psal, v celým Jižním Tyrolsku, tak že i v St. Martinu. Jediný kdo to má prodloužený je osmá třída kvůli závěrečným zkouškám a školy kde probíhá maturita.

                          0 0
                          • Martin  

                            já teď koukal na nějaký web o prázdnicách v Evropě a podle něj má Itálie od půlky června do půlky září, tj, tři měsíce

                            ale právě v San Martinu jsem se o tom bavil s místními, že je ideální jezdit do půlky července, než dětem v Itálii vypuknou prázdniny, tak doslova mi to řekli a já se tím už pár let řídím :-)

                            jo a letos jedu do oblasti Val di Fiemme a zase tak nějak do 15.7 jsou levnější nabídky bydlení

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Ono hledat informace na netu o IT je vždycky problematický, protože každá provincie má něco jinak. Na druhou stranu ti to mohli říct správně o dětech z IT, protože tím určitě nemysleli místní děti :-D

                              Val di Fiemme? Tak to budeš za kopcem :-D

                              0 0
            • Martin  

              počkej, ale bavíme se o Dolomitech na kole, ne?

              0 0
    • McBlacky  

      obecně je tahle oblast z těch nejfrekvetnova­nějších v Alpách.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.