Dokedy jazdit retaz aby to neodniesli prevodniky

27 nepřečtených
  • o.1

    Prepasol som vcasnu vymenu retaze(mala 133,2mm). Odnieslo to jedno kolecko na kazete, ktore sa po nejakych 500km zacalo chytat. Teraz po uprave pilnikom to ide pekne (retaz asi 132,8).Tak ma napadlo jazdit staru kazetu aj so starymi retazami kym to pojde, ale nechcel by som, aby to odniesli aj prevodniky. Dokedy myslite ze je zdrave jazdit retaze aby to neodniesli prevodniky. Kazeta mi je u …

    Anketa: Dokedy jazdit retaz aby to neodniesli prevodniky

    8x
    67%
    0 0
    • Matts.  

      Prevodníky vydržia ďaleko viac. Nerieš.

      0 0
    • ememem  

      no tak toto by zaujimalo nejako ciselne vyjadrene aj mna. osobne sa mi hlavne v mladsich rokoch ked o mierke nikto ani velmi netusil zopar krat tiez stalo ze som to presvihol tak ze si to odniesla kazeta ale pily som pri tom neznicil nikdy. po tom co som tento rok odpalil uz druhu retaz 971 sa celkom vazne zamyslam nad tym kupit poriadnu retaz povedzme C9 alebo XT (obe radovo 1000skk), kazetu lx alebo xt (cca 2200skk) a jazdit to kym sa to nerozpadne a kaslat na mierku, cistenie,tocenie retazi atd. aj keby si to odniesli este aj pily tak pocitam ze max. stredna t.j. XT + 700skk. ak je pravda co sa tu pise ze kombinacia xt kazeta + c9 retaz vydzri cca 5000km tak aj kebych to zobral z rezervou povedzme ze 3500km tak pri mojom rekreacnom jazdeni mi to staci viac menej na sezonu s max. nakladmi do 4000skk a to si myslim ze pri troche snahy by to islo na takych 3500skk skresat.(C9+XT kazeta+stredna pila XT)a to je este ta pila otazna.

      0 0
      • McBlacky  

        C9 je rozhodně tvrdší než XT řetěz. jestli jezdíš do 4tkm za rok tak bych uvažoval o tom točit tři C9 a máš to na „věčnost“. Dojet je na druhou značku měrky a až otočíš všechny tři nový tak dát druhý kolo. Kazeta to vydrží v pohodě, střední převodník umře když budeš mít smůlu po jednom bahnitým maratonu.

        0 0
        • Genarito  

          nezbývá než jezdit rychle a přes velký tác :o)

          0 0
        • ememem  

          chcem skusit tu c9, asi aj zvazim tu tvoju variantu. kazetu by si bral xt alebo je nejaka alternativa? hlavne ma zaujima vydrz t.j. asi tvrdost pouziteho materialu, hmotnost az tak moc neriesim.(ja osobne zacinam byt z celeho sramu daky rozpacity.)k tej mojej druhej otazke ohladne strednej pily by si daco nevedel? btw tusimze tie nerezove pily boli ony alebo cosi take. existuje to este? (ja viem ze na nete sa da najst „vsetko“ ale uprednostim nazor ludi co jazdia ked uz je to forum).

          0 0
          • ememem  

            kua pili ONZY nie ONY

            0 0
          • McBlacky  

            no já kromě závodního kola vozím střední pilu ocel. Což je sice o něco těžší, ale zase to vydrží o kus víc. Myslím že je skoro jedno jakou vezmeš, já mám truvativy, ale daj se sehnat i shimano z nižších sad. Cena tak 200–250kč.

            0 0
        • Paja  

          To jsem tedka delal – 3× C9 (novy cca 131,7), v druhym kole po cca 1800km 132,0–132,1 a u tretiho retezu uz kazeta na nejpouzivanejsich prevodech strilela (pri cca 9000km). Takze to vypada na dojeti 2× C9 na 1 kazetu, tj. odhadem 12–13 tis.(stejne jako predchozi kazety, ty ale s vetsim poctem retezu).

          0 0
      • martt  

        ja som teraz kupoval XT retaze po 12,–EUR a kazety po 33,–, takze o kus lacnejsie ako v Tvojich vypoctoch.

        0 0
        • ememem  

          a kde? pytam sa kde v sk? d.

          0 0
          • martt  

            objednaval som to z nemecka pre cely (slovensky) oddiel ku mne do rakuska. Potom aj to porto je bez problemov (nakup za viac ako tisic eur). Kedze na Slovensko chodim aspon raz do tyzdna, tak to aj tam bolo cobydup.

            V tomto obchode, za necely tyzden to bolo doma www.cycle-aix.de/

            0 0
        • ememem  

          kua som to odklepol skor jak dopisal. a kde? pytam sa kde v sk lebo vidim ze zijes v at. to docela pripustam ze spotrebaky na kila su tam (potazme v miestnych e-shopoch) vyrazne lacnejsie.

          0 0
    • ememem  

      btw-kedysi ked som mal na biku volake shimano 300 alebo cosi take som mal strednu pilu nerezovu frezovanu kupenu dodatocne ked ta povodna plechova odisla. uz si nepamatam znacku ale bolo to uplne kompatibilne a neznicitelne aj ked trocha tazsie. neviete niekto o niecom podobnom kompatibilnom s aktualnym XT?

      0 0
    • dancing dog  

      někdo prej jezdí do roztržení řetězu a úplného ohoblování koleček a mění to pak všechno a vyjde to prej lacinějš než opak. měnění řetězů… říkal mi to dnes na obědě kolega, mluvil o svých kámoších, velkých jezdcech

      0 0
      • Luka  

        :) zni to zajimave. a neni lepsi rovnou misto vymeny koupit cely novy kolo? :D

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Letos ani loni jsem nekoupila ani jeden řetěz. Předloni tři, který střídám i s řetězem, který byl na kole při koupi.Jeden řetěz jsem někde doma ztratila :-), druhý už trhala, třetí byl krátkej a po přimontování dvou nových článků nefungoval, čtvrtej dojíždím. Až ho začnu trhat, koupím novou kazetu a prostřední převodník, opět Deore. Možná v létě, možná dřív, možná to ale vydrží až do podzimu, to nevím, zatím má komplet najeto přes 15 tisíc, kladky přehazky jsou jak nový (aby ne, přehazka je taky jen rok stará :-)), převodníky kromě prostředního taky, vše řadí tak jak má. Suma sumárum zatím za dva roky a kousek investice jen do tří řetězů. Po výměně kazety střídání řetězů zopáknu. Pravidelný sledování dýlky řetězů a včasné měnění bych zavedla jen pro případ koupě jinýho než ocelovýho převodníku a lepší kazety.

          0 0
    • o.1  

      Kedze sa zda, ze problem je len v tom, ze zacina retaz preskakovat na kazete, tak este doplnujuca otazka: ked to zacina preskakovat ozivujete kazetu pilnikom? vraj staci stiahnut okraje a trochu zmensit zuby zhora a ide dalej ako nova.

      0 0
      • martt  

        ked tu pouzijes hladanie najdes na vsetko odpoved!

        0 0
      • ememem  

        nikdy som to nerobil ale chlani hej, podla mna to nestoji za to. piplacka s otaznym vysledkom. obcas pomoze obcas nie. ak nemas co robit tak snad este strenu pilu ale nez opilnikujem celu kazetu tak asi zarobim na novu.

        0 0
    • Hornet  

      Zacnem odzadu, pilnik nepouzivat, nastavaju dost problemy a retaz si sada ovela dlhsie… Moje skusenosti s tocenim retazi, na starom biku xt 94 :-) som poctivo tocil vzdy 4 retaze IG 91 po 1000km. Prva kazeta (xt) vydrzala takmer 20 000km:-)a odisiel aj stredny prevodnik, ten som vymenil ze nejaky no name-dural. Jazdil som rocne cca 6–9 000km. potom som vymenil kazetu, zase xt a cely kolotoc styroch retazi znova. Prevodniky maju teraz cca 50 000km, ale uz su jasne:-) a kazeta tak isto, uz ho pouzivam len ako priblizovadlo do obchodu a do prace:-) Este k tomu cisteniu, necistit retaz a prevody je dost divne…nechapem ako moze niekto necistit retaz, ved ked po jazde – dvoch vycistim prevody tak citim ze bike ide o dost lahsie, takze necistit a jazdit jednu retaz do konca jej zivotnosti podla mojich dost dlhych skusenosti nie je spravne

      0 0
    • ememem  

      otazka pre horneta a kamen urazu – ked pozeram na tie vase kilometre/kazeta ak to nie je tajomstvo kolko mate kilo? nic v zlom len si chcem potvrdit svoju teoriu.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Je to tak, jak si myslíš. :-) Vážím málo, 50 kg, a jezdím lehký převody.

        0 0
        • Hornet  

          ememem, je to tak ako predpokladas, ja mam trochu viac cca 65kg, takze ked ma niekto 95kg, tak urcite mu to tolko nevydrzi

          0 0
          • kolombo  

            Checht, takze normální cyklista tak kolem 90ti kg to musí mít úplně jinak :-) Jo, jo, dneska jdu pro novej řetěz, 8mi kolečkovej vydržel skoro celou sezonu, 9tkovej jdu měnit už teď :-(

            0 0
      • martt  

        na citybajku ktorym jazdim do prace mam retaz za 99,–Sk z Hypernovy. Teraz ma najazdene viac ako 7 tisic km a stale je pod 133mm. Vazim asi metrak

        0 0
    • mosquito  

      neres to… jezdim cca 5–6 tis km, pak zacna preskakovat retez na pastorku, tak vemu pastorek i retez a oboje vyhodim a koupim nove

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.