• Florenc

    Vloni jsem synovi na bazaru kupoval nové kolo. Nyní má problém s tím, že je fialové a chtěl by modré, jinak je s tím kolem spokojený. Za pár let kolo zdědí dcera, tak hledám způsob, jak ho dočasně přestříkat na modrou. Nemá někdo tip na barvu ve spreji která vydrží, ale benzínem ji pak pohodlně sundám? Díky!

    0 0
    • TJK  

      v realu tohle umi plastidip, jina rozumnejsi cesta neni

      1 0
    • PetrMi  

      Nevím jak je to finančně náročné, ale co třeba celopolep barevnou fólií jako se dělají auta?? Jako bonus to trochu ochrání rám a sundáš to horkovzduškou.

      0 0
    • Georrge  

      Jak píše TJK – plastidip. Nevím, jak je odolný proti poškrábání, ale používá se na disky kol, tak by to neměla být až taková bída. Folie podle mě ne, rám je tvarově moc složitý, aby to šlo snadno potáhnout fólií.

      0 0
      • Slavik  

        Kolik stojí fólie vs. cena přestříkání barvou dle výběru? :-)

        0 0
        • Georrge  

          Kolik stojí folie nevím, ale pixla plastidipu stojí 370 Kč :) to mi nepřijde tak dramatické. A řekl bych, že v domácích podmínkách je lehčí rám nastříkat sprejem, než lepit folii.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Kvůli fólii to nemusíš teoreticky demontovat a není takový bodel, ale hrozná piplačka.

            Nejlépe na to hodit nějaký modrý grafický vzor (zvířátka, panáčky…).

            0 0
            • Slavik  

              Jde o to, kolik je dětem let. Sedmiletýho na nějaký panáčky asi nenalákáš. A výsledek domácího polepu s panáčky může být ještě horší než fialová barva…

              Měl jsem obdobný problém, že mladší nebude dědit po starším zelené kolo, protože jemu se líbí modrá. Odstrojit, nechat přestříkat v lakovně na nebeskou modř, ostrojit a dětská radost neznala mezí…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Může to být jakýkoli vzor (abstraktní, komix. hrdinové…), fantazii se meze nekladou, ale fialová by prosvítala.

                0 0
            • Georrge  

              Tak teoreticky toho nemusíš moc demontovat ani pro lak, stačí to olepit maskovačkou :D ale to taky bude trochu piplačka. Folii na rámu od kola jsem ještě nedělal, tak nevím jak těžké je udělat místa okolo spojů trubek, aby to vypadalo hezky a neodlepovalo se to.

              0 0
        • kubad  

          folie bude relativně nejlevnější, ale práce bude ranec pokud si to neuděláš sám

          0 0
    • zdenek  

      Jakákoli metoda bude piplačka včetně odstrojení kola. Lepší by snad bylo podívat se po bazarech po jiném nebo kluka postavit před otázku fialové vs. žádné. Alespoň tak zjistí, že život je o kompromisech…

      0 0
      • Slavik  

        Vyhraje žádné a mobil v posteli. To nechceš.

        0 0
      • Georrge  

        Odstrojit velké věci, zamaskovat ty menší, cáknout to plastidipem a druhý den to zase složit. Práce na pár hodin a jestli je kluk v rozumném věku, tak to může dělat s ním, mají zábavu na víkend a o to větší radost z toho kluk bude mít.

        1 0
      • oddie  

        Odstrojení kola na holý rám není žádná piplačka, ale tak půlhodinová oddechovka u kafíčka.

        2 2
      • virtualcop  

        Tak je to sice asi „výchovně“, ale zase barva u dětí v tomhle věku hraje větší roli, než třeba jakékoliv osazení kola, takže to takhle vnutit dítěti – „buď tuhle barvu nebo nic…“ prostě to celkem chápu.

        Já jsem tohle absolvoval (nedávno při změně kola na 26" pro dceru, tedy ne s myšlenkou, že bude třeba pak měnit barvu).

        Koupeno kolo/rám, který jsem komplet předělával. Protože modrej rám nebyl ideální (pro holku), vybral se komaxit (fialová s nějakými stříbrnými vločkami) – chemické odstranění laku (lepší než otryskat pískem či kuličkama), pak barva – celkem v cca. 2400,– (Praha Smíchov). Zaslepení všech děr si udělal sám lakýra, předal jsem jen čistě odstrojenej rám.

        Za týden hotovo.

        Pokud bych věděl, že za cca. 2 roky budu nuceně měnit barvu, řeším to též plastidipem či podobným „gumovým“ nástřikem. Jde taky o to, že sundat dobře nastříkaný plastidip kompletně z rámu znamená, že se může „trhat“ i původní nástřik – záleží, jak kvalitně je udělanej = nemusí to pak vypadat dobře, nebo bude potřeba některá místa lokálně opravit (a to se taky díky specifické barvě a odstínu nemusí úplně povézt)

        1 0
        • Slavik  

          Taky mi to dělali na Smíchově, krásná práce, včetně laku (i když ten nemusel být).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.