• dEvilPS3

    Zdravim,

    dal jsem si za cil jet dokud to jde kazdy den lehkou 30km trasu za ucelem shozeni zbytecneho speku pred zimou (v 0,6–0,8 max tepovky)

    Kazdopadne k veci

    Pri vyjizdkach v nynejsim sychravim pocasi mi tahne pod ruce. Mam rukavice po zapesti, termopradlo co mi konci u zapesti a funkcni mikinu. Ale pri jizde mi ty koce mikiny a pradla nenavazuji, nebo spise zkoluzavaji dolu a fouka mi tam a je to neprijemny.

    Takze se ptam, exustuje neco jako termo elasticekj navlek na zapesti, neco jako rukav mikiny s dirou na palec, kterej konci jen treba 10–15cm za zapestim?

    A jeste offtopic, jak perete a susite boty po bahnivych a destivych vyjizdkach? A kde je susite? Ja si je vyperu treba v pracce, coz je celkem ok, ale pak mi vzdy neuchnou (kdyz je venku jak je a na topeni je nemuzu dat) a zatuchnou a je vymalovano.

    0 0
    • Smazaný účet  

      obleceni je zaklad, doporucil bych neco jinsiho nez mikinu…treba dres s dlouhym rukavem nebo bundicku…

      neeebo aspon klasicky navlek na ruku, ktery si trochu stahnes dolu…

      Boty neperu, susil jsem na bedne od pocitace.)

      0 0
    • Ondry  

      Shazuje se spíš kolem 60%max tf.

      To co hledáš neznám. Mám, termo tričko s dlouhým rukávem a dírou na palec a to děsně škrtilo jako bych měl krátkej rukáv.

      0 0
      • dEvilPS3  

        ok, tak budu jezdit 0,6 (to je 115, coz to pojedu misto 2h pri 140–160 hodiny 3 :D

        0 0
        • Ondry  

          Ty máš maximálku jen 190? jako je to možný to jo, ale jsi ještě mladé :) Jsem to viděl tak nějak kolem 130 což je pro mě 65%, ale no v tomhle to jsou zkušenější, já to lovím z hlavy a kdo ví co se mi tam za tu dobu co jsem ty čísla pořádně neviděl vyskytlo, ale 60–80 je fakt kurna rozdíl

          0 0
      • Venda  

        Shazuje se hlavně mimo sportovní činnost. Přeci jen 22 hodin ku dvěma je přeci nepoměr. Proto je pro zhubnutí potřeba dát tělu takový impulz, aby zvýšený metabolismus vydržel co nejdéle. Pro mě to není dvouhodinová vyjížďka na 120 TF, to když bych se ty dvě hodiny celou dobu převlíkal, spálím víc.

        0 0
        • dEvilPS3  

          jasne, ja se jinak taky pohybuju sam, ale mam sedave zamestatni, takze chci nejaky impulz aby se telo nastartovalo a makalo po zbytek dne, coz se mi tim kolem dari (a bavi me to). Takze spojuju prijemne s uzitecnym.

          0 0
          • Venda  

            No jasně že jezdi na kole, ale na hubnutí mi vyhovovalo a fungovalo líp, když jsem jezdil intervaly. To samý při běhu. Nějakej kopeček, minutu do něj makat naplno, pak minutu úplnej voraz. Takhle 10× a konec. Do půl hodiny hotovo (hotovej) a ušetřený dvě a půl hodiny jsem mohl strávit jinak. Jde teda jen o hubnutí, ne o trénink obecné vytrvalosti! Taky se nikam nepodíváš, ale to je pak věc jiná.

            0 0
            • dEvilPS3  

              ok, to bych i zvladl, ale to se pak peres t ou tepovkou, ne? Kdyz pri zatezi lezes k 180, to se to prepne na cukry…

              0 0
              • Venda  

                Žádný přepínač mezi tuky a sacharidy tělo nemá. Snad jsem to trochu nastínil níž. Na přímé spalování tuků je důležitější doba tréninku (že se musí jezdit v nízké intenzitě se asi rozšířilo komerčně, aby široká veřejnost chvíli vydržela, jinak nevím) a na celkové spálení co největší odezva organizmu na trénink, tedy trénink musí být intenzivní. Proto fungujou programy typu HIIT. Pro úplnost, všechny systémy využívání energie (sacharidů, tuků, bílkovin) se spouštějí najednou, v průběhu tréninku se jen mění poměr jejich využívání.

                0 0
        • Ondry  

          Při nizkých tepech jedeš na tuk při vysokých na cukry (zhuruba).

          0 0
          • Venda  

            Ano, při nízkých tepech je hlavní zdroj energie tuk. Při vysokých hlavní zdroj sacharid už je otázka, protože zas tolik ho v těle není, aby pokryl třeba dvě hodiny. Ale dejme tomu. To co jsem ale nastínit je, že se tuk pálí furt, nejenom na tom kole a je tedy potřeba zvyšovat celodenní metabolismus!! Po dvou hodinách při nízkých tepech (i když se jede teda převážně na tuk) je odezva organismu mnohem mnohem menší než při intervalovým tréninku v oblasti submaximama. A co je výhodnější? Pálit tuk líp dvě hodiny nebo ho pálit líp 23,5 hodiny? Ještě nikdy nepozoroval po čem máš víc hlad? Jestli po pohodový vyjížďce nebo pořádných kropičkách…

            0 0
            • Delkim  

              pokud tělo neumí spalovat tuky a využívat je jako primární zdroj energie, tak po těch dvou hodinách padneš vysílením „na hubu“ a jsi vyřízenej možná na několik dní…

              doporučuji k přečtení:

              http://www.nutrivia.cz/…vat-tuky.php

              http://www.nutrivia.cz/…-na-kole.php

              http://www.nutrivia.cz/…aktivite.php

              0 0
              • Venda  

                Nerozumím, co jsi chtěl vůbec napsat. Vůbec mi to nepasuje k tomu co jsem psal já. Celou dobu se tady bavím o co nejefektnějším spálení tuků a ty pak zareaguješ, že pokud tělo neumí… Samozřejmě je umí. Nevím, co je v článcích, mám z problematiky diplom, tak čtením komerčních poraden ztrácet čas nebudu, ale jestli je tam něco o systému využití zdrojů energie v lidském těle, tak tam bude určitě napsáno, že který zdroj převažuje závisí hlavně na čase. Možná překvapení, ale i při dvouhodinové vyjížďce na 180-ti TF se pálí tuk. A v konečným důsledku ho bude víc než když se couráš na 120ti.

                0 0
                • Delkim  

                  diplomka není patent na všeznalost :) taky jsi z ní mohl dostat pětku :)))

                  teď vážně, ta tvoje 2 hodinová vyjížďka na 180 tepech, to myslíš že to jako normální člověk bez přechozí adaptace na trénink, tj. i změny ve spalování energie, zvládne? ani náhodou, na to musí nejdříve natrénovat, tj. naučit tělo takovou enormní zátěž zvládnout veškerými chemickými procesy v těle a to se nenaučí přes noc stejně jako se to nenaučí během 30 min tréninků, ať jsou jakkoliv intenzivní

                  0 0
                  • Venda  

                    Ano, proto je asi doporučováno jezdit nízkou intenzitou, aby široká veřejnost nějaký čas najela, to jsem už psal.

                    0 0
                • fousek  

                  Jestli z toho mas diplomku tak nemuzes nikdy rict 180tepu po 2 hodiny. Uz jenom kvuli tomu ze nekdo ma 180 max. nekdo ma 180 AP a nekdo je pri 180 pod AP. Co jsem teda cetl clanky na KPO a vypada ze pan Dr. Vojtechovsky tomu asi rozumi, tak mi pripadalo ze nad AP uz telo jede jenom na cukry a kyslik a naopak vytvari splodiny, ktery v regeneraci zacne odbouravat, Takze podle me 2 hod. okolo AP nespali telo ani gram tuku, mozna az nekdy dlouho potom a jediny k cemu je to dobry je, ze jses nekde prvni a telo si zvyka na extremni podminky, ale na hubnuti to asi moc velkej vliv mit nebude, spis vetsina lidi po akci vyzere lednicku a naopak pribere.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    ty, ono to neni „bud cukry nebo jenom tuky“…je to i podle lokalniho zatizeni…rpi vyssim vykonu nektere svaly uz tuky nezvladaji a delaji laktat a jine, mene zatizene, zase stihaji palit laktat.. Stejne tak to bude ze i nektere mene zatizene jeste pojedou na cukry+tuky…

                    btw…rpi spalovani tuku se pali i cukry, al ev mnohem mensi mire…

                    0 0
                    • Venda  

                      Souhlasím. První pravidlo vždy bylo, že „tuky hoří v plameni sacharidů“

                      0 0
                  • Venda  

                    To kdo má jaký prahy sem vůbec nepatří, nicméně se to zjednodušeně počítá, tak proč to nepoužívat, ale o těch 180 tady vůbec nejde. Už jsem psal, tělo začíná využívat tuky jako zdroj energie hned, v průběhu ČASU se poměr využívání mění, takže se pálí furt. Samozřejmě když se po výkonu vyžere lednička, tak se to trochu míjí, ale alespoň máš důkaz, že takovýto trénink ti ten metabolismus opravdu nastartoval.

                    0 0
                • treatt  

                  Hele a co je podle Tebe ideální snídaně před dlouhým výjezdem? Metodika a la Rychlej turista – snídat sacharidy už večer (těstoviny) a ráno čínská polívka..nebo se naprat sacharidama ráno? Já mám v poslední době nějak pocit, že když si dám sacharidy ráno, tak mám strašně rychle hlad..

                  0 0
                  • Delkim  

                    přidej bílkoviny a sacharidy s nižším GI

                    např. celozrnné pečivo a kuřecí šunka, po tom budeš mít mnohem později hlad než když si dáš třeba mussli

                    0 0
                    • treatt  

                      Jj, musli je peklo..budu si muset GI trochu nastudovat..

                      0 0
                    • nitraq  

                      Já v poslední době najel na mysli s mixem bílýho jogurtu a tvarohu (1:1). Oproti čistýmu jogurtu to zasytí o dost líp a mám hlad cca o hodinu později.

                      0 0
                      • Japhy  

                        Tohle jsem zkoušel a do jedný misky sesypaný je to pro mě nepoživatelný. I když namočím vločky do vody nebo mléka, je to pořád hrozně suchý. Když bych ten tvaroh a jogurt kydnul vedle, čím to přijatelně dochutit? Minimální množství marmošky bez přidanýho cukru?

                        0 0
                        • nitraq  

                          Já to jednak ředím trochou kefíru nebo mlíka, protože jen tvaroh a jogurt dohromady jsou příliš hustý/tuhý. A taky k tomu nemám jenom vločky, ale i sušený ovoce, semínka (slunečnice, dýně, len) a oříšky.

                          0 0
                  • treatt  

                    Mimochodem, co Vám funguje jako večerní carbo loading před větší akcí?

                    0 0
                  • Venda  

                    Jak píše Delkim. Nesnídat rychlý sacharidy (s vysokým GI), typickým příkladem jsou instantní ovesné kaše, kde je ještě navíc hodně fruktozy, která je úplně k prdu. K snídani pak víc proteinů (vejce, bílé jogurty, tvaroh…)

                    0 0
    • lokoj  

      Dneska jsem si pokládal tu samou otázku :-). Někde jsem viděl bundu s dírou na palec, ale byla 100% zimní a stejně nevim kde jsem ji viděl :-D

      0 0
    • Delkim  

      mrkni na tohle, to má hodně prodloužené rukávy, mohu osobně potvrdit

      http://www.silvini.com/…MJ333–30.htm

      0 0
    • pee.tr  

      Mám funkční triko Nord Blanc (asi primárně neurčeno na kolo, nevím) s díry na palce, ale stejně je nevyužívám. Kromě toho jsem k ní dostal zdarma dostatečně dlouhé volné fleecové rukavice, které se dají vozit od +10C do –5C bez problémů a nikam mi netáhne.

      0 0
    • Edwin  

      Boty po vyprání (promočení) vycpi klasickým novinovým papírem (nasává vlhkost zevnitř) a suš u tepelného zdroje (ale ne přímo na něm). Když jdeš okolo, můžeš ten papír vyměnit za suchý.

      0 0
    • Delkim  

      ad boty: co nějaké návleky? je to možné na to jak a kde jezdíš? nepomohlo by to primárně od většiny bahna a té vody?

      jinak jak píše Edwin, sušit v teple mimo přímý zdroj tepla a dovnitř noviny a nebo elektro sušáky co jsou na přezkáče, to je taky supr věc, zejména když chceš hned druhý den třeba někam vyrazit

      0 0
      • dEvilPS3  

        zatim nesusim, zatim netopim (jsem docasne v byte kde jsou kamna na uhli a drevo a jsme linej si to nakoupit).

        Ty noviny delam, ale i tak to pak smrdi :(

        O navlecich jsme premejslel, alemam platformy s ostrejma pinama a bojim se ze mi je rozdrbou :(

        Jezdim ted vast trasy v lese a po poli,kktere je nasakle vodou. takze louze i 20cm do hloubky (a na rychlosti nesetrimú, sem tam se stane ze proste vystihnu cakanec a zabrani do pedalu primo do cakance. Pak je tam vysoka trava takze botama porad tru o mokrou travu a pak rojezdenej do toho nejhnusnejsiho bahna ze i pri 10km/h to podkluzuje do strany) povrch od trakrotu :(

        0 0
    • Skunkey  

      když je mi fakt zima (nemám nic extra na kolo, jen normální sportovní hadry) tak jezdím s bundou, co má takový ty výsuvný rukávy, jako zimní proti padání sněhu, ale v podzimním/jarním provedením a přes to normálně rukavice. Nijak to netlačí nebo tak, a je teplo.

      Jinak boty mám zase obyčejný (ne na kolo :-D ) a ty prostě střídám dvoje. Když byla nouze, sušil jsem v garáži fénem, to jsem dělal už s kopačkama a při šetrným zacházení se jim nic nestalo.

      0 0
      • nox159  

        proc v garazi fenem…

        hodim boty v koupekne na umyvadlo narvu do nich pritelcin fen a necham ho tam, co chvli prehodim fen z jedne boty do druhe :D

        0 0
        • Skunkey  

          no, protože když ty boty vyperu jen tak vodou a ne v pračce, kde by se asi rozpadly, tak to uplně nevoní, když se zahřívají :-D

          0 0
          • camlost  

            tretry myju ručně – naliju vodu do kyblíku, trochu saponátu, trochu Sava… a i teď po 3 měsících jsou ještě cítit chlórem.

            minimálně Spešly Comp tuhle lázeň opakovaně přežily.

            mám dvoje tretry, sušení neřeším. a neoprenové návleky jsou jistota – ochrání jak proti vlhku, tak proti chladu. leckdy až moc.

            0 0
            • dEvilPS3  

              ok, tak do nich pujdu…snad mi je platformy zespoda neznici

              0 0
              • Smazaný účet  

                he? Mas naslapy nebo platformy? Pokud platformy a k tomu nejake kecky, tak neoprenove navleky pujdou za chvili do kytek…

                0 0
        • Tacmud  

          Jo, taky jsem sušil fénem zaraženým do boty. Ten fén měl tepelnou pojistku, která ho po pár minutách odstavila a já měl bobky z toho aby to byla jen ta tepelná pojistka. Trvalo to přes dvě hodiny, než začal zase fungovat!

          0 0
    • wanman  

      podívej se v lékárně ,tak nějak vypadají ortézy na zápěstí. taky jsem řešil podobný problém ,nakonec mi to vyřešily obyčejné vlněné ponožky.Odstřihnul jsem špičku a na straně udělal dírku pro palec ,postačuje maximálně …

      a na sušení bot ,nacpat papír do bot ,jak to tady už bylo popsáno

      0 0
      • dEvilPS3  

        uzo…ty ponozky me nenapadly, to zni idost dobre, jsou tenke a tvarne ze se i pod rukavici vlezou.

        Diky, zkusim nejaky u vetvi za par supu.

        0 0
    • black.horse  

      mám úzká ramena a extrémně dlouhé paže, takže u většiny oblečení mi jsou krátké rukávy a problém který popisuješ jsem u sebe vyřešil nákupem froté potítek na tenis a funguju s tím už několik let v kombinací s větrovkou nebo dresem s dlouhým rukávem. Zimní bundu na kolo do mrazivého počasí, jsem si ale nechal ušít na míru s extrémně dlouhým rukávem.

      0 0
    • Ricci  

      K tym botam mala rada:pouzivaj navleky, usetris si robotu

      0 0
    • jecnak  

      Dela se zimni termopradlo, ktere je pretazene pres zapesti a rukav je zahaknuty za palec. Stejne tak bundy urcene na kolo maji prodlouzene rukavy a uzpusobeny strih, takze ti na zapesti netahne. Taktez podzimni a zimni rukavice jsou delsi.

      Boty neperu, staci je oplachnout a ususit. Dovnitr nenatece, jelikoz jsou goracovy.

      0 0
    • Modelar  

      Boty suším Teplo Uš(em) – vysoušečem bot. Používám to v zimě hodně na běžkařský boty a na jakýkoliv promočený boty jako když to najdeš.

      0 0
    • jeczny  

      Jsem kdysi dostal Teplouše a nemůžu si ho vynachválit. Boty to suší skvěle.

      0 0
    • Pan Jan  

      Tak na vysoušení používám tohle: http://www.sportovni-vlozky.cz/…eni/hotdryer

      Cena oproti Teploušovi sic dvojnásobná, ale je to jiná liga. Nejen, že to suší rychleji, ale hlavně je to schopné nahřát boty, což je pro mě důležité… Když vyjedu v nahřátých botách (ať kolo, nebo lyžáky), tak pak už mi zima nikdy není…

      Má to i adaptér do auta, což není úplně k zahození (hlavně na to lyžování).

      0 0
      • nitraq  

        To vypadá dost dobře. Něco takovýho jsem hledal loni na podzim, když jsem si koupil nový lyžáky a zjistil, že studený je na nohu neobuju. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jak přijedu na parkoviště u vleku, tak dám skelet boty k výfukům topení u nohou, vnitřní botičky na palubku a pustím topení na plnej kotel a nejvyšší teplotu. Než vyházím dvoje až čtvery lyže z rakve, tak se to stihne všechno hezky nahřát.

        0 0
        • Pan Jan  

          Taky jsem to tak dřív dělal, ale nikdy se to pořádně nenahřálo. Tady to ráno při snídani zapnu, pak přepojím do auta a je to. Chce to tak hodinku a lyžáky jsou fest nahřáté.

          Ještě lepší na lyžáky však bude toto: http://www.hotgearbag.com/index.html , přeci jen, když má člověk FI 140 a boty dost těsné, tak je fakt nutné je nahřát. Cena tohoto batohu je strašná, ale mám objednaný od Lange, kde je cena něco přes 3 tis., tak jsem zvědavý… Jednou jsem to viděl používat a věřím tomu, že to bude super.

          0 0
          • nitraq  

            Já mám FI 130 a taky těsný a tohle auto řešení mi zatím stačí, botku i skelet to nahřeje dost. Třeba botky jsou tak teplý, že je úplný blaho do nich vklouznout :)

            0 0
            • Pan Jan  

              Věř mi, že techniku vlezu do tvrdých race bot s šířkou 92 mm mám dost nacvičenou, takže můžu posuzovat. A na tom větráku v autě tu botu na cca 30 – 40°C nenahřeješ. Hlavní rozdíl není v tom, jak se do té boty leze, ale jak v ní dlouho vydržíš. Když mám botu na cca pokojovou teplotu, tak v ní vydržím jakžtakž v pohodě cca 2 hod, když ji nahřeju na víc jak 30°C tak celkem v pohodě ke 4 hod. To jen pro upřesnění…

              0 0
              • nitraq  

                Dobře, jsi hustější, máš větší FI a užší botu. Po sezóně s Lange RS 130 můžu říct, že auto řešení je pro mě dostačující. Ani nebyl problém bejt v lyžákách celej den během týdne v Bormiu. A stačí mi jen rozepnout spodní přezky před nástupem na lanovku.

                0 0
    • 159753  

      zkus tohle..

      http://www.zbozi.cz/…

      ofiko je to dámské, ale co už:)

      případně mne napadají potítka na tenis apod..:)

      0 0
      • dEvilPS3  

        jsoupekny, skoda ze nejsme holka :D:D to zkusim jako posledni variantu, nejdriv se pustim do tech ustrihlejch ponozek, pokud se budpiu parat nebo tsjizdet, tohle to jisti.

        0 0
        • 159753  

          tak je to přesně to, co jsi chtěl..a když vezměš károvaný vzor..jakby to nebylo jedno, co máš pod rukávem..

          0 0
    • joudys  

      Moira dělá trika s dlouhým rukávem s názvem Duo, cyklo rolák nebo Windfighter, který maj prodloužený rukáv a na něm díru na palec, mám dvě takový trika a je to ok, když tu díru nepotřebuješ, tak to ohrneš nebo necháš tak

      0 0
    • treatt  

      X-Bionic má pro Tebe řešení ;)

      0 0
    • iron.hide  

      ja som to vzdy riesil tenisovymi potitkami, lebo tiez mi to vzdy vadilo.

      myslim toto:

      http://img.blesk.cz/…-potitko.jpg

      0 0
    • McBlacky  

      je dobrý si kupovat na cyklistiku vhodné oblečení a hlavně dost dlouhé rukávy. Bud máš dlouhý těsný náplet, nebo konec na gumu a to by mělo krýt rukavice. Pokud nekryje, máš špatně vybrané oblečení.

      boty bud na sušák-fukar na boty nebo termo vyhřívače dovnitř. Oboje to do rána usuší, fukar je o dost rychlejší

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.