Dilema: Trek TopFuel vs. BMC Agonist

19 nepřečtených
  • Franta1971

    Dobrý den všem,

    zdvořile se na vás obracím s následující dilematem: v lednu 2018 mi bude 47 let a rozhodl jsem se, že si po dlouhé době udělám trošku větší radost, tj. koupím si nové kolo. Výběr se mi zúžil na Trek TopFuel a letošní podzimní novinku BMC Agonist, kterou jsem měl možnost cca půl dne testovat v Rakousku. Pocitově mi geometrií a jízdním projevem více sedí BMC Agonist, ale oproti Treku TopFuel se nejedná o žádný dramatický rozdíl, obě dvě kola jsou jedním slovem úžasná. Rozpočet mám nastavený na max. 130.000 Kč, ale dilema není v penězích. U BMC mě nemálo přátel odrazuje od údajného častého praskání rámů. Záruka je samozřejmě 5 let na prvního majitele a český dovozce se prý k reklamacím staví velice zodpovědně a seriózně, rámy mění za nové. Co mě hodně překvapilo je skutečnost, kolik nových či mírně jetých kol BMC je k mání na např. na Cyklobazaru s dosti dramatickým poklesem ceny (oproti původní při koupi). Neumím odpovědět, proč se tolik lidí na inzertních webech zbavuje právě karbonových kol BMC, je to pro mě tak trochu záhada. Je určitě fajn mít na karbonový rám od BMC záruku 5 let, na druhé straně představa, že např. co 2 nebo 3 roky reklamuji rám, byť dostanu nový, se mi moc nelíbí. Karbon od Treku bude asi sázka na jistotu, byť je mi jasné, že v obecné rovině praská všechno, jen některému výrobci více a jinému méně (či zcela vzácně). Ve světle výše uvedených argumentů se tak nějak nemohu rozhodnout…

    Jaký máte na tuto věc nebo pohled názor vy ? Díky moc všem.

    0 0
    • strtom  
      • co se týká ceny na bazaru u BMC si to vysvětluji tak, že ty jejich přestřelene ceny na webu dovozce je jenom na kafky jinak se realně kupují se slevou 30%. U Treku nevim jak o mají.
      • praskání rámu bych se nebál (jasně zmetek může proklouznout vždy) pokud kolo budeš použivat v souladu s tím na co je úrčeno. Takže XC raketu pokud mám 100kg tak nebudu skákat v bikeparku a divit se, že to nevydrželo.
      0 0
    • hriva  

      No já si vybral BMC Forstroke 02 a jsem max. spokojenej. Nějaké masivní prodávání kol resp. rámů od BMC jsem nezaznamenal a to cyklobazary celkem sleduji, jsou to kola spíše nedostatková. Tak že za mě si vyber co si sedí víc, to si kup. No já být tebou tak bych se asi netrápil nějakou iluzí tvých přátel…

      0 0
    • jonti  

      Kdyz se podivas na jmena prodavajicich, tak vetsina z nich jsou zavodnici ze Symbio nebo z BMC Skibikecentrum, kde dohromady jezdi urcite pres 100 lidi, co to kolo meli od dovozce velmi vyhodne a po sezone ho prodavaji.

      Co vim tak praskaji jen ty softtail HT ramy, o jinych jsem neslysel.

      0 0
    • Mylda  

      Dal bych na vlastní intuici a celkový dojem z kola, výborná volba bude kterékoliv z nich. U BMC se fáma o obecném praskání rámů rozšířila díky jejich softailům, které opravdu praskaly, což ale neplatí pro zbylé modely. Proto bych neměl z případné koupě strach, od toho má rám záruku 5 let. A ano, prasknout může cokoliv, Trekem počínaje, Specialized a Cannondale konče, neexistuje 100% jistota.

      Aktuální test BMC Agonist 02: http://cykl.cz/…c-agonist-02

      0 0
    • Lachtis  

      Obe kola jsou vyborna. Jako majitel BMC Fourstroke Ti doporucim BMC, kort kdyz Ti sedlo. Ja to mel stejne, dokonce jsem mel i jako posledniho adepta taky topfuel. BMC mi preci jen sedlo o fous vic. A s tim praskanim to neplati pro fully a “pevne” hardtaily. Problemy jsou s jejich softailem teamelite 01, ktery ma pruzici element.

      0 0
      • bobb  

        TREK má doživotní záruku na rám.

        0 0
        • kubad  

          A co to znamená?

          0 0
          • Revolt06  

            Ze pro prvniho majitele plati dozivotni zaruka na ram.

            0 0
            • jIrI___  

              A ta životnost rámu je stanovena na jak dlouho? :)

              0 0
            • kubad  

              U Fulla na celý rám? A to jako do smrti třeba 30 let?

              I u carbonu?

              0 0
              • Revolt06  

                Mam procaliber carbon a ano. Myslim ze to maji na vsechny ramy

                0 0
              • Revolt06  

                Posledni veta.

                Kola TREK slavila úspěchy na velkých světových závodech a jsou s nimi spojena jména jako Lance Armstrong, Alberto Contador, Chris Lieto, Roland Green, Chris Eatough, Andrew Shandro nebo Travis Brown. Pro sezónu 2011 dochází ke spojení sil se značkou Gary Fisher. Tento duchovní otec horských kol bude nabízet své modely v nové TREK Gary Fisher Collection. TREK to je prémiová značka, na kterou se můžete vždy spolehnout. Důkazem toho je skutečnost, že pokud si své kolo zaregistrujete na www.trek-bikes.cz, získáte na rám kola doživotní záruku.

                0 0
    • BB  

      u takového rozpočtu se vyplatí otestovat obě kola

      0 0
      • Lachtis  

        JJ, s tím naprostý souhlas. BMC už zkoušel, takže teď ještě Topfuela a pak se rozhodnout, co víc sedělo.

        0 0
        • Franta1971  

          Díky všem za reakce, ono to z mého prvního příspěvku asi není patrné, ale já TREK TopFuel zkoušel, měl jsem jej oproti kauci zapůjčený na pátek, sobotu a neděli, takže byl čas kolo pořádně potrápit. Jinak k té doživotní záruce na rám u Treku: to už mi jako jednu z výhod říkali na prodejně a je to určitě fajn, nicméně ruku na srdce, kdo z nás si koupí kolo, aby ho měl až do konce svého života ? Poslední kolo jsem měl 8 let a pár měsíců, poté šlo do světa, takže předpokládám, že ať už skončím u Treku nebo u BMC, jednoho dne půjde kolo tak jako tak do světa (třeba zase za těch cca 8 let).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse