DH pláště maxxis minion ST vs schwalbe muddymary gooey gluey

86 nepřečtených
  • kesu

    Ahoj,

    vloni jsem jezdil muddy mary s měkou směsí a byly super, držely a přitom se moc nežvejkaly ale bohužel se taky brzo sjely. Ted resim jestli je vzit znova (cena 1000kč/kus) a nebo vzít miniony ST, který stojí tak 6kil. Drží ty maxxisy podobně?

    díky

    0 0
    • hanz  

      ty pláště maj jiný určení…minion je mnohem rychlejší plášt určením spíš na sucho až mokro, v blatě se s něm dá taky dobře jezdit ale musíš dobře vědět kdy můžeš brzdit a kdy to držet pod plynem aby se čistil.

      muddy mary je plášt do blata, pomalej, těžkej, a ve svý kategorii nic moc. Podle mě dobře fungoval jen na trávě ale naposledy jsem na něm jel asi před 4ma rokama na poháru ve chvatiměchu.

      Podle mě nikdo nepotřebuje mít muddymary ve svý výbavě ale miniona by měl mít každej. Pokud nepřezouváš a jezdíš to co máš nazutý tak rozhodně minion, je to výbornej univerzál kterej na spoustě površích nemá konkurence, má dobrou váhu, dobře se odvaluje. Co nejezdím závody a jen pro radost jinej plášt nepotřebuju. Dopředu aj dozadu dej minion front, vzadu počítej že hůř brzdí a brzo mu otrháš hrany.

      0 0
      • gazman  

        Muddy mary je těžký a minion má dobrou váhu? Nějak mi to neštymuje, Muddy 2.35 = 870g a minion 2.5 což je to samé jako muddy 2.35 = 1250g.

        0 0
      • Mr.Duck  

        Já bych Minion moc univerzálně nehodnotil, na mokru je to slabota. Koupil sem k němu letos Swamp Thingy, a přijdou mi na suchu dost konkurenceschopný, a jak zaprší, tak Miniona strčej do kapsy hned..

        0 0
        • Atilla  

          V zatáčkách podle mě minion drží o dost líp.

          0 0
          • Mr.Duck  

            No, spíš bych řek že drží „jinak“..

            Swamp Thing mi přijde, že třeba lehce driftuje, ale neuletí, zatimco Minion drží jak na kolejích a pak ustřelí..ne, že by mi to často dělal, ale mám z něj takovej pocit. Ten projev Swamp Thingu mi sedí líp, hlavně když je to odkloněný tak mi přijde čitelnější. Akorát že teda mizí před očima…

            0 0
            • Atilla  

              Tak každýmu něco viď. Já třeba k smrti nesnáším toho fat alberta, ale o tázkou zůstáva co místo něj:)

              Big betty v pace staru nedělají a trailu je trochu škoda a navíc to už moc nejede. Muddy do zádu mi nepřijde nejlepší volba, tak snad jedině Wicked will. Nebo mě láká kenda EXCAVATOR, ale ta je ještě za víc cheche než schwalbe. A kdyby už někdo něco napsal o té onze ibex FR, tak bych se taky nebránil.

              0 0
              • goofy  

                Delaji

                Prave se taky rozhoduju, co prdnout do zadu. Ve predu bude MM, a nejdriv jsem uvazova, ze do zadu dam HD, ale nakonec asi skoncim u te Big Betty. Snad by to mohlo jet lepe, nez MM

                0 0
                • Atilla  

                  Nedělají. Chtěl jsem taky tuhle starou verzi. Má jí i Tomínos, ale místo ní mi přišel trail. Podívej sem:http://schwalbe.com/…mtb/produkt/?…

                  0 0
                  • Leviathan  

                    Pokud se bavíme o freeride verzi, tak tu dělají. Minulý týden jsem z Bike24 objednával Muddy Mary 2.35 trailstar a Big Betty 2.4 pacestar. Obě mám již doma, třísměsové, skládací. Ročník 2012.

                    0 0
                    • Atilla  

                      dík, to je dobrá správa. Ale proč jí nemá výrobce na webu to nechápu.

                      0 0
                      • goofy  

                        Kdyz se podivas do katalogu (klidne i toho ceskeho), tak tam je

                        0 0
                      • Leviathan  

                        Přesně jak říká Goofy. Když najedeš na stránky Schwalbe.com, měla by ti vyskočit možnost vybrat si zemi a tam najdeš katalog v češtině. Jinak jsem zvědav, jaký bude přechod z butylových Minionu na tyhle pláště od Schwalbe. Uvidíme, co na to Beskydský píseček:-)

                        0 0
                        • Atilla  

                          JJ, dík do katalogu jsem nekoukal. No odolnost jako u Minionu rozhodně nečekej:) U nás je pohoda, samej pískovec občas čedič.

                          0 0
    • Debustrol  

      Tohle téma mě taky docela zajímá :)

      Přihodim mojí zkušenost s Miniona, mam je oba v 2,5 DHF v ST směsi a samo s butylem. Musim říct že s tlakama 1,6/1,8 to v lese drží jak přibitý a nádherně to tlumí šutry i kořeny a za celej víkend žádnej defekt. Akorát ty gumy jsou děsně těžký a po asfaltu je to na nich porod.

      Za mě nesmrtelnej plášť kterej fakt podrží a nestojí moc.

      Muddy mary si teď koupil zmánej a co jsem je tak porovnával směs mi příjde podobná (mary možná malilinko měkčí) akorát ve 2,5 je to děsnej balón.

      0 0
    • pitos  

      O minionech toho bylo napsáno myslím dost.

      Osobně je vozím protože jsou odolné,skoro všude dobře drží,celkem jedou,jsou levné a jdou dobře sehnat.

      Jediné mínus je vyšší váha,což bude jeho daň za odolnost.

      0 0
      • hanz  

        nevím proč všichni říkátě špatná váha…musíte srovnávat DH plášt s DH pláštěma.

        s výztuhou má minion 2,5 kolem 1200g, kenda 1300, hutchinson 1300, intense 1300.

        Já vozím 2,35 a ty maj lehce přes 1100. Na plášt s váztuhou a měkou směsí super váha. Pokud srovnávate verze bez výztuh tak to netuším, na dh pláště bez výztuhy nepatří a na enduro a fr vozím cokoliv, tam je mi to fuk jak to drží :-), hlavně když to jede.

        0 0
        • pitos  

          No vidíš,ja už jsem tak zblbnutý z toho jak všichni říkají jak jsou ty miniony těžké že to píšu také:)

          0 0
          • gazman  

            Jasně že jsou těžké a jak prase těžké:-) Jezdím to co ty, ± ve stejném tempu jako ty a vážím o 20 kg více jako ty a muddy svou odolností v pohodě konkuruje těm těžkotonážním minionům a to i při rozdílu bezmála 1/2 kg na jednom plášti, je to tak, nebo melu bludy? Seženu je v jakékoli vyráběné variantě kdykoli, s tím není problém. Drží stejně dobře jako minion na všech površích, rozhodně jsem si nevšim že by si jezdci s podobnými skils jako já na minionech mohli dovolit víc.V blátě jsou myslím lepší znatelně schwalbe. Usuzuji ale jen teoreticky, podle přede mnou jedoucích lidí, sledoju, co jim to dělá a vím co to dělá v bagu mě. Osobně nemůžu porovnat, minion jsem nevozil, je to hrozná váha a myslím že v dnešní době na mé ježdění překonaný plášť.

            0 0
            • pitos  

              To si budeš muset vyříkat s hanzem a abych řekl pravdu,tak jsem se docela těšil až si to tady přečteš…že minion je lehký a muddy mary těžký tě muselo zákonitě zvednout ze židle,to chápu:)

              Můj náror na tyhle pláště znáš,jsem snima spokojen velmi a váha mi alespoň prozatím nijak nevadí.Ja v tom mám jasno a vím proč je vozím.

              0 0
              • gazman  

                Věděl jsem že se těšíš, nesklamal jsem doufám. Nepotřebuju si z nikým nic vyříkávat, zato tebe se musím zeptat, proč je teda vozíš, když můžeš mít stejné vlastnosti s kilkovou úsporou váhy?

                0 0
                • pitos  

                  Možná ty muddy mary jednou vyzkouším a změním názor.

                  Osobně nejsem prostě přesvědčen že jsou odolné tak jako miniony(ty defekty tam jsou prostě častější) a že by držely nějak výrazně lépe si také nemyslím.

                  Cena je také vyšší než u miniona.

                  Neřeším váhu.

                  0 0
                  • gazman  

                    Že by držely lépe si taky nemyslím, ale ani hůře, kromě bláta teda tam myslím že je muddy lepší.Odolnost je v pohodě, než sebou vozit celou sezonu kilo navíc tak radši ty dva defekty za rok přehryznu.Pokud ti je ale váha na párku tak to si je samozřejmě nekupuj, nemělo by to smysl a ta cena, ta je jasně ve prospěch minionů o tom žádná a to je taky často důvod proč je lidi vozí.Nikomu se nechce dávat 800–1100 kč/sezona při spotřebě 2–3 sady/sezona navíc, aby měl bicikl o kilo lehčí.

                    0 0
                    • pitos  

                      Nepřeháněj, kilo to nebude…možná nějakých 700g na oba:)

                      0 0
                  • miruš  

                    zeptej se kamila, do teď vozil miniony a koupil na zkoušku mudy mary a pořád mi opakoval jak je překvapený že to drží lépe jak s těmi maxisy :-) pokud by sis je někdy pořizoval tak bych šel do 2,35 střední směs, ta měká je supr na bahno ale za sucha už to není ono

                    0 0
                    • pitos  

                      Zrovna jsem před nákupem plášťů a zvažuji na zkoušku jeden dopředu,tak uvidíme:)

                      0 0
                      • miruš  

                        jako cenovka je fakt brutální, ale vyzkoušej chybu tím neuděláš

                        0 0
                        • pitos  

                          To teda jo,za tu cenu můžu mít skoro dva miniony ST :(

                          0 0
                          • miruš  

                            kvalita předčí kvantitu, hold budeš muset vynechat nějaké to pivínko v hospůdce a plášť bude jako malovaný, lehoučký a kvajitní :-) já si pro změnu také koupít maxxisáčka a uvidíme :-P

                            0 0
                            • pitos  

                              tož tak to raději dám to pivko a budu jezdit už nadosmrti jen na minionech :)

                              0 0
                              • miruš  

                                ty ožralo maxisáckej :-P

                                0 0
                              • Atilla  

                                Aby to nebylo jak s tím FA! skvělej plášť ber ho bla bla bla a teď nevím co s ním.

                                0 0
                              • gazman  

                                tak na tvůj nazor, jakožto dluholetého maxxisaka by mne fakticky zajimal. Jestli si poridis mudy tak jdu stejne jako i miruš z vyskumnyh duvodu do miniona:-)

                                0 0
                            • goofy  

                              Hele ty mas Marry nebo Albeta? Uvazuju, zebych se do tech schwalbe hecnul, ale zase se bojim jak na tom bude mery s jezdivosti na xcecku… A s menenim plastu mezi XC/FR nevim. Uvazoval jsem o tom, ale sem na to asi moc liny a mnohdy ani nemam cas :o)

                              0 0
                              • kesu  

                                jezdit na muddy mary gg i po rovině je hrozná dřina…

                                0 0
                              • miruš  

                                předek mudy 2,35 a zadek albert rear 2,4 ty alberty jedou jak čert a ve předu tu marynu uvezu

                                0 0
                                • goofy  

                                  A jak v zadu Albert drzi v naklonu? Asi to taky tak zvolim…

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    V zadu to docela jde, ale předek je tragédie.

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      Mozna nejidealnjsi by byl Hanz Damf. Ten vypada, ue ma vetsi vzorek na boku… No uvidime :-)

                                      0 0
            • hanz  

              nevím teda jaký mudymery vozíš ale všechny mudy mery s výztuhou co sem měl vruce byly těžší jak minion, jak se tak koukám tak na sicklines.com( http://www.sicklines.com/…ts/mtbtires/ ) jsou na tom stejně a i schwalbe na svých stránkách říká to samý co já ( http://www.schwalbe.com/…mtb/produkt/?… ) nejlehčí na DH učená mudyna je 2.35 s váhou 1190g, ovšem po převážení na sicklines má už 1255–1391g což je na 2.35tku pěknej hnus. U 2,5 udává výrobce dokonce 1350g, by mě zajímalo kolik bude real. Oproti tomu převážený miniony ve 40tce maj 1213g v šíři 2,5, v ust verzi 1243–1261g, 3Cčko je potom ještě o něco těžší.

              už jsem to tu psal, srovnavejte DH verze pláštů s DH verzemi, věřím že nějaká freeride verze může mít 700g ale pochybuju že bude mít stejný vlastnosti jako ten minion. Nejde jen o prurazy, to zásadně ovlivnuje aj profil ráfku ale hlavně o chování v točkách, pláště bez výztuh v zatáčkách převaluju přes ráfek a občas se mi ho podařilo i vyzout. Fyziku prostě nelze ojebat, 700g papír nemůže mít pevnou stěnu tak jako 1200g. Imho žádný enduro schwalbe nemaj pro mě dost silnou stěnu abych je v točkách s normálníma tlakama na zadku nepřevaloval přes ráfek když někde na bluru zablbnu.

              a jak jsem psal, mudynu jsem naposledy nazul před cca 4ma rokama ve Chvatiměchu na Slovenských poháru a vyhovovala mi akorát na loukách. S minionem jsem nyvýsost spokojenej, vím co od pláště chci(aby se dobře točil, nebyla to kovadlina a aby držel)

              a rozhodně se nehodlám hádat, říkám tu své zkušenosti jak s jízdou tak s váhou, jestli tvýmu stylu sedí víc mudyna tak co se rozčiluješ, jezdi mudynu a usmívej se…a poslední věc, ty vážíš ted 117kg? já mam totiž 97 :-)

              0 0
              • gazman  

                Ses trochu seknul já reagoval na pitose;-)

                0 0
                • hanz  

                  jo trošku jo :-), nicméně většina věci patřila tobě

                  0 0
                  • gazman  

                    Co jsou pro tebe normální tlaky?

                    0 0
                    • hanz  

                      na dh do 2

                      na enduro do 3 podle pláště a hlavně podle toho jak moc enduro to bude.

                      0 0
              • gazman  

                Jinak to s tím borcením pláště v kompresích a klopkách je fakt, ale mě se to začíná dít až to fest podhustím, dejme tomu tak 1.4/1.8 a to už taky začínaj defekty. Při 1.6/2.0 nemám problém ani s jedním. Když si představím jaká síla jde třeba v klopce na plášť(počítám že víc jak 100kg ) tak mi rozdíl v tuhosti stěn plášťů přijde ve vztahu k jejich borcení celkem zanedbatelný. 100 kilama totiž zmáčkneš oba pláště na sračku, to je ale jen teorie, stejně jsem si dycky myslel že na borcení má zásadní vliv nahuštění té gumy a né to jakou pevnost mají stěny. Mám Wetscreamy s butylem a zas takový beton ty boky nejsou.Tak nevím.

                0 0
                • hanz  

                  je to spojený spolu ale papír se bortí i při 3atm a navíc ještě odskakuje a nedrží, naproti tomu starý plnotučný intense co měli 1,6 kilo skoro ani nebylo potřeba hustit, tem stačila jedna atmosfera aby se netočili na rafku a závod si dojel na defektu skoro aniž bys ubral…ule ukrut v nohách tu váhu a ukočíruj kolo v technice s takovýma dvěma gyroskopama.

                  Ale borcení vadí i při odrazech, na bikrosce sem nemohl jezdit ani alberta na 4atm, na odrazech jsem ho normálně převalil.

                  mam 97kg a hustím miniony 2,35st tak 1,8 předek, 2 zadek.

                  na bikros mám larseny tak na 3,5atm

                  na enduro vozím co zrovna mám a nahustím to hlavně at to jede :-)

                  0 0
                  • gazman  

                    Mám oblečený přes 90 kg.Z počátku jsem nemíval s borcením pláště problémy ani při těch spodních tlacích 1.4/1.8 max byly defekty. Teď už si takové tlaky nemůžu dovolit a jak jsem psal fučím min. na 1.6/2.0 a už i tak se mi občas zdá že je tam zas ten náběh na převalení, v některých naježděných místech to přichází pravidelně. Jestli se ještě podaří přitlačit na pilu, tak budu muset asi řešit nějaký ten butyl:-/

                    0 0
                    • hanz  

                      no a jsme u toho..přesně v tu chvíli zjistíš jak užasnej je minion st :-) s krásnýma 1,2kg :D ve 2,5 a ještě užasnější ve 2,35 s váhou neco přes 1100g

                      Ale k tý 2,35tce jsem se taky musel projezdit, kolo víc drncá, na rozbytý trati z toho aj trochu bolí ruce, na semering dávám 2,5 protože tam je hodně ostrých šutrů a to se skoro už ani nehodí. Ale ten grip aj na mokru pak, ten zato stojí, ale zase na tom mokru si musíš přeskákat všechny kořeny, jinak jdeš z kola ven :-)

                      když porovnám 2,5 vs 2,35…kolo je rychlejší, obratnější, líp drží i za mokra ale musíš dát větší pozor na mokry kořeny a hladký kameny.

                      0 0
                      • gazman  

                        Uvidím, mám v zásobě ještě jednu sadu mudymery, kterou dojezdím a pak budu dumat co dál.

                        0 0
        • goofy  

          Hmm.. A neco drziciho na enduro? :o) Ale ja nakonec beztak zustanu u tech Minionu..

          0 0
        • Debustrol  

          Máš samo pravdu, jen bych tak nějak ocenil kdyby něco vynalezl Miniona s váhodou tak kilčo :) Páč tahat se na endurku s těmahle pláštěma neni žádnej med.

          A co nějaký tip na EN pláště by nebyl? Nevegaly zahazuji v dál.

          0 0
        • Atilla  

          Zase Maxxis je z nich nejužší.

          0 0
        • gazman  

          Jezdím na muddy bez výstuhy všechno a defekty nemívám, tlaky 1,6/2.0 váha 90 kg. Duše 180/350 g. Není dobré se vyjadřovat o něčem co člověk pořádně nevyzkoušel.

          0 0
        • Atilla  

          Oba mé miniony i ten bráchův, takže 2× ST 1× SRY 1300g ± 10g

          0 0
    • Sodík  

      Co takhle Fat Albert nebo Big Betty?

      0 0
      • Atilla  

        Jestli chceš přední Fat Albert, tak mám 2,4 SS. Jetý 50km, balón jako prase a váha 776g – váženo. Vyměním klidně za nějaký jiný plášť.

        Minion je super plášť vozím ST 2.5 a drží fakt krásně, lépe než nevegal.

        0 0
        • Sodík  

          Ahoj, Alberta bych bral. Měl bych na výměnu Smart Sama (2,1), Nobby Nic (2,1) nebo Specialized Resolution (2,0, ale je širší, odpovídá tak 2,25), všechny jeté tak 300 km. Něco bych ti za Alberta doplatil.

          0 0
          • Atilla  

            Díky za nabídku, ale to jsou na mě všechno hrozně úzké pláště. Na Dragstru by se pak zdálo, že jezdím jen po ráfku. Fat Albert ve 2.4 má na 23mm ráfku tak 61mm na šířku a na výšku asi 56mm.

            0 0
      • miruš  

        fat alberty nemají výstuhu z boku jsou to spíše am pláště 2,4 má cca 750g, zatím co mudy mary nebo big bety jsou podstatně těžší při stejné šířce, mají více zesílené boky proti proražení, osobně vozím fat alberta 2,4 od xc až po dh a letos jen 2 defekty a to mám už několik bikparků za sebou a na xc jsem také neotálel :-)

        0 0
    • miruš  

      hele kup si maxxisy a můžeš porovnat sám :-)

      kolega jezdil dlouho maxxisy a teď koupil mudy mary na zkoušku a byl dá se říci šokován tím že ty schwalby mu drží mnohem lépe, ale co soudruh to názor, vidíš hanz má odježděno hodně závodně a tvrdí opak, tak si musíš udělat vlastní názor, já si ten maxxis koupím taky abych mohl porovnat :-)

      0 0
    • Baba-Ji  

      Řeším teď, jestli dát na zadek Muddy Mary Performance 2.5, nebo Big Betty Performance 2.4.

      Váhově je to ± 130g ve prospěch Betty, cenově to vyjde skoro nastejno. Co by jste doporučili?

      0 0
      • miruš  

        mudyna ve 2,5 je brutální balón, zvolil bych možná tu bety, váhově lepšejší a životnostně asi také, soudím tak podle vzorku

        0 0
      • goofy  

        No hele, performance bych se mozna radeji vyhnul… Prece jenom ma nejakou uplne jinou smes, a nejake typy se dost tak drolily, ak gdo vi jake budou

        0 0
    • Radek Broz  

      Kde maj minion ST za 6 kil?

      0 0
    • mart.p  

      chceš dh pláště a řešíš váhu? já mám highrollery – jsou víc to mokra, ale sedí parádně, a cenově za pusu…:)

      0 0
    • kesu  

      a co nevegal stick-E 2,5 ?

      0 0
      • Radek Broz  

        Tomu bych se vyhnul.

        0 0
      • miruš  

        tomu bych se také vyhnul, dle mého náchylnější na defekty než schwalbe všeobecně, vzadu jsem ho sice vozil (tu verzi co píšeš) v terénu se dalo, ale na asfaltu to byl porod

        0 0
      • Debustrol  

        Proti minionům ten plášť prostě nedrží, jak v náklonu tak na kořenech. Přechod z minionu zpátky na nevegaly byla síla:)

        0 0
    • JMT  

      2,35 miniony a dopredu bez vyztuhy. Oba zadni

      0 0
      • pitos  

        Proč oba zadní?…to slyším poprvé.

        2.35 je už docela úžovka,tu bych dal max dozadu s butylem a předek klidně bez ale 2.5".

        Co jsem vozil miniona(2,3 i 2.5") vepředu bez butylu tak se to celkem dalo a za rok to byly tak max 3 průrazy ale vždy na dosti kamenitém podkladu.Pokud jezdíš tam kde těch volných šutrů tolik není tak proč ne.

        0 0
      • miruš  

        zajímavé ! u nás kluci vozí zase oba přední :-)))

        0 0
        • gazman  

          Taky jsem měl ten dojem, že kromě frenka zadní miniony nikdo nepoužívá ani na zadek:-))

          0 0
          • goofy  

            Ja mam taky zadni minion na zadku… A nejak si nestezuju. V cem by mel mit vubec vetsi vyhodu predni na zadku? Lepsi bocni vedeni?

            0 0
            • gazman  

              Nevím nezkoušel jsem, banda ale vozí oba dva front.

              0 0
              • goofy  

                No ja prave vim, ze to banda vozi, ale jeste mi nikdo nejak poradne nerekl duvod :o)

                0 0
        • KRAJIC  

          Asi tak.

          0 0
      • Mr.Duck  

        Tu výztuhu bych si rozmyslel, příště jí dopředu dám :) Na Monínci sem předek procvaknul 3×, z toho 2× s půlkilovou duší(jednou teda pravděpodobně byl slabší tlak, normálně vozim kolem 2.5) :( Zadek s butylem bez problémů :)

        0 0
    • logoman  

      Mne prekvapilo jaka je minion 2.5 slupicka neni o nic moc vetsi nez ardent 2.25 (minion ma akorat vyssi vzorek) … Dokonce to i super jede po asfaltu s ardentem vzadu. V terenu zatim nevim o kolik bude lepsi, chtel jsem se jet projet, ale zase se rozjebala predni brzda, grr. Pro porovnani velikosti foto.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.