• rasputin

    Zdravím!! Chci vás požádát o váš názor na pár kol! Kámoška si chce pořídit nový stroj a požádala mě ať jí pomohu z výběrem. Tak jsme zapátral v celkem přijatelné cenové hranici cca do 30k, kde si myslím jsou solidní kola. Mám tu teda pár favoritů!! Giant XtC W Disc, Kona Lisa HT, Scott Contessa 20 a Specialized Rockhopper Disc Wmn (ten se mi osobně zamnouvá nejvíc!) Ale klidně navrhněte i jiné a podle vás lepší stroje!! Chtěl bych slyšet hlavně názory slečen zde na bike-foru, co si o nich myslí a jak se jim které líbí!! Ale i od mužské části BF si rád přečtu návrhy a názory!! A předem děkuji všem co mi sem něco pěkného písnou :-p

    Anketa: Děvčata které?!?!?

    4x
    7%
    0 0
    • Luka  

      kdyz sem das i odkazy a nebudu to muset gůůůglovat, tak ti i rada svuj nazor reknu :)

      0 0
      • rasputin  

        Jj odkazy budou hned!! ;-) Omlouvám se, že jsem je sem nedal rovnou! Pro příště budu vědět! Takže: Giant – www.mtbs.cz/…_bigpic.html?… Kona – www.mtbs.cz/…_bigpic.html?… Scott- www.mtbs.cz/…_bigpic.html?… Spešl – www.mtbs.cz/…_bigpic.html?…

        0 0
        • Luka  

          tak giant: no, pocitove se mi libi, ale prijde mi 80mm vidle jako prekonana vec :) , na pohled: prijde mi trochu delsi, chtelo by to vokouknout i geometrii.

          Kona: jeeee, ruzova!! :DD Nojo, ma u me bod za odvahu. Deore vybava proti giantovi je horsi. Vaha bude asi vyssi. Sedlo je dost desive, ale komu sedlo sedlo original dane na kole, ze… Ale je taky hezka. I to ze ma 100 vidli mi prijde jako + …

          Scott – contesa se mi moc libi, ale na pohled, alespon ty vyssi (fully) maji desne tlusty trubky… jeste horsi vybaveni nez predchozi kousky. A vaha… 13,5kg mel papirove i kinetic, a stal o 10t min :) ale body za dizajn :)

          SPecialized: nelibi se mi trubka horni, je to jak ukrajina… proste fuj! Barva dobra ;) prumerna vybava, nadprumerna cena… kdyz speshla, to uz radej toto www.mtbs.cz/katalog07.html?…

          Nejvic se mi asi libi ten giant… ale jentak pocitove. Nejzdila jsem ani jedno…

          0 0
          • rasputin  

            Ten Author kterého jezdíš je pánský rám že?? nebo se pletu?? Jak se na tom jezdí?? Asi dobře že!:D

            0 0
            • Luka  

              jojo, je pansky. ja jsem clovek, kterej neuznava damske geometrie… dulezita je geometrie ktera ti sedi, a muze bejt treba psi… a jestli je holcina pro kterou bike vybiras bezne velikosti (nad 165cm), ma realnou sanci ze ji uplne v pohode sedne panskej ram. Damsky, zkraceny verze jsou hlavne pro prcky ;)

              0 0
              • rasputin  

                No asi si ji budu muset někde v klidu přeměřit, abych měl v rukou přesný čísla:p

                0 0
                • martt  

                  Premerat, to bude asi najlepsie.

                  Moja manzelka (180cm/66kg) jazdi na uplne normalnom 19 palcovom Author Vision 2005 (alebo 2004) a je s nim spokojna. Vymenila iba sedlo, inac nemenila nic.

                  0 0
                  • rasputin  

                    Tak to jo!! Jenže ta moje kámoška není tak vysoká!! To by pomalu byla vyšší než já:D:D Uvidíme s čím bude spokojená!!!;)

                    0 0
                    • Maroška  

                      No já mám 165cm a jezdím gianta, vel. 17" a sedí mi super, nedám na něj dopustit, příští kolo bude zase giant (tenhle mazel: www.mtbs.cz/katalog07.html?… – jenom přesazené na SRAM 9). Ty kola ve výběru mi přišly dost zvláštní, popravdě se mi nezdálo ani jedno, buď podivné osazení (za tyhle peníze si kup teď ve slevách o třídu dvě lepší kousek, třeba tohle: www.mtbs.cz/katalog07.html?… nebo www.mtbs.cz/katalog07.html?… – mělo by se to teď nechat sehnat cca o 10 tis. levněji než je ofiko cena), nebo prazvláštní geometrie, popravdě asi se to musí vyzkoušet a podle pocitu teprve říct, jak se na kole člověk cítí. Na druhou stranu – jestli není kamarádka zvyklá jezdit, tak co si koupí, na to si zvykne, první rok dva stejně rozdíl moc nepozná.

                      • ale ten černý spešl stumpjumper není marnej ;-)
                      0 0
                      • rasputin  

                        Jj ten Spešl něvypadá špatně! ;)

                        Proč budeš na tom mazlovi měnit XTR za X.9??? Nebo to nebudeš kupovat kompletní?? Já jsem celkem příznivec SRAMu a chtěl jsem přejít až zničím své XT na X.9, ale hodně mě překvapilo XT 2008, tak jsme zvědavý jak bude vypadat X.9 v mod. roce 08

                        0 0
                        • Maroška  

                          Měnit ne po koupi, ale nechat si to překopat rovnou na krámě, takže mi nezbyde extra díl… napůl sériovka, napůl poskládat… Je pár krámků, kde takhle umí vyjít vstříc :-)

                          0 0
            • Luka  

              a jak se jezdi na arturu? Nojo, no, je to delsi kolo, takze poladit posed mi docela dlouho trvalo. Ted myslim ze je idealni… a jezdi.. no.. slovy kolegu bikeforistu… vidlice je desne mekka a docela to brzdi :) ja jsem spokojena. Ale fakt je, ze to je kolecko skladane, a nekolikrat pretvorene, nez se dosahlo idealu..

              0 0
              • rasputin  

                No hlavní je přece ta spokojenost;) Já se pomalu taky chystám k menšímu updatu. Aspoň je vidět jak kolo bereš, tak si s ním hrát (mám hlavně na myslu ten tvůj origoš design rámu)!!

                0 0
                • Luka  

                  no, beru ho jako clena rodiny… :) ale priste, jestli jeste nekdy podstoupi prebarveni, uz to teda nebude bila! :)))) Hrozne proflaknuta „trendy“ barva :/// kdo moh vedet, ze to pujde do mody?

                  0 0
                  • rasputin  

                    Jj „trendy“ barvy jsou celkme sranda, taky asi proto mám černý bike, ale popravdě je mi barva celkem volná jen to musí být potom kopletně všecko sladěný dohromady ať to vypadá nějak pěkně!

                    0 0
                    • Luka  

                      no, puvodne byl cervenej (a ja cerveny kolo nechtela ani za nic, nelibi se mi to).. a seslo se mi pak fura veci, ktere byly cervene. jsem byla jak cervena karkulka. hruza! Libi se mi zelena, zluta (ale jen jeden konkretni odstin)… nebo neco neobvyklyho.. bily kolo uz je tuctovka … a hlave, stejne je porad spis hnedy nez bily :)

                      0 0
              • kámen úrazu1  

                Už jsem to sem jednou psala a říkala jsem Ti to i osobně. Podle mě Ti Vižlík nesedí, když si mu musela dát představec kostku a rovnou sedlovku. Kratší rám, delší představec (stačí 8,9 cm) a věřím tomu, že by se Ti jezdilo v terénu líp. I když jseš větší než já, myslím si, že zrovna Tobě by dámská geometrie nebo malá velikost opravdu krátkých pánských rámů sedla. Vždyť máš to kolo na dýlku skoro jak já, jen je ta délka rámu vůči délce představce na XC kolo silně nevyrovnaná a určitě se to musí projevit i na ovladatelnosti. Chce to koupit si k Vižlíkovi ještě full Scott nebo Specialized, stejně po nich toužíš. :-)

                0 0
                • Luka  

                  :) mysli si co chces… jezdim na tom ja ;D

                  Nebudu obhajovat muj posed. Nekolik laboraci jasne ukazalo, kudy se musim ubirat – vzprimenejsi posed me boli zada v krizi a natazenejsi zase mezi lopatkama a ramena. Zamek sedlovky byl jasny, protoze hokejka mela nemily zvyk obcas sedlem pohnout a pak to utrpeni se nedalo snest. Kostka jde pryc hned, jakmile sezenu 65mm xc predstavec v rozumne cene. Dlouhy predstavec si uz nedam, kolo mi pripada mnohem zivejsi. KOmpenzuje to tu arturovskou primocarost a lenost.

                  Nerikam ze artur je mym celozivotnim snem… ale vim, ze tak jak je ted mi sedi. Ale coz o to, to mi sedelo i GT iDrive :) Velmi zajimavy posed, ale nezkousela jsem zadnou dlouhou streku. Tohle je vyvojovy schudek, pristi bude uz full.

                  Po sednuti na tvoji Drajdu, jsem mela zavrat a pocit, ze prepadnu dopredu… proste, kazdemu co jeho jest…

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Vižlíka sis určitě vymazlila k obrazu svýmu, nejen designově, i posedem na něm vypadáš tak nějak normálně (není zač ;-)). Ale pořád si myslím, že i když podle různých testů a názorů některých bikerů jezdících Artura i jiná kola, je Author opravdu asi méně hravý, tak u Tebe je to dáno taky dýlkou. Proto je nutná kompenzace krátkým představcem, abys mohla vůbec zatáčet. :-)

                    Ale ono je to jedno. Vižlík je originál designem, skladbou kopomentů, vším. Máš k němu možná osobnější vztah než je obvyklé, aby ne, když sis ho vyšperkovala. Je to nádherný kolo a dobře se Ti na něm jezdí. Stejně dobře jako mně na tom svým, možná i díky tomu, že jsme nepoznaly jiné. :-)

                    Po sednutí na Drajdu si neměla závrať kvůli dýlce rámu, ale kvli tomu, že mám extra krátkou hlavovou trubku (nenašla jsem jinou další 9-ti centimetrovou), jednu nízkou podložku a ještě negativní představec s velkým úhlem. Mám tak rodla extra nízko nad zemí a může to neuvyklým působit závratě a strach z toho, že si obrousí ruce o asfalt. :-) Ale dobře se na tom stoupá a moc možností jak dát řidítka níž než sedlo jsem neměla.

                    0 0
                    • Luka  

                      Nechala bych to u toho, ze se nam dobre jezdi na tom co mame, a dale to nerozpitvavala :) V ramci zachovani dobrych vztahu (cti jeste jednou se mi pust do Vizlika a vo vikendu ti vypustim dusi… tobe i drajde!! ;D )

                      jojo, hodne lidi si mysli, ze jsem pako… a tak nejak vsazim na to, ze to jsou prave ti, kteri nejak poznali me opravdove ja a treba ho maji i trochu radi :)

                      ps: ale jo, poznala jsem neco jinyho… jeste mnohem delsiho artura, jooo, kinetic, to byl teprve tank

                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        :-)

                        Tý jo! Nikdy jsem nic špatného o Tobě a Vižlíkovi nenapsala, váš vztah je nej a nej, i Habib může jen těžce závidět! :-)

                        (Zlepšila jsem se nebo si mám na víkend vzít víc duší? :-))

                        Jo, a Drajda je TEN, je to chlap, né ženská. :-)

                        PS: na víkend se šíleně těším. A zopáknem letos ještě TM? Nebo kdybyste se spokojili s minimem, neodradil vás bordel, špinavý parkety, mohli ybste na víkend přijet do CR a já byhc vás protáhla skrz Fe, co vy (Ty, Habib, Vižlík a Bezejmenný – teď už je to dobrý? :-)) na to?

                        0 0
                        • Luka  

                          ale trochu sis to vyzehlila :DD Ale majinko! :D

                          clovece, vsechno domluvime na drtici… desne rada bych tam k tobe do kraje zajela, myslim, ze na podzim by mohlo byt neco volnyho, takze tam bude krasne ne??

                          Ja nevedela ze to je VON… promin drajdo, hned te mam radsi, kdyz vim ze si chlap! :DD

                          A duse radej vem :) Nikdy nevis!

                          PS: do ubytka dojedem asi tak na stejno, vyrazime az Habib pujde z prace, bo nejak zapomel si nahlasit dovolenou… :)

                          0 0
                          • kámen úrazu1  

                            Jo, domluvíme se nad talířem s nějakou mňamkou. :-) V Fe je na podzim nádherně a klidně můžeme na den zajet autem i do TM nebo do Žďárských. Zatím se nabízí prodloužený zářiový víkend.

                            0 0
          • kycis  

            Davam hlas pro toho spesla, za tu cenu dostanes super ram se slusnou vidlici a ne tak spatnou vybavou, po pripadnem upgradu na kotouce nebude mit chybu.Jestli ho nechce vylozene na zavody,podle me nejlepsi volba.

            0 0
            • Luka  

              kterej? to fsr xc?

              0 0
              • rasputin  

                No určo myslel toho, protože ostatní už jsou na kotoučích!

                0 0
                • Luka  

                  :) mi to nedoslo.. :) jo, ale jo, kdybych si vybirala v tyhle cenovy kategorii, tak jdu taky do tohodle… doladit to muzes vzdycky.. a jak bych klidne brala jen samotnej ram :) (kdby nebyl tak desne drahej)

                  0 0
              • kycis  

                Presne tak, na FSR ku jsem se nedavno svezl, sice lip vybavenym,ale to na kvalitach ramu nic nemeni, a naprosto me nadchnul…

                0 0
                • rasputin  

                  Jj Spešl má suprový kola! Jsem se chvíli vozil na Enduru a taky na mě zapůsobil Ale já jezdím jiný styl takže asi ještě chvíli zůstanu u HT

                  0 0
                  • kycis  

                    Jezdim taky XC, zkousel jsem i Stumpjumper fsr, ale tech 120mm a hlave posed me uz moc omezoval ve vyjezdech, a proti 100mm na fsr jsem ve sjezdech pri svem pouzivani nevidel zadnou vyhodu. btw otazka dle meho zni jaky styl jezdi ona, ne ty :))))

                    0 0
                  • kycis  

                    Jezdim taky XC, zkousel jsem i Stumpjumper fsr, ale tech 120mm a hlave posed me uz moc omezoval ve vyjezdech, a proti 100mm na fsr jsem ve sjezdech pri svem pouzivani nevidel zadnou vyhodu. btw otazka dle meho zni jaky styl jezdi ona, ne ty :))))

                    0 0
                    • rasputin  

                      NO jasné! sorry! ona s tím teprve začíná takže nic specifického!

                      0 0
                      • Luka  

                        pamatuj si co plati o zenskych: 1/pohodli (natresena sedinka rozmlacena jak vidensky rizek neni idealni) 2/pocit ze to jede a dobry pocit z celeho kola (nebude jezdit na necem, co se ji nelibi!) 3/jistota (takze funkcni vidli a dobrou ovladatelnost)

                        0 0
                        • Karlos009  

                          Úplně přesně, akorát ho sehnat. :-( Přítelkyně chce Stumpjumpera: www.specialized.cz/new/kolo.php?…, nebo Epica: www.specialized.cz/new/kolo.php?….. Není šance. V září objednat model 2008 a možná v březnu. To už je skoro jak na Trabanta v NDR. :-(

                          0 0
                          • kycis  

                            Chce to obvolat obchody po CR, nekde maji jeste neco na krame. Stumpy x Epic, to je dost siroke rozmezi pouziti :)

                            0 0
                            • Karlos009  

                              To bych o jednom SJ věděl, ale já bych ho rád koupil přes svého domácího prodejce, kde kupuji vše a tak tam mám tomu odpovídající ceny a zacházení. Navíc u kola za skoro 70tis. si ho chce vyzkoušet, sednout na obě, zkusit pár metrů, porovnat. A ten EPIC není v ČR asi ani jeden. Původně chtěla toho Stumpa, ale posed je dost krátký a vzpřímený, tak teď přemýšlí o tom Epicu. Uvidíme, co z toho nakonec bude. :-)

                              0 0
                              • Luka  

                                chvilku jsem sedela na M epicovi (tom číbrnym damskym) a pripadalo mi to desne takovy.. no.. veliky :) Proste mezi rukama by projel kombajn a celkove mi to prislo desive dlouhy…asi nebylo, ale oproti memu kolu to bylo tak desne odlisny, brrrr!

                                0 0
                                • Karlos009  

                                  A to je právě ono. Na fotce vypadá super, ale kde ho projet? Odkud jsi ho měla?

                                  0 0
                                  • Luka  

                                    no, bylo to jen nasednuti u kamarada … jentak z legrace. ale proste, bylo to zvlastni. Divnej pocit sirokych riditek a dlouhy trubky pred sebou, mit teziste tak vzadu, je to nezvyk

                                    0 0
                                  • kycis  

                                    Ted uz asi nikde,ale cely jaro byla testovaci akce u prodejcu speslu,moh sis kolo jenom za zalohu vypujcit a projet. Meli jsme na jednou pujcenyho stumpyho, fsrko a epica,a navic jeste tu meridu AM a dost jsme se shodli na hodnoceni – stumpy-pro nas moc velky zdvih a vzprimeny posed,merida, hodne tezka,ale dobre ovladatelna spis na blbnuti v lese, ne na dlouhe a hlavne rychle jezdeni.FSR XC – nas favorit, dostatek komfortu, XC posed, sice o neco linejsi nez epic,ale to je spis pevne kolo,prinos na komfort maly, ale super zrychleni, proste kolo na zavody, vazne to chce si dobre rozmyslet co od toho kola cekas a na co ho budes pouzivat..

                                    0 0
                          • Luka  

                            a kdyz bych si ho dokazala sehnat, koupis mi ho??? ;))))

                            0 0
    • Dados  

      Scott ze zkušenosti… :) né mojí…prej dobrý :)

      0 0
    • BoB83  

      ja mam doma novyho zaskara (GT)..stoji necelejch 30k a sem moc spokojenej… to ja jen tak, abych ti ten vyber ulehcil :-)

      0 0
    • JMT  

      Hlavne bych si pred vyberem zistil dostupnost :-) :-P

      0 0
      • Lin  

        presne tak…ja si vybrala pres net par kol a pulka byla na predobjednani nebo uz vyprodana

        0 0
      • rasputin  

        no to je taky menší problém! Znám to dost dobře, když jsme kupoval svůj bike!

        0 0
    • Eilyn  

      Nevím proč, ale kdybych měla na výběr z těchto čtyřech tak beru toho scotta ;)

      0 0
    • Lenka.05  

      Giant nebo Scott :-)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Vzhledově se mně líbí nejvíc Giant. Vlastně se mně líbí z výběru jako jedinej. Kona je divná nejen barvou, Scott mě odradil „dámskou“ kresbou rámu, dámský Spešl se mně taky vzhledově moc nelíbí. Konkrétně u Spešlu bych klidně šla do pánskýho rámu, jsou krátký i pro mou velikost a styl jízdy.

      Komponenty jsem nezkoumala, ale asi budou víceméně na stejný úrovni.

      Jak je kámoška velká? Délky rámů možná budou dost rozdílný, i u dámských rámů stejný výšky jsou u různých značek rozdíly i víc než dva centimetry. Pokud není prtě nebo je sice malá, ale má krátký nohy (pardon, to se neříká, vlastně má dlouhý trup a ruce :-)), zařadila bych s klidem do výběru i pánský kola.

      takže je vlastně celá anketa k ničmeu. :-) Kola určitě nejsou špatná, vkus máme každý jiný, takže bych vybírala podle dostupnosti a délky rámu a nekoukala na výsledky ankety.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Do pytle. Hlasovat pro Scotta jsem nechtěla. GIANT má můj bod. (Chtěla jsem se jen kouknout, kod hlasoval pro Scott) ;-)

        0 0
      • rasputin  

        Tak to jako díky že je celá anketa k ničemu :-/! Vím, že se některým holkám hodí i pánské rámy a že se délky rámů od různých značek liší a nebudem se rozhodovat přesně podle ankety! Je to orientační anketa! Je jasné že si budoucí bike bude muset vyzkoušet a hlevně se bude rozhodovat podle toho jak jí „sedí“! Ten Giant je taky pěkný, má takový příjemný design nijak extra se nevnucu a nechce za kařdou cenu na sebe poutat pozornost, to se mi na něm líbí. V jednoduchosti je krása (nebo síla?? teď už nevím)

        0 0
        • Dados  

          …vítězství :)

          0 0
        • kámen úrazu1  

          Neškleb se na mě. :-) Pokud jsem Ti nějak ublížila, omlouvám se, nemyslela jsem to zle. Promiň. Snažila jsem se jen pomoci. Tu poznámku jsem myslela tak, že podle zadání ankety se zdá, že se kamarádka chce rozhodovat podle designu – a to si musí rozhodnout sama podle svýho vkusu a názor jiných, pokud se neřídí v životě podle toho co je „in“, ji stejně neovlivní.

          0 0
          • rasputin  

            Kamarádka se řídí podle mě!!! :p Né dělám si sradu! Ta anketa je hlavně proto abych věděl, teda aby jsme věděli, jaké jsou ve společnosti názory na ten či onen bike!! Kamarádka se jednou špatně vyspí a všecko bude jinak, je jasné že bude mít hlavní slovo protože finance bude mít ona a já budu jako asi né objektivní ale budu jako poradce ;)

            0 0
            • Luka  

              :) to je dycky za trest :))))) Uz jsem se poucila a vetsinou zlomila hul nad radenim. vetsinou si ten clovek totiz stejne koupi to, co si mysli ze je pro nej nejlepsi (a je to vetsinou presne to, co mu nedoporucis) a pak za pul roku ti to omlati o hlavu :)

              0 0
              • rasputin  

                To že mi to omlátí o hlavu se snad nestane!! A když jo tak se nic nedá dělat! Ale ona je rozumná holka, tak věřím že si nechá poradit a bude to brát v potaz!

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  No jo, ale jestli s bikem začíná, tak stejně neví, co jí bude vyhovovat. Stejně jako to nemůžeš vědět Ty nebo my. Ale kola jsou to slušná, neuděláte chybu při výběru jakéhokoliv. Holt zrod novýho bikera, neřkuli bikerky, je vždycky těžký. :-)

                  0 0
                  • rasputin  

                    No jo není to sranda!! Snad se rozhodne a vybere správně a nebude na mě moc nadávat:D

                    0 0
    • mr.antik  

      Všechny jsou krásný, ale Giant nejvíc, i komponentama. Ale velikost je asi důležitější než vzhled.

      0 0
      • Trance  

        Zapominas, ze barva jezdi :-) zbytek jsou jen pozlatka :-))))

        0 0
    • martt  

      Trochu z praxe.

      Kukni tieto vysledky www.mtbo.cz/…/results.htm

      Dievca na tretom mieste jazdi ten umelohmotny cerveny Giant Xtc za 55 kKc

      Dievcata na osmom mieste a aj na 31. mieste jazdia minulorocny Giant Xtc za asi 30 kKc.

      Vsetky tri jazdia panske modely s V brzdami.

      Takze su to urcite pouzitelne nastroje aj na majstrovstva sveta v MTBO.

      Toto nie je reklama, tie biky boli kupene ako kazdym inym zakaznikom bez podpory od vyrobcu (na to je MTBO prilis nezaujimavy sport). Najprv jeden, celkom sa pacil, potom druhy a pred par tyzdnami treti.

      0 0
      • rasputin  

        :Djazdi ten umelohmotny cerveny:D Jj jsou to pěkný kola a určitě dobrý!!!;)

        0 0
    • thiel  

      dievcata? vsetky!!!!

      0 0
    • smith22  

      Omylem sem hlasoval pro Gianta ale mnohem víc se mě líbí ten Scott a navíc je o 5 litrů levnější.

      0 0
    • Martinkaa  

      Ja bych si vybrala Gianta :-).

      0 0
    • Gorgov  

      ja bych vzala jednoznacne gianta

      0 0
    • Maroška  

      Ahojky, co tahle slevička? Navíc vel. 17" – to by mělo sedět, jen ta červená… www.bradsky.cz/index.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse