• danis7

    Chtěl bych se zeptat, zda někdo nevozí na kolo batoh Deuter Speed Lite a jaké s ním má zkušenosti? Zajímá mě hlavně zádový systém, jak je to s pocením, jestli vůbec větrá. Uvažuju nad verzi 10 nebo 15 litrů a hlavně mě láká váha batohu (350g resp. 380g).

    Batoh bych chtěl na krátké 2–3 hodinové vyjížďky, kdy si vezu 1–1,5 litru vody, peněženku a mobil. Na celodenní vyjížďky mám větší batoh.

    0 0
    • MlokCZ  

      Používám ho hodně, převážně ale na chození. Na kole jsem jen párkrát zkoušel. Mám ten nejmenší, tedy 10 litrů.

      A cílem bylo na pěší tahat co nejlehčí batůžek a to splňuje parádně (většinou nosím cca 1–1,2kg komplet včetně batohu a to tam mám i něco málo pití, kolem 0,3–0,5l).

      I přes svojí opravdu malou hmotnost drží tvar díky drátu okolo konstrukce.

      Záda se dotýkají po celé ploše, tedy v podstatě nevětrá vůbec. Jak má ale malou plochu, tak se pod ním potím ± nastejno jako třeba pod mírně větším starším Camelbakem Blowfish (který se nedotýká clou plochou).

      Na kolo mi více sedí delší Blowfish, lépe mi drží na zádech a méně má tendenci skákat přes hlavu (v extra prudkých sjezdech).

      Ty větší verze mi přijdou, že už trochu postrádají smysl. Když už někdo potřebuje větší než těch 10l, tak tam bude dávat více věcí a ta nižší hmotnost samotného batohu už nebude moc znát. K tomu větší plocha batohu bez většího větrání. Pro větší objem už bych volil něco jiného.

      0 0
      • Smazaný účet  

        mám tu dvacítku

        když se stáhne bočníma řemínkama, je to jak klasickej camelbak

        a když jsem tam potřeboval teď v Bosně strčit spacák+sandály+ně­jaký žrádlo, tak se to vlezlo taky = super variabilita, lehkej, vydrží

        záda se pod tím pochopitelně potí, ale to pod každým batohem

        0 0
    • mm  

      V dané cenové relaci nemá konkurenci (dvacítka). Jak na kolo, tak chůzi (běh). Batoh, který by opravdu při fyzické aktivitě větral, neznám.

      0 0
    • jeffi  

      Mám verzi 15 l a jsem spokojen, je to rozumný kompromis, vozím v něm i pití, foťák a nějaké oblečení, vše se dobře vejde.

      Našel jsem si jej jako náhradu za původní batůžek Fischer, který byl lehký a skladný a právě takový jsem hledal.

      Při této litráži nevypadá nijak objemně, oproti jiným.

      Provedení Deuter – tedy skvělé, větrání nic moc, v této kategorii a váze plus požadavek na sbalitelnost se řešit nedá.

      Doporučuji.

      0 0
    • danis7  

      dneska jsem batoh koupil, vzal jsem 15 L verzi, batoh na zádech nezabere moc místa a přitom se do něj vleze dost věcí. Na kole jsem ho ještě neměl, tak jsem zvědavý jak se bude chovat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.