Dětské kolo 26" pro kluka od 139 cm do max. 12 tisíc

115 nepřečtených
  • R.kolo

    Dobrý den. Nedávno jsem tu dával tema na výběr 24", ale vše je jinak. Rozhodli jsme se počkat na jaro a do té doby ( do jeho narozenin ) nechat synovi staré kolo 24" ( a nekupovat nové jak bylo v plánu ). Naopak bysme rádi pořídili na jaře ( před jarem ) nové kolo 26", neboť syn zcela jistě do té doby vyroste a přeci jenom ta 26" vydrží o " něco" déle než 24".

    Dnešním měřením jsme zjistili, že syn má 138cm a předpokladem je, že do jara ještě vyroste, tudíž bude mít cca 139–140cm. Momentální váha syna je 28kg, věk 7,5 roku. Jezdí nyní na kole s převodem 3×8, jedná se o staré kolo.

    Připadá mi, že vybrat 24" kolo je mnohem jednodušší ( s ohledem na výšku dítěte ) než kolo 26" – tam se jako amatér na internetu poněkud ztrácím. Rozhodující bude asi velikost rámu, ale… Jsme z vesnice a v nejbližším městě mají jen velmi omezenou nabídku kol, natož dětských, takže jezdit zkoušet vždy to či tamto kolo xx km daleko není moc reálné ( pokud bysme chtěli vyzkoušet třeba 10 typů ( značek ) kol a najezdit kvůli tomu stovky km autem nebo vlakem ).

    Potřeboval bych se tedy dostat na nějaké tři kandidáty a tato kola pak případně dohledat co nejblíže k bydlišti a zajet se synem vyzkoušet.

    Co by syn rád: kotoučové hydraulické brzdy, odpruženou vidlici, líbivou klučičí barvu, líbivý moderní design ( to jsem přepsal já, samozřejmě on slovo " design" neřekl )

    Co bysme chtěli pro syna my: cenu do .12.000,– Kč, co možná nejnižší váhu a splnit mu aspoň tu odpruženou vidlici, neboť s těmi hydraulickými brzdami bude asi trochu problém ( ať již cenový tak především váhový ). Synovi je samozřejmě jedno kolik bude kolo vážit -:)

    Dejte mi prosím nějaké odkazy na konkrétní kola, o kterých si myslíte ( nebo víte ) že budou především velikostí rámu vhodná bez problémů na výšku od cca 139–140cm a tak nějak splňují výše popsané. Moc díky předem za rady ( odkazy ).

    0 0
    • zderes  

      Každý si kvůli kolu vytvoří nové téma. Když to tady pročteš, odpověď jistě najdeš…

      http://www.bike-forum.cz/…tske-kolo-26

      0 0
    • R.kolo  

      Jenže v té debatě si polovina lidí kolo postavila a druhá polovina tyto stavby kola chválí -:))

      0 0
      • zderes  

        Jasný. Já jsem to myslel tak, napsat dotaz tam.

        Alespoň jsi napsal přesně co potřebuješ :-)

        Nevím jak na to spěcháš, pokud vydržíš do zítřejšího večera, budu mít asi informace o konkrétním kole, které by tě snad mohly zajímat.

        0 0
        • R.kolo  

          Děkuji, samozřejmě rád počkám a jak jsem psal, nespěchám.

          0 0
          • zderes  

            Tak zatím jen první fotky. Mladej se mohl projet na tomto kole, krásný rám Amulet 13", dobře ovladatelný, kolo se bude skládat vždy na zakázku, cena bude velice příjemná., samozřejmě podle komponentů. Zatím toto byl takový prototyp, zjistilo se několik věcí, které se změní, ale celkově to bude hodně konkurenceschopné a použitelné. Pokud by někdo chtěl více fotek, nebyl by problém je dodat.

            0 0
            • Jezevec70  

              To je za 12 tisíc? Vypadá fakt pěkně.

              Něco takového bych potřeboval, ale na výšku 150cm (15" rám?)

              0 0
              • zderes  

                Jo je to tak. Ale víc informací si dovolím podat až budu vědět podrobněji. Jen s tímto kolem jel klučina závod 11km. Malej prcek, 2009 a nechtěl to vrátit. Jinak sedlá Sup Team 26. Ještě dodám nějaké foto třeba zítra.

                0 0
                • Jezevec70  

                  Určitě napiš víc, až budeš vědět.

                  0 0
                  • zderes  

                    Ještě pár fotek.

                    0 0
                    • Patar  

                      Dle informace od rodičů tento chlapec měří 129 cm, nohy má dlouhě 60 cm. šířka ramen 30cm a.t.d.Ročník narození 2009, Registrován u Aleše Procházky. Kolo AMULET ale od něj nebylo, Na kole SUP, který používá k závodění měl poruchu vidlice, proto mu byla nabídnuta tato varianta k testování v závodě.

                      0 0
                      • zderes  

                        Kterou pak nechtěl vrátit :-)

                        0 0
                      • Karaya  

                        To je ta 13" verze předpokládám? Jak teda vyšla nakonec délka zadní stavby a kolik je efektivní délka horní rámové trubky?

                        0 0
                        • Patar  

                          Pro „Karay“

                          zadní stavba.......­.............­.........L= 412 mm

                          efekt. dělka........­.............­..........l= . 555 mm

                          tapered hlava........­.............­.......l= 110 mm

                          rozvor nezatíženého kola.........l=­......1040mm s Epixonem 100mm

                          0 0
    • Heinrici  

      Máš PM.

      0 0
    • novas752  

      26" kol na supermalym rámu už asi moc nebude.

      Koukl bych se po nějakém zachovalejším bazaru, tam by mohl mít v klidu vzduchovou vidli s hydr. brzdama atd.

      Akorát ta minivelikost se bude schánět vždy blbě.

      0 0
      • zderes  

        Myslím, že to nebude tak hrozný, na 140 cm už nepotřebuje mini rám rozměru 12".

        0 0
    • myreczech  

      naší holce berema na vánoce SUPa Fly 26…vidlici nahradí bezduše, V-čka ji stačí…u mě je jednodušší že nevyžaduje fíčury jako kotoučovky, je jí to ukradený, jen když to bude mít hezkou barvu…na 2017 jsem viděl FLY26 v jejich oranžový, tak co snad bude mít úspěch…

      http://mtbs.cz/…ike-technika?…

      0 0
    • myreczech  

      ještě jsme uvažovali o Treku…jen by mu slušelo 1×10…

      http://www.trek-bikes.cz/…-sport/p-864

      podlě mu ta vidlice stejně k ničemu nebude…levná bude jen víc vážit než správně fungovat…vzduchovka začíná na 5000 a to se nevejdeš pak do limitu…no mu ji dejte na vánoce 2017…

      0 0
    • michaela13  

      Dobrý den, jsem vášnívá cyklistka , na kole jezdím prakticky všude, moje děti už jsou ve věku , kdy by místo počítače a podobných věcí ,měli začít sportovat, jednou jsem je vytáhla na výlet na kole a říkali jak se jim to líbilo a že by to chtěli zopakovat. Bohužel kola jsem měla půjčená od kamarádky. Proto bych chtěla radu , kde koupit pro mé děti ve věku 10 let dobrá kola?

      0 0
      • Pán z Dubu  

        Děti měly a říkaly

        Pročti si tu vlákna o dětských kolech a inspiruj se v nich.

        0 0
      • Patar  

        Do deseti let Vaše děti NESPORTOVALY?

        0 0
      • novas752  

        V 10ti tahat deti od kompu… Ja k nemu do 13ti nesedl a jsem za to rad. No nic, zpet k tematu.

        1. je to vpodstate jedno – drtiva vetsina je dost podobna, nic moc.
        2. Melo by byt hezke, aby je to bavilo.
        3. Melo by mit dostatek prevodu aby to nemuseli tolik rvat. (aspon 1×7, radsi 2× nebo 3×) Z me zkusenosti je lepsi klasicke packove razeni, gripshift (otocny grip) je voser.
        4. Z racionalniho hlediska je daleko lepsi pevna vidlice, ale ty „odpruzene“ pridavaji v detskych ocich hrozne moc „coolfaktoru“.
        5. Velikost ramu a kol podle toho jak rostou. Ja mel do 8 let 20", pak 24" a od 13 let 26", na kterem jezdim doted (20).
        0 0
    • michaela13  

      psala jsem to narychlo, tak se omlouvám, že jsem si neuvědomila ,že když se píšou děti , tak má být tvrdé y. Bože chytráci fakt. Jinak díky za tipy.

      0 0
      • oddie  

        Když už jsme u těch „chytráků“, tak je opravdu „skvělý“ nápad malinké děti naprdět k počítači (v době, kdy je to úplně zbytečné a vůbec k ničemu jej nepotřebují), a v 10 letech si vzpomenout a začít je tahat k pohybu. Vždyť by to mělo být úplně naopak, proboha. Jinak opravdu dobré kolo je především otázkou peněz, takže otázka je, jakou máš představu, že by takové kolo mělo stát. Podle toho se pak dá něco odpovědět.

        0 0
      • Carloss  

        10letý děti by především už nějaký kola mít měly- otloukánky na ježdění a blbnutí s kamarády venku a který můžou jebnout před cukrárnou na zem a zůstane tam. Jinak je potřeba dát sem předpokládaný rozpočet.

        0 0
    • michaela13  

      Rozpočet na to mám mezi 20–25 tisíci.

      0 0
      • oddie  

        Na jedno? Za to už se dá poskládat hodně pěkné kolo.

        0 0
    • R.kolo  

      Předem díky za zhodnocení – byla by to vhodná varianta kola pro kluka, respektive jedná se o rozumně kvalitní kolo ? Jen bych nechal vyměnit tu odpruženou vidlici za pevnou ( přeci jenom jsem uznal, že odpružená bude asi hloupost a zbytečná váha ) http://www.cyklonemcik.cz/…eore-27speed

      0 0
      • scalar  

        Kdybys to chtěl o dvě kila lehčí s funkční odpruženou vzduchovou vidlicí, tak bych jedno kolo měl:

        https://www.cyklobazar.cz/…dlice-alivio

        0 0
        • R.kolo  

          Moc díky za nabídku – jenže jak jsem psal v úvodu tohoto tematu, tak kluk chtěl odpruženou a kotoučovky. Odpružená vidlice se podařila „vysvětlit“, ale prostě ty kotoučovky by rád, tedy když jsem mu dal na výběr, že buď jedno a nebo druhé, tak ty brzdy vyhrály. Ale jinak mně osobně se tvá nabídka líbí

          0 0
          • scalar  

            Já jsem se nechal ukecat od kluka na kotoučovky a další kolo už mu dělám na véčka. Pokaždé, když jede beze mne, tak přijede s ohlým kotoučem, jenom rovnám kotouče a seřizuji brzdy. Jestli jsi zběhlý v servisu hydraulických kotoučovek, tak asi žádný velký problém.

            0 0
          • zderes  

            Protože jsem nesehnal pro kluka opravdu lehký rám 15" na véčka, bohužel řeším kotoučovky. A to mladej na tomto kole celkem jezdí a převážně v terénu. Vzal bych jednoznačně od Scalara.

            Na druhou stranu chápu kluka, že chce kotouče, protože to mají jeho kámoši.

            0 0
            • gerrard  

              Ja uz bych zas nic jineho nez kotouce nedal. Za dva roky provozu zadny problem a to s tim dela nesmysly jako staveni se na predni apod. Brzdi to uplne jinak nez vecka, jsou na to naboje, kola, vidlice. Za tu dobu na veckach nekolikrat stelovat spalky a obcas je vymenit. Proti Vckam nic nemam, ale hydrauliky jsou proste jinde.

              0 0
              • zderes  

                Jistě máš pravdu. Ale můj kluk je zatím malej a lehkej a asi nejezdí jako Tvůj a tak by to klidně v kombinaci s keramickýma ráfkama a k tomu vhodné špalky zvládl. Ale doba je taková, tak jdeme o stupeň výš do kotoučů :-)

                Jinak měl Avid 7 a špalky opravdu nepotřebovaly seřídit.

                0 0
                • gerrard  

                  Bud rad, serizovat spalky je moje nejneoblinejsi servisni cinnost na kole. To su nasrany jeste jsem ani nezacal :). To prekonava jen oprava defektu na nejakem 12" nebo 16" pidikole. Mam z nostalgie na zimakovy Vcka, paralelogramove XT, ty se serizovat nemusi a brzdi pekne, ale stejne je pokazde zime znova potvrzene ze kdyz brzdy na horaka tak kotoucouve hydrauliky. Uz jen kvuli tomu, jak malo musi clovek mackat packu a jak to porad brzdi, bez ohledu na pocasi a zaspineni rafku.

                  0 0
                  • oddie  

                    Tyhlety zkazky o seřizování špalků fakt nechápu. Vždyť na tom vůbec nic není, když pominu, že to potřebuju jen opravdu málokdy.

                    0 0
                    • vpa007  

                      souhlas… jezdil jsem s véčkama 17let a seřizoval špalky max 2× ročně (při nájezdu cca 2tis/rok ;-))

                      0 0
                      • gerrard  

                        Brzdils vubec? :) Castej serizuju silnicku. Na MTB jsem jeste tak jednou za 2 roky prepletal probrzdene rafky.

                        0 0
                        • kokoska.rokoska  

                          Jako že každých 1000 km šteluješ brzdy na silničce? Já jednou za 10.000 km zkontroluju kolik zbýva gumy a jedeme dál…

                          0 0
                          • gerrard  

                            No popravde to cemu jsem rekl silnicka, tak je CX se silnicnima plastema, kde byly driv kantiky a ted miniv a tam to tak je.

                            0 0
                        • vpa007  

                          Si piš..! Nejsem pilot z kategorie „kdo brzdí prohrává“ ;-)

                          0 0
                        • Karaya  

                          Ono celkem záleží na váze a na tom, jestli člověk jezdí jen za pěkného počasí. Na biku jsem měnil špalky až po několika letech. Na silnici mám za 10 let možná třetí, ale na zimákovi je měním každou zimu. Měl bych to cukroví trochu omezit :-).

                          0 0
                          • gerrard  

                            :) Rekord „vydrze“ spalku mam asi mesic a tak odhadem 600km. Dorazil je 8km sjezd za mokra a mlhy z Velke Javoriny. Nic jsem nevidel, tak jsem porad brzdil. Dole bylo po nich.

                            0 0
                    • gerrard  

                      Nikomu neberu, ze mu to neva a nema stim problem, kazdy jsme jaksi jiny ze. :)

                      0 0
      • Lišák  

        Tady není o čem přemýšlet – ber od scalara!

        0 0
      • novas752  

        Vem to od Scalara.

        0 0
      • kucka7  

        https://superiorbikes.eu/…ack-team-red

        váhá do 11kg

        0 0
        • novas752  

          Tam nejsou ai kotoučovky, ani odpružená vidlice. Coolfaktor na nule. :)

          0 0
          • scalar  

            Rozsah převodů pod nulou :-)

            0 0
          • vpa007  

            navíc dlouhý jak parník, oproti RB KID (-), ale zase za rozumnou cenu (+)

            Ale coolfaktor pobavil :-D

            0 0
    • R.kolo  

      Takže nakonec jsem se rozhodl vzít to kolo http://www.cyklonemcik.cz/…eore-27speed

      • jen bude pár úprav. Vidlice se dá místo té odpružené pevná Force MTB 26" Al, což samo o sobě sníží váhu přibližně o 1,7kg. K tomu ještě pár změn a tady bych si dovolil si nechat poradit co má a co nemá smysl ( jak s ohledem na váhový úbytek tak s ohledem na nárůst ceny ).

        . Přemýšlel jsem proti stávající verzi: dát ty ráfky Remerx Masterdisc, nějaká ta barevná madla klukovi samozřejmě, brzdy Shimano 445, brzdové kotouče Shimano SLX SMRT68 , kazetu Shimano HG50.

      Ještě k tomu nějaké solidní pláště a duše kvůli snížení váhy a takjé pedály, ale tady bych rozhodně potřeboval prosím poradit co z jejich e-shopu vybrat Tak nějak by to celkově mohlo vyjít s příplatkem kolem 2000 Kč za výměnu všech komponentů, což by asi šlo. Díky předem za rady

      0 0
      • vpa007  

        Takže obecně bych doporučil komponenty Force, za dobrou cenu maj dobrou kvalitu a i hmotnost. A teď detailně:

        • kola (ráfky)… je otázka na kolik ti stojí úspora 2×30gramů na ráfku… pokud tedy ještě mezi koly není rozdíl ve váze náboje a špic… >> napiš/zavolej němčíkovi, kolik je rozdíl váhy setu daných kol a uvidíš
        • duše bych asi neřešil, ty opravdu lehký jsou opravdu drahý a pokud bude jezdit kluk sám někde „za barákem po dědinou“, tak je i větší riziko, že kolo růčo dotáhne s defektem.
        • pláště… určitě né drátěná patka, ale s kevlarovou patkou (skládací) a pro děcko stačí šířka do 2.0"… cykoněmčík má mizernej výběr, ale pokud to chceš „z pod jedné střechy“ tak třeba Kenda Karma 26×2.0, kevlar za 550,– což mi přijde jako OK cena, váha podle webu 456±23g
        • pedály bych řešil obyčejný Feimin FP-980, stejně při klučičím pojíždění dostanou zabrat… pokud začne jezdit líp, chce to SPD tretry (± 12kil) a nášlapy (ideálně Force za 6kil)
        • kotouče bych vůbec neřešil… přínos pro děcko není žádný, stejně mu jde o to jestli jsou nebo nejsou. Shimano SM-RT20 brzdit určitě budou.
        • gripy (madla) jsou jedno… zase otázka, co s tím bude dělat, gumový vydrží hrubý zacházení a mrsknutí na zem, pěnový budou pohodlnější a o fousek lehčí (honíš-li gramy ;-)), ale může je rozškubat… každopádně inevstice cca kilo, vzal bych třeba pěnový MAX1 Foam, barvu podle nálady.
        0 0
        • novas752  

          Nevim jestli takovy pedaly jsou dobrej napad. Ja kdyz jsem na kole zacinal, tak mi z neho jednou sjela noha (pri blbnuti na bikrosce) a naseklo/natrhlo mi to achilovku. nejaky platformovy by imho byly lepsi – lepe drzej.

          Jestli uz je „dospelej“ na SPD, tak pedaly jedine Shimano PD-M520. ;)

          0 0
        • Lišák  

          U duší bych se trošku zastavil.

          Obyč 26" duše má přes 220 g. Rubena Light má cca 120 – 130 g (mám to zváženo). Takže cca 200 g za (nyní v akci na Kupkole 2 × 85 = 170,–) není úplně moc peněz za úsporu na dobrém místě. Defekt bych vůbec neřešil. To snad jedině používat nějaké extrasilné sjezdové. Pokud třeba trn projde pláštěm tak ho duše stejně nezastaví. Od doby, co používám Rubeny Light jsem nezaznamenal zvýšený počet defektů.

          0 0
          • tatranka1  

            „Má pravdu předsedo“. Rubeny light používám je také a nejsou o nic trvalejší než normál duše, zkoušel jsem i Schwalbe a ty šly do kopru docela rychle.

            Ad. Novas – jedině SPD SH 520, jsou nesmrtelné a funkční, zkoušel jsem i jiné – Force, Ritchey a nikdy to nebylo ono, vždycky kousek chyběl ke spokojenosti.

            0 0
        • R.kolo  

          Díky za reakci, stejně tak uživateli níže ohledně duší. Ne že bych honil gramy ( to je zdejší specialita ), ale když se spoustě lidí zdá dětské 26" kolo o hmotnosti více jak 12kg těžké, tak to je pak těžké -:)

          Ta odpružená vidlice váží myslím 2550g a ta pevná, která se tam bude dávat, má myslím 850g. Původní váha kola je 13,9kg ( mimochodem když jsem původně vybíral 26" kola u Kellys, Merida atd, tak váha byla prakticky u všech kol 14,5 až 14,9kg, u Authoru myslím 13,9kg. Sériová kola samozřejmě ). Takže pokud je původní váha 13,9kg a na vidlici půjde dolů přibližně 1,7kg, tak budu na přibližně 12,2kg. Takže zbývá „shodit“ na zbylých komponentech ( které lze vyměnit ) buď 0,3kg a nebo 1,3 kg … a dostat se na krásnou váhu 11,9 kg a nebo na přímo kosmickou 10,9kg…( sci-fi ). Co bych pro kluka neudělal. Už počítá s tím, že Ježíšek si přivodil komplikovanou zlomeninu a tedy Xbox nebude…

          EDIT: schválně jsem zvážil současné staré 24" kolo, kterým jezdí a má 13,5kg ( +/- 10dkg ).

          0 0
          • zderes  

            Jestli chceš ještě trošku snížit hmotnost, výměň kola. Vem si to bez kol, ať Ti to odečte a kup na bazaru lehčí.

            0 0
            • R.kolo  

              Ale ne, já to zase myslel trochu s nadsázkou s tím „extra“ snížením váhy. Když to nakonec porovnám se seriovým kolem a také se současnou 24", tak si myslím, že váha bude ve finále dobrá. Hlavně kluk není žádný závodní jezdec.. Zrovna před chvílí jsem četl tuhle diskuzi… skoro se tam postříleli kvůli pár dkg http://www.bike-forum.cz/…scalara.html

              0 0
              • Edwin  

                Tady mas pecka celopero a jeste ti zbyde na peknej darek pro sebe :)

                https://www.mall.cz/…ne-891909002?…

                No nema to kotoucovky, ale muzes tam primontovat kotvu. Uz takhle to ma krasnych 18 kg.

                To je samo vtip. Je az neuveritelny, co se dostane na trh a najde si sveho kupce.

                0 0
                • zderes  

                  A v diskuzi jeden píše " láska na první pohled" a druhému vadí, že to nemá odrazky…

                  0 0
                  • Edwin  

                    Jj, to me taky dostalo :)

                    Stejne nechapu, jak je mozny, ze se vyplati tohle prodavat za 3000 a ze to uzivi cely dodavatelsky retezec.

                    0 0
              • scalar  

                To jej spíš takový místní folklór, největší sranda je, že spousta lidí, co řeší každý gram, váží na váze za pár šupů z Číny s odchylou jak prase.

                Ale může být i hůř, bylo jedno fórum, kde hmotnost byla opravdovou modlou. A když se kolo fotilo, tak bylo nutné najmout si nejen fotografa, ale i modelku, co to kolo držela :-)

                0 0
        • R.kolo  

          Tak dávám dohromady konfiguraci. Napadlo by někoho co změnit, případně co jsem dal blbě a u více variant co vybrat jako konečné? Díky

          1. vidlice : pevná Force MTB 26" Al 1 1/8" AHEAD D, černá
          2. ráfky: a) Remerx Masterdisc černé 26" b) Mach X lite 26" c) Remerx Magic 26"
          3. plášť: a) Innova Pro Cross 26×2,0 kevlar b) Maxxis Wormdrive 26×1,90 drátová patka c) Kenda Karma 26×2,0 Kevlar
          4. duše: Kenda 26×1,75–2,125 Ultralight FV 48mm
          5. sedlo: Force Glen downhill
          6. pedály: XLC MTB Ultralight PD-M04
          7. madla: Ritchey TG6 Pro
          8. brzdy: Shimano 445
          9. kazeta: nevím zda připlatit za HG50
          10. náboje: nevím zda připlatit za dražší Deore
          11. kotouče: nevím zda připlatit za SM-RT68
          12. kliky ( převodník ) – velký problém, neboť podle mého bude i 170mm moc, natož 175mm. Velikost 160mm nebo 165mm jsem v obchodu nenašel. Kluk má tedy poměrně velkou nohu vel. 36 jestli to má vliv, ale na současné 24" má 152mm.
          0 0
          • Pán z Dubu  

            Nebude to kolo finální dospělé velikosti – přes 160 cm tělesné výšky a 50 kg váhy ho mít asi nebude. Ráfky Magic, pláště lehké – dezén dle terénu a jízdního stylu. Kliky mu dej stále 152 mm.

            0 0
          • Evilcleaner  

            masterdisc je pro toto použití jeden z nejhorších ráfků co snad existuje. x-lite je jen 17 mm a v realu váží 442 g a je dost měkký, magic je ještě měkčí, ale je trochu širší a mívá do 390 g/ks, ale na rozdíl od x-lite praská.

            plášt innova pro cross bude mít v realu tak 43–44 mm, za mě karmu, která je poctivá (minimálně 50 mm mít bude).

            nevím kolik to mám mít převodů, ale jestli 9 tak cshg400 je lepší než cshg50, pokud to má mít převodů deset, tak raději než nějakou no-name sračku, tak připlatit za shimano.

            náby – pokud to je alivio vs deore, tak gramy jsou prakticky stejné, nebál bych se alivio. pokud by tam opět měla být nějaká no-name sračka, tak jednoznačně shimano.

            kotouče pro děcko nechat smrt64 (68 je podstatně těžší díky ocelovému unašeči a ice-tech pro lehké dítě je zbytečné, naopak příplatek za smrt64 oproti smrt54 má smysl, 64 je mnohem lepší kotouč, kompatibilní se sintrovanými deskami)

            0 0
            • matbiker  

              Teď jsem stavěl klukovi šéfa (145cm max) karbonovou 27,5" na Skovém rámu a dával jsem mu tam 155 zkracované kliky a má na tom najeto už pár tisícovek a dobré, takže potisící, kliky raději kratší…

              0 0
            • R.kolo  

              Já musím vybírat z této nabídky ( tedy jen omezené díly ). Zřejmě nelze dávat díly, které se k této stavbě nenabízejí. A kolo je pro syna 29kg. http://www.cyklonemcik.cz/…eore-27speed

              0 0
              • oddie  

                Proč se tak upínáš na Němčíka, když ta nabídka stojí takhle za houby?

                0 0
                • R.kolo  

                  Já nevím jestli stojí kolo za houby, protože tomu já houby rozumím, ale komunikace byla vynikající. Buď objednám seriové kolo s váhou přes 14kg, horšími komponenty a bez možnosti úpravy a nebo tohle kolo s menšími úpravami a váhou pod 12kg za téměř stejnou cenu. Je mi jasné, že se asi dají postavit lepší kola. PS: je to na běžné ježdění, nikoliv na závody

                  RÁM:Al 6061, 1910 g 15" černá matt

                  VIDLICE: pevná Force MTB 26" Al 1 1/8" AHEAD D

                  PŘEHAZOVAČKA: Shimano Deore RDM531 SGS

                  PŘESMYKAČ: Shimano Acera

                  ŘAZENÍ: Shimano Deore SLM590

                  KAZETA: Shimano SH HG400

                  PŘEVODNÍK:Shimano FCM371 Acera 44z

                  OSA:4hran osa

                  ŘÍZENÍ: First-semi-integrated

                  SEDLOVKA: Zoom al 31,6(Force 31,6)

                  SEDLO: Force Glen downhill

                  PŘEDSTAVEC:Force 31,8 OV

                  ŘIDÍTKA: Force rovná 600mm 31,8 OV

                  ŘETĚZ: Shimano HG53

                  PLÁŠTĚ: Innova Pro Cross 26×2,0 kevlar

                  DUŠE: Kenda 26×1,75–2,125 Ultralight FV 48mm

                  RÁFKY: Mach X Lite

                  DRÁTY:stříbrné pozink

                  NÁBOJE:Shimano RM33

                  BRZDY:Shimano BRM 445

                  BRZDOVÉ PÁKY:Shimano BRM395(Tectro HDC 300)

                  BRZDOVÉ KOTOUČE:Shimano SMRT20 160mm

                  MADLA:Velo Ritchey TG6 Pro černo bílé

                  PEDÁLY:Force Al Broušené, kuličkové ložisko

                  STOJAN: Force FO MTB 26

                  0 0
                  • oddie  

                    Ale jo, chápu, že na běžné ježdění. O to víc mi není jasné, k čemu na to běžné ježdění např. potřebuje trojtác s převodníkem 44z…

                    0 0
                    • R.kolo  

                      Tak to já nevím.. Takhle se to nabízí a já fakt nevím co znamenají ta čísla. Vím jen, že na 24" co má doma, má taky přehazovačku a tři tácy vpředu. Kolik vzadu ani vlastně nevím. EDIT: už vím, vzadu 8

                      0 0
                      • R.kolo  

                        Ale selským rozumem mi vychází, že pokud by bylo méně zubů vepředu, tak by mu to jezdilo sice pomaleji, ale na kratší vyjížďky asi lépe a nemusel by to tolik tahat. Ovšem jestli jde jen tak vyměnit ten trojpřevodník Shimano FCM371 Acera 44z za například Shimano Acera FCM 3000 3×9 40/30/22 to nevím… Třeba se tam musí k tomu neco upravit a nebo to nejde vůbec? Já fakt nevím

                        0 0
                        • oddie  

                          On by především měl mít ještě pořád ty kliky kratší, což nejsou ani jedny z vyjmenovaných. Když už, tak výše dával odkaz Pán z Dubu, jinak k trojpřevodníku komentář níže.

                          0 0
                          • R.kolo  

                            Takže se koupí ty kratší kliky a jen se vymění ? Myslím jenom ty „klacky“ co se na nich šlape?

                            0 0
                            • oddie  

                              Jo, kliky jsou ty „klacky“, co se na nich šlape, a ty výše linkované k nim mají přidělané převodníky – ta zubatá kolečka – napevno, takže je to v kuse, jinak bývají převodníky šroubované – vyměnitelné, ale to je pro tenhle účel fuk. Jsou na osu s čtyřhranem, takže se pak místo nic časem dají dát delší, až děcko vyroste, akorát taky s čtyřhranem (levnější, těžší, ale na dražší HT II osu stejně není rozpočet ani teď). Pokud to má být tohle kolo, tak bych tam osobně tyhle kratší kliky dal, aspoň na pár let.

                              0 0
                              • R.kolo  

                                No ano, tohle kolo jsem vybral jako „nejlepší“ variantu. Původně jsem koukal na Kellys Viper 30, Kellys Viper 50, Ghost Kato 1, Ghost Kato 2 a různá jiná „značková“ kola s vhodnou velikostí rámu. Podotýkám, že jsem koukal na kola s kotoučovkami. Všechna ta kola mají hodně přes 14kg a když jsem jako naprostý laik porovnával jednotlivé komponenty, tak prakticky všechny jsou u těchto kol na „nižší“ úrovni než ty co jsem vybral na toto kolo. Opět říkám – jako laik jsem to porovnával, takže jen podle váhy a ceny. Je mi jasné, že na tomto foru to bude kolo " na píkačů " ale snad tak příšerně hrozné není. Mnou odhadovaná konečná váha bude někde kolem 11,5–11,7 kg.

                                K těm klikám – jestli jsem to správně pochopil, tak jediná možnost je dát kompletní „dětský“ trojpřevodník s klikami 152mm, ale všude se píše, že jsou vhodné jen pro řazení 8/7/6 a nebo nechat delší kliky ve fabrice převrtat jak to mají dětská kola Trek, kde mají kliky dvě díry.

                                0 0
                                • zderes  

                                  Nevím jestli by Ti to pomohlo, moc jsem to nezkoumal, ale kdyby jsi sehnal nějakou placku 30 nebo 32 a odečetli Ti kliky s osou, máš kliky 160 a celkově ušetříš na váze. http://www.bike-forum.cz/…-kliky-160mm

                                  0 0
                                • pavlik6022  

                                  kup tyto kliky http://shop.dolekop.com/…-krytem.html

                                  tyto mají normálně měnitelné převodníky, stavím mým dvojčatům (7 let ) 24" kola na rámu giant xct a pohon jsem musel komplet vyházet. Kliky s ocelovými převodníky navíc 3×8 jsou děckám k hovnu. gripshift šel taky pryč a mají ted normal páčky.Překopal jsem to na 1 × 10 právě s těma klikama v linku, jeden to má na sramu x9, druhý SLX – je to lehčí, nebouchá řetěz , snažší volba převodů, atd.

                                  • píšeš že chceš aby kolo pro kluka nebylo těžký a máš na něm stojan?
                                  0 0
                    • vpa007  

                      bo trojtác je aktuálně nejlevnější řešení, páč systémy 3× něco už nikdo moc nechce… bych si myslel ;-)

                      0 0
                      • oddie  

                        Tak to je otázka, za cenu toho zbastlu se dá koupit třeba 10kg Frog – abych sem teda furt trapně necpal Islu :) Pokud to má děcko na „běžné“ ježdění, nevěřím, že trojtác využije. Samozřejmě, pokud bydlí v drsných kopcích, 1×8 (např) mu stačit nemusí – to si holt musí každý rozmyslet předem, ale 44/11 považuju pro děcko na běžné ježdění tak akorát za kontraproduktiv­ní zátěž.

                        0 0
    • Demon  

      Ahoj, docela šikovná dětská 26" kola staví CykloMira z Lukova, ceny sice začínají někde na 15–16 tis (za 1×9 a V-čka), ale váha kola je vždy pod 10 kg (s pevnou vidlí).

      http://www.cyklomira.cz/vyhledavani/?…

      0 0
    • R.kolo  

      Tak jsem se na to nové kolo vyprdnul a klukovi objednal Xbox a sobě 30 bas piva, takže cenově stejné -:)) Sportu zdar a cíleně k trvalé invaliditě.

      0 0
      • zderes  

        Pokud to myslíš vážně, tak mě mrzí veškerý čas, který jsem strávil odpověďmi na Tvé dvě témata a to jich zase tak moc nebylo…

        0 0
        • R.kolo  

          Ale ne, jen jsem si chtěl vyzkoušet, za jak dlouho se tu bude reagovat na naprostou hloupost v porovnání s reakcemi na relevantní dotaz -:). Ovšem na to nové kolo jsem rezignoval, neboť ohlasy zde nebyly nikterak příznivé a na nová sériová kola v podobných cenových relacích taktéž ne ( v jiných vláknech ). Takže jsem koupil starší velmi málo jeté kolo Kellys Viper 60 a s ohledem na 15,5" rám nejspíše vyměním jen představec za kratší, než mi kluk o něco povyroste.

          0 0
      • pavlik6022  

        to jsi udělal moc dobře

        0 0
    • myreczech  

      Tak u nás to nakonec na vánoce dopadlo jasně pro supy…

      Starší bude jezdit FLY26

      https://superiorbikes.eu/…ack-team-red

      Menší zas FLY24

      https://superiorbikes.eu/…ge-red-black

      Doufám že z toho budou mít radost aspoň takovou jako tatínek…

      0 0
      • zderes  

        Výborná volba. Budete mít radost vsichni.

        0 0
        • myreczech  

          …ještě jsem si sehnal 26ku zadní kolo s kazetou s Contíkem Home Trainer…tak hned budou moci jezdit mezi svátky místo táty na Zwiftu…

          0 0
      • Juráš76  

        Taky uvažuji o koupi tohoto kola ve velikosti 26 pro moji desetiletou dcerku. S kolem spokojenost?

        0 0
        • zderes  

          Maximální…

          0 0
          • Juráš76  

            Vše v původním stavu, nebo proběhl nějaký upgrade? Převody v poho? Brzdy asi ok, že?Váha super. Toto kolo mě zprvu moc nezaujalo, ale po přečtení recenze na mtb mě dost zaujalo. Dcerku občas vytáhnu na nějakou tu Soběšickou muldu, nějakej ten Ořešínskej vánek a na tomto stroji to bude zase o něco pro ni veselejší. Letos už chce nášlapy, tak uvidím jak jí to půjde.

            0 0
            • vpa007  

              mno… zderes asi není ten pravej, páč on se v jejich SUPovi dost povrtal (lehčí kola, kliky, pláště, převody,… ;-)), ale myslím, že i v základu je to super bajk (soused má a děcko je šťastný), navíc jakejkoliv upgrade je celkem jednoduchej, díky rozměru 26", kterej je teď pro většinu bikerstva „mrtvej“… ;-)

              0 0
            • zderes  

              Tak mladej to trošku poladěný měl, nevím jak starou dcerku máš, ale jestli by třeba jela tu kategorii tuším M5 jak se jede ten kopec, tak si myslím, že by ji převody asi nestačily. Na druhou stranu, kolikrát by toto jela…Jinak vánek poletí jako vítr :)

              0 0
              • zderes  

                Sorry už vidím 10 let tak to myslím ještě ten kopec snad nemusí, nevím.

                0 0
              • vpa007  

                Trošku? Ty srandisto :D

                0 0
              • Juráš76  

                Jde mi hlavně o to, jestli to kolo je pro ni rozumně zpřevodované a to samozřejmě zjistí až při delší vyjížďce. Doteď jezdí na klasické 24 s trojtácem a přední odpruženou vidlí. Kolo je samozřejmě k tomu adekvátně těžký

                0 0
                • Jezevec70  

                  Nevím, ale nebude jí to v 10-ti letech už malé? Je to jen 12" rám.

                  Dřív měly 24" kola velikost rámu 13", někdy i 14".

                  0 0
                  • gerrard  

                    Male ne. Na dlouho to ale nebude. Chce to tak ram 14" max 15".

                    0 0
                  • zderes  

                    Záleží jak je vysoká. Jestli má 140 tak malé bude. Většinou jsou ale děti do 10ti let do 140.

                    0 0
                    • Juráš76  

                      Má tak 138 cm. Tak radši volit velikost xs? Mě to připadalo jako klasický posun z 24 na 26.

                      0 0
                      • gerrard  

                        Kola 24" maji vetsinou ram 11", kdyz koupis 26" Fly s ramem 12" tak si nijak nepomuzes velikosti ramu jenom velikosti kol. Ja bych nic mensiho nez 26" kola na ramu 14" nekupoval. Pokud to nechces mit na rok. Kluk zacinal na 14" ramu v 138cm ted ma kolem 152cm a bude na nem jezdit treti sezonu.

                        0 0
                        • Juráš76  

                          Tak na rok to mít určitě pro holku nechci. Už teď má 138 cm a tak se podívám po něčem větším. Nebyl by nějakej tip?

                          0 0
                          • gerrard  

                            Zalezi za kolik penez. Seriovky dela treba Pells, ale ja si predstavuju kolo trochu jinak. Za rozumne penize udela dobre kolo na miru Scalar. Nebo poskladat sam.

                            0 0
    • oddie  

      Pokud někdo řešíte lowcost 165mm kliky, právě mi přišlo tohle: https://www.aliexpress.com/…9566990.html

      Cena v „akci“ byla 14,5usd.

      Al kliky 165mm, 32z převodník je ocelový. Váha celkem 550g, a pozor, převodník je na zubech tl. 2,5mm, takže na 1×10 to asi nebude, viděl bych to asi max na osmičkový řetěz (desítkový tam zapadl taky, ale nevím, kdyby šel zešikma, jestli by nepadal). Montovat se to bude až někdy po vánocích, takže zkušenosti zatím nejsou. Škoda, že to má na převodníku 5 pacek, kdyby byly 4, šlo by to uřezat a překopnout na výměnný NW…

      0 0
      • oddie  

        Tak zatím to jezdí na 1×7 zimáku bez problémů, na druhém kole to bude s 1×8.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.