Dětské kolo 24´´ prosím poraďte

13 nepřečtených
  • jitkah

    Prosím prosím (smutně koukám :) ), mohl by mi někdo poradit?

    Chci koupit kolo – dětské nejspíš vel.24´´ výška postavy cca 145, kratší nohy, ne pro dítě ale pro malého dospělého (pro mě :) ), Převážně na polní a lesní cesty tj. lehký terén, občas nějaká silnice, bikejoring (jízda za psem). Ideální představa je: lehké, s dobrými brzdami (hlavně kvůli tomu bikejoringu), horní rámová trubka co nejníž (mám problémy s přehazováním nohy) a samozřejmě pokud možno levné. Plánované využití cca 1–2× týdně pár kilometrů (ze začátku opravdu pár, časem snad víc :D ale stovky trhat nebudu).

    Jsem naprostý laik a nevím jak vybírat, na co si dát pozor, jestli koupit hotové kolo, nebo si ho nechat sestavit. Jít do celoodpruženého, nebo je to zbytečné? Kotoučové brzdy, nebo stačí čelisťové? Horské? Do terénu by bylo asi lepší… Jakou značku?

    Díky

    0 0
    • alinceb  

      RaceBike dělá supermalý (dětský) 26" rám K.I.D. :. Na ten se určitě vejdeš.

      0 0
    • Chaingang  

      Chtělo by to ideálně pozkoušet nějakou 26" s maličkým rámem (13"-15") a nechal si kolo postavit. Použití 26" kol by Ti výrazně zvětšilo možnost výběru komponentů. Hodně záleží na rozpočtu, od toho se odvíjí možnosti.

      0 0
      • jitkah  

        Díky za tip, dívala jsem se spíš po menších kolech, abych dobře dosáhla na zem. Zkusím naběhnout do nějakýho obchodu a vyzkoušet (i když, jak jsem četla v jiném vláknu, tady v Plzni to není nic moc).

        To v odkazu od „alinceb“ vypadá dobře, ale ta cena už je fakt moc :( je mi jasné, že za kvalitu se platí. Moje momentální vize, ale je spíš se znovu rozjezdit na něčem levnějším a pak, podle toho jak moc mě to bude bavit, pořídit něco vymazlenějšího (taky proto, že se u nás v baráku krade a nejspíš si párkrát rozbiju hubu než se štěně pořádně naučí). Ideálně tak do 10ti tis. max. 15… Jasně nejlepší by bylo do 5000,– ale jsem realista. Nebránila bych se ani použitýmu kolu.

        0 0
    • scalar  

      Neboj se 26" kol, dělají se i rámy na 26" kola, které jsou menší než některé rámy na 24" kola. Taky pozor na hmotnost kola, ať to nemá 14 kg.

      Šikovný rám by byl Force Amelia v nejmenší velikosti, vidlice vzduchová Suntour NCX E (je to 26" verze crossové vidlice, ale zdvih 63mm Ti bude stačit a je lehká, má hliníkové vnitřní nohy i krk). Kvůli ceně a nižší hmotnosti ráfkové brzdy, předpokládám, že do metráku máš daleko, tak Tě v pohodě ubrzdí.

      0 0
      • jitkah  

        Do metráku bych fakt musela být víc jak 2× :) A nechceš mi ho sestavit?

        0 0
        • scalar  

          Mám plno, to víš, začala sezóna…Možná v dubnu.

          0 0
          • jitkah  

            ok, pohledám, prozkoumám a popř. se ozvu :)

            Případně tip na někoho jiného, kdo by mi sestavil kolo (Plzeň a okolí, popř. Prostějov, Olomouc)?

            A orientační cena?

            Díky ;)

            0 0
            • scalar  

              S Aliviem kolem 12tis.

              Jiného těžko poradím, to by musel být strašný lempl, aby ted´ neměl plno :-)

              0 0
            • zderes  

              V Olomouci bych věděl, je to o návštěvě a domluvě. Pokud by jsi to myslela vážně, ozvi se do SZ. :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.