Dětské kolo 24" Ghost Powerkid Disc nebo jiná varianta

15 nepřečtených
  • R.kolo

    Zdravím všechny. Chci synovi koupit kolo 24" ( 7 let, 136cm, 27kg ), neboť staré mu jaksi odešlo. Nejdřív jsem koukal na levnější kola, ale znáte to… pekařův Toník má to… starostovic Honzík tohle a řezníkův Vašek má něco extra. Takže výběr mého sedmiletého syna padl na kola s odpruženou vidlicí a kotoučovými brzdami. No jasně, aby si přeci nepřipadal jako socka -:)

    No a co by tatínek neudělal pro syna že jo. Když vy přistavíte, tak my to poženeme o štok. Když vy břízolit, tak my kachličky a když vy inženýrku, tak my .....to budete koukat.

    Konec keců… Vybral jsem GHOST POWERKID DISC 24 2016 a synovi se líbí. Jen se ptám – je to rozumná volba a nebo existuje ve stejné cenové relaci, tedy do nějakých 11.000 Kč něco lepšího, co by řezníkův synek záviděl-:) ?

    No a nyní vážně – měli byste tip na jiné opravdu dobré a rozumně kvalitní jízdní kolo 24" v ceně do 11. tisíc, tedy max. do ceny, za kterou se prodává Ghost, nebo je tohle kolo rozumná volba ? Díky

    0 0
    • oddie  

      Máš tu úplně to samé téma, založené dnes nebo včera, a tam už máš příslušné odpovědi.

      0 0
    • R.kolo  

      Už vidím. Takže kotoučové hydraulické brzdy jsou k ničemu a Ghost má přes 11kg takže to je moc…

      0 0
      • zderes  

        Za ty peníze určitě…

        0 0
        • R.kolo  

          Tak jsem dnes trpělivě sedmiletému synovi vysvětloval, že hydraulické ( samozřejmě i mechanické ) kotoučové brzdy jsou špatné a k ničemu… odpružená vidlice je špatná, těžká a k ničemu… nadnesl jsem výhody lehkého kola,,,,přidal k tomu informaci, že bych mu koupil „super“ závodní kolo a ukazoval mu fotky ORBEA MX 24 TEAM a Superior F.L.Y. 24". No co si myslíte, že mi odpověděl… -:)

          Otázka: dá se nějakou stavbou u někoho docílit „výrazného“ snížení váhy cca 1kg u Ghost Powerkid 24 disc 2016 ( uvádějí 11,4 kg ) a přitom se nedostat výše s cenou? ( ta je 11.500 ) . A nebo, existuje nějaké jiné kolo s hydraulickými brzdami, odpruženou přední vidlicí, max do stejné částky, které je výrazně lehčí a nebo dá se do té ceny „kvalitní“ dětské kolo 24" postavit?

          Mimochodem já tomu prd rozumím a třeba vůbec netuším co je např. představec -:) a podobně, tak jsem jen papouškoval informace zde získané. Já chodím pěšky a nebo jezdím autem a na kole jsem seděl tak v roce 198… Ale kluk drandí každý den a jezdí se sportovním kroužkem na soustředění několikrát za rok a tam si berou kola. Závodně tedy kolo nejezdí.

          0 0
          • oddie  

            Tak ony špatné a k ničemu zase tak úplně nejsou, stejně tak jako ta vidlice, akorát pak takové kolo jaksi nestojí 11tis… Dá se postavit i krásné lehké kolo s kotoučovkami a vzduchovou odpruženou vidlicí, co by nedalo, ale bude dražší o celkem dost. Ale jinak masírka „kolektivu“ funguje dobře, to se musí nechat. A hodně záleží na tom, jaké to dítě má v tom kolektivu postavení a za čím si umí stát a obhájit si to.

            0 0
            • R.kolo  

              Postavení dítě nemá žádné… normální vesnický kluk, ale holt jak jsem psal výše… ten má odpruženou a ten kotoučovou a on tedy chce také. I když jako já, taky neví, k čemu je to vlastně dobré. Ovšem ostatní to mají (jen někteří samozřejmě ) tak jemu se to líbí.

              0 0
    • R.kolo  

      Tak kluk byl minulý týden na dětských „sranda“ závodech a od pořadatele měl půjčené přesně tohle kolo http://www.agang.cz/…-24-disc.htm Byl úplně nadšený… tatínku jak to pruží… tatínku jak to brzdí… -:)

      No a tak se ptám – myslíte, že by to byla vhodná volba ( našel jsem ještě někde skladem )? Kluk se na tom projel jen během těch závodů, takže žádné dlouhodobé zkušenosti. Jiné s těmi hydraulickými kotoučovými brzdami ( kromě toho Ghost ) jsem tak nějak v rozumné ceně nenašel. Nové modely Agang jsou s mechanickými a to si myslím, že je horší variamta než hydraulické…

      PS: jen si osobně myslí, že by bylo vhodnější toto kolo tak s 12" nebo i 13" rámem, když má nyní 136cm. Když to porovnám s jeho současným starým 24" kolem, tak tenhle Agang byl o poznání menší.

      0 0
      • Al Stra  

        buď rád, že zatím neobjevil nějaké takové kolo-)

        https://www.transitionbikes.com/…_Ripcord.cfm?…{ts_2016–09–20_04:46:07}-12daa8118927cacf-FE8312B7-A22E-5ED0–378EDAB4DC4AF6C8

        0 0
        • R.kolo  

          Hmmmm přibližně 2× dražší než moje auto

          0 0
        • vpa007  

          hodně dobrý… to nesmí vidět můj mladej a tatínek taky dělá, že to nevidí B-)

          0 0
      • vpa007  

        mno, když koukám na toho Aganga, tak nevím… váha je jak u dospělýho kola (12,8kg), komponenty řazení úplně ze dna nabídky (fungovat to asi ale bude), vidle nic moc (otázka je, jestli ale je nějaká lepší)… to už mi tedy přijde lepší ten Ghost

        ty dvě kola spojuje jedna nevýhoda, používají řazení 3×8 i když je dnes trend zjednodušovat, tedy 1×8.. je to lehčí, jednodušší na údržbu, dítě se míň trápí s přehazováním (stejně nakonec po dědině jezdí na jeden univerzální prostřední převod). Takže bych se třeba koukl i na tohle:

        • AMULET TEAM 24 AIR (má vidli se zamykáním – něco na machrování na dědině, páč to nemá každá dětský kolo ;-))
        • Superior FLY – na tomhle ho nech někde svízt, to se teprve bude divit, jak to lítá ;-)
        • Superiot TEAM 24 – 1×9, solidní osazení…

        Nicméně, to nejdůležitější, co poradila mě má žena a měla naprostou pravdu: „pokud můžeš, kup mu co si vysnil, bude na tom jezdit on a o to víc rád

        0 0
        • corben  

          Kdyz vidim ten Amulet, tak bych jeste doporucil zavolat/napsat jim primo a zkusit si domluvit neco jinak poskladaneho/jenom ram s vidlici atp… Pro me tam pred par mesici „vykouzlili“ skoro kompletni (bez predstavce, sedlovky, sedla) 24 s pevnou vidli za 9.5k. Jejich ram a pevna vidle, ty ocelovy kliky s jednoprevodnikem, kteryma standardne osazuji kola, kola s Schwalbe cx comp plastema, zbytek Deore (hazka, razeni, kazeta, naby, brzdy, paky).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.