• kyjosek

    Jaké zkušenosti máte s dětskými sedačkami?

    Jakou sedačku by jste mi doporučili?

    Díky za pomoc.

    0 0
    • teha  

      Už druhou sezónu používáme Hamax Siesta a doporučuju, dá se sklápět(i za jízdy) a když se nejede vyloženě přes kořeny, tak děcko může v klidu spát.

      0 0
    • 4xMM  

      Ahoj, my máme sedačku Hamax Kiss a jsme celkem spokojeni. Vozíme v ní už druhé dítě (starší už jezdí na svém kole). Sedačka je samonosná, tj. připevní se na sedlovku a nemusíš mít pod ní nosič.  Nacvákává se do takového poměrně masivního „držáku“, který máš namontivaný na sedlové trubce rámu. My máme držáky dva a sedačku je tak možné přecvaknout v mžiku z jednoho na druhé kolo, když se chceme vystřídat. Na té fotce je to snad trochu vidět…

      O té „spací“ (sklápěcí do lehu) verzi (myslím že se tehdy  jmenovala Hamax Sleepy) jsme také uvažovali ale pak nás odradilo jak nám všichni říkali (i jsme to jednou viděli) že i na polní cestě apod. drncá opravdu hodně, což není pro páteř dítěte zrovna ideální, zejména když spí. Také se manžel obával, že díky kloubu, který tam kvůli sklapění musí být, bude evtl. náchylnější na poškození (potenciální slabé místo zlomu)…

      Holt musíme vyjíždky podle toho plánovat, nebo – třeba na delší letní vjíždce – si dát pauzu a nechat malého chvilku vyspinkat na dece pod stromem… :-) apod.

      Myslím že se sedačkou Hamax každopádně neuděláte chybu.

      0 0
      • nobody  

        od kdy jezdí starší sám na kole s váma a kolik toho ujede? Můj syn měl v létě 3 roky a s sedačkou jezdíme od necelého roku, najeli jsme toho hodně, prckovi se na kole líbí. Jenže letošek byl asi na sedačce poslední, sedačku jsem kupoval starší (netušil jsem, že ji tak moc vyjezdím), je do 18 nebo 21kg (to přesně nevím) a prcek má teď 16kg, na jaře už bude mít k 18kg a nechci riskovat, že s ním sedačku někde utrhnu. Takže uvažuju, co příští rok. Asi to vyřeším TrailGatorem, svoje 12palcové kolo už má, jezdí zatím s kolečky, ale další sezonu už snad zvládne sám. Jak jste to řešili vy?

        0 0
        • 4xMM  

          Ahoj, tak starší synek se naučil jezdit na kole loni na jaře, v necelých 3a půl letech, rovnou bez koleček (měl předtím od 2 let odrážecí kolo – Laufrad). Ještě koncem toho loňského léta jel s námi na první malou vyjíždku. Kolo měl tehdy 12" půjčené. ke 4. narozkám pak dostal 16".

          Trailgator nemáme a ani se na něj nechystáme (o našich výhradách jsem psala v jiném vlákně tady – myslím že se jmenovalo „Kolo pro 4letého…“ – viz hledací funkce), kopce řešíme pomocí pružného lana – viz foto. Letos na dovolené ujel každý den tak cca. 15 km, šlo by asi i víc, jen jsme to nechtěli přehánět… Holt jsme se zařídili tak, že vyjíždky s dětmi jsou krátké, hodně pohodové. Když si chci vyjet já nebo manžel na „po došpělácku“, na delší vyjíždku, víc do terénu atd., tak se domluvím(e) tady na BF nebo NaKole, nebo jedeme spolu když máme hlídání…

          Takže zatím asi tak. Uvidíme co mladší synek, kdy se naučí jezdit a jak dlouho bude ještě jezdit v sedačce… Jo u staršího jsme se sedačkou mimochodem nepřestali ani tak kvůli váze (teď ve 4 a 3/4 r.  má teprve cca. 17 kg, je spíš hubený), ale že prostě už nechtěl, když už uměl na kole „sám“… :-)

          0 0
      • dobytek  

        Uvažujem také o sedačce Hamax, nepolohovací. Jak je to s držákem na sedlovou trubku u těchto sedaček a kolik váží? Prý to jde nějak těžce sundávat. Připevnil bych ho případně na svoje tréninkové kolo, ale už tak je dost těžké (blatníky apod.), tak jestli by na švihy bez malého nějak nepřekážel nebo nebyl moc těžký..

        0 0
        • Kurt  

          Už jsem to sem dával – ten držák se šroubuje na rám, čili jeho každodenní sundávaní není nic o co by člověk stál.

          Nevážil jsem ho, ale není to asi nic, co by člověk neuvezl (váha nebude vyšší, než u normál flašky s pitím) a překáží snad jen v případě, že vozíš nějakou brašnu do rámu.

          Fotka (snad) tady: http://www.bike-forum.cz/…694450–1.jpg

          0 0
        • witmar  

          máme taky Hamax ale sundávat často bych to nechtěl… půl kila to podle mě má ale pro trenink to neva a na závod to sundáš a poletíš jak střela :-)

          0 0
        • Ruprt2  

          Jestli chceš můžeš u mě zkusit.

          0 0
    • RomanH  

      Mam vozik a tuto sedacku http://www.bartonicek.cz/index.php?…

      0 0
    • Ruprt2  

      Máme Hamax Kiss a vozík Croozer. Typicky je starší v sedačce a malá ve vozíku. Sedačku jedině samonostnou tu na sedlovou trubku popř. sedlovku. Ale to je asi jasné.

      Sedačka je OK, ale kdybych kupoval teď tak v každém případě Hamax Siesta nebo Sleepy, kvůli větší pohodlnosti a naklápění.

      0 0
    • Balvan  

      Ja pouzivam sedacku Sherman comfort ma opravdu hodne vysoke operadlo, coz je dobre s ohledem na bezpecnost, da se slozit. Dcera v ni jezdi od 10ti mesicu a je v ni spokojena, kolikrat si tam i dachne.

      Jeste si dej pozor na to aby se ti drzak na sedacku vubec vesel do ramu, u kol ktere maji presmykac veden ze spoda neni problem( techto kol je bohuzel mensina), ale ty co maji presmyk shora a maji vetsi navarek na bowden presmykace by mohl byt problem, na manzelky 16,5" ram  drzak proste nesel, navarek tam prekazel a nad nej uz se to z duvodu maleho ramu neveslo.

      0 0
    • K2  

      Zkušenosti dobré, používáme toto:

      http://www.kupkolo.cz/…TA_3755.html

      Záleží na živosti dítěte, pokud naši Kačku necháme co 1 hoďku proběhnout, tak můžeme dát i delší vyjížďky.

      Je to ale pouze na lehčí terén (lesní stezky)

      0 0
    • MaPa  

      Jezdíme s vozíkem a poslední rok i s Hamaxem Siesta. Bez problémů, velmi ležací poloha je skutečně velká výhoda proti ostatním.

      0 0
    • Hrubiduk  

      Zdravím,

      pořídil jsem dcerce Hamax Sleepy, je polohovací a dokonce má blikačku. Za celou dobu, co ji používám jsem nenašel nic, co by mi na ní vadilo. Jsem přesvědčený o tom, že je pohodlná a pro děti bezpečná.

      Jen je třeba myslet na to, že se se sedačkou nedá jezdit rychle v terénu, protože to pak může při tom houpání občas drhnout o zadní kolo a děcku se to taky nemusí líbit.

      A taky děcku, když usne, v terénu při přejezdu nerovností může lítat hlava ze strany na stranu. Ale to jde vyřešit různě. Viděl jsem hlavičku přivázanou gumičkou :) ale lze to řešit i jinak.

      Malé se výlety líbily, jen jsme museli trošku potrénovat, než zvládla v klidu delší (celodenní) výlety.

      Kdybych volil znovu, vyberu tu samou i kvůli vzhledu.

      0 0
    • archibalda  

      zkusím toto vlákno vyhrabat zpět, doba mezitím pokročila, mám vnoučka řeším sedačku na 29 HT . Vzhledem k době co uplynula od doby, co jsem vozil své děti zkusím požádat o radu co je dobré a případné doporučení čemu se vyhnout , dík

      0 0
      • Docent  

        Pomůžu s vyhrabáváním.Taky řeším sedačku na 29HT. Zvažuji Hamax Siesta a nebo Thule RideAlong.

        Na Thule se mě víc líbí ten snadný systém nastavování a polohování což vítám, protože tyto úkony musí proběhnout co nejrychleji aby se dítě neznudilo.Ale nejde měnit náklon za jízdy, což by se občas mohlo využít, zvlášť když by zastavení pro změnu polohy mohlo způsobit probuzení dítěte.Ale šmátrat za jízdy „někam“ dozadu a točit točítkem mě nepřijde úplně bezpečný.Ale asi nejdřív vyzkouším jednu z nich jestli ji nebudu okopávat patama a potom se rozhodnu dál.

        0 0
    • Čipera  

      Vyuziju toto vlákno, chci dětskou sedačku, ale dopředu na rám a nenašel sem žádnou na dnešní rámy. Má někdo zkušenost?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.