• Machoman

    Ahoj,

    zajímalo by mě, jestli někdo nemáte zkušenosti s vozením dětské sedačky na silničce, mám ve výběru silničku BTWIN Triban 540 hlavně z důvodu nasazení širších pláštů.

    http://www.decathlon.cz/…8331275.html

    Vím, že to bude vypadat divně, ale zase se mi nechce kupovat jenom kvuli vození špunta nějaký horský nebo crossový kolo, které moc nevyužiju.

    Samozřejmě nebudu jezdit jenom po silnici, to jen když to nepude jinudy bezpečněji, ale převažně po cyklostezkách a lehčích polních cestách, což by mohla moje vybraná silnička třeba s 28 nebo 32mm plášti zvládnout.

    Jenom pro představu dávám pár fotek…

    Jinak díky za názory a rady.

    0 0
    • Esi  

      tak to si teda nejsem moc jistý jestli je dobrý nápad ty záplety mají 20 drátů špunt i se sedačkou bude mít takových 14–16kg celá ta váha je jen na zadním kole, záleží na tom kolik vážíš a jaká je nosnost těch kol, ale bál bych se že to budeš pořád dokola centrovat nebo že budou praskat dráty. Já vozil špunta na krosovém kole, ale zase na druhou stranu mám skoro 100kg tak že jestli jsi lehká váha tak to třeba půjde. Jinak bacha na to že to kolo pokud posadíš špunta do sedačky je dost nestabilní, i ta kroska šla když se to vedlo na zadní skoro sama a to byla vpředu skoro 2kg vidlice, ta silnička nevím nevím jestli pokud na tom nebudeš sedět ale to kolo povedeš jestli vůbec udržíš přední kolo na zemi

      0 0
    • Hrubiduk  

      Ahoj,

      mam odvozeny 2 deti na sedacce a vrele nedoporucuju s nima jezdit na silnicce.

      Ono uz i krosovy kolo je dost na hrane… Zena je na krosovym jednou vezla a hned jsme to predelali, nemuzes jet rychle, pocitis kazdy vymol atd. Duvodem je vaha deti a sedacky.

      Za me jednoznacne jedine horske kolo i na silnici a teren, ktery popisujes.

      0 0
    • tromboonen  

      Pokud Ty nemas 130 kilo a dite dalsich 20, tak to ta silnicka s poradnymi plasti da, ale pohodlny nebo prijemny to nebude… ono se s tim stejne moc nenajede, deti to nebavi..

      Edit pises dohromady 90 kg plus sedacka (moderni maj tak 5kg max?), i kdyz cast z toho nad zadnim kolem, tak je to na IMHO silnicku normalni, vetsinou se uvadi 100–120 kg jezdec max, a i to je spis poddimenzovane, zvlast u klasickych zapletu..

      Zkus to, kdyz to nebude prijemne a presto budes chtit jezdit vic, kup staryho horaka co potom posles dal, je fakt ze to o malinko nizsi teziste bude o neco projemnejsi, ale pruda je to na kazdem kole..

      0 0
    • Lister  

      Zkusim to dát sem.

      Má někdo zkušenost se sedačkou na gravelu?

      Brácha zvažuje druhé kolo k fullu, primárně na vložení sedačky a ježdění po lesních cestách a max ve velmi lehkém terénu.

      Dvě možnosti – buď 29 na rychlých pláštích (to jsem mu doporučil i já), ale hodně ho láká gravel.

      Osobně vozím malou na MTB a když si vezmu, jak to se mnou dokáže házet, tak si úplně nedokážu představit, jestli se to dá uřídit s oblouky…

      0 0
      • Hrubiduk  

        Viz můj příspěvek z roku 2015, myslím, že je jedno jestli silnička nebo Gravel. Když je zatížíš děckem se sedačkou efekt bude stejný…

        0 0
        • Gwaihir  

          Brašny na přední kolo, do nich pár cihel. A stejně to bude nestabilní 

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.