• logoman

    Polepsil bych si delkou horni trubky pri prechodu z pitche ve velikosti M na sx trail velikosti L? Rozdil je 586 vs 615. Jde mi o to zda to neni jen zdani, diky trochu jinejm uhlum, ale ve skutecnosti jsou vlastne stejne dlouhy? Reach je podobny 450 vs 452. Ted mam pitche v M, ale potreboval bych sedatko jeste o par cm dozadu, coz by prave byl ten rozdil 615 – 586. Dole prikladam tabulky s rozmery a piktogramy jak to meri. Diky za nazory :)

    0 0
    • deekay  

      Sedatko se nastavuje vuci klikam. Nevychazi ti uz u pitche sedlovka ani s offset zamkem? Pak by SX trail pomohl.

      Pokud ale jde u pitche nastavit predozadni pozice sedatka vuci klikam,tak jak ma byt, tak si SX trailem moc nepomuzes v prodlouzeni kokpitu, kdyz maji skoro stejny reach.

      Akorat u SX trailu, dyz ma polozenejsi hlavovku, tak cim vyse das riditka, tim vic je budes mut k sobe, oproti pitchovi.

      0 0
      • logoman  

        Citim, ze sedim hodne vzadu na sedatku, chtelo by ho to mit o par cm dozadu, ale mam ho jiz maximalne posunuty, i sedlovku mam s offsetem. Jinak mi je jak sedim pohodlny, necitim se natahle, ale i ne stisnene. To sezeni neni nijak strasny, ale proste citim, ze to neni 100%. Mam solidni nabidku na sx trail a tak o nem uvazuji, prohlizim geo a rikam si, ze by bylo dobre si trochu polepsit v posedu, rozhodne bych byl nerad pokud by zmena ramu vyustila ve stisnenejsi posed.

        0 0
        • MlokCZ  

          Jak vyjde předozadně sedlo se takhle nedá jen z geometrie říct, když sedlová trubka neprochází středem a uvedená je v geo jen virutální sedlová trubka.

          Jen dle geo by to šlo říct pouze v případě, že by sedlo bylo právě v tom průsečíku virtuální a skutečné sedlové trubky u obou těch kol.

          Když nebude (což skoro jistě nebude), tak to celé závisí na konkrétní výšce sedla.

          Na první pohled jen odhaduju, že pokud bude na SX trailu sedlo hodně vysoko, tak půjde ve výsledku o něco více dozadu než u Pitche a lehce si pomůžeš.

          Ale bez vyzkoušení jsou to jen spekulace.

          0 0
        • MlokCZ  

          Sedlovka by se měla dát sehnat s ještě o něco větším offsetem než máš.

          0 0
        • deekay  

          Pokud chces mit jistotu, vystiskni si tydle dva bokorysy v nakym danym meritku, vem do ruky pravitko a tuzku, zmer si kolik mas BB-saddle (vzdalenost osy slapaciho stredu od vrsku sedla) a narysuj to do obou obrazku. Pripadne analogicky udelat v pocitaci, pokud v necem umis.

          Uvidis pak hned jak na tom jsi.

          0 0
          • nox159  

            tak to myslim ze nepujde ( nic z toho nezjisti) ale nechci se hadat :)

            to by se musely ty obrazky geometrije 100% shodovat s kolem v realu ale to si myslim ze nebudou…

            0 0
            • deekay  

              Ja bych rek ze se shodovat budou. U LV se jim to shoduje :) Samozrejme ne trebas v urcene velikosti, ale to uz neni problem si s tim pohrat, dulezity sou uhly.

              A jde to taky udelat z kvalitni bocni fotografie (samozrejme focene vhodnym ohniskem)

              0 0
              • MlokCZ  

                V různé velikosti se může sedlová trubka lámat v jiné výšce a tím konečná (třeba to tak není, netuším; u Cubu se třeba pro různé velikosti posouvají i zásadní věci jako čepy).

                Kdyby aspoň věděl pro jakou velikost jsou ty obrázky.

                Z té fotografie by to bylo lepší.

                0 0
                • deekay  

                  No tak velikost zjisti jednoduse, porovnanim s tabulkou.

                  Tydle obrazky jsou vetsinou export ze SW vyrobce, nikdo se s tim nebude modelovat znova, takze to na nakou velikost sedet bude. Vetsinou to byva prave M nebo L

                  0 0
          • logoman  

            Ano toto jsem zkousel a myslim, ze ty obrazky jsou mirne zdefrmovany, nejsou 100% verny, ale podle tohoto by to vyslo dobre, ze sx je mirne delsi :) ale teoreticky by to slo poroztahovat aby to bylo presny, ale nevim v jakym programum tohle jednoduse udelat.

            0 0
            • MlokCZ  

              V každém případě by to nemělo na SX trailu vyjít výrazně hůře s dost vytaženým sedlem, takže bych se toho nebál a kdyžtak něco málo nahnal tím větším offsetem sedlovky.

              Stejně je to největší velikost, tak není moc co řešit. A když má výhodnou nabídku…

              0 0
            • deekay  

              Nejlepsi to nacpat jako podklad do nakyho CADu a dodelat si zbytek, precijen mas hodne udaju v tabulce, podle kterych se muzes ridit.

              Taky pak dulezity, jakou tam mas vidli apod.

              0 0
            • logoman  

              V cadu se mi to nejak nepovedlo (neumim s nim), ale kdyz na sebe pretahnu ty dva obrazky v opere, zarovnam na reach tak to vychazi stejne. Trochu je divny, ze ac ma sx o 2 mm kratsi CS, tak na obrazcich je delsi nez pitch. Jinak by to docela vychazelo. Podle geo je M pitch a sx stejne dlouhy coz by z obrazku vyplivalo, L sx muze byt jedine delsi, takze predpokladam, ze opravud o tech par cm bude. Akorat me znejisti kdyz se ozve nekdo jako jest_cz, ze mu je M kratky i dkyz meri 176 coz se mi zda na M akorat. Jedine, ze by to bylo kratkym predstavcem a podle obrazku asi sedlovkou s nulovym offsetem? Jeste jsem si vsiml, ze podobnou geo ma stumpjumper, takze otazka kdo na nem jezdil, zda se mu, ze by byl nejak prehnane kratkej?

              0 0
              • deekay  

                No, jestli ti to pomuze, tak moje 301 v Mku ma TT 593 a reach 420 (sxtrail v M ma 592 a 429) a s 60mm predstavcem a 740mm rodlama, co tam mam mi prijde na me uplne akorat. Na terenni jezdeni bych nic delsi nechtel. Merim 178.

                Ale zalezi taky hodne na proporcich postavy.

                Jinak ja dyz si hodim ty obrazky pres sebe, tak z toho vidim, co rikal mlok. Cim vejs sedlovka, tim lepe pro SXtrail (bude delsi)

                0 0
                • DaSnail  

                  rozdiel bude malý, nevypadá to na pár cm, ale pár mm.

                  imho

                  0 0
    • jest_cz  

      jezdím traila v Mku a je to celkem krátký, teď bych šel taky do Lka. Jinak super bike(super hračka), až na tu váhu…

      0 0
      • logoman  

        Kolik meris? ja 186 a M pitch neni onco :)

        0 0
        • Specík  

          Já taky 186 a Lko – musel jsem dát krátkej představec a je to akundrát :)

          0 0
          • Specík  

            Jinak Traila bych vzal určite v Lku, Mko je hodně krátký – jako na sjezdy hračka, ale někam to dotáhnout – L.

            0 0
        • jest_cz  

          mám o cca 176 .. takže za mě jednoznačně L.

          0 0
    • Mr.Duck  

      Koukám,že po velkým sx by nakonec mohla bejt celkem poptávka,to zní dobře :)

      0 0
      • cat  

        Jo, taky bych o jednom vedel, teda starsi model, oranzovej.

        0 0
    • cat  

      Pokud maji podobny reach a jinou delku sedlove trubky, vychazi mi z toho, ze bys po posunuti sedla u sx, tak jako jsi to mel u Pice:) , slapal hodne pred sebe.

      Ja mam offset + sedlo uplne vzadu, takze taky slapu pred sebe, ale nevadi to a posed je takto idealni. Mam radsi mensi ramy+ kratsi predstavec.

      0 0
      • cat  

        Pokud maji podobny reach a jinou delku horni ramove trubky

        0 0
    • logoman  

      Jaky je potreba hl. slozeni pro sx trail? Ja myslim, ze klasicky, ale v obchode tvrdi ze semi integrovany. Viz obrazek

      0 0
    • logoman  

      Hihi tak jsem se nakonec zblaznil a vzal ho :D

      0 0
      • jIrI___  

        Pitch půjde do světa?

        0 0
      • deekay  

        gratulace, tak at to fici :)

        0 0
      • Radari  

        Tak pak napis az to budes mit v cajku , jak to lita :)

        0 0
        • logoman  

          Byl jsem ho hned projet :) Preskladam veci z pitche a vyrazil. K me puvodni otazce zda se polepsim delkou posedu tak moc ne, nebo malo je to temer neznatelny :/. Dneska bylo spis silnicni testovani a pak skokanky. Co me prekvapilo, ze po silnici to jede uplne stejne jako pitch, takze se mi potvrdilo, ze to jak kolo jede delaji z 99% kola a gumy. Po ceste sem vyzkousel bunnyhop na obrubnik a hned si vsiml jak de pekne na zadni a temer bez namahy na nej vyskocil. Tak jsem zkusil vetsi, vysky asi dvou a pul obrubniku a taky bezproblemu (ale skakal jsem to i na pitchy i kdyz s trochu vetsi namahou, a jednou o ten vetsi pichl) Po prijezdu ke skokanku sem na to hned sel, hned prvni skok se mi zdalo ze letim nejak vic a dal. Druhej pokus sem zkusil nejak namotat ram coz slo taky pekne asi lip nez na pitchy, sedatko jde zasunout niz tak nezavazi. Chvili jsem poskakal a zase se vydal zpatky, to sem se zastavil ve zdejsim skateparku. Tam taky poskakal a jel domu :). Zatim me moc nenadchl tlumic. (mysleno tak "Wow nikdy sem nic takovyho nezazil, odted se mi zmenil zivot :) " Nezda se mi, ze by to zehlilo nejak lip nez xfusion … Ale skoro nic sem nanstavoval, jen vsecky komprese povolil. A taky nebyl moc teren kde to otestovat, jen polnacka s par sutrama. Na poradnejch korenech otestuji pozdeji. Takze celkove spokojenost, jede to stejne jako pitch, ale je hravejsi. Prikladam foto :).

          0 0
          • deekay  

            Vahove je to oproti pitchovi znat?

            Libi se mi, v tedle barve, parada :)

            0 0
            • logoman  

              Tak uzvednou v rukach jde v poho :), ale urcite bude o dost tezsi. Pitch udajne vazi s tlumicem 3.1–2. Sx kdyz sem vazil tak se stredem mi vaha ukazala 4.74 kg. Diky, taky se mi libi :).

              0 0
            • logoman  

              Ale teda k otazce kdyz na nem jedu tak vyssi vahu necitim :) Diky hodne podobnymu posedu to jede uplne stejne jako pitch, akorat se lip skaka.

              0 0
              • deekay  

                To uz je slusna vaha teda, to bude neznicitelny asi :D

                No, ale hlavne ze jsi spokojen :)

                0 0
                • Radari  

                  Jo a ten napinak mas nejak zvlastne .) Ale to je urcite jen kvuli rychle fotky ze ?

                  0 0
                  • logoman  

                    jj zapomnel sem to na nej dat, pri vyjizdce se mi roztrhl retez. Jeste jsem si vsiml ze mam naopak predni plast xD

                    0 0
              • Radari  

                Supr kara koukam . Jak jsi narval tu vidlici na ram . Tos musel koupit nejaky spec hlavko , ne ?

                Sup snim do profilu :)

                0 0
          • Specík  

            Super, taky to na nástupce Pitche vidím na Traila :)

            0 0
      • Mr.Duck  

        Velmi hezky pěkně. Taky už by mě moh přijít rám, pomalu kuli toho nespim, a to ho eště spíš ani nevyrobili :-(

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.