• KUBA6

    Debilita některých lidí nezná mezí. Dnes v průběhu asi 5km od sebe se mi staly dvě nepříjemné věci. Sjíždím z většího kopce do vesnice od nájezdu z lesa a dostávám se na asfaltku, která vede dolů do vesnice. Vlevo ode mě vidím skupinu děcek, které jdou po chodníku a část z nich po cestě při kraji. Já na tachu 40km/h vidím je, zpozorním a v tu dva blbečci začli přecházet cestu, bez rozhlížení, jestli nejede auto(docela frekventovaná cesta), samozřejmě křičím, at uhnou, no nic se nedělo. Brzdím jako blázen prvního míjím úhybem a při skřípotu brzd zabrzdím asi tak 10 cm před druhým imbecilem a těsně před obrubníkem, možná jsem ho mírně tečnul pneumatikou. Začal jsem na ně neuvěřitelně řvát a nadávat, posílal jsem ještě dál, než jaká slova znám. Kolemjdoucí se jen divili. Oni jen stáli, čuměli na zem a omluvu jsem z nich taky nedostal. Takže jsem mohl skončit s namotaným harantem ve výpletu. Mohla z toho být nepříjemná nehoda.

    Druhý incident se mi stal pře vjezdem na polní cestu. V dáli vidím Toyotu, nic, vše v pohodě. Ze zatáčky se vyřítí rezavá Felicia s obtloustlým chlapem a ten ho začal předjíždět. Moje první reakce byla, že jsem skoro zastavil a musel uhnout do příkopu, protože mi nedal jinou šanci. ******** z minulého incidentu jsem na něj začal gestikulovat rukou a řvát na něj. Viděl jsem, jak mě za jízdy známým gestem posílá bůh ví kam a doprovázel to řevem.

    Tyto věci mě čím dál víc přesvědčují, že řidičák má dnes prostě každý, mě by tohle ani nenapadlo(jsem také řidič B+C). Ještě si budu rozmýšlet, jestli ještě někdy provětrám moje žiletky, které trpělivě čekají na jaro.

    Chtěl jsem se s vámi o to podělit, protože tohle se mi ještě nestalo.

    0 0
    • George.999  

      Hmm normálka…

      0 0
    • Singlespeed  

      Právě takové nerváci jako ty, kteří kvůli každé krávovině hned řvou jsou za volantem docela nebezpeční… Předvídej, pokud vidíš děti, je normální předpokládat, že nezodpovědně vstoupí do vozovky. Dnes jsem při švihu uhýbal na úzké cestě dvakrát automobilům mimo vozovku. Přišlo mi to normální, řidiči mi vždy kývli nebo mávli, asi jako poděkování, že to berou na vědomí.

      0 0
      • KUBA6  

        Já nervák nejsem, ale tohle už bylo moc. A jestli myslíš, že kdybych „rozšutroval“ děcko a blb v autě by mě čelně sestřelil a je to krávovina jak píšeš, tak to pak jo.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Ja nervak jsem a uz jim jen zamavam anebo kroutim hlavou. To je vse.

          0 0
          • -b-n-x-  

            Ja sem byl vzdycky flegmatik. Ale pak jsem se ozenil :-)

            K tematu. Bych si poridil nejakoou zbran a normalne je strilel. To by me asi dokazalo uklidnit.

            0 0
            • mr.nikdo  

              1. veta – :-D :-D :-D.

              To sedi. Ja byl cholerik a… Neustale zkousi mou trpelivost :-D.

              A vyhoda strileni je potom, ze trenujes rychlost pri ujizdeni pred PCR a potom, kazdou chvilku potrebujes nove kolo, abys byl nenapadny a nevystopovatel­ny. Pecka!

              0 0
              • -b-n-x-  

                Covece, ja si nekdy rikam, ze to snad ani neni mozne, ze se tak vubec dokazu vytocit. Treba kdyz se stane neco na silnici, tak si rikam maximalne, ze ten ridic je debil, nebo si i zanadavam a jsem fakt v klidu. Ovsem doma obcas byly situace, kdy si zpetne rikam, ze to mohlo byt i na infarkt (pripadne skoro na bitku) :-). Ze zacatku pomohlo si jit zabehat – vetsinou pomohlo. Obcas byly obdobi, kdy bych asi behal furt :-), takze jsem uz byl treba jenom nasrany :-) Nastesti se zda, ze ted uz je to nejakou dobu zase trochu lepsi, a ja aspon vim, ze i kousek cholerika mam v sobe take :-)

                0 0
            • Cemik  

              Už par dní mi nic neudělalo takovou radost jako ta první věta :-) k tematu se nevyjadřuju, v jine diskuzi tady jsem pochopil to co nejde ani vymyslet :-)

              0 0
    • Tencovozikmin  

      A debilita jedincu zakladajicich nova a nova temata.

      0 0
    • Rubi  

      debilita je takto pojmenovavat temata…jinak proste bezne ceske silnice…

      0 0
    • Aviatik  

      Chodci, kteří vstupují do silnice bez rozhlédnutí pokud neslyší blížící se auto jsou bohužel naprostý standard. A to ještě někteří držkují že jsem je málem porazil.

      0 0
      • iron.hide  

        nevadi, tichych elektromobilov bude coraz viac a potom ti chodci budu valit oci, ked sa povozia na kapote.

        0 0
        • petrun  

          Naštěstí mají výrobci dost rozumu a vybavují vozy imitátory zvuku motoru. Dětská logika je totiž úplně jiná než ta dospělá. Stací rušivý podnět (míč či zavolání) a děti zapomenou na nadrilované dovednosti. Mnohem lepší je automatické krizové brzdění. Chtěl bych vidět vyděšený xicht machýrka v kravatě visícího v bezpečnostním pásu :D

          0 0
    • oddie  

      No těm dětem bych ten řidičák rozhodně sebral, máš recht.

      0 0
    • nitraq  

      Debilita v druhém případě byla nejspíš na straně řidiče feldy, ale v první případě jsi byl debilem sám. Děti prostě nemají rozum, se stim smiř.

      0 0
      • KUBA6  

        Těm děckám mohlo být tak 12–13 let, to už by nějaký rozum mít měly.

        0 0
        • -b-n-x-  

          A mely helmu?

          0 0
        • svářeč  

          no a nemaji.si vzpomen na svych 13…co si delal za pi*oviny.

          0 0
        • Strakááč  

          i 15tiletý nemaji moc rozumu .. nepřemýšlí dopředu a myslí si jaký jsou machři když před kamarádama se srandy vyběhnou tak jak si to ty zažil… jo nasere to ale já automaticky brzdím na takovou rychlost abych to kdyžtak ubrzdil… (10–15km/h +/-) a to druhý je nahovno no .. lae když jedu na horákovi okolo sinice tak se autum uhejbám z asfaltky až tak 40 cenťáků na trávu a rád jsem ten co někomu uvolní cestu nebo zastavím a uhnu se uplně .. nechci mít za zadkem nadávajicího ****** tak mu aspoň udělám radost :)

          já v tomhdle rozum vždy měl… a nějaký kamarádi když mi něco řekli to udělej aby byla prdel.. a proč ? nutili mě kouřit aspoň to zkusit nutili mi trávu aspoň zkusit .. nutili mě dělat kraviny zvonit na lidi dělat pičoviny ale nikdy jsem neměl na to to udělat… jako líbilo by se mi to ale když si to představim že to takhdle dělají mě tak bych asi proskočil skleňěnýma dveřma… prostě… „jaký by to bylo tobě kdyby ti to někdo dělal líbilo by se ti to ??“ takhdle na mě mluvila babička.. :) a má pravdu .. nikdy jsem nebyl ovlivněnej skupinou nějak víc .. a ani jsme nechtěl… každej druhej ano ale tak to je běžný …

          0 0
          • stumpík  

            …a jak je to s rozumem u 17tiletých?? :-)

            0 0
            • Martin  

              IMHO stejně

              0 0
              • Strakááč  

                ne stejně ale podobně.. pomalu ale jistě to v 25ti přeskočí už na lepší u někoho nikdy… :D :D

                jak u jakýho 17tiletýho .. podle mě já v tomto rozum mám v něčem jiným mi zase chybí .. ale mám prostě tak velkou představivost že předvídám věci dopředu z toho co vidím .. a podle toho reaguju nebo spíš dělám že mám čas .. jede mi bus (městská ale abych jí stihnul musím běžet.. ale zas tak blbej abych kvuli autobusu skočil na předochu pod auto a auto by tak brzdilo až by to probrousilo na ráf´ky tak to zapotřebí nekám v tomto musí bejt klidná hlava .. a v tomto si opravdu dávám pozor…

                0 0
                • scret  

                  muze se te zeptat, na jakou skolu to chodis?:)

                  0 0
                • jIrI___  

                  To se nedá číst, řekni si češtinářce o hodiny navíc.

                  0 0
                  • Strakááč  

                    To je tak, když chci něco říct ale napíšu to moc rychle. Pak to po sobě projistotu ani nečtu..

                    0 0
                • pepek  

                  mám prostě tak velkou představivost že předvídám věci dopředu – já už to vím, ty jseš Šustík junior, fotr taky předvídal dřív, než se něco stalo

                  jezdíš už i za tatrou do kopce?

                  0 0
                  • Strakááč  

                    bylo to myšleno že si představím až moc reálně co se všechno může stát .. někdo si to nepředstaví a nemyslí na to .. Jako příklad:

                    Já když jdu okolo lavice ve škole tak hned čumím kde je nějakej roh aby do mě někdo nestrčil .. a když jdu okolo nějakýho rohu tak na něj šáhnu rukou a zakreju ho aby kdybych padal tak si o roh dám hlavou přes ruku a poškodí se jen ruka a nebude z toho křápnutá hlava.. na tohdle myslím skoro všude..

                    Takhdle předvídám věci nejni to jako předvídání budoucnosti ale připravuju se na něco co by mohlo zlepšit situaci..

                    Už 2× se mi to vyplatilo.. jednou bych měl hlavu pěkne rozdělanou ale byla z toho jen naražená ruka…

                    0 0
                    • Morchella  

                      Tak nos ve škole helmu :-)

                      0 0
                    • kotew CZE JIHLAVA  

                      Ty musíš bejt světovej bavič:D. Kdyby si byl od Chacharistánu,tak si myslím že si ml.bratr Vladexe:)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Kolem kaktusu jsi uz nekdy sel?

                      0 0
                      • Strakááč  

                        ne kaktusy ve škole ani tam kde se pohybuju nerostou :) ale tam kde rostou bych na kole buď nejezdil nebo jezdil ve skafandru

                        0 0
                    • Petr L2  

                      „Já když jdu okolo lavice ve škole tak hned čumím ..........“

                      No chlapče, jestli tahle řešíš každé potenciální nebezpečí, tak to ale není normální, to snad nedělaj ani „speciálové“ pokud nejsou zrovna „v práci“ :-)

                      0 0
                      • Strakááč  

                        takhdle to nemyslím .. jen když jde nekdo zamnou od koho to čekám samozřejmě..

                        0 0
                    • Strakááč  

                      všechno co napíšu je špatně. ***** ! říkám to furt .. kdybych to řekl tak se nic neřeší …

                      0 0
        • blaf  

          a ve skutecnosti nemaji rozum ani deti v 19

          0 0
          • Strakááč  

            :DDDDD já bych řekl „kus od kusu“ :D :D

            0 0
            • mr.nikdo  

              To jo, radeji se vzdy zeptej strejdy :-D

              0 0
            • -b-n-x-  

              No ty moc nemluv. V 17 jeste porad ohybas nejakou osu a natacis videa pri spatnem osvetleni :-)

              0 0
              • mr.nikdo  

                Obcas ji i treba poradne vylesti za svitu telefonu pri navsteve jistych stranek :-D

                0 0
                • Strakááč  

                  hmm tak nevim jakou osu zrovna myslíš ?? :D :D :D taková ta osa co z ní pak lítá olej jak je zvohybaná ze skákání ? :DD

                  jáj jdu radši spát .. :D

                  0 0
              • Strakááč  

                lepší v 17ti ohejbat osu a natáčet strašný videa než dělat kokotiny jako to někteří jedinci umí :)

                0 0
          • mr.nikdo  

            Vyzkousene mam, ze holky do 22 :-D

            0 0
    • zdenek  

      Tohle už beru jako normální a s debilitou ostatních se snažím počítat.

      Zrovna před týdnem: projíždím menším městem a blížím se k pani s dítětem, které jdou stejným směrem po chodníku na mé straně. Madam se pár metrů přede mnou rozdodla přejít. Asi dobře slyší, takže se nepotřebovala ani ohlédnout, jestli něco nejede. Došlo jí to asi po dvou krocích do silnice a zůstala stát. V té chvíli dítě zaregistrovalo přecházení a vypálilo z chodníku do silnice. Zastavilo se až uprostřed silnice. Fakt super přístup, jak naučit dítě přecházet…

      0 0
    • kyl  

      To je celkem normální co se dnes na silnicích děje.

      Valím si to na silničce z kopce,auto přede mnou a další do protivky.Nic by se nestalo kdyby se ti dva zrovna neznali a oba současně nezastavili.Trefil jsem to mezi autem a obrubníkem tak tak.

      Zase si to hrnu na silničce a šikmo z vedlejší tam najíždí týpek s prověšenou síťovkou na řidítkách,nekouká nikam,prostě vjede na hlavní.Říkám si ok,objedu ho a začínám se tlačit k prostředku silnice.Jsem na jeho úrovni když bez mrknutí to nabere šikmo na druhou stranu pro lahváče.

      Na manévr je pozdě,asi loktem mu protáčím řidítka,on letí na hubu,prázdné láhve zvoní po silnici a já se s nadáváním šplhám na 10čísel vysokej obrubník a s botama na zemi dobržďuju na chodníku.

      Borec se celkem neochotně sbírá ze země,doprovázen mojíma nadávkama a pak kontroluju kolo,které je naštěstí ok.

      0 0
    • Pepe72  

      Tak po tomhle uz detem neverim: dojel jsem k baraku a jako vzdy vyjizdim najezdy pro kocarek,zavolal jsem na klucinu ze to vyjedu a on odstupil super. Kdyz jsem je vyjizdel vzpomnel si na polozeny samopal na druhe strane. Kuva mnel jsem obrovske stesti a nohy jsem pri padu vytrhl s spd a nevim jak na schody jsem dopadl na vsechny 4. Kdybych nespadl kluka bych srazil.

      0 0
    • dalimil  

      Proto vozim zvonek a když se blížím k chodcům a dětem zvlášť, tak zazvoním. V Praze na cyklostezce je zvonek skoro nutnost. Nikdy se mi nestalo, ze bych musel řešit podobný problém. Snad jedině bruslaře se sluchátky musím prozvonit vícekrát…

      0 0
      • AV  

        … zazvoníš a chodci se rozestoupí. Když už jsi u nich, 2 nebo 3 z nich vyrazí na opačnou stranu, než dosud stáli. Blokneš a mírně roztřeseným hlasem se optáš, proč přecházejí. „Nechtěl jsem vám překážet!“ „Přišlo mě to lepší …“

        V tom okamžiku jsi rád, že s sebou nemáš střelnou zbraň.

        0 0
      • Martin  

        zvonek je naprosto boží věc. zvoním rád :) z dostatečné vzdálenosti, aby o mně pěší věděli a já je nelekal. zatím to až na pár výjimek, kdy někdo pičoval, fungovalo dobře

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já naposledy zvonil na dvě starší dámy a nic. Až když jsem je dojel, tak se otočily, uskočily a prej „Ježiš, to bylo kolo!“. No co, zasmály se tomu se mnou. Podobně paní s pejskem, rychle ho k sobě stahovala, tak jsem jí uklidnil, že pejska jí nepřejedu, usmála se a jel jsem dál. Už mě nějak netankuje, když musim zpomalit. :-)

          0 0
          • Martin  

            občas se zadaří, starší lidé halt blbě slyší…

            my lemry to máme se zpomalením snadné, klidně si zvolníme a neštve nás, že nám sletí tepy. chrti trénující na superdůležitý lokální hnoják to v tomhle mají setsakra horší.

            0 0
            • dalimil  

              navíc chrti trénující na superdůležitý lokální hnoják zvonek nemají, protože kokpit a gramy, že… :-)

              0 0
              • Martin  

                ti hlavně nejezdí po silnici :)

                0 0
          • stumpík  

            Já nechápu sebevrahy se špuntama od MP3 v uších ať už jsou to chodci, běžci nebo bruslaři, kolaři…?! Přijíždím k nim zezadu, oni jdou (běží, jedou) prostředkem, já čekám že mně slyší a uhne, a ono nic! A když jsem mu za patama tak vidím, že nemůže nic slyšet, protože poslouchá nějaký kravál. A teď co bude? Lekne se a na kterou stranu skočí? Samozřejmě že tam kam jedu.

            Pejsci, to je taky kolikrát „divadlo“. Nejlepší jsou tací, kteří začnou hysterčit, že jim pejska přejedu, tak na něho začnou volat a pejsek běží k nim rovnou mne pod kolo. Kdyby na něho nevolali, tak byl pejsek v klidu a v klidu jsem ho minul.

            0 0
            • dalimil  

              souhlasím, sluchátka, zejména u inlajnistů je peklo. Že to vozí někdo i na kole také nechápu…

              0 0
              • USPS  

                Inlajnisty NEBRAT!!!

                0 0
              • Breakpain  

                Vozím, jsem u kraje a ohlížím se … Bez sluchátek stejně slyším maximálně vítr v uších, takže je to velmi podobné.

                0 0
                • Coural  

                  Vozím, jsem lekavej a hodně mě štvalo když mi za zadkem někdo zatroubil. Teď je to jen lehké houknutí a to mi nevadí.

                  0 0
    • heerer  

      chce to klid, nebo ti praskne cevka;-)

      0 0
    • USPS  

      Evidentně málo jezdíš po českých silnicích – to co jsi popsal, se mě stane skoro při každém švihu…

      Před 22 lety mě srazilo auto, co mě nedalo přednost z vedlejší silnice. Od té doby se řídím pravidlem „cyklista nemá nikdy přednost“ a možná i díky tomu ještě žiju…

      Bezohlednost řidičů vůči cyklistům v ČR je ve srovnání s např. Francií, Švýcarskem, Rakouskem ale koneckonců i s tou zdivočelou Itálií fakt neskutečná – kdo někdy ve zmiňovaných zemích jezdil na kole, tak ví. Akorát nevím, jestli jsou místní „šumacheři“ fakt tak vypatlaní, že nedomyslí případné následky svého chování, a nebo to dělají vědomě s úmyslem zastrašit ty „vši silnic“, aby se báli na silnice vyjet a nepřekáželi tak těmto psychopatům za volantem…

      0 0
      • Martin  

        cha. cyklista opravdu nemá přednost.

        dneska kolem sedmé večerní klasika… křižovatka typu T jedu po hlavní, odbočuju doleva, svítím jak vánoční stromek, pro zichr jsem si aj reflexní vestu vzal… z vedlejší mi jede VW Transporter s tmavými skly a evidentně mi to tam hodlá poslat. tak jsem si přibrzdil, jel krokem a počkal, co udělá. na poslední chvíli mě pustil, ale věřím tomu, že mě prostě neviděl.

        0 0
      • iron.hide  

        podla mna to je skor z dovodu cistej ignoracie. cyklista je na ceste takmer neviditelny, preto sa k nemu vodic sprava tak, akoby tam ani vobec nebol.

        0 0
        • kyl  

          Včera byl neviditelnej i Sharan,málem nás metl nějakej blbec co jel po vedlejší,která šikmo přetínala hlavní,jak hovado.

          0 0
    • petrun  

      Děti nepřemýšlí což ukázala i nedávná tragédie dítěte které z jednoho stojícího vlaku vystoupilo před druhý jedoucí vlak. A pokud děti nepřemýšlí musí dospělý přemýšlet za ně, to je logické. Já doufám že jseš dopělý, nebo se pletu?

      Jinak pokud bys srazil moje dítě, zlámu ti nohy!

      0 0
    • Bat_CB  

      S debilitou je potreba pocitat, treba na motorce to plati jeste o neco vice nez na kole. Na masine se mi to vyhyba, ale na silnicce jednou na prednim skle postovniho auta a podruhe pod taxikem. Tenkrat jsem z toho mel az srandu, ale postupem let uz se o sebe clovek zacne trochu bat…:)

      0 0
    • winter78  

      Za 17 rokov, čo aktívne jazdím , je toto bežná vec, ktorá ma nerozhodí. No…resp. ma nerozhodila, keď som jazdieval 100% po asfalte na cesťáku. Teraz sa už pomaličky preorientovávam na jazdenie po bočných cestách, lúkach , poliach a lesoch. Čiže už viac-menej na horáku a nejaké tie fitness jazdy na mtb-fitness biku. Ale cestám a premávke sa už začínam vzďalovať veľkým oblúkom. A prišlo to nejako samo…najskôr prvý cesťák predaný, potom druhý cesťák predaný.

      0 0
    • xshreck  

      Dneska jsem vyjížděl do křižovatky (ani nevím, jestli ten výjezd je braný jako cesta nebo co to bylo). Provoz jak kráva, jedno auto zleva stálo an stopce, za ním další tři. První vyjel, tak já hned za ním šup doleva na hlavní – další má přeci taky stopnout. Bohužel, jelikož nemohl doleva vidět (nepřehledná křižovatečka) tak na to dupnul a natočil si to přímo na mě. Ještě si zatroubil. tak co, nazval jsem ho píčou. On si hezky zatroubil. Proč tam jen ty cyklisty nemaj rádi :))

      V pondělí si jedu kolem učňáku z práce. Najednou zpozaauta malej kluk. Skoro dostal beranem do hlavy, měl výšku akorát. Měl štěstí, že silnic široká, nic nejelo a že po zařvání stůj se opravdu zastavil asi půl metra odemě :-)) maminka jen hleděla. Nevadííí, mě by to bolelo jen trošku.

      Minulý pátek si jedu, po přechodu si jde banda 4 kluků tak 13–15 let. říkám si přejdou, v pohodě to vyjde. Tak si jedu svejch 30. Kluci na přechodu ale uhli hned doprava a šinuli si to mezi bytovkama po silnici přes celou cestu. Tak jsem si je trošku polekal, brždění a houknutí bacha zničehonic není příjemné. kluci poskákali na stranu a já si jedu dál. Asi se chtěli kluci nechat přejet, na co chodit po chodníku že .

      nedávno mi šel po cyklo chodec. Bylo by to OK, kdyby to nebyl jednosměrný cyklopruh a na začátku aj konci značka zákazu chodců :)) a ještě mi nadává že jedu jak blázen. Ještě aby ne. (tenhle zákaz ale především porušujou maminy s kočárama, jsou zatím 3 ze 4)

      Pak aj nějaká moje prasárna, cyklopruh zároveň se silnicí a na semaforu zelená. Auto neblikalo, najeté doleva… tak jsem to za ním šinul kolem 40 a on najednou zatočil doprava. Nechápu jak jsem to ustál, na silničce bych asi letěl přímo do jeho ****** :-D zlatej bajk… poučení pro příště. Nejezdit jak prase :))

      máš furt něco. Jsem se hezky vypsal… z toho plyne – tohle se ti bude stávat hooodněkrát do roka, pokud jezdíš velmi často. Tak si nestěžuj :-D

      0 0
    • Ralan  

      Vidíš a včera vedle naší vsi tohle …člověk může jezdit jak Vánoční stromek a stejně je to houby platné a to vím že ona jezdila…

      0 0
    • Dnil  

      Jsem chodec, cyklista, motorista… reknu to asi takhle: zalezi na uhlu pohledu, tedy konkretne na tom, na cem sedite, ci v cem sedite. Kdyz jdu rano do prace, musim davat setsakramentsky pozor, aby me nekdo nesestrelil na prechodu napr. Co se nekterych cykloriskantu tyce, tak musim rict, ze pomerne velke procento jich jezdi (pres mesto) jako hovada s prominutim. Pali to, jako by mu patrila cela silnice a potom to poloskokem mrskne na chodnik do cyklozony a bezhlave si to zene dal. Jestli tam nekdo muze vyjit zpozarohu ho nezajima vubec. Ja zatim bez nehody, ale myslim, ze je to hodne o tom byt trosku pri zemi a hlavne nemyslet jenom na sebe. A samozrejme trosku premyslet.

      0 0
    • rockab  

      To ze cyklista nema prednost ani na hlavni silnici, na to jsem ti uz bohuzel taky zvykl. Chce to predvidat, ale chapu, ze ne vzdy to jde. Tak ze nadavky a ruzne gesta si obcas neodpustim ani ja :-) Proto se snazim jezdit co nejvic mimo asfalt.

      0 0
      • Dnil  

        Presne tak. Ja pocitam proste s tim, ze mi nikdo prednost neda a podle toho se chovam. Je to sice podridit se kolikrat magorum, ale lepsi, nez byr potom rozsekany, ne-li neco horsiho… :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Předvídat, předvídat, předvídat a občas se pomodlit. :)

      0 0
    • HonzaRez  

      Už to tady určitě párkrát zaznělo, ale nevychovaní dementí šklebáci, kteří nerozumí ničemu okolo sebe a jejich rodiče se o ně naprosto nestarají a starost o ně přenášejí na ostatní, jsou prostě mor. Za našich časů nám vtloukali do hlavy, jak máme dávat pozor a rozhlížet se a dodržovat předpisy atd atd. Kolik z našich spolužáků skončilo pod autem? Minimum, já si na nikoho nevzpomínám…

      A kdyby mě nějak ohrozil šklebák v silničním provozu a jeho fotr by mě napadl, dopadlo by to dost špatně, považoval bych za nutné vysvětlit mu celý jeho zpackaný život, který vyústil tím, že jeho přídavek ohrožuje ostatní lidi na životě…

      0 0
    • Elwing  

      Na to si člověk zvykne. Když jsem začínala řídit, tak mě to i děsilo, co vše se můžu stát a za co vše můžu být odpovědná. Teď už na to na nemyslím a snažím se prostě řídit jak nejlíp umím. Dneska jsem se při popojíždění v koloně na magistrále vyhýbala kanálu v rychlosti asi 10 km/h a málem jsem sejmula skútr předjíždějící mezi auty, jelikož jsem ho totálně přehlídla. Ukázal na mě prostředníček a asi si půlku dne bude říkat jaká jsem kráva. Když si sedneš za volant, tak prostě neseš spoustu odpovědnosti.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tyhle skutristi v koloně jsou sebevrazi, mam podobnou zkušenost.

        0 0
        • Elwing  

          Já bych na tom nejela ani za nic. Ale vídám i kola na magistrále, vždycky teda směrem dolů, šlapat nahoru tím smradem se asi nikomu nechce.

          0 0
      • Smazaný účet  

        jako bych ho slyšel… „blondýna za volantem“ :-D

        0 0
    • R*L*H*S  

      Úplně nejvíc je když se po DH v lese motá rodinka a pod roadgapem si fotí selficko nějaká slepice..... To pak bolí vystoupit ve dvou metrech…a dopad cca 6 metrů:-) na to že trať opáskovaná a všude cedule..... Ps: škoda že jsem nebyl na tom selfie :-)) ale vzhledem k tomu kolik jmen dostala by mi tu fotku stejně nedala:-))

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mas jezdit tak rychle, abys to stihl zabrzit. Co jineho chces slyset?

        0 0
        • R*L*H*S  

          No vzhledem k tomu že jsem viděl tu slečnu až v nájezdu na roadgap kde tu rychlost musíš mít… Tak pak toho už moc nevymyslíš..... Ani sebelepší brzdy ti nepomohou… Jen děkuji integrále a chráničům…

          0 0
      • -b-n-x-  

        To je presne stejne jako kdyz lidi na lyzarskych sjezdovkach odpocivaji pod terennimi vlnami na kterych se da skakat. Pripadne sedici snowboardaci na dopadech ve snowparku :-)

        Ten pocit kdyz jsi ve vzduchu, na dopadu nekdo je a ty vis, ze nemuzes nic delat.

        0 0
    • Petr L2  

      Blbců je stále stejně, ale mění se podmínky, stále více se o zdraví a bezpečnost občanů stará stát prostřednictvím různých zákonů a norem, takže nutnost být ve střehu a zodpovědnost za sebe sama se pomalu vytrácí a souběžně s tímto trendem jde neustálý tlak na zvyšování osobní svobody a práva na všechno možné, která si hlavně ta méně inteligentní společně s méně společensky ohleduplnou částí populace vysvětluje jako nárok dělat si kdy chci co chci.

      No a důsledky jsou jasné a bude hůř…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak ta první situace se mi stává dost často na cyklostezkách – děti prostě jednají a až pak myslí, takže jezdu jen 20km/h a sleduji bedlivě chodce, kterého chci předjet. Dvojka už je na fyzické umravnění pana řidiče Felicie.

      0 0
    • Fredos  

      Vidím je, na tacháči 40.. Chtělo by to trošku předvídat. Kdybys ho sestřelil tak bys zasloužil přes držku.

      0 0
      • KUBA6  

        Jo předvídat to chce, ale jedu po hlavní cestě, před ani zamnou tak 200m žádný přechod a děcka začnou skákat do cesty. To bych fakt nečekal. Jinak koukám, že se to tu rozjelo. Děkuji za reakce a vidím,že se na cestách dějí hrozné věci.

        0 0
        • Fredos  

          A to je právě to předvídání, neexistující přechod není to samé jak existující zeď. Přece když vidím bandu rozlítanejch děcek tak počítám s tím že do té cesty skočí a zpomalím. Ve 20km/h už by určitě ke krizovce nedošlo. Navíc bych se vsadil že jsi napřed začal řvát a až pak brzdit..

          0 0
    • krtex  

      Co neubrzdíš, neukecáš..

      a pak si za ****** ty..

      Předvídat a číst situaci s dostatečným předstihem před sebou / za sebou, je největší nedostatek českých řidičů čehokoliv..

      KTX@

      0 0
    • Morchella  

      Cyklista není slyšet, ani pořádně vidět. 40 na tacháči tam, kde jsou děti, je hovadina. Počítat se musí vždycky se vším.

      Zrovna dneska: jedu lesem, rovná cesta z kopce, asi 100 metrů přede mnou na levém kraji široké cesty pejskař a na pravém kraji, mimo cestu nějakej krysařík. Zpomalím, jestli pes něco nevyvede. OK, pes stojí, ani se nehne, tak jedu, ale těsně přede mnou zahlídnu, že pes je s páníčken spojený tenoučkým vodítkem. Samozřejmě jsem včas stihl zastavit, ale ve čtyřicítce bych toho psa asi slušně namotal.

      0 0
      • -b-n-x-  

        Tohle uz jsem slysel tolikrat, ze by s tim uz mel kazdy pocitat – pesa na jine strane nez pan = pravdepodobne voditko.

        Hele, uz do tehle pasti nekdo vjel? Jestli jo, jak to dopadlo?

        0 0
        • petrun  

          Já na cyklostezce, všichni jsme to přežili s šokem. Od té doby vozím malý taktický tlačný nožík v nenápadném pouzdýrku nanýtovaném na rámové brašně a vodítka přes cyklostezku řežu.

          PS: taktický tlačný nůž je použitelný i na zakouslého psa tam kde nelze použít slzák. Když je pes již zakouslý tak bych při použití tornáda od ESP odrovnal i sebe.

          0 0
        • iron.hide  

          mne na ziletke v rakusku; zbadal som ho tesne pred stretom ale kedze som siel prave pomalsie, tak som stihol ako tak zastavit. Lenze som v soku zabudol vypnut tretru a sklatil som sa na bok. Stratil som pri tom aj jednu brzdovu gumicku.

          0 0
    • karelcerny  

      Tak tohle :D

      0 0
    • BB  

      Občas vidím debilitu cyklistů. Na Trójské lávce, kde je značka „Cyklisto …“ jedou mezi lidmi plný koule, ono to směrem na ostrov jede klidně 40, a to samé pak na cyklostezce od ZOO do Klecánek. Děti, psi, kočárky, bruslaři a žiletkář to tam mastí 40. Nikdo tam nic tak rychlého nečeká. Pak jsem se podíval na Stravě na segmenty a došlo mi to. Ti debilové tam závodí. Nejrychlejší lávka je za 12 vteřin. Jsou to prostě hovada.

      0 0
      • USPS  

        To, co popisuješ je samozřejmě chování vypatlanců, ale na druhou stranu značka „Cyklisto, sesedni z kola!“ v průběhu cyklostezky je podobně debilní. Přirovnal bych to k zákazu vjezdu na trase dálnice, který by po 100 metrech končil…

        0 0
        • Josef Panek  

          Sem si to tvoje přirovnání zkoušel představit a vykloubil sem si rameno.

          0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • MichaelSimek  

        od ZOO do kelcanek se rychle da v dobou denni dobu, z toho tam jsou podle me ty segmenty

        lavka je sranda, ja tam jedu 7 (ale z kola neslezu) a lidi obcas remcaj, pak tym prijede nekdo na bruslich co neumi brzdit jede tam 20 a nikomu to nevadi protoze neporusuje znacku

        0 0
        • Honzink  

          lavka je sranda, ja tam jedu 7 (ale z kola neslezu) a lidi obcas remcaj

          Tý jo, ty si krutopřísnej drsóň.

          Eště vyšší levl je projíždět bimbající závory.

          Ale v tomhle ranku hustě diktujou Polácí.

          0 0
          • MichaelSimek  

            drson nejsem, proc bych mel slejzat kdyz nikoho neohrozuju a neomezuju, naopak se snazim rict ze jsem ten ohleduplnej, jen ta znacka nedava smysl

            0 0
            • BB  

              Souhlas, taky tam jedu pomalu, když tam jsou lidi. Pokud zabírají celou šířku, tak se klidně ploužím za nima. Kuriozita – je to tak 3 neděle, 7 hodin po ránu, na lávce ani noha , jedu sám a před hospodou u koní vidím Smarta měšťáků. Klidně jsem se mohl otočit a vzít to přes Libeň, ale pak jsem si řekl, že chci vidět, zda mě zastaví, když si tak jedu po tý lávce sám. A světe div se, oni mě fakt zastavili. Tak jsem jim poděkoval, že se o mě jako o řádného plátce daní tak starají a zaplatil s radostí 100 kč pokutu. Následně projel okolo několika doupat bezdomovců, se kterými nikdo nehne a v novinách si přečetl, že do EU za víkend ilegálně vtáhlo 30 tisíc utečenců. Jo a naše paní ombudsmanka si stěžovala, že u nás jsou drženi za ostnatým drátem. Tak tohle si finacujeme, do ****** se vším.

              0 0
              • USPS  

                Pořádek muší být! Kazeň je to hlavní! Dovolte mě odejít…! :-)

                0 0
            • Honzink  

              No tak to mě borec u nás v hospodě, kterej jedí furt skrz blikající závory, řikal, že to maj blbě seštelovaný a že to začne blikat a zvonit a závory dou dolů až za strašnou dobu.

              A jinej *****, co mi jedí vokolo baráku s hovnocucem i když je u zákaz vjezdu náklaďáků, zas řikal, že to přece nebude vobjíždět, protože se s náklaďákem vejde.

              A musím uznat, že oba mají svým způsobem pravdu.

              Fakt to bimbá dlouho a když nás byla vobjížďka, tak tudy jezdil i autobus

              Přesto si obou myslím, že jsou kokoti.

              0 0
              • BB  

                To srovnání nesedí, když jedeš pomalu, tak nikoho neohrožuješ ani neomezuješ. Dokonce zabíráš polovinu místa než když vedeš kolo.

                0 0
                • Honzink  

                  Tisíc a jeden způsob jak si zdůvodnit, že seru na předpisy.

                  0 0
                  • BB  

                    Pokud jsi řidič, tak vždy jezdíš v obci 50 ? Pokud ano, tak před tebou smekám. Taky jsem někde přečetl, že francouští celníci stávkovali tak, že důsledně dodržovali předpisy :-)

                    0 0
                    • Honzink  

                      Nejezdím.

                      Snažím se, ale…

                      Ale taky netvrdím, že když jedu sedmdesát a dávám fakt bacha, tak nikoho nevohrožuju a tím pádem je to cajk.

                      A už vůbec se nebudu kasat, že tam jak je ta debilní značka konec obce sto metrů za vsí a pak, těsně před ní, je jen jedna chalupa, tak na to dycky za vsí dupnu, sice ty lidi z tý samoty vobčas remcaj, ale je to sranda.

                      0 0
                      • MichaelSimek  

                        V poradku, urcitou spojitost tvoje srovnani ma. Lec jak rika BB, zabiram min mista, jedu opatrne a kdyz je k tomu situace, zastavim slezu, pockam atd. Ja taky nerikam nikomu kdyz jde v cyklopruhu a neomezuje me neohrozuje, kdyz maj psa bez voditka atd atd a naopak napomenu zavodniky co po tom mostku jedou jak hovada. Az nekoho ohrozim ci omezim, tak si rad popel na hlavu nasypu, ale jezdim tam uz par let a nejvic se to omezeni blibzilo kdyz byl mostek plnej tak jsem ho sel celej a zabiral 1/3 sirky kvuli tomu.

                        0 0
                • Morchella  

                  To platí pro tunel pod Vyšehradem. Nejdříve jsem tam kolo ohleduplně vodívával, ale teď tunel zásadně projíždím pomalu, s jednou nohou vycvaknutou. Fakt to zabírá míň místa a proto proti mě mohou projet i ti, co na to dlabou. :-)

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Já od té doby, co jsem si tam navléknul řídítka do zábradlí bych asi sesednul :-)

                    0 0
                  • MichaelSimek  

                    cestou ven samozrejme jedu v cyklo pruhu po silnici…cestou zpet taky napul kolobezka nebo tak neco, ale tam je to neprehledny do ty zatacky, takze tam to dava vetsi smysl. Ten houpaci most je prehlednej a bezpecnej.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      taky tak

                      0 0
                    • Morchella  

                      Já tunelem jezdím jen směrem do centra a zpátky jedu z práce vrchem přez citadelu. A ten houpací most je opravdu houpací. Někdy v polovině osmdesátejch let (to byl ten most novej) jsme most asi v deseti lidech dokázali vertikálně rozhoupat asi o 1 metr. Jsou to jen dvě lana a na něm panely, navlečené jako korálky.

                      0 0
            • kOmE  

              Taky tam neslézám, jedu rychlejším krokem a zaberu míň mistra místa než kdybych šel, navíc v 6:15 tam bývají jen cyklisti a nikdo nevede kolo jak mu nakazuje cedule

              0 0
        • -b-n-x-  

          Zkus tam jet po zadnim. Mozna nebudou tolik remcat.

          0 0
      • Morchella  

        No, a na druhém konci u přívozu v Klecánkách je asi 100m od řeky směrem od Roztok velká cedule „CYKLISTO, POUŽIJ PŘÍVOZ“. To jsem zvědavej, kolik lidí kašle na tuto výzvu :-)

        0 0
      • karliner  

        Přeci mi nespadnou tepy vole..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.